امروزه خودروسازان به سمت استفاده از پیشرانههایی با حجم پایین روی آوردهاند؛ اما هنوز برندهایی نیز وجود دارند که علاقهی وافری به استفاده از موتورهای حجیم در محصولات تولیدی خود دارند.
به نظر میرسد که پیشرانههای حجیم با تعداد سیلندر بالا به آهستگی به اواخر دورهی حیاتشان نزدیک میشوند چرا که با پیشرفت تکنولوژی و البته اهمیت یافتن مسالهی محیط زیست و آلایندگی، امروزه اکثر خریداران ترجیح میدهند که پیشرانههای کوچک و کم مصرف را انتخاب کنند. خودروسازان نیز به مدد تکنولوژی های جدیدی نظیر پرخوران و تزریق مستقیم سوخت و غیره توانسته اند پیشرانههای کوچک ولی قدرتمندی را روانهی بازار کنند.
برای مثال اگر به مشخصات بیامو 328i دقت کنید متوجه خواهید شد که این پیشرانهی چهارسیلندر دو لیتری از پیشرانههای سه لیتری ۶ سیلندر قبلی که در 330i استفاده شدند هم قوی تر است، ضمن اینکه مصرف کمتری نیز دارد.
با این وجود اما هنوز خودروهایی بخصوص در آمریکا باقی ماندهاند که همچنان قدرت بالای خود را مدیون پیشرانههای حجیمشان هستند. در ادامه لیست بزرگترین پیشرانههای به کار رفته در خودروهای تولید عمده ذکر شدهاند.
۱۰. دوج چارجر و چلنجر (Charger/Challenger)
حجم موتور: ۶.۴ لیتر
مدلهای R/T این دو خودرو از پیشرانهی هشت سیلندر خورجینی از نوع Hemi استفاده میکنند که حجمی معادل ۶.۴ لیتر دارد. این پیشرانه توانایی تولید ۴۸۵ اسب بخار قدرت و ۶۴۴ نیوتون متر گشتاور دارد. چنین قدرتی به چارجر شتابی در حدود ۴ ثانیه بخشیده است.
۹. لامبورگینی اونتادور (Aventador)
حجم موتور: ۶.۵ لیتر
اونتادور به عنوان پرچمدار خودروهای لامبورگینی دارای پیشرانهی ۱۲ سیلندر خورجینی است که قدرت ۶۹۱ اسب بخار و گشتاور ۶۸۹ نیوتونمتر را تولید تولید میکند. این پیشرانه هم مانند سایر لامبورگینی ها به صورت تنفس طبیعی است و هیچگونه سیستم پرخورانی در آن استفاده نشده است. لابورگین اونتادور شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت معادل ۲.۹ ثانیه دارد و حداکثر سرعت تا ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت بنابر اعلام کارخانه و ۳۷۰ کیلومتر بر ساعت در تست های غیر رسمی اعلام شده است. نمونهی قویتر همین پیشرانه در لامبورگینی اونتادور سوپر ولوچه قدرتی معادل ۷۴۰ اسب بخار دارد.
۸. شورولت سیلورادو 3500HD
حجم موتور: ۶.۶ لیتر
سیلورادو 3500 پسوند HD را با خود یدک میکشد، این عبارت مخفف Heavy Duty به معنای کارهای سنگین است. البته این اسم کاملا برازندهی این وانت بار بزرگ است چرا که پیشرانهی توربودیزل دورامکس این سیلورادو با گشتاور ۱۰۳۷ نیوتون متری از پس هر کاری بر میآید.
۷. رولزرویس ریس (Wraith)
حجم موتور: 6.6 لیتر
پیشرانهی ۱۲ سیلندر وی شکل رولزرویس ریس با کمک دو عدد توربوشارژر، قدرت و گشتاور به ترتیب ۶۲۴ اسب بخار و ۸۰۰ نیوتون متر را دارد و ریس ۲.۵ تنی را قادر میسازد تا در ۴.۶ ثانیه به۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و تا سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت هم به آن بیافزاید.
۶. دوج رم 3500 تریدزمن (Tradesman)
حجم موتور: ۶.۷ لیتر
پیشرانهی کامینز توربودیزل این خودرو، از نوع شش سیلندر خطی است. این پیشرانهی قدرتمند توانایی تولید گشتاور ۱۲۲۰ نیوتون متر را دارد.
۵. فورد سری اف سوپر دیوتی (F-Series Super Duty)
پیشرانهی توربودیزل فورد ۴۴۰ اسب بخار قدرت و ۱۱۶۶ نیوتون متر گشتاور تولید میکند. چنین مشخصاتی فورد را به گزینه ای مناسب برای کاربری یدککشی و حمل اجسام بسیار سنگین، تبدیل کرده است.
۴. بنتلی مولسان (Mulsanne)
حجم موتور:۶.۷۵ لیتر
مولسان با قیمت بیش از ۳۰۰ هزار دلار یکی از گرانترین خودروهای لیست است. پیشرانهی V8 مولسان بصورت دست ساز ساخته میشود و هر پیشرانه را یک تکنسین تولید میکند. تیراژ تولید هم سه تا چهار پیشرانه در روز است.
۳. رولزرویس فانتوم (Phantom)
حجم موتور: ۶.۸ لیتر
فانتوم قلب تپندهی ۱۲ سیلندری دارد که ۴۵۳ اسب بخار قدرت و ۷۲۰ نیوتون متر گشتاور دارد. البته حجم موتور فانتوم در عمل خود را نشان نمیدهد و فانتوم با شتاب ۵.۹ ثانیه ای، خودروی چندان سریعی نیست.
۲. شورولت کامارو Z28
حجم موتور: ۷ لیتر
این پیشرانهی تنفس طبیعی از کوروت Z06 به ارث رسیده است و قدرت و گشتاوری معادل ۵۰۵ اسب بخار و ۶۵۲ نیوتون متر دارد. این پیشرانه با جعبه دندهی ۶ سرعتهی دستی کوپل شده است و کامارو را ظرف ۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرساند.
۱. دوج وایپر (Viper)didgeviper
حجم موتور: ۸.۴ لیتر
کسانی که با داج وایپر آشنا باشند، از حضور این خودرو در صدر لیست تعجب نخواهند کرد. پیشرانهی ۱۰ سیلندر وی شکل این خودرو، با قدرت ۶۴۵ اسب بخار و گشتاور ۸۱۳ نیوتون متر دارای بیشترین میزان گشتاور در بین پیشرانههای تنفس طبیعی است.
.: Weblog Themes By Pichak :.