در اداره رستوران های سوشی رسم است که وقتی وارد می شوید، یک پیشخدمت نزدتان بیاید و سفارش غذا بگیرد، و پس از آوردن غذا و صرف آن نیز ظروف خالی را از روی میز جمع آوری کند.ولی یک رستوران سوشی در توکیو، این رسومات را کنار گذاشته و دریافت سفارش و آوردن غذاها در آن به طور کاملا اتوماتیک و توسط ریل های غذا که از آشپزخانه به کنار میزها امتداد یافته اند، صورت می پذیرد.
امروز تصمیم داریم به وسیله امکان create a System Repair disc یک دیسک نجات تهیه کنیم تا در زمان نیاز سیستم را از طریق این دیسک بوت کرده و رفع عیب کنیم.
• ویندوز آرتی ۸.۱• نمایشگر ۱۰.۱ اینچی AH-IPS با رزولوشن 1080p، روشنایی ۶۵۰ نیت، انعکاس نور فقط ۶٪ و شیشه گوریلا گلس ۲• دوربین عقب ۶.۷ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و لنز زایس• دوربین جلو ۲ مگاپیکسلی HD با گستره دید وسیع• قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه• 4G LTE• مایکروسافت آفیس• نقشه HERE رایگان جهانی• پردازنده کوالکام اسنپدرگون ۸۰۰• باتری ۸۰۰۰ میلی آمپری• رنگ های قرمز، سفید، سیاه و آبی• حافظه داخلی؛ در حال حاضر نامعلوم
آزمایشگاه وستوک
آزمایشگاه وستوک که در قطب جنوب قرار دارد، در واقع متعلق به روسیه است که در سال 1957 و به منظور تحقیقات ژئوفیزیک ساخته شد. این منطقه، رکورددار سردترین نقطه روی زمین است که دمای آن در بیشتر اوقات به منفی 89 درجه سانتیگرا میرسد که البته این دما در بعضی از زمستانها پایینتر هم آمده و به منفی 91 درجه سانترگراد هم میرسد.
این دما به معنی آن است که یک فرد عادی با لباس معمولی، تنها در عرض چند دقیقه منجمد شده و جان خود را از دست میدهد.
دانشمندانی که در این ایستگاه مشغول کار هستند، یخها را میشکافند تا بتوانند درباره گذشته زمین تحقیق کنند، این ایستگاه نزدیکترین ایستگاه قطبی، 1300 کیلومتری فاصله دارد.
حتی تابستانهای این منطقه نیز در مقایسه با مانطق دیگر زمستانی وحشتناک به حساب میآید اما با این حال در تمام طول تابستان، 25 دانشمند و مهندس در این ایستگاه مشغول فعالیت هستند، این در حالی کاست که از این تعداد، تنها 13 نفر طاقت تحمل زمستانهای قطب جنوب را دارند و همچنان تا فصل آینده به تحقیقات خود ادامه میدهند.
گودال ماریانا
در قسمتی از کف اقیانوس آرام و در نزدیکی جزایر ماریانا، گودالی به عرض 2550 کیلومتر قرار دارد، اما این تنها مسئلهای نیست که این مکان را استثنایی کرده است گودال ماریانا عمیقترین نقطه در تمام دنیاست که عمق آن در حدود 11 کیلومتر از سطح دریاست البته تمام قسمتهای آن دارای همین عمق نیستند، به خاطر گرد بودن زمین، عمق گودال در منطقهای که به هسته زمین نزدیکتر است به 13 کیلومتر هم میرسد همین موضوع باعث شده تا این منطقه یکی از مهمترین مناطق و آزمایشگاهها برای اقیانوس شناسان و محققان باشد، البته به غیر از محققان تا به حال چند غواص هم دل و جرأت رفتن به این گودال را داشتهاند که یکی از آنها جیمز کامرون بوده است.
در سال 2012 کامرون موفق شد تا رکورد عمیقترین شیرجه زیرآبی در این گودال را به نام خود ثبت کند، فشار آب در این مکان بسیار زیاده بوده و در حدود هزار برابر سطح آب است، همچنین دمای آب در گرمترین شرایط هرگز بالاتر از 4 درجه سانتیراد نخواهد بود. برای رفتن به این گودال با این فشار باید زیر دریاییهایی بسیار مستحکم داشت.
گودال ماریانا برای اولین بار در سال 1951 و توسط ستوان دان والش و مهندسی به نام ژاک پیکارد که سوار بر زیر دریایی چلنجر متعلق به ارتش آمریکا بودند کشف شد، به همین خاطر عمیقترین نقطه آن چلنجر نام دارد. تا 42 سال پس از کشف این نقطه، تنها همان دو نفر موفق به دیدن آن شده بودند تا اینکه در سال 2012 جیمز کامرون با زیردریایی «دیپ سی چلنجر» 20 دقیقه در این مکان تحقیق کرد، او در ساخت فیلم «ورطه» از این گودال استفاده کرده بود.
آزمایشگاه بیوایمنی سطح چهارم
آزمایشگاههای بیوایمنی که در آمریکا قرار دارند، آزمایشگاههایی هستند که روی انسانها، عوامل مرگ و بیماریهای مختلف تحقیق میکنند. این آزمایشگاهها از نظر مطالعاتشان به چند دسته تقسیم شدهاند که سطح یکم تا چهارم نامیده میشوند.
در آزمایشگاهی سطح اول، آزمایشهای معمولیتر انجام میشود و آزمایشگاههای سطح چهارم روی خطرناکترین و کشندهترین بیماریها در طول تاریخ تقحیق میکند، بهطور خلاصه باید گفت که تقریباً تمام بیماریهایی که در این آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگیرند، هیچ دارو و درمانی ندارند و البته نکته مهم این است که این محققان در برابر بیشتر این بیماریها واکسینه نیستند.
افرادی که در این آزمایشگاه مشغول به کار هستند لباسهای مخصوصی به تن داشته و منبغ تنفسی جداگانهای از محیط آزمایشگاه دارند، که اینها تنها امکانات ایمنی آنها در برابر این ویروسها و باکتریهای کشنده است. در واقع این افراد هیچگونه امنیتی ندارند و تنها یک سر سوزن آلوده میتواند جان آنها را به سادگی بگیرد.
برای مثال در سال 2004 یک محقق روسی هنگام آزمایش روی بیماری ایبولا، به وسیله یک سوزن آلوده شده و چند روز بعد، جان خود را از دست داده.
آزمایشگاه فضایی
فضا یکی دیگر از خطرناکترین مکانهایی است که تا به حال دانشمندان در آن به کارهای تحقیقاتی مشغول بودهان، مکانی که برخلاف گودال ماریانا هیچ فشاری ندارد، نه فشار و نه اکسیژن. قرار گیری در این شرایط بسیار خطرناک است زیرا میتواند به خاطر اختلاف فشار در داخل و خارج بدن، در یک لحظه باعث پارگی ریهها شده و در نهایت منجر به مرگ فضانورد شود.
همچنین این خلاء میتواند باعث پارگی پرده گوش و سینوسها شود. پارگی مویرگها و ایجاد کبود در نقاط مختلف بدن از کمترین و عادیترین مشکلاتی است که تقریباً برای تمامی فضانوردان پیش میآید. به غیر از تمام این مشکلات، قرارگیری در چنین شرایطی برای مدت طولانی، میتواند باعث هایپو کسیا یا کمبود اکسیژن در تمام بدن شود.
آژانس امنيت ملي آمريكا (NSA) ؛ اين سازمان متخصص اطلاعات الكترونيكي است. كار اين مركز شنود و جاسوسي از سراسر جهان و بررسي اطلاعات آنهاست . مقر آن در مريلند آمريكاست.
- سرويس اطلاعاتي نظامي روسيه ؛ وظيفه اين مركز جمع آوري اطلاعات مرتبط با امور نظامي و ضد جاسوسي است. علاوه بر آن مبارزه با حملات تروريستي و جنگ هاي غير متعارف نيز از ديگر تخصص هاي اين نهاد است. مقر اصلي اين مركز در مسكو قرار دارد.
پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا دارویی مبتنی بر نانوذرات تولید کردهاند که میتواند با گذر از سد مقاومت دارویی، ترکیب شیمیدرمانی را به درون سلول سرطانی خون وارد کند.
به نقل از ستاد نانو، مقاومت دارویی یکی از راههایی است که سلولهای سرطان خون برای دفع داروی شیمیدرمانی از خون نشان میدهند.
پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا ماده شیمیایی ضد سرطان خون را با نانوذرات ترکیب کرده و دارویی برای درمان این بیماری ساختند. این دارو اولین نمونهای است که میتواند سلولهای سرطان خون را از بین ببرد. در داروهای رایج سلولهای سرطان خون میتوانند قبل از این که دارو اثرات خود را آغاز کند آن را به بیرون از سیستم گردش خون انتقال دهند، اما سلولهای سرطانی در برابر این دارو از چنین توانمندی برخوردار نیستند.
«ادوارد چو» از پژوهشگران این پروژه با همکاری «دین هو» از دانشگاه کالیفرنیا به ساخت این دارو پرداخته و نتایج یافتههای خود را در نشریه Nanomedicine به چاپ رساندهاند.
دانوروبیسین یکی از داروهای رایج برای از بین بردن سلولهای سرطان خون است. وظیفه این دارو، کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی و در مواقعی جلوگیری از رشد آنها است. این دارو میتواند برخی از این سلولها را نیز از بین ببرد، اما مشکلی که وجود دارد این است که سلولهای سرطان خون میتوانند در برابر این دارو مقاوم شوند. یکی از مکانیسمهایی که این سلولهای سرطانی با استفاده از آن نسبت به داروی دانوروبیسین مقاوم میشود آن است که سلول سرطانی با بیان ژن انتقال دهنده دارو، به پمپهایی مجهز میشود که داروی شیمیدرمانی را به بیرون از محیط خود پمپ میکند. راههای متعددی برای مقابله با این راهبرد مقاومتی سلول سرطانی مورد آزمایش قرار گرفته است. برای مثال از بازدارندههایی استفاده میشود که مانع از بیان این ژن شوند، اما خود این بازدارندهها اثرات سمی دارند و گاهی نتایج رضایتبخشی ارائه نمیکنند.
برای حل این مشکل محققان از نانوذرات 2 تا 8 نانومتری از جنس الماس استفاده کردند تا بر این مقاومت دارویی غلبه کنند. این گروه دارونوبیسین را به سطح نانوذرات الماس پیوند زده و آن را وارد سلولهای سرطانی کردند. نتایج نشان داد که نانوذرات الماس موفق به حمل دارو به داخل سلول سرطان خون شدند بدون این که بوسیله پمپها بیرون زده شوند. از آنجایی که نانوذرات الماس ایمن و کوچک هستند، بدون مسدود کردن جریان خون این کار را انجام میدهند.
یک سیستم هشدار زودهنگام 800 میلیون پوندی برای شناسایی سیارکهای در مسیر برخورد احتمالی با زمین قرار است ماه آینده توسط سازمان فضایی اروپا به فضا ارسال شود.
تلسکوپ فضایی Gaia قرار است به پیگیری هزاران سیارکی بپردازد که بین زمین و ماه قرار داشته و پیش از مسیر مشاهده تلسکوپها را کور میکردند.
این کاوشگر در فاصله 145 کیلومتری از زمین قرار گرفته و به قدرتمندترین دوربین ویدیویی ساخته شده تاکنون مجهز خواهد شد.
این تلسکوپ برای شناسایی نوع شهابسنگهایی طراحی شده که یکی از آنها با انفجار خود بر فراز شهر چلیابینسک روسیه در ماه فوریه بیش از 1500 تن را مجروح کرد.
تلسکوپ Gaia در ماموریت پنج ساله خود همچنین به نقشهبرداری از ستارگان با دقت بسیار زیاد خواهد پرداخت که به ستارهشناسان، مسافت دقیق بین ستارگان در فضای میانستارهای را ارائه خواهد کرد.
محققان دانشکده پزشکی جفرسون در فیلادلفیا به تولید نوعی نمایشگر هولوگرام مانند از اندام یک بیمار پرداختهاند که جراحان میتوانند از آنها برای برنامهریزی عمل جراحی بهره ببرند.
این رویکرد از تصاویر مولکولی پت-سیتی (PET-CT) از بیمار برای ساخت یک تصویر سه بعدی از فرد استفاده میکند تا جراحان بتوانند ساختار آناتومی دقیق بدن را دیده، لایههای بافت را کنار زده و در فضای داخلی برای مشاهده تمام جوانب تومور پیش از وارد شدن به اتاق عمل و برداشتن آن حرکت کنند.
پت-سیتی تلفیقی از فناوری مقطعنگاری رایانهای و مقطعنگاری با نشر پوزیترون است. سیستمهای پت-سیتی به طور همزمان تصاویر کارکردی و کالبدشناختی از بیمار ثبت میکنند، از این رو میتوان از هر دو دستگاه به صورت پیاپی در یک جلسه از بیمار تصویربرداری کرده و آنها را در یک تصویر واحد روی هم سوار کرد.
محققان یک شبیهسازی جراحی از سرطان لوزالمعده ایجاد کردند که از اسکنهای پت و سیتی اسکنهای بیمار بازسازی شده بود. شش جراح دانشکده جفرسون به ارزیابی این مدل سه بعدی برای دقت، کاربری و سودمندی آن در تجربه واقعی جراحی پرداختند.
به گفته این جراحان، شیوه تصویربرداری سهبعدی میتواند در برنامهریزی برای جراحی کمک کند. علاوه بر آن، محققان تاکید کردند که اگر تصویر سه بعدی در اتاق عمل در زمان جراحی در دسترس باشد، از فایده بیشتری برخوردار است.
بر اساس این گزارش که در مجله PLOS ONE منتشر شده است، تصاویر سه بعدی برای افزایش سرعت برداشتن بافت بدخیم و جلوگیری از خونریزی رگها و عروق در مناطق غیرمنتظره طراحی شده است.
جراحی بر لمس و دستکاری بافتها در محیط اتاق عمل تکیه داشته و در حال حاضر جراحان تنها از تصاویر مسطح سیتی اسکن و تصور خود برای پیشبینی آناتومی اطراف ضایعهای که باید برداشته شود، در کنار تجربه شخصی و قضاوت خود استفاده میکنند.
تصویر سه بعدی نویدبخش حذف مشکلاتی است که اغلب در طول جراحی به دلیل پیچیدگی آناتومیکی غیرمنتظره رخ میدهند.
در مرحله بعدی این پژوهش، حس لامسه و احساس به همراه کنترلکنندههای لمسی به تصویر بصری سه بعدی افزوده خواهد شد. این کار یک محیط واقعی برای درک واضح آناتومی و آسیبشناسی بیمار ارائه کرده و به برنامهریزی و اجرای دقیق عمل جراحی کمک خواهد کرد.
دانشمندان نخستین گام را برای معکوسکردن اثرات کوتولگی برداشتند و معتقدند درمان جدید میتواند در سه سال آینده بر روی انسانها اعمال شود.
محققان فرانسوی بر این باورند که اثرات کوتولگی میتواند با تزریق نوعی پروتئین درمان شود.
کوتولگی از بالغ بر 200 شرایط مجزای پزشکی ناشی شود و شامل پیچیدگیهای دردناکی است.
محققان با تزریق نوعی مولکول پروتئینی به موشهای مبتلا به کوتولگی به مدت سه ماه به این موفقیت علمی دست یافتند و این موضوع امکان رشد کامل را به موشهای تحت آزمایش داد.
دکتر الوری گاز، محقق مرکز تحقیقات مولکولی مدیترانه در نایس، مدعی است گرچه گامهای بیشتری تا انجام این درمان بر روی انسانها مانده، اما تاکنون نشانههایی دال برعدم کارکرد این رویکرد بر روی انسانها مشاهده نشده است.
دانشمندان در این مطالعه پروتئینی را بالغ بر سه هفته و هفتهای دو بار، به تعدادی از موشها تزریق کردند.
این موشها مبتلا به جهش ژنتیکی achondroplasia بودند که موجب بروز موارد عمدهای از کوتولگی در انسان میشود.
به گفته گاز، چون سه هفته تقریبا معادل 15 سال انسانی برای موشها است، درمانی مشابه میتواند بر روی کودکان مبتلا به achondroplasia بدون تزریقات روزانه عمل کند.
با این حال، گفته میشود این درمان برای افرادی که سن بلوغ را رد کردهاند، کارگر نخواهد بود.
محققان آزمایشات بیشتری را باید بر روی موشها انجام دهند تا امکان به تعویقافتادن این درمان یا این که باید بلافاصله پس از تولد صورت گیرد، مشخص شود. تمامی این موضوعات پیش از اعمال درمان به پستانداران بزرگتر باید معلوم شود.
گفته میشود، تا اعمال این درمان بر روی انسان سه تا پنج سال دیگر زمان باقی است.
دکتر گاز همچنین معتقد است تزریق مولکول مزبور شرایط مرتبط با کوتولگی را تسکین میبخشد؛ این شرایط شامل درد کمر و گردن، مشکلات تنفسی و ضعف عضله است.
کوتولگی هشت تا 10 هزار نفر در فرانسه را تحت تاثیر خود قرار داده است.
جزئیات این مطالعه در Science Translational Medicine منتشر شده است.
محققان برنامه نرم افزاری جدیدی را طراحی کرده اند که در زمان تعیین شده برای خواب، تلفن همراه کاربر را به مدت دو ساعت قفل می کند.
نرم افزار «می خواهم زودتر بخوابم» (I want to sleep early) با هدف توجه به سلامت کاربران تلفن همراه و سایر گجت های دیجیتال طراحی شده است.
کاربر در ابتدا ساعت مشخصی را تعیین می کند؛ تلفن همراه با رسیدن به این ساعت هر پنج دقیقه یکبار زنگ هشداری را به صدا در می آورد و از کاربر می خواهد که دکمه خواب (sleep) را بر روی صفحه نمایش فشار دهد.
با فشار دادن این دکمه، تلفن همراه به مدت دو ساعت قفل می شود و کاربر دیگر قادر به استفاده از دستگاه خود نخواهد بود.
هدف از طراحی این برنامه نرم افزاری، جلب توجه کاربران جوان بویژه دانشجویان به حفظ سلامتی، خواب مناسب و به موقع اعلام شده است که می تواند حتی به حل مشکل استفاده از تلفن همراه در بستر خواب نیز کمک کند.
این نرم افزار از ماه آگوست (مرداد ماه) برای گجت ها با سیستم عامل اندروید عرضه شده است.
یک منجم آماتور اهل کرواسی نمای جذاب و باشکوه سیاره زحل و حلقه های اطراف آن را در یک تصویر جدید نشان داده است.
«گوردون اوگارکوویچ» برای تهیه این تصویر جدید از 36 شات تصویری گرفته شده توسط فضاپیمای کاسینی استفاده کرده است.
با ترکیب هرکدام از تصاویر فیلتر قرمز، سبز و آبی، یک تصویر موزائیکی جدید ایجاد شد.
این تصویر موزائیکی، کره زحل شناور در یک دیسک کامل از حلقه های اطراف را نشان می دهد.
فضاپیمای کاسینی از 9 سال قبل در مدار سیاره زحل در گردش بوده و به مطالعه این سیاره، حلقه های اطراف و اقمار آن مشغول است؛ مأموریت کاسینی تا سال 2017 میلادی ادامه خواهد داشت.
قفل BitLock نسل پیشرفتهیی از سیستم ایمنی دوچرخه محسوب میشود که بدون نیاز به کلید فلزی، از طریق برنامه نرمافزاری تلفن همراه اقدام به باز کردن قفل میکند.
دوچرخه سوار با فشار دادن دکمهیی در انتهای قفل، اقدام با باز کردن آن می کند؛ این دکمه تنها زمانی فعال میشود که کاربر در نزدیکی دوچرخه قرار داشته باشد.
همچنین امکان کنترل عملکرد سیستم قفل با برنامه نرم افزاری بر روی تلفن همراه کاربر امکانپذیر است؛ این قفل با استفاده از بلوتوث و تعامل با سیستم عامل iOS یا اندروید تلفن همراه کاربر و بدون نیاز به کلید، باز میشود.
در حالی که تلفن همراه در داخل جیب یا کیف قرار دارد، قفل هوشمند با شناسایی تلفن همراه کاربر بصورت خودکار باز میشود.
کاربر میتواند از طریق این برنامه نرمافزاری، فهرستی از افراد مجاز به استفاده از دوچرخه را مشخص کند؛ تنظیمات این برنامه اجازه اعمال محدودیت هایی از جمله مدت زمان استفاده از دوچرخه یا مشخص کردن محدوده جغرافیایی را فراهم میکند.
قفل هوشمند BitLock مجهز به فناوری موقعیت یاب (GPS) برای ردیابی محل دقیق دوچرخه است و با کمک برنامه نرمافزاری، کاربر میتواند مسیر حرکت دوچرخه را بصورت لحظه یی مشاهده کند.
این قفل ضد آب و بسیار با دوام از جنس فولاد و مقاوم در برابر حرارت و برش ساخته شده است که حتی بوسیله اره آهن بر از بدنه اصلی دوچرخه جدا نمیشود؛ عمر باتری قفل هوشمند نیز پنج سال است.
درصورتیکه کاربر تلفن همراه خود را گم کند، می تواند از طریق وب سایت اقدام به تنظیم مجدد رمز عبور کند و درصورت تمام شدن باتری تلفن همراه، قفل با استفاده از یک کد دو دویی 16 رقمی باز می شود.
از دیگر امکانات این قفل، شبیه سازی عملکردی مانند دستگاه های تناسب اندام است که داده های مختلفی مانند میزان کالری سوزانده شده، مسافت طی شده، سرعت متوسط و تغییرات در ارتفاع را محاسبه می کند.
پیش از باز شدن قفل یک پیام هشدار برای ضبط داده های تناسب اندام روی تلفن همراه کاربر نمایش داده می شود.
این شرکت بدنبال جذب سرمایهگذار برای تولید تجاری است و پیشبینی می شود که قفل BitLock از جولای 2014 با قیمت 99 دلار در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد.
مدل مفهومی از یک قطار که میتواند روزی سفرهای زیرزمینی با مترو را تغییر دهد، رونمایی شد.
مدل مفهومی کامل Inspiro که یک قطار بدون راننده با 30 درصد بازده انرژی بیشتر از نمونههای کنونی مورد استفاده بوده و راحتی بیشتری برای مسافران خواهد داشت، قرار است در نمایشگاهی در لندن به نمایش درآید.
شرکت زیمنس، سازنده این طرح مفهومی تاکید کرده که نسل بعدی قطارهای مترو مانند این نمونه با هزینه هر واگن یک میلیون پوند، در صورت درخواست شهردار برای قطارهای جدید میتواند در انگلیس ساخته شود.
قطار Inspiro با بازدهی انرژی 30 درصد بیشتر، 20 درصد سبکتر از قطارهای مشابه متروهای مدرن است.
واگنها با لامپهای الایدی روشن شده و بطور کامل تهویه میشوند. همچنین واگنها با درهای میانی از هم جدا میشوند که 30 درصد ظرفیت بیشتر نسبت به نمونههای قدیمی مورد استفاده در مترو لندن ارائه میکنند.
به گفته شرکت زیمنس، مسافران همچنین میتوانند از درگاههای بزرگتر در واگنها بهرمند شوند تا از هجوم جمعیت در زمان اوج ترافیک در امان باشند.
جالبتر آن که این قطارها به راننده متکی نبوده و در صورت سفارش یکی از این مدلها برای شهر لندن، چندان محبوب اتحادیههای کارگری نخواهد بود.
خبر امکان ساخت این قطار در انگلیس در پی تصمیم دولت این کشور برای کمک مالی به اداره حملونقل لندن بویژه برای مترو بر اساس ادعای آن در مورد ارائه سفارشات جدید برای ساخت واگن به شرکتهای داخلی منتشر شده است.
مسافران لندنی حسرت به دل یک وسیله جادارتر و شیکتر برای رسیدن به محل کار میتوانند از روز هشتم اکتبر(16 مهر)شاهد این مدل مفهومی در در نمایشگاهی در بندر سلطنتی ویکتوریا باشند.
یک نمایشگاه همراه نیز به نمایش فناوریهای ساخته شده برای کمک به مسافران در شناسایی بهتر مسیر و تازهترین ساختهها در سیستمهای صدور بلیت و اطلاعات مسافر خواهد پرداخت که میتواند ناوبری در شهرها را در آینده تسهیل کند.
فناوری جدیدی که توسط محققان شرکت فورد توسعه یافته است، امکان پارک کردن خودرو بدون نیاز به حضور راننده پشت فرمان را فراهم میکند.
بسیاری از رانندگان پس از پارک کردن خودرو در فضاهای تنگ و باریک، به سختی قادر به باز کردن در و خارج شدن از خودرو هستند؛ این شرایط با عریضتر شدن خودروها دشوارتر نیز شده است.
عرض خودروها طی دو دهه گذشته 16 درصد افزایش پیدا کرده اما بسیاری از پارکینگ های قدیمی فضای مناسبی برای پارک خودروهای بزرگ ندارند.
محققان شرکت فورد برای حل این مشکل فناوری جدیدی را توسعه داده اند که امکان پارک کردن در شرایطی که راننده خارج از خودرو قرار دارد را فراهم می کند.
نسل آینده فناوری پارک خودرو شامل انتخاب دنده و انجام حرکات جلو و عقب است که راننده می تواند بوسیله کنترل از را ه دور و خارج از خودرو این فرآیند را هدایت کند.
راننده با فشار دادن دکمهیی بر روی سوئیچ از خودرو خارج میشود و در این وضعیت خودرو با استفاده از فناوری حسگر حرکت ظرف مدت 10 ثانیه در محل مورد نظر پارک میکند.
این فناوری در مرکز لومل (Lommel) شرکت فورد در بلژیک مورد آزمایش قرار گرفت و پیش بینی میشود که تا دو سال آینده بر روی مدلهای نمایشگاهی نصب شود.
همزمان با هفته جهانی فضا از چهارم تا دهم اکتبر، آزمایش نسل آینده لباس های فضانوردی برای مأموریت در مقاصد دوردست فضا از جمله سیاره سرخ مورد آزمایش قرار گرفت.
این برنامه تحت عنوان پیاده روی فضایی جهانی (World Space Walk) بطور همزمان در ایالت یوتا، داکوتای شمالی (آمریکا)، اینسبروک (اتریش) برگزار شد و تیم دیگری در مارسی فرانسه بر نتایج داده های تله متری (راه دور) نظارت می کرد.
لباس فضانوردی محققان اتریشی Aouda.X، لباس فضانوردی دانشگاه داکوتای شمالی NDX-2 و لباس فضانوردی ایستگاه تحقیقات بیابانی مریخ یوتا MDRS برای شرایط آب و هوایی خاص مریخ و با قابلیت دوام در مقابل اثرات فرسایش هوای این سیاره طراحی شده اند.
هرکدام از سه لباس فضانوردی از طراحی منحصر به فردی برخودار بود، اما مراحل آزمایش بصورت مشابه و شامل سه مرحله مجزای نصب سه پایه، استفاده از دوربین و جمع آوری نمونه سنگ های خاص انجام شد.
داده های مراحل مختلف آزمایش سال آینده منتشر شده و این نتایج برای طراحی نسل آینده لباس فضانوردی مسافران مریخ از جمله در پروژه Mars One و مأموریت سرنشین دار ناسا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
گروهی از دانشمندان چینی توانستند اولین لامپ برقی جهان را ابداع کنند که سیگنال وایفای از خود منتشر میکند.
محققان دانشگاه فودان شانگهای به تولید پیشساختی برای این فناوری پرداخته و آنرا «لی-فای» نامیدهاند.
به ادعای کارشناسان، این لامپ الایدی حاوی ریز تراشه از عملکرد بهتری نسبت به میانگین ارتباطات اینترنتی بیسیم در چین برخوردار است.
تا چهار دستگاه در نزدیکی این لامپ میتوانند با استفاده از فرکانسهای نور بجای امواج رادیویی به سیگنال آن متصل شوند.
در این لامپ تراشهای قرار گرفته که سیگنال وایفای تولید میکند و با سرعت 150 مگابایت بر ثانیه، بطور چشمگیری از سرعت بیشتری نسبت به میانگین ارتباطات وایفای در این کشور برخوردار است.
ماه آینده محققان به رونمایی از 10 لامپ نمونه و بستههای همراه آنها در نمایشگاه بینالمللی صنعت در شانگهای خواهند پرداخت.
به گفته کارشناسان، این روش سریعتر، ارزانتر و کارآمدتر ارتباط به اینترنت میتواند در خانههای چینیها که رو به استفاده بیشتر از چراغهای الایدی بجای لامپهای سنتی آوردهاند، رواج بیشتری پیدا کند.
طبق گزارشات، فناوری لی-فای تنها از پنج درصد انرژی مورد نیاز برای تامین نیروی سایر دستگاههای وایفای که بر سیستمهای خنککننده برای تامین اینترنت برجها و ایستگاههای تلفن همراه تکیه دارند، استفاده میکند.
اگرچه این فناوری جدیدی با گرایشات فناورانه در حال تغییر چین از تناسب زیادی برخوردار است اما سازندگان با مشکلاتی در طراحی و ساخت آن مواجه شدهاند که چالش اصلی آن، طراحی ریزتراشه این دستگاه است.
همچنین ارتباط اینترنتی در صورت خاموش شدن چراغ یا رفتن برق قطع خواهد شد.
پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با همکاری پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد نجف آباد با طراحی یک سیستم سنتز و پخت مناسب، به ساخت یک کامپوزیت پایه سرامیکی آلومینایی با چقرمگی و استحکام بالا دست پیدا کردند.
به نقل از ستاد نانو، کامپوزیتهای سرامیک و آلومینا با استفاده از سرامیکهایی با اندازه نانو تقویت میشوند که امروزه به دلیل خواص مناسب و پتانسیل کاربردی فراوان مورد توجه قرار گرفته است. به گزارش برخی محققان پراکنش مناسب فاز دوم (نانوذرات) با ضریب انبساط حرارتی پایینتراز زمینه باعث افزایش خواص مکانیکی مواد سرامیکی میشود. از این رو SiCها به علت ضریب انبساط حرارتی پایین، سختی بالا و واکنش پذیری پایین میتواند به عنوان یک تقویتکننده مناسب معرفی شود. اختلاط این مواد برای تهیه نانوکامپوزیت قبلا از روشهای پخت دماپایین، پخت فشار داغ یا جرقه پلاسما و... صورت میگرفت.
دکتر احسان طاهری نساج از دانشگاه تربیت مدرس، با بیان این که نتایج به دست آمده از این تحقیق میتواند در صنایع هوا-فضا مورد استفاده قرار بگیرد، اظهار کرد: این تحقیق به روش سل ژل و با مواد اولیه تحقیق AlCl3.6H2O، TEOS، ساکاروز و B2O3 انجام شد. سپس این مواد به صورت کامپوزیت Al2O3-SiC در دمای 1600 درجه سانتیگراد سنتز و سپس در دمای 1700 درجه پخت شدند. سپس ریزساختار و خواص مکانیکی نمونه بررسی شد.
وی افزود: طراحی سیستم اتمسفر کنترل که بتواند گازهای احیاءکننده Ar + H2 را به محل واکنش برده و فرآیند سنتز و سپس پخت تحت آن دو گاز صورت گیرد، از نمونه ویژگیهای این طرح است.
وی تصریح کرد: افزایش چقرمگی، استحکام و سختی در قطعات آلومینایی و محتملترین مکانیزمهای آن توزیع ذرات نانو سایز SiC در داخل دانههای آلفا آلومینا و نیز جلوگیری از رشد دانههای آلومینا به علت وجود ذرات ریز و نانو سایز SiC از جمله خواصی است که به علت استفاده از فناوری نانو در این تحقیقات به دست آمده است.
نتایج این کار تحقیقاتی که توسط دکتر احسان طاهری نساج دکترای مهندسی مواد از دانشگاه تربیت مدرس، مهندس سمیه رسولی کارشناس ارشد مهندسی مواد و دکتر سید علی حسن زاده دکترای مهندسی مواد دانشگاه آزاد نجف آباد صورت گرفته، در مجله Ceramics International منتشرشده است.
پژوهشگران دانشگاه ارومیه با تولید پروتئین از پساب خروجی استخرهای پرورش ماهی علاوه بر کاهش استفاده از جیره کنسانتره (50 درصد) در پرورش متراکم ماهی کپور، میزان آب مصرفی در سیستم پرورشی را تقریبا به صفر رساندند.
دکتر ابراهیم حسین نجدگرامی، عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه با اعلام این مطلب گفت: پساب خروجی استخرهای پرورش ماهی دارای مواد زائد زیادی از قبیل نیتروژن، فسفر، غذاهای خورده نشده و فلور میکروبی روده ماهی است که با رهاسازی به اکوسیستمهای طبیعی باعث آلودگی، شکوفایی جلبکی و در نتیجه تغییر ساختاراکوسیستمهای رودخانهها و دریاچهها میشود. بنابراین میتوان با کاهش بار مواد آلی پساب خروجی و حذف مواد سمی نیتروژنی بوسیله باکتریهای هترتروف موجود در سیستم، علاوه بر توسعه پایدار آبزی پروری و کمک به ثبات اکوسیستمهای طبیعی، به صرفه جویی در میزان آب و غذای مصرفی کمک شایانی کرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: باکتریهای هترتروف موجود در سیستم برای رشد به کربن و نیتروژن به عنوان عناصر کلیدی احتیاج دارند. نیتروژن در پساب خروجی استخر موجود است و اگر میزان منبع کربنی مانند ملاس که یک ماده ارزان قیمت است، در سیستم تنظیم شود باکتریها با رشد سریع خود با حذف آمونیاک و سایر مواد سمی نیتروژنی، آب را تصفیه کرده و برای استفاده مجدد قابل استفاده میکنند؛ از طرف دیگر رشد و نمو سریع باکتریها در این سیستم باعث تولید بیوفلوک (توده باکتریایی) شده که سرشار از انواع نوترینتها مانند پروتئین، ویتامین و سایر مواد مغذی هستند که مستقیما به عنوان غذای برخی از آبزیان مهم مخصوصا کپور و میگو مطرح هستند.
وی تصریح کرد: در این تکنیک که برای اولین بار در جهان در پرورش متراکم ماهی کپور که از ارزشمندترین ماهیان آب شیرین پرورشی است، مورد استفاده قرار گرفته با کاهش 50 درصد از غذای کنسانتره ماهی در حوضچههای متراکم پرورشی، میزان آب مصرفی نیز به یک درصد سیستم معمول کاهش یافت.
نجدگرامی در پایان یادآور شد: این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس فریده بخشی انجام گرفته و از همکاری و همفکری دکتر رضا ملک زاده، دکتر ایمانی و دکتر کوروش سروی نیز استفاده شده است.
در راستای همکاریهای ایران با مرکز تحقیقات هستهیی اروپا (CERN) و پیرو تفاهمنامه انجمن فیزیک ایران، پژوهشگاه دانشهای بنیادی و مرکز تحقیقات هستهیی اروپا، دو سهمیه برای اعزام دو دبیر فیزیک با هدف آشنایی با این مرکز تحقیقاتی که بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هستهیی است به ایران اختصاص داده شده است.
این دبیران در تابستان سال آینده طی یک دورهی سه هفتهیی با هدف آشنایی با این مرکز و تحقیقات آن، مهمان مرکز تحقیقات هستهیی اروپا خواهند بود. هزینه سفر آنها هم توسط پژوهشگاه دانشهای بنیادی تأمین خواهد شد.
انجمن فیزیک ایران از دبیران فیزیک علاقهمند به فیزیک ذرات بنیادی که خود را واجد شرایط میدانند و دانشآموزان، دانشجویان و دستاندرکاران آموزش و پرورش که دبیر فیزیک واجد شرایطی را میشناسند درخواست کرده با پرکردن برگه معرفی و فرستادن آن به دفتر انجمن فیزیک، حداکثر تا 30 آبان ماه 1392، انجمن را در انتخاب یاری دهند.
داشتن حداکثر سن 40 سال، توانایی در مکالمه و نوشتن به زبان انگلیسی در حدقابل قبول، داشتن سوابق علمی و حرفهیی ارزنده مرتبط با فیزیک و
انجام فعالیتهای فوق برنامه مرتبط با این رشته از مهمترین معیارهای مورد توجه است.
علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر انجمن فیزیک ایران به شماره تلفن 66425872 تماس بگیرند.
فرحناز سدیدی از دبیران فیزیک دبیرستانهای تهران که سال گذشته در نخستین دوره طرح اعزام دبیران فیزیک به سرن از این مرکز بازدید داشته است در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: دوره آموزش بینالمللی معلمان فیزیک در سرن از سال 1998 آغاز شده و از یکی، دو سال پیش، کشورایران هم سهمیه اعزام سالانه دو معلم فیزیک را دریافت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این دوره بینالمللی هر ساله به مدت سه هفته برگزار شده و تمامی هزینههای این برنامه نیز توسط سرن پرداخت میشود.
سدیدی درخصوص برنامههای دوره بینالمللی معلمان فیزیک گفت: از جمله برنامههای این دوره میتوان به برگزاری سخنرانیها، بازدید از دستگاههای شتابدهنده و آشکارساز و مراکز مختلف سرن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در دوره آموزش بینالمللی معلمان فیزیک 2013، 51 معلم از 29 کشور دنیا شرکت کرده بودند، گفت: این دوره فرصت خوبی بود تا با معلمان فیزیک کشورهای مختلف دنیا به بحث و تبادل اطلاعات بپردازیم و تجربیات یکدیگر را در زمینههای مختلف تدریس بشنویم که این موضوع از دستاوردهای مهم بازدید از سرن برای من به شمار میرفت.
این معلم فیزیک افزود: در سرن من به عنوان یک معلم فیزیک به دنبال این بودم که چگونه از این اطلاعات و تجهیزات در تدریس فیزیک و ارتباط فرمولهای فیزیک با دنیای واقعی دانشآموزان استفاده کنم. در واقع این سفر باعث شد تا من یکسری آموختههای ذهنی را درک و لمس کنم و قاعدتا بهتر بتوانم آن را به دانش آموزان منتقل کنم.
وی افزود: همچنین یکی دیگر از دغدغه های من در سرن این بود که چگونه میتوانم ارتباطی بین سرن و معلمان فیزیک ایران برقرار کنم که خوشبختانه پس از بازگشت از سرن توانستم در چهاردهمین کنفرانس آموزش فیزیک ایران که در شهریور ماه جاری برگزار شد از طریق ویدئو کنفرانس،ارتباطی بین معلمان فیزیک ایرانی با بزرگترین مرکز علمی دنیا (سرن) برقرار کنم.
سدیدی در ادامه درخصوص شرایط بازدید معلمان از سرن گفت: برنامهای که تحت عنوان آموزش معلمان فیزیک در سرن برگزار میشود شامل دو بخش است که یکی برنامه سالیانه بینالمللی معلمان فیزیک و دیگری برنامهی ملی معلمان فیزیک است.
پروسه اعزام معلمان به برنامه بینالمللی آموزش معلمان فیزیک بدین شکل است که هر معلم فیزیک پس از معرفی به سرن، باید یک دعوتنامه از سرن داشته باشد و براساس روال قانونی وارد این برنامه میشود.
سدیدی همچنین درباره برنامهی ملی معلمان فیزیک در سرن نیز گفت: معلمانی که براساس برنامهی ملی ازطرف کشور خود به سرن اعزام میشود، به مدت سه روز تا یک هفته میتوانند در سرن اقامت داشته باشند و طی این سفر تمام هزینههای بلیت، اقامت و غذای آنها پای کشور خودشان است، اما هزینهای بابت سخنرانی و بازدیدها از کسی گرفته نمیشود وجلسات سخنرانی به زبان رسمی آن کشوربرگزار می شود.
به گفته این معلم فیزیک، درحال حاضر کشور ایران برنامهی ملی بازدید از سرن را ندارد و اگر فردی بخواهد به صورت شخصی برای بازدید به سرن رود، میتواند با مراجعه به سایت سرن اطلاعات لازم را کسب کند.
سدیدی در پایان اظهارامیدواری کرد که با اعزام تدریجی معلمان فیزیک به سرن در طول سالیان متوالی به تدریج جو علمی آموزشی بهتری در کشور ایجاد شود.
گفتنی است، سرن(CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هستهیی است که در حاشیه شهر ژنو سوئیس در شهر میرین و در مرز مشترک فرانسه و سوئیس واقع شده است. سرن در 29 سپتامبر سال 1954 میلادی شکل گرفته و طی این مدت نزدیک توانسته نقش بسیار موثری در رشد و توسعه علم فیزیک داشته باشد. تحقیقات انجام شده در این مرکز و کسب جوایز متعدد توسط دانشمندان و پژوهشگران فعال این مرکز معتبر علمی دنیا نشان از اهمیت سرن در عرصه تبادلات علمی دنیا دارد.
شتابگر بزرگ هادرونی (LHC) که به دلیل تحقیقات گسترده در زمینههای مختلف فیزیک بنیادی از جمله کشف ذره بوزون هیگز شهرت چشمگیری دارد در سرن واقع است.
گلوکو، با استفاده از یک تلفن هوشمند که به یک ساعت مچی ویژه وصل است، میزان قند خون را اندازه گیری می کند. ساخت فرانسه.
کورتکس، قالب چاپ شده به روش سه بعدی است که به جای قالب ها گچی ای که گفته می شود سنگین، خارش آور و بدبو هستند، استفاده می شود. ساخت نیوزیلند.
"کامب" نوعی کامیون بدون راننده که با استفاده از سیستم موقعیت یابی (جی پی اس) هدایت می شود. این وسیله نقلیه ساخت اتریش است.
این دستگاه ساخت ژاپن به کسانی که مشکل شنوایی دارند کمک می کند تا سخنان دیگران را دنبال کنند. دستگاه با استفاده از نور، نشان می دهد که در یک گروه، کدام فرد در حال صحبت کردن است و صدایش چقدر بلند است.
"روم"، ساخت استرالیا یک سیلندر اکسیژن است که برای کودکان ساخته شده. به گفته سازندگانش حمل آن برای مبتلایان به آسم راحت تر از سیلندر های رایج کنونی است.
قطعات این دست مصنوعی نیز که ساخت ژاپن است را می توان با یک چاپگر سه بعدی بازسازی کرد.
این دستگاه با استفاده از رایانه، فشار خون، میزان اکسیژن خون و سایر علائم حیاتی را اندازه می گیرد. ساخت اسپانیا.
ستگاه سونو، ساخت اتریش، که صداهای خاصی را از محیط حذف می کند. کاربران می توانند انتخاب کنند که چه صداهایی از محیط حذف شود.
زاریوس، دستگاه ساخت آلمان، که با استفاده از باد، انرژی تولید می کند و با آن می توان باتری دستگاه های الکترونیکی را شارژ کرد.
"ماموری" روکش لثه و حاوی حسگرهایی است که مهندسان ایرلندی سازنده آن، می گویند اگر در دهان یک ورزشکار قرار گیرد، می تواند در صورت وارد آمدن ضربه شدید به سر، پیامی به تیم پزشکی مخابره کند.
این دستگاه ساخت آمریکا به نام "روو لایتس" با ایجاد حلقه های نورانی در اطراف چرخ ها، ایمنی دوچرخه سواران را بالا می برد.
این دستگاه بخیه اتوماتیک قرار است هنگامی بیمار در حال بخیه شدن است به کارکنان پزشکی امکان دهد تا وقت خود را صرف کارهای دیگری بکنند. این دستگاه ساخت کاناداست.
دستگاه "تیم او" به کسی که با جلیقه نجات روی آب کشیده می شود، امکان می دهد صورتش خارج از آب قرار گیرد. ساخت بریتانیا.
هایدروز، نوع جدید جلیقه های نجات است. گروه ایرلندی سازنده آن می گوید که پوشیدن آنها راحت تر است و در مقابل سرما محافظت بیشتری از فرد به عمل می آورد.
برانکارد ساخت آمریکا که گفته می شود طراحی آن به گونه ای است که برای انتقال فرد مجروح نیازی به بلند کردن او نیست، زیرا می توان بخش های مختلف برانکارد را از زیر بیمار خارج کرد. برنده رقابت جیمز دایسون روز هفتم نوامبر اعلام می شود.
گفته شده که "بازوی تایتان"، ساخت آمریکا، توان بدنی شخص را بالا می برد و سازندگانش می گویند که به افراد آسیب دیده کمک می کند که عضلاتشان را بازسازی کنند.
این ژنراتور برق پیش از این جایزه جیمز دایسون را در بریتانیا برده است. این دستگاه با استفاده از حرکت امواج، برق تولید می کند.
از جمله این اختراعات، این دستگاه ساخت بریتانیاست که مواد زائد صنایع نساجی را به مواد جایگزین پلاستیک تبدیل می کند.
"استک" نام این چاپگر کم حجم است که بر روی دسته ای کاغذ قرار می گیرد و همچنان که کار می کند، کاغذها مصرف کرده و به سمت پایین حرکت می کند. گروه سوئیسی سازنده این دستگاه می گوید که که این چاپگر برای خانه های کوچک ایده آل است.
گفته شده که با "اولتو"، می توان در فضای مورد نیاز برای نگهداری میوه و سبزیجات صرفه جویی کرد. این دستگاه ساخت اسپانیا، از حرارت پشت یخچال استفاده می کند و می توان آن را طوری تنظیم کرد که سرد یا گرم، مرطوب یا خشک باشد.
آژانس فضایی اروپا با معرفی پروژه AMAZE، فناوری چاپ سه بعدی را وارد عصر فلز کرد.
توسعه فناوری چاپ سه بعدی برای ساخت قطعات فلزی با همکاری محققان آژانس فضایی اروپا (ESA)، اتحادیه اروپا و همچنین شرکای صنعتی و دانشگاهی انجام و پیشبینی میشود که نخستین روش تولید در مقیاس بزرگ تا پنج سال آینده کاربردی شود.
پروژه AMAZE انقلابی در فناوری چاپ سه بعدی و حرکت از چاپ و تولید محصولات پلاستیکی به سمت چاپ سه بعدی قطعات فلزی محسوب میشود.
در این پروژه از فناوری چاپ سه بعدی برای تولید قطعات فلزی هواپیما، فضاپیما، موتور جت و برنامههای کاربردی همجوشی هستهای استفاده خواهد شد.
بر اساس اعلام مقامات آژانس فضایی اروپا، قطعات فلزی تولید شده با فناوری چاپ سه بعدی قادر به تحمل دمایی تا سه هزار و 500 درجه سانتیگراد خواهد بود که محدودیتهای موجود در استفاده از قطعات پلاستیکی چاپ سه بعدی را از بین میبرد.
از اهداف اصلی این پروژه، کاهش ضایعات و هزینههای تولید عنوان شده است؛ همچنین این فناوری توانایی مهندسان برای تولید قطعات مختلف که با روشهای سنتی امکانپذیر نیست را افزایش میدهد.
برای ایجاد یک زنجیره تأمین صنعتی قابل اعتماد، بزودی کارخانههایی در کشورهای فرانسه، آلمان، نروژ، ایتالیا و انگلیس راهاندازی خواهند شد.
مقامات آژانس فضایی اروپا (ESA) روز سه شنبه 15 اکتبر (23 مهر) در موزه علوم لندن جزئیات پروژه AMAZE را اعلام کردند.
بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، سوخت ماهواره GOCE که نظارت بر میدان گرانشی زمین را برعهده دارد، طی روزهای آینده به پایان میرسد.
ماهواره 450 میلیون دلاری آژانس فضایی اروپا موسوم به GOCE با هدف نقشه برداری از میدان گرانشی زمین در سال 2009 میلادی به فضا پرتاب شد و در مدار پایین در ارتفاع 224 کیلومتری قرار گرفت.
این ماهواره در طول مأموریت دو ساله خود موفق به تهیه دقیقترین مدل از میدان گرانش زمین و نخستین نقشه با وضوح تصویری بالا از مرز بین پوسته و گوشته زمین شد.
پیشبینی میشود که طی روزهای آینده سوخت این ماهواره کاملا تمام شده و بخشهایی از آن در نقطه نامعلومی از زمین سقوط کند.
«کریستوف استایگر» مدیر عملیات ماهواره تأکید میکند: اگر فشار در تانک سوخت به زیر 2.5 برسد که حداقل میزان مورد نیاز (سوخت) برای عملکرد کامل محسوب میشود، عمر ماهواره GOCE پایان می پذیرد.
فشار در تانک سوخت تا 26 اکتبر (چهارم آبان) به زیر صفر میرسد، اما عملکرد موتور پیش از این تاریخ متوقف میشود.
بسیاری از ماهوارهها در هنگام ورود به جو زمین از بین میروند، اما قطعات بزرگ میتوانند از جو عبور کنند؛ با اتمام سوخت، حدود یک چهارم بقایای ماهواره GOCE شامل 40 تا 50 قطعه به وزن تقریبی 250 کیلوگرم پس از عبور از جو، به سطح زمین میرسند.
هنوز بطور دقیق مشخص نشده است که بقایای این ماهواره در چه زمان و مکانی سقوط خواهند کرد و هر دو احتمال سقوط در خشکی یا بر فراز آب های اقیانوس وجود دارد.
تقریبا یک روز قبل از برخورد میتوان مناطق کم خطر را مشخص کرد و چند ساعت قبل از برخورد نهایی، مناطق پر خطر با دقت چند هزار کیلومتری تعیین میشوند.
رصدخانه جنوبی اروپا تصویر جدیدی از ساختار کیهانی نادر یک سحابی در فاصله یک هزار و 200 سال نوری از زمین منتشر کرده است.
سحابی IC2220 با نام مستعار سحابی کوزه در جنوب صورت فلکی Carina واقع شده است.
رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) روز چهارشنبه نهم اکتبر (17 مهر) تصویر جدیدی از این سحابی را منتشر کرد که در آن ساختار کیهانی نادر و کوزه شکلی دیده میشود.
این تصویر با کمک تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) تهیه شده و به گفته اخترشناسان، فاز بسیار کوتاه یک ستاره در قلب سحابی را نشان میدهد.
جزئیات قابل توجهی در تصویر سحابی کوزه دیده میشود که شامل ابری از گاز و گرد و غبار در اطراف یک ستاره غولپیکر سرخ است؛ از این منظر مشخصه قوسی ساختار سحابی که شباهت زیادی به یک کوزه دستهدار دارد، به خوبی دیده میشود.
ابر گاز و گرد و غبار ناشی از ستاره HD65750 است؛ این غول سرخ جرمی پنج برابر خورشید دارد و در پیشرفتهترین مرحله زندگی در مقایسه با خورشید قرار دارد، اما در حدود 50 میلیون سال جوانتر است.
ستارگان با جرم بسیار زیاد سوخت بیشتری را نسبت به ستارگان کم جرم تر از جمله خورشید تخلیه میکنند؛ خورشید نیز طی میلیاردها سال آینده به یک غول سرخ مبدل خواهد شد.
گرد و غبار متشکل از عناصری از جمله کربن، ترکیبات ساده و مقاوم در برابر گرما مانند دی اکسید تیتانیوم و اکسید کلسیم است.
تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل حاکی از سلامت و از هم نپاشیدن دنباله دار آیسان (ISON) در سفر به سمت خورشید است.
برخی از اخترشناسان پیش بینی میکردند که دنبالهدار آیسان پیش از 28 نوامبر (هفتم آذر) و قرار گرفتن در فاصله 1.2 میلیون کیلومتری بالاتر از سطح خورشید، از بین خواهد رفت.
اما جدیدترین تصویر از این دنبالهدار که نهم اکتبر (17 مهر) توسط تلسکوپ هابل تهیه شده است، نمایی سالم و دست نخورده از آیسان را به تصویر کشیده است.
در گزارش مقامات موسسه علمی تلسکوپ فضایی در بالتیمور آمده است: در تصویر جدید تلسکوپ هابل، هسته جامد و بسیار کوچک دنباله دار حل نشده است؛ اگر هسته از هم جدا شده بود، شواهدی از قطعات مختلف آن رویت می شد.
به گفته محققان، این تصویر در زمان حضور دنبالهدار در مدار سیاره مریخ و از فاصله 285 میلیون کیلومتری از زمین گرفته شده است.
محققان با تشکیل کمپین برای رصد آیسان قصد دارند فرآیند نزدیک شدن دنباله دار به خورشید را با کمک ابزار مختلف رصد کنند و در این شرایط دنباله دار به آسانی از زمین قابل مشاهده خواهد بود.
در صورتی که این دنبالهدار بتواند ماه آینده از سفر بسمت خورشید جان سالم بدر ببرد، ستارهشناسان میتوانند اوایل ماه دسامبر بار دیگر آن را مشاهده کنند.
محققان یک نقشه تعاملی از فضا تهیه کردهاند که امکان مشاهده جزئیات دقیقی از کهکشان راه شیری و صفحات کیهانی را برای کاربر فراهم می کند.
این نقشه تعاملی 100 هزار ستاره (100,000Stars) نام دارد که سفری دیدنی و جذاب را در سراسر کهکشان راه شیری امکانپذیر میکند؛ در این سفر مجازی جزئیات خیرهکننده گرافیکی از صفحات کیهانی و کهکشان که منزلگاه 400 میلیارد ستاره هستند، ارائه میشوند.
برای تهیه این نقشه، گوگل از تصاویر و داده های منابع مختلف از جمله ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) استفاده کرده است.
با زوم کردن بر روی نقشه، جزئیات کاملی از 100 هزار ستاره نزدیک به خورشید قابل مشاهده خواهند بود و با خارج شدن از حالت زوم، تصویر خیره کنندهیی از صفحات کیهانی و کهکشان راه شیری پیش روی بیننده قرار میگیرد.
با کلیک بر روی هر ستاره، نام آن به همراه تصویر دیجیتال و جزئیات بیشتری از ستارگان اطراف نشان داده میشود و با انتخاب یک موسیقی مناسب، این سفر فضایی مجازی در طول کهکشان راه شیری برای کاربر جذاب تر میشود.
گوگل پیش از این نیز نقشههایی از سطح مریخ و ماه تهیه کرده و در اختیار کاربران قرار داده بود.
اگر فاصله ماه تا زمین به اندازه فاصله ایستگاه فضایی بینالمللی بود، ساکنان روی زمین چه نمایی از ماه را مشاهده میکردند؟
ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) در فاصله 420 کیلومتری بالای زمین قرار دارد و ماه نیز در ارتفاع 384 هزار کیلومتری در حال چرخش است.
منجمان آماتور با تهیه یک فیلم ویدئویی دو دقیقهیی، نزدیک شدن ماه به زمین به اندازه فاصله با ایستگاه فضایی را شبیهسازی کردند.
به گفته طراحان اگر ماه در ارتفاع مداری مشابه ایستگاه فضایی قرار میگرفت، از غرب طلوع و در شرق غروب میکرد!
حرکت ماه بطور معمول بسیار آهستهتر از چرخش زمین است و بنابراین از شرق طلوع و در غرب غروب می کند، اما در ارتفاع 420 کیلومتری این حرکت بسیار سریعتر از زمین شده و بنابراین جهت طلوع و غروب ماه نیز تغییر پیدا می کند.
اگر ماه در این فاصله قرار می گرفت، تأثیر نیروی گرانش آن از جمله اثر جزر و مد نیز از بین می رفت.
گروهی از دانشجویان دانشگاه کونکوردیا کانادا به سرپرستی «مهدی سبزعلیان» در حال طراحی ماهواره ConSat-2 با استفاده از مواد خود ترمیم شونده هستند.
تیمی متشکل از دانشجویان مهندسی دانشگاه کونکوردیا سه سال قبل با هدف بررسی آنومالی اطلس جنوبی (Soyth Atlantic Anomaly) - منطقه یی در فضا که باعث نقص عملکرد تجهیزات الکترونیک می شود - ماهواره ConSat-1 را طراحی کردند.
این ماهواره سال گذشته به عنوان طرح برگزیده نخستین رقابت طراحی ماهواره کانادا انتخاب شد و جایزه پرتاب ماهواره به فضا را به خود اختصاص داد.
این تیم در حال طراحی ماهواره دیگری با استفاده از مواد خود ترمیم شونده هستند؛ با شکستن مواد در فضا، اپوکسی (epoxy) آزاد میشود که ترک ها را درزگیری کرده و از صدمات بعدی جلوگیری می کند.
«مهدی سبزعلیان»، محقق ایرانی دانشگاه کونکوردیا و سرپرست تیم طراحی ماهواره ConSat-2 تأکید می کند: تاکنون هیچ نمونه مشابهی به فضا فرستاده نشده است و معتقدیدم که این طرح می تواند در آینده برای توسعه ماهواره های بزرگتر و حتی طراحی ایستگاه فضایی بعدی مورد استفاده قرار بگیرد.
این تیم به دنبال جذب سرمایه برای تأمین بودجه اجرایی کردن طرح ماهواره ConSat-2 هستند.
۱. Final Fantasy VII - هیچ مشکلی آن قدر بزرگ نیست که نتوانی از پسش بر آیی
۲. The Legend of Zelda - عزم جدی کلید مسئله است
۳. Team Fortess 2 - گاهی اوقات، امور بدون کار گروهی پیش نمی روند
۴. Silent Hill 2 - از مشکلات نگریز، با آنها مردانه مواجه شو
۵. Grand Theft Auto V - به این دنیا پا گذاشته ای تا به کشف اسرار بپردازی و سیاحت کنی
۶. Call of Duty - همیشه آماده باش
۷. Super Mario Brothers - خواستن توانستن است
۸. PC Man - واقعیت خیلی چیزها همیشه آن طور که به نظر می رسد نیست
۹. Fallout 2 - هر انتخابی تبعاتی دارد
یک کمپانی کلمبیایی که دفتر اصلی آن ها در پایتخت این کشور یعنی بوگوتا قرار گرفته است این روزها روی لباس های ضد گلوله شیک و زیبا کار می کند.این لباس ها که تیپ افراد را حفظ می کنند قابلیت مقابله با ضربه های چاقو یا تیر سلاح هایی مانند: کلت 9 میلی متری یا مگنوم 44 را دارد.
این لباس ها تا به حال به 18 کشور دنیا ارسال شده است و حتی افراد مختلف و معروفی نیز در دنیا بوده اند که هنگام سخنرانی ها از این لباس ها به تن کرده اند. این لباس های ضد گلوله به هیچ عنوان نشان نمی دهند که ضد گلوله باشند.
این لباس های شیک به مانند کت و شلوار یا تی شرت های ساده تولید شده اند اما به راحتی گلوله از آن ها عبور نمی کند و می توانند جان انسان ها را به راحتی نجات دهند. این لباس ها البته بسیار گران هستند زیرا مواد اولیه به کار رفته در آن ها خاص و کمیاب است.
آژانس فضایی اروپا دور جدید تمرینات آموزشی فضانوردان را در اعماق آبهای دریای مدیترانه برگزار کرد.
شاید دیدن تصاویر فضانوردان در لباس فضانوردی و یک محیط خاکستری رنگ بیشتر تداعی کننده پیاده روی بر سطح کره ماه باشد، اما این تصاویر در حقیقت تمرینات آموزشی ماه نوردی را نشان می دهد که در اعماق آب های دریای مدیترانه برگزار شده است.
«ژان فرانسوا کلروی» و «هرو استونین» از فضانوردان آژانس فضایی اروپا (ESA) در این تمرینات، تجربه ماه نوردی «نیل آرمسترانگ» و «باز آلدرین» در مأموریت آپولو 11 را در اعماق آبها شبیهسازی میکند.
شبیهسازی ماهنوردی فضانوردان در اعماق دریا تحت عنوان برنامه آپولو 11 زیر دریا (Apollo 11 Under The Sea) برگزار شد.
این برنامه با همکاری شرکت غواصی اعماق دریا Comex انجام شد و با تنظیم شناوری فضانوردان به یک ششم گرانش روی زمین در اعماق دریای مدیترانه، حالتی مشابه جاذبه ماه شبیهسازی شد.
در طول این تمرینات، فضانوردان از لباس های فضانوردی مخصوص که بر اساس لباس فضانوردی Orlan روسیه طراحی شده است، استفاده کردند.
جمعآوری چندین نمونه خاک با کمک ابزاری مشابه ابزار مورد استفاده در مأموریت آپولو 11 بخش دیگری از تمرینات فضانوردان در اعماق دریا محسوب میشد.
به گفته مقامات ESA، این تمرینات گام نخست برای آموزش متخصصان در برنامه شبیهسازی راهپیمایی فضایی بر سطح ماه، مریخ و سیارکها محسوب میشود.
دانشمندان موفق به کشف شش کاندیدای جدید سیارهای با مدارهای فوق سریع چهار ساعته شدهاند که فاصله آنها با ستاره میزبانشان بقدری کم است که تقریبا در گردشهای پرسرعتشان با سطح آن برخورد دارند.
یک پژوهش جدید شکار سیاره نشان داده که این کاندیداهای سیارهای در صورت تائید میتوانند در میان نزدیکترین سیارات به ستاره خود باشند که تاکنون کشف شدهاند.
بیشتر سیارات فراخورشیدی عظیم گازی با دورههای مداری کمتر یا معادل چند روز از ثبات برخوردار نیستند. این امر به دلیل تخریب مدار آنهاست که در اثر تاثیر نزدیکی با ستاره میزبان بوجود آمده است.
برای سیارات یخی یا صخرهای، این تخریب میتواند آنها را به ستاره میزبان نزدیک کرده و گرانش آنها دیگر نمیتواند در برابر گرانش ستاره مقاومت کرده و آنها را در جای خود نگهدارد.
محققان با توجه به این ملاحظات به اجرای پژوهشی بر روی اجسام با طول گذر بسیار کوتاه در مجموعه دادههای کپلر پرداختند.
بررسی مقدماتی دانشمندان چند کاندیدای سیارهای را به نمایش گذاشت که از دورههای کمتر از 12 ساعت برخوردار بودند.
حتی با جرم تنها چند برابر زمین، این دورههای کوتاه بدین معنی است که شاید بتوان آنها را توسط تاسیسات زمینی موجود شناسایی کرد.
در صورت تائید، این سیارات میتوانند در میان سیارات با کوتاهترین مدار شناخته شده تاکنون قرار بگیرند.
محققان اخیرا یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین موسوم به کپلر 78b را شناسایی کردهاند که در فاصله 700 سال نوری قرار داشته و از مدار حدود 8.5 ساعته در اطراف ستاره میزبانش برخوردار است. این مدار کوتاهترین طول گردش شناختهشده تاکنون در میان سیارات است.
محققان استرالیایی موفق به شناسایی یک شیوه جدید برای درمان بیماری تهاجمی سرطان پستان سه گانه منفی شدهاند که بیشتر زنان جوان را در معرض ابتلا قرار میدهد.
این درمان بر پایه دو دارو است که در حال حاضر مورد استفاده بوده و ترکیب آن اخیرا بر روی موشها آزمایش شده است. انتظار میرود که کارآزماییهای انسانی به زودی آغاز شوند.
سرطان سهگانه منفی بر حدود 15 درصد از افراد مبتلا به سرطان پستان تاثیر گذاشته و درمان آن بسیار مشکل است.
محققان موسسه تحقیقات پزشکی کولینگ سیدنی کشف کردند که چگونه یک پروتئین به برخی از سرطانهای پستان در رشد و مقاوم شدن در برابر درمان کمک میکند.
آنها سپس دو دارو را برای تولید یک درمان جدید با هم ترکیب کردند که به گفته آنها ممکن است شیوهای موثر در توقف رشد تومور باشد.
به گفته دانشمندان، آزمایشات اولیه نشاندهنده تاثیر بسیار زیاد این ترکیب دارویی بوده و این که اکنون امیدوارند بتوانند مطالعات بالینی بیشتر را آغاز کنند.
محققان IBM نمونه اولیه سیستم رایانهیی را با الهام از مغز توسعه دادهاند که از خون الکترونیک تغذیه میشود!
مغز انسان با قدرت محاسباتی فوقالعاده در یک فضای کوچک، تنها از 20 وات انرژی استفاده میکند و محققان بدنبال الگوبرداری از آن برای توسعه سیستم های رایانهیی جدید با مصرف پایین انرژی هستند.
مغز انسان 10 هزار برابر متراکمتر و کارآمدتر از رایانههای موجود است، چرا که شبکه یی از مویرگها و رگهای خونی برای انتقال گرما و انرژی بطور همزمان مورد استفاده قرار میگیرند.
هوشمندترین رایانه IBM در حال حاضر، رایانه واتسون (Watson) است که برخلاف مغز انسان، به 85 هزار وات انرژی نیاز دارد.
بهرهوری انرژی اصل مهم برای توسعه نسل آینده سیستمهای رایانهیی محسوب میشود.
سیستم رایانهیی جدید که توسط محققان IBM توسعه یافته است، جریان ردوکس (redox flow) نام دارد که «خون» الکترونیک را در سراسر رایانه پمپاژ کرده و حرارت را از سیستم خارج میکند.
مدل پایه این سیستم در آزمایشگاه فناوری زوریخ توسط دکتر «پاتریک روخ» و دکتر «برونو میشل» معرفی شد.
به گفته «میشل»، 99 درصد از ظرفیت رایانه به تأمین انرژی و خنک سازی اختصاص داده شده است و تنها یک درصد برای پردازش اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند؛ اما مغز از 40 درصد ظرفیت خود برای کارآیی عملکردی استفاده کرده و تنها 10 درصد به انرژی و خنک سازی اختصاص دارد.
محققان بدنبال الهام گرفتن از یکی از قوانین طبیعت - مقیاس آلومتریک - هستند که بر اساس آن، نیروی متابولیک حیوان با افزایش اندازه بدن، افزایش پیدا میکند؛ بطور مثال یک فیل وزنی معادل یک میلیون موش دارد، اما مصرف انرژی آن 30 برابر کمتر است و می تواند کارهایی را انجام دهد که این تعداد موش قادر به انجام آن نیستند.
مهندسی مایع
راه حل محققان IBM استفاده از خنک کننده مایع یکپارچه است و تراشه ها به لوله های باریک آب میان لایهیی مجهز میشوند.
در ابررایانه آلمانی SuperMUC بعنوان مدلی از طراحی رایانههای آینده، به جای استفاده از هوا از خنک کنندههای مایع استفاده میشود که از آب گرم برای خنکسازی مدارها استفاده میکند که در نتیجه باعث کاهش 40 درصدی مصرف انرژی میشود.
اما محققان IBM در مرحله سوم تکامل رایانهها، از مایع بطور همزمان به عنوان سوخت و خنککننده استفاده کردهاند؛ مدل پایه واحد جریان ردوکس (redox flow) ساختاری شبیه یک باتری ساده دارد و عملکرد آن در آزمایشگاه تست شده است.
ابتدا یک مایع - الکترولیت - از طریق الکترودها شارژ میشود و سپس بداخل رایانه پمپاژ شده و انرژی در تراشه تخلیه میشود.
این «خون الکترونیک» بعنوان منبع تغذیه، کلید دستیابی به محاسبات در مقیاس زتا (یک * 10 به توان 21 ) محسوب می شود که در محاسبات کوانتومی، محاسبات DNA یا محاسبات نورومورفیک کاربرد خواهد داشت.
چشم انداز محققان، توسعه رایانه یک پتافلاپ تا سال 2060 میلادی است که برعکس نمونه های بسیار بزرگ امروزی، براحتی روی میز جای می گیرد.
تصاویر جالب و تحسینبرانگیز از منطقه مشابه «دره گراند کانیون» در مریخ توسط فضاپیمای مارس اکسپرس سازمان فضایی اروپا به شکل سه بعدی ثبت شدهاند.
این دره موسوم به «Hebes Chasma» یک شکاف عجیب 315 کیلومتری است که تقریبا درست در وسط استوای مریخ در لبه بالایی درهواره مارینر قرار گرفته است.
دانشمندان امیدوارند که این دره و شبکه درههای همسایه آن بتوانند درک بهتری در مورد تحولات زمینشناسی سیاره سرخ ارائه کنند.
فضاپیمای مارس اکسپرس سازمان فضایی اروپا(اسا) در موقعیتهای مختلف بر روی این منطقه از سیاره مریخ پرواز کرده اما این موزائیک تصویری متشکل از هشت عکس به نمایش کل منطقه Hebes Chasma و با دقت بیشتر از همیشه پرداخته است.
سازمان اسا با تصویربرداری از مناطق در سه طول موج مختلف، نمای بهتری از شکل دره در زوایای مختلف ارائه کرده است.
منشا دره Hebes Chasma و درههای همسایه آن که در اثر نیروهای تکتونیکی از هم گسسته شدهاند با منطقه آتشفشانی تارسیس در نزدیکی آنها ارتباط دارد. این منطقه عظیم در سیاره مریخ در طول تاریخچه باستانی آتشفشانی آن شکل گرفته است.
با افزایش برآمدگی منطقه تارسیس توسط مواد مذاب طی چند میلیارد سال اول تشکیل سیاره سرخ، پوسته اطراف کشیده شده و در نهایت از هم باز و به فرورفتگیهای عظیم منجر شده است.
یکی از این فرورفتگیها دره Hebes Chasma بوده و الگوهای پیچیده گسل در اطراف گودیهای عمیق قابل مشاهده است. این گودیها به خصوص در تصاویر رنگ اصلی و سه بعدی مشهود هستند.
در مرکز Hebes Chasma یک تپه قرار داشته که منطقهای مرتفع با قله و دامنههای مسطح است. هیچکدام از درههای دیگر سیاره مریخ از ویژگیهای مشابه برخوردار نبوده و منشأ آن هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
لایههای آن شامل مواد آتشفشانی بوده اما همچنین غبارهای جمع شده در اثر وزش باد و رسوبات دریاچهای نیز در طول زمان روی آن قرار گرفتهاند.
یک تکه شبیه نعل اسب از بخشی از این تپه جدا شده و به کف دره سقوط کرده است. یک ویژگی مشابه در سوی مخالف این تپه قرار داشته و در تصاویر کاملا رنگی مشخص است.
سایر رسوبات زمینلغزه در همهجای سطح دره Hebes Chasma قابل مشاهده هستند که بسیاری از آنها از دیوارههای اصلی دره سقوط کردهاند.
دیوارههای دره و تپه دارای شیارههایی هستند که نشاندهنده سست بودن ماده و ساییده شدن آسان آن است.
در تصویر دیگر، نواری از ماده تاریک بین دو لایه ماده روشن دیده میشود.
یک ایده این است که این ماده از بالای تپه سر خورده و پایین افتاده و در دامنههای پایین جمع شده است. همچنین سطح تیرهرنگی در اطراف پایه تپه دیده میشود که یا از لایههای رسوب جوان در ارتفاعات بالاتر تپه ساییده شده یا بطور جداگانه توسط باد یا آب تهنشین شدهاند.
دیگر لایههای موجود در اطراف تپه ممکن است در اثر آب تهنشین شده باشند.
دادههای به دست آمده از هر دو فضاپیمای مارس اکسپرس و مدارگرد اکتشافی مریخ به نمایش برخی بخش های دره Hebes Chasma پرداخته که مواد موجود در آن تنها در حضور آب قابل شکل گیری هستند. این امر نشاندهنده آن است که زمانی در تاریخ سیاره سرخ، این دره باید از آب برخوردار بوده باشد.
اگرچه بنابر اعلام دانشمندان اسا، بقایای آشفته موجود در کف دره نشاندهنده آن است که زمینلغزههای زیادی نیز به ایفای یک نقش اساسی در شکلگیری و تعریض این شکاف عمیق از زمان شکلگیری آن پرداختهاند.
بر اساس تحقیقات علمی انجام شده در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان برای اولین بار مکانیزم افزایش مقاومت و معرفی گونه چمن بومی مقاوم به تنش ترافیک با کاربرد تنظیم کننده ترینگزاپک اتیل مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر نعمتالله اعتمادی، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این تحقیق در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد محمد حسین شیخ محمدی انجام شده است، افزود: ترافیک به معنی صدمه به چمن در اثر فشار، پارگی و له شدگی که ناشی از حرکت بازیکنان، ماشینآلات و حیوانات است، تعریف میشود که باعث هزینههای غیر قابل جبرانی به چمنها و ورزشکاران میشود.
وی افزود: داشتن چمنهای مقاوم به ترافیک و افزایش مقاومت به تنش ترافیک چمنها یکی از مهمترین دغدغههای مدیران زمینهای ورزشی و فضای سبز است.
اعتمادی با بیان این که هدف از انجام این پژوهش، بررسی مقاومت به ترافیک گونه بومی ایرانی با نام علف گندمی بیابانی و گونه فستوکای بلند و افزایش مقاومت این دو گونه به تنش ترافیک در دانشگاه صنعتی اصفهان بود، خاطرنشان کرد: این تحقیق طی دو سال با هزینه حدود 40 میلیون ریال توسط مهندس محمدحسین شیخ محمدی به راهنمایی من و دکتر نیکبخت و مشاوره دکتر مجیدی از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی به اجرا درآمده است.
وی با بیان این که سرزنی چمنها خود عامل ایجاد تنش و هزینههای افزوده میشود، اضافه کرد: تنظیم کنندههای رشد گیاهی نقشهای مهمی در حفظ چمن ورزشی و فضای سبز دارند و این مواد به منظور ممانعت از رشد، کاهش هزینههای کارگری برای سرزنی چمن و دیگر فعالیتها مورد استفاده قرار میگیرند.
اعتمادی افزود: تحقیقات تیم علمی ما مشخص کرد تنظیم کننده ترینگزاپک اتیل جهت بهبود مقاومت به تنش ترافیک در چمنهای گرمسیری و سردسیری مصرف میشود، ولی مکانیسم این عمل هرگز مشخص نشده بود، به همین دلیل تحقیقی جهت افزایش مقاومت گونههای فستوکا و علف گندمی به ترافیک توسط ترینگزاپک اتیل، بررسی مقاومت به ترافیک گونه ایرانی علف گندمی بیابانی و تعیین چگونگی مکانیسم عمل ترینگزاپک اتیل در افزایش مقاومت به ترافیک تعریف شد.
استاد راهنمای این پایاننامه پیرامون نتایج حاصل از این تحقیق گفت: چمن علف گندمی با کیفیت بالا و فعالیت آنزیمی قابل قبول، محتوی آب نسبی بالا و نشت الکترولیت پایین در شرایط تنش ترافیک، مقاومت خوبی از خود نشان داده است و با تکمیل تحقیقات در آینده میتوان امیدوار بود از این چمن به عنوان گونه بومی مقاوم به پاخوری در ایران استفاده شود.
وی افزود: از جمله نتایج این پژوهش تأثیر تنظیم کننده ترینگزاپک اتیل بر افزایش کلروفیل، محتوی آب نسبی، آنزیمهای آنتی اکسیدانی و کاهش نشت الکترولیت و درنهایت کاهش آسیبهای ناشی از تنش ترافیک بر روی هر دو گونه چمن است.
علاوه بر کاهش هزینههای نگهداری چمنهای مطلوب زمینهای ورزشی و فضاهای سبز، استفاده از این تنظیم کننده به پرورش چمنی پررنگتر و تیرهتر و افزایش مقاومت به تنشهای محیطی مانند خشکی منجر میشود.
از نتایج این پایاننامه یک مقاله به مجله معتبر کراپ ساینس (Crop science) ارائه شده و سه مقاله علمی پژوهشی داخلی و یک مقاله در هشتمین کنگره علوم باغبانی ایرانی و یک مقاله در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) پذیرفته شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.