اگر نگاهی به گوشه و کنار منزل یا دفتر کار خود بیندازید، متوجه وجود تعداد قابل توجهی از وسایل الکترونیکی نظیر گوشی‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و پاوربانک‌ها می‌شوید که از باتری استفاده می‌کنند. اکثر اوقات این وسایل نه‌تنها زندگی ما را راحت‌تر می‌کنند، بلکه مشکل خاصی نیز برای ما ایجاد نمی‌کنند. اما این مسئله دائمی نیست و گاهی اوقات مشکلات مربوط به وسایل الکترونیکی موجب وارد آمدن خسارات سنگینی به دارنده‌ی آن وسایل می‌شوند. یک مثال آشنا در این زمینه، پرچم‌دار ناکام سری نوت سامسونگ، گلکسی نوت ۷ است. در ادامه، مروری خواهیم داشت بر روش‌های پیشگیری از مشکلات مربوط به باتری‌های وسایل الکترونیکی.

باتری‌های امروز ظرفیت ذخیره‌ی حجم بالایی از انرژی دارند. این باتری‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که این انرژی ذخیره‌شده را به آرامی و به شکل کنترل‌شده در اختیار وسایل الکترونیکی قرار دهند. اما مشکل زمانی رخ خواهد داد که انتقال انرژی از حالت کنترل‌شده خارج شود و با سرعتی زیادی صورت گیرد. در چنین شرایطی احتمال انفجار و آتش‌سوزی وجود خواهد داشت.

باید همواره متوجه این مسئله باشیم که یک باتری لیتیوم-یونی معیوب همواره در خطر انفجار است؛ نه انفجاری کوچک در حد ترکیدن یک ترقه‌، بلکه انفجاری که ممکن است موجب سوختن وسایل و تکه‌تکه شدن قطعات شیشه‌ای شود. شاید یک گوشی در حال سوختن و صفحه نمایش تکه‌تکه شده تنها خطرات این انفجار نباشد. خروج لیتیوم مذاب از باتری در کنار گازهای سمی تولیدشده از انفجار، دیگر خطرات مربوط به انفجار باتری‌ هستند.

 

تست هشت مرحله‌ای باتری سامسونگ

فرآیند هشت مرحله‌ای تست باتری‌های سامسونگ

شاید این تصور را داشته باشید که هنگام انفجار باتری، وسیله‌ی الکترونیکی به‌اندازه‌ی کافی از شما دور است و در یک فضای باز حضور دارید؛ بدین ترتیب خطر زیادی در این رابطه شما را تهدید نمی‌کند. اما لحظه‌ای را در نظر بگیرید که گوشی شما در جیب شلوارتان منفجر می‌شود. یا زمانی که در هنگام رانندگی در اتوبان هستید و هم‌زمان گوشی خود را نیز شارژ می‌کنید، اما ناگهان گوشی‌تان منفجر شود. یا زمانی که در خواب هستید و گوشی را کنار تخت خود قرار داده‌اید. جای خوشبختی است که چنین اتفاقاتی به‌ندرت رخ می‌دهند.

دلایل مختلف انفجار باتری‌

به‌طور کلی، دلایل انفجار باتری‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند که به ترتیب توضیح داده شده‌اند.

عیوب مربوط به فرآیند تولید

استفاده از مواد تولیدی مشکل‌دار یا نامناسب و اشتباهات فرآیند تولید از جمله دلایل انفجار باتری‌ها است. همین عیوب دلیل انفجار باتری گوشی نوت ۷ سامسونگ بودند. بسیاری از رسانه‌ها انفجار باتری‌ را به عیوب مربوط به فرآیند تولید نسبت می‌دهند؛ اما در واقع، به لطف انواع کنترل‌های فنی و کیفی که توسط تولیدکنندگان معتبر صورت می‌گیرد، عیوب مربوط به فرآیند تولید جزو نادرترین دلایل انفجار باتری‌ها هستند.

طراحی معیوب و محصولات تقلبی

طراحی معیوب باتری یا استفاده از باتری‌های تقلبی مشکلی است که معمولا در مورد محصولات تقلبی مشاهده می‌شود. محصولاتی که از این مشکلات رنج می‌برند، توسط شرکت‌هایی تولید می‌شوند که آشنایی کاملی با طراحی و تولید باتری ندارند یا شرکت‌های سازنده‌ی آن‌ها درصدد کاهش مخارج خود هستند. متأسفانه چنین محصولاتی در فروشگاه‌های آنلاین مطرح جهانی نظیر Ebay و آمازون به‌وفور یافت می‌شوند. از طرفی به‌واسطه‌ی چاپ علائم و نشانه‌های استاندارد و کنترل کیفی روی این محصولات، تشخیص آن‌ها از محصولات اصلی برای کاربران عادی آسان نیست. بسیاری از این محصولات ارزان‌قیمت و تقلبی فاقد ویژگی‌های امنیتی هستند که در محصولات باکیفیت یافت می‌شوند.

محصولاتی که حین استفاده معیوب شده‌اند

شاید باور این مسئله برایتان سخت باشد؛ اما بزرگ‌ترین دلیل ناامنی باتری‌ها ما کاربران هستیم. پرت کردن وسایل الکترونیکی، خیس کردن آن‌ها، شارژ کردن آن‌ها با شارژر نامناسب و قرار دادن این وسایل در معرض آفتاب، از جمله اشتباهات کاربران هستند.

محصولاتی که توسط تولیدکنندگان معتبر تولید شده‌اند، اغلب دارای ویژگی‌های امنیتی هستند. این ویژگی‌های امنیتی موجب می‌شوند تا باتری‌ها در مقابل گرمای بیش از اندازه، شارژ و دشارژ شدن بیش از حد، اتصال کوتاه و استفاده از شارژر نامناسب مقاوم باشند. هرچند ویژگی‌های امنیتی به این معنی نیستند که این باتری‌ها دچار هیچ مشکلی نخواهند شد.

فروش باتری در آمازون

فروش باتری در فروشگاه اینترنتی آمازون

چگونه از باتری‌ها به‌درستی نگه‌داری کنیم؟

حتما از خود پرسیده‌اید که چگونه می‌توانیم باتری‌هایمان را از خطرات احتمالی در امان نگه داریم. قطعا تمام کاربران امکان خرید تجهیزات گران‌قیمت تست باتری ندارند. اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از مشکلات تنها با وارسی چشمی قابل تشخیص هستند. ضمنا کافی‌ است از چند قاعده‌ی کلی پیروی کنید تا از بخش زیادی از خطرات مربوط به باتری‌ها در امان باشید.

اول از همه، سعی کنید از محصولات تولیدکنندگان معتبر استفاده کنید. این محصولات شاید مقداری گران‌تر از دیگر محصولات باشند، اما قطعا امنیت و سلامت شما و اطرافیانتان ارزشمندتر از چند دلار ناقابل است. اگر از eBay یا آمازون خرید می‌کنید، از خرید محصولات ارائه‌شده توسط فروشندگان نامعتبر خودداری کنید. همچنین اگر در حال حاضر از یک باتری ارزان‌قیمت یا بی‌کیفیت استفاده می‌کنید، استفاده از آن را متوقف کنید.

اگر دستگاه‌های مورد استفاده شما و باتری‌های آن‌ها بیش از حد داغ می‌شوند و باد کرده یا تغییر شکل داده‌اند، از آن‌ها استفاده نکنید. این مسئله در مورد شارژرها و سیم‌های برق نیز صدق می‌کند؛ حتی سیم‌های سالم اما کهنه و فرسوده نیز می‌توانند مشکل‌ساز شوند. خوشبختانه این‌ها مواردی هستند که صرفا با وارسی چشمی قابل تشخیص هستند. بهتر است این موارد را به‌طور سالانه بررسی کنید و قطعات و وسایل معیوب را تعویض کنید.

از گرم شدن بیش از حد دستگاه‌ها جلوگیری کنید. شارژ کردن گوشی‌تان درحالی‌که گوشی در کیف ورزشی‌تان قرار دارد یا رها کردن گوشی روی داشبورد ماشین ایده‌های خوبی نیستند. همچنین دستگاه‌هایی را که در حال شارژ شدن هستند، هیچ‌گاه به حال خود رها نکنید. بسیاری از ما عادت داریم دستگاه‌های خود را در زمان شارژ در منزل رها کنیم؛ اما یک باتری لیتیوم-یونی می‌تواند به‌سرعت میزهای چوبی و مبلمان منزل ما را به تلی از آتش بدل کند. به‌علاوه اگر شرکت سازنده از شما خواسته است دستگاه خود را برگردانید، این کار را انجام دهید؛ به خاطر داشته باشید، امنیت شوخی‌بردار نیست.

اگر خوش‌شانس نبودید و دستگاه شما آتش گرفت، بیش از هر چیز سعی نکنید با استفاده از آب آتش را خاموش کنید. تنها از کپسول ضد حریق کلاس D یا پتوی ضد آتش استفاده کنید. از فوت کردن به سمت آتش نیز خودداری کنید. همچنین در این موارد سعی کنید قهرمان‌بازی را کنار بگذارید و فورا با آتش‌نشانی تماس بگیرید.

در نهایت لازم است یادآوری کنیم که وسایل برقی معمولا بسیار امن هستند و نیاز نیست بیش از حد نگران آتش گرفتن آن‌ها باشید. اما با خرید محصولات معتبر و نگه‌داری صحیح از آن‌ها، قطعا خیال شما راحت‌تر خواهد بود.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

این بازوی ربات قابل حمل که لاین آس (Line-us) نام دارد، محصول مشترک طراح مشهور دورل بیشاپ و مهندس طراحرابرت پول است که با به اشتراک‌گذاری این پروژه در وب‌سایت کیک استارتر، اقدام به جمع‌آوری سرمایه کرده‌‌اند. 

Line Us

این ربات توسط یک برنامه کنترل می‌شود که حرکت دست انسان را شبیه‌سازی می‌کند. این ربات قادر است هر خط را دقیقا به همان ترتیب و دقت و حتی با حفظ سبک طراح روی کاغذ پیاده‌سازی کند.

ربات لاین‌آس می‌تواند یک مداد یا قلم‌مو را به انتخاب کاربر نگه دارد و در عین حال توسط یک صفحه‌ی فلزی به‌صورت امن روی یک برگه‌ی کاغذ، یک دفتر طراحی یا دفترچه یادداشت قرار بگیرد. این ربات حتی می‌تواند روی دیوار یا با استفاده از آهن‌ربای متصل به آن، روی در یخچال قرار داده شود. 

Line Us

نقاشی‌های ترسیم‌شده توسط لاین آس قابلیت ذخیره شدن و فرستادن به‌عنوان یک پیام یا به اشتراک‌گذاری برای عموم دارند. نقاشی‌هایی که از دیگران دریافت می‌شود هم قابلیت رسم مجدد روی کاغذ توسط دیگر کاربران لاین آس دارند.

این ربات به‌اندازه‌ی کافی کوچک است که می‌توان آن را همه‌جا با خود حمل کرد و انرژی مورد نیاز آن را از یک پاور بانک تأمین کرد. قابلیت دیگر این ربات، ترسیم عکس‌های گرفته‌شده توسط دوربین است.

Line Us

برنامه‌ی همراه لاین‌ آس برای آیفون، آیپد، گوشی‌ و تبلت‌های اندروید، مک و ویندوز موجود است. طرح اولیه را می‌توان توسط دست و قلم در این برنامه‌ کشید. لاین‌ آس را می‌توان برای استفاده‌های دیگر توسط رزبری‌پای هم استفاده کرد.

طراحان این ربات طراح در مصاحبه‌ای گفتند: «لاین‌ آس ما را به کشیدن نقاشی و تجربه کردن تشویق می‌کند. تماشای لاین آس در حال حرکت تفریح خوبی است؛ ولی بهترین مزیت آن، تشویق به نقاشی است. لاین آس سبک و کاراکتر نقاشی مخصوص خودش را دارد و همین تفاوت آن را با یک پرینتر یا پلاتر مشخص می‌کند.»

Line Us

کمپین تشکیل‌شده در سایت کیک استارتر به‌راحتی از هدف ۳۹ هزار پوندی برای سرمایه‌ی اولیه بنیان‌گذاران لاین آس عبور کرده و به سازندگان امکان ساخت هزار دستگاه اولیه را داده است.

سرمایه‌گذاران می‌توانند این ربات را با قیمتی بین ۴۹ تا ۶۹ پوند تهیه کنند. ولی قیمت آن پس از عرضه‌ی گسترده قرار است حدود ۹۹ پوند باشد.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در فاصله‌ی کمتر از چند هفته تا زمان رونمایی از گلکسی نوت ۸، مجموعه‌ی اخبار و شایعات منتشرشده در رابطه با این گوشی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سامسونگ در حال طی آخرین مراحل آماده‌سازی و رونمایی از نسل جدید فبلت پرچم‌دار خود است که با نام گلکسی نوت ۸ راهی بازار خواهد شد. سال گذشته، سامسونگ روزهای بسیار بدی را پس از رونمایی از گلکسی نوت ۷ سپری کرد؛ چراکه مشکل انفجار و آتش گرفتن باتری گلکسی نوت ۷ نهایتا کره‌ای‌ها را به توقف تولید و جمع‌آوری تمام نسخه‌های موجود در بازار مجبور کرد. البته سامسونگ با تعویض باتری گلکسی نوت ۷، چندی پیش نسخه‌ی به‌روز شده‌ای که فاقد مشکل گذشته است با نام گلکسی نوت فن ادیشن رونمایی کرد.

کره‌ای‌ها پس از پی بردن به دلیل انفجار باتری گلکسی نوت ۷، خود را آماده‌ی عرضه پرچم‌دار سری گلکسی اس در زمستان ۲۰۱۷ کردند. گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در اولین روزهای بهار سال جاری رونمایی شدند و پس از چند هفته، شاهد عرضه‌ی آن‌ها به بازار بودیم که به گواه شماری از گزارش‌ها، فروش موفقی را پشت سر گذاشته‌اند و موفق شد تا خاطرات تلخ گلکسی نوت ۷ را نیز کمرنگ‌تر کند.

هرچند تصاویر و شایعاتی منتسب به گلکسی نوت ۸ سامسونگ منتشر شده است؛ اما هنوز روشن نیست که این گوشی هوشمند با چه تفاوت‌هایی در قیاس با گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس راهی بازار خواهد شد. البته با توجه به تصاویر و مجموعه‌ی اخبار و شایعات منتشرشده، می‌توان حدس زد که گلکسی نوت ۸ احتمالا چه زمانی با چه مشخصات فنی و ظاهری راهی بازار خواهد شد.

تاریخ رونمایی و عرضه‌ی گلکسی نوت ۸

پس از انتشار شایعات و گمانه‌های مختلف که آخرین آن‌ها نشان از رونمایی گوشی در تاریخ ۲۳ آگوست داشت، سامسونگ با انتشار دعوت‌نامه‌ی مراسم خود رسما تأیید کرد که این گوشی طی مراسمی در شهر نیویورک به تاریخ اول شهریورماه (۲۳ آگوست) رونمایی خواهد شد. از جمله‌ی دلایل برشمرده برای رونمایی از این گوشی و عرضه‌ی آن در هفته‌های اول پس از رونمایی، استفاده از فرصت موجود تا زمان عرضه‌یآیفون ۸ است. شنیده‌ها در مورد آیفون ۸ نشان از این دارند که این گوشی که عنوان نسخه‌ی مخصوص دهمین سالگرد عرضه‌ی آیفون را یدک می‌کشد، همچون آیفون ۷ اس و آیفون ۷ اس پلاس طبق زمان‌بندی سال‌های پیش راهی بازار نمی‌شود و با تأخیری چندهفته‌ای راهی بازار خواهد شد. کارشناسان معتقدند که سامسونگ در پی استفاده از این تأخیر و فروش گلکسی نوت ۸ در این بازه زمانی است. ضمنا بنا بر شماری از گزارش‌های برگرفته از کره‌ی جنوبی، شتاب فروش گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس نیز کاهش یافته و از این‌رو سامسونگ درصدد ایجاد موجی دیگر با گلکسی نوت ۸ است.

گلکسی نوت 8

امسونگ سال گذشته نیز نسل جدید فبلت پرچم‌دارش را پیش از نمایشگاه ایفا رونمایی کرد. وب‌سایت آلمانی Galaxy Club نیز با انتشار خبری مدعی شده که سامسونگ در حال تست گلکسی نوت ۸ به همراه اندروید ۷.۱.۱ است که از این‌رو عرضه‌ی آن پیش از انتشار نسخه‌ی نهاییاندروید O را محتمل‌تر می‌کند.

مشخصات ظاهری و طراحی گلکسی نوت ۸

شنیده‌ها نشان از این دارند که سامسونگ در گلکسی نوت ۸ از همان الگوی طراحی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس پیروی کرده است. از اصول این طراحی باید به استفاده از یک نمایشگر موسوم به Infinity Display اشاره کرد که تقریبا جایی برای خودنمایی حاشیه‌های طرفین باقی نگذاشته است.

همچنین باید به ادامه‌ی سیاست حذف کلید فیزیکی هوم در پنل جلوی گلکسی نوت ۸ همچون پرچم‌دار سری گلکسی اس اشاره کرد. حذف کلید فیزیکی هوم علاوه بر افزودن بر زیبایی پنل جلوی گوشی، این امکان را فراهم می‌کند تا بخش بیشتری از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص داشته باشد. سامسونگ در گلکسی اس ۸ نیز کلید فیزیکی هوم را حذف کرده و به اجبار، سنسور اثر انگشت را در پشت گوشی و کنار دوربین گنجانده بود. اما محل قرارگیری سنسور اثر انگشت انتقادات فراوانی را برانگیخت. افزایش ارتفاع نمایشگر و محل قرارگیری سنسور دست به دست هم دادند و کاربرانی را که به این شرایط عادت نداشتند، به اشتباه وادار می‌کردند.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده توسط ایوان بلس، به نظر می‌رسد در گلکسی نوت ۸ نیز همچنان شاهد استفاده از الگوهای طراحی ظاهری گلکسی اس ۸ خواهیم بود که سنسور اثر انگشت نیز شامل آن می‌شود. بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، سامسونگ در گلکسی نوت ۸ محل سنسور اثر انگشت را با فاصله‌ی بیشتری از دوربین قرار داده است تا کاربران همچون گلکسی اس ۸ در لمس سنسور اثر انگشت دچار اشتباه نشوند.

افشای تصاویر شماری از قاب‌های توسعه‌یافته برای گلکسی نوت ۸ نیز نشان از این دارد که کره‌ای‌ها سنسور اثر انگشت را در سمت راست دوربین قرار داده‌اند. در ماه‌های گذشته و هم‌زمان با انتشار اولین اخبار و شایعات در رابطه با گلکسی نوت ۸ سامسونگ، اطلاعاتی در رابطه با ترکیب سنسور اثر انگشت با نمایشگر ارائه می‌شد؛ ولی بعدها استفاده از سنسور‌ اثر انگشت زیر صفحه‌ی نمایش مردود شد و منابع نزدیک به سامسونگ آزمایش‌های صورت گرفته برای قرار دادن سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر را منتهی به شکست عنوان کردند.

با توجه به اینکه گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار مقاوم هستند، انتظار می‌رود گلکسی نوت ۸ نیز از چنین ویژگی برخوردار باشد.

استفاده از صفحه نمایش Infinity Display بزرگ‌تر در گلکسی نوت ۸

در سال‌های گذشته تقریبا شاهد تغییر در صفحه‌ی نمایش گوشی‌های گلکسی نوت سامسونگ نبوده‌ایم. این گوشی هوشمند پس از گلکسی نوت ۳ همواره از صفحه‌ی نمایشی با سایز ۵.۷ اینچ استفاده کرده است؛ حال آنکه به نظر می‌رسد نسخه‌ی سال ۲۰۱۷ با تغییراتی همراه خواهد شد.

با توجه به اینکه گلکسی اس ۸ پلاس سامسونگ از وجود نمایشگر ۶.۲ اینچی سوپرامولد بهره می‌برد، این گوشی بسیار بزرگ‌تر گلکسی نوت ۷ است. سامسونگ موفق شده با استفاده از الگوی طراحی جدید، حاشیه‌ی گوشی هوشمند را به‌مراتب کاهش دهد و در نتیجه بتواند از نمایشگر بزرگ‌تری استفاده کند. کاهش حاشیه‌ها از طریق تغییر نسبت تصویر نمایشگر، باعث افزایش سایز آن شده است و نسبت تصویر صفحه‌ی نمایش گلکسی اس ۸ با عرض کم و درازای بیشتر ،۱۸ به ۹ است؛ حال آنکه در حالت معمول گوشی‌ها از نمایشگری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ بهره می‌برند.

گلکسی نوت 8

با توجه به اینکه سری گلکسی نوت سامسونگ همواره از نمایشگر بزرگی بهره برده است، انتظار می‌رود در گلکسی نوت ۸ نیز شاهد به‌کارگیری نمایشگری با حداقل اندازه‌ی ۶.۲ اینچی یا بیشتر باشیم. گمانه‌ها و شایعات متعددی در رابطه با سایز نمایشگر گلکسی نوت ۸ مطرح شده است که می‌توان برای مثال به سایز ۶.۳ اینچی پیش‌بینی‌شده توسط ایوان بلس و حتی سایز ۶.۴ اینچی که توسط Slash Leaks مطرح شده است، اشاره کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های که احتمالا با گلکسی نوت ۸ همراه خواهد شد، رزولوشن 4K نمایشگر این گوشی هوشمند است.

مشخصات فنی منتسب به گلکسی نوت ۸

زمانی که سامسونگ در ماه مارس گلکسی اس ۸ را رونمایی کرد، به شماری از قابلیت‌های احتمالی گلکسی نوت ۸ نیز اشاره کرد. بسیاری از شنیده‌ها حکایت از این دارند که این گوشی هوشمند با بهره‌گیری از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام که در شماری از نسخه‌های گلکسی اس ۸ نیز مورد استفاده قرار گرفته است، راهی بازار خواهد شد. سامسونگ معمولا در شماری از نسخه‌های گوشی‌های پرچم‌دارش که در آمریکا عرضه می‌شوند، از تراشه‌ی اسنپدراگون استفاده می‌کند و بخش دیگری را مبتنی بر تراشه‌ی اکسینوس خود راهی بازار می‌کند. اگرچه اسنپدراگون ۸۳۵ در حال حاضر قوی‌ترین تراشه‌ی کوالکام است؛ اما در صورتی که این کمپانی نسخه‌ی بهبودیافته‌ای از این تراشه را رونمایی کند، داستان به چه ترتیب خواهد بود؟ با توجه به اینکه امکان رونمایی از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ به‌عنوان پرچم‌دار بعدی کاملا بعید است، می‌توان انتظار داشت که کوالکام تراشه‌ی بهینه‌شده‌ی اسنپدراگون ۸۳۶ را با گلکسی نوت ۸ همراه کند.

گلکسی نوت 8

استفاده از حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی در گوشی‌های گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس‌ عرضه‌شده در بازار آمریکا انتقاد بسیاری را برانگیخت؛ از این‌رو گزارش‌هایی منتشر شده است که استفاده از ماژول رم ۶ گیگابایتی در تمام نسخه‌های گلکسی نوت ۸ را وعده می‌دهد.

گلکسی نوت 8

هرچند بسیاری از گزارش‌ها روی عرضه‌ی نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی از گلکسی نوت ۸ اتفاق نظر دارند؛ اما منابع مختلف در مورد عرضه‌ی نسخه‌ی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی اختلاف نظر دارند. شماری از کارشناسان عرضه‌ی نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی را محتمل می‌دانند؛ اما در مقابل، برخی منابع عرضه نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی را عملی‌تر خوانده‌اند.

گلکسی نوت ۸، اولین پرچم‌دار سامسونگ با دوربین دوگانه

دوربین یکی از حوزه‌هایی است که سامسونگ زیاد علاقه‌ای به تبعیت از دیگران در این حوزه ندارد. این کمپانی کره‌ای در گلکسی اس ۸ برخلاف روند بازار، استفاده از دوربین دوگانه را در دستور کار قرار نداد. حتی سامسونگ با بهبود الگوریتم‌های پردازش تصویر اقدام به استفاده از همان سنسوری کرد که در گلکسی اس ۷ مورد استفاده قرار داده بود؛ با این حال نتایج مقایسه و عکاسی با گلکسی اس ۸ سامسونگ بسیار خارق‌العاده و راضی‌کننده هستند. با وجود اینکه در گلکسی اس ۸ شاهد استفاده از دوربین دوگانه نبودیم؛ اما اغلب شنیده‌ها وجود دوربین دوگانه در گلکسی نوت ۸ را تأیید کرده‌اند.

بنا بر گزارش The Korea Herald، گلکسی نوت ۸ اولین گوشی هوشمند پرچم‌دار سامسونگ خواهد بود که از وجود دوربین دوگانه در پشت گوشی بهره می‌برد. بر اساس این گزارش، در پشت گلکسی نوت ۸ از وجود دو سنسور ۱۲ و ۱۳ مگاپیکسلی استفاده خواهد شد. سنسور ۱۲ مگاپبکسلی به یک لنز واید مجهز می‌شود؛ حال آنکه سنسور ۱۳ مگاپیکسلی از وجود لنز تله‌فوتو بهره خواهد برد. شنیده‌ها نشان از این دارند که این دوربین از زوم اپتیکال سه برابری پشتیبانی خواهد کرد.

فوربز نیز با تأیید استفاده از دوربین دوگانه در گلکسی نوت ۸ سامسونگ، به این نکته اشاره کرده است که چینش دوربین‌ها به‌صورت افقی خواهد بود و فلش در سمت راست دو لنز قرار خواهد گرفت. به گزارش فوربز، هر دو دوربین از وجود لرزش‌گیر اپتیکال بهره خواهند برد. فوربز نیز به پشتیبانی از زوم اپتیکال سه برابری در لنز تله‌فوتو اشاره کرده است.

ظرفیت باتری

پس از مشکل انفجار و آتش گرفتن گلکسی نوت ۷ سامسونگ که سال گذشته پایان ناخوشایندی برای این گوشی هوشمند رقم زد، حال باتری یکی از مسائل مهمی است که طبیعتا حساسیت بیشتری نسبت به آن وجود دارد.

گلکسی نوت 7

پس از انجام بررسی‌های گسترده که پس از توقف تولید گلکسی نوت ۷ و در زمستان سال پیش انجام شد، سامسونگ اعلام کرد که سیاست‌های جدید برای تولید و تست باتری‌هایش در پیش خواهد گرفت. سامسونگ در حال حاضر معتقد است که امن‌ترین باتری‌های لیتیوم-یونی موجود در جهان را تولید می‌کند. انتظار می‌رود سامسونگ با در پیش گرفتن جانب احتیاط، باتری گلکسی نوت ۸ را نیز همچون گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس با ضریب اطمینان بالا تولید کند. حتی شماری از شنیده‌ها حکایت از این دارند که شاید سامسونگ برای تولید باتری مورد نیاز به‌منظور استفاده در گلکسی نوت ۸ از ال‌جی کمک بگیرد.

قابلیت‌های ویژه

به‌طور حتم در گلکسی نوت ۸ نیز باید در انتظار وجود قلم S Pen باشیم. یقینا سامسونگ در یک سال اخیر دانش فنی خود در رابطه با قابلیت‌ها و توانایی‌های S Pen افزایش داده است و از این‌رو باید شاهد بهبود قدرت لمس و دقت این قلم در پرچم‌دار جدید سامسونگ باشیم. ایوان بلس نیز به این نکته اشاره کرده است که سامسونگ قابلیت‌های جدیدی با قلم S Pen همراه خواهد کرد. از جمله‌ی ویژگی‌های جدید باید به اضافه شدن ترجمه به زبان‌های مختلف و همچنین امکان تبدیل واحدهای پولی اشاره کرد.

بیکسبی را باید ویژگی جدید دیگری از گلکسی نوت ۸ خواند که البته همراه با گلکسی اس ۸ رونمایی شده است. با توجه به انتشار نسخه‌ی انگلیسی بیکسبی، انتظار می‌رود سامسونگ در جریان رونمایی از فبلت پرچم‌دارش، مانور بیشتری روی قابلیت‌های گلکسی نوت ۸ بدهد. باید دید آیا سامسونگ همچون گلکسی اس ۸ کلید فیزیکی مخصوصی برای بیکسبی تعبیه خواهد کرد یا خیر؟

علاوه بر سنسور اثر انگشتی که در پشت گوشی قرار گرفته است، انتظار می‌رود گلکسی نوت ۸ از توانایی‌های دیگری برای تشخیص هویت، نظیر اسکنر عنبیه استفاده کند. گلکسی نوت ۷ اولین گوشی هوشمند سامسونگ بود که از وجود اسکنر عنبیه بهره می‌برد.

به‌طور حتم گلکسی نوت ۸ همچون سایر پرچم‌داران این کمپانی از هدست واقعیت مجازی گیر وی آر سامسونگ پشتیبانی خواهد کرد که هم‌اکنون از کنترلرهای لمسی بهره می‌برد.

قیمت گلکسی نوت ۸ چقدر خواهد بود؟

برای پیش‌بینی قیمت گلکسی نوت ۸، کافی است نگاهی به برچسب قیمت گلکسی اس ۸ پلاس داشته باشیم تا بدانیم نسل جدید فبلت سامسونگ چندان ارزان نخواهد بود. سامسونگ گوشی گلکسی اس ۸ پلاس را با قیمت ۸۵۰ دلار راهی بازار می‌کند. انتظار می‌رود قیمت گلکسی نوت ۸ سامسونگ کمی بالاتر از این گوشی باشد؛ چراکه امکانات بیشتری در کنار قلم S Pen در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

ایوان بلس اعلام کرده است که منابع نزدیک، قیمت این گوشی را ۹۰۰ دلار عنوان کرده‌اند. قیمت گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار رفته‌رفته افزایش پیدا می‌کند و این موضوع در یک تا دو سال اخیر بیش از پیش مشهود است. شایعات منتشرشده حکایت از این دارند که آیفون ۸ نیز قیمتی بیش از ۹۰۰ دلار خواهد داشت.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

photo_2017-07-22_15-14-25.jpg

رصدخانه دینامیک ناسا فیلمی از فعالیت‌های خورشیدی در هفته گذشته منتشر کرده است.

 به نقل از ناسا، این فیلم در روز 14 جولای (23 تیر) از فعال‌ترین‌ بخش‌های خورشید گرفته شده است.

بر اساس اعلام ناسا این فوران‌ها حدود دو ساعت طول کشیده است.

در این فوران‌ها ذرات پس از وقوع انفجار در درون خورشید به محیط پیرامونی آن پرتاب می‌شوند که به دلیل میدان مغناطیسی قدرتمند آن مجددا مسیر بازگشت به بستر این ستاره را در پیش می‌گیرند.

این شعله‌ها اغلب با توفان‌های خورشیدی مغناطیسی که با عنوان انتشار جرم کرونال (CMEs) شناخته می‌شوند، مرتبط هستند. در حالی که این پدیده شایع‌ترین رویدادهای خورشیدی است، خورشید می‌تواند جریان‌های پروتون‌های بسیار سریع - که به عنوان رویدادهای ذرات انرژی پر انرژی (SEP) شناخته می‌شود - و همچنین اختلالاتی در بادهای خورشیدی - که با عنوان مناطق تعامل کرواتی (CIRs)شناخته می‌شوند- را نیز ایجاد کند.

این فیلم در طول موج فرابنفش شدید گرفته شده است.

 
 

 



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سالگرد آپولو 11

در مراسمی که به مناسبت چهل و هشتمین سالگرد فرود فضاپیمای آپولو 11 بر سطح ماه برگزار شد، ضمن بزرگداشت فضانوردان این ماموریت، از "جف بزوس" کارآفرین فعال در عرصه فضا نیز تقدیر شد.

 به نقل از اسپیس، این مراسم در مرکز همایش‌های "گالا"(Gala) در پایگاه فضایی کندی و در کنار نمونه‌های مشابه موشک "ساترن 5"(Saturn V) در ماموریت آپولو 11 مورد استفاده قرار گرفته بود، برگزار شد.

از سه فضانورد حاضر در این ماموریت معروف‌ترین آنها یعنی "نیل آرمسترانگ"(Neil Armstrong) بدرود حیات گفته است؛ اما دو نفر دیگر یعنی "باز آلدرین"(Buzz Aldrin) و "مایکل کالینز" (Miichael Collins) هنوز در قید حیاتند و در این مراسم حضور داشتند.

از راست به چپ: باز آلدرین، مایکل کالینز و نیل آرمسترانگ

علاوه بر فضانوردان حاضر در ماموریت آپولو 11 چند فضانورد سابق دیگر نیز در این مراسم حضور داشتند و از آنها تقدیر شد که معروف‌ترین آنها "والت کانینگهام"(Walt Cunningham)  از ماموریت آپولو 7 و "هریسون اشمیت" (Harrison Schmitt) از ماموریت آپولو 17 بودند. "اشمیت" آخرین انسانی است که بر روی ماه قدم گذاشته است.

از نکات جالب توجه این مراسم تقدیر از "جف بزوس" (Jeff Bezos) مالک شرکت‌های آمازون و "بلو اوریجین" (Blue Origin) که در عرصه فضا فعالیت می‌کند، بود.

"بزوس" در این مراسم جایزه نوآوری فضایی را که به افتخار "باز آلدرین" به نام وی ثبت شده، از دستان وی دریافت کرد.

"آلدرین" هنگام اهدای جایزه به "بزوس" گفت: "جف" به من گفته است که از زمان کودکی به فضا علاقه‌مند بوده است و فرود و راهپیمایی من و "آرمسترانگ" را بر سطح ماه از تلویزیون مشاهده کرده است و از همان زمان تصمیم گرفته تا در عرصه فضا فعالیت کند که شرکت "بلو اوریجین" تحقق رؤیای کودکی اوست.

"آلدرین" در این مراسم ضمن تمجید از سامانه فضایی "نیو شپرد" (New Shepard) که قابلیت پرواز و فرود عمودی را دارد، قابلیت این موشک را برای استفاده مجدد و کاهش هزینه‌ها ستود.

در ادامه مراسم "جف بزوس" ماموریت آپولو را برای خودش الهام‌بخش توصیف کرد و افزود: من از این ایده که زمین روزی غیرقابل سکونت خواهد شد و ما باید به دنبال جایگزین باشیم، اصلا خوشم نمی‌آید. ما سال‌هاست که ربات‌های کاوشگر را به سرتاسر منظومه شمسی فرستاده‌ایم و همیشه به این نتیجه رسیده‌ایم که وضعیت زمین تقریبا خاص و منحصر بفرد است.

"بزوس" در ادامه گفت: ما در آینده در فضا تمدن ایجاد خواهیم کرد، اما باید در مصرف انرژی و رشد جمعیت در زمین محتاطانه رفتار کنیم.

وی درباره موفقیت فروشگاه "آمازون" و استفاده از آن برای ماجراجویی‌های فضایی، گفت: من در یک لاتاری عظیم برنده شدم که "آمازون" نام دارد و حالا از آن برای تزریق قدرت به برنامه‌های فضایی‌ام استفاده خواهم کرد.

شرکت "بلواوریجین" قرار است در زمینه توریسم فضایی با استفاده از موشک‌های قابل بازیابی فعالیت کند و "بزوس" در رابطه با هزینه‌های این سفرها نیز توضیحاتی ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: سفرهای فضایی فوق‌العاده گران هستند و دلیل آن هم مشخص است. ما باید برای انجام این سفرها موشک پرتاب کنیم و این کار را تا زمانی که موشک‌های کاملا بازیابی شونده نداشته باشیم، انجام نخواهیم داد و در حال حاضر از تمام پتانسیل خود برای این هدف استفاده می‌کنیم.

از راست به چپ: والت کانینگهام، مایکل کالینز، هریسون اشمیت، جف بزوس و باز آلدرین

"بزوس" در رابطه با پروژه "سازمان فضایی آمریکا" (ناسا) برای سفر به ماه، گفت: اکنون زمان آن رسیده است که آمریکا دوباره به ماه برگردد، اما این بار برای ماندن!

مالک "آمازون" افزود: ما باید در یکی از قطب‌های ماه امکانات اقامتی ایجاد کنیم تا بتوانیم از انرژی خورشیدی در این قسمت‌ها حداکثر استفاده را ببریم. ما در سال‌های دهه 60 و 70 میلادی از ویژگی‌های این بخش‌ها اطلاعی نداشتیم، اما حال می‌دانیم که چه چیزی منتظر ماست و با داشتن موشک‌های قابل بازیابی می‌توانیم دفعات رفت و برگشت خود را افزایش دهیم.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

محققان طی انجام تحقیقات جدید، راهی را برای درمان دردهای مزمن و پاتولوژیک پیدا کردند که می‌تواند منجر به توسعه داروهای بهتر برای افراد مبتلا در آینده شود.

به نقل از مدیکال نیوز تودی، "سازمان بهداشت جهانی" (NIH) اعلام کرد که دردهای مزمن یکی از شایعترین علل ناتوانی در دراز مدت است.

در واقع، یک تحلیل اخیر از سازمان جهانی بهداشت برآورد می‌کند که بیش از 25 میلیون نفر در ایالات متحده (یا بیش از 11 درصد از جمعیت بزرگسال کشور) با دردهای مزمن زندگی می‌کنند. به این معنی که آنها در سه ماه گذشته هر روز دچار دردهای مزمن بوده‌اند.

با وجود اینکه در بعضی موارد درد مزمن ممکن است به واسطه یک حادثه مانند آسیب یا عفونت ایجاد شود، اغلب اوقات علت درد مزمن ناشناخته است و از آنجایی‌که علت این دردها تاکنون ناشناخته بوده، درمانی نیز برای آنها صورت نگرفته است.

با این حال در برخی موارد داروها می‌توانند کمک کننده باشند و محققان نیز در این سالها دست از تلاش برای یافتن درمان‌های موثر برنداشته‌اند.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید که در مجله PLOS Biology منتشر شده، یک روش بالقوه جدید برای درمان دردهای مزمن را شناسایی کرده است که می‌تواند به پژوهشگران کمک کند تا داروهای جایگزین را برای درمان درد در آینده نزدیک توسعه دهند.

این تیم تحقیقاتی پژوهش خود را به رهبری دکتر "متئو دالوا"، از دپارتمان علوم اعصاب در دانشگاه "توماس جفرسون" در فیلادلفیا انجام دادند.

او و تیمش پروسه‌ای به نام "فسفوریلاسیون" و تأثیر آن بر چگونگی درد مزمن و حساسیت‌های ناشی از آن را مورد بررسی قرار داده‌اند.

فسفریلاسیون یک اصطلاح است که یک فرآیند بیولوژیکی رایج را توصیف می‌کند و در آن یک پروتئین در پاسخ به محرک‌های خارجی تغییر می‌کند.

فسفریلاسیون به اضافه شدن یک گروه فسفات (PO۴) به پروتئین یا سایر مولکول‌های آلی گفته می‌شود. فسفریلاسیون پروتئین نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای سلولی دارد.

محققان در تحقیقات قبلی خود، یک گیرنده درد به نام  (N-methyl-D-aspartate (NMDA  و این واقعیت که نقش مهمی در درد پاتولوژیک ایفا می‌کند را شناسایی کردند.

از آنجایی‌که این گیرنده نقش مهمی را در حافظه و یادگیری ایفا می‌کند، داروهایی که این گیرنده را هدف قرار می‌دهند نیز بر این عملکردها تاثیر می‌گذارند.

اما در پژوهش جدید، دکتر "دالوا" و همکارانش گیرنده دوم را شناسایی کردند که این گیرنده نیز نقش مهمی را در درد ایفا می‌کند. این دانشمندان در مطالعه خود، نورون‌ها را به طور خاص مورد بررسی قرار دادند.

آنها به طور خاص و با انجام یک سری آزمایش‌های آزمایشگاهی کشت سلولی بر روی موجودات زنده، مشاهده کردند که پروتئین ephrin B در پاسخ به درد ناشی از آسیب، در خارج از سلول مغز تغییر می‌کند. این فسفوریلاسیون در خارج از سلول اجازه اتصال گیرنده Ephrin B به گیرنده NMDA وانتقال آن به سیناپس را می‌دهد.

این فرآیند باعث تغییر عملکرد گیرنده NMDA شده که منجر به افزایش حساسیت به درد می‌شود.

همانطور که نویسندگان توضیح می‌دهند، درد پاتولوژیک متفاوت از درد ناشی از آسیب یا التهاب است، زیرا این درد نتیجه اختلال در عملکرد سلولی است. از آن‌جایی که درد در سطح سلولی رخ می‌دهد، حتی پس از آنکه علت اولیه از بین رفته باشد نیز برطرف نمی‌شود.

برای اینکه سلول به درستی عمل کند، پروتئین‌ها باید در محل مناسب قرار داشته باشند. اما آنچه که مطالعه جدید نشان می‌دهد، این است که در درد مزمن، فرایند فسفوریلاسیون پروتئین‌ها را دور از نورون‌ها انتقال داده، بنابراین باعث اختلال در عملکرد سلولی و درد پاتولوژیک می‌شود.

دانشمندان با استفاده از یک مدل موش، توانستند برخی از مواد شیمیایی را که قادر به جلوگیری از هماهنگی ناخواسته بین گیرنده ephrin B و گیرنده NMDA بودند را آزمایش کنند.

در این پژوهش قطع این ارتباط بین دو گیرنده، درد را متوقف کرد و برعکس، ایجاد ارتباط بین این دو گیرنده موجب حساسیت بیش از حد به درد شد.

رهبر این تیم تحقیقاتی به اهمیت یافته‌های این پژوهش اشاره کرده و می‌گوید: این پژوهش یک پیشرفت در زمینه مدیریت دردهای مزمن محسوب می‌شود.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

610898-google.jpg

یک ابزار تحلیلی توسط تیمی از محققان تهیه شده است که از داده‌های جستجوی گوگل به همراه داده‌های پزشکی ارائه شده از سوی دولت ایالات متحده برای ردیابی "تب دانگ" در کشورهای در حال توسعه استفاده می‌کند.

 به نقل از زی‌نیوز، این ابزار جدید یک نظارت تقریبا به موقع را فراهم می‌کند که با استفاده از آن می‌توان پاسخ سریعتری به شیوع این بیماری داد.

تب دانگ (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب استخوان‌شکن هم گفته‌ می‌شود.

یکی از محققان این پژوهش در یک مقاله منتشر شده در مجله PLOS Computational Biology گفت: "دسترسی گسترده اینترنت در سرتاسر جهان، امکان جایگزینی راه‌های جدید برای ردیابی بیماری‌های عفونی مانند "دانگ" را سریع‌تر از سیستم‌های سنتی فراهم می‌کند.

آنها بر این باورند که این روش جایگزین برای ردیابی بیماری می‌تواند در جهت هشدار دادن به دولت‌ها و بیمارستان‌ها در هنگام پیش‌بینی میزان بروز دانگ استفاده شود و اطلاعات ایمنی را برای مسافران فراهم کند.

این تحقیق بر روی یک ابزار مدل‌سازی ریاضی به نام (ARGO) ساخته شده، که قبلا چندین سال پیش برای ردیابی آنفلوآنزا در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفته بود.

این تیم تحقیقاتی، ARGO را تغییر دادند تا با استفاده از آن بتوانند تب دانگ را در مکزیک، برزیل، تایلند، سنگاپور و تایوان ردیابی کند.

محققان این پژوهش، داده‌های به دست آمده از گوگل ترندز را با داده‌هایی که دولت در اختیار آنها قرارداده بود، جمع آوری کرده و آن را در ARGO وارد کردند.

پژوهش‌های آینده نشان خواهد داد که آیا از این روش می‌توان در مقیاس‌های فضایی و زمانی دقیق‌تر استفاده کرد یا خیر.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

gammaCore.jpg

کمپانی "ElectroCore" در نیوجرسی موفق به توسعه یک دستگاه غیر تهاجمی محرک عصبی شده که به درمان سردردهای خوشه‌ای بزرگسالان کمک می‌کند.

این فناوری که "GammaCore "نام داشته و در حال حاضر فقط با نسخه پزشک قابل دسترسی است، جریان الکتریسیته را به گردن و "عصب واگ" (vagus nerve) انتقال می‌دهد. این کار با قرار دادن الکترودهای " gammaCore " در کنار گردن و شروع روش معمول درمانی انجام می‌شود.

عصب واگیا واگوس(پنوموگاستریک) طولانی‌ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیت‌های پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.

GammaCore  کوچک بوده و حمل و استفاده از آن بسیار آسان است. بنابراین می‌توان در هر جایی مانند مسافرت یا محل کار از آن استفاده کرد.

برای استفاده از این دستگاه محدودیت فرکانس وجود ندارد بنابراین بیماران می‌توانند هر زمان که بخواهند از آن برای مبارزه با سردرد استفاده کنند.

محققان امیدوارند که این دستگاه بتواند در دراز مدت موثر واقع شده و جایگزینی برای دارو شده و احتمال ابتلا به عوارض جانبی را کاهش دهد.

آزمایش GammaCore با موفقیت انجام شده و این فناوری توانسته است تا به طور چشمگیری درد بیماران را کاهش دهد.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

vaccination-patch.jpg

محققان در دانشگاه ایالتی جورجیا موفق شدند تا با توسعه یک پچ میکرو سوزنی حل‌شدنی و یک فرمول خاص از واکسن، روش موثرتری را برای ارائه واکسن آنفلوآنزا ایجاد کنند.

به نقل از ساینس دیلی، این پچ چسباندنی که دارای سوزن‌های زیادی است، از یک پلیمر زیست سازگار ساخته شده و سوزن‌های آن واکسن را به پوست منتقل می‌کنند.

این واکسن با استفاده از یک پروتئین فیوژن جدید (4M2e-tFliC) که شامل چهار نسخه از M2e، (پپتید تولیدشده توسط ویروس آنفلوآنزا) است، به خوبی عمل می‌کند.

 هر کدام از این چهار نسخه از انواع مختلفی از ویروس تهیه شده و بیشتر از حد معمول و رایج می‌تواند جنبه محافظتی داشته باشد.

پروتئین فیوژن برای تقویت واکنش سیستم ایمنی بدن به واکسن، دارای فلاژلین "پپتیدی که در اکثر باکتری‌ها وجود دارد" بوده که موجب به صدا در آمدن زنگ خطر در سیستم ایمنی بدن می‌شود تا قوی‌تر عمل کند.

در پژوهش‌های آزمایشگاهی، این واکسن جدید و سیستم ارائه آن به درم و اپیدرم، توانست در موش‌ها مقاومت پایدار و گسترده‌تری را در برابر آنفلوآنزا ایجاد کند.

محققان این پژوهش اظهار کردند: پژوهش ما نشان می‌دهد که واکسن‌های مبتنی بر M2e به طور قابل توجهی پاسخ‌های ایمنی را بهبود بخشیده و عملکرد محافظتی در برابر عفونت ویروس آنفلوآنزا را تقویت می‌کند. ما دریافتیم که این پچ (4M2e-tFliC)  که بر روی پوست اعمال می‌شود، ایمنی گیرندگان واکسن فصلی را افزایش داده و می‌تواند یک روش سریع برای افزایش اثربخشی محافظتی واکسن‌های فصلی در پاسخ به مشکلات ویروس آنفلوآنزا باشد.

بنابر این پژوهش جدید، آنتی ژن M2e یک گزینه امیدوارکننده برای توسعه واکسن‌های جهانی آنفلوآنزا است.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

researcherbu.png

محققان یک مدل شبکه‌ای ساخته‌اند که می‌تواند زمان مرگ شخصیت‌های سریال‌ها را حدس بزند.

 به نقل از تک اکسپلور، "میلان یانوسوف" دانشجوی مقطع دکترای مرکز علوم شبکه دانشگاه مرکزی اروپا واقع در بوداپست مجارستان، یک مدل شبکه‌ای از روابط میان شخصیت‌های محوری یکی از پرطرفدارترین سریال‌های حال حاضر دنیا را ساخته است تا احتمال مرگ شخصیت‌های آن را طی قسمتهای آتی تعیین کند.

پایگاه داده یانوسوف برای ایجاد این شبکه، زیرنویس‌های این سریال بوده است. وی صحنه‌ها را به عنوان واحد ابتدایی تعامل اجتماعی در نظر گرفت و ارتباط میان شخصیت‌ها را با توجه به تعاملات آنها بررسی کرد.

در واقع یانوسوف یک گراف کامل از ارتباطات و تعاملات تمام شخصیت‌های اصلی این سریال تهیه کرده است.

یانوسوف خاطرنشان کرد که این حدسیات با اضافه شدن دیگر ویژگی‌های شخصیت‌ها می‌تواند بهبود یافته و دقیق‌تر شود.

یانوسوف با جمع آوری این نقشه شبکه، به دنبال تعیین احتمال مرگ تمام شخصیت‌های زنده با مقایسه ویژگی‌های آنها با شخصیت‌هایی که در فصل‌های گذشته فوت کردند، بوده است.

وی از سامانه اس.وی.ام (Support Vector System) که یک مدل یادگیری نظارت شده با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری برای طبقه‌بندی و تحلیل رگرسیون (معکوس) است، استفاده کرد.

یانوسوف با توجه به نتایجی که از سامانه اس‌.وی‌.ام به دست آورد، یک فهرست از شخصیت‌هایی که در ادامه به احتمال زیاد خواهند مرد، تهیه کرد.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بالن فضایی

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از اجرای مطالعاتی در زمینه استفاده از لایه استراتسفر زمین خبر داد و گفت: این مطالعات به منظور قراردادن بالن، پهپاد و کشتی فضایی برای اجرای عملیات تصویربرداری و حمل محموله‌های مخابراتی در حال انجام است.

دکتر حسن حدادپور  تمرکز فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران را بر روی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی دانست و افزود: علاوه بر آن یکسری از حوزه‌های فناورانه که حدس زده می‌شود در آینده نزدیک عملیاتی شوند، نیز مطالعاتی در دستور کار داریم.

وی «سکوهای استراتوسفری» را از جمله حوزه‌های فناورانه‌ای دانست که مطالعات آن در این پژوهشگاه در حال انجام است و یادآور شد: لایه استراتسفر یک لایه از جو زمین است که برخی از کشورها در تلاش هستند برای عملیات فضایی از این لایه استفاده کنند، و تاکنون تحقیقاتی برای استفاده از لایه استراتسفر جو صورت گرفته است.

حدادپور، با اشاره به برخی تجربیات جهانی در این زمینه، یادآور شد: پروژه پهپاد «هلیوس» ناسا با ویژگی مداومت پروازی و  بالن گوگل از جمله این طرح‌ها است.

به گفته وی تمامی پروژه‌های اجرا شده در این زمینه در دنیا در حد طرح‌های تحقیقاتی و مطالعاتی است و به صورت عملیاتی تاکنون هیچ کشوری نتوانسته در لایه استراتسفر موقعیت خود را تثبیت کند.

رییس پژوهشگاه فضایی، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فضایی ایران نیز اقدام به اجرای پروژه‌ای در لایه استراتسفر کرده است که در حال حاضر مطالعات ساخت بالن استراتسفری را در دستور کار داریم و در ادامه به دنبال قراردادن کشتی فضایی و پهپاد در این لایه از جو زمین هستیم.

حدادپور تاکید کرد: اگر بتوانیم به صورت کنترل شده در لایه استراتسفر قرار گیریم و جای خود را تثبیت کنیم می‌توانیم از این منطقه، خدماتی را به سطح زمین ارائه دهیم به گونه‌ای که اگر محموله‌های سنجشی و مخابراتی را همراه با این پرنده به این لایه اعزام کنیم می‌تواند نقش موثری در رله مخابراتی و تهیه داده‌های سنجشی و عکسبرداری داشته باشد.

وی با اشاره به مزیت اجرای این طرح گفت: هزینه ارسال این داده‌ها از طریق پهپاد و یا کشتی فضایی بسیار کمتر از ساخت و پرتاب یک ماهواره است.

حدادپور یادآور شد: اجرای طرح استفاده از لایه استراتسفر زمین برای قراردادن بالن، پهپاد و کشتی فضایی در فاز تحقیقاتی و مطالعاتی قرار دارد.



تاريخ : شنبه 31 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تقریبا تمامی موجودات در روده‌ی خود از همزیستی میکروارگانیسم‌هایی بهره می‌برند که در مجموع میکروبیوم نامیده می‌شوند. به‌تازگی محققان توانسته‌اند با حذف تک ژنی در باکتری‌های E. coli موجود در میکروبیوم کرم‌های C.elegans طول عمر آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهند. این موضوع به نقش باکتری‌های روده در طول عمر و امکان وجود پروبیوتیک‌های افزایش‌دهنده‌ی عمر در آینده اشاره می‌کند.

محققان دانشکده‌ی پزشکی بیلور ادعا می‌کنند کلید افزایش طول عمر در کرم‌های C. elegans (و شاید انسان) را یافته‌اند. این تیم تحقیقاتی دریافته است که کرم‌های کاملا مشابه از نظر ژنتیکی، گاهی مدت طولانی‌تری زنده می‌ماندند و برای یافتن پاسخ این معما، باکتری‌های روده‌ی آن‌ها را مورد مطالعه قرار دادند. آن‌ها کشف کردند که نوعی از باکتری E. coli با یک ژنِ حذف‌شده، ممکن است دلیل افزایش طول عمر در میزبان باشد.

c. elegans

این مطالعه یکی از تحقیقات بی‌شماری است که بر تأثیر میکروبیوم در افزایش طول عمر تأکید می‌کند. هدف این نوع از تحقیقات درنهایت توسعه پروبیوتیک‌هایی است که بتوانند طول زندگی انسان را افزایش دهند. منگ وانگ یکی از محققانی که این پژوهش را هدایت می‌کرد، در مصاحبه با خبرگزاری آتلانتیک می‌گوید:

من ژنتیک مولکولی طول عمر را نیز مطالعه کرده‌ام. در گذشته ما بیشتر به میزبان توجه می‌کردیم و این اولین باری است که روی باکتری‌ها متمرکز می‌شویم.

حتی در موارد مشابه که به نظر می‌رسد میکروبیوم به‌طور کاملا مشهودی طول عمر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تحلیل چگونگی و چرایی جزئیات در میان گونه‌های بسیار متنوع شیمیایی و میکروبی بسیار پیچیده است. این تیم تحقیقاتی در زمینه مذکور موفق بود، زیرا سؤال را ساده و بر یک ارتباط واحد تأکید کرد.

این تیم تحقیقاتی کار خود را با یک سری از گونه‌های E. coli شروع کرد که در تمام موارد مشابه بودند؛ به‌جز در یک ژنِ حذف‌شده. هنگامی که کرم‌های C. elegans با گونه‌های مختلف باکتری تغذیه شدند، محققان دریافتند ۲۹ گونه از آن‌ها، طول عمر کرم‌ها را حدود ۱۰ درصد افزایش داده‌اند. از این ۲۹ گونه، ۱۹ گونه همچنین کیفیت زندگی کرم‌ها را نیز ارتقاء دادند و آن‌ها را از سرطان و شرایط تخریب عصبی حفظ کردند. به‌طور خلاصه، کرم‌ها از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن حفظ شدند. دو گونه از آن‌ها محققان را به‌واسطه تولید مقدار بالایی اسید کولانیک متحیر کردند. متوقف کردن تولید اسید در این باکتر‌ی‌ها باعث توقف در روند ارتقاء طول عمر کرم‌های میزبان شد. این امر ارتباط بین اسید کولانیک و طول عمر را نیز نشان می‌دهد که باید در تحقیقات آینده مورد توجه قرار گیرد.

microbiom and aging

کاربردها

مهندسی ژنتیکی باکتری‌ها برای پشتیبانی و بهبود سلامتی انسان و حتی برای کاهش سرعت پیری و تبدیل آن‌ها به یک پروبیوتیک قابل استفاده برای افزایش طول عمر آسان نخواهد بود. سکونت و تکثیر این باکتری‌ها در روده به‌صورت پایدار، بسیار سخت و از بزرگ‌ترین مشکلات در این زمینه است. در تحقیقات اخیر، پژوهشگران توجه خود را روی باکتر‌ی‌های میکروبیوم خود جاندار معطوف کرده‌اند، زیرا این ارگانیسم‌های استفاده‌شده به دلیل سرچشمه گرفتن از روده خود جاندار، برای استفاده‌ی بعدی در همین نمونه‌ها ایمن خواهند بود.

البته محققان هنوز نمی‌دانند که آیا این اکتشافات کاربردی خواهند شد یا در حد وعده‌هایی باقی خواهند ماند. باوجود تفاوت‌های مشهود بین انسان و کرم‌های کوچک C. elegans،  هردو از نظر ژنتیکی بسیار مشابه هستند. بیشتر درمان‌هایی که در موش‌ها و پستانداران اولیه جواب داده‌اند، در این کرم‌ها نیز مؤثر واقع شده‌اند. این تیم به‌زودی آزمایش‌های خود را روی موش‌ها آغاز خواهد کرد.

aging

 

تحقیق جالب و جدید دیگری که به متوقف یا کند کردن آهنگ زمان امید دارد، در سلول‌های iPS (آنتی‌اکسیدان‌هایی که میتوکندری‌ها را هدف قرار می‌دهند) در حال انجام است. به نظر می‌رسد ما نتوانیم به‌زودی راه حل واحدی برای زندگی ابدی ارائه دهیم؛ ولی با بهره‌گیری از بازه‌ای از روش‌های درمانی پیشنهادی، به‌طور غیر قابل باوری زمان را کند خواهیم کرد.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نیسان لیف یک خودروی برقی هاچ‌بک پنج‌در است که اولین بار سال ۲۰۱۰ در ژاپن و ایالات متحده معرفی شد. موتور الکتریکی این خودرو ۱۱۰ اسب بخار نیرو و ۲۱۰ نیوتن‌متر گشتاور ایجاد می‌کند. مدل‌های SL و SV سال ۲۰۱۶ این خودرو با باتری ۳۰ کیلووات ساعتی معرفی شدند که ۱۷۲ کیلومتر برد دارند. به کمک فناوری شارژ سریع DC، باتری نیسان لیف از ۰ تا ۸۰ درصد در حدود ۳۰ دقیقه شارژ می‌شود.

نسل جدید نیسان لیف

سازنده‌ی ژاپنی تا زمان معرفی رسمی خودروی نیسان لیف جدید، از ویژگی‌های تازه و کلیدی آن پرده‌برداری می‌کند. این بار نیسان به معرفی ویژگی E-Pedal پرداخته است که به کمک آن راننده می‌تواند از پدال گاز به‌عنوان عملگر هم‌زمان گاز، ترمز و حتی برای نگاه داشتن خودرو در مسیر‌های شیب‌دار استفاده کند.

نیسان تأکید می‌کند که به کمک این ویژگی، ۹۰ درصد فعالیت‌های روزمره رانندگان در هدایت خودرو پوشش داده می‌شود و E-Pedal در ترافیک‌های سنگین، زحمت برداشتن پا از روی گاز و استفاده از پدال ترمز را کم می‌کند. سیستم E-Pedal اولین ویژگی ارتقاء‌دهنده رانندگی تک‌پدال در جهان است و بخشی از تعهد نیسان برای ارائه ویژگی‌های دستیار پیشرفته هدایت خودرو به مشتریان تلقی می‌شود. از سویی دیگر، این فناوری جزو برنامه تحرک هوشمند این شرکت برای تغییر روش‌های رانندگی عموم مردم به‌حساب می‌آید. در نسل آینده نیسان لیف این ویژگی با فشردن سوییچ E-Pedal در کنار انتخاب‌گر دنده فعال می‌شود.

پس از فعال‌سازی سیستم تک پدال با برداشتن آرام پا از روی گاز، سرعت خودرو رفته‌رفته کمتر می‌شود و زمانی که کاملا پا را از روی گاز بردارید، خودرو متوقف می‌شود. E-Pedal شبیه خودروهای اتوپیای دیزنی‌لند عمل می‌کند. باید در نظر گرفت که اگرچه نیسان تنظیمات خاص خود را روی این سیستم اعمال کرده است؛ E-Pedal در مدل جدید لیف، اولین نمونه‌ی تک‌پدال در دنیا نیست.

اینفوگرافیک سیستم تک پدال نسل جدید نیسان لیف

خودروهای برقی شورولت بولت و نسخه‌های پلاگین هیبریدی آن به پدال «Regen on Demand» مجهز هستند؛ این سیستم به کمک متد احیاکننده ترمز در ترافیک، خودرو را متوقف می‌کند. متد احیاکننده ترمز با ذخیره انرژی جنبشی تلف‌شده در اثر تکرار فرایند فشردن پدال ترمز، در شرایط لازم این انرژی را احیا و خودرو را متوقف می‌کند.

نسل جدید نیسان لیف در تاریخ ۱۴ شهریور معرفی می‌شود. انتظار می‌رود خودروی جدید نسبت به مدل قبل، برد بیشتری در هر بار شارژ کامل داشته باشد. این خودرو به ویژگی ProPilot هم مجهز است. این سیستم نیمه خودران در شتاب‌گیری، ترمز و هدایت فرمان خودرو به راننده کمک می‌کند. یکی از چالش‌های رانندگان شهری، پارک خودرو است. ویژگی پروپایلت نیسان لیف آینده در این زمینه هم کمک شایانی به راننده می‌کند.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

عصر زندگی امام صادق(ع) پیشوای ششم شیعیان، عصری پر فراز و نشیب است چه از جهت سیاسی و انقلاب‌هایی مانند انقلاب ابومسلم که در این عصر رخ می‌دهد و چه از لحاظ برخورد عقاید، مکتب‌ها و ایدئولوژی‌هایی که در این عصر شکل می‌گیرد.

این دوره، دوره‌ای است که قدرت از بنی امیه در پی انقلاب‌ها به بنی‌عباس منتقل می‌شود که البته دراین‌بین بنی‌عباس بعدها نشان می‌دهد که چیزی جز ظلم و ستم را برای مردم به ارمغان نیاورده است.

در سایه همین جنگ‌ها و انتقال قدرت‌ها است که توجه به آسیب زدن به اهل‌بیت(ع) کمرنگ‌تر از گذشته دنبال می‌شود و فراغ بالی صورت می‌گیرد تا امام صادق(ع) مجلس درس و بحث خود را برای شاگردانش به پا کند.

البته از سوی دیگر با توجه به برخورد مسلمانان با مردم کشورهایی که فتح کرده بودند روابط با دنیای خارج بیشتر شده و در سایه این مراودات مسلمانان که از دیرباز به آن‌ها علم‌آموزی تأکید شده بود به دنبال علم و پژوهش‌های بیشتر رفته و به مباحث فکری و فلسفی بیش از گذشته توجه می‌کنند.

البته باید گفت با توجه به ظلم و خفقانی که بنی امیه برای اهل‌بیت(ع) ایجاد کرده بود چنانچه امام صادق(ع) در این دوره وارد کارزار رقابت‌های درسی و علمی نمی‌شدند تا اسلام ناب را زنده نگه دارند قطعاً از اسلام تنها نامی باقی می‌ماند و این‌گونه این تلاش‌ها منجر می‌شود تا امام صادق(ع) به‌عنوان رئیس مذهب تشیع مطرح شوند.

تشیع چیزی جدا از اسلام نیست

در این باره حجت الاسلام محمد غفوری کارشناس گروه سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در گفتگو باخبرنگار مهر، امام صادق(ع) را به عنوان رئیس مذهب جعفری می‌داند و می‌گوید: اینکه برخی مطرح می‌کنند ایشان مؤسس فقه جعفری بود نادرست است زیرا ما معتقدیم که مکتب اهل بیت(ع) و تشیع برخواسته از آموزه‌های پیامبر اسلام(ص) است که از طریق ایشان به سایر ائمه رسیده است و ما همه شیعیان رسول خدا هستیم.

امام صادق(ع) توانستند تشیع را تقویت کنند و مباحث مربوط به مکتب را زنده نگه دارند

وی بر این نکته که تشیع چیزی جدا از اسلام نیست تأکید می‌کند و می‌گوید: امام صادق(ع) توانستند در دوران خود تشیع را تقویت کنند و مباحث مربوط به مکتب را زنده نگه دارند و به همین دلیل ایشان رئیس مذهب هستند نه بنیان‌گذار و یا مؤسس.

حجت الاسلام غفوری به دوران سیاسی قرن اول اسلام اشاره می‌کند و می‌گوید: قرن اول دورانی بود حول محور اینکه چه کسی باید خلیفه باشد و البته در این بین عده‌ای همین خلفا را قبول داشتند و عده‌ای دیگر خلافت را متعلق به خاندان اهل بیت(ع) می‌دانستند و در واقع مباحث پیرامون این مسائل بود و هنوز مذاهب از یکدیگر جدا نشده بودند.

وی ادامه می‌دهد: اما در قرن دوم مذاهبی مانند حنفی و حنبلی و ... شکل می‌گیرند و مرز مکتب‌ها از یکدیگر جدا می‌شود و در این زمان امام صادق(ع) که امامت شیعیان را بر عهده داشته است شروع به چارچوب بندی و طرح مباحث شیعی می‌کنند.

انجام اقدامات فکری و فرهنگی برای نجات اسلام

این کارشناس گروه سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم به تلاش‌های امامان قبلی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه قدرت در دوره‌های قبل در دست بنی امیه بود و آن‌ها برای از بین بردن اهل بیت(ع) فجایعی همچون کربلا را به وجود آورده بودند تقریباً کسی جرئت نزدیک شدن به اهل بیت(ع) را نداشت و امامانی که در آن عصر زندگی می‌کردند به این مسئله توجه داشتند که تنها راه باقی ماندن اسلام واقعی انجام اقدامات فکری و فرهنگی است.

امام صادق(ع) با برگزاری جلسات علمی مرزهای دین و عقیده واقعی را مشخص و اسلام را از نابودی نجات دادند

وی در این زمینه با تأکید بر اینکه امام سجاد(ع) کار فرهنگی را با خرید بردگان و تربیت دینی آن‌ها و سپس آزاد کردن آن‌ها آغاز کرد، بیان داشت: در دوران امام باقر(ع) ائمه اجازه یافتند که مجالس درس داشته باشند و بسیاری از افرادی که در مجالس درس این امام حضور داشتند همان بردگان و فرزندان و یا نزدیکان آن‌ها بودند.

حجت الاسلام غفوری اما در ادامه به دوران امام صادق(ع) که دوران شکوفایی اسلام است اشاره می‌کند: در آن زمان به دلیل اینکه بنی امیه و بنی عباس در جنگ قدرت هستند فضا برای توجه به علم باز می‌شود و از سوی دیگر شرایط برای حضور اهل بیت(ع) در جامعه بازتر است و این می‌شود که امام صادق(ع) جلسات علمی خود را برگزار کرده و اسلام ناب و مرزهای دین و عقیده واقعی را مشخص می‌کنند و اسلام را از خطر نابودی نجات می‌دهند.

افزایش سطح علمی مسلمانان

نایب رئیس مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم هم در گفتگو با خبرنگار مهر، تربیت امام صادق(ع) را نتیجه حضور وی در کنار دو امام بزرگوار، امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) می‌داند که از نظر علمی و معنوی ایشان را بسیار ارزشمند کرده بود.

حجت الاسلام سید جلال رضوی مهر در ادامه می‌افزاید: مدت امامت امام صادق(ع) ۳۴ سال بود که این فرصت بسیار خوبی را فراهم کرد تا ایشان در راستای تلاش امامان گذشته بر اساس نیاز جامعه سطح علمی مسلمانان را افزایش دهد و علم خود را ظاهر ساخته و اسلام واقعی را آشکار کند.

امام صادق(ع) در طول ۶۵ سال عمر خود که مدت ۳۴ سال آن امامت بر مسلمانان را بر عهده داشتند توانستند مرزهای تشیع را از مرزهای عرفان‌ها و ساخته‌های دروغین جدا سازند و مکتبی را ادامه دهند که مکتبی ناب و برگرفته از اسلامی بود که پیامبر اکرم(ص) آن را بنا نهادند و نزدیک به چهار هزار شاگرد از تربیت یافتگان مکتب وی می‌شوند. عصری که تشیع جانی تازه گرفته و امام صادق(ع) به عنوان رئیس فقه شیعه شناخته می‌شود.

برنامه‌های حرم حضرت معصومه(س) به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات حرم مطهر حضرت معصومه(س) ویژه‌برنامه‌های این آستان مقدس به مناسبت شهادت امام صادق(ع) را اعلام کرد.

حجت‌الاسلام جواد بهشتی پور طی سخنانی با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری شب شهادت امام صادق(ع) در شامگاه چهارشنبه در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل‌بیت(ع) اظهار کرد: در این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حمید میرباقری استاد حوزه علمیه قم به ایراد سخن و سید مهدی میرداماد به مدیحه‌سرایی خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد: هم‌زمان با سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرشفیعی قبل از نماز ظهر و عصر در شبستان امام خمینی(ره) سخنرانی و حسن شالبافان نیز برای زائران و مجاوران حرم کریمه اهل‌بیت(ع) روضه‌خوانی خواهد کرد.

مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات حرم مطهر حضرت معصومه(س) از سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی و محمدجواد احمدی و مداحی قبل از نماز مغرب و عشا پنج‌شنبه هفته جاری خبر داد و گفت: هم‌زمان با شام شهادت حضرت امام صادق(ع) نیز مراسم عزاداری با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین رنجبر و مدیحه‌سرایی عباس حیدرزاده در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه برای بانوان زائر حرم کریمه اهل‌بیت(ع) نیز برنامه‌های عزاداری در سالروز شهادت امام صادق(ع) برنامه‌ریزی‌شده است، اظهار کرد: امیدواریم در این مراسم مذهبی نیز همانند مراسم گذشته شاهد حضور خیل عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت معصومه(س) باشیم.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نمایشگاه بزرگ هوافضای روسیه (ماکس 2017) از روز دوسنبه ٢٧ تیرماه در شهر ژکوفسکی در ٢٥ کیلومتری مسکو، میزبان علاقه مندان به حوزه های هوایی و فضایی است.

علاوه بر کشور میزبان، کشورهای دیگری نیز در این نمایشگاه به ارائه برخی دستاوردهای خود پرداختند که جمهوری اسلامی ایران ازجمله آنهاست.

ماکس امسال، سیزدهمین دوره برگزای این نمایشگاه است و جمهوری اسلامی ایران برای دومین بار است که در آن به ارائه دستاوردهایش می پردازد.

در ماکس٢٠١٧ چندین شرکت ایرانی و 3 شرکت دانش بنیان از وزارت دفاع و نیز سازمان صنایع دفاعی این وزارتخانه به همراه سازمان هوایی در چند غرفه توانمندی خود را در معرض دید علاقه‌مندان دیگر کشورها قرار داده‌اند.

غرفه اصلی ایران در سالن D8 قرارگرفته و نسبت به دوره گذشته (٢٠١٥) دستاوردهای بیشتری نیز در آن ارائه شده است که برخی از آنها را در زیر می خوانید:

بمب هدایت اپتیکی قاصد 1

بمب هدایت پذیر الکترواپتیکی قاصد یک (Qased 1 / GBU-78A)، اولین سلاح سنگین دورایستا در سازمان رزم نیروی هوایی ارتش است که جهت انهدام اهداف مستحکم و حفاظت شده از فاصله و ارتفاع بالا با دقتی بی نظیر طراحی و توسط سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است.

این بمب به عنوان نسل نخست خانواده قاصد، با برد نهایی 40 (در صورت پرتاب از ارتفاع بالا) می تواند اهداف مختلف را مورد اصابت دقیق قرار دهد به گونه ای که از آسیب به دیگر اماکن خودداری شده و تنها هدف مذبور با دقت منهدم شود.

قاصد در نمونه های جدید خود از قابلیت Data Link و برد بیشتری برخوردار است و سر جنگی قدرتمند آن نیز برای نابودی هر هدفی در محدوده ای مشخص کافیست.

این بمب با وزن 2000 پوند (1100 کیلوگرم) و سر شدیدالانفجار، قابلیت پرتاب از هواپیماهای جنگنده بمب افکن F-4 فانتوم را داشته و به واسطه سامانه هدایت تصویری آن می تواند به دقت بر روی هدف توسط خلبان قفل شده و سپس با سر خوردن بر روی الیاف هوا، به سوی آن روانه شود.

بمب هدایت پذیر سدید

سدید به عنوان یک سلاح هدایت پذیر با قابلیت پرتاب از انواع بالگردهای سبک و هواپیماهای بدون سرنشین، به تازگی توسط متخصصان دفاعی کشورمان معرفی شده است.

این سلاح با وزن 34 کیلوگرم، به عنوان یک بمب هوشمند، قابلیت بهره برداری ضد اهداف ثابت یا متحرک همانند خودروها، قایق های تندرو، هواپیماهای درون آشیانه و ... را داراست و پس قفل شدن بر روی هدف می تواند آن را دنبال کند.

از ویژگی های این سلاح می توان به دقت بالا و سطح تخریب موثر در عین خودداری از آسیب به چیزی غیر از هدف اصلی اشاره کرد.

بالگردهای صبا 248 و سورنا

بالگرد کلاس متوسط صبا 248 که به تازگی توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح معرفی شده، توسط متخصصان بومی و با بهره گیری از نمونه مشابه خارجی طراحی و ساخته شده که می تواند در ماموریت های حمل و نقل مسافر (حداکثر تا 8 نفر، آمبولانس هوایی، عکس برداری و شناسایی، ماموریت های امداد و نجات ک، امور فراساحلی، تاکسی هوایی و VIP مورد استفاده قرار گیرد.

از ویژگی های بارز صبا می توان به دو موتوره بودن آن (که ایمنی را حین پرواز افزایش می دهد)، قابلیت عملیاتی در دمای -25 تا +55 درجه، استفاده از فناوریهای روز در حوزه ناوبری، هدایت و سامانه های مکانیکی، کارکرد قابلقبول در حالت یک موتور خاموش، قابلیت اطمینان بالا، صدا و ارتعاشاتکم و سرعت بالا در کنار آیرودینامیک مناسب اشاره کرد که قابلیت صادرات آن را به سایر کشورها ممکن می سازد.

بالگرد سبک سورنا نیز در کلاس خود می تواند جهت حمل مسافر و شناسایی استفاده گردد و از قابلیت پروازی مناسب همراه با اطمینان پذیری بالا برخوردار است که نمونه هایی از آن امروز در خدمت مراکز غیرنظامی کشورمان از جمله مراکز آموزش خلبان بالگردی در حال بهره برداری و پرواز است.

مینی موتور جت طلوع 4

این موتور جت کوچک که اساسا برای استفاده در هواپیماهای بدون سرنشین (همچون کرار) و موشک های کروز مورد توسعه قرار گرفته است از مصرف سوخت مناسب برخوردار بوده و دستیابی به دانش طراحی و ساخت بخش های مختلف آن اعم از کمپرسور و توربین نشان از سطح بالای توانایی متخصصان کشورمان در این حوزه دارد که بخش های از این موتور در کنار نمونه برش خورده آن در این نمایشگاه به نمایش درآمد.

قطعات طراحی شده توسط صنایع الکترونیک شیراز (صاشیراز)

مرکز طراحی قطعات الکترونیکی وزارت دفاع واقع در شیراز (صاایران) یکی دیگر از بخش های حاضر در نمایشگاه ماکس٢٠١٧ است که با عرضه و نمایش قطعات راهبردی هواپیماهای شکاری در زمینه الکترونیک، ناوبری/هدایتی، ارتباطی و سامانه های جنگ الکترونیک نقش به خصوصی داشت، از جمله قطعات به نمایش در آمده رادیو های بومی شده، سامانه کنترل آتش هواپیمای شکاری، سیستم تشخیص دوست از دشمن، سامانه کمک ناوبری اینرسی لیزری، آنتن سامانه های ناوبری و... در زمینه هواپیماهای شرقی و غربی موجود در کشورمان بوده است که از آنجا اهمیت دارد که این سامانه های حساس همچون الکترونیک و ناوبری در صورت بومی سازی میزان موفقیت یک طرح رزمی را به واسطه کشف نشدن کانال های ارتباطی یا هدف گیری بیش از پیش ممکن می کند.

سامانه های اپتیکی صنایع الکترونیک اصفهان

این بخش از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با نمایش سامانه های اپتیکی قابل نصب بر روی انواع پهپادها یا خودروهای زمینی، شناورها و بالگردها حضوری فعال دارد.

از جمله دستاوردهای به نمایش در آمده در این بخش میتوان به سامانه های اپتیکی با قابلیت کارکرد در تمام شرایط جوی شبانه روز و اطمینان پذیری بالا به واسطه هدایت از راه دور و ارسال بر خط (آنلاین) تصاویر و فیلم ها از هدف اشاره کرد که به صورت انبوه توسط پهپادهای کشورمان مورد بهره برداری قرار میگیرد.

پهپاد فطرس 

این پهپاد به عنوان یکی از سنگین ترین هواپیماهای بدون سرنشین طراحی شده توسط جمهوری اسلامی ایران درنمایشگاه و به صورت ماکت حاضر بود که از ویژگی های آن می توان به اختصار مداومت پروازی بالا، قابلیت مسلح شده یا تصویر برداری و ارسال زنده به ایستگاه های زمینی، هدایت و برنامه ریزی پیش از پرواز یا حین پرواز ، پرواز از سطوح پروازی مختلف و قابلیت بهره برداری در تمام شرایط آب و هوایی شبانه روز اشاره کرد که از برد عملیاتی بالایی نیز برخوردار می باشد.

پهپاد کرار

هواپیمای بدون سرنشین کرار به عنوان نخستین پهپاد موتور جت کشورمان می تواند به صورت مسلح یا به عنوان هدف مورد بهره برداری نیروهای مسلح قرار گیرد.

کرار با قابلیت بهره برداری به عنوان یک هدف هوایی پرسرعت و مانور پذیر جهت آزمایش سطح عملکرد سامانه های پدافند موشکی زمین به هوا و رادارها یا موشک های هوا به هوای پرتاب شده از جنگنده های رهگیر نهاجا مورد استفاده قرار گرفته است.

در کنار آن نیز نمونه مسلح شده آن با بمب های سقوط آزاد مارک 82 جهت عملیات بمباران یا بهره گیری از پرتابگرهای راکت و موشک های هوا به سطح نیز رونمایی گشته است که از ویژگی های عمومی این پهپاد می توان به قابلیت پرتاب از سکوهی متحرک در تمامی شرایط آب و هوایی شبانه روز با استفاده از راکت ، توانایی هدایت در طی مسیر و تصحیح موقعیت توسط اپراتور زمینی یا برنامه ریزی پیش از پرتاب و در صورت نیاز بازیابی آن به وسیله تور اشاره کرد ضمن آنکه سهولت در بهره برداری و عملیاتی شدن در شرایط حساس جنگی ، هدایت کاملا اتوماتیک و راه اندازی (سرهم کردن ساده بخش ها در محیط های عملیاتی) ساده از دیگر خصوصیات آن می باشد.

علاوه بر فطرس و کرار، نمونه پهپادهای مهاجر، یسیر و اسکن ایگل نیز در غرفه ایران به نمایش گذاشته شده است.

موشک ضد بالگرد قائم نسخه M

موشک ضد بالگرد قائم به عنوان یک سلاح جدید ضد هوایی و مبتکرانه ساخت صنایع موشکی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح می باشد که در نوع خود بی نظیر است.

این سلاح که برای انهدام انواع اهداف پرنده مانند بالگردها یا هواپیماهای بدون سرنشین با سرعت پایین و در فاصله مشخصی کاربرد دارد می تواند به سادگی توسط فرد آموزش دیده عملیاتی شده و آماده شلیک گردد ضمن آنکه پس از پرتاب نیز می تواند هدف را با دقت بالایی منهدم کند.

از ویژگی های این موشک می توان به به سقف پرواز 2000 متر و برد نهایی 6000 متر اشاره کرد ضمن آنکه به واسطه هدایت لیزری آن در برابر جنگ الترونیک مقاوم بوده و اپراتور پرتاب کننده نیز می تواند به وسیله سامانه اپتیکی تا لحظه برخورد موشک را هدایت و سپس انهدام هدف را مشاهده نماید.

این موشک قابلیت پرتاب از سکوی زمینی یا خودرو حامل را داشته و از سر جنگی پخش شونده برخوردار است که در صورت عدم برخورد با انفجار در نزدیکی هدف نیز به آن آسیب وارد کند.

ماهواره های طلوع و فجر 

سازمان فضایی نیز با نمایش دو ماهواره سنجش از راه دور طلوع و فجر در این نمایشگاه شرکت دارد.

این مرکز که با طراحی انواع سامانه های هدایت ماهواره ای و مراکز کنترل ، سکوهای پرتاب ، موشک های ماهواره بر، ایستگاه های نظارت و کنترل و نهایتا ساخت انواع ماهواره های سنجشی و تصویر برداری شناخته می شود امروزه به عنوان مرکزی برای تولید نیازهای کشورمان در بخش های فضایی و با اتکا بر توانایی داخلی به فعالیت مشغول است.

تایرهای هواپیماهای شکاری و مسافربری 

صنایع بنی هاشم درود به عنوان یکی از متولیان اصلی ساخت تایرهای انواع هواپیماهای نظامی و غیرنظامی نیز در ماکس٢٠١٧ به ارئه گوشه ای از توانمندی های خود پرداخته است.

در این نمایشگاه چند نمونه از محصولات جهت بهره برداری در جنگنده شکاری MiG-29، بمب افکن ضربتی Su-24 و هواپیمای ترابری ایلوشین 76 (که هر سه روسی است)، در کنار تایر هواپیمای مسافربری فوکر 100 به نمایش درآمده است.

طراحی و ساخت تایر هواپیماها به واسطه تحمل وزن و فشار بالا در کنار ضربات ناشی از فرود از پیچیدگی های بالایی برخوردار است و تنها در صورت اطمینان بالا از آن استفاده می شود چرا که هرگونه ضعف در طراحی در مراحل مختلف پرواز شامل نشست و برخاست می تواند منجر به صدمات و خسارات جانی و مالی جبران ناپذیر و حتی انهدام هواپیما گردد لذا به نظر می رسد که این شرکت با توجه به مقوله پشتیبانی نامناسب شرکت های روسی فروشنده هواپیماهای نظامی به ایران، ترجیح داده است نمونه های مرتبط با آن را به نمایش گذارد که این پیام را برساند که علیرغم کم کاری روسها، توانسته است با خودکفایی نیازهای کشورمان را به خوبی و در نهایت اطمینان تامین کند.

فیوزهای بمب M4 و M5

از دیگر محصولات به نمایش در آمده در غرفه کشورمان ، انوا فیوز بمب های هوا پرتاب می باشد که از تکنولوژی بالایی برخوردار است و به عبارتی ضمانت انهدام یک بمب پس از برخورد به هدف این فیوزها می باشند تا روند انفجار را به دقت به سرانجام برسانند.

انواع قطعات پمپ های صنعتی 

در این بخش نیز انواع پمپ های صنعتی مورد استفاده بخش های مختلف به نمایش در آمد که می توانند به صورت انبوه برای کشورمان در بازارهای جهانی ارزآوری کند.

پیش از این در دو گزارش مجزا، به معرفی دو دستاورد دیگر ایرانی در ماکس٢٠١٧ پرداختیم که می توانید گزارش مربوط به پهپاد اسکن ایگل را از اینجا و گزارش جت آموزشی کوثر٨٨ را هم از اینجا بخوانید.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هفت سال است که میان نیروی انتظامی و سازمان ثبت و کانون سردفتران، اختلافی جدی و اساسی بر سر صدور سند رسمی و برگ سبز آغاز شده است. بر طبق قانون، سند رسمی ثبت‌شده در دفاتر اسناد رسمی کشور به‌عنوان ملاک فعالیت‌های قانونی به شمار می‌آید؛ اما ناجا همچنان برگ سبز را به‌عنوان سند رسمی می‌داند. طی هفته‌ی گذشته، چندین بار نیروی انتظامی و قوه قضائیه در مقام تکذیب‌ ادعای دیگری برآمده‌اند.

هفته‌ی گذشته سردار منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا، اعلام کرد که با استعلام گرفته‌شده از مجلس، کارت سبز خودرو سند رسمی است و نیازی به نقل و انتقال خودرو در دفتر ثبت اسناد رسمی کشور وجود ندارد؛ اما در فاصله‌ای کوتاه، مجلس این ادعا را تکذیب کرد. اگرچه پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس، در صدد حمایت از نیروی انتظامی برآمد و اعلام کرد که پلیس در این زمینه، قانونی صحبت می‌کند؛ اما کانون سردفتران با استناد به بخشنامه‌‌ی ارسالی از طرف رئیس قوه قضائیه، اعلام کرد که تنها نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی کشور اعتبار دارد و قانونی است؛ در غیر این صورت، صِرف برگ سبز صادره از طرف نیروی انتظامی در مراجع قضایی به‌عنوان سند رسمی به شمار نمی‌رود. طبق شواهد، این درگیری ۷ ساله به این زودی‌ها پایانی نخواهد داشت و هیچ یک از دو طرف از موضع خود کوتاه نخواهند آمد.

اما ورای درگیری‌های پیش‌آمده، برای دریافت سند خودرو یا همان کارت سبز، چه مراحلی را باید طی کرد؟ در صورت خرید و فروش خودرو، نقل و انتقال سند چگونه باید انجام شود و چه مدارکی برای این کار لازم است؟

کارت سبز و کارت مشخصات خودرو

سند مالکیت خودرو، به‌صورت تک‌برگ توسط پلیس صادر می‌شود. از آنجایی که این برگ به رنگ سبز است، لذا بین مردم و فعالان این حوزه، به کارت سبز خودرو نیز شناخته می‌شود. اطلاعاتی که درون این برگ وجود دارد، شناسه‌ی خودرو محسوب می‌شود که در صورت هرگونه منافات با واقعیت، این حق را برای مراجع قضایی ایجاد خواهد کرد تا دارنده‌ی خودرو را تحت تعقیب قضایی قرار دهند. اطلاعاتی که در بخش مشخصات وسیله نقلیه در برگ سبز خودرو ثبت می‌شود عبارتند از:

نوع، تیپ، رنگ، ظرفیت، تعداد سیلندر، نوع سوخت، تعداد محور، تعداد چرخ، شماره موتور، شماره شاسی و شناسه وسیله نقلیه (VIN).

برگ سبز خودرو

اطلاعات شخصی مالک خودرو نیز در قسمت دیگری از این سند ثبت می‌شود که شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، محل صدور، نام پدر و کد ملی است. در قسمت بالای این سند، یک شماره سریال درج خواهد شد که بهشماره سنا یا شماره مالکیت خودرو شناخته می‌شود؛ شناسه‌ای که جهت استعلام وضعیت سند از آن استفاده خواهد شد.

علاوه بر سند خودرو، نیروی انتظامی پس از شماره‌گذاری، کارتی مجزا حاوی تمامی اطلاعات ضروری که در سند نیز قید شده، در اختیار مالک خودرو قرار داده است تا به‌عنوان مدرک شناسایی همواره در زمان استفاده از خودرو در اختیار داشته باشد. از خرداد ۹۵ کارت‌های خودروی هوشمند جایگزین کارت‌های قدیمی شده‌اند. این کارت‌های جدید قابلیت ذخیره‌ی اطلاعاتی مانند: درج معاینه فنی، مشخصات قطعات خودرو برای جلوگیری از سرقت و سوابق تخلفات و شکایات وسیله نقلیه دارند.

کارت هوشمند خودرو

سند و کارت جدید خودرو، پس از اتمام مراحل شماره‌گذاری از طریق پست به آدرس منزل خریدار خودرو ارسال می‌شود.

نقل و انتقال خودرو و شماره‌گذاری

پس از تنظیم قرارداد میان فروشنده و خریدار، اولین قدم در جهت رسمی کردن معامله‌ی انجام‌شده آن است که پیش از مراجعه به دفترخانه‌ی اسناد رسمی، هر دو طرف به همراه خودرو به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند و در آنجا با ارائه‌ی مدارک لازم، نسبت به فک پلاک قبلی خودرو اقدام و با دریافت پلاک جدید برای خریدار، آن را روی خودرو نصب کنند. اگر یکی از دو طرف معامله به هر دلیلی نخواهد یا نتواند دیگری را جهت تعویض پلاک همراهی کند، باید با حضور در دفاتر اسناد رسمی، تقاضای تنظیم وکالت‌نامه جهت تعویض پلاک کند. در این زمینه دو نوع وکالت قابل تنظیم است که متناسب با نظر فروشنده انتخاب می‌شود:

  • وکالت‌نامه کاری و تعویض پلاک: خریدار با در اختیار داشتن این وکالت‌نامه که فروشنده‌ی خودرو آن را امضا کرده است؛ به مراکز تعویض پلاک مراجعه می‌کند و بدون نیاز به حضور وی، تمامی مراحل فک و دریافت پلاک جدید را به‌تنهایی انجام می‌دهد؛ اما جهت نقل و انتقال نهایی خودرو در دفاتر اسناد رسمی، فروشنده نیز باید حضور یابد و خریدار بدون حضور فروشنده و به‌صرف داشتن این وکالت، قادر به انتقال نهایی سند نخواهد بود.
  • تنظیم وکالت فروش خودرو: در این شرایط خریدار به‌عنوان وکیل فروشنده، تمامی مراحل نقل و انتقال از تعویض پلاک تا حضور در دفترخانه و دریافت سند قطعی جدید را بدون نیاز به حضور فروشنده انجام می‌دهد.
مطابق ماده ۲۹ قانون، فروشنده و خریدار پس از تعویض پلاک خودرو، باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و سند قطعی خودرو را تنظیم و امضا کنند

خریدار به همراه فروشنده یا با در اختیار داشتن وکالت‌نامه از طرف وی به همراه خودرو به مراکز تعیین‌شده توسط نیروی انتظامی مراجعه می‌کند و درخواست فک پلاک قدیمی و صدور پلاک جدید را می‌دهد.

مدارک لازم جهت شماره‌گذاری خودروهای داخلی

  • حضور دو طرف معامله (خريدار، فروشنده يا نماينده قانونی آن‌ها) به همراه خودرو
  • اصل مدارک احراز هویت فروشنده و خريدار (اصل شناسنامه جدید یا کارت ملی هوشمند)
  • اصل سند مالكيت خودرو صادرشده توسط پليس راهور ناجا
  •  اصل سند فروش كارخانه سازنده (توليد داخل)
  • اصل كارت شناسايی خودرو
  •  ارائه گواهی عدم خلافی
  • مدارك احراز سكونت خريدار
  • بیمه شخص ثالث
  • واريز هزينه نقل و انتقال خودرو به خزانه‌داری كل، نزد بانك ملی ایران
  • پرداخت هزينه پستی جهت ارسال كارت مشخصات خودرو

شرایط و مدارک احراز سکونت

بنا به اطلاعات مندرج در سایت پلیس راهور، جهت احراز محل سکونت، خریدار خودرو باید در زمان حضور در مراکز شماره‌گذاری، یکی از مدارک زیر را به جهت اثبات آدرس محل سکونت اعلامی به همراه داشته باشد:

  • سند مالکیت منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
  • سند اجاره منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه همراه با کد رهگیری از سامانه املاک و مستغلات کشور
  • جواز کسب معتبر به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
  • سند مالکیت واحد مسکونی به نام همسر مالک وسیله نقلیه به همراه یک فیش (آب، برق یا گاز)
  • سند (استیجاری - ملکی) به نام پدر یا مادر در صورت سکونت مالک در منزل والدین
  • گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان همراه با تأییدیه‌ی آموزش و پرورش منطقه با ذکر آدرس محل سکونت والدین
  • دفترچه بیمه تأمین اجتماعی معتبر مربوط به شهرستان محل اخذ کد پلاک
  • اصل فیش آب‌، برق یا گاز به نام متقاضی و به تاریخ روز (به‌عنوان مدارک تکمیلی)
  • تأییدیه ممهور به مهر شورای محل یا روستا مطابق محل صدور شناسنامه
  • مدرک معتبر مربوط به منزل مسکونی در زمین‌های اوقافی‌، روستایی که به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد.
  • نامه‌های رسمی از ادارات عشایر و امور روستایی سازمان جهاد کشاورزی (عشایر)
  • گواهی اشتعال به خدمت ویژه کارکنان دولت و نیروهای مسلح همراه با تأییدیه واحد مربوطه همراه با ذکر آدرس محل سکونت کارکنان
  • شرکت‌ها، سازمان‌ها و کارخانجات، بر اساس اساسنامه و روزنامه‌های رسمی که حداکثر دو سال از تاریخ ثبت روزنامه نگذشته باشد و همچنین بر اساس شهرستان محل ثبت شرکت با ذکر آدرس دقیق محل فعالیت
  • در رابطه با شرکت‌ها، سازمان‌ها و کارخانجاتی که دارای شعبه یا دفاتر در سایر شهرستان‌ها (به‌غیراز شهری که سازمان‌، کارخانه یا شرکت در آنجا به ثبت رسیده است) باشند، باید بر اساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمی آن‌ها با ذکر آدرس دقیق محل شعبه پس از تأیید توسط اداره ثبت شرکت‌های شهر مد نظر، اقدام شود.

شماره گذاری خودرو

مدارک لازم جهت شماره‌گذاری خودروهای وارداتی

 جهت دریافت پلاک خودروهای وارداتی، علاوه بر مدارک اشاره‌شده در قسمت قبل موارد زیر نیز باید در زمان حضور در مراکز شماره‌گذاری توسط خریدار به کارشناسان مرکز ارائه شود.

  • ارائه کاردکس برای خودروهایی که توسط شرکت‌های مجاز وارد شده‌اند
  • ارائه اسناد گمرکی (پروانه گمرکی یا گواهینامه گمرکی)
  • پرداخت دیون دولتی (عوارض گمرکی - شهرداری - دارایی)
  • بیمه شخص ثالث

مراحل نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره‌گذاری

جهت نقل و انتقال خودرو در مراکز شماره‌گذاری، باید ابتدا فک پلاک فعلی خودرو انجام شود و سپس پلاک جدید صادر و روی خودرو نصب شود. مراحل این کار از لحظه‌ی ورود به محل را می‌توان در ۱۲ مرحله و به شرح زیر بیان کرد.

  • دریافت قبض ورودی پارکینگ (زمان ورود به مرکز)
  • مراجعه به اطلاعات و نوبت‌دهی و تعیین دفتر خدمات دولت الکترونیک
  • مراجعه به غرفه یا دفتر تعیین‌شده و ارائه مدارک لازم و بررسی مدارک متقاضیان توسط کارشناس حقوقی
  • اخذ فرم بازدید فنی خودرو از دفتر تعیین‌شده
  • بازدید فنی خودرو توسط کارشناس مرکز (تأیید اصالت خودرو)
  • ارائه گواهی عدم خلافی در صورت داشتن تخلف
  • پرداخت وجه پلاک برابر تعرفه و واریز به حساب خزانه نزد بانک ملی
  • مراجعه به دفتر مربوطه جهت دریافت تأییدیه نقل و انتقال و سند مالکیت خودرو
  • مراجعه به محل مربوطه جهت فک پلاک خودرو
  • مراجعه به انبار پلاک و تحویل پلاک قدیم و اخذ پلاک جدید
  • مراجعه به محل نصب جهت نصب پلاک جدید
  • مراجعه به در خروج با ارائه قبض ورود به پارکینگ و خروج از مرکز

مدارک لازم جهت صدور المثنی کارت، سند و پلاک خودرو

در صورتی که مدارک اصلی خودرو یعنی کارت مشخصات و برگ سبز خودرو و همچنین پلاک خودرو، مفقود شود یا به سرقت رود؛ مالک خودرو باید در کمترین زمان ممکن نسبت به دریافت المثنی اقدام کند. مدارک لازم جهت درخواست صدور المثنی متناسب با نوع مدرک، در جدول زیر قابل مشاهده است.


مدارک مورد نیازنوع خدمت
صدور کارت المثنی مشخصات خودروصدور برگ سبز المثنی مالکیت خودروصدور پلاک در صورت مفقودی یا سرقت پلاک خودروتعویض پلاک در صورت مخدوش شدن پلاک خودروصدور المثنی تأییدیه نقل و انتقال خودرودرخواست اصلاح مشخصات خودرودرخواست تغییر آدرس محل سکونت از شهری به شهر دیگر
حضور مالک یا نماینده قانونی وی به همراه خودرو ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
اصل مدارک شناسایی معتبر (شناسنامه و کارت ملی) ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل) ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
اصل سند مالکیت خودرو صادرشده توسط پلیس راهور ناجا ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
اصل کارت مشخصات خودرو ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
ارائه گواهی عدم خلافی ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
مدارک احراز سکونت مالک در آدرس اعلامی ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
واریز هزینه تعیین‌شده جهت صدور مدرک درخواستی ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
پرداخت هزینه پستی جهت ارسال مدرک صادره ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
مراجعه به کلانتری و اعلام مفقودی یا سرقت

✔️

ذکر برخی نکات در مورد خدمات یادشده ضروری است.

  • چنانچه اطلاعات و مشخصات خودرو توسط کارکنان مرکز تعویض پلاک یا شماره‌گذاری به‌اشتباه درج شده باشد؛ مراجعه‌کننده وجهی را جهت دریافت خدمات در جهت اصلاح مشخصات خودرو پرداخت نخواهد کرد.
  • تعرفه خدمات متناسب با نوع خدمت درخواستی متفاوت است که مبلغ مربوطه باید به حساب خزانه بانک مرکزی نزد بانک ملی ایران به شماره حساب ۰۲۶۷۰۰۶۷۰۰۰۰۷ واریز شود. تنها در مورد صدور المثنی تأییدیه نقل و انتقال خودرو، هزینه خدمات باید به شماره حساب ۰۱۰۰۸۰۱۴۲۶۰۰۴، به نام بنیاد تعاون ناجا نزد بانک ملی ایران، شعبه سعادت‌آباد تهران واریز شود.
  • در صورت مفقودی سند مالکیت خودرو یا همان برگ سبز، باید ۱۰ روز پیش از اقدام و مراجعه جهت درخواست صدور المثنی، یک نوبت آگهی مبنی بر فقدان شناسنامه مالکیت خودرو در روزنامه‌های کثیرالانتشار توسط مالک، درج شود. در زمان مراجعه، علاوه بر مدارک اشاره‌شده در جدول فوق، این آگهی نیز باید تحویل کارکنان مرکز شماره‌گذاری شود.

آدرس مراکز تعویض پلاک تهران بزرگ

در جدول زیر آدرس و شماره تماس مراکز شماره‌گذاری تهران بزرگ را می‌توانید مشاهده کنید. کلیه مراکز تعویض پلاک در شهر تهران، از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۰۰ لغایت ۱۴:۳۰ و پنج‌شنبه ۷:۰۰ الی ۱۲:۰۰ آماده ارائه‌ی خدمت به مراجعین هستند. در شهرستان‌ها نیز ساعات کار این مراکز، شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۰۰ لغایت ۱۴:۰۰ و پنج‌شنبه ۷:۰۰ الی ۱۲:۰۰ تعیین شده است.

نام مرکزآدرسشماره تماس
میثم کیلومتر ۱۷ جاده مخصوص کرج، خیابان داروپخش، خیابان روزدارو ۴۴۹۸۶۰۰۰-۱۱ - ۴۴۹۹۱۸۵۶
خاوران تهران، کیلومتر ۱۰ جاده خاوران مقابل سه‌راه خاورشهر ۳۳۸۵۱۳۳۲ - ۳۵۰۴۴۱۲۱
الغدیر  یافت آباد، بلوار الغدیر، خیابان حسینی، روبروی بیمارستان شهدای یافت آباد ۶۶۱۳۳۶۹۳
اتحاد تهران‌پارس - حکیمیه - خیابان اتحاد - اتحاد ۵ ۷۷۳۹۳۰۳۰ - ۷۷۱۲۴۳۵۸
چیتگر کیلومتر ۱۲ بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص تهران کرج) ۴۴۹۰۱۹۲۹
یادگار امام (ویژه موتورسیکلت) اتوبان یادگار امام (ره) - خیابان زنجان شمالی - جنب ستاد ترخیص خودرو ۶۶۵۵۴۶۲۲ - ۶۶۲۵۶۷۲۹ - ۶۶۵۱۶۸۱۸
خلیج فارس (ویژه موتورسیکلت) کیلومتر۷ جاده قدیم کرج- خیابان خلیج - بلوار رهنما ۶۶۲۶۰۲۶۲ - ۶۶۲۰۹۷۴۳

 

آدرس مراکز تعویض پلاک شهرستان‌ها

آدرس مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور و به تفکیک استان‌ها را می‌توانید از طریق سایت مؤسسه راهگشا، وابسته به بنیاد تعاونی ناجا مشاهده کنید.

رهگیری وضعیت کارت مشخصات و برگ سبز مالکیت خودرو

مدارک مرتبط با انتقال خودرو در مراکز نیروی انتظامی از طریق پست برای مالک خودرو ارسال می‌شود. جهت رهگیری مرسولات سازمانی از جمله کارت مشخصات خودرو و برگ سبز صادره از طرف ناجا، می‌توان با مراجعه به سایت اداره پست، بخش مرسولات سازمانی، از آخرین وضعیت مدارک درخواستی خود مطلع شد.

کارت و سند خودرو معمولا در بازه‌ی زمانی مشخصی به مالک خودرو تحویل نمی‌شود؛ اما معمولا این روند بین ۱ هفته تا ۱ ماه بسته به شرایط، طول خواهد کشید. نکته اینکه ابتدا کارت مشخصات خودرو و سپس سند خودرو برای مالک ارسال می‌شود و بدین ترتیب این دو مدرک، با فاصله از یکدیگر به متقاضی تحویل خواهد شد.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

طبق گزارش‌های جدید، نه‌تنها پروژه‌ی گوگل گلس متوقف نشده؛ بلکه گوگل در خفا در حال توسعه‌ی نسخه‌ی جدیدی از این عینک هوشمند است. به نظر می‌رسد این نسخه از گوگل گلس به‌صورت محرمانه توسط کارکنان شرکت‌هایی همچونجنرال الکتریک، بوئینگ، DHL و فولکس‌واگن در دو سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از نویسندگان وب‌سایت Backchannel در بازدیدی که از یک کارخانه‌ی ساخت تراکتور در مینه‌سوتا داشته، استفاده‌ی کارگران بخش مونتاژ از این عینک‌های هوشمند را مشاهده کرده است.

عینک‌های هوشمند مورد استفاده در کارخانه‌ی تراکتورسازی مینه‌سوتا نقش یک ابزار را برای کارگران ایفا می‌کنند. یک پروسه‌ی عادی در این کارخانه تقریبا ۷۰ دقیقه به طول می‌انجامد؛‌ این پروسه عموما به بخش‌های ۳ تا ۵ دقیقه‌ای تقسیم می‌شود. وقتی کارگر هر یک از این بخش‌ها را آغاز می‌کند، این بخش و اطلاعات آن روی صفحه‌ی کوچک عینک نمایش داده می‌شود و آیتم‌های منو، گزینه‌هایی مثل رفتن به مرحله‌ی بعد، گرفتن عکس، کمک خواستن و مواردی از این دست را در اختیار فرد می‌گذارند. با پایان یافتن هر بخش از یک پروسه، کارگر از طریق گفتن «Okay, Glass, Proceed» اتمام آن را به عینک اعلام می‌کند.

گوگل گلس

نسخه‌ی جدید گوگل گلس چندین بهبود نسبت به مدل گذشته‌ی این عینک دارد؛ نسخه‌ی قبلی یا همان اکسپلورر ادیشن، در سال ۲۰۱۳ در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت. گوگل فروش این نسخه از گوگل گلس به خریداران عادی را در سال ۲۰۱۵ متوقف کرد؛ با این وجود کسب‌وکارها همچنان قادر به خرید آن هستند. دلیل اصلی توقف فروش گوگل گلس، امکان فیلم‌برداری مخفیانه توسط آن و نقض حریم خصوصی بود.

بهبودهای گوگل گلس جدید در یک نگاه:

  • کلید دوربین وظیفه‌ی سوئیچ آزادسازی برای جدا کردن گلس پاد (بخش الکترونیکی عینک) از بدنه‌ی عینک را بر عهده دارد.
  • گلس پاد را می‌توان به‌طور مستقیم به عینک‌های ایمنی متصل کرد.
  • عمر باتری افزایش یافته است.
  • دوربین دستگاه نسبت به گذشته بهبود یافته و چراغی با نور قرمز برای نشان دادن ضبط ویدئو به آن اضافه شده است.
  • پردازنده‌ و وای‌فای سریع‌تر شده و امنیت آن افزایش یافته است
  • طبق ادعای Backchannel، می‌توان گلس پاد را با لنزهای طبی نیز استفاده کرد؛ شرکت‌های بزرگ و مطرح سازنده‌ی عینک در حال ساخت فریم‌های سازگار با این محصول هستند.

گوگل ایکس (google x)، واحد تحقیق و توسعه‌‌ی گوگل، وظیفه‌ی تولید گوگل گلس انترپرایز ادیشن را بر عهده داشته است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که گوگل دست به ساخت نسخه‌ی جدیدی از گوگل گلس زده، هک شدن عینک‌های پیشین توسط شرکت‌های مختلف برای اضافه کردن قابلیت‌های جدید به آن است. به نظر می‌رسد گوگل با توسعه‌دهندگان برای ساخت نرم‌افزار ویژه برای کسب‌وکارها همکاری کرده است. شکی نیست که گوگل از کاربران این عینک‌های جدید خواسته است استفاده از آن را مخفی نگه دارند. در پایان باید گفت گوگل گلس قادر به ایجاد تحول در بهره‌وری نیروی کار است؛ به‌طوری که نمایش بلادرنگ اطلاعات و آزاد بودن دستان فرد برای بهره‌مندی از این ابزار، برگ‌ برنده‌ی آن به شمار می‌رود.

نظر شما در مورد عینک‌‌های هوشمند چیست؟  



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با توجه به رشد تکنولوژی همچنین آلاینده های امواج الکترومغناطیس کارشناسان حوزه سلامت در تکاپوی شناسایی مضرات امواج برای بدن انسان و همچنین ارائه راهکارهایی کاربردی برای کاهش این ضررها هستند.

در دنیای تکنولوژی نمی‌توان از ابرازهای به‌روز برای پیشگیری از ابتلا به مضرات آن دوری کرد، پیشرفت‌های لحظه‌ای که در دنیای تکنولوژی رخ می‌هد، فناوری‌های جدید ناخودآگاه زندگی همه افراد را در مسیر استفاده از ابزارهای فناوری قرار می‌دهد، به خصوص اینکه در آینده ای نزدیک، بهره‌مندی از اینترنت اشیاء به طور کامل زندگی انسان را با اینگونه ابزارها احاطه می‌کند.

در کنار تمامی مزایایی که دنیای فناوری و محصولات آن برای رفاه در زندگی دارد معایب آن به خصوص تاثیر امواج بر سلامتی بدن نیز باید مورد توجه ویژه باشند، کارشناسان سلامت و متخصصات حوزه امواج به خوبی  به این مضرات آگاهند و علاوه بر فرهنگ سازی در استفاده صحیح از ابزار تکنولوژی راهکارهای حفاظت از سلامت را نیز ارائه خواهند داد.

یکی از سوالات مهم و اساسی مطرح شده در حوزه سلامت امواج،  شدت مضرات امواج وای‌فای و اینترنت موبایل است.

علی زینلی محقق و مخترع در زمینه عوارض امواج الکترومغناطیس و شیوه های ایمن سازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد میزان شدت آلودگی دستگاه‌های وای‌فای گفت: استفاده از اینترنت گوشی یا تبلت به صورت دیتا به مراتب آلودگی بیشتری از دستگاه وای‌فای دارد.

وی ادامه داد: علت آن است که تلفن همراه شما تبدیل به مودم تولید موج شده و با توجه به فاصله کم گوشی با بدن می‌تواند آسیب بیشتری وارد کند، این آسیب‌ها به خصوص در نوزادان، کودکان و افرادی که در نزدیکی دستگاه هستند بیشتر خواهد بود.

این محقق با ارائه راهکاری ساده اعلام کرد: برای کاهش میزان شدت امواج برای کسانی که به صورت طولانی از اینترنت استفاده می‌کنند بهتر است از اتصال اینترنت به صورت کابل به دستگاه کامپیوتر و یا لپ تاپ استفاده کنند و یا مودم وای‌فای در دورترین محل فضای منزل قرارداده شود.

زینلی همچنین به محل‌های نامناسب برای قراردادن مودم وای‌فای اشاره و تأکید کرد: محل خواب، فضای اتاق تلویزیون و محل‌هایی که بیشترین رفت و آمد و حضور در طول روز را دارند می تواند عوارض بیشتری را در بدن ایجاد نماید.

در ادامه تصاویر جالب از سیگنال‌های امواج ساطع شده از دستگاه موبایل را ببینید.

 

امواج وای‌فای مضرتر است یا اینترنت موبایل؟

 

امواج وای‌فای مضرتر است یا اینترنت موبایل؟

 

امواج وای‌فای مضرتر است یا اینترنت موبایل؟

 

امواج وای‌فای مضرتر است یا اینترنت موبایل؟

 
 


تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

4276598E00000578-4708292-image-m-60_1500405381573.jpg

محققان دریافتند: جنین می‌تواند تفاوت میان زبان مادری و یک زبان خارجی را از یک ماه قبل از تولد تشخیص دهد.

به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه مرکز پزشکی کانزاس در پژوهشی جدید دریافتند جنین در رحم مادر می‌تواند صداهایی نظیر گفتار را هر چند خفیف بشنود و تفاوت میان یک زبان خارجی را با زبان مادری تشخیص دهد.

با این که صداهایی که جنین می‌شنود، خفیف است؛ اما با این وجود می‌تواند ریتم و ضرباهنگ زبان را درک کند و بر همین اساس قادر به تمایز میان زبان‌های خارجی با زبان مادری است.

دکتر "یوتاکو مینای"، استاد زبان‌شناسی و سرپرست گروه تحقیقاتی گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد توسعه زبان مادری در ذهن نوزاد خیلی زود آغاز می‌شود، تنها چند روز پس از تولد. نوزادان چند روز بعد از تولد به تفاوت در ریتم زبان‌ها حساس هستند.

مطالعات اخیر این موضوع را با اندازه‌گیری تغییرات در رفتار نوزادان پس از تولد تایید کرده بود؛ به عنوان مثال با آزمایش چگونگی تغییر در روند مکیدن شیر از سینه مادر توسط نوزاد، هنگامی که گفتار از یک زبان به زبان دیگری با ریتم متفاوت از زبان قبلی تغییر می‌کرد.

همین باعث شد تا محققان راجع به این که آیا نوزاد قبل از تولد هم توانایی تمایز بخشیدن میان زبان مادری با دیگر زبان‌ها را دارند یا خیر، کنجکاو شوند.

دکتر مینای افزود: جنین در رحم مادر می‌تواند تقریبا همه چیز را با صدای ضعیف بشنود و هیچ یک از آزمایشات قبلی از دستگاه دقیقی به نام "مگنتوکاردیوگرام" (MCG) که در آزمایشات ما مورد استفاده قرار گرفت، بهره نبرده بودند و در عوض از امواج فراصوت (سونوگرافی) برای این منظور استفاده شده بود.

"MCG" دستگاهی است که میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط فعالیت الکتریکی قلب را اندازه‌گیری کرده و ضربان قلب، تنفس و دیگر فعالیت‌های بدنی را ثبت می‌کند.

دکتر گاستافسون، عصب شناس و یکی دیگر از محققان دانشگاه کانزاس می‌گوید: مغز جنین به سرعت در حال توسعه و تشکیل شبکه‌های عصبی است، ضمن این که رحم یک مکان پر سر و صدا است.

جنین در رحم صدای ضربان قلب مادر و صدای سخن گفتن مادرش را به خوبی صدای روده‌های وی می‌شنود. بخش شنوایی جنین بدون در معرض صدا قرار گرفتن و تحرک و فعالیت کافی، تکامل پیدا نخواهد کرد.

محققان 24 مادر که 8 ماهه باردار بودند را با "MCG" مورد بررسی قرار دادند. آنها یک بلندگوی دو زبانه داشتند که دو پخش کننده مختلف -یکی به زبان انگلیسی و دیگری به زبان ژاپنی- به طور پیوسته برای جنین پخش می‌شد. این دو زبان به دلیل تفاوت در ریتم‌هایشان انتخاب شدند.

محققان ابتدا گفتار انگلیسی را برای جنین‌ها پخش کردند، سپس گفتار ژاپنی برای آنها پخش شد و مشاهده شد که میزان ضربان قلب جنین پس از شنیدن زبان غیر مادری (ژاپنی) تغییر کرد. در حالی که ضربان قلب جنین‌ها وقتی به جای گفتار ژاپنی مجددا گفتار انگلیسی پخش شد، بدون تغییر بود.

با توجه به این که این دو گفتار توسط دو فرد مختلف قرائت شده بود، محققان احتمال دادند که شاید جنین‌ها به تغییر صدای افراد واکنش نشان داده‌اند و نه به تغییر زبان. بنابراین تصمیم به تکرار آزمایش در شرایطی که هر دو زبان را یک نفر قرائت کند، گرفتند. نتایج در آزمایش جدید با آزمایش قبلی یکسان بود و محققان دریافتند که جنین به تغییر زبان واکنش نشان می‌دهد.

این نتایج نشان می‌دهد که توسعه زبان به احتمال فراوان در داخل رحم آغاز می‌شود و جنین گوش خود را از یک ماه قبل از تولد با سیگنال‌های گفتاری زبانی که در آینده صحبت خواهد کرد، تنظیم می‌کند.

این‌ها یافته‌هایی بسیار هیجان انگیز برای تحقیقات علمی پایه در مورد زبان است. همچنین این یافته‌ها قابلیت به کارگیری در زمینه‌های دیگر را نیز دارند.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آپولو 11

48 سال در چنین روزی "نیل آرمسترانگ" و "باز آلدرین" آمریکایی در ماموریت مشهور آپولو 11 قدم بر سطح ماه نهادند.

 "آپولو 11" ( Apollo 11) ماموریتی ازمأموریت‌های پروژه آپولو است که منجر به فرود نخستین انسان بر روی کره ماه شد. در طی این ماموریت که توسط  "سازمان فضایی آمریکا" (ناسا) سازماندهی شده بود، "نیل آرمسترانگ" (Neil Armstrong) و "باز آلدرین"(Buzz Aldrin) در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹، ساعت ۲۰:۱۸ جهانی بر کره ماه فرود آمدند.

حدود ۶ ساعت بعد، آرمسترانگ در ۲۱ ژوئیه ساعت ۲:۵۶ جهانی بر ماه گام نهاد. 

فضانورد سوم این ماموریت "مایکل کالینز" (Michael Collins)، به تنهایی در مدار ماه باقی‌ماند تا ۱۵ ساعت دیگر دو فضانورد دیگر به او ملحق شدند. پس از ۸ روز زندگی در فضا، هر سه فضانورد به زمین بازگشتند.

این فضاپیما از مرکز فضایی کندی واقع در جزیره مریت، فلوریدا در ۱۶ ژوئیه به سمت کره ماه پرتاب شد. این ماموریت پنجمین ماموریت حامل انسان آپولو بود. آپولو ۱۱ از سه بخش تشکیل می‌شد؛ بخش اول گردونه فرماندهی کلمبیا که با سه فضانورد بر زمین فرود آمد. گردونه سرویس که شامل نیروی محرک، برق، اکسیژن و آب می‌شد. گردونه ماه‌نشین عقاب که همراه آرمسترانگ و آلدرین بر ماه فرود آمد.

آپولو ۱۱ جلوی موشک "ساترن 5" (Saturn 5) نصب شده بود و پس از فرار از جاذبه زمین به همراه فضانوردان از موشک جدا شد و سه روز برای ورود به مدار ماه در راه بود. پس از ورود به مدار ماه، آرمسترانگ و آلدرین به ماه‌نشین نقل مکان کردند و در دریای آسایش فرود آمدند.

دریای آسایش نام یکی از دریاوارهای کره ماه است. این دریاوار در حوضه آسایش در سطح ماه واقع شده‌است. مواد درون این دریاوار از بازالت مربوط به سنین میانی تا جوان در دوره رگباری بالا تشکیل شده ‌است.

دریای آسایش نسبت به بقیه سطح ماه رنگی آبی‌فام‌تر دارد. هنگامی که عکس‌های متعدد از آن بخش پردازش و واضح شود، این رنگ در آن‌ها دیده می‌شود. رنگ آبی‌تر این دریاوار را به خاطر وجود فلز بیشتر در خاک و سنگ بازالتی آن دانسته‌اند.

فضانوردان در مجموع حدود ۲ ساعت در ماه پیاده‌روی کردند. آن‌ها پس از بلندشدن از کره ماه به گردونه فرماندهی که کالینز در آن قرار داشت، ملحق شدند و ماه‌نشین را در فضا رها کردند. سرانجام آپولو ۱۱ در ۲۴ ژوئیه به زمین بازگشت و در اقیانوس آرام فرود آمد.

هنگامی که آرمسترانگ از فضاپیما پایین آمد و بر ماه گام نهاد، فیلمش به صورت زنده در تلویزیون‌های سراسر جهان پخش شد.

آرمسترانگ پس از گام نهادن در ماه جمله‌ای بسیار معروف به زبان می‌آورد: «این گامی کوچک برای یک انسان و جهشی بزرگ برای بشریت است.» آپولو ۱۱ آرمان ملی "جان اف. کندی"، رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۱ را برآورده کرد.

نیل آرمسترانگ و باز آلدرین توانستند در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹ به عنوان اولین انسان‌ها بر روی کره ماه فرود بیایند و در آن قدم بزنند. با این مأموریت، راه برای فتح کره ماه توسط سایر سفینه‌ها باز شد. آپولو ۱۱ در ساعت ۱۳:۳۲:۰۰ شانزدهم ژوئیه ۱۹۶۹ از پایگاه فضایی کندی واقع در فلوریدا توسط موشک ساترن 5 به فضا پرتاب شد. چهار روز بعد در ساعت ۲۰:۱۷:۴۰ سفینه بر روی ماه نشست. اما به محض آن‌که آپولو ۱۱ روی سطح ماه فرود آمد، قبل از همه چیز، فضانوردها سفینه را آماده ترک ماه کردند، زیرا برای آن‌ها مشخص نبود که چه اتفاقی ممکن بود در آن‌جا رخ بدهد.

هدف فضاپیمای آپولو ۱۱، فرود بر نقطه‌ای خاص و ایمن از ماه بود. سه دقیقه مانده به فرود روی ماه، سفینه به درون چاله‌های فضایی افتاد و مثل توپ در فضا رها بود و به سرعت به سوی ماه می‌رفت. زنگ‌های خطر به صدا درآمده بودند و کامپیوترها مدام هشدار می‌دادند که نمی‌توانند این همه اطلاعات را پردازش کنند. سوخت سفینه هم تقریباً داشت تمام می‌شد.

آرمسترانگ با نگاه به سطح ماه دریافت که آن‌ها مستقیم به سوی تخته‌سنگ‌ها می‌روند. اگر فضانوردان کاری نمی‌کردند، مسافرت‌شان با یک انفجار بزرگ به پایان می‌رسید.

وی هدایت سفینه را از دست کامپیوتر خارج کرد و خودش هدایت سفینه را بر عهده گرفت. مسیر سفینه را عوض کرد، ولی فضایی که او برای فرود برگزیده بود، کاملاً از تخته‌سنگ بود. آرمسترانگ آخرین شانس خود را امتحان کرد و برای آخرین بار مسیر سفینه را عوض کرد. سرانجام فضایی صاف پدیدار شد. در کمتر از ۳۰ ثانیه مانده به فرود بر ماه، سفینه را خاموش کرد تا خودش فرود بیاید.

در تاریخ ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹، اولین فضاپیمای انسان در ساعت ۲۰:۱۷:۳۹ بر روی ماه فرود آمد.

 پایه‌های فضاپیما، ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر در ماه فرو رفت. فضانوردان نیز تمام امکانات رفتن از ماه را آماده کردند تا اگر اتفاقی افتاد، به سرعت از ماه دور شوند.

بامداد فردای آن روز، یعنی ۲۱ ژوئیه، در ساعت ۰۲:۵۶:۱۵، آرمسترانگ به‌عنوان فرمانده تیم، اولین کسی بود که از سفینه پیاده شد و بلافاصله به ضبط تصاویر پیاده شدن خود - درواقع جای پایش - در ماه مشغول شد.

به‌گفته ناسا، ردپای آرمسترانگ تا مدت‌ها بر سطح ماه باقی خواهد ماند. چرا که در سطح ماه هیچ بادی نمی‌وزد (به دلیل فقدان اتمسفر)، آبی جریان ندارد و فعالیت آتشفشانی به وقوع نمی‌پیوندد.

پس از آن "آلدرین" قدم به ماه گذاشت و آن دو مقداری از خاک و سنگ‌های موجود در سطح ماه (حدود ۲۲ کیلوگرم) را به عنوان نمونه، برای آوردن به زمین برداشتند.

فضاپیمای آپولو ۱۱ از دو بخش تشکیل شده بود:

گردونه فرماندهی «کلمبیا» که قرار بود در مداری دور ماه گردش کند. "مایکل کالینز" مسؤولیت هدایت این بخش را به عهده داشت و در طول ماموریت در مدار ماه باقی‌ماند.

گردونه ماه‌نشین «عقاب» که شامل کپسول ماه‌نشین و سخت‌افزار مخصوص فرود روی ماه بود. نیل آرمسترانگ و باز آلدرین با این بخش روی ماه فرود آمدند.

دو فضانورد به علت عدم شناخت و محدودیت‌هایی که داشتند، همان روز ساعت ۱۷:۵۴:۰۱ سطح ماه را ترک کرده، پس از اتصال مجدد به بخش فرمان «کلمبیا» به سمت زمین برگشتند.

فضانوردان در مجموع حدود ۲۱ ساعت و نیم روی سطح ماه بودند. آزمایش‌هایی که بعداً روی نمونه سنگ‌های آورده شده انجام شد، نشان داد که این سنگ‌ها عمری بیش از ۷٫۳ میلیارد سال زمینی دارند.

فضانوردان علاوه بر جمع‌آوری خاک و سنگ از سطح کره ماه، آزمایش‌هایی را نیز انجام دادند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آزمایش‌های مقاومت مصالح، برای شناخت بیشتر خصوصیات فیزیکی مواد سطح کره ماه

آزمایش‌های زلزله‌نگاری برای بررسی اعماق سطح کره ماه

تعیین فاصله میان ماه و زمین با کمک لیزر

آزمایش‌هایی روی گرد و غبار سطح ماه

این ماموریت در واقع پاسخی به دستاورد شوروی برای ارسال اولین انسان به مدار زمین یعنی "یوری گاگارین"(Yuri Gagarin) بود.

 



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پایگاه خبری کانورسیشن، گزارشی را درباره پروفسور مریم میرزاخانی به قلم مهردخت پورندار منتشر کرد.

 به نقل از کانورسیشن، مریم میرزاخانی، پروفسور ریاضیات و تنها زن دارنده مدال معتبر فیلدز در این رشته، روز 14 ژوئیه در سن 40 سالگی درگذشت.

ظرف اندک ساعاتی نام او هم به فارسی (#مریم میرزاخانی) و هم به انگلیسی(#maryammirzakhani) به موضوعات مهم توئیتر و فیسبوک تبدیل شدند و آژانس‌های مهم خبری دنیا خبر درگذشتش را پوشش دادند و گزارش‌های زیادی درباره دستاوردهای این دانشمند منتشر کردند.

غم و اندوه از دست رفتن این نابغه ریاضی به ویژه برای نسلی از دانشگاهیان جوان همچون نگارنده سخت است، چون ما همیشه مریم را به عنوان یک الگو تصور کرده‌ایم، الگویی که به ارائه تعریفی دوباره از جایگاه زنان در علم و به ویژه ریاضیات کمک کرد.

نکته جالب این بود که مریم همیشه تلاش می‌کرد از قرار گرفتن در کانون توجه رسانه‌ها اجتناب کند. به رغم این واقعیت که او تنها زنی بود که به چنین جایگاهی در دنیای ریاضیات دست یافته بود و فاتح مدالی بود که از آن به عنوان جایزه نوبل ریاضیات یاد می‌شود، سادگی و تواضعش زبانزد همه آن‌هایی بود که او را می‌شناختند.

متاسفانه، من شخصا شانس ملاقات کردن  مریم را نداشتم، اما مانند بسیاری از هم‌دوره‌ای‌های ایرانی‌ام در دانشگاه‌های مختلف، او را الگویی به عنوان اثبات این موضوع می‌دانستم که جهان پذیرای انسان‌ها و دستاوردهای علمی‌شان است، صرف نظر از رنگ پوست، ملیت یا مذهب‌شان.

از آنجا که مردم سراسر دنیا در اندوه از دست دادن این ریاضیدان با استعداد داغدارند، زندگی مریم الهام‌بخش دختران و پسران جوان در تمامی جنبه‌های زندگی‌شان است.

پیشرفت‌های مداوم یک نابغه سخت‌کوش

به‌رغم ظاهر آرام و لبخند گرمش، مریم مانند یک "مبارز" بود. او ابتدا می‌خواست نویسنده شود و عشق او به نویسندگی حتی در طول تحصیلش در دبیرستان هرگز کمرنگ نشد، با این حال، این نابغه لذت بزرگ‌تر را در حل کردن مسائل ریاضی یافت. به عنوان یک دانش‌آموز، مریم اولین عضو تیم ملی ایران بود که در مسابقات بین‌المللی المپیاد شرکت کرد و دو سال پیاپی دو مدال طلا را از آن خود کرد؛ دستاوردی که هنوز هم یک رکورد به شمار می‌آید.  

مریم مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی‌شریف ایران و پس از آن مدرک دکترایش را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. در سال 2014، او نخستین زن دارنده مدال فیلدز لقب گرفت و این افتخار را برای تلاش‌هایش در هندسه هذلولی از آن خود کرد.

مطالعات این دانشمند روی سطوح انحنادار مانند کره‌ها یا شکل‌های دونات و چگونگی درک ویژگی‌های آن‌ها متمرکز بود. دستاوردهای او کاربردهای زیادی در رشته‌های دیگر علوم از جمله حوزه نظریه‌های کوانتومی، مهندسی و علم مواد دارند و می‌توانند حتی بر نظریه‌هایی تاثیر بگذارد، مبنی بر اینکه جهان چگونه شکل گرفت.

مریم، فروتنانه موفقیت‌هایش را به تلاش زیاد و صبر نسبت می‌داد و می‌گفت: "زیبابی ریاضیات فقط خودش را به مریدان صبورترش نشان می‌دهد."

متاسفانه، وقتی او به دریافت مدال فیلدز مفتخر گشت، با آخرین چالش خود یعنی سرطان سینه دست و پنجه نرم می‌کرد؛ بیماری که سرانجام او را از پا در آورد.

آنچه او بود و نه صرفا آنچه انجام داد، مهم است

دستاوردهای مریم در رشته ریاضیات تا سالیان مدید به یادگار خواهد ماند، اما آنچه مهم است میراث او به عنوان یک الگوست. مریم یک ایرانی، یک زن و یک مهاجر به ایالات متحده بود و متاسفانه این سه واژه در تعدادی از کشورهای غربی به خصوص آمریکا و با طرح پیشنهادی ترامپ درباره ممنوعیت مهاجرت به این کشور، خط قرمز به شمار می‌آیند.

با این حال، استعداد مریم در ایران رشد کرد و بعدها ثمر داد و مریم بالاتر از تمامی برچسب‌های افراد و قضاوت‌هایشان درباره دیگران است.

افسانه مریم پس از مرگ زودهنگامش همچنان خواهد ماند، اما ذکر این نکته لازم است که مطابق مطالعات جمعیت‌شناختی انجمن ریاضیات آمریکا در سال 2015 درباره 213 گروه ریاضی در دانشگاه‌های امریکا، هنوز فقط 20 درصد هیات علمی تمام وقت ریاضی در دانشگاه‌های آمریکا زن هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد الگوهایی مانند مریم می‌توانند بر درک افراد حاضر در مشاغل ریاضی، مهندسی، علم و فناوری تاثیر بگذارد. درست مانند "ماری کوری" و "جین گودال"، بانوی دانشمند انگلیسی، که مردم آن‌ها را به عنوان پیشگامان عرصه علم می‌دانند، نام "مریم میرزاخانی" هم به عنوان یک نابغه ریاضیدان در تاریخ خواهد ماند.



تاريخ : پنج شنبه 29 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)
 حضرت امام صادق (ع) در سن 31 سالگی پس از شهادت پدر بزرگوارشان به امامت رسید و زمان ولایت ایشان مقارن با حکومت بنی امیه و بنی عباس بود. 
 
ایشان در دوران امامت خود فرصت مناسبی برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی نسبت به سایر امامان داشت و توانست شاگردان بسیاری را در علوم مختلف تربیت کند.
 
خلفای عباسی آزار و اذیت بسیاری را در سالهای آخر عمر بر امام صادق(ع)وارد کردند و حتی حاکم مدینه خانه ایشان را به آتش کشید که البته امام معصوم(ع) از این توطئه جان سالم به در برد. اما ترس و کینه عباسیان از محبوبیت امام صادق(ع) میان مردم روز به روز بیشتر می شد تا اینکه سرانجام منصور دوانیقی خلیفه بغداد در 25 شوال سال 148 هجری قمری با انگور زهرآلود ایشان را به شهادت رساند.
 
از اینکه آیا این قتل توسط شخص منصور دوانیقی انجام شده یا خیر، سندی در دست نیست اما کاملاً واضح است که نقشه شهادت امام صادق(ع) تصمیمی بوده که خلیفه بغداد به عنوان حاکم بنی عباس گرفته و شاید به وسیله یکی از زیردستانش به انجام رسیده است.
 
نکته دیگر این که امام صادق(ع) بیش از دیگر ائمه اطهار(ع) عمر کرده اند و شاید علت این طول عمر رسالت جنبش علمی باشد که خداوند بر دوش این امام بزرگوار گذاشته بود.
 
به مناسبت شهادت امام صادق (ع) تعدادی پیامک برای شما مخاطبین گرامی جمع آوری کرده ایم که در زیر می توانید آن را مشاهده کنید.
 
 

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

زین ماتمى که چشم ملائک ز خون تر است
گویا عزاى صادق آل پیغمبرست
شهادت جانسوز رئیس مذهب شیعه امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

امشب شب شهادت صادق آل‌پيامبر است؛ شبي كه خورشيد مدينه دانش، چهره فروزانِ اهل بيت و وارثِ علومِ رسالت، در ظلمتكده دورانِ منصور، به خونِ دل نشست.

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

پیامک شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

شهادت امام صادق (ع)، مرد آسماني مدينه، چشمه جود و سخاوت، كوه حلم و بردباري، تجسم اخلاص و صبر و درياي عميق علوم لدني بر پيروان آن حضرت تسليت باد!

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

«مدينه» همچنان مظلوم است و ... «بقيع» مظلوم تر! رنجنامه نانوشته شيعه، بر خاك و سنگ مزار صادق آل‌پيامبر ، گوياتر از هر زمان به شِكْوه و شهادت ايستاده است.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

سبز آمدى، سرخ رفتى، حال آنكه سپيد سپيد زيستى و صداقت، تنها واژه‏اى است كه برازنده نام توست. تو از زلالى آينه، هر آينه فراترى.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

در تو كرامت باران موج مى‏زند. با تلاوت قرآن هم آغوشى و دست‏هايت، مونس آسمان مدينه‏اند

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

65سال، عاشقانه زيستى و 34 سال را صادقانه امامت كردى تا پر پر دانه‏هاى نجابتت به انگور زهرآلود منصور آغشته شد.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اى ششمين ستاره تابناك امامت و ولايت، صادق آل محمد (صلى الله عليه و آله و سلّم)! نامت را با افتخار به دل‏هاى غريبمان مى‏سپاريم تا يادت آرام بخش سينه‏هاى بى‏تابمان باشد.

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

سرمایه امروز بقیع، اشک است و اشک. مدینه، جهان را از شیون اکنون خود پر کرده است. امروز بقیع در لباس سوگ، چکیده اشک‏های غربت شیعیان است و دانش،

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

بحارالانوار اشکی است که به تمامی برگ‏های زرین احادیث، تسلیت می‏گوید.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

صادق که اساس دین ازاو شد معمور
بودند ملایک پی امرش مامور
آخر ز جفا، ناصر احکام خدا
مسموم شد از ظلم و جفای منصور

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

ای ششم پیشوای اهل ولا
خلق را رهبری به دین هدی
پای تا سر خدانمایی تو
هم ز سر تا بپای صدق و صفا
زهر منصور زد شرر به دلت
آب شد پیکرت ز زهر جفا
خون شد از داغ تو دل شیعه
عالم از ماتم تو غرق عزا

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

امام صادق علیه السلام: کسی که دوست دارد بداند آیا نمازش پذیرفته شده یا نه ، با تامل بنگرد که آیا نمازش او را از فحشا و منکر باز داشته؟

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

پس به اندازه ای که او را بازداشته از او پذیرفته می شود.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

بنال ای دل که در نای زمان، فریاد را کشتند
بهین آموز گار مکتب ارشاد را کشتند
اساتید جهان باید به سوگ علم بنشینند
که در دانشگه هستی، بزرگ استاد را کشتند 

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

پیامک شهادت امام صادق (ع)

اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

امام صادق(علیه السلام):
مایه ی زینت ما باشید، نه مایه عیب ما.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

الا ای لاله ی خوشبو، عزیز آل پیغمبر
که بهر دین و قرآنت چنین گردیده ای پرپر
شده زین غم، گل خاتم، مدینه غرق در ماتم
دوصد لعنت به آنکس باد که مسمومت نمود از زهر

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

جان عاشقان و شیفتگان تو، در آتشی از ماتم می‏سوزد و شراره‏اش دنیا را می‏سوزاند. هق‏هق گریه، رخصت تسلیت‏گویی نمی‏دهد و طاقت شانه‏ها را می‏گیرد.

 اس ام اس شهادت امام صادق (ع)

سلام من به مدينه ، به غربت صادق
سلام من به بقيع و به تربت صادق
سلام من به مدينه ، به آستان بقيع
سلام من به بقيع و کبوتران بقيع
سلام من به مزار مطهر صادق
که مثل ماه درخشد به آسمان بقيع
سلام من به تو اي ماه فاطمي بقيع
سلام من به تو اي ياس هاشمي بقيع

 



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

«سلاح لیزری»؛ بازی تکراری و جذاب برای رسانه ها که ارتش آمریکا، اجرای هر از چند گاه آنرا خوب بلد شده و تاثیرش روی افکار عمومی کشورهای هدف و بازتابش در فضای مجازی و مکتوب را به نحو احسن مشاهده می کند. ماجرا از این قرار است که پس از گذشت چند سال، دوباره آمریکا اعلام کرده برای مقابله با پهپادهای کشورهایی چون ایران، کره شمالی، چین و روسیه سلاح لیزری خود با نام LaWS را در آب‌های خلیج فارس آزمایش کرده است؛ آزمایشی که با استفاده از کمبود اطلاعات اهالی رسانه، همان فیلم قدیمی را مجددا به عنوان تست جدید، جا زده و هیچگونه تصویری از این اقدام جدید مخابره نشد.

البته این اولین آزمایش سلاح مذکور نیست و اولین بار در سال ۱۳۹۳ آمریکایی ها آن را در خلیج فارس آزمایش کرده اند. بر اساس اعلام نیروی دریایی این کشور این سلاح در نهایت در سال ۲۰۲۰ میلادی وارد خدمت عملیاتی خواهد شد. آمریکایی ها مدعی هستند این وسیله می‌تواند علیه اهداف متعدد کوچک همچون قایق‌ها و ناوچه‌های توپ‌دار موثر باشد و قادر است به جای شش پرتو بر یک پرتوی قدرتمند متمرکز شود که می‌تواند هم به عنوان یک عامل کور کننده یا به عنوان یک سلاح برای به آتش کشیدن پهپاد یا قایق کوچک استفاده شود.

با توجه به تست مجدد این سلاح در خلیج فارس، اهمیت آن برای رسانه ها، افکار عمومی و نیروهای مسلح کشورمان، مشرق را بر آن داشت تا به تحلیل و بررسی ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف این سلاح جدید بپردازد.



تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر

تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر

USS Ponce مجهز به سلاح لیزری ۳۰ کیلوواتی

طبق اعلام این رسانه ها، متخصصان یگان سیستم‌های دریایی نیروی دریایی آمریکا هفت سال مشغول کار بر این وسیله بوده اند و ۴۰ میلیون دلار هزینه صرف شده تا این تکنولوژی به این مرحله برسد. البته تاکید شده که این ماموریت در خلیج فارس یک اقدام آزمایشی است چرا که نیروی دریایی آمریکا می‌خواهد چیزهای بیشتری از این وسیله جدیدی بداند.

تاریخچه ای مختصر از سلاح های لیزری

به زبانی ساده لیزر ابزاری است که نور را به صورت پرتوهای موازی بسیار باریکی که طول موج مشخصی دارند ساطع می‌کنند. این دستگاه از ماده‌ای جمع کننده یا فعال کنده نور تشکیل شده که درون محفظه تشدید نور قرار دارد. این ماده پرتو نور را که به وسیله یک منبع انرزی بیرونی (از نوع الکتریسیته یا نور) به وجود آمده، تقویت می‌کند. از همان ابتدای کشف این خواص در اوایل دهه ۱۹۵۰ دانشمندان به خواص گوناگون این فناوری جدید پی بردند و از آن تاریخ به بعد بخش های مختلف از علوم و صنایع تحت تاثیر این فناوری قرار گرفت.

در بخش های نظامی نیز با پی بردن به قدرت بالای لیزر برنامه هایی از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی برای استفاده از این تکنولوژی مطرح شد. در ابتدا نیروی هوایی آمریکا به دنبال استفاده از لیزر به عنوان یک سامانه پدافند هوایی بود، نیروی زمینی و دریایی آمریکا نیز در ادامه دهه ۱۹۷۰، آزمایشاتی را به منظور طراحی و ساخت سلاح های پدافند لیزری انجام دادند که عمدتا در مرحله نمونه های آزمایشی باقی ماند. اما در دهه ۱۹۸۰ میلادی و با روی کار آمدن رونالد ریگان و بحث استراتژی "جنگ ستارگان" استفاده از سلاح های لیزری در دو نقش تدافعی و هم تهاجمی گسترده تر شده و با جدیت بسیار بیشتری از سوی آمریکا دنبال شد. البته به دلیل موانع موجود در آن پروژه و البته پایان جنگ سرد پروژه های آن طرح نیز عمدتا در مرحله آزمایشی و پیش نمونه باقی ماندند.

به طور مثال یکی از آن طرح ها که از آن زمان مطرح شده و در سالهای بعد از جنگ در قالب برنامه سپر دفاع موشکی آمریکا مطرح شده و نهایتا به دلیل مسائل مالی و نبود توان واقعی عملیاتی لغو شد، پروژه "لیزر هوابرد ضد موشک بالستیک" بود که بر پایه نصب یک توپ لیزری بر روی دماغه یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ برای ساقط کردن موشکهای بالستیک در مرحله شتاب گیری اولیه آنها بود.



تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر
سامانه لیزر هوابرد آمریکا در جریان آزمایشات

 

این طرح سرنوشت بسیار جالبی پیدا کرد. پروژه YAL-۱ که تبلیغات فراوانی برای آن توسط آمریکا انجام شده بود پس از سالها تحقیق و صرف میلیاردها دلار در زمان مسئولیت رابرت گیتس وزیر دفاع اسبق آمریکا لغو شد.

بخشی از صحبتهای وزیر دفاع سابق آمریکا در مورد این سامانه جالب است. وی می گوید: "من و سایر پرسنل وزارت دفاع معتقدیم که این برنامه هرگز عملیاتی نشده و نخواهد شد. در حقیقت برای هدف قرار دادن یک موشک بالستیک در مرحله شتاب گیری اولیه آن از فاصله ای امن به لیزری ۲۰ الی ۳۰ برابر نیرومندتر از آنچه که در حال حاضر در این هواپیما نصب شده است نیاز است. پس در حال حاضر این لیزر هوابرد در صورتی که قصد مقابله با ایران را داشته باشد بایستی در درون مرزهای این کشور به عملیات پرداخته و موشکهای بالستیک را در مرحله اولیه پرواز ساقط کند. برای این کار ما به ۱۰ الی ۲۰ فروند از این هواپیماها نیاز داریم که بهای هر کدام نزدیک به یک و نیم ملیارد دلار است و هزینه تعمیر و نگهداری سالانه هر کدام از آنها نیز ۱۰۰ میلیون دلار است. من نیز فکر نمی کنم که کسی معتقد باشد که این ایده عملی باشد"

در نهایت و پس از این گونه مخالفت ها، هواپیمای مورد نظر در سال ۲۰۱۲ میلادی به گورستان هواپیماهای آمریکایی در ایالت آریزونای آمریکا منتقل شد.



تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر
لیزر هوابرد آمریکا در گورستان هواپیما

 در شوروی سابق نیز برنامه هایی در خصوص بهره گیری از اشعه لیزر برای مقاصد پدافندی به صورت زمین و هواپایه وجود داشت که به شکل عملیاتی در نیامده و آنچنان از وضعیت فعلی آنها خبری در دسترس نیست و به نظر می رسد اگر ارتش روسیه در حال کار بر روی چنین سامانه هایی است، ترجیح می دهد فعلا به انتشار جزییات یا آخرین اقدامات صورت گرفته در این حوزه نپردازد؛ هرچند که حوزه لیزر همیشه برای متخصصان و محققان این کشور، جذاب بوده است.



تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر
A-۶۰ لیزر هوابرد ساخت شوروی سابق

 چینی ها نیز اخیرا اعلام کرده اند که یک سامانه پدافند هوایی لیزری آن هم مخصوص هدف دادن ریز پهپادها برای دفاع از تاسیسات ثابت خود ساخته اند اما به نظر می رسد آنها نیز فعلا گزینه مخفی کاری یا بی توجهی به این حوزه را مد نظر دارند که انتخاب گزینه اول، منطقی تر به نظر می رسد.


تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر
لیزر زمین پایه ساخت چین

 پس از این توضیح اولیه در مورد این سامانه ها، به سیستم مورد نظر نیروی دریایی آمریکا که با عنوان "سامانه تسلیحات لیزری" و یا به اختصار "LaWS " که با کد AN/SEQ-۳ نیز شناخته می شود، می رسیم که در حقیقت یک سامانه دفاع نزدیک بوده و با توجه به این کد مطرح شده، به نظر می رسد قرار است جایگزین سیستم فالانکس که یک توپ گاتلینگ ۲۰ میلی متری بوده و در حال حاضر لایه آخر دفاعی اکثر شناورهای نظامی آمریکا را تشکیل می دهد، شود. نمونه قبلی این سامانه توانی در حدود ۲۰ کیلووات و نمونه فعلی توانی برابر با ۳۰ کیلووات دارد.

نقاط ضعف و راه های مقابله با سامانه های لیزری

اما آیا لیزر و سلاح ساخته شده توسط امریکا، یک تهدید فوری برای تجهیزات نظامی کشورمان است؟ ضمن آنکه جواب فعلا منفی است، باید توجه داشت که اولین و یکی از بزرگترین دشمنان سامانه های لیزری، شرایط بد جوی است. هرگونه مه غلیظ، شرجی، پوشش ابری، طوفان شن و یا دود مصنوعی به راحتی می تواند توان این پرتوی لیزری پرتاب شده را کاهش داده یا آن را منحرف و یا حتی به طور کامل در شرایط مطلوب از بین ببرد. حال تصور کنید در منطقه ای مثل خلیج فارس که پدیده هایی این چنینی بسیار رخ می دهد سامانه لیزری مثل این تا چه حد قابل اطمینان خواهند بود؟

در مثالی ساده و پیش پا افتاده، پهپادهای ایرانی به راحتی می توانند با پخش کننده های دود مصنوعی مجهز شده و دیواری از دود را در برابر این سامانه ایجاد کرده و به طور کلی آن را بی اثر کنند. بحث بعدی استفاده از پوشش های منعکس کننده بر روی سامانه های مورد نظر است که به راحتی می توان بر روی قایق ها و پهپادهای ایرانی پوشش های منعکس کننده را نصب کرد.

 فراموش نکنید که لیزر اصولا یک پرتوی نور است و از قوانین مربوط به تابش و بازتابش پیروی می کند. بسیاری از کارشناسان، در سالهای قبل با طرح این مسئله اعلام کردند که در صورت استفاده از یک پوشش منعکس کننده، مهاجمین می توانند با بازتابش نور لیزر به سمت منبع آن سامانه مورد نظر را از بین ببرند. نکته دیگر در این خصوص بحث افزایش روز افزون توان تسلیحات دورایستای جمهوری اسلامی ایران است. انواع و اقسام بمب ها و موشکهای هدایت شونده ای که دور از برد این سامانه لیزری پرتاب شده و پهپاد یا قایق پرتاب کننده بدون قرار دادن خود در معرض خطر توان خروج از منطقه را دارد.

در عین حال افزایش سرعت پهپادهای ایرانی مشکل دیگری برای متجاوزین ایجاد می کند. استفاده از موتورهای جت و قابل مانور بودن پهپادهای جدیدتر ایرانی هدف گیری و تابش ادامه دار لیزر به این چنین اهداف کوچکی را بسیار مشکل می کند. در مورد قایق های تندرو هم همین مسئله صادق است و با افزایش سرعت کار برای سامانه های تدافعی مشکل تر خواهد شد. البته در این میان اژدرها نیز سلاح هایی هستند که به دلیل حرکت در زیر آب کلا از خطر این گونه سلاح ها در امان هستند و در صورت استفاده سیستم های تدافعی لیزری کلا بی اثر خواهند شد.

 

تکرار رقص نور آمریکا در خلیج فارس با «Laws»/ وقتی پای «سلاح لیزری» به گرد پهپادهای ایرانی هم نمی‌رسد +عکسسلاح لیزر

 

لیزری ۲۰ کیلوواتی بر روی ناوشکن USS Dewey

 

البته ذکر این نکته نیز مهم است که مقامات آمریکایی از اعلام برد این سامانه خودداری کرده اما با توجه به اعلام آن به عنوان یک سیستم دفاع نزدیک، نباید از برد بالایی برخوردار باشد و همین نکته، در مقایسه با ارتفاع بالای پهپادهای ایرانی برای انجام اقداماتی چون شناسایی یا حمله سریع به اهداف دریایی، عملا امکان استفاده از آنرا ضد تجهیزات مدرن کشورمان ناممکن می سازد، خصوصا آنکه هم اکنون پهپادهای ایرانی در قالب اسکادران های تخصصی در آمده و تعداد آنها یک مزیت بزرگ برای هرگونه اقدامی محسوب می شود و این موضوع در مورد قایق های تندرو سپاه نیز صدق می کند.

آیا سلاح لیزری آمریکا تهدیدی برای ایران است ؟

همانطور که در بالا به آن اشاره شد آمریکا راه طولانی را برای رسیدن به وضعیت فعلی طی کرده و در نهایت بعد از چندین دهه تلاش و صرف میلیون ها دلار هزینه، صرفا به یک سامانه دفاع نزدیک رسیده است که البته هنوز نه تولید انبوه شده و در محیطی مثل خلیج فارس نیز کارایی آن با علامت های سوال بزرگی رو به رو است. نکته بعدی این است که این سلاح حتی در صورتی که کاملا طبق گفته سازندگان آن عمل کند صرفا یک سامانه دفاع کوتاه برد است و شناورهای موشک انداز و بسیاری از پهپادهای ایرانی اصولا نیازی به وارد شدن به درون حلقه دفاعی این سامانه ندارند و از کیلومترها دورتر توان شلیک جنگ افزار خود را دارند.

نیروی دریایی آمریکا و سایر بخش های نیروهای مسلح این کشور همچنان کار بر روی سلاح های لیزری با توان بیشتر را ادامه می دهند اما این که آیا اصولا روزی این سلاح ها به یک حقیقت عملیاتی بدل شوند و بتوان از آنها در حجم بالا در تمام شرایط میدان نبرد استفاده کرد بحثی است که به نظر زمان بسیار طولانی تا مشخص شدن آن باقی مانده است و انتشار اخباری از این دست، صرفا عملیات روانی و تلاش برای تاثیرگذاری روی اذهان و افکار عمومی و مدیران رسانه هایمان خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

این ایده که از طریق اینترنت و با استفاده از تلفن همراه خود، اشیاء اطرافتان را کنترل کنید به نظر بسیار جذاب است؛ اما انتظار برای ورود اینترنت اشیاء (IoT) به ایران و انجام ندادن هیچ اقدامی برای ایجاد زیرساخت‌های آن می‌تواند این فناوری را به سرنوشت دیگر فناوری‌های وارداتی مبتلا کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژه‌های مرتبط با فاز سوم شبکه‌ی ملی اطلاعات، شبکه ملی اینترنت اشیاء را نیز افتتاح کرد و از شرکت‌ها خواست اگر خواستار موفقیت هستند، در این حوزه سرما‌یه‌گذاری کنند؛ زیرا توسعه بر بستر فناوری امکان‌پذیر می‌شود.

واعظی اینترنت، اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و کلان داده را ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم اعلام کرد و راه مقابله با تحمیل این فناوری به ایران را آماده‌سازی در حوزه‌ی اینترنت اشیاء با مشارکت دولت و بخش خصوصی دانست.

از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده است، رصد شرایط، تحلیل داده‌ها و  برنامه‌ریزی است. واعظی در این باره گفت:

اینترنت اشیاء در بخش کشاورزی و صنعت کاربرد دارد و دامنه‌ی آن می‌تواند در کل کشور گسترده شود و به‌راحتی به کشورهای دیگر نیز منتقل می‌شود.

اینترنت اشیا

البته دامنه‌ی کاربرد این تکنولوژی در زندگی روزمره نیز بسیار گسترده است و بخش خانگی، بازاری گسترده و پرسود خواهد داشت. یادآور می‌شود که به گفته‌ی وزیر ارتباطات در سومین کنفرانس انقلاب چهارم صنعتی، در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد شیء در دنیا به اینترنت متصل هستند و طبق پیش‌بینی‌ها، تا سال ۲۰۲۵ این تعداد به ۵۰ میلیارد خواهد رسید. با فراگیرتر شدن اینترنت اشیاء، شرکت‌های مختلف وارد این حوزه خواهند شد و تولید ابزار و ملزومات این فناوری در داخل به اشتغال کمک خواهد کرد.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پژوهش جدیدی صورت گرفته است، که نشان می‌دهد حدود سه‌چهارم از ژنوم انسان از دی‌ان‌ای کاذب یا بدون کاربرد و غیر فعال تشکیل شده است. این در واقع برآوردی است که بر پایه‌ی بررسی جدید اعلام شده و گفته می‌شود که نسبت آن در دنیای واقعی، می‌تواند بیشتر از این باشد.

از زمانی که واتسون و کریک در سال‌های ۱۹۵۰ برای نخستین بار موفق به کشف ساختار مارپیچ دوگانهی DNA شدند، دانشمندان زیادی روی این موضوع بحث داشته‌اند که چه محدوده‌ای از ژنوم انسان واقعا مسئول آن ماهیتی است که شما به‌عنوان یک انسان به خود می‌گیرید. حال به نظر می‌رسد که یک زیست‌شناس متخصص در زمینه‌ی تکامل، به یک جواب در این مورد رسیده باشد و ظاهرا پاسخ معمای ما در اندکی محاسبات ریاضی نهفته است. دان گراور از دانشگاه هوستون چنین محاسبه کرده است که بخش کاربردی از ژنوم انسانی احتمالا چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل ژنوم را در سراسر مولکول DNA شامل می‌شود و بالاترین محدوده‌ای که برای این تخمین ارائه می‌شود، برابر با ۲۵ درصد است.

بقیه‌ی ژنوم ما که چیزی حدود ۷۵ تا ۹۰ درصد از مولکول DNA‌ را در بر می‌گیرد، در واقع همان بخشی است که از آن به‌عنواندیان‌ای کاذب یا بدون کاربرد یاد شده و البته باید توجه کنیم چنین تعبیری حتما به این معنی نیست که آن بخش از دی‌ان‌ای، لزوما زیان‌آور یا از نظر ژنتیکی مضر است. ولی به هر سو می‌دانیم آن بخش‌ها به‌صورت رشتههای نوکلئوتیدی درهم و بی‌استفاده‌ای هستند که در فرایندهایی مثل رمزگذاری پروتئین‌های مؤثر در راه‌اندازی تمامی واکنش‌های مهم درون بدنمان کارکردی ندارند.

علت وجودی مدل گراور بر پایه‌ی طریقه‌ای است که جهش‌های ژنتیکی در دی‌ان‌ای روی می‌دهند و در ادامه، ما این جهش‌ها را به خاطر حفظ سلامت کلی بدن برنمی‌تابیم و پس می‌زنیم.

این تنوع‌های ژنتیکی با نام جهش‌های مضر شناخته‌ می‌شوند و در طول زمان در ژنوم انسان‌ها خود را نشان می‌دهند و در بخش‌هایی از کد ژنتیکی ما می‌توانند تغییرات یا بازتعریف‌های جزئی در چهار ماده‌ی اساسی سازنده‌ی مولکول دی‌ان‌ای ایجاد کنند. گفتنی است که این چهار ماده به نام‌های آدنین، سیتوزین، گوانین و تیامین شناخته می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با مولکول دی‌ان‌ای می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید.

هنگامی که جهش‌های ژنتیکی در بخش‌های کاذب دی‌ان‌ای رخ دهند، آن‌ها را به‌عنوان پدیده‌هایی خنثی در نظر می‌آورند؛ چرا که کد ژنتیکی در این محل‌ها وظیفه خاصی بر عهده ندارد و به‌ هر ترتیب نمی‌تواند تأثیر خاصی بگذارد. اما هنگامی که این جهش‌ها در بخش‌های کارکردی و تعیین‌کننده‌ی مولکول دی‌ان‌ای رخ دهند، اغلب آن‌ها را باید به‌عنوان جهش‌های زیان‌آور و حتی کشنده قلمداد کنیم؛ آن‌ها هنگامی خطرناک‌تر خواهند شد که با دستورالعمل‌های موجود در کد ژنتیکی مرتبط با بافت‌های سلامتی و فرایندهای زیست‌شناختی در بدنمان تداخل کنند.

DNA

با این تفاسیر اگر از نقطه‌نظر تکاملی و ژنی نگاه کنیم، بهتر است بخش کمتری از مولکول دی‌ان‌ای ما به‌عنوان بخش کاربردی پدید آمده باشد؛ زیرا در آن حالت بخش کمتری از کل مولکول دی‌ان‌ای در معرض خطر جهش و همین‌طور افزایش شانس مرگ‌ زودرس در افراد قرار خواهد داشت.

در محاسبات گراور با در نظر داشتن خطر جهش‌های مضر برای بقای گونه‌ها در یک‌سوی قضیه و پایداری شناخته‌شده‌ی جمعیت‌ها و نرخ تولید مثل آن‌ها در تاریخ بشر در سوی دیگر داستان، در نهایت چنین برداشت می‌شود که بخش ساختاری دی‌ان‌ای در قیاس با کل آن، باید دارای محدوده بسیار اندکی باشد.

از طرفی جهش‌های مضر می‌توانند رفته‌رفته روی هم انباشته شوند و در این صورت می‌توان چنین برداشت کرد که ما باید شمار بسیار زیادی فرزند به دنیا آوریم تا در نهایت درصد اندکی از آن‌ها بتوانند در این دنیا بقا یابند. این پژوهشگر در مقاله‌ی خود می‌نویسد:

با فرض کارکرد ۱۰۰ درصدی دامنه‌ی نرخ جهش‌های مضری که در این مقاله به آن‌ها استناد شده است، حفظ میزان ثابتی از جمعیت مستلزم این است که هر زوجی به‌طور میانگین دارای دست کم ۲۴ و حداکثر ۵ ضرب‌در ۱۰ به توان ۵۳ فرزند باشند.

البته باید در نظر داشته باشیم که هیچ گروهی از دانشمندان یا صاحب‌نظران امروزه بر این باور نیستند که ما به‌هیچ‌عنوان دارای دی‌ان‌ای کاذب نیستیم؛ در واقع همگی آن‌ها روی این موضع اتفاق نظر دارند. اما در یک بررسی گسترده که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت و از آن با نام پروژه‌ی دایرهالمعارف عناصر دی‌ان‌ای یاد می‌شود، دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند که چیزی حدود ۸۰ درصد از دی‌ان‌ای انسان دارای کارکرد و سودمندی است.

آن مطالعه‌ به‌نوعی دارای ابهام بود و بخشی از ابهام آن، به این خاطر بود که بسیاری از دانشمندان بعدها مدعی شدند که تعریف از مفهوم کارکرد در پروژه‌ی فوق بسیار گسترده بوده است.

در استفاده‌ی گراور از مفهوم کارکرد، ما مشاهده می‌کنیم که وی کارکرد یا کاربرد دی‌ان‌ای را به‌عنوان کدی در نظر گرفته است که به‌منظور ایفای نقش متناسب با تأثیرات تکاملی، دستخوش تکامل می‌شود و با این تعریف احتمالا خودتان هم دریافته‌اید که ۸۰ درصد، میزان بالایی حساب می‌شود. گراور در این باره می‌نویسد:

برای اینکه ۸۰ درصد از ژنوم انسان دارای کارکرد مشخص و مفید باشد، هر زوجی در دنیا باید به‌طور میانگین حدود ۱۵ فرزند به دنیا بیاورند و تمامی آن‌ها به‌جز ۲ کودک، باید جان خود را از دست دهند یا اینکه قادر به تولید نسل نباشند.

ژنوم

از این‌رو، گراور باور دارد که تنها حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد از ساختار دی‌ان‌ای ما دارای کارکرد و نقش مشخص خود است. درحالی‌که نباید یافته‌های این دانشمند را به‌عنوان نقطه‌ی پایانی بر محاسبات و برآوردها در این مورد به شمار آوریم؛ اما باید بپذیریم که یافته‌های این پژوهش با یافته‌های پژوهش دیگری که در سال ۲۰۱۴ و به‌صورت مستقل از این گروه انجام شده بود، هماهنگی دارد. این دستاورد می‌تواند باعث افزایش تمرکز تلاش‌های حیاتی علمی در گستره‌ی کمتری از دی‌ان‌ای شود؛ گستره‌ای که از آن به‌عنوان DNA دارای کارکرد یاد می‌کنند. گراور می‌گوید:

ما نیاز به شناختن کسر کارکردی ژنوم انسان داریم تا بتوانیم با استفاده از آن بر پژوهش‌های زیست‌پزشکی در قسمت‌هایی تمرکز کنیم که بتواند برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها به کار رود.

نیازی نداریم که تمامی بخش‌های ژنوم انسانی را ترتیب‌بندی کنیم؛ ما تنها نیاز داریم که بخش‌های دارای کارکرد از دی‌ان‌ای را ترتیب‌بندی کنیم.

دستاوردهای این پژوهش در ژورنال Genome Biology and Evolution منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سال گذشته، نسخه‌ی مفهومی مرسدس کلاس ایکس در  سوئد معرفی شد و ما در زومیت به بررسی آن پرداختیم. درآن زمان، ورود مرسدس بنز، به کلاس پیکاپ تا حدودی عجیب به نظر می‌رسید و از دید بسیاری از کارشناسان، این پروژه فراتر از یک مدل مفهومی و قابل تولید، ارزیابی نشد.

مرسدس وانت کلاسیک

هرچند تولید وانت مرسدس، حرکت جدیدی از این برند به نظر می‌رسد، ولی بی سابقه نیست؛ چراکه در سال ۱۹۳۶ با معرفی مدل 170 V عملی شد و حتی تا اواسط دهه‌ی ۷۰ میلادی، با تولید نسخه‌ی وانت از W115، ادامه داشت.

روز گذشته، در کنفرانس مطبوعاتی مرسدس بنز واقع در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی، نسخه‌ی نهائی و آماده‌ی تولید کلاس ایکس رونمایی شد و مورد استقبال رسانه‌ها و خریداران این سبک بدنه قرار گرفت. هرچند هواداران مرسدس از تولید پیکاپ توسط برند مورد علاقه‌ی خود رضایت ندارند و این روند را خارج از سنت یک تولیدکننده‌ی لوکس به حساب می‌آورند؛ بازار بسیار خوبی برای کلاس ایکس پیش‌بینی می‌شود. کشور آمریکا، یکی از مهم‌ترین مراکز فروش محصولات مرسدس بنز در دنیا است و البته مدل‌هایی مثل فورد F-150 رپتور، دوج رم و شورولت سیلورادو در کلاس وانت‌های لوکس، با استقبال خوبی از سوی مردم این ناحیه مواجه هستند. این وضعیت، می‌تواند مهم‌ترین مشوق مرسدس برای تولید پیکاپ کلاس ایکس باشد.

مرسدس کلاس Mercedes Class X

جالب است بدانید که پلت‌فرم این خودرو، حاصل همکاری مرسدس بنز با گروه رنو-نیسان خواهد بود که در مدل‌های رنوآلاسکان و نیسان ناوارا استفاده می‌شود. باتوجه به کیفیت غیر قابل انکار محصولات مرسدس بنز و سابقه‌ی بسیار خوب نیسان در طراحی و تولید وانت‌های متنوع در زیرشاخه‌های مختلف، می‌توان به سطح بالای توانایی‌های فنی در کلاس ایکس اطمینان داشت.

مرسدس کلاس Mercedes Class X

طراحی ظاهری پیکاپ بنز، کاملا تحت تأثیر زبان طراحی این برند در کلاس شاسی‌بلندهای لوکس و خصوصا مدل GLS است. این خودرو در بخش سپر، کاملا اسپرت و مناسب سفرهای خارج جاده به نظر می‌رسد؛ ضمن اینکه متفاوت از دیگر محصولات مرسدس بنز، دارای باربند و رکاب جانبی برای تسهیل ورود و خروج به خودرو است. علاوه بر این، کلاس ایکس می‌تواند با پوشش مخصوص بار نیز سفارش داده شود.

مرسدس کلاس Mercedes Class X

در فضای داخلی، فرمان سه‌پر و فرم دایره‌ای در قسمت‌های هدایت هوا، از دیگر محصولات مرسدس بنز الهام گرفته شده است؛ هرچند در مجموع با داشبوردی ساده و به دور از تجملات روبرو هستیم. نمایشگر ۵.۴ اینچ یا نمونه‌ی قابل انتخاب ۸.۴ اینچ، همراه با فناوری‌های مربوط به سرگرمی‌های چندرسانه‌ای، در کنار صندلی‌های مدرن با تنظیمات برقی، مهم‌ترین امکانات کابین کلاس ایکس هستند؛ درحالی‌که فضای بسیار خوبی برای سرنشینان ردیف جلو و عقب پیش‌بینی شده است. مثل دیگر محصولات مرسدس بنز، برای این مدل هم امکان سفارش داشبورد، فرمان و صندلی‌ها با پوشش چرم وجود دارد.

مرسدس کلاس Mercedes Class X

 

ابعاد کلاس ایکس شامل طول ۵.۳۴ متر، عرض ۱.۹۲ متر و فاصله محورهای ۳.۱۵ متر می‌شود. در قسمت عقب، می‌توان تا یک‌تن بارگزاری کرد، درحالی‌که ارتفاع ۲۰ سانتیمتر کف خودرو تا سطح زمین حفظ شود. امکان بوکسل تریلر، با وزنی در حدود ۳.۵ تن نیز برای کلاس ایکس وجود دارد. طراحی بدنه‌ی این خودرو، امکان بالا و پایین رفتن از موانعی با زاویه‌ی ۲۰.۴ درجه را فراهم می‌کند. این میزان، در مقایسه با برترین مدل‌های این کلاس نظیر شورولت کلورادو با زاویه شیب ۲۰.۱ درجه، رقم بسیار خوبی محسوب می‌شود.

در بخش پیشرانه، فعلا سه گزینه قابل سفارش است که شامل یک نمونه‌ی بنزینی و دو مدل دیزلی خواهد بود. خودروهای X220d و X250d به ترتیب با قدرت‌های ۱۶۳ اسب بخار و ۱۹۰ اسب بخار ارائه می‌شوند، درحالی‌که با جعبه‌دنده‌ی شش سرعته‌ی دستی یا هفت سرعته‌ی خودکار قابل سفارش خواهند بود. تنها نسخه‌ی بنزینی مرسدس کلاس ایکس، قدرتی حدود ۱۶۵ اسب بخار ارائه خواهد کرد.

مرسدس اعلام کرده است که از حدود یک سال دیگر، نمونه‌ی قدرتمندی با کد X350d نیز آماده‌ی تولید خواهد شد که قدرتی در حدود ۲۶۰ اسب بخار با گشتاور ۵۵۰ نیوتن‌متر خواهد داشت تا در سطح اول برترین پیکاپ‌های دنیا قرار گیرد. ضمن اینکه احتمال معرفی نسخه‌های AMG از مرسدس کلاس ایکس، با پیشرانه‌های توئین توربو در سال‌های بعد وجود دارد.

مرسدس کلاس Mercedes Class X

مدل‌های فول‌آپشن کلاس ایکس، از فناوری دو دیفرانسیل هوشمند مرسدس، موسوم به 4MATIC استفاده خواهند کرد؛ درحالی‌که چهار مود رانندگی آرام، کم‌مصرف، اسپرت و خارج جاده (Off-Road) برای تمامی نسخه‌های پیش‌بینی شده است. دیگر آپشن‌های فنی و موردعلاقه‌ی رانندگان در مسیرهای سخت، مثل قفل دیفرانسیل، وینچ و سیستم تعلیق با فنربندی قابل تنظیم، به احتمال فراوان در نمونه‌های سال آینده‌ی مرسدس، نظیر X350d وجود خواهد داشت.

 

دانلود با کیفیت 360p  720p   1080p

فروش مرسدس کلاس ایکس از چند ماه دیگر در آلمان آغاز می‌شود؛ درحالی‌که در نمونه‌ی پایه، حدود ۴۳ هزار دلار قیمت خواهد داشت. پس از آلمان، بازار آفریقای جنوبی و استرالیا در شروع سال جدید میلادی پذیرای پیکاپ مرسدس خواهند بود و از حدود سال ۲۰۱۹، در دیگر کشورهای دنیا فروخته خواهد شد.

در پایان این مطلب، فیلم مراسم رونمائی از مرسدس بنز کلاس ایکس در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی قابل مشاهده است.

 

دانلود با کیفیت 360p   720p   1080p

 

 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
هنگ 22 دفاعی نیروی هوایی روسیه در پایگاه هوایی «سنترالنایا یوگلووایا» در منطقه «پرایرمورسکی کرای» که یکی از قدیمی‌ترین بخش‌های نیروی هوایی روسیه محسوب می‌شود.

به‌صورت سنتی این هنگ هوایی یکی از واحدهایی است که اول از همه به جدیدترین و پیشرفته ترین جنگنده‌های روسیه دست می‌یابد. این واحد یکی از اولین هنگ‌های نیروی هوایی شوروی سابق بود که جنگنده‌های سوخو Su-27 را تحویل گرفتند.

امروزه این هنگ به پیشرفته‌ترین جنگنده‌های روسیه از قبیل Su-35S و MiG-31BM و همچنین جنگنده چند منظوره Su-30M2 مجهز شده است. آنها در مقر اصلی‌شان در پایگاه هوایی «سنترالنایا یوگلووایا» به‌طور منظم تمرینات و عملیات‌های هوایی مختلفی را انجام می‌دهند. عکس‌های هواپیماهای جدید و پیشرفته این هنگ نیروی هوایی را با هم می‌بینیم.

 

جنگنده تاکتیکی Su-35S

 

جنگنده میگ میکویان MiG-31

 

جنگنده سوخو Su-25s

 

هواپیمای آنتونوف (Antonov 12)

 

جنگنده چند منظوره سوخو فلانکر- سی Su-30SM

 

جنگنده فوق‌العاده پرقدرت Su-35S که یوفو یا بشقاب‌پرنده روسی هم نامیده می‌شود

 

جنگنده سوخو 35S

 

هواپیمای مدرنیزه شده ضد زیر دریایی ایلیوشین il-3N

 

نمایشگاه هوانوردی برگزار شده در پایگاه هوایی هوایی «سنترالنایا یوگلووایا»

 

 

2 تن از خلبانان هواپیمای جنگنده سوخو Su-27SM عضو هنگ 22 دفاعی نیروی هوایی روسیه با جت جنگنده ارتقا یافته Su-30M2 آموزش می‌بینند.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

عینک هوشمند

دو سال پس از توقف تولید عینک هوشمند گوگل، Google X (زیرمجموعه گوگل) عینک هوشمندی را برای کارگران توسعه داده است.

 به نقل از دیلی‌میل، در سال 2015 این شرکت نسخه جدیدی از عینک هوشمند را با عنوان نسخه Enterprise عرضه و در صنایع مختلف از جمله تولید و مراقبت‌های بهداشتی، آن را آزمایش کرد.

در حال حاضر، این شرکت هدست ارتقا یافته‌ای را منتشر کرده و تلاش دارد تا آن را در کسب و کارهای بیشتری آزمایش کند.

هدست جدید عمر باتری طولانی‌تر و پردازنده سریع تری دارد و آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند برای نیروهای کار در شرکت‌هایی مانند جنرال الکتریک، بوئینگ و فولکس واگن با توجه به بهبود بهره وری که در کار آنها حاصل شده، مفید باشد.

علاوه بر این، نسخه جدید همچنین دارای Wi-Fi مطمئن‌تر، نور قرمزی که در زمان شروع فیلمبرداری این عینک روشن می‌شود و یک دوربین ارتقا یافته 8 مگاپیکسلی است.

این دستگاه بر روی عینک‌هایی که با آن سازگاری داشته یا فریم‌های صنعتی بسته می‌شود و به صورتی طراحی شده که سبک و راحت باشد تا بتوان از آن در طول روز و در حین انجام کارهای روزانه استفاده کرد.

این عینک در بیش از 50 کمپانی از جمله آگکو((AGCO، دی اچ ال، دیگنیتی هلث(Dignity Health)، ان اس اف اینترنشنال((NSF International، ساتر هلث((Sutter Health، بوئینگ و فولکس واگن مورد استفاده قرار گرفته است.

محققان با آزمایش این محصول جدید در کمپانی AGCO دریافتند که با استفاده از آن می‌توان در زمان صرفه جویی کرد، بهره‌وری را افزایش داد و درصد خطا را پایین آورد.

کارکنان این شرکت در حال حاضر دقیق‌تر، سریع‌تر و امن‌تر کار می‌کنند، زیرا آنها اطلاعاتی را که نیاز دارند به درستی در خط دید خود مشاهده می‌کنند.

آزمایش این فناوری در حدود 3 سال قبل انجام شده و در حال حاضر این شرکت در حال تولید و تعامل با مشتریان و شرکای خود است.

در پایان ماه گذشته، مشخص شد که اپلیکیشن همراه برای این عینک هوشمند برای اولین بار در سه سال گذشته به روز رسانی شد.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مریم میرزاخانی

روزنامه "ایندیپندنت" در پی درگذشت نابغه ریاضی ایران و جهان گزارش جامعی را به وی اختصاص داد.

  "ایندیپندنت" در این باره نوشت: مریم میرزاخانی که در سن ۴۰ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان سینه درگذشت، یک ریاضیدان کارکشته و اولین زنی بود که مدال «فیلدز» معروف به نوبل ریاضی را به دست آورد. مدال فیلدز بالاترین جایزه در رشته ریاضیات و معادل جایزه نوبل است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در ادای احترام به این دانشمند، در مورد درخشش بی‌نظیر این دانشمند خلاق و انسان متواضع که نام ایران را در مجامع علمی جهانی طنین‌انداز کرد، سخن گفت.

میرزاخانی در سال ۱۹۷۷میلادی (۱۳۵۶ شمسی) در تهران متولد شد و در دبیرستان "فرزانگان" به تحصیل پرداخت. توانایی‌های او زمانی توجه همگان را به خود جلب کرد که در سال ۱۹۹۴ در المپیاد بین‌المللی ریاضی در هنگ‌کنگ موفق به کسب طلا شد و به دنبال آن سال بعد مدال طلای دیگر و نمره کامل را در سال ۱۹۹۵ در المپیاد جهانی کانادا به دست آورد.

وی ابتدا می‌خواست نویسنده شود اما به زودی مسیرش را در جهان ریاضی پیدا کرد. او کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه صنعتی شریف در رشته ریاضی به پایان رساند و سپس در دانشگاه "هاروارد" تحت تعلیم «کورتیس مک‌مولن» تحصیل و دکترای خود را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد. پایان‌نامه دکترای او چنان دشوار و ارزشمند بود که دو مسئله قدیمی ریاضی را حل کرد.

"کورتیس تریسی مک‌مولن" (Curtis Tracy McMullen) یک دانشمند در زمینه توپولوژی اهل ایالات متحده آمریکاست. "مک‌مولن" در سال ۱۹۹۸ برنده مدال فیلدز شد. وی استاد راهنمای مریم میرزاخانی در مقطع دکترای دانشگاه هاروارد بوده است.

«پروفسور استیون کرچهف» از دانشگاه "استنفورد" درباره میرزاخانی گفت: تازگی پایان‌نامه او، آن را به یک حرکت بسیار کارآمد و موفقیت‌آمیز تبدیل کرد.

از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ او یک پژوهشگر موسسه ریاضی Clay و استادیار دانشگاه "پرینستون"، "نیوجرسی" بود. او بعدها به عنوان استاد دانشگاه "استنفورد" در کالیفرنیا مشغول به کار شد.

دستاوردهای پژوهشی میرزاخانی شامل "سطوح ریمانی "(Riemann surfaces) و "نظریه تایشمولر" (Teichmüller theory) بود، که هر دو به پیچیدگی هندسی و دینامیکی سطوح منحنی مرتبط است.

اما در کنار کار خلاقانه و نظری او هم زمان با "الکس اسکین" در دانشگاه "شیکاگو" در مورد این که چگونه یک توپ در اطراف میز بیلیارد حرکت می‌کند، به همکاری پرداخت. این پژوهش منجر به مقاله ۲۰۰ صفحه‌ای شد که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. میرزاخانی رویکرد شخصی خود در مورد این تحقیق را این طور خلاصه کرد: این کار مانند این می‌ماند که در جنگل گم شده و سعی در استفاده از تمام دانسته‌هایی که می‌توانید جمع‌آوری کنید دارید تا با برخی از ترفندهای جدید و با کمی شانس راه خروج را پیدا کنید.

مدال فیلدز هر چهار سال یک بار به ریاضی‌دانان ۴۰ ساله یا جوان‌تر داده می‌شود که در حوزه پژوهش خود پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

این جایزه که از طرف کنگره بین‌المللی ریاضی‌دانان اعطا می‌شود، معادل جایزه نوبل است. در سال ۲۰۱۴ میلادی، میرزاخانی نخستین زن برنده مدال فیلدز شناخته شد که کمک‌های برجسته‌ای در زمینه پویایی‌شناسی و هندسه سطوح ریمانی کرده است.

چهار سال پیش این دانشمند متوجه ابتلای خود به سرطان سینه شد و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری مورد درمان قرار گرفت.

"مارک تسیر لاوین" رئیس دانشگاه استنفورد، در ادای احترام به مریم میرزاخانی گفت: «مریم یک نظریه‌پرداز درخشان ریاضی و همچنین یک فرد فروتن بود که جوایز خود را تنها به این امید که دیگر زنان را به ادامه دادن مسیر خود تشویق کند، دریافت می‌کرد. سهم او به عنوان یک دانشمند و نقش اساسی وی مهم و پایدار است و جای او در این‌جا، دانشگاه "استنفورد" و در سراسر دنیا، عزیز و خالی خواهد بود.»



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 جعفری دارای خواص درمانی بسیاری برای بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، کلیوی، دستگاه گوارش و بیماری‌های زنانه است. این گیاه همچنین دارای خواص ضد باکتری، ضدعفونت و نیز سرشار از آنتی اکسیدان است.

مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری خورده شده از این گیاه، 2% از کلسیم و آهن، 12٪ از ویتامین (A)، بیش از 15٪ از ویتامین K و 16٪ از ویتامین C مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند.


1-تندرستی عمومی برای بدن

گیاه جعفری به دلیل داشتن ویتامین K برای سلامتی استخوان بسیار مفید است، این گیاه همچنین حاوی ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می دهد.

جعفری حاوی بتا کاروتن و آنتی اکسیدان است که در محافظت از بدن و مبارزه با پیری نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.


2- از بین بردن سنگ کلیه وپیشگیری از تولید مجدد آن در کلیه

یک مجله متخصص «اورولوژی» و بیماری مجاری ادرار در تحقیقی علمی به این نتیجه رسیده است که خوردن برگ جعفری و ساقه‌های آن باعث کاهش رسوبات «اگزالات کلسیم» در کلیه می‌شود. این مجله نوشته است آزمایش‌ها نشان می‌دهد که خوردن جعفری به شخ سنگ کلیه در حیوانات کمک کرده است.


3- آرامش دهنده به دردهای مفاصل


یکی دیگر از فواید گیاه جعفری دارا بودن خواص ضد عفونت است که مصرف روزانه آن به طور طبیعی برای درد مفاصل موثر و آرامش دهنده است.


4- درمان کم خونی یا (آنمی)


از آنجا که آن جعفری حاوی مقادیر زیادی آهن است برای کسانی که از کم خونی رنج می‌برند، بسیار مفید است، این افراد با مصرف روزانه جعفری می‌توانند تا حدودی کم خونی خود را جبران کنند.


5-جعفری ضد سرطان است


مطالعات اولیه یک بحث علمی نشان داده که جعفری دارای خواصی است که از رشد تومور سرطان جلوگیری کرده، مانع ایجاد ورم می‌شود. این تحقیقات علمی که در یک مجله متخصص علوم غذایی و فرآورده‌های کشاورزی که جعفری دارای خواص ضد سرطان است. در این تحقیقات تاکید شده که این خواص به سه روش با سرطان مبارزه می‌کند. ابتدا با خواص انتی‌آکسیدان ریشه‌های سرطان را نابود می‌کند و سپس از انتشار سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری کرده و از سلول‌ محافظت می‌کند.


6- درمان بیماری قند (دیابت) و جلوگیری از رشد آن


پژوهش‌های علمی نشان داده که مصرف غذاهای غنی به مواد طبیعی معروف به « میریسیتین» (Meresitin) مانند جعفری خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان 26% کاهش می‌دهد.

 

جعفری یکی از بهترین منابع غذایی سرشار به مواد «میریسیتین» است که در هر 100 گرم جعفری حدود 8 میلی گرم میریسیتین یافت می‌شود.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مريم ميرزاخاني

پروفسور برجسته دانشگاه "استنفورد" که در رابطه با اشکال بدون محدودیت در دنیای واقعی کار می‌کرد، در ۴۰ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

 به نقل از ساینتفیک امریکن، مریم میرزاخانی اولین زن و اولین ایرانی که توانست مدال «فیلدز» را که معادل نوبل ریاضیات در نظر گرفته می‌شود، به دست بیاورد، در اثر ابتلا به سرطان سینه در ۴۰ سالگی درگذشت. وی از سال ۲۰۰۸ به عنوان استاد دانشگاه "استنفورد" آمریکا به تدریس مشغول بود.

به نوشته این سایت که به «نیچر آمریکا» نیز شهره است، فقدان مریم میرزاخانی موجب تاثر بسیاری از زنان ریاضیدان در سراسر دنیا شده است.

"اینگرید دبوشیس"، استاد ریاضیات دانشگاه "دوک" می‌گوید: صندوق رایانامه من پر از پیام‌های دیگر زنان ریاضیدان از سراسر دنیاست. زنان ریاضیدان از همه جای دنیا با فرستادن پیام‌های تسلی‌بخش به هم سعی در آرام کردن یکدیگر دارند. از دست رفتن یک ریاضیدان با استعداد و یک الگوی شگفت‌انگیز آن هم به این زودی واقعا قلب ما را به درد آورده است.

مریم میرزاخانی متولد تهران بود و در دانشگاه شریف ریاضی خواند و سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد و مدرک دکتری خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه "هاروارد" دریافت کرد.

میرزاخانی در مصاحبه‌ای با مجله "Quanta" در سال ۲۰۱۴ عنوان کرده بود که در کودکی قصد ریاضی‌دان شدن نداشته و به عنوان یک کودک علاقه وافری به خواندن کتاب و نوشتن داستان داشته و تصور می‌کرده روزی نویسنده خواهد شد اما پس از مواجهه با مسائلی دلسرد کننده در زمینه ادبیات در مقطع راهنمایی، سرانجام اشتیاق به ریاضیات را در خود کشف کرد و خود را به بهترین شکل در این زمینه اثبات کرد.

میرزاخانی روی انواع مسائل مربوط به هندسه هذلولی کار می‌کرد که در واقع سطوحی شبیه به یک "چیپس" یا انحناهای یک "کلم بروکلی" را مورد مطالعه قرار داده است اما این اشکال بر خلاف چیپس یا سبزیجات دارای سوراخ‌هایی در انتها هستند. اگر تجسم چنین اشکالی سخت است دلیل خوبی برای آن وجود دارد؛ سطوحی که میرزاخانی آنها را بررسی می‌کرد، محدود به دنیای واقعی نبودند.

ریاضی‌دانان اغلب این سطوح را با مطالعه منحنی‌هایی که روی آنها قرار می‌گیرند، درک می‌کنند. حلقه‌های ساده دسته مهمی از این سطوح هستند(در این دسته منظور از کلمه "ساده" حلقه‌هایی است که خود را قطع نمی‌کنند.)

میرزاخانی در تز دکتری خود مسئله‌ای را حل کرد که در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد اما در واقع پاسخ به آن بسیار دشوار است؛ در یک سطح هذلولی مشخص چند حلقه ساده که کمتر از یک طول مشخص هستند، وجود دارد؟

"کورتیس مک‌مولن"، استاد راهنمای تز دکتری میرزاخانی که استاد ریاضیات دانشگاه "هاروارد" نیز بود، عنوان کرد که میرزاخانی پس از چند هفته از رسیدن به جواب این سوال با یک خبر غافلگیرکننده نزد وی رفته است. میرزاخانی از راه‌حل و کارهای خود برای اثبات فرضیه "Witten" استفاده کرده و با روش جدیدی آن را اثبات کرده بود که یک نتیجه مهم در نظریه رشته بود.

طی سالیان اخیر وی همراه با "الکس اسکین"، ریاضیدان دانشگاه "شیکاگو" و امیر محمدی، ریاضیدان دانشگاه "سن‌دیگوی" کالیفرنیا مقالات موثری در تکمیل قضیه موسوم به "چوب جادویی"(magic wand) نوشت. این مقالات تنها در مورد سطوح هذلولی نبود، بلکه راجع به کل فضای آنها بحث می‌کرد. در واقع این مطالعات به بررسی یکی از مسائل لاینحل فیزیک کلاسیک در مورد حرکت یک توپ بیلیارد در برخورد با کناره‌های یک میز چندضلعی پرداخت.

شاگردان و همکارانش وی را فردی بلندپرواز و در عین حال فروتن، بی‌باک و سر به زیر توصیف می‌کنند.

میرزاخانی گاهی لقب "کُند" را به خود اطلاق می‌کرد که قطعا حاکی از مزاح وی با خویش بوده است؛ چرا که او یک شرکت‌کننده برجسته در المپیاد جهانی بود و در هر دو سالی که از تیم کشورش در المپیاد شرکت کرد و با به دست آوردن نمره کامل در سال دوم، موفق به دریافت نشان طلا شد.

شاید "عمیق" کلمه خوبی برای جایگزینی با لغت "کُند" باشد. او با درک یک مسئله استدلالی راضی نمی‌شد. وی می‌خواست همه جزئیات مربوط به یک مسئله را در سطحی عمیق بفهمد تا بتواند هر مسئله‌ای را در دنیای شگفت‌انگیز ریاضیات مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

پروفسور "مک‌مولن" می‌گوید: مریم یکی از ریاضی‌دانان نادر بود که مهارت‌های حل مسئله را با بینش و کنجکاوی یک دانشمند بالغ و باتجربه ترکیب می‌کرد. او خودش را در جهان شگفت‌انگیز ریاضیات غوطه‌ور می‌کرد و هنگامی خود را غرق در این فضا می‌دید، می‌توانست شروع به حل مسائل کند. من فکر می‌کنم منظور مریم از "کُند" بودن همین بود.

در جایی که اغلب ریاضی‌دانان مسیری مستقیم را برای حل مسائل انتخاب می‌کنند، میرزاخانی با مواجه شدن با مسائل از وجوه مختلف، روش‌های متفاوتی را برای از بین بردن موانع ابداع می‌کرد.

این رویکرد همراه با شجاعت فکری او به این معنا بود که او چشم‌اندازی روشن برای کار آینده در ریاضیات خود داشته است.

"الکس رایت"، ریاضی‌دان دانشگاه استنفورد تا زمان درگذشت میرزاخانی چند سال با وی همکاری داشته است. همکاری آنان زمانی آغاز شده که الکس به تازگی فارغ‌التحصیل شده بوده و خانم میرزاخانی وی را به سخنرانی در یک سمینار دعوت کرد.

"الکس" می‌گوید: قابل توجه بود که خانم میرزاخانی چقدر برای کار با من وقت می‌گذاشت و دسترسی به وی برای سوال در مورد مسائل تحقیقاتی بسیار آسان بود و ایشان همیشه پاسخگو بودند.

وی افزود: از این که او تا چه اندازه در دنیای ریاضیات عمیق است، شگفت‌زده شده بودم. متوجه شدم که خانم میرزاخانی هیچ مشکلی با چندین سال دست به گریبان بودن با یک مسئله ریاضی و فکر در مورد آن ندارد؛ در صورتی که هیچ اطمینانی از دستیابی به جواب نداشت. اساسا من از همان موقع تحت تاثیر دیدگاه و فلسفه کاری وی قرار گرفتم.

میرزاخانی در رشته خود تاثیرگذار بوده است و مطمئنا تاثیرش بیشتر هم خواهد شد؛ چرا که محققان بیشتری به درک کاملی از مطالعات و نتایج وی رسیده‌اند.

"مک‌مولن" می‌گوید: کارهای میرزاخانی موجب گشوده شدن دروازه‌های جدیدی برای تحقیقات جدید شده است. وی با جاه‌طلبی بی‌باک خود به عرصه جدیدی در ریاضیات رسید.

میرزاخانی اولین زن ریاضی‌دان برجسته نبود اما وی اولین و تا کنون تنها بانوی برنده جایزه فیلدز است که بر خلاف مراسم سالیانه نوبل، هر چهار سال یک بار به حداکثر چهار ریاضیدان زیر ۴۰ سال اهدا می‌شود.

دبوشیس" می‌گوید: تاکنون زنان ریاضیدانی وجود داشته‌اند که تا آخرین نفرات منتخب برای اهدای مدال فیلدز پیش رفته بودند اما تا سال ۲۰۱۴ هیچ زنی موفق به کسب این افتخار نشده بود. من بسیار بسیار خوشحالم که با تصاحب این مدال توسط مریم میرزاخانی شاهد وقوع این اتفاق در طول عمر خود بودم.

وی افزود: رسیدن به کنگره بین‌المللی ریاضی‌دانان در سئول، جایی که این جایزه اهدا شد، برای میرزاخانی مشکل بود. با وجود این که در آن زمان آن را خصوصی نگه داشت اما وی در اوج ابتلا به سرطان بود. ما بسیار خوشحال بودیم که توانستیم او را به مراسم برسانیم.

سرطان میرزاخانی سرانجام دوباره عود کرد و به رغم درمان‌های بسیار، متاسفانه به کبد و استخوان‌ها سرایت کرد و سرانجام وی را از پا درآورد.

به گفته همکارانش وی تا کمی قبل از درگذشتش به کار و مطالعاتش ادامه می‌داد و نسبت به بیماری‌اش واقع‌بین اما امیدوار بود.

یاد و خاطره میرزاخانی توسط همسرش "یان وندراک" و دخترشان "آناهیتا" زنده نگه داشته می‌شود.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پیمان رودپشتی

محققان ایرانی در دانشگاه کنکتیکات دریافته‌اند کاهش اکسیژن در مواد نانوبلورین می‌تواند استحکام و ماندگاری آن‌ها را در دماهای بالا ارتقا دهد.

 به نقل از ساینس دیلی، این امر منجر به ساخت حسگرهای زیستی بهتر، موتورهای جت سریع‌تر و نیمه‌رساناهای با ظرفیت بالاتر خواهد شد.

به گفته پیمان شاه‌بیگی رودپشتی، دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد تهران و یکی از  رهبران ارشد این مطالعه، تثبیت‌ کردن وضعیت نانوبلورها در دماهای بالا کار مشکلی است و ما دریافتیم در آلیاژهای خاص، سطوح بالای اکسیژن می‌تواند منجر به کاهش قابل توجه کارآیی این نانوبلورها شود.

شاه‌بیگی به همراه سینا شهباز محمدی، دانش‌آموخته دانشگاه سمنان و دیگر هدایت کننده این مطالعه، و مصطفی صابر، دانش‌آموخته دانشگاه تهران، توانستند نانوبلورهای آهن-کروم و آهن-کروم-هافنیوم را با سطوح پایین اکسیژن (0.01 درصد) ترکیب کنند. نتایج نشان داد این پودرهای آلیاژهای تقریبا عاری از اکسیژن در مقایسه با پودرهای آلیاژهای تجاری دارای محتوای بالاتر اکسیژن، در دماهای بالا و تحت سطوح بالای فشار وضعیت باثبات‌تری داشتند.

سینا شهباز محمدی، استادیار مهندسی زیست‌پزشکی در دانشگاه کنکتیکات، گفت: در این تحقیق برای نخستین بار نانومواد بهینه تقریبا عاری از اکسیژن تولید شدند و تکنیک‌های جدید ارتقای قابل‌ توجه ثبات آن‌ها را در دماهای بالا نشان داد.

شاه‌بیگی گفت: این فقط گام اول است اما ادامه چنین تحقیقاتی می‌تواند در نهایت منجر به تولید موتورهای جت سریع‌تر، افزایش ظرفیت نیمه‌رساناها و حساسیت بیشتر زیست‌حسگرها شود.

وی و همکارانش به دنبال آزمایش نظریه خود بر روی آلیاژهای دیگر هستند تا دریابند آیا حضور یا عدم حضور اکسیژن در دماهای بالا بر عملکرد آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد یا خیر.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آشنایی با ایستگاه فضایی

جک فیشر فضانورد ناسا که در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور دارد قصد دارد در پیام‌های ویدیویی بخش‌های مختلف این ایستگاه را معرفی کند.

 "جک فیشر"(Jack Fisher) تصمیم گرفته است مجموعه‌ای از فیلم‌های ویدیویی کوتاه را به صورت سریالی از بخش‌های مختلف ایستگاه فضایی منتشر کند. 

با توجه به محدودیت زمانی که برای ویدیوها در اینستاگرام، وی بسیار سریع صحبت می‌کند تا بتواند در یک دقیقه تمام اطلاعات مورد نیاز را منتقل کند.

در اولین قسمت، وی در آزمایشگاه ژاپنی ایستگاه فضایی بین‌المللی موسوم به "کیبو"(Kibo) حضور دارد و مجموعه‌ای از فعالیت‌هایی که داخل و بیرون این آزمایشگاه انجام می‌شود را توضیح می‌دهد.

در این آزمایشگاه یک محفظه وجود دارد که تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی و فنی را به کمک سطح لغزنده خود و کاهش فشار هوا،  به محیط بیرونی ایستگاه منتقل می‌کند.

پس از انتقال تجهیزات به خارج، بازوی رباتیک که می‌تواند از روی زمین و یا داخل ایستگاه هدایت شود، آن را در محل تعیین شده قرار می‌دهد.

همچنین این ابزار می‌تواند برای فرستادن ماهواره‌های کوچک در فضا مورد استفاده قرار بگیرد.

فیشر در ادامه این ویدیو پنجره ایستگاه را باز می‌کند و بخشی از محیط خارجی و آزمایش‌های در حال انجام در محیط فضا را نشان می‌دهد.

این ویدیوها با عنوان "دور تند"(SpeedyTime) منتشر می‌شوند.

 
 

 



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 زیست فناوری از جمله واژه‌های پر سر و صدای سال‌های اخیر است که باعث شده محققان در این حوزه تمرکز زیادی داشته باشند زیرا علاوه بر اشتغال زایی می تواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و جایگاه آن را به نقطه مطلوبی برساند.

زیست فناوری در ایران بعد از انقلاب و خصوصا در ۱۵ سال اخیر در تجاری سازی محصولات موقعیت های خوبی در سطح منطقه و بین المللی ایجاد کرده است. در حالیکه محققان خارجی، خیلی زودتر تحقیقات خود را شروع کردند. اما با وجود اینکه تحقیقات در حوزه زیست فناوری بعد از انقلاب نمایان شد ولی پیشرفت های خوبی در راستای تولید محصول و صادرات آنها در چندین حوزه از جمله داورها پدیدار شده است.

در حال حاضر تعداد داروهای زیست فناوری موجود در بازار جهانی ۱۴۶ قلم است و از این تعداد، ۲۰ دارو در بازار ایران موجود است که ۴ دارو منوکلونال آنتی بادی و ۱۶ دارو نوترکیب هستند.

اسامی داروهای زیست فناوری تولید ایران و نیز داروهایی که در مراحل مختلف تولید (قبل از نهایی شدن) هستند همراه با موارد مصرف در جدول زیر مشهود است.

جدول داروهای زیست فناوری تولید شده در ایران

ردیف

نام دارو

موارد مصرف

۱

Erythropoietin alfa

درمان کم خونی در نارسایی مزمن کلیه

۲

Erythropoietin beta

درمان کم خونی در نارسایی مزمن کلیه

۳

G-CSF

درمان بیماران مبتلا به نوتروپنی مادرزادی

کمک به درمان سرطان

۴

Peg- G-CSF

پیشگیری و درمان نوتروپنی ناشی از انجام شیمی درمانی

۵

Peg-INF alfa

درمان لوسمی، هپاتیت مزمن فعال، کارسینوم مثانه، لنفوم های غیرهوچکین، ملانوم بدخیم و کارسینوم دهانه رحم

۶

INF gamma

درمان پوکی استخوان شدید و بدخیم، کاهش عفونت در بیماری گرانولوماتوز مزمن

۷

INF alfa

درمان لوسمی، هپاتیت مزمن فعال، کارسینوم مثانه، لنفوم های غیرهوچکین، ملانوم بدخیم و کارسینوم دهانه رحم

۸

INF beta- ۱b

بهبود  MS

۹

INF beta- ۱a

(۳۰ micro gram)

درمان سرطان، هپاتیت ویروسی و MS

۱۰

INF beta- ۱a

(۴۴ micro gram)

درمان سرطان، هپاتیت ویروسی و MS

۱۱

Factor VIII

درمان هموفیلی نوع A

۱۲

Factor VII

درمان هموفیلی A و B

۱۳

Streptokinase

درمان ترومبوز شریان های کرونری، آمبولی ریه

۱۴

Teriparatide

درمان پوکی استخوان

۱۵

FSH

درمان نازایی

۱۶

Somatropin

درمان کوتاه قدی ناشی از کمبود  هورمون رشد

۱۷

Rituximab

درمان لنفومای غیر هوکچین

۱۸

Trastuzumab

درمان سرطان پستان

۱۹

Etanercept

درمان آرتریت روماتوئید، آرتریدت پسوریاتیک

۲۰

Adalimumab

درمان آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک، اسپوندیلیت انکیلوزان و پسوریازیس متوسط تا شدید مزمن

۲۹ داروی بیو در حال تولید است

دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: ایران ۶۱ دارو را در اولویت ملی خود دارد که از این تعداد ۲۹ دارو در مراحل مختلف تولید (قبل از نهایی شدن) شرکت های دانش بنیان و در مراحل مختلف آزمایشگاهی، پایداری محصول، صنعتی، نیمه صنعتی ، مطالعاتی و تهیه پرونده دارویی هستند.

وی تاکید داشت: ۲۹ دارویی که در حال تولید است نهایتا ۵ سال دیگر به تولید خواهند رسید.

رقابت با چین و ژاپن در تولید دارو های زیست فناوری

رئیس انستیتو پاستور ایران در ادامه خاطر نشان کرد: اکنون جایگاه ما در تولید  داروهای زیست فناوری در منطقه، چهارم است و ان شاء الله تا ۵ سال دیگر که این ۲۹ قلم به تولید برسد به رتبه سوم دست می یابیم.

جدول داروهای زیست فناوری در حال تولید

ردیف

نام دارو

موارد مصرف

۱

Certolizumab pegol

درمان آرتریت روماتئید و پسوریاتیک

۲

Golimumab

درمان آرتریت متوسط تا شدید پسوریازیس

۳

Ustekinumab

درمان پسوریازیس پلاکی

۴

Daclizumab

جلوگیری از رد پیوند حاد کلیه

درمان لنفومای سلول T

۵

Infliximab

درمان آرتریت روماتوئید و بیماری کرون

۶

Vedolizumab

درمان بیماری کرون و کولیت اولسراتیو

۷

Pembrolizumab

درمان سرطان ریه

۸

Ipilimumab

درمان ملانوما

۹

Toclizumab

درمان آرتریت ایدیوپاتیک

۱۰

Ramucirumab

درمان سرطان ریه

۱۱

Ado-Trastuzumab

درمان سرطان پستان

۱۲

Dupilumab

درمان آسم و بیماری های آلرژیک

۱۳

Evolocumab

درمان کلسترول بالا

۱۴

Atezolizumab

درمان شایع ترین نوع سرطان مثانه با نام کارسینومای اوروتلیال

۱۵

Ocrelizumab

درمان MS

۱۶

Omalizumab

درمان آسم آلرژیک

۱۷

Nivolumab

درمان لنفوم هوچکین

۱۸

Insulin Lispro

درمان دیابت

۱۹

Insulin glargie ۲۱A-GLY-۳۰Ba-L-ARG-۳۰Bb-L-ARG-HUMAN Insulin

درمان دیابت

۲۰

Insulin B۲۸ aspart

( novolog)

درمان دیابت

۲۱

۳B-Lysine-۲۹B-glutamic acid-human insulin

درمان دیابت

۲۲

Imiglucerase

درمان بیماری گوشه تیپ I

۲۳

Laronidase

درمان عوارض غیرنورولوژیک بیماری موکوپلی ساکاریدوزیس تیپ I

۲۴

Carboxypeptidase (Voraxaze)

کاهش سطح متوترکسات در بیماران تحت شیمی درمانی

۲۵

Pegloticase

درمان نقرس

۲۶

مکمل بیوسیمیلار AWGE

درمان زخم مانند زخم بستر

۲۷

Usteokinase

----------

۲۸

Anakinra

روماتوئید آرتریت

۲۹

Thrombin

انعقاد خون

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در ادامه گفت: البته ما نمی دانیم در دنیا تولید دارو در زمینه زیست فناوری چه وضعیتی دارد و چه برنامه ای دارند. همچنین نمی دانیم زمانیکه ما ۲۹ قلم دارو را به تولید رساندیم سبد دارویی آنها چقدر است، بنابراین نمی توان از الان تخمین بزنیم که دقیقا چه جایگاهی داریم.

وی با بیان اینکه اما با این حال تا ۵ سال دیگر ژاپن و چین جز رقبای ما خواهند بود، افزود: بنابراین ایران تا ۳ سال آینده با تولید ۴۹ دارو از مجموع ۱۴۶ دارو در آسیا رتبه سوم را خواهد داشت.

۱۲ دارو بلاتکلیف هستند

از آنجایی که اعلام شده لیست ۶۱ دارو تهیه شده و از این تعداد ۲۰ قلم تولید و ۲۹ قلم در حال تولید هستند، ۱۲ قلم باقی می ماند که هنوز در مرحله صفر هستند.

قانعی در خصوص مابقی داروهای زیست فناوری اظهار داشت: ۱۲ دارویی که بنا داریم به تولید برسانیم مشخص هستند و به صورت لیستی تهیه شده اند، اما هنوز هیچ شرکت دانش بنیانی اعلام نکرده که می تواند این ها را به تولید برساند.

به گفته وی، اگر شرکتی اعلام آمادگی کند که ما می توانیم دارویی که در لیست هست را تولید کنیم از آن حمایت خواهیم کرد.

 

محققان می توانند پروپوزال خود را برای تولید داروهای زیست فناوری به کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری ارسال کنند تا در صورت تایید به صندوق زیست فناوری معرفی و از حمایت های مالی و نظارتی ستاد توسعه زیست فناوری بهره مند شوند.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تایر خودرو

با راهیابی 6 طرح به مرحله نهایی چالش کاهش نفوذپذیری هوا در لایه‌های داخلی تایر، تا 3 ماه آینده نمونه اولیه این طرح‌ها تولید می‌شود و از این میان 3 طرح‌ برتر معرفی خواهد شد.

 یکی از شرکت‌های تولیدکننده تایر در کشور سعی دارد مسأله نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو را با استفاده از فناوری نانو رفع کند. به همین منظور اقدام به برگزاری چالشی با عنوان «کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر» با همکاری ستاد نانو کرده است.

این چالش که مرحله نخست آن از 10 بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شد، با سه هفته‌ تمدید در 30 اسفندماه ۹۵ پایان یافت. در این مدت ۴۲ طرح مفهومی از سوی پژوهشگران و فناوران ایرانی فعال در حوزه نانو از داخل و خارج کشور در سامانه به ثبت رسید.

پس از انجام ارزیابی اولیه صاحبان ۱۵ طرح از مجموع طرح‌های دریافتی جهت ارائه حضوری طرح خود انتخاب شدند که در دو بخش شیت آلیاژی (۵ طرح) و مستربج نانویی (۱۰ طرح) طبقه‌بندی شدند. در آخرین بخش از مرحله اول این چالش تعداد ۶ طرح برتر بر اساس امتیازبندی هیات داوران به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

۶ طرح برگزیده با حمایت و هدایت ستاد نانو و مساعدت این شرکت، رقابت برای پاسخگویی به مساله مطرح شده در چالش را آغاز کرده‌ و حداکثر تا ۳ ماه آینده نمونه اولیه محصول را ارائه خواهند داد.

پس از این مرحله نمونه‌های ساخته‌شده از سوی تیم داوری ستاد نانو و این شرکت، ارزیابی و سپس امتیازدهی خواهند شد و در نهایت به 3 طرح برتر جوایزی اهدا خواهد شد.

در این چالش، فناور برتر در این مرحله کسی است که می‌تواند طرح را در مقیاس صنعتی با این شرکت تولیدکننده تایر در کشور به صورت تخصصی‌تر و با حمایت بهتر و بیشتر ستاد اجرایی کند.

کاهش نفوذپذیری هوا با استفاده از فناوری نانو در لایه داخلی خودرو علت اصلی برگزاری این چالش بوده است؛ چراکه با کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو، ضخامت و وزن لایه داخلی تایر خودرو به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد که منجر به کاهش مقاومت غلتشی تایر می‌شود.

از طرفی بهینه کردن ضریب مقاومت غلتشی که نقشی اساسی در تعیین میزان مصرف سوخت دارد، تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا و صرفه‌جویی ارزی در واردات مواد اولیه مصرفی خواهد داشت.

چالش‌های فناوری و نوآوری نانو که با حمایت و پشتیبانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار می‌شود، می‌کوشد با تکیه بر رویکرد نوآوری باز، حل مشکلات فناورانه کشور در بخش‌های مختلف صنعتی را به فراخوان بگذارد و از این طریق ضمن کمک به حل مشکلات، به تجاری‌سازی ظرفیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی و فناورانه کشور کمک کند.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حسگر پوشیدنی

محققان ژاپنی یک وسیله پوشیدنی الکترونیکی تولید کرده‌اند که بر روی پوست حس نمی‌شود و می‌تواند به مدت یک هفته بدون ایجاد حساسیت بر روی پوست باقی بماند.

 به نقل از گیزمگ، توسعه وسایل الکترونیکی پوشیدنی در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.

از برگه‌های طلایی هوشمند گرفته تا مدارهای فوق نازکی که می‌توانند ارتباط 5G بی‌سیم برقرار نمایند.

تا به حال ایده‌های جدید زیادی از این دسته رونمایی و تولید شده‌اند اما افزایش زمان استفاده از وسایل الکترونیکی پوشیدنی یکی از چالش‌های همیشگی در این زمینه بوده است.

یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه توکیو یک نانو مش قابل تنفس تولید کرده‌اند که می‌تواند به مدت یک هفته بدون ایجاد حسایت بر روی پوست باقی بماند.

پروفسور "تاکائو سومیا"(Takao Someya) یکی از محققان این پروژه گفت: این حسگرها می‌توانند برای یک هفته یا بیشتر بر روی پوست باقی بمانند و هیچ ناراحتی و حساسیت موضعی ایجاد نکنند.

وی افزود: این وسیله می‌تواند برای مصارف پزشکی، ورزشی و رصد وضعیت سلامت افراد مورد استفاده قرار بگیرد.

مهمترین چالشی که محققان برای استفاده از این وسایل دارند این است که تنفس پوست در زمان استقاده از آنها به خوبی صورت نمی‌پذیرد و به همین دلیل پوست در یک محیط بسته و کم‌هوا شروع به تعریق می‌کند و دچار حساسیت می‌شود.

محققان این تیم تحقیقاتی با استفاده از یک پلیمر حل‌شونده در آب به نام "پلی‌وینال الکل"(PAV) و یک لایه از اتم‌های طلا موفق به طراحی این نانوحسگرالکترونیکی شدند.

زمانی که این وسیله بر روی پوست قرار می‌گیرد و آب بر روی آن اسپری می‌شود، فیبرهای نانوالیاف PAV حل شده و در نتیجه به صورت یکپارچه با خطوط پوست منطبق می‌شود.

این وسیله بر روی 20 داوطلب به مدت یک هفته آزمایش شد و هیچ حساسیت پوستی در آنها مشاهده نشد. قابلیت نفوذپذیری فوق‌العاده و ساختار متخلخل این نانوحسگر نسبت به بسیاری از دیگر مواد پلاستیکی یا فویل‌های پلاستیکی، عملکرد آن را منحصر به فرد می‌کند.

محققان امیدوارند بتوانند هرچه سریعتر قابلیت‌های این حسگر پوشیدنی نانویی را در زمینه‌های پزشکی و ورزشی مشاهده کنند.

پروفسور سومیا درباره کاربردهای این وسیله گفت: این حسگر می‌تواند برای رصد وضعیت بیماران در بیمارستان‌ها و همچنین بیماران در حال استراحت در خانه مورد استفاده قرار بگیرد تا وضعیت استرس یا نگرانی آنها به سرعت مشخص شود.

نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Nature Nanotechnology منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

Study_device_-_big_color.jpg

به تازگی یک پد هوشمند نظارت بر دمای پا ساخته شده که به بیماران دیابتی برای جلوگیری از بروز زخم کمک می‌کند.

به نقل از، این پد و سایر محصولات مشابهی که برای نظارت بر دمای پای بیماران دیابتی توسعه یافته، به پزشکان این امکان را می‌دهد تا با گرفتن اسکن‌های حرارتی با وضوح بالا از کف پای بیماران، بر دمای بدن آنها نظارت کرده و از بروز زخم‌های جدی جلوگیری کنند.

همچنین بیماران به راحتی می‌توانند به صورت روزانه و در منزل این آزمایش را انجام دهند.

به گفته رییس شرکت سازنده بنام "پدی‌متریکز"(Podimetrics)، این فناوری می‌تواند کمک بسزایی به بیماران دیابتی در سراسر جهان بکند.

چندین سال قبل نیز یک کمپانی برای ساخت فناوری مشابه تلاش کرد که نتیجه تلاش آنها با استقبال زیادی مواجه نشد. زیرا بیمار می‌بایست به تنهایی چندین فاکتور را اندازه‌گیری می‌کرد.

اما این محصول جدید مشکلات قبلی را از بین برده و کار را برای بیماران و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی آسان کرده است.

این فناوری متشکل از یک پد هوشمند بی‌سیم بوده که به راحتی می‌توان از آن در منزل استفاده کرد و به محض مشاهده علائم التهاب به بیماران و پزشکان هشدار می‌دهد.

برای استفاده از این سیستم، بیمار می‌بایست هر روز به مدت 20 ثانیه بر روی این پد هوشمند بایستد.

داده‌های به دست آمده از بیمار به سرعت به یک فضای ابری ارسال شده و در آنجا سیستم Podimetrics به بررسی درجه حرارت پای بیمار و احتمال بروز زخم می‌پردازد.

اگر احتمال بروز زخم وجود داشته باشد، سیستم به ارائه دهنگان مراقبت‌های بهداشتی هشدار فرستاده و آنها می‌توانند پروتکل‌هایی را برای جلوگیری از این اتفاق طراحی کنند.

اگر وضعیت بیمار خطرناک و نگران کننده باشد، بیمار باید هرچه سریع‌تر با پزشک خود ملاقات داشته باشد تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود.



تاريخ : چهار شنبه 28 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کهکشان راه شیری به‌تنهایی  چیزی حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ستاره دارد و هر یک از این ستاره‌ها به‌طور بالقوه دارای سیاره‌هایی پیرامون خود هستند. از طرفی برآورد می‌شود که در جهان قابل مشاهده‌ی امروز، دست کم حدود ۲ تریلیون کهکشان همانند کهکشان خودمان وجود داشته باشد که هر یک از آن کهکشان‌ها دارای تریلیون‌ها سیاره‌ در گردش پیرامون صدها میلیارد ستاره‌ی موجود در آن‌ها هستند.

حتی اگر این موضوع را در نگرش خود دخیل کنیم که سیاره‌هایی با قابلیت پشتیبانی از حیات در جهان هستی بسیار کمیاب هستند؛ باز هم چنین ارقام سرسام‌آوری ما را کم‌وبیش به این یقین می‌رسانند که به هر ترتیب در جایی از این دنیای عظیم، باید حیات از نوع هوشمند وجود داشته باشد.

برای مثال می‌توانیم به تحلیلی از پایگاه بیزنس اینسایدر اشاره کنیم. در آنجا گفته شده است که اگر تنها ۰.۱ درصد ناچیز از سیاره‌های موجود در کهکشان راه شیری دارای امکان لازم برای پشتیبانی از حیات از نوع هوشمند باشند، بدین معنی خواهد بود که ما حدود یک میلیون سیاره‌ی متحمل برای وجود حیات را پیش روی خود و تنها در کهکشان خودمان داریم.

این اعداد و ارقام باعث شدند تا انریکو فرمی، برنده‌ی نوبل فیزیک، در ارتباط با حیات از نوع فرازمینی چنین پرسشی را مطرح کند: «آن‌ها کجا هستند؟» این سؤال بعدها به‌عنوان پارادوکس فرمی شناخته شد و بیشتر جواب‌های محتمل برای آن، شاید به‌نوعی برای انسان‌ها نگران‌کننده باشند.

در اینجا باید به فرضیه‌ای با نام فیلتر بزرگ اشاره کنیم. این فرضیه در بحث فعلی ما دارای اهمیت خاصی به نظر می‌رسد. مبنای استدلال فرضیه‌ی فوق این است که حیات هوشمند پیش از آنکه فرصت لازم برای فرار از مرزهای سیاره‌ی مبدأ خود را داشته باشد، به‌نوعی دیوار یا سد برخورد خواهد کرد که از آن با عنوان فیلتر بزرگ یاد می‌شود.

اگر بخواهیم از یک دیدگاه مبتنی بر تکامل به موضوع نگاه کنیم، برخی از لحظات انتقالی خاص وجود دارد که در آن‌ها هر سیاره‌ای همانند سیاره‌ی خودمان باید پیش از انجام هر ارتباطی با بیگانگان، توانسته باشد آن بزنگاه‌ها را پشت سر بگذارد. برخی از این رویدادها در مراحل اولیه‌ی حیات رخ می‌دهند و در مورد سیاره‌ی خودمان باید بگوییم که ما هم‌اکنون در حال گذر از آن فیلتر در این نقطه از تکامل خود هستیم.

تغییرات اقلیمی اگر ادامه پیدا کنند و تدبیری برای آن اندیشیده نشود، در نهایت باعث نابودی بخش عمده‌ای از حیات روی زمین خواهد شد. در واقع همان آب‌وهوای نسبتا پایدار زمین در ۱۲ هزار سال اخیر بوده است که باعث شده بشر و تمدن بشری امکان رشد و شکوفایی روی زمین را بیابند و با استفاده از کشاورزی و در نهایت صنعتی‌سازی جوامع خودشان، به جایی برسند که ما امروزه می‌بینیم.

پژوهشی که اخیرا انجام شده است، به چندین مشخصه‌ اشاره می‌کند که گونه‌های برخوردار از آن‌ها دارای احتمال بیشتری برای بقا یافتن از شرایط سخت ایجادشده در پی تغییرات اقلیمی خواهند بود. دو مورد حیاتی از این ویژگی‌ها عبارتند از داشتن ذائقه‌ی متغیر و غیر ثابت برای سازگاری با محیط و همچنین داشتن سیکل تولید مثل سریع. با این تفاسیر انسان‌ها به‌طور اساسی در روی مخالف سکه‌ی تعیین‌شده برای موجوداتی قرار می‌گیرند که دانشمندان آن‌ها را به‌عنوان بازماندگان اصلی در اثر تغییرات اقلیمی ارزیابی کرده‌اند.

به بیان دیگر، با وجود اینکه می‌دانیم قرار نیست در همه‌ی سیاره‌ها، روندها و رویدادها به یک شکل پیش بروند؛ ولی به‌هرحال این امکان وجود دارد که موانع بسیاری در برابر تمدن‌های دیگر موجود در محل‌های دیگری از جهان هستی هم وجود داشته و مانع رشد یا ادامه‌ی آن تمدن‌ها شده باشند. دیوید والاس ولس در مجله‌ی نیویورک می‌نویسد:

در جهانی که دارای چندین میلیارد سال قدمت است و با وجود سیستم‌های ستاره‌ای که هم توسط زمان‌ زیاد و هم توسط فضای بی‌کران از هم جدا شده‌اند، این امکان وجود دارد که تمدن‌هایی پدیدار شده و توسعه یافته باشند و در نهایت نیز به‌سادگی و به‌سرعت رو به نابودی گذاشته باشند و هیچ‌کسی هم آن‌ها را نیافته باشد. انقراض گسترده‌ای که ما قرار است در عصر خودمان تجربه کنیم هم‌اکنون شروع شده است و از این‌رو مرگ‌ومیر بیشتری برای موجودات زنده‌ی زمین در راه است.

 سایر اندیشمندان نیز پاسخ‌های دیگری برای پارادوکس فرمی دارند که در برخی موارد، حتی ناراحت‌کننده‌تر از این هستند. البته این بستگی به زاویه دید افراد دارد.

حیات فرازمینی و تمدن‌های بیگانه

آندرس ساندبرگ، عصب‌شناس از دانشگاه آکسفورد که در رصدخانهی نجومی بلگراد فعالیت می‌کند و همچنین یک متخصص هوش مصنوعی به نام استوارت آرمسترانگ پیشنهاد کرده‌اند که موجودات فرازمینی منقرض نشده‌اند، بلکه در حالت خاموشی (یا به تعبیری خواب طولانی) به سر می‌برند و منتظر سردتر شدن جهان هستی هستند.

پروفسور زازا عثمانف از دانشگاه تفلیس بر این باور است که جستجوهای ما برای یافتن نشانه‌هایی از زیرساخت‌های فرازمینی همچنان باید با جدیت ادامه یابد و کاملا جدی گرفته شود؛ زیرا ما اکنون در حال وارسی پیرامون ستاره‌ها هستیم؛ درحالی‌که شاید بهتر باشد در اطراف تپ‌اخترها به دنبال گمشده‌ی خودمان باشیم.

برایان کاکس هم فیزیکدانی است که یک احتمال دیگر را در مورد این قضیه مطرح می‌کند؛ یک داستان هشدارآمیز، هم برای تمدن خودمان و هم هر تمدن دیگری در جهان هستی. کاکس می‌گوید:

شاید هم این‌گونه باشد که رشد دانش و مهندسی به‌طور ناخواسته از توسعه‌ی سیاسی و اجتماعی لازم پیشی گرفته باشد و همین امر منجر به فاجعه شود.

 برخی فیزیکدانان بر این باورند که اگر واقعا قرار باشد که حیات هوشمند به‌طور ندانسته و پس از رسیدن به پیشرفت‌های چشمگیر، زمینه‌ی نابودی و انقراض خود را ایجاد کند، ما درست در همان نقطه قرار داریم.



تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نوکیا ۱۴ سال بزرگترین تولیدکننده گوشی‌های موبایل در دنیا و موتور رشد اقتصادی فنلاند بود. اما سقوط این کمپانی به شکل کاملا ناگهانی اتفاق افتاد. در سال ۲۰۱۲ نوکیا ۴ میلیارد دلار از دست داد، سال ۲۰۱۳ توافق کرد تا بخش موبایل خود را با ۳۲ هزار کارمند به مایکروسافت بفروشد. ریستو سیلاسما، رئیس نوکیا در آن زمان گفت:

واضح است که نوکیا منابع لازم برای توسعه سریع در بخش گوشی‌های موبایل و محصولات هوشمند را ندارد.

اگرچه بخش موبایل این شرکت کوچک‌ شده، اما همچنان نوکیا یک شرکت بزرگ است؛ در حدی که فروش خالص آن در سال گذشته ۲۶.۱ میلیارد دلار بوده است. زمانی نوکیا به دلیل تولید گوشی‌های ساده و مقاوم کمپانی متفاوتی به شمار می‌رفت، اما محصولات آن زمان نوکیا دیگر  به‌درد مشتریان عادی نمی‌خورد. امروز لوگوی نوکیا را می‌توان روی پردازنده‌های شبکه، روترها، اکسس پوینت‌ ایستگاه‌های رادیویی و دیگر تجهیزات زیربنایی شبکه‌های اینترنت موبایلی دید.

نوکیا همزمان با اریکسون سوئدی و هواوی چینی، برج‌های مخابراتی با نرم‌افزارهای پیچیده را از نو اختراع کردند تا کاربران موبایل بتوانند در هر نقطه‌ای به داده دسترسی داشته باشند.

دو سال آینده برای نوکیا بسیار مهم خواهد بود چون نسل جدید شبکه‌های اینترنتی به بازار عرضه می‌شوند. 5G داده‌های سریع‌تر و غنی‌تری خواهد داشت. بر اساس گزارش نوکیا و رقبایش، این تغییرات تکنولوژی‌های زیادی به ارمغان می‌آورد؛ تکنولوژی‌هایی همچون خودروهای خودران، پزشکی از راه دور، محیط‌های کاری خودکار و دیگر تغییراتی که حتی تصور آن را هم نمی‌توانیم بکنیم. رجیو سوری، مدیرعامل نوکیا می‌گوید:

می‌خواهیم فناوری‌هایی ارایه کنیم که به تجارت‌های بزرگ کمک کند تا دیجیتالی شوند.

سرمایه‌گذاری روی 5G،‌ بزرگترین اقدام نوکیا بعد از خروج از دنیای موبایل خواهد بود. اگر شکست بخورد، باید دوباره از نو بازسازی شود.

مقاله‌ی مرتبط:

نوکیا کار خود را با دستگاه‌های خمیرکاغذسازی که در سال ۱۸۶۵ در نزدیکی شهر تمپره، در جنوب غرب یکی از دوک‌نشین‌های بزرگ روسیه، نصب شدند، آغاز کرد. گرچه فنلاند در سال ۱۹۱۷ از روسیه مستقل شد، اما اقتصاد آن به دلیل نزدیکی با روسیه، تحت تاثیر این کشور شکل گرفت. فنلاند در جنگ جهانی دوم با آلمان نازی متحد شد و پس از جنگ مجبور به پرداخت غرامت‌های سنگین به شوروی تحت حاکمیت استالین شد. فنلاند تنها کشوری بود که غرامت خود را به طور کامل پرداخت کرد و تقاضای استالین برای کامیون‌ و قطار باعث شد تا فنلاند که اقتصاد کشاورزی داشت، به کشوری صنعتی تبدیل شود. نوکیا هسته اصلی این تحول اقتصادی بود. تا اوایل قرن بیستم، نوکیا به حوزه‌هایی همچون تولید برق، کابل تلفن و چکمه‌ها و تایرهای پلاستیکی وارد شدد. نیمه دوم قرن بیستم، نوکیا به مجتمع صنعتی عظیمی تبدیل شده بود که هر چیزی از تلویزیون گرفته تا ماسک ضدگاز تولید می‌کرد. اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی، نوکیا شروع به تولید فرستنده‌هایی برای نیروی پلیس و کاربردهای نظامی کرد. در سال ۱۹۸۲، با عرضه یک تلفن برای خودروها و یک سوییچ دیجتالی برای تعویض تلفن، وارد حوزه شبکه شد. اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی، این کمپانی هزینه‌های بیشتری صرف تجارت نوظهور گوشی‌های موبایل می‌کرد.

شروع موفقیت نوکیا را می‌توان در توسعه سیستم تلفن همراه اسکاندیناوی (Nordic Mobile Telephone) دانست. کشورهای حوزه اسکاندیناوی قصد داشتند پلتفرم مشترک مخابراتی توسعه دهند تا اگر شهروندان یک کشور به کشور دیگر مسافرت کردند، پوش مخابراتی خود را از دست ندهند. این سیستم آنالوگ بود، دیجیتال نبود، ولی توانست مشکل دسترسی مشترکان به ارتباطات موبایلی در مکان‌های مختلف را حل کند. از آن زمان تاکنون، هر نسل از شبکه‌های تلفن همراه از جمله 5G، زیرمجموعه سیستم تلفن موبایل اسکاندیناوی است.

در ابتدا، موتورولا سلطه کامل بر بازار جهانی مخابرات داشت، اما نوکیا توانست با جهش به سیستم دیجیتالی امن‌تر و سریع‌تر، در سال ۱۹۹۹ به سلطه موتورولا که هنوز از سیستم‌های آنالوگ استفاده می‌کرد، پایان دهد. ترو کویتینن،‌ بنیان‌گذار و استراتژیست ارشد شرکت سرمایه‌گذاری روی اپلیکیشن موبایل فنلاندی Kuuhubb، می‌گوید:

نوکیا برای دهه‌ها به طور افراطی ریسک می‌کرد. زمانی که نوکیا اوایل دهه‌ی پیش به سمت گوشی‌های موبایل حرکت کرد، بسیاری معتقد بودند که آنها دیوانه هستند، چون الان زمان تلفن‌های معمولی است. اواسط دهه ۹۰ میلادی که نوکیا به سمت دیجیتال حرکت کرد، بسیاری بر این باور بودند که این حرکت بسیار تهاجمی است.

ارزش نوکیا در اقتصاد و ذهن ملی فنلاند بسیار بالا است. رشد نوکیا باعث شد تا فنلاند که پس از فروپاشی شوروی از نظر اقتصادی فلج شده بود،‌ روی پای خود بایستد (شوروی تا قبل از فروپاشی بزرگترین شریک تجاری فنلاند بود).

بر اساس تحقیقات موسسه ETLA در هلسینکی، سال ۲۰۰۰ یک سوم رشد تولید ناخالص داخلی فنلاند، ناشی از نوکیا بود. مالیاتی که نوکیا و شرکت‌های تابعه‌اش پرداخت می‌کردند، سیستم دولت رفاه نظام آموزشی طراز اول فنلاند را تغذیه می‌کرد. هزینه تحقیق و توسعه نوکیا به تنهایی یک سوم هزینه تحقیق و توسعه فنلاند، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی را شامل می‌شد. جری گوستافسون، دبیر دائم وزارت امور اقتصادی و استخدامی فنلاند می‌گوید که در آن زمان، هزینه تحقیق و توسعه فنلاند نسبت به تولید ناخالص داخلی، بیشتر از هر کشوری در دنیا بود.

فنلاند

اما نوکیا که در ابتدا به خوبی توانسته بود مزایای شبکه‌های دیجیتال را دریابد، به کندی به ظهور گوشی‌های هوشمند پاسخ داد. هزینه بالای نمایشگر مشابه آیفون باعث شد تا نوکیا از نسخه‌های ارران‌تر استفاده کرده یا به کلی قید نمایشگر لمسی را بزند. حتی در فنلاند نیز دارندگان گوشی‌های نوکیا شکایت داشتند که باید با مشت به نمایشگر بکوبند تا واکنشی دریافت کنند. پیچیدگی‌ منوها نسبت به زیبایی منوهای آیفون و اپلیکیشن‌هایش و بعدها گوشی‌های سامسونگ و ال‌جی، باعث شد تا نوکیا عقب بماند.

مشکلات نوکیا گریبان فنلاند را نیز گرفت. کوچک شدن بزرگترین شرکت این کشور و تامین‌کنندگان قطعاتش، باعث شد تا اقتصاد فنلاند که با سرمایه‌گذاری عمومی زیاد و هزینه بالای نیروی کار دست و پنجه نرم می‌کرد، دچار رکود نسبی شود. فنلاند که عضوی از اتحادیه اروپا بود، نمی‌توانست با کاهش ارزش پول، سرمایه‌گذاری را افزایش دهد. در نتیجه، فنلاند وارد دوره‌ای از رکود شد که تا سال‌ها ادامه داشت.

زمانی که سیلاسما در سال ۲۰۱۲ برای مدیریت بورد نوکیا انتخاب شد، این شرکت در وضعیت دشواری قرار داشت. او در دفتر خود در دفتر مرکزی نوکیا در شهر اسپو، مستقر شد.

سیلاسما شرکت امنیت سایبری F-Secure Corp را راه‌اندازی کرده بود و زمانی که به نوکیا آمد، این سازنده موبایل در وضعیت خطرناکی قرار داشت. فروش محصولات این شرکت در سه ماهه اول سال ۲۰۱۲ با کاهش ۲۶ درصدی به ۴.۵ میلیارد دلار رسیده بود. سیلاسما می‌گوید:

کارمندان ما با شنیدن اخبار بد انگیزه خود را از دست داده بودند. رسانه‌ها در مورد ورشکستگی ما شکی نداشتند و در مورد زمان آن بحث و جدل می‌کردند.

سیلاسما فروش بخش موبایل نوکیا را به مایکروسافت مدیریت می‌کرد. درست قبل از واگذاری نوکیا به مایکروسافت،  استفن الوپ به مدیریت نوکیا درآمد؛ وی پیشتر کارمند مایکروسافت بود و سیلاسما نقش مدیرعامل موقتی را بر عهده گرفت.

نوکیا

این معامله ضربه‌ی روحی ملی بزرگی به فنلاند وارد کرد. این معامله البته بهترین کار در یک وضعیت بسیار بد بود که هر روز نیز بدتر می‌شد و به نوکیا اجازه می‌داد تا روی فروش تجهیزات شبکه متمرکز شود. تا آن زمان، رجیو سوری، بخش تجهیزات شبکه را به صورت مشترک با زیمنس آلمان مدیریت کرده بود. رجیو سوری که در سال ۲۰۰۹ به نوکیا پیوسته بود،‌ توانست با تمرکز بر بازارهای ثروتمند مانند ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی و کاهش هزینه‌ها، ضرر ۱۲ درصدی سالانه را از بین برده و این بخش را به سوددهی برساند. تا اواسط ۲۰۱۳ میلادی، نوکیا تمام سهم زیمنس را خریده بود. سوری می‌گوید:

با فروش بخش موبایل، بخش تجهیزات شبکه به هسته اصلی نوکیای جدید تبدیل شد.

سیلاسما می‌گوید که در آن زمان، اعضای بورد در حال بررسی خرید بخشی از شرکت فرانسوی آلکاتل-لوسنت بودند. سال گذشته، نوکیا این شرکت را به طور کامل خریداری کرد.

نوکیا درآمد زیادی از پتنت‌های خود دارد

سال گذشته، مایکروسافت که نتوانست عملکرد بهتری از نوکیا در بخش موبایل داشته باشد، بخش موبایل را به زیرمجموعه‌ای از فاکسکان فروخت. فاکسکان با همکاری شرکت فنلاندی HMD Global Oy، در حال تولید تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند پایین‌رده تا میان‌رده با برند نوکیا است. اولین گوشی‌های این همکاری، مجهز به سیستم‌عامل اندروید، اوایل امسال روانه بازار شدند. البته نوکیا هنوز به طور کامل حقوق مالکیت معنوی پتنت‌های مرتبط با موبایل را در دست دارد که درآمدهای زیادی برای نوکیا به همراه خواهد داشت و البته اختلافاتی نیز ایجاد کرده است. نوکیا تا به حال دعواهای حقوقی زیادی با اپل داشته است و آخرین مورد را در ماه مه سال جاری میلادی حل کرد. این دو کمپانی همچنین اعلام کردند که نوکیا برخی از سرویس‌های شبکه را برای اپل مهیا می‌کند و اپل نیز در فروشگاه‌های خود برخی از محصولات نوکیا را به فروش خواهد رساند.

البته باید در نظر داشته باشید که بیشتر درآمد نوکیا از فروش تجهیزات سرویس‌های وایرلس به شرکت‌هایی همچون ورایزون، AT&T، تی‌موبایل، کوریا تلکام و دویچه تلکام حاصل می‌شود. برخی از این تجهیزات شامل فرستنده‌های رادیویی، سوییچ‌ها، سرورها، آنتن‌ها و نرم‌افزارهای این تجهیزات است. نوکیا شبکه‌ا را تاسیس کرده، آنها را تست می‌کند و اگر مشتری بخواهد، حتی این شبکه‌ها را مدیریت می‌کند. با خرید آلکاتل-لوسنت، نوکیا در حال حاضر سیستم‌های ثابت که داده را به منزل کاربران می‌آورد، نیز می‌فروشد.

اما گرچه شرکت‌های مخابراتی دائما تجهیزات خود را آپدیت یا جایگزین می‌کنند، سود سرشار زمانی حاصل می‌شود که بتوان شرکت‌ها را قانع کرد تا به نسل بعدی مهاجرت کنند. از نظر فنی هر نسل (generation) مجموعه‌ای از ملزومات فنی هستند که برای تجهیزات شبکه در کنفرانس‌های بین‌المللی تعیین می‌شود تا این تجهیزات بتوانند بدون هیچ مشکلی با یکدیگر کار کنند. ملزومات 5G که انتظار می‌رود تا یک سال آینده نهایی شود، شامل بهبودهای زیادی در سرعت دانلود،‌ اتکاپذیری، تعداد دستگاه‌هایی که می‌توان پشتیبانی کرد و زمان تاخیر خواهد بود. ورایزون، AT&T و تی‌موبایل شبکه‌های آزمایشی 5G خود را در برخی از شهرهای ایالات متحده اجرا کرده‌اند و شرکت مخابرات کره جنوبی قول داده است تا زمان برگزاری المپیک زمستانی ۲۰۱۸ سیستم 5G را راه‌اندازی کند.

اجماع عمومی این است که مشکلات 5G گرچه بسیار پیچیده هستند، اما قابل حل هستند. لاوری اکسانن، رئیس بخش تحقیق و توسعه نوکیا، می‌گوید:

مهمترین مشکل فرستادن سیگنال از آنتن به گوشی هوشمند است.

محققان نوکیا در حال کار روی تکنولوژی‌هایی هستند تا ترافیک داده را کم کنند. یکی از راه‌حل‌ها این است که از فرکانس‌های بسیار بالا در طیف رادیویی استفاده شود. نوکیا و رقیبانش در حال طراحان آنتن‌هایی هستند که امواج بین میکرموج‌ها و امواج فروسرخ را منتقل می‌کنند. اما مشکل اینجاست که هر چه فرکانس بیشتر باشد، طول موج کمتر می‌شود، بنابراین امواج با طول موج میلی‌متری نمی‌توانند از موانعی همچون دیوارها، درخت‌ها و ... عبور کنند. حتی پلاستیکی که آنتن را می‌پوشاند، می‌تواند مانع عبور موج شود. این بدان معناست که سرویس‌دهندگان باید در نقاط بسیاری مانند چراغ‌های برق و درون ساختمان‌ها آنتن‌های زیادی نصب کنند. این بدان معناست که باید با مالکان ساختمان‌ها مذاکرات زیادی انجام شود و این مشکل 5G چندان تکنولوژیکی نیست.

کلید حل این مشکل در تیم اکسانن تولید آنتن‌های هوشمندتر و پربازده‌تر است. به طور فزاینده‌ای، عملکرد سیستم‌های سخت‌افزاری که نوکیا به فروش می‌رساند، به نرم‌افزارهایی بستگی دارد که این سیستم‌ها را مدیریت می‌کند. بهینه‌کردن تکنیک‌هایی که نوکیا هم‌اکنون استفاده می‌کند، می‌تواند ملزومات 5G را فراهم کند. یکی از این راه‌حل‌ها می‌تواند استفاده از MIMO باشد. در این روش، تعداد زیادی آنتن در کنار یکدیگر قرار می‌گیرد و با استفاده از یک نرم‌افزار، امواج آنها با هم هماهنگ می‌شود تا انتقال و دریافت داده سریع‌تر و اتکاپذیرتر باشد.

تکنیک دیگر، تشکیل پرتو (beam-forming) است که سیگنال رادیوی مانند پرتوافکن روی یک نقطه متمرکز می‌شوند و حتی قادر خواهند بود به جای اینکه در تمام جهات منتشر شود، یک فرد خاص را دنبال کنند. این روش با دستکاری زمان انتقال داده در آنتن‌های مختلف حاصل می‌شود. اکسانن می‌گوید:

زمانی که سیگنال را به آنتن می‌دهید، می‌توانید فاز آن را برای آنتن‌های مختلف تغیر دهید. بنابراین شما می‌توانید بدون اینکه تغییرات فیزیکی ایجاد کنید،‌ جهت پرتو را تنها با ایجاد فازهای مختلف در آنتن‌های مختلف تغییر دهید.

آیا 5G واقعا یک تکنولوژی انقلابی است یا فقط یک سروصدای تبلیغاتی؟

مشخص نیست که آیا کاربران بتوانند بهبودهایی را که نوکیا و رقبایش ایجاد می‌کنند،‌ دریابند. موضوع مورد بحث اصلی در کنگره جهانی موبایل این بود که آیا 5G واقعا یک تکنولوژی انقلابی است یا فقط یک سر و صدای تبلیغاتی است. رجیو سوری، مدیرعامل نوکیا، این موضوع را درک می‌کند. برای یک کاربر معمولی اندروید یا آیفون، 4G در حال حاضر نیز تاخیر کمی دارد. او می‌گوید:

در شبکه‌های امروزی زمان تاخیر ۵۰ میلی‌ثانیه است. اگر زمان تاخیر به یک میلی‌ثانیه برسد، شما می‌توانید یک فیلم را در سه ثانیه دانلود کنید. این خوب است، اما بعید می‌دانم کسی حاضر باشد برای رسیدن به چنین عملکردی پول زیادی بپردازد.

رجیو سوری ادعا می‌کند که قابلیت‌های 5G در کاربردهای دیگر مشهود خواهد بود. زمان تاخیر یک میلی‌ ثانیه به خودروها و کامیون‌های خودران اجازه می‌دهد تا هماهنگی بیشتری داشته باشند. این زمان تاخیر اجازه می‌دهد تا ربات‌های کارگر دیگر سیم نداشته باشند و به این ترتیب،‌ فرایند تولید روان‌تر خواهد شد. خانه‌ها اینترنت پرسرعت خواهند داشت و انحصار شرکت‌های کابلی شکسته خواهد شد. حتی می‌توان جراحی رباتیک انجام داد.

بر اساس گفته‌های برخی کارشناسان، مشکل این نیست که این موارد به واقعیت نمی‌پیوندد، بلکه رسیدن به این اهداف نیاز به شبکه 5G ندارد. بیل ری،‌ مدیر تحقیقات در گارتنر، می‌گوید:

این گفته که اگر چیزی بسازید، افراد از آن استفاده می‌کنند، شاید برای زمین بسکتبال صادق باشد. شما از سرویس‌دهندها می‌خواهید که میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری داشته باشند. همه کاربردهای آینده‌نگرانه‌ای را که نوکیا و رقبایش برای 5G برمی‌شمرند، می‌توان با شبکه‌های موجود یا وای‌فای انجام داد.

البته همه شکایت‌ها برای شبکه‌های نسل قبل نیز وجود داشته است، اما مدیران نوکیا اصرار دارند که تقاضا برای شبکه‌های وایرلس با نرخ انتقال داده سریع‌تر و غنی‌تر افزایش خواهد یافت. نوکیا نیز به این شبکه‌ها احتیاج دارد. حتی بعد از خرید آلکاتل-لوسنت، نوکیا هنوز در زمینه فروش تجهیزات شبکه از هواوی عقب‌تر است و فروش تجهیزات به دلیل اینکه اپراتورها منتظر 5G هستند، کاهش یافته است.

نوکیا سعی دارد دوباره به بازار محصولات الکترونیکی مصرفی برگردد. سال گذشته، شرکت فرانسوی Withings را خریداری کرد که در زمینه ساخت دستبندهای سلامتی، ترمومتر و دوربین‌های محافظ کودک فعالیت می‌کرد. نوکیا همچنین دوربین واقعیت مجازی حرفه‌ای Ozo را با قیمت ۴۰ هزار دلار به فروش می‌رساند. واقعیت مجازی تکنولوژی است که می‌تواند کاربران را قانع کند که از 4G دست کشیده و به سمت 5G حرکت کنند، چون نیاز به نرخ انتقال داده بسیار بالا و زمان تاخیر بسیار کم دارد تا بتواند تجربه خوبی در اختیار کاربر قرار دهد. اگر محصولات جدید نوکیا، افراد را قانع کند که داده بیشتری مصرف کنند، این موضوع برای تکنولوژی 5G به‌صرفه خواهد بود. اگر نوکیا باز هم بتواند محصولاتی تولید کند که کاربران زیادی جذب کند، قطعا آینده‌ی درخشانی خواهد داشت.



تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آزمایش هایپرسونیک

رویای پرواز دو تا 4 ساعته از لندن تا سیدنی پس از آخرین پرواز آزمایشی سامانه هوایی هایپرسونیک HIFiRE، یک گام دیگر به واقعیت نزدیک‌تر شد.

 به نقل از گیزمگ، این سیستم از "میدان آزمایشی وومرا" (Woomera Test Range) در جنوب استرالیا به آسمان اوج گرفت.

علی رغم موفقیت این پرواز، جزئیات این آزمایش سری هنوز اعلام نشده است. در آزمایش قبلی، این سامانه استرالیایی-آمریکایی بدون سرنشین، به سرعت 7.5 ماخ (9 هزار و 188 کیلومتر در ساعت) و ارتفاع 278 کیلومتری رسید اما ارتفاع و سرعت آن در آزمایش جدید مشخص نیست.

پروفسور "مایکل اسمارت" (Michael Smart)، رئیس بخش "پیشرانه هایپرسونیک" دانشگاه کوئیزلند، گفت: سامانه‌های هایپرسونیک پتانسیل ایجاد انقلاب در سفرهای هوایی را دارند و سفر به دور دنیا و فضا را ارزانتر و سریع‌تر خواهند کرد. سامانه HiFIRE توسط یک موتور scramjet به سرعت 8 برابر سرعت صوت می‌رسد.

وی ادامه داد: این پرواز آزمایشی که HIFiRE 4 نام گرفته، بخشی از برنامهHIFiRE  است که توسط "گروه علم و فناوری دفاعی" استرالیا و "آزمایشگاه تحقیقاتی" نیروی هوایی آمریکا به همراه دانشگاه کوئیزلند و شرکت‌های بوئینگ و شرکت انگلیسی "سیستم‌های BAE " انجام شد.

وزارتخانه‌های دفاع استرالیا و آمریکا به نتایج آزمایش این فناوری علاقه‌مندند زیرا هواپیماهای هایپرسونیک و سامانه‌هایی با این قابلیت، قادر به پرواز  با سرعت‌هایی خواهند بود که در حال حاضر رسیدن به چنین سرعت‌هایی فقط با کلاهک‌های زیرمداری ممکن است. رسیدن به سرعت بالا به سیستم‌های هایپرسونیک توانایی شلیک را بدون دادن هیچ گونه هشداری و همچنین بدون نفوذ به سامانه‌های دفاعی ضدموشکی خواهد داد.

این پروژه در سال 2006 آغاز شد و آزمایش‌های قبلی در "تسهیلات محدوده موشکی اقیانوس آرام"(Pacific Missile Range Facility)در آمریکا انجام شد و آزمایش‌های دیگر هم در ناحیه وسیع وومرا در استرالیا در حال انجام‌اند.



تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |