چنانچه در وقایع روز هفتم آمده است، بستن آب به طور رسمی از روز هفتم محرم آغاز شد و در این روز لشکریان و افراد بسیاری به دستور ابن زیاد به کربلا آمدند و تعداد لشکریان دشمن بسیار شد. با فرا رسیدن روز هشتم محرم سال 1437 قمری، گلچین خبرآنلاین از وقایع مربوط به این روز در سال 61 هجری قمری را به نقل از پژوهش های دکتر محمدرضا سنگری در ادامه می خوانید.

 حوادث روز هشتم محرم

فرمان جدید عبیدالله: با دریافت نامه ی جدید یزید و دادن اختیارات کامل به عبیدالله، وی بر اساس نامه ی یزید دستور داد:

۱. تعداد جاسوسان افزایش یابد و همه جا را زیر نظر بگیرند. 
۲ . آخرین نیروها از کوفه به کربلا اعزام شوند. 
۳. مراقبت شدید و دستگیری عناصر مشکوک و متهم و مجازات سنگین آنان. 
۴. کشتن بدون درنگ. 
۵. ارسال آخرین اخبار بی هیچ وقفه به شام. (از کوفه به شام)

توصیف امام در روز هفتم و هشتم: یکی از سربازان سپاه عمرسعد که همراه با چهار هزار نفر به کربلا آمده بود می گوید: ما چهار هزار نفر قرار بود به سر زمین دیلم (بخشی از سرزمین های شمالی ایران) اعزام شویم، اما عبیدالله ما را به کربلا فرستاد. من در کربلا اباعبدالله را در حالی که موی سر و محاسن او سیاه بود ملاقات کردم. امام پاسخ سلام مرا داد(اندکی صدای امام تو دماغی بود!) شهاب بن خراش که این نکته را از زبان یکی از اقوامش ـ همان که در کربلا بوده است ـ نقل می کند، می گوید وقتی برای زیدبن علی باز گفتم: از این سخن که اباعبدالله صدایش اندکی غُنّه (تو دماغی) بوده است شگفت زده شد. امام به آن شخص گفته بود انگار قصد دارید امشب به سپاه من دستبرد بزنید.

آب آوردن ابوالفضل العباس: وقتی تشنگی در خیمه ها بالا گرفت امام برادرش عباس را فراخواند. وی بر اسب نشست و همراه سی نفر سواره و بیست نفر پیاده رهسپار شریعه شد.

حرکت در دل شب بود و بیست مشک که باید پُر می شدند. علی اکبر نیز همراه عموی خویش بود. پرچم را نافع بن هلال جملی در دست داشت. گروه امدادی آب رسان به کنار فرات رسیدند. عمروبن حجّاج زبیدی که با ۵۰۰ نفر نگهبان فرات بود فریاد زد کیستید؟ برای چه آمده اید؟
نافع بن هلال پاسخ داد: منم نافع بن هلال. آمده ایم آب بنوشیم، آبی که بر همگان حلال است.

عمروبن حجّاج گفت: خوش آمدی، بنوش!
نافع گفت: هرگز! یه قطره نخواهم نوشید تا وقتی حسین (ع) تشنه است.
عمرو گفت: نه، اجازه نمی دهم، ما را اینجا گماشته اند تا حسین آب ننوشد.
نافع به یاران گفت: مشک هایتان را پر کنید. پیاده ها مشک ها را پر کردند.

عمروبن حجّاج حمله کرد. جنگی کوتاه در گرفت. در حال جنگ، پیادگان مشک ها را پُر کردند. چند تن از نگاهبانان کشته شدند و از یاران امام کسی شهید نشد. رزم ابوالفضل العباس در این نبرد کوتاه یاران را سرشار شجاعت کرد. برخی گفته اند لقب «سقایت» از این لحظه به ابوالفضل العباس داده شد.
پس از اینکه آب به خیمه ها رسید سهم هیچکس بیش از یک بار نوشیدم نشد.

بازگشت فراس بن جعده از میان یاران امام: این شخص با اباعبدالله الحسین (ع) همراه شد. پس از مذاکرات امام و عمرسعد، امید به صلح و حل مسئله داشت. وقتی عزم و ایستادگی امام را دید و دریافت که ماندن و کشته شدن قطعی است از امام اجازه ی بازگشت گرفت و از کربلا بیرون رفت!

خطبه خوانی ابا عبدالله: پس از محاصره شدید و تشنگی ـ گویا در روز هشتم ـ امام مقابل دشمن آمد و در حالی که بر شمشیر تکیه داده بود، یک بار دیگر خود رابه دشمن شناساند و پس از معرفی پیامبر به عنوان جد و پدرش علی (ع) و عموهایش و مادرش، پرسید با اینکه می دانید من کیستم چرا قصد کشتن مرا دارید؟
گفتند: این همه را می دانیم اما نمی گذاریم قطره ای از آب بنوشید تا از تشنگی بمیرید.

اهل حرم با شنیدن این سخنان گریستند و شیون کردند. امام فرمود: آرام باشید که بعد از این بسیار خواهید گریست. ( این ماجرا را برخی به بیش از تاسوعا نسبت داده اند که دقیق تر آن است که این خطبه ی امام در روز عاشورا بوده است.)

آخرین نامه ی عمر سعد به عبیدالله: عمر سعد، گزارش کربلا را به عبیدالله نوشت و عبیدالله با خواندن نامه ی عمرسعد گفت: این نامه گواه اندرزگویی عمر سعد است به امیر خویش. من آن را می پذیرم(رفتن حسین را). شمر که در مجلس بود برخاست و گفت: حسین اکنون در سرزمین تو و کنار توست. آیا از او می پذیری که از اینجا برود. به خدا سوگند اگر برود دیگر به او دست نمی یابی. آنگاه او قوی و تو ضعیف خواهی بود. با بازگشت حسین موافقت نکن که نشانه ی ناتوانی و سستی است، باید او و یارانش تسلیم حکم تو شوند. پس از تسلیم، هر گونه خواهی می توانی رفتار کنی (ببخشی یا بکشی). من شنیده ام عمر سعد کوتاهی می کند و با حسین میان دو لشکر نشست و گفت و گو برگزار می کند.

عبیدالله گفت: نظر تو درست است.

فرستادن شمر به کربلا: عبیدالله پس از این گفت و گو، نامه ای نوشت و به شمر ذی الجوشن سپرد تا به کربلا برساند. در نامه نوشته شده بود: باری، تو را نفرستاده ام تا شانه از زیر کار خالی کنی. تو به آرامش و صلح و آسایش دل بسته ای. اگر حسین و یارانش تسلیم شدند آنها را نزد من بفرست و گرنه، بر آنها حمله ور شو پس از قتل آنان، اعضای بدنشان را قطعه قطعه کن. پس از کشتن حسین بر سینه و پشت وی اسب بتاز که وی ناسپاس و سرکش و گستاخ و بیدادگر است. اگر به دستور من عمل کردی پاداش فرمانبر مطیع را دریافت خواهی کرد و اگر چنین نمی کنی، سپاه را به شمر بن ذی الجوشن بسپار که فرمان لازم را به او داده ایم.

عبیدالله زیاد به شمر گفته بود اگر عمر سعد پذیرفت که با حسین بجنگد مطیع او باش وگرنه، گردنش رابزن و سرش را به کوفه بفرست و خود فرماندهی سپاه را عهده دار باش.

نوشته اند: عبیدالله بن زیاد، حویرة بن یزید تمیمی را مأمور کرد که به محض رسیدن نامه به عمرسعد اگر برای جنگ اقدام نکرد او را بگیرد و در بند بکشد.

شمر با این زمینه سازی و با استفاده از موقعیت و روحیات عبیدالله بن زیاد، به سمت کربلا حرکت کرد.



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 ابابیل از پهپادهای ارتش جمهوری اسلامی ایران است که شهرت آن پرواز بر فراز ناو وینسنز می‌باشد. کلمه "ابابیل" از قرآن کریم گرفته شده و اشاره به ماجرای هجوم کفار با فیل‌ها به خانه کعبه دارد که به اذن خداوند پرنده‎های ابابیل با پرتاب سنگ‎ریزه فیل‎ها را از پای درآوردند. این پهپاد می‌تواند تا 8 ساعت پرواز داشته باشد و توانایی حمل تسلیحات را دارد.
 
ابابیل
 
"ابابیل" پس از گذراندن مراحل تحقیقاتی خود در صنایع مکانیک "ساصد" در مهر ۱۳۶۵ به منظور تولید انبوه به صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) منتقل شد. این پرنده با توجه به شرایط و ضرورتهای زمان جنگ تا سال ۱۳۶۸ به صورت غیراستاندارد و یکبار مصرف با قابلیت حمل ۴۰ کیلوگرم مواد منفجره تولید شد. از سال ۱۳۶۹ با توجه به نیازمندی‌های جدید نیروهای مسلح، اقدام به طراحی دوباره تمامی بخش‌های بال و بدنه، سامانه‌های ناوبری و هدایت و کنترل این پهپاد شد و از سال ۱۳۷۰ این هواپیما در خط تولید انبوه قرار گرفت و امروزه هواپیمای بدون سرنشینی استاندارد و چند بار مصرف است. نمونه‌های جدید آن مجهز به سامانه ۱۲۳(پایدارکننده خودکار) و جی‌پی‌اس است. این سامانه دارای قابلیت‌های متنوعی از جمله پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبان غیرحرفه‌ای (در برد بلند و کوتاه)، برخاست خودکار و فرود نیمه خودکار، برنامه‌ریزی و هدایت روی یک مسیر دلخواه به کمک سامانه ناوبری جهانی، امکان قطع‌کردن ارتباط پایگاه با پهپاد، ارسال اطلاعات از پهپاد به پایگاه به‌صورت ۱۷کانال مجزا شامل کانال‌های دیجیتال مربوط به دور موتور، اندازه زوایای اوج‌گیری و غلت، مقدار سوخت، ولتاژ باتری‌ها، ارتفاع، سرعت پیمایش و چند کانال آزاد.
 
ابابیل
 
**شاهکار ابابیل
 
به روایتی پهپاد ابابیل به سمت وینسینز پرواز می‌کند و طی یک عملیات زیبا از برخی نقاط ناو اطلاعات جمع می‌کند و پس از جمع آوری اطلاعات خود را در معرض دید راداری دشمن قرار می‎دهد. این کار پهپاد، همانند انسانی است که اطلاعات دشمن را جمع کرده و پس از آن به منظور شکست هیمنه دشمن مقابل چشمان دشمن مانور می‎دهد.
 
ابابیل
 
ابابیل بسته به مدل می‎تواند یک، یا دو پایدار کننده عمودی داشته باشد که در حالت اول، پایدار کننده روی بدنه نصب می شود و در حالت دوم، هر کدام روی قسمت انتهایی یک بال. گفته شده که حالت دوم برای افزایش سطح مقطع راداری در نمونه های هدف هوایی استفاده می شود. اما پهپاد ابابیل حزب الله که توسط اسرائیل مورد هدف قرار گرفت نیز دارای دو پایدار کننده بود. از این رو این کار می تواند برای افزایش پایداری پرنده نیز باشد. بدنه بعضی مدل‎های ابابیل، آلومینیومی و برخی دیگر از انواع جدیدتر، کامپوزیتی است. دو نوع موتور برای این پرنده در نظر گرفته شده است. اولین مدل موتور WAE-342 با قدرت 25 اسب بخار و دومی موتور Vanckle Engine P-73 با قدرت 30 اسب بخار است. میدانیم که پهپاد ابابیل 2 که در نمایشگاه IDEX سال 1999 به نمایش در آمد از موتور P-73 استفاده می کرد. 
 
 
**توانایی ابابیل
 
ابابیل می‌تواند برای مأموریت های عکس برداری و جمع آوری اطلاعات به کار رود، یا این که به عنوان پهپاد هدف برای تمرین پدافند و نیروی هوایی استفاده شود، به عنوان دیکوی و برای گیج کردن دشمن پرواز کند یا این که با کلاهکی 40 کیلویی مسلح شود و اهداف از پیش تعیین شده را نابود سازد. یکی دیگر از فعالیت‌های مهم ابابیل فعالیت‌های الکترونیکی است و می تواند در جنگ الکترونیک کارا باشد و داده‌ها را به ایستگاه زمینی خود در مسافت قابل توجهی ارسال کند.
 
ابابیل
 
ابابیل می‎تواند با سیستم خلبان خودکار شهید نوروزی تا 30 کیلومتر و در صورت استفاده از سامانه پایدار کننده 123 و جی پی اس تا 150 کیلومتر برد عملیاتی داشته باشد. برد را در صورت افزایش توان خروجی سامانه مخابراتی در سیستم شهید نوروزی به 120 کیلومتر نیز می توان رساند. اما اگر ارتباط با مرکز کنترل قطع شود، پرنده با اتکا به سیستم خلبان خودکار خود به پرواز بر فراز منطقه ادامه می دهد.
 
 
ابابیل
 
ابابیل یکی از قدیمی‎ترین و پر تیراژترین پهپادهای ایران است. از این رو شاید معروف‎ترین آنها نیز می‌باشد. این پرنده به خاطر برد نسبتا زیاد آن تا سال 2003 برای هر گونه عملیات اطلاعاتی در برد بیشتر از 50 کیلومتر استفاده می‎شده است. از جمله این عملیات‎ها می توان به پرواز های مکرر ابابیل بر فراز کمپ اشرف، اردوگاه سازمان منافقین، در عراق اشاره کرد. همین پهپاد بود که برای اولین بار از ناو آمریکایی وینسنز در خلیج فارس تصویر برداری کرد. پرواز های شناسایی حزب الله در خاک اسرائیل نیز توسط همین پرنده صورت گرفت. هم‌چنین عکسبرداری از نیروگاه هسته‌ای دیمونا اسرائیل و عکس‌برداری از مانور مشترک ارتش آمریکا و اسرائیل در کارنامه ابابیل قرار دارد. این هواپیمای بدون سرنشین در اولین پرواز خود بر فراز ساختمان وزارت جنگ صهیونیست ها (کریاه) در تل آویو به پرواز درآمد. این موارد باعث شد که ابابیل، معروف ترین پهپاد ایرانی شود.
 
 
ابابیل
مشخصات
 
سازنده: شرکت هسا (تا زمانی نامعلوم)، شرکت قدس (تا کنون)
طول: 2.88 متر
عرض (با احتساب بال ها): 3.25 متر
ارتفاع (با احتساب آنتن ها): 90.88 سانتی متر
قطر بدنه: 25 سانتی متر.
سطح بال: 1.76 متر مربع
طول پیشبال ها (کانارد ها): 168.8 سانتی متر
سطح پیشبال ها: 35 سانتی متر مربع
طول ملخ ها (پراپلر): 61 سانتی متر
وزن: 83 کیلوگرم (نمونه ی آلومینیومی)
حداکثر وزن برخاست: تا 123 کیلوگرم در مدل های جدید
وزن بدنه بدون سوخت: 30 کیلوگرم (نمونه ی آلومینیومی)
شعاع عملیاتی (رفت و برگشت): بسته به مدل 120 یا 150 کیلومتر
ارتفاع پرواز: 14000 پا
مدت زمان پرواز: 90 دقیقه در مدل های اول. تا 3 ساعت نیز در مدل های پیشرفته‌تر گزارش شده.
موتور: WAE-342 یا Norton P-73
نوع موتور: به ترتیب پیستونی دو سیلندر دوزمانه / وانکل
توان موتور: 25 اسب بخار / 30 اسب بخار
حجم موتور: 342 سی سی / 208 سی سی
وزن موتور: 8.5 کیلوگرم / 10 کیلوگرم
تراست ایجاد شده: 0.311 کیلونیوتن / 0.35 کیلونیوتن
سرعت کروز: 290 کیلومتر بر ساعت
بیشینه ی سرعت: 300 کیلومتر بر ساعت


تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

در باب این که شهادت به چه معنایی است و چگونه تعریف می‌شود، معیارهای بسیاری مطرح می‌شود؛ ولی به نظر می‌رسد یکی از اساسی‌ترین معیارها، ایثار است. شهید کسی است که آرمانی الهی و آسمانی دارد و جان خود را در این راه اهدا می‌کند.

 
 

اما از سوی دیگر، شهید یک آرمان زمینی نیز دارد. به عبارت دیگر، شهید برخی واقعیات زمینی را مغایر ارزش های آسمانی خود می داند و حتی به قیمت به خطر انداختن جان خود سعی می کند این واقعیت زمینی را تغییر دهد. شهید در این راه جانش را می دهد و این تغییر را ایجاد می کند؛ ولی او در زمین شاهد این تغییر نیست، چرا که این تغییر بعد از جان دادن او رخ داده است. سایر انسان ها از این تغییر منتفی می شوند و اینجا شهید همان کسی است که ایثار کرده است.

ما شیعیان، شهادت را با نام امام حسین و یاران وفادارش می شناسیم. اما اگر ایثار بخشی از ماهیت شهادت است، امام حسین و یارانش، چه تغییری را در جهان خاکی با شهادت خود ایجاد کردند؟ مگر جز این نیست که همه مبارزان لشکر اباعبدالله به شهادت رسیدند و همه اهل بیت ایشان و زنان و کودکان همراه آنها به اسارت گرفته شدند؟ پس چه تغییری به واسطه این نهضت ایجاد شد؟ از سوی امام و یاران او چه ضربه جبران ناپذیری به مظهر ظلم زمانه وارد آمد که به قیمت شهادت حضرت و یارانش تمام شد؟

یکی از مهم ترین تغییراتی که به واسطه قیام عاشورا ایجاد شد، آگاهی بخشی بود. اما آگاهی به چه چیزی؟ قیام عاشورا یک نهضت آگاهی بخش بود، اما موضوع این آگاهی چه بود؟ به نظر می رسد این قیام ماهیت ظلم و هویت ظالم را آشکار کرد. قیام عاشورا نشان داد خلافت یزید چگونه ماهیتی دارد. این قیام به همگان نشان داد یزید از ریختن هیچ خونی ابا ندارد. این قیام نشان داد یزید و حامیان او حتی به کودکان نیز رحم نمی کنند. این قیام نشان داد یزید حاضر است به ناجوانمردانه ترین شیوه ها در مقابل مخالفان رفتار کند. این قیام نشان داد یزید که خود را خلیفه رسول اکرم(ص) می دانست، هیچ نسبتی با رسول اکرم(ص) ندارد، چرا که اهل بیت پیامبر(ص) بزرگ ترین مخالف حکومت اوست.

بنابراین شهادت امام حسین و یارانش ایثار بود و این ایثار از جنس آگاهی بخشی بود. اما اگر آگاهی بخشی ارزش جان حسین (ع) و یاران باوفایش را دارد، پس چرا امروز ما انسان ها آگاهی بخشی را هدفی بزرگ ندانیم؟

امروز جوانان و نوجوانان فلسطینی با این که می دانند در مقابل دشمن کاملا مسلح، در صورت مبارزه به شهادت خواهند رسید، اما با پا پیش گذاشتن و مبارزه با ظالم، هر روز بیش از پیش ماهیت این حاکمان ظالم را بر مردم جهان معلوم می کنند و به این شیوه زندگی خود را در مسیر الهی آگاهی بخشی به سایر انسان ها ایثار می کنند. اهدای جان به هدف آگاهی رساندن، ایثاری است تام و تمام که بزرگ ترین نمونه آن شهید کربلاست.



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

خورشید به تنهایی نزدیک به ۹۹.۸۶ درصد از جرم منظومه‌ی شمسی را به خودش اختصاص داده است. در مقایسه با خورشید که ستاره‌ی منظومه ی ما است، زمین بی‌اندازه کوچک به نظر می‌رسد. حال خورشید، نیز در مقایسه با بعضی ستاره ها بسیار کوچک است.

ستاره‌ی کانیس ماجوریس بزرگ‌ترین ستاره‌ای است که تا کنون بشر توانسته شناسایی کند. مقایسه‌ی ابعاد خورشید با این ستاره  غیرممکن است؛ چرا که ابعاد این دو ستاره بیش از حد متفاوت است. برای اینکه بتوانیم مقایسه‌ی خوبی از ابعاد زمین و دیگر ستاره‌ها ارائه کنیم از ستاره‌ی ریجل (Rigel) به عنوان معیار استفاده می‌کنیم. ستاره‌ی ریجل روشن‌ترین ستاره در صورت فلکی جبار یا همان شکارچی است.در تصویر زیر شما می‌توانید خورشید را در میانه‌ی تصویر ببینید. قسمت آبی - بنفش رنگ سمت راست تصویر نیز قسمتی از ستاره‌ی ریجل است و آن نقطه ای که با دایره‌ی قرمز مشخص شده جایی است که شما در آن حضور دارید.

SunSize1

ابعاد جهان و فضای اطراف ما به حدی بزرگ است که شاید هیچ‌وقت هیچکس حتی نتواند بزرگی آن را تصور کند. در تصاویر زیر می‌توانید متوجه این موضوع شوید. سیاره‌ی زمین در کنار خورشید بسیار کوچک به نظر می‌رسد. زمین فاصله‌ای برابر با ۹۳ میلیون مایل یا همان ۱۵۰ میلیون کیلومتر از خورشید دارد. ستاره‌ی منظومه‌ی ما، دارای محیط قطاعی ۲.۷ میلیون مایلی است. جرم خورشید نیز ۳۳۳ هزار برابر جرم زمین است. با قراردادن ۱۰۹ زمین در کنار یکدیگر شما می‌توانید قطر خورشید را اندازه بگیرید. اگر ۱.۳ میلیون زمین را در کنار هم قراردهید به اندازه‌ی خورشید خواهند شد.

در تصویر زیر مقایسه‌ی زمین با خورشید را می‌توانید مشاهده کنید.

SunSize2

 

در تصویر بعدی، ابعاد ستاره‌ی منظومه ی شمسی یعنی خورشید با ستاره‌ی ریجل مقایسه شده است.

SunSize3

و اما در پایان، نقطه‌ی بنفش رنگی که در تصویر زیر میبینید ستاره‌ی ریجل است که با بزرگ‌ترین ستاره‌ی شناخته شده توسط بشر مقایسه شده است.

SunSize4

کانیس ماجوریس که بزرگ‌ترین ستاره‌ی شناخته شده است در مراحل پایانی عمر خودش قراردارد. ستاره‌ها دارای سه بازه‌ی عمری هستند. ستاره‌های جوان که عمدتا با رنگ‌های آبی شناخته می‌شوند و حجم آن ها در کمترین حالت ممکن خودشان است. پس از گذشت مدتی ستاره بزرگ‌تر می‌شود و به ستاره های زرد و نارنجی تبدیل می‌شوند. این ستاره‌ها در نیمه ی عمر خودشان هستند. خورشید در این بازه‌ی عمر خودش قرار دارد. و در نهایت ستاره‌های سرخ که در پایان عمر خودشان هستند. با گذشتن عمر ستاره ها، آنها بزرگ‌تر می‌شوند.

SunSize5

کانیس ۴۸۹۲ سال نوری با زمین فاصله دارد و محیط قطاعی آن برابر است با ۵.۴۶ میلیارد مایل که ۲۰۰۰ برابر خورشید ما است. به خاطر ابعاد این ستاره، دمای سطح آن از دمای سطح خورشید  کمتر است. دمای سطح این ستاره ۳۰۰۰ درجه سانتی‌گراد است و دمای سطح خورشید، ۵۶۰۰ درجه سانتی‌گراد. این دما با افزایش حجم ستاره‌ها کاهش می یابد؛ چرا که فعالیت‌های انرژی زا در هسته‌ی ستاره‌ها رخ می‌دهند.

همانطور که اشاره شد, ستاره‌های سرخ در پایان عمر خودشان هستند و کانیس نیز در این رده‌ی سنی قراردارد و تا ۱۰۰ هزار سال دیگر از هم فرو می‌پاشد. ستاره‌ی منظومه‌ی انسان‌ها ۵ میلیارد سال دیگر عمر خواهد کرد. یک ستاره در پایان عمر خودش در ابتدا منفجر می‌شود و پس از آن باقی مانده‌ی هسته‌ی مرکزی آن تحت‌تاثیر نیروی گرانش خودش در خودش فرومی‌ریزد. چنانچه جرم باقی مانده از هسته‌ی ستاره پس از انفجار زیاد باشد و گرانش زیادی ایجاد کند می‌تواند  به سیاه چاله  تبدیل شود. منجم فرانسوی جروم لالند اولین بار در سال ۱۸۰۱ این ستاره‌ی عظیم را کشف کرد. اما راید که در پروژه ی AstroCymru فعالیت دارد درباره‌ی این تصاویر این‌گونه گفت:

یکی از آخرین اکتشافات ما در منظومه‌ی شمسی این است که هر چیز بزرگی در فضا، عضوی از یک مجموعه‌ی بزرگتر است. عظمت فضا بیش از این است که ما بتوانیم آن را تصور کنیم.

بزرگترین ستاره‌ی شناخته شده نیز در مقایسه با ابعاد کهکشان راه شیری جزیی بسیار کوچک است. میلیارد‌ها ستاره در این کهکشان وجود دارد و خارج از این راه شیری نیز صدها میلیارد کهکشان دیگر و بزرگتر وجود دارد.



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هوش مصنوعی واقعی، می‌تواند دنیا را نابود کند. به فرض این که چیزی به نام هوش مصنوعی واقعی، اصولا ممکن باشد.

پاول فورد، نویسنده‌ی این مقاله در وب‌سایت MIT Technology Review، خاطره‌ای را این‌گونه آغاز می‌کند: "سال‌ها پیش، با یکی از دوستانم که مدیر یک استارت‌آپ بوده، قهوه می‌خوردیم. او به تازگی چهل ساله شده بود. پدرش بیمار بود و از ناحیه‌ی کمر، ناراحتی‌هایی داشت. دوست من، خودش را در آستانه‌ی دهه‌ی جدیدی از عمرش، غرق در زندگی می‌یافت. او گفت: «به من نخند، اما من روی تکینگی حساب می‌کردم.» "

دوست من در حوزه‌ی تکنولوژی کار می‌کرد. وی به چشم خود تغییراتی که باعث سریع‌تر شدن ریزپردازنده‌ها و شکل گرفتن شبکه‌ها شده بود را دیده بود. برای او، اتفاق مهمی نبود که باور داشته باشد قبل از میان‌سالی‌اش، هوش ماشین‌ها، از انسان‌ها فراتر خواهند رفت.(لحظه‌ای که آینده‌پژوهان به آن لحظه‌ی تکینگی می‌گویند.) یک هوش مصنوعی خارق‌العاده، اگر خیرخواه انسان‌ها باشد، در زمان کوتاهی، رمزهای ژنتیکی انسان را بررسی خواهد کرد و رمز جوانی ابدی را برای ما آشکار خواهد ساخت.  یا در حداقلی‌ترین حالت، خواهد توانست راه بهبودی درد کمر را مشخص کند.

ولی اگر هوش مصنوعی به وجود آمده، آن‌قدرها هم خیرخواه نبود چه؟ نیک بوستروم (Nick Bostrom)، فیلسوفی که انستیتوی بشریت در دانشگاه آکسفورد (Future of Humanity Institute at the University of Oxford) را مدیریت می‌کند، در کتابش با نام فوق هوش (Superintelligence)، سناریوی بالا را شرح داده است. کتاب وی باعث به وجود آمدن مناظرات و بحث‌های بسیاری درباره‌ی آینده‌ی هوش مصنوعی شده است. ماشینی را تجسم کنید که برنامه‌ریزی شده است تا حداکثر کلیپس کاغذ که ممکن است را تولید کند و ما می‌توانیم آن را «حداکثرکننده‌ی کلیپس کاغذ/paper-clip maximizer» بنامیم. حالا تصور کنید به هر دلیلی، همین ماشین، به شکل فوق‌العاده‌ای هوشمند شده است. با توجه به هدف این ماشین، ممکن است تصمیم بگیرد که کلیپس‌های کاغذی جدید و بیش‌تری تولید کند؛ تا آن‌جا که به سبک شاه میداس عملا همه چیزی را به کلیپس کاغذ تبدیل خواهد کرد.

ممکن است بگویید جای نگرانی نیست؛ می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم که به عنوان مثال دقیقا یک میلیون کلیپس کاغذ درست کند و بعد از کار بایستد. ولی اگر این ماشین، بعد از درست کردن کلیپس‌ها تصمیم گرفت عملکرد خودش را نیز بررسی کند، چه؟ آیا تعداد کلیپس‌ها را درست شمرده است؟ قطع به یقین، برای این کار نیاز است که ماشین، هوشمندتر شود. ماشین فوق‌هوش، نوعی مواد خام محاسباتی که هنوز ابداع نشده است را تولید می‌کند و به وسیله‌ی آن، هر شک و شبهه‌ای را بررسی خواهد کرد. اما هر شبهه‌ی تازه‌ای، شبهه‌های دیجیتالی جدیدی را حاصل خواهد شد و همین‌طور تا جایی ادامه پیدا می‌کند که هر چه روی زمین است به آن مواد خام محاسباتی تبدیل شود. البته به جز یک میلیون کلیپس کاغذ که ابتدا ساخته است!

نیک بوستروم باور ندارد که ماشین حداکثرکننده‌ی کلیپس کاغذ به طور دقیق عمل خواهد کرد. این یک آزمایش فکری است. آزمایشی که طراحی شده تا نشان دهد حتی سیستم‌های بسیار دقیق نیز در مهار کردن هوش مفرط ماشین‌ها، شکست می‌خورند. اما پروفسور بوستروم به این موضوع اعتقاد دارد که فوق‌هوش می‌تواند به وجود بیاید و مفید هم باشد. و البته وی فکر می‌کند که فوق هوش ممکن است تصمیم بگیرد که دیگر به انسان‌ها نیازی ندارد؛ یا از این قبیل رفتارها که باعث نابودی جهان خواهد شد. در همین راستا، عنوان فصل هشتم کتاب وی، این‌چنین انتخاب شده است: «آیا پیامدهای فوق‌هوش، به طور پیش‌فرض، نابودکننده و مخرب خواهد بود؟»

AI 3

این یک آزمایش فکری است. آزمایشی که طراحی شده تا نشان دهد حتی سیستم‌های بسیار دقیق نیز در مهار کردن هوش مفرط ماشین‌ها، شکست می‌خورند.

اگر این صحبت‌ها به نظرتان مضحک می‌آید، شما تنها نیستید که این‌طور فکر می‌کنید. منتقدان بسیاری نیز چنین فکر می‌کنند. از جمله رادنی بروکس (Rodney Brooks) از پیشگامان علم روباتیک، می‌گوید آن‌هایی که در ترس از یک هوش مصنوعی غیرقابل کنترل به سر می‌برند، در واقع درک درستی از این‌که کامپیوترها چه کار می‌کنند ندارند و متوجه نیستند وقتی می‌گوییم کامپیوترها دارند هوشمندتر می‌شوند منظورمان چیست. وی تاکید می‌کند که آن‌چه نیک بوستروم درباره‌ی چشم‌انداز هوش مصنوعی و فوق‌هوش تصویر کرده است، به آینده‌ی بسیار دور مربوط است و شاید هم به کل، غیرممکن باشد.

اما در عین حال، بسیاری از متفکران دیگر با بوستروم موافق‌اند و از همین حالا نگران آینده‌ی هوش مصنوعی هستند. چرا؟

اراده

آلن تورینگ در سال ۱۹۵۰ میلادی تئوری‌ای مطرح کرده است که می‌گوید ماشین‌ها، می‌توانند مثل یک بچه مورد آموزش و تدریس قرار بگیرند.

این پرسش که «آیا کامپیوترها قادر به فکر کردن هستند؟» از ابتدای به وجود آمدن کامپیوترها، بر دنیای این ماشین‌ها، سایه افکنده بود. آلن تورینگ در سال ۱۹۵۰ میلادی تئوری‌ای مطرح کرده است که می‌گوید ماشین‌ها، می‌توانند مثل یک بچه مورد آموزش و تدریس قرار بگیرند. جان مک‌کارتی (John McCarthy) مخترع زبان برنامه‌نویسی لیسپ (LISP)، اصطلاح «هوش مصنوعی-Artificial Intelligence» را در سال ۱۹۵۰ میلادی ابداع کرده است. به موازات این که محققان حوزه‌ی هوش مصنوعی در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی شروع به استفاده از کامپیوترها برای شناسایی عکس‌ها، ترجمه زبان‌های مختلف به یک‌دیگر و درک دستورالعمل‌ها در زبان معمولی و نه فقط در کدها کردند، این ایده که کامپیوترها نهایتا قادر به صحبت و تفکر-و بنابراین قادر به انجام اعمال شرورانه- خواهند بود، به جریان فرهنگی غالب نفوذ کرد. علاوه بر فیلم ۲۰۰۱: یک اودیسه فضایی (2001: A Space Odyssey) که غالبا به آن ارجاع داده می‌شود، فیلم دیگری در دهه ۱۹۷۰ با نام کلوسوس: پروژه‌ی فوربین (Colossus: The Forbin Project) تصوری را به جامعه القاء می‌کرد که نهایتا کامپیوترها، جهان را به مرز نابودی هسته‌ای و  زمستان هسته‌ای خواهند کشاند. و ۱۳ سال پس از این فیلم نیز، همین موضوع، دست‌مایه‌ی اثر دیگری به نام بازی جنگ (WarGames) شد. همین‌طور گذشت تا بالاخره  در سال ۱۹۷۳، آدم مصنوعی‌های فیلم جهان غرب (Westworld) به کلی دیوانه شدند و شروع به کشتار مردم دنیا کردند.

AI 4

 زمانی که تحقیقات روی هوش مصنوعی، به نتایج بلندپروازانه‌ای که مد نظر بود، نرسید، بودجه‌های مربوط به این تحقیقات به شدت کاهش یافت و با این اتفاق، «زمستان هوش مصنوعی» آغاز شد. اما در همین شرایط نیز، شعله‌ی ماجراهای ماشین‌های هوشمند و هوش مصنوعی، در طول دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی، توسط نویسندگان، دانشمندان و کارآفرینان بسیاری، روشن نگه داشته شد. این گونه افراد شامل نویسندگان علمی تخیلی مانند ورنور وینج (Vernor Vinge) که مفهوم تکینگی (Singularity) را به عامه مردم شناساند، بودند. و هم‌چنین محققان فعال در عرصه‌ی روباتیک، هم‌چون هانس موراوک (Hans Moravec)، متخصص بینش کامپیوتری، و مهندس و هم‌چنین کارآفرینی مانند ری کرزویل (Ray Kurzweil) نویسنده‌ی کتاب «دوران ماشین‌های معنوی - The Age of Spiritual Machines» که در ۱۹۹۹ میلادی منتشر شده است، می‌شوند. در حالی که آلن تورینگ، یک نوع هوش مصنوعی شبیه به هوش انسانی را فرض قرار داده بود، افرادی مثل وینج، موراوک و کرزویل فراتر از این می‌اندیشیدند: هنگامی که یک کامپیوتر به طور مستقل قادر باشد برای دستیابی به اهدافش راه‌های مختلفی ابداع کند، بسیار محتمل خواهد بود که آن کامپیوتر، قادر به تفکر و اندیشیدن نیز باشد؛ و هنگامی که بتواند فکر کند، خواهد توانست نرم‌افزارهایش را اصلاح و خودش را هوشمندتر کند. خلاصه این که، چنین کامپیوتری، قادر خواهد بود به تنهایی سخت‌افزارهای خودش را طراحی کند.

آن طور که کرزویل می‌گوید، چنین اتفاقاتی، باعث به وجود آمدن دوره‌ی جدید و زیبایی خواهد شد. برخی ماشین‌ها، فهم و صبر کافی را خواهند داشت (که با تریلیونیم ثانیه اندازه‌گیری خواهد شد) تا بتوانند مشکلات برجسته‌ی نانوتکنولوژی و پرواز فضایی را برطرف سازند. این ماشین‌ها، شرایط بشر را بهبود خواهند بخشید. و برای ما شرایطی فراهم خواهند کرد که بتوانیم آگاهی‌ها و دانسته‌های خود را در یک قالب دیجیتالی جاودانه، نگه‌داری کنیم. و به این شکل، اطلاعات در سرتاسر کهکشان پخش خواهد شد.

از طرف دیگر، می‌توانید دقیقا نقطه‌ی مقابل این‌طور خوش‌بینی‌های زیبا را تصور کنید. استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) هشدار داده است که در چنین شرایطی، به این دلیل که انسان‌ها قادر به رقابت با هوش مصنوعی بسیار پیشرفته نخواهند بود، ممکن است نژاد انسان از بین برود. الون ماسک (Elon Musk)، کارآفرین، پس از مطالعه کتاب فوق‌هوش، در حساب توییتر خود، چنین نوشته است که: «امیدوارم ما فقط حامل بیولوژیکی برای فوق‌هوش نباشیم. متاسفانه این مساله روزبه‌روز بیش‌تر محتمل می‌شود.» پس از آن، الون ماسک، مبلغ ۱۰ میلیون دلار به «انستیتو آینده زندگی» کمک مالی کرد. نه به این دلیل که در مرکز بوستروم گیج شده بود، بلکه این انستیتو مرکزی است که در آن «برای کاهش خطرات پیش روی بشر فعالیت می‌شود». فعالیت‌هایی که در اثر آن‌ها، «گسترش هوش مصنوعی در حد انسان» به وقوع خواهد پیوست.

هیچ‌کس تصور نمی‌کند چیزی مانند فوق‌هوش وجود داشته باشد. در واقع، هنوز هیچ‌ هدف همه جانبه و یا حتی روش مشخصی برای دستیبابی به هوش‌مصنوعی نداریم. پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی، از دستیاران اتوماتیک مانند سیری در اَپل تا ماشین‌های بدون راننده‌ی گوگل، نمایان‌گر محدودیت‌های شدید تکنولوژی در این زمینه می‌باشند. هر دوی این تکنولوژی‌ها نمی‌توانند موقعیت‌هایی که قبلاً با آن مواجه نشده‌اند را کنترل کنند. شبکه‌های عصبی مصنوعی می‌توانند خودشان گربه‌ها را در عکس‌ها پیدا کنند، البته باید صدها هزار عکس به آن‌ها نشان داده شود و هنوز هم ممکن است در تشخیص گربه از کودکان دقت کافی را نداشته باشند.

بروکس می‌گوید: حداقل برای چند صد سال آینده، نگران وجود هوش مصنوعی شرور نباشید.

در این‌جاست که افرادی مانند بروکس پایه‌گذار آیروبات (iRobot) و ریتینک روباتیک (Rethink Robotics) وارد عمل می‌شوند.حتی اگر تشخیص گربه توسط کامپیوتر–در مقایسه با قابلیت‌های کامپیوترهای اولیه، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای باشد، هنوز هم کامپیوتر هیچ ارده‌ای ندارد. یک ماشین نمی‌تواند هیچ درکی درباره‌ی این‌که گربه چطور موجودی است و یا اتفاقات دیگری که در عکس رخ می‌دهد و افکار بی‌شماری که انسان‌ها دارند، داشته باشد.با این نگاه، هوش مصنوعی، احتمالا می‌تواند به تولید ماشین‌های هوشمند منجر شود؛ اما، این کار به تلاشی بیش از تصور افرادی مانند بوستروم، نیاز دارد. حتی اگر این اتفاق نیز رخ دهد، این هوش لزوماً منجر به ادراک نمی‌شود. بروکس اخیراً در سایت Edge.org نوشته است «اگر با مشاهده‌ی وضعیت کنونی هوش مصنوعی، تصور کنیم در حال دستیابی به فوق‌هوش هستیم، مانند زمانی است که کارکرد موثر مورتورهای احتراقی داخلی را ببینیم و با دیدن آن‌ها به این نتیجه برسیم که در حال دستیابی به تکنولوژی سرعتی بیشتر از سرعت نور هستیم.» او می‌گوید: «حداقل برای چند صد سال آینده، نگران وجود هوش مصنوعی شرور نباشید.»

بیمه نامه

حتی اگر شانس دستیابی به هوش مصنوعی زیاد باشد، این کار پروسه‌ای طولانی خواهد داشت و ممکن است کاری نامطمئن و غیر مسئولانه نیز باشد. استوارت جی راسل (Stuart J. Russell) استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا یکی از افرادی‌ست که با افکار و ایده‌های بوستروم در زمینه‌ی هوش مصنوعی، موافق است. راسل و پیتر نوروینگ (Peter Norvig)، همکار کورزویل در گوگل،  نویسنده کتابی به نام «هوش مصنوعی: رویکردی مدرن-Artificial Intelligence: A Modern Approach» هستند که برای دو دهه، کتاب استاندارد آموزشی در زمینه‌ی هوش مصنوعی بوده است.

 ai brain knowledge graph ss 1920

راسل می‌گوید: «هستند افراد به اصطلاح روشن‌فکر بسیاری، که حتی یک مدرک و دلیل هم ندارند.» او همچنین به این نکته اشاره کرد که هوش مصنوعی در دهه‌های گذشته، پیشرفت فوق‌العاده‌ای داشته و درحالی‌که افکار عمومی این پیشرفت را با قانون مور (کامپیوترهای سریع‌تر کار بیشتری انجام می‌دهند) درک می‌کنند، در واقع آن‌چه هوش مصنوعی امروزه انجام می‌دهد، بسیار اساسی بوده است. او با تکیه بر روش‌هایی مثل یادگیری عمیق، برنامه‌ای برای کامپیوترها طراحی کرده که به طور خودکار درکشان از محیط اطرافشان را افزایش می دهند.

کتاب بوستروم روش‌هایی برای تطبیق کامپیوترها با نیازهای انسان پیشنهاد می‌کند. ما اصولاً به خدا می‌گوییم دوست داریم چگونه با ما رفتار شود.
به دلیل این‌که گوگل، فیسبوک، و سایر شرکت‌ها به شدت به دنبال تولید هوش مصنوعی و ماشین یادگیری هستند، او می‌گوید: «همیشه می‌گویم یکی از کارهایی که نباید انجام دهیم این است که بدون توجه به خطرات بالقوه‌ای که ممکن است وجود داشته باشد تمام تلاشمان را بر هوش مصنوعی متمرکز کنیم. این کار کمی احمقانه به نظر می‌رسد.» راسل این‌طور مقایسه کرده است که: «این کار مثل مطالعه هم‌جوشی است. اگر از یک محقق هم‌جوشی بپرسید چه کاری انجام می‌دهند، می‌گویند روی محدویت‌کننده کار می‌کنند. اگر انرژی نامحدود می‌خواهید بهتر است واکنش هم‌جوشی را محدود کنید.» او می‌گوید پس شما نیز اگر هوش مصنوعی می‌خواهید باید بدانید چطور کامپیوترها را متناسب با نیازهای انسان طراحی کنید.

کتاب بوستروم یک پروپووزال پژوهشی برای انجام این کار است. فوق‌هوش خداگونه است؛ اما آیا می توان با خشم یا با عشق، به آن، جان بخشید؟ این کار به ما مهندسان بستگی دارد. مانند سایر والدین ما نیز باید ارزش‌ها را به کودکمان یاد بدهیم، اما نه هر ارزشی؛ بل‌که ارزش‌های والای انسانی. ما اصولاً به خدا می‌گوییم چگونه با ما رفتار شود. چطور ادامه دهیم؟

بوستروم به شدت تحت‌تاثیر نظریه‌ی متفکری به نام الیزر یودکووسکی (Eliezer Yudkowsky) است. یودکووسکی درباره «خواست استقرایی منسجم» (coherent extrapolated volition) که ناشی از اجماع بهترین ویژگی‌های همه‌ی مردم است، صحبت می‌کند. ما امیدواریم هوش مصنوعی، ثروت، شادی و زندگی بی‌نقصی را که می‌خواهیم برای ما مهیا کند. مثلاً کمر دردمان را درمان کند و به ما بگوید چگونه به مریخ برویم. و چون انسان‌ها هرگز کاملاً موافق چیزی نیستند، گاهی لازم است برای خودمان تصمیم بگیریم تا به طور کلی تصمیماتی که مناسب بشریت هستند، گرفته شوند. چطور می‌توان این ارزش‌ها را برای هوش مصنوعی برنامه‌ریزی کرد؟ چه نوع محاسباتی می‌توانند این ویژگی‌ها را تعریف کنند؟ بوستروم معتقد است مشکلاتی وجود دارد که محققان باید اکنون آن‌ها را حل کنند. بوستروم می‌گوید این کار ضروری‌ترین مسئولیت عصر ما است.

از نظر مردم دلیلی برای ترسیدن از روبات‌ها وجود ندارد. هنوز هم بسیاری از کشورهای دنیا برای هوشمندتر کردن کامپیوترهای شرکتشان سرمایه‌گذاری می‌کنند و یک هوش مصنوعی واقعی باعث سود زیادی برای این شرکت‌ها می‌شود. همچنین این شرکت‌ها باید با مضرات بالقوه‌ی آن نیز آشنا شوند و روش‌های کم کردن این مضرات را پیدا کنند.

این پیشنهاد تا حدودی متفاوت‌تر-بدون هیچ ادعایی درباره پیشرفت هوش مصنوعی- مبنای نامه‌ای سرگشاده در وب سایت موسسه آینده زندگی (Future of Life Institute)،  است. موسسه‌ای که جایزه‌ی ماسک (Musk) را دریافت کرده است. این نامه، به جای هشدار درباره‌ی مشکلات قریب‌الوقوع، خواستار تحقیقات بیشتری درباره مزایای هوش مصنوعی و اجتناب از مشکلات بالقوه‌ی آن شده است. این متن نه تنها توسط افرادی مانند استیون هاوکینگ، ماسک و بوستروم امضا شده، بل‌که توسط تعدادی از دانشمندان برجسته‌ی کامپیوتر، ازجمله دنیس هاسابیس از پژوهشگران برجسته هوش مصنوعی، نیزامضا شده است. از همه‌ی این‌ها که بگذریم، اگر آن‌ها هوش مصنوعی را به نحوی ایجاد کنند که دارای ارزش‌های والای انسانی نباشد، پس آن‌قدر باهوش نبوده‌اند که مخلوق خود را کنترل کنند.



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از آنکه قابلیت کدگذاری در اندروید آبنبات چوبی توسط گوگل به عنوان یک ویژگی پیش فرض از اندروید آبنبات چوبی برداشته شد، بسیاری بر این باور بودند که گوگل دیگر به سراغ استفاده از این ویژگی در سیستم عامل اندروید نخواهد رفت، حال آنکه در نسخه‌ی جدید اندروید که با نام مارشمالو شناخته می‌شود، کدگذاری حافظه‌ی داخلی بصورت پیش فرض فعال است. دلیل اینکه در اندروید آبنبات چوبی شاهد حذف شدن این قابلیت بودیم، ایجاد مشکلاتی در عملکرد حافظه‌ی گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های مبتنی بر اندورید آبنبات چوبی با فعال بودن این ویژگی بود.

همانطور که اشاره کردیم، گزارش‌های متعدد منتشر شده نشان از این داشت که این ویژگی مشکلاتی را برای کاربران اندروید آبنبات چوبی ایجاد کرده است، از این‌رو گوگل با تغییر سیاست، این گزینه را به یک ویژگی اختیاری تبدیل کرد. براساس اطلاعات جدید منتشر شده، ویژگی کدگذاری حافظه‌ی داخلی در سیستم عامل اندروید ۶.۰ مارشمالو به عنوان یک قابلیت پیش فرض مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ البته باید به این موضوع اشاره کرد که این گزینه برای گوشی‌های هوشمند بدون لاک اسکرین بصورت اختیاری است.

گوگل این ویژگی را بصورت پیش فرض برای گوشی‌های هوشمندی که از وجود لاک اسکرین بهره می‌برند، فعال کرده است. این ویژگی را می‌توان از طریق منوی تنظیمات و Security Model Compatibility فعال کرد.

گوگل اعلام کرده که گجت‌های هوشمند مبتنی بر اندرویدی که عملکرد حافظه‌ی آن‌ها برای انتقال داده‌ها بالای ۵۰ مبی‌بایت بر ثانیه است، این ویژگی را بصورت پیش فرض فعال خواهند داشت. این ویژگی زمانی که گوشی برای اولین بار روشن می‌شود، با بررسی شرایط حافظه فعال خواهد شد.

از جمله‌ی تغییرات دیگر باید به عوض شدن سیاست‌های گوگل در مورد اپلیکشن‌هایی که در حالت استندبای به سر می‌برند، اشاره کرد.

باید دید که تغییرات اعمال شده در اندرویدمارشمالو تا چه اندازه می‌تواند به عملکرد بهتر این نسخه کمک کند. نظر شما در این خصوص چیست؟



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
این گزارش را تا انتها بخوانید تا همین الان مشکلات اندروید مارشمالوی شما برطرف شود.

 

 به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از ویژگی‌های جدید اندروید 6 (marshmallow)، توانایی استفاده از کارت حافظه به عنوان حافظه داخلی تلفن هوشمند بوده که بخصوص برای دستگاه‌های با حافظه داخلی کم بسیار سودمند است و به کاربر امکان می‌دهد که بدون محدودیت خاصی برنامه‌های مختلف را روی کارت microSD نصب کند، اما این کار در تعدادی از دستگاه‌ها باعث بروز مشکلاتی از جمله Bootloop گوشی می‌شود.

به چند نمونه از مشکلات اندروید 6 که با تنظیم کارت حافظه به عنوان حافظه داخلی دستگاه به وجود می‌آید و نحوه برطرف کردن آنها توجه کنید:

مشکل بسته شدن اجباری (force close) اپلیکیشن‌ها

بعد از انتخاب کارت حافظه microSD به عنوان حافظه داخلی، اپلیکیشن‌هایی که تاکنون به خوبی کار می‌کردند، بدون دلیل خاصی force close می‌شوند که برای رفع این مشکل لازم است کارت حافظه خود را فرمت کنید.

در واقع وقتی که از کارت حافظه به عنوان حافظه داخلی استفاده می‌کنید، به دستگاه اجازه فرمت کردن کارت حافظه را داده‌اید؛ اما توجه کنید که این مرحله را بدون انجام دادن رد نکنید تا پس از انتقال اپلیکیشن‌های موجود به کارت حافظه و نصب اپلیکیشن‌های جدید در آینده، به مشکلی بر نخورید.

همچنین توصیه می‌شود وقتی که اپلیکیشن‌ها را به کارت حافظه انتقال دادید، گوشی هوشمندتان را راه‌‌اندازی مجدد کنید تا مشکلات باقی‌مانده هم برطرف شود.

مشکل bootloop اندروید 6

وقتی برنامه‌ها را به کارت حافظه منتقل کردید، دوباره به حافظه داخلی برنگردانید چون این کار موجب بروز مشکل در بوت شدن گوشی می‌شود؛ همچنین وقتی که کارت حافظه را به عنوان حافظه داخلی انتخاب کردید از ایجاد هر گونه تغییرات سیستمی در دستگاه خود پرهیز کنید تا با یک سری از مشکلات آزار دهنده روبرو نشوید، اما اگر حالا با این مشکلات روبرو هستید، با روشی که به شما آموزش می‌دهیم با فرمت کردن پارتیشن‌های دیتا، آن‌ها رارفع کنید:

دستگاه را خاموش کنید

– دستگاه را در حالت ریکاوری روشن کنید؛ برای این منظور دکمه‌های پاور و ولوم پایین را با هم فشار دهید و نگه‌دارید تا گوشی صفحه بوت را نشان دهد که در این حالت لوگوی FASTBOOT را در بالای صفحه مشاهده می‌کنید.

– اگر ریکاوری TWRP روی دستگاه شما نصب شده باشد، با فشردن ولوم بالا یا پایین به منوی این ریکاوری وارد شوید و با فشردن دکمه پاور، آن را انتخاب کنید.

– در منوی TWRP به قسمت Wipe بروید و آن را انتخاب و تایید کنید؛ سپس صفحه را از پایین به بالا سوایپ نمایید.

– پس از انجام مراحل بالا با انتخاب گزینه Reboot system گوشی خود را دوباره راه‌اندازی کنید.

همچنین می‌توانید از stock 3e recovery و ریبوت کردن دستگاه به منظور بازگرداندن به تنظیمات کارخانه استفاده کنید.

نکته: راه‌اندازی مجدد (restart)، بخصوص پس از ایجاد تغییرات سیستمی، مشکلات زیادی را برطرف می‌کند و گاهی برای رفع بسیاری از نواقص عملکرد گوشی، فقط کافی است آن را راه اندازی مجدد کنید!



تاريخ : پنج شنبه 30 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در روز هفتم محرم سال 1437 قمری، گلچین خبرآنلاین از وقایع مربوط به این روز در سال 61 هجری قمری را به نقل از پژوهش های دکتر محمدرضا سنگری در ادامه می خوانید.

روز ششم محرم، عمر سعد با دریافت نامه ی عبیدالله مبنی بر بستن قطعی آب بر کاروان امام، حجربن حُرّ (حجّاربن ابجر) را با چهار هزار سواره بر آبراه غاضریّه گماشت. شبت بن ربعی نیز با هزار سوار مأمور حفاظت بخش دیگر غاضریّه شد. و آغاز رسمی قطع آب در روز هفتم محرم بود.

 حوادث روز هفتم محرم

آغاز رسمی قطع آب در کربلا: سه شنبه هفتم محرم برابر با ۱۷ یا ۱۸ مهر ماه ۵۹ شمسی.

شروع جنگ روانی دشمن: عبدالله بن حصین ازدی خطاب به امام حسین (ع) گفت: آیا آب را نمی بینی که به روشنی آسمان است؟ به خدا یک قطره از آن نمی چشی تا از تشنگی بمیری.
امام در حق او نفرین کرد که خدایا او را از تشنگی بکش و هرگز او را نبخش.
حمیدبن مسلم می گوید فرجام او بیماریی بود که آب می خورد و قی می کرد و سیراب نمی شد و آن قدر آب خورد تا جان داد.
عمروبن حجّاج صدا زد: ای حسین این فرات است که سگان و خوکان و گرگان از آن می نوشد اما تو قطره ای از آن نخواهی نوشید تا آب گداخته ی جهنم را بنوشی!
این برخوردها و جنگ روانی از روز هفتم آغاز شد. همه ی این فشارها برای تسلیم امام حسین (ع) با بهره گیری از ناتوانی کودکان و بی تابی زنان بود.

تشنگی حرم و عکس العمل ابا عبدالله: پس از چیره شدن تشنگی بر خیمه ها و یاران، امام پشت خیمه های زنان، نوزده قدم به سمت قبله برداشت و زمین را با تبر حفر کرد ناگاه آبی زلال جوشیدن گرفت همگان نوشیدند و مشک ها را پر کردند، سپس چشمه فرو شد و هیچ نشانی از آن به جا نماند. در مناقب نُه گام پشت خیمه ها و در مدینة المعاجز آمده است فرشته ای نازل شد و پشت خیمه ها خطی کشید و نهر آب جاری شد.

واکنش ابن زیاد به حفر چاه: خبر حفر چاه به عبیدالله رسید و او به عمر سعد نوشت: شنیده ام چاه حفر می کند و آب می نوشد. با رسیدن نامه جلوگیری کن و تنگ بگیر تا همچون عثمان بن عفان از عطش بمیرند.
جلوگیری از حفر چاه و تهدید عمرسعد با چهار هزار نفر در روز هفتم یا هشتم محرم آغاز شد. عمر سعد تهدید کرد اگر چاه را نپوشانی حمله خواهم کرد.

اعزام نیروهای جدید به کربلا: عبیدالله بن زیاد در مسجد کوفه سخنرانی و تهدید کرد که هر کس به کربلا نرود ذمّه ای از او بر گردن نیست (خون او مباح و حقوقش از بیت المال قطع می شود.)
یزیدبن معاویه برای تأمین هزینه ی نظامی چهار هزار دینار و دویست هزار درهم برای عبیدالله فرستاد.

مردم در گروه های سیصد و چهار صد نفری اعزام می شدند. این افراد از نخیله اعزام می شدند. ابن زیاد بیست و پنج هزار نفر را تجهیز کرد که عبارت بودند از:

۱. حرّبن یزید ریاحی از قادسیه با ۱۰۰۰ نفر 
۲. کعب بن طلحه ۳۰۰۰ نفر 
۳. عمربن سعد ۴۰۰۰ نفر 
۴. شمربن ذی الجوشن ۴۰۰۰ نفر از اهل شام 
۵. یزیدبن رکاب کلبی ۲۰۰۰ نفر 
۶. حصین بن نمیر ۴۰۰۰ نفر 
۷. مضایر بن رهینه مازنی ۳۰۰۰ نفر 
۸. نصر بن حرشه ۲۰۰۰ نفر 
۹. شبت بن ربعی ۱۰۰۰نفر 
۱۰. حجّاربن ابجر ۱۰۰۰ نفر

تا روز ششم تعداد لشکریان و شرکت کنندگان سپاه عمر سعد در کربلا به بیست هزار نفر می رسید. فرستادن عروة بن قیس، سنان بن اَنس هر یک با چهار هزار نفر، معمّربن سعید با چهار هزار نفر و فلان مازنی را با سه هزار نفر نیز در مقاتل نگاشته اند. در مجموع، عمده ی مقاتل بالاترین رقم سپاه دشمن را سی و پنج هزار نفر نوشته اند.

شبت بن ربعی در آغاز تمارض کرد تا به جنگ نرود اما عبیدالله دریافت و گفت: بیماری را بهانه نکن و او نیز برای جنگ با ابا عبدالله به کربلا آمد.

حرکت عمومی پس از کشتن مرد شامی: سوید بن عبدالرحمان منقری از جانب عبیدالله مأموریت یافت هر کس را به جبهه ی جنگ نمی رود دستگیر کند. مردی شامی برای مطالبه ی میراث خود به کوفه آمده بود، او را گرفتند و نزد ابن زیاد آوردند. هیچ کس به توضیحات او گوش نداد. عبیدالله فرمان داد او را گردن زدند و مردم با دیدن این صحنه هراسان و شتابان به سمت کربلا حرکت کردند. نوشته اند برخی از هراس و ازدحام از پل به درون آب افتادند. این افراد برخی بدون سلاح و با سنگ و چوب به کربلا آمدند. چون جرئت نمی کردند به خانه بروند و سلاح بردارند، مبادا متهم به کوتاهی و فرار از جنگ شوند.

پیوستگان به لشکر امام در ایام مهادنه: امام به حبیب بن مظاهر نامه نوشت و او را دعوت کرد. حبیب در کنار همسرش مشغول خوردن غذا بود که پیک امام رسید. همسرش او را برانگیخت و حبیب که خود بی تاب این پیوستن بود، به کربلا آمد و امام پرچمی را که نگه داشته بود و به یاران گفته بود که صاحب آن در راه است به حبیب سپرد. 
عمّاربن ابی سلامه دالانی نیز از کوفه به امام پیوست. پیوستن مسلم بن عوسجه اسدی، عبدالله بن عمیر کلبی، همسر و مادرش را نیز در همین روزها دانسته اند.

حبیب بن مظاهر و جذب نیرو: حبیب بن مظاهر که خود از بنی اسد بود به ابا عبدالله گفت: قبیله ی بنی اسد با من خویشاوندند و به کربلا نزدیک. اگر اجازه دهی، بروم و با آنان برای همراهی گفت و گو کنم. امام اجازه داد.
حبیب، شبانگاه حرکت کرد و به قبیله بنی اسد رسید. وقتی قبیله جمع شدند حبیب فرمود: آمده ام تا شما را به خیر و سعادت راهبر باشم و آن یاری فرزند رسول خداست. او اکنون در کربلاست و عمر سعد با انبوه سپاه محاصره اش کرده است. اگر جویای شرافت دنیا و آخرت هستید با وی همراه شوید. هیچ کس از شما در این راه کشته نشود مگر هم نشین پیامبر در اعلی علییّن باشد.

نخستین کسی که لبیک گفت عبدالله بن بشر بود که رجزی خواند. این رجز دیگران را برانگیخت و نود تن مسلح آماده شدند. یکی از افراد قبیله، خبر را به عمر سعد رساند و عمر سعد، ازرق را با چهار صد سوار رزم آزموده برای سرکوب فرستاد. در سر راه درگیری آغاز شد. تعدادی از بنی اسد کشته شدند و دیگران گریختند و از تاریکی شب استفاده کردند و دور شدند.
حبیب به سختی خود را به امام رساند و ماجرا باز گفت. امام فرمود: لا حول و لا قُوة الاّ بالله. این حادثه احتمالاً در شب هشتم محرم اتفاق افتاده است.

سخنان کسی که به دستور امام، روز عاشورا از کربلا خارج شد تا اطلاعات را حفظ کند: عقبه بن سمعان که از مدینه تا روز عاشورا همراه امام بوده است و روز عاشورا به فرمان امام از کربلا بیرون رفت تا اطلاعات همراه او حفظ شود، می گوید: من همه ی راه و در کربلا با امام بودم و به خدا سوگند از او نشنیدم که بخواهد دست در دست یزید بگذارد و نه یکی از سرحّدات مدینه، مکه یا راه عراق را برای بازگشت انتخاب کند فقط شنیدم که فرمود: بگذاریذ به این سرزمین گسترده بروم.



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 کاوازاکی به تازگی از جدیدترین مدل موتورسیکلت سوپربایک محبوب خود یعنی نینجا ZX-10R رونمایی کرده است. این موتورسیکلت از نظر زیبایی شناسی همانند مدل پیشین خود از سطحی بالایی برخوردار است، در شرایطی که با بهبودهای صورت گرفته در عملکرد، لبخند بزرگتری را روی لبان موتورسوار می نشاند.

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، کاوازاکی نینجا ZX-10R به پیشرانه 998 سی‌سی چهار سیلندر خطی مجهز شده که از پیستون ها، میل بادامک ها و یک سرسیلندر جدید بهره می برد و یک میل لنگ سبک‌تر، دهانه بازطراحی شده با ساسات الکترونیکی و یک جعبه هوای 25 درصد بزرگ‌تر در این موتورسیکلت به کار گرفته شده اند.

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

تمامی این بهبودها به قدرت بیشتر پیشرانه منجر شده اند که توانایی تولید 210 اسب بخار نیرو و 83.7 پوندفوت گشتاور را دارد. برای متوقف کردن این نینجای پر توان ترمزهای ساخت شرکت برمبو به کار گرفته شده اند تا موتورسوار از کنترل ایمن سرعت تا حد ممکن اطمینان کامل داشته باشد.

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

کاوازاکی نینجا ZX-10R به سیستم مدیریت زاویه مجهز شده که به موتورسواران تازه کار نیز اجازه می دهد از پیچ ها همانند یک حرفه ای عبور کنند. مدل پایه این موتورسیکلت برچسب قیمت 16 هزار دلاری را یدک می کشد.

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

کاوازاکی نینجا ZX-10R؛ هیولای جذاب!

 
 


تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 امکان ندارد جزو علاقمندان به گوشی های هوشمند باشید و ندانید چند روز پیش از اعضای جدید خانواده نکسوس یعنی Nexus 6P و Nexus 5X رونمایی شد. در کنار همه شگفت زدگی ها، تحسین ها و انتقادات، باید قبول کنیم نکسوس ۶P به عنوان پرچم دار گوگل نمی تواند لقب یک گوشی همه کاره را به خود اختصاص دهد.

۸ فناوری بزرگ که در Nexus 6P استفاده نشده است!


اما نبودن تعدادی از ویژگی هایی که کمپانی های دیگر از آنها در پرچم دارانشان استفاده می کنند کمی توی ذوق می زند. اگر شما هم چنین نظری دارید در ادامه با ما همراه باشید تا به مرور ۸ ویژگی که جایشان در Nexus 6P خالی است بپردازیم.

۱- شارژ بیسیم

۸ فناوری بزرگ که در Nexus 6P استفاده نشده است!


بسیار جالب است اگر یادآوری کنیم نکسوس های قبلی (نکسوس ۶ موتورولا، نکسوس ۵ و حتی نکسوس ۴) از شارژ بیسیم پشتیبانی می کردند اما خبری از این قابلیت در نکسوس ۶P هواوی نیست. 

البته نمی توان تقصیر را به گردن هواوی انداخت و به نظر می رسد تصمیم گیری های کلان در اختیار خود گوگل باشد. اما آنچه مسلم است قربانی شدن شارژ بی سیم برای ساختن یک گوشی فلزی است که می تواند کاربران زیادی را نا امید کند.


۲- پایدارساز تصویر اپتیکی

اگر از دوست داران گرفتن عکس های زیبا و با کیفیت با گوشی هستید حتما می دانید ویژگی مهمی که گوشی هایی نظیر G4 یا Note 5 از آن استفاده می کنند در Nexus 6P وجود ندارد. 

بله دوربین این دستگاه فاقد پایدارساز تصویر اپتیکال یا OIS است و در زمان عکاسی در نورهای پایین و یا فیلمبرداری نبود آن را به شدت احساس خواهید کرد. بازهم برای خجالت زده کردن گوگل باید بگوییم نکسوس ۶ و نکسوس ۵ هر دو دارای OIS بودند.

۳- رنگ های متنوع تر

این یکی بحث داغ این روزهاست. HTC One A9 مانند یک بسته مداد رنگی دارای چندین گزینه برای انتخاب رنگ است. حتی همین نکته درباره Nexus 5X هم وجود دارد و شاهد عرضه این دستگاه با رنگ هایی خاص هستیم که مطمئنا طرفداران خودشان را هم خواهند داشت.

 اما نکسوس ۶P این طور نیست و تنها ۳ رنگ تکراری برای عرضه بین المللی در نظر گرفته شده و نسخه طلایی نیز در حال حاضر فقط مخصوص کشور ژاپن است.

۴- بدنه مسطح

البته منظورمان این نیست که دستگاهی مانند G4 یا Galaxy S6 یا Note 5 از نظر ظاهری مشکلی دارند، اما نمی توانیم با آن برجستگی عجیب و غریب در قسمت دوربین نکسوس ۶P کنار بیاییم. مخصوصا اینکه رنگ آن هم نسبت به سایر بخش های بدنه متفاوت است و کاملا توی چشم می خورد.

۵- مقاومت در برابر آب


۸ فناوری بزرگ که در Nexus 6P استفاده نشده است!


گوشی های سونی پیشتاز این زمینه بودند. اما بازار هیچ وقت روی خوش به آنها نشان نداد و به همین دلیل مشخصه اصلی آنها یعنی ضد آب بودن خیلی سریع از فهرست آپشن های مهم حذف شد. با این حال هیچکس بدش نمی آمد یک نکسوس ضد آب برای گرفتن عکس های هیجان انگیز زیر آب داشته باشد!

۶- حافظه RAM

اگر بخواهیم از بین مشخصات سخت افزاری تلفن های هوشمند فقط یک گزینه را انتخاب کنیم که هر چقدر مقدار بیشتری داشته باشد طرفدار بیشتری هم خواهد داشت آن RAM است.

 در حال حاضر پرچم داران بزرگ بازار دارای ۴ گیگابایت حافظه RAM هستند (از جمله V10 ال جی) که باعث می شود هیچگونه نگرانی درباره لگ یا کندی دستگاه وجود نداشته باشد. اما نکسوس ۶P از ۳ گیگابایت حافظه RAM استفاده می کند تا بتوان با اطمینان گفت عمر مفید آن بیشتر از ۲ سال نیست.

۷- کارت حافظه

این مورد نیازی به گفتن ندارد که با وجود فیلم های با کیفیت ۴K و موزیک های با کیفیت هرگز نمی توان به یک گوشی با ظرفیت ۱۶ گیگابایتی اعتماد کرد. 

ولی نکسوس ها هیچ وقت روی خوش به کارت های حافظه نشان نداده اند. شاید بتوان این نکته را با در نظر گرفتن ظرفیت های ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی بر طرف کرد، اما به هر حال برای آنها باید پول بسیار بیشتری هم پرداخت کنید.

۸- گزینه دو سیم کارته

شاید عده ای (از جمله خود من) با ایده گوشی های دو سیمکارته موافق نباشند اما به هر حال باید قبول کرد با تقریبا رایگان شدن سیم کارت ها و تصمیم کاربران برای داشتن شماره های کاری و خانوادگی (که در برخی موارد این گزینه ها به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کنند!) اگر گوشی اصلیتان بتواند از دو سیم کارت پشتیبانی کند آن وقت از نظرهای مختلفی از سایرین جلوتر خواهید بود.

 پول اضافی برای خرید یک گوشی دیگر پرداخت نمی کنید، سیم کارت دوم را هیچوقت جا نمی گذارید، جیبهایتان برای دسته کلید و احیانا پول (اگر باشد!) جا دارند و خیلی مزایای دیگر.



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
cancer.jpeg

گروهی از محققان با ترسیم تصویر مولکولی جدید که اولین نمای کامل از بیماری چند‌کانونی لوکالیزه‌ پروستات را نشان می‌دهد‌، توانسته‌اند زیرگروه ژنی جدید محرک آن را کشف‌ کردند.

 

 به‌ رغم آسیب‌شناسی یکسان در زیر میکروسکوپ، سرطان پروستات می‌تواند در هر‌ مردی متفاوت از دیگری باشد و همچنین یک فرد می‌تواند در پروستات خود چندین نوع تومور متفاوت داشته باشد. این انواع زیر‌مجموعه‌ها ممکن‌ است در تعیین پاسخ به جراحی یا رادیوتراپی در بین بیماران مهم باشند.

 

این بررسی شامل طبقه‌بندی مولکولی 74 ‌بیمار دارای تومورهای با امتیازبندی یک تا هفت گلیسون بودند. گلیسون (Gleason) یک سیستم طبقه‌بندی مورد استفاده برای ارزیابی میزان تهاجم و بدخیمی تومورهای پروستات است.

 

از‌ بین اینها، تعیین توالی کل ژنوم بر 22 نمونه‌ چند توموری از پنج بیمار که پروستات آن‌ها طی عمل‌ جراحی براشته شده بود، صورت گرفت.

 

محققان پس‌ از تجزیه و تحلیل دقیق ژنتیکی هریک از‌ کانون‌های سرطانی در هر پروستات، توانستند مشخص کنند که حتی سرطان‌های کوچک نیز می‌توانند دربردارنده‌ سلول‌های مهاجمی باشند که قادرند پیش‌آگهی بیمار را تغییر دهند و امتیازبندی بالایی در درجه‌ تهاجم را به خود اختصاص دهند.

 

به گفته آن‌ها جزئیات بیشتر تحقیق مشخص‌ کرد که دو عضو از خانواده‌ ژن سرطان MYC در پیشرفت (گسترش) این بیماری نقش دارند و اینکه یک مورد از آن‌ها به‌ نام «C-MYC» عامل ایجاد بیماری مهاجم بوده و عضو دیگر این خانواده یعنی‌ «L-MYC» پیش از این به‌ عنوان عامل دخیل در سرطان ریه و سایر سرطان‌ها شناخته شده‌ بود.

 

کشف یک ژن سرطان‌زای جدید در پروستات، مسیر جدیدی پیش‌ روی محققان قرار‌ می‌دهد تا زیست‌شناسی بیماری را کشف‌ کنند و درمان‌های بهتری را ارائه دهند. جهش‌ها در سرطان پروستات از نظر فضایی در مناطق مختلف تومور متفاوتند.

 

این بررسی به توسعه‌ آزمایش‌های تشخیصی جدیدی کمک می‌کند که به بهبود درمان می‌انجامد تا درمان اختصاصی برای هر بیمار به طور جداگانه و هر چه شخصی‌تر در نظر گرفته شود.

 

محققان می گویند: در حدود نیمی‌ از بیماران مبتلا به سرطان‌ پروستات، دارای جهش C-MYC‌یا‌L-MYC هستند اما هرگز هر‌ دو جهش را توأم نداشتند.

 

یافته‌های این بررسی حاکی از آن است که محققان در‌ حال نزدیک‌تر‌شدن به درجه‌بندی ژنی سرطان‌ پروستات هستند که هنگام تشخیص میزان مهاجم بودن بیماری بر‌حسب خطر رشد و گسترش بیماری به خارج از غده‌ پروستات و سهولت بخشیدن به تصمیم‌گیری برای درمان اختصاصی‌تر برای هر بیمار است.

 

این پژوهش در مجله lancet oncology منتشر شده است.

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445412822645_00.jpg

محققان آمریکایی موفق به ساخت نمایشگر تلویزیون با فناوری OLEDهای آبی پررنگ با نام اختصاصی PHOLED شدند.

 

 با استفاده از دیودهای فسفرسانس تولیدکننده نور ارگانیک که در اصطلاح PHOLED نامیده می‌شوند، می‌توان ضمن کاهش در مصرف انرژی، عمر نمایشگرها را افزایش داد.

 

محققان دانشگاه میشیگان با حمایت مالی شرکت Universal Display Corporation و نیروی هوایی آمریکا پس از مطالعه و آزمایش بر روی نسل کنونی دیودهای نورساز موفق به ساخت دیودهای تولیدکننده نور آبی پررنگ شدند که انتظار می‌رود در نسل بعدی تلویزیون‌ها استفاده شود.

 

پروفسور جیسانگ لی، مهندس الکترونیک دانشگاه میشیگان در مورد این دستاورد اظهارکرد: در گذشته نیز تلاش‌هایی برای تولید PHOLEDها انجام شده بود، اما میزان روشنایی آن‌ها تقریبا 10 برابر کمتر از نمونه فعلی است.

 

وی در ادامه افزود: نسل جدید دیودهای PHOLED بر پایه مولکولی موسوم به هیتروسایکلیک کربین ایریدیوم ساخته شده که قادر به تولید نور آبی بسیار درخشان است.

 

جیسانگ لی در مورد مزیت‌ این ساختار مولکولی گفت: به کمک این ترکیب مولکولی می‌توان انرژی لازم برای تولید نور را به نحو چشمگیری کاهش داد.

 

با توجه به موفقیت‌های بدست آمده در ساخت دیودهای PHOLED متاسفانه عمر آن‌ها کوتاه است و برای افزایش عمر و حفظ ساختار مولکولی دیودها مطالعات تکمیلی لازم است.

 

 

انتهای پیام



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445350671840_00.jpg

تحقیقات جدید نشان داده که شمع‌های سوزان می‌توانند آندی ارزان و کاربردی برای باتری‌های لیتیوم یونی چگالی بالا مانند نمونه‌های مورد استفاده در خودروهای الکتریکی ارائه کنند.

 

 محققان موسسه فناوری هند در تحقیقاتی جدید دریافتند که ضایعات مبتنی بر کربنی که از شمعهای در حال سوختن منتشر می‌شود، می‌تواند برای استفاده در باتری‌های بزرگتر و قدرتمندتر لیتیوم یونی خوردوهای برقی استفاده شود.

 

آن‌ها دریافتند که دوده شمع بطور قابل مقایسه‌ای از نظر هزینه‌های تولید و ساختار نانوذرات فراکتال‌مانند نسبت به گزینه‌های تجاری موجود برای استفاده به عنوان آند متناسب‌تر است.

 

از آنجایی که دوده شمع از کربن ساخته شده، از پتانسیل الکتریکی برخوردار است و می‌تواند به عنوان الکترود مورد استفاده قرار بگیرد. از این رو محققان ویژگی‌های الکتروشیمیایی دوده‌هایی را که میان و بالای شعله شمع جمع‌آوری کرده بودند، مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.

 

دوده نوک شعله که دارای دمای 1400 درجه سانتیگراد است، از ناخالصی کمتری نسبت به موم برخوردار است و از این رو رسانایی الکتریکی بهتری دارد.

 

محققان در هر دو مورد دریافتند که فرآیند سوختن شمع، یک شبکه بهم پیوسته‌ای از نانوذرات کربن را ایجاد می‌کند. معمولا کربن برای استفاده در باتری‌های قوی‌تر مانند نمونه‌های کاربردی در خودروهای الکتریکی نامناسب است زیرا ساختار بلوری آن نمی‌تواند چگالی جریان کافی را تولید کند. اما اندازه و شکل این نانوذرات دوده که بین 30 تا 40 نانومتر هستند،‌ به آن‌ها چگالی بیش از حد نیاز داد.

 

محققان دوده را به عنوان ماده‌ای رسانا در یک باتری با استفاده از شیوه‌ای موسوم به چرخه شارژ و تخلیه شارژ آزمایش کردند. این روش بطور اساسی شامل شارژ و تحلیه شارژ مکرر باتری است. این باتری بیشتر ظرفیت اولیه خود را پس از صدها هزار چرخه حفظ کرد.

 

آن‌ها قصد دارند ماده هیبریدی خود را که شامل دوده شمع است، آزمایش کرده و امکان ارتقای عملکرد آن را مشاهده کنند. محققان همچنین می‌خواهند باتری‌هایی برای آزمایش بیشتر این فناوری تولید کرده و آن را با آنودهای باتری‌های لیتیوم یونی موجود و سایر راه‌حل‌های نوظهور مقایسه کنند.

 

جزئیات این تحقیق در مجله Electrochimica Acta منتشر شده است.

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445331096972_6.jpg

ارتباطات هوایی نظامی با مشکلات زیادی اعم از نیاز به مقابله با اختلالات خارجی عمدی و چالش‌های مطابق کردن سیستم‌ها برای کار با یکدیگر مواجه هستند ؛ اکنون دارپا با طرحهای جدید برای تسریع سیستم‌های ارتباطی و تامین امنیت آن‌ها در برابر اختلالات به دنبال ارتقای آن‌هاست.

 

 یکی از بزرگترین مشکلات ارتباطات هوایی مدرن این است که بسیاری از شبکه‌های رادیویی مورد استفاده کنونی با یکدیگر مطابقت ندارند و هر هواپیما از فرمت‌های فرکانس رادیویی و امنیتی متفاوتی استفاده می‌کند.

 

درگاههای پیوند داده خاصی هستند که این چالش را مرتفع می‌کنند اما ظرفیت آن‌ها محدود است، به این معنی که تنها مقدار خاصی از داده می‌تواند بین هواپیماها ردوبدل شود. علاوه بر آن، محیط بی‌ثبات ایجاد شده توسط دشمن برای اختلال در ارتباطات می‌تواند پیچیدگی مشکلات را افزایش دهد.

 

برنامه جدید سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) موسوم به مطابق‌سازی شبکه پویا با بهینه‌سازی ماموریت (DyNAMO) قصد دارد این شرایط را با بررسی فناوری‌های جدیدی که شبکه‌های مختلف را قادر به برقراری ارتباط کرده و همچنین بطور همزمان با اقدامات برای ایجاد اختلال مقابله می‌کنند، ارتقا دهد.

 

فناوری‌های پیشنهادی باید ایمن بوده، با حجم بالایی از داده سازگاری داشته و با هر دو سیستم کنونی و شبکه‌های آینده منطبق باشند.

 

هدف DyNAMO این است که خلبانان در هر هواپیمایی با مجموعه‌ای از حسگرهای خاص بتوانند به آسانی اطلاعات را با انواع مختلف سیستم‌های سرنشین‌دار و بدون سرنشین به اشتراک گذاشته و همچنین اطلاعات حسگر را از پلت‌فرمهای مختلف برای دستیابی به دید جامعی از فضای جنگ دریافت کنند.

 

فناوری‌های DyNAMO با سخت‌افزاری که توسط برنامه کنونی دارپا تحت عنوان ارتباطات در محیطهای رقابتی (C2E) کار خواهند کرد قرار است درگاههای پیونده داده را به شکل معماری مشابه مورد استفاده در تلفن‌های همراه هوشمند جدید که در آن‌ها پردازش برنامه، پردازش بلادرنگ و عملکردهای سخت‌افزار بطور جداگانه تنظیم می‌شوند، بروزرسانی کند. برنامه C2E از ارسال موفق داده‌های فرکانس رادیویی اطمینان حاصل می‌کند، اما فناوری DyNAMO است که از ترجمه و درک آن توسط سیستم گیرنده اطمینان می‌دهد.



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445349548263_ka.jpg

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی با استفاده از شیره انگور و ترکیبات هیدروکلوئید موفق به تولید کره انگور شد.

 

 دکتر شادی بصیری، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی از دو نوع شیره انگور محلی تهیه شده در منطقه قوچان و کاشمر و ترکیباتی نظیر کربوکسی متیل سلولز، پکتین، گوار و مخلوط آنها جهت تولید کره انگور استفاده کرده است.

 

طبق یافته های به دست آمده، ترکیب کربوکسی متیل سلولز به تنهایی بهترین خصوصیات حسی و نمونه های حاوی مخلوط پکتین و کربوکسی متیل سلولز مناسب ترین قوام و خصوصیات بافتی را داشتند.

 

کره انگور از محصولات خاص این مناطق است که می تواند بازار جهانی داشته باشد.

 

کره انگور می تواند جایگزین مناسبی برای مربا و یا حتی کره برای صبحانه باشد و در تهیه فراورده های مختلف غله ای از جمله انواع نان، کیک، کلوچه و سایر غلات مورد استفاده قرار گیرد. تولید چنین محصولی در مقیاس تجاری علاوه بر جلوگیری از ضایعات میوه، به دلیل طبیعی بودن و ارزش غذایی بالا، زمان ماندگاری زیاد، طعم مطلوب و میزان انرژی زایی بالا می تواند مورد توجه قشر وسیعی از جامعه قرار بگیرد.

 

نکته قابل توجه این است که در فرمول ساخت کره انگور یا کره هر میوه دیگر از کره استفاده نمی شود و به کار بردن واژه کره فقط اشاره ای بر غلظت و قوام آن است. این محصولات قابلیت پخش شوندگی بر نان را دارند و به عنوان یک افزودنی در فراورده های پختی به مثابه یک غذای جانبی و در تهیه ساندویچ به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرند.

 

کره سیب در کشورهای اروپایی طرفدار زیاد داشته و معمولا به همراه نان با کمی پنیر یا بدون آن خورده می شود. معمولا از میوه هایی نظیرسیب، گلابی ، زردالو، گیلاس و انواع توت، کره تهیه می شود.

 

 



تاريخ : چهار شنبه 29 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامانه راداری فتح 14 و سامانه مدیریت  کنترل و فرماندهی فکور از جمله سامانه‌هایی است که در رزمایش مشترک محرم رونمایی شد. این سامانه‌ها در ارتقا‌ء توانمندی قرارگاه پدآفند هوایی خاتم‌الانبیا در افزایش توانمندی کشف اهداف پرنده بسیار حائز اهمیت است.

 

 

*رادار فتح 14 
 
این رادار یک سامانه مراقبتی و پوششی با برد 600 کیلومتر بوده که توانمندی کشف اهداف ریز پرنده و اهدافی که دارای سطح مقطع کمی هستند را دارد. سامانه راداری فتح 14 همچنین توانایی شناسایی سامانه‌های موشکی را دارد و می‌تواند در مقابل جنگ الکترونیک به خوبی مقابله کند. این  رادار همچنین توانایی شناسایی اهداف در ارتفاع بالا و برد بلند را دارد که اولین نمونه در منطقه غرب آسیا بوده که دارای خصوصیات منحصر به فردی است.
 
 
 
*سامانه مدیریت و فرماندهی فکور
 
سامانه‌های فرماندهی و کنترل هوشمند تاکتیکی براساس راهبرد قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا براساس راهبرد قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص دفاع هوایی کشور و براساس نوع تهدید و بحران طراحی شده است. با ورود این مجموعه به قرارگاه پدآفند هوایی خاتم‌الانبیا عملا با گذر از مرحله مکانیزاسیون، هوشمندسازی شبکه فرماندهی و کنترل قرارگاه پدآفند هوایی خاتم‌الانبیا ارتش جمهوری اسلامی ایران تحقق می‎یابد.
 
سامانه فرماندهی و کنترل هوشمند تاکتیکی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا تحت عنوان فکور با قابلیت جمع آوری اطلاعات از تمامی منابع اطلاعاتی دفاع هوایی شامل حساسه‌های پسیو و اکتیو اعم از راداری نظامی و کشوری، سامانه‌های شنود و سیگنالی و عناصر دیدبانی، مراکز فرماندهی و کنترل همجوار، سامانه‌های موشکی را داشته و با پردازش اطلاعات یک تصویر یکپارچه از منطقه تحت مسولیت را در خصوص هدایت و کنترل سامانه‌های دفاع هوایی هواپایه و زمین‌پایه  ارائه می دهد. این سامانه از چند قسمت مجموعه عملیات شامل فرماندهی نبرد،‌عملیات و ارتباط داخل و بخش مجموعه ارتباط راه دور است که هر کدام با قابلیت‌های ویژه انجام وظیفه می کند.
 
 
 
*قابلیت‌های عملیاتی و کاربردی
 
دریافت اطلاعات و داده‌ها از تمامی منابع اطلاعاتی مرتبط با دفاع هوایی، پردازش و تلفیق داده‌ای دریافتی با آخرین متدها و الگوریتم‌های بومی، هدایت‌ کامل مکانیزه و هوشمند عوامل دفاعی موشکی و توپخانه‌ای با استفاده از روش های ابداعی و خاص منطبق با جغرافیا و اصول دفاعی کشور، هدایت کاملا سیستماتیک هواپیماهای جنگی خودی با استفاده از تکنیک‌های بومی ، شناسایی پهبادهای متخاصم و پردازش اطلاعات آن‌ها به افسران عملیاتی، ارتقا توان دفاعی منطبق بر توان بومی، قابلیت بهره‌برداری از شبکه‌های پرظرفیت مخابراتی و فیبر نوری کشوری با بستری ایمن، قابلیت دفاع در مقابل با جنگ‌های نوین، جنگ الکترونیک و حملات شیمیایی و مجهز به سامانه ویدئو کنفرانس و اعلام حریق و استتار چند منظوره از جمله قابلیت‌های این سامانه است.
 
لازم به ذکر است رادار فتح 14 با بورد 600 کیلومتر و توان شناسایی اهداف ریز پرنده و سامانه فکور با قابلیت ایجاد یک سامانه هوشمند سریع تاک‌تیکی با قابلیت‌های ویژه بعنوان چشم بینایی قرارگاه پدآفند هوایی خاتم‌الانبیا در مقابل تهدیدات به وظایف خود عمل می‌کند.
 

 



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ب‌ام‌و به تازگی از مدل 2016 ام2 رونمایی کرده که نسخه ای مناسب برای حضور هم در خیابان و هم پیست مسابقه است. ب‌ام‌و ام2 به پیشرانه توربوشارژدار 3 لیتری شش سیلندر خطی مجهز شده که توانایی تولید 365 اسب بخار نیرو در دور موتور 6,500 و 343 پوندفوت گشتاور در دور موتور 1,400 تا 5,560 را دارد.

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، نیروی پیشرانه ب‌ام‌و ام2 توسط یک جعبه دنده شش سرعته غیراتوماتیک به چرخ های عقب و دیفرانسیل لغزش محدود این خودرو با کنترل الکتریکی منتقل می شود. امکان سفارش جعبه دنده هفت سرعته دو کلاچه با قابلیت تعویض دنده از طریق پدال های پشت فرمان نیز وجود دارد.

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

ب‌ام‌و ام2 جدید با جعبه دنده غیر اتوماتیک می تواند طی 4.4 ثانیه سرعت خود را از صفر به 96 کیلومتر در ساعت برساند و این زمان برای جعبه دنده دو کلاچه به 4.2 ثانیه کاهش می یابد. بیشینه سرعت این خودرو به صورت الکترونیکی روی 250 کیلومتر در ساعت محدود شده است. ترمزهای عملکرد بالا، سیستم تعلیق اسپرت به همراه رینگ های 19 اینچی به راننده کمک می کنند تا بیشترین میزان استفاده از نیروی پیشرانه چه در خیابان و چه در پیست را داشته باشد.

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

از نظر ظاهری، ام2 به لطف کیت بدنه تهاجمی‌تر با سه ورودی هوای بزرگ در قسمت جلو، رکاب های کناری جدید، گلگیرهای برآمده در هر چهار گوشه، اسپویلر کوچک روی در صندوق عقب و سپر جدید با دیفیوزر یکپارچه شده در عقب که چهار لوله اگزوز را در خود جای داده است، بلافاصله از سری 2 متمایز می شود. در داخل کابین نیز صندلی های اسپرت، فرمان ام با سه بازو، داشبورد فیبر کربنی و پوشش چرم آلکانترا روی درها احساس خوشایندی را به سرنشینان منتقل می کنند.

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

خریداران امکان انتخاب بین چهار رنگ آبی ساحلی متالیک، سفید آلپاین، سیاه سفایر متالیک و خاکستری معدنی متالیک را برای بدنه خودرو دارند. صندلی ها بدون در نظر گرفتن رنگ انتخابی برای بدنه به صورت استاندارد با چرم داکوتا مشکی و دوخت های آبی پوشیده می شوند.

ب‌ام‌و ام2 طی نمایشگاه خودرو لس آنجلس که ماه آینده برگزار می شود در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

رونمایی ب‌ام‌و از مدل 2016 ام2 با پیشرانه 365 اسب بخاری

برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هفته نامه همشهری جوان - محمد کرباسی: از داخل پارکینگ، در اتاق کوچک یک خانه و حتی از خوابگاه دانشجویی. شاید هیچ کس نتواند فکرش را بکند که ایده های شکل گرفته از همین جاها حالا تبدیل به شرکت های غولی در جهان شده اند که دست برتر را در بازار دارند. این شرکت ها حالا ساختمان های بزرگ و هزاران کارمند دارند، اما همه چیز آنها از یک ایده، فکر و خلاقیت در جایی کوچک شروع شد. آنها استارت کار را زدند و با پشتکار به نقطه کنونی رسیدند. 

بزرگ ترین کمپانی های حوزه فناوری و تکنولوژی که حالا در دره سیلیکون هر روز به توسعه کسب و کار خود می اندیشند، رکورد های بی سابقه ای در سرعت رشد درآمد به ثبت رسانده اند. در اعلام ارزش و درآمد این شرکت ها، B به معنی بیلیون یا میلیارد و M به معنی میلیون است.

1- اپل Apple

20 استارت آپ مشهور جهان

در ابتدا به خاطر ایده بنیانگذارانش برای یک رابط کاربری گرافیکی آسان شکل گرفت. این رابط کاربری به افراد مسن هم اجازه می داد که از رایانه های شخصی استفاده کنند. ایده آنها از پارکینگ خانه جابز خیلی سریع مورد توجه قرار گرفت.

بنیانگذار: استیو وزنیاک و استیو جابز

تاسیس: 1976

درآمد در سال 2013: $159.94B

ارزش شرکت: $489.76B


2- گوگل  Google

20 استارت آپ مشهور جهان

طراحی یک موتور جست و جو که خیلی سریع در میان مردم پرطرفدار شد و با گسترش اینترنت به یک غول تبدیل شد

بنیانگذار: سرگئی برین و لری پیج

تاسیس: 1998

درآمد در سال 2012: $49.96B

ارزش شرکت: $362.93B



مایکروسافت Microsoft

20 استارت آپ مشهور جهان

مایکروسافت با سیستم عامل خود یعنی زنیکس در سال 1980 وارد بازار کار سیستم عامل شد. سپس مایکروسافت سیستم عامل MS-DOS را تولید کرد و با ویندوز و آفیس به شهرت بسیاری رسید. رقابت این شرکت با اپل از همان ابتدا وجود داشت.

بنیانگذار: بیل گیست

تاسیس: 1976

درآمد در سال 2013: $73.75B

ارزش شرکت: $302.32B


4- آمازون  Amazon

20 استارت آپ مشهور جهان

ایده تاسیس یک فروشگاه اینترنتی کتاب. پس از فروش آنلاین کتاب اقدام به فروش محصولات نو یا دست دوم از طریق اینترنت کرد.

بنیانگذار: جف بروس

تاسیس: 1994

درآمد در سال 2013: $61.09B

ارزش شرکت: $180.09B


5- فیس بوک Facebook

20 استارت آپ مشهور جهان

ایده شبکه های اجتماعی و ارتباط آنها با یکدیگر در فضای مجازی، بیشتر از یک میلیارد نفر حالا از این طریق با هم در ارتباط هستند.

بنیانگذار: مارک زاکربرگ

تاسیس: 2004

درآمد در سال 2012: $5.59B

ارزش شرکت: $135.03B



6- تنسنت  Tencent

20 استارت آپ مشهور جهان

ایده تاسیس یک فروشگاه اینترنتی کتاب، پس از فروش آنلاین کتاب اقدام به فروش محصولات نو یا دست دوم از طریق اینترنت کرد.

بنیانگذار: ماهوستنگ، ژانگ ژیدانگ

تاسیس: 1998

درآمد در سال 2012: $7046B

ارزش شرکت: $112.09B


7- یاهو   Yahoo

20 استارت آپ مشهور جهان

رقیب همیشگی گوگل که هنوز رقابتشان ادامه دارد.

بنیانگذار: جری یانگ، دیوید فیلو

تاسیس: 1994

درآمد در سال 2012: $4.99B

ارزش شرکت: $40.7B



8- بایدو  Baidu

20 استارت آپ مشهور جهان

نسخه چینی یاهو که در داخل چین بسیار پرطرفدار است.

بنیانگذار: رابین لی

تاسیس: 2000

درآمد در سال 2012: $3.58B

ارزش شرکت: $59.6B


9- ای بی Ebay

20 استارت آپ مشهور جهان

فروشگاه آنلاین اجناس دست دوم که از یک گاراژ کارش را شروع کرده و جهانی شد.

بنیانگذار: پیر امیدیار

تاسیس: 1995

درآمد در سال 2012: $14.03B

ارزش شرکت: $67.78B


10- هیولت پاکارد Hewlett- Packard

20 استارت آپ مشهور جهان

از استارت آپ های الگو در دره سیلیکون که کارشان را با تولید سخت افزار و نرم افزار در یک گاراژ شروع کردند.

بنیانگذار: بیل هیولت، دیو پاکارد

تاسیس: 1939
 
درآمد در سال 2013: $119.93B

ارزش شرکت: $52.87B


11- لینکدین Linkedin

20 استارت آپ مشهور جهان

شبکه اجتماعی با هدف کاریابی و فعالیت تجاری

بنیانگذار: رید هافمن

تاسیس: 2003

درآمد در سال 2013: $972.31M

ارزش شرکت: $26.13B


12- توییتر Twitter 


20 استارت آپ مشهور جهان

شبکه اجتماعی میکروبلاگینگ با محدودیت 144 کاراکتری پیام ها 

بنیانگذار: جک دارسی، اوان ویلیامز، بیز استون، نوح گلس

تاسیس: 2006

درآمد در سال 2012: $315.93M

ارزش شرکت: $31.35B


13- دراپ باکس Drop Box

20 استارت آپ مشهور جهان

معرفی فضای ابری (آنلاین) برای ذخیره فایل و اطلاعات

بنیانگذار: دریو هوستون

تاسیس: 2007


14- گراپان Groupon

20 استارت آپ مشهور جهان

بزرگ ترین و موفق ترین سایت در ارائه تخفیف های روزانه

بنیانگذار: جف بزوس

تاسیس: 2008


15- کریگزلیست  Craigslist

20 استارت آپ مشهور جهان

دسته بندی روزنامه ها و تبلیغات دسته بندی شده در یک سایت

بنیانگذار: کریگ نیومارک

تاسیس: 1995


16- پالانتیر  Palantir

20 استارت آپ مشهور جهان

الگوریتم و برنامه تحلیل اطلاعات

بنیانگذار: الکس کارپ

تاسیس: 2004


17- نتفلیکس Netflxi
 
20 استارت آپ مشهور جهان

روش انقلابی در پخش تلویزیون اینترنتی و ویدئوهای آنلاین

بنیانگذار: رید هاستینگز

تاسیس: 1997


18- اسکویر  Square

20 استارت آپ مشهور جهان

روش خلاقانه برای پرداخت آنلاین به جای پول نقد 

بنیانگذار: جیم مک کلوی

تاسیس: 2009


19- زینگا Zynga

20 استارت آپ مشهور جهان

بازی برای بستر شبکه های اجتماعی 

بنیانگذار: مارک پینکس

تاسیس: 2007


20- رویو  Rovio

20 استارت آپ مشهور جهان

به خاطر بازی انگری بردز مشهور شد و حالا همچنان از آن سود می برد.

بنیانگذار: نیکلاس هد

تاسیس: 2003

• از استیو جابز به عنوان کسی که جهان را تغییر داد، یاد می شود. او در زمینه سخت افزار و نرم افزار از یک ایده آغاز کرد و اپل را جهانی کرد.

• مارک زاکربرگ، طراح فیس بوک به عنوان اولین خالق این نوع از شبکه اجتماعی، شناخته می شود. او ابتدا شبکه ارتباطی میان هم دانشگاهیانش را راه انداخت و به سرعت آن را به همه جهان گسترش داد.


تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445266183901_2.jpg

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با تغییر دی‌ان‌ای ویروس‌ها توانسته‌اند از فواید کوانتوم بهره ببرند. این نتایج می‌تواند به ساخت پنل‌های خورشیدی منجر شود که انرژی را با کارایی بسیار بالا منتقل کنند.

 

 گیاهان نور خورشید را جذب و آن را با کارایی بسیار به انرژی تبدیل می‌کنند به طوری که تقریبا هیچ بخشی از این انرژی به هدر نمی‌رود.

 

مهندسان برق همواره در تلاش برای دستیابی به این میزان کارایی بوده‌اند تا این امر را در وسایلی همچون پنل‌های خورشیدی محقق کنند. اما بهترین پنل‌ها نیز تنها حدود 44 درصد از نور خورشید را به صورت انرژی قابل استفاده جذب می‌کنند و تا حدودی به همین دلیل است که انرژی خورشیدی نمی‌تواند تمام نیازهای انرژی جهان را تامین کند.

 

گیاهان می‌توانند از فواید ناشی از یک سری خصوصیات کوانتوم بهره ببرند. وقتی یک فوتون نوری به گیرنده‌های نوری گیاهان یعنی کروماتوفورها برخورد می‌کند، یک ذره کوانتومی حاوی انرژی آزاد تولید می‌کند که اگزیتون نامیده می‌شود. اگزیتون در نهایت راه خود را به سمت بخش‌هایی از سلول که در آنجا جذب می‌شود پیدا کرده و برای استفاده در جای خود قرار می‌گیرد. به لطف قوانین فیزیک کوانتوم، در این فرآیند هیچ بخشی از انرژی هدر نمی‌رود.

 

 

در این مطالعه محققان دی‌ان‌ای ویروس‌ها را دستکاری کرده‌اند به طوری که بتوانند به گروه‌هایی از کروموفورهای سنتزی متصل شده و وقتی این کار را انجام دادند، از خود نور ساطع کنند. به این ترتیب محققان می‌توانند آنها را با استفاده از طیف‌سنجی ردیابی کنند.

 

آنها ویروس‌ها و مولکول‌های کروموفور مختلفی را در غلظت‌های متنوع مورد مطالعه قرار دادند و توانستند نشان دهند که ویروس‌ها و کروموفورها انتقال‌دهنده‌های خوبی برای انرژی هستند.

 

محققان هنوز به ترکیب دلخواه خود دست نیافته‌اند اما توانسته‌اند اگزیتون‌ها را با دو برابر سرعتی که اکنون در پنل‌های خورشیدی حرکت می‌کنند منتقل کنند و آنها را وادارند مسافت بیشتری بپیمایند.

 

این ویروس‌ها هنوز نمی‌توانند همچون گیاهان انرژی خود را تامین کنند. آنها فقط قادرند این انرژی را منتقل کنند؛ اما محققان می‌گویند انتقال‌دهنده انرژی کارآمدی که قابلیت کنترل آنها وجود دارد می‌توانند کاربرد زیادی داشته باشند. به کمک این مواد محققان می‌توانند کاتالیست‌هایی برای واکنش‌های شیمیایی نوری بسازند یا نیروی الکتریکی کارآمدتری در پنل‌های خورشیدی داشته باشند.

 

این مقاله در مجله Nature Materials به چاپ رسیده است.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445260118439_0.jpg

پژوهش جدید موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داده که یک مسیر انحرافی به سمت ماه می‌تواند سفرهای مکرر به سیاره مریخ را امکان‌پذیر سازد.

 

 اوایل سال گذشته، محققان MIT ایده پمپ‌بنزین فضایی را ارائه کردند که بطور چشمگیری هزینه‌ ماموریت‌های آینده به ماه را کاهش می‌دهد. اکنون پژوهش جدید آن‌ها بر این است است که ماه می‌تواند توقفگاه ارزشمندی برای سوخت‌گیری مجدد ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ باشد و حجم بار پرتابی از زمین را تا 68 درصد کاهش دهد.

 

هر گرم حجم ارسالی از زمین به فضا بسیار هزینه‌بر است از این رو هرگونه کاهش وزن می‌تواند به معنی ذخیره مالی هنگفتی باشد. اگر ماموریتی بتواند برای سفر طولانی‌اش به مریخ مجددا در ماه سوختگیری کند، نیازی به بارگیری سوخت از زمین نبوده و ماموریت می‌تواند با کسری از سوخت مورد نیاز پرتاب شود.

 

اگرچه هنوز ماه هنوز هیچ گونه جایگاه سوختگیری ندارد، از این رو این تحقیق، فرضیاتی را در مورد فناوری‌هایی که ممکن است تا زمان آماده شدن یک ماموریت سرنشین‌دار به مریخ در ماه تاسیس شود، طرح کرده است.

 

برای مثال محققان در این پژوهش بر این گمانند که خاک و آب شناسایی شده در ماه می‌تواند با زیرساختی که در آینده در سطح این قمر ساخته خواهد شد، جمع‌آوری و به سوخت تبدیل شود و سپس این سوختها در مخازنی به ایستگاههای حاضر در نقاط لاگرانژ که ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ از آنجا گذر می‌کنند، ارسال شوند.

 

چنین رویکردی می‌تواند جایگزین روش «انتقال همه چیز» شود که در ماموریت‌های آپولو به ماه انجام می‌شد و در آن، هر بار همه چیز به همراه سرنشینان حمل می‌شد. همچنین این روش می‌تواند جایگزین رویکرد «عرضه مجدد» شود که توسط ایستگاه فضایی بین‌المللی بکار برده شده و منابع طی برنامه‌ای منظم به آنجا منتقل می‌شود.

 

در رویکرد «بهره‌برداری از منابع در محل»، مسافران فضا از مواد تولید شده در فضا مانند سوخت موشکی بدست آمده از یخ آب که در مریخ و ماه وجود دارد، استفاده خواهند کرد.

 

این تحقیق بر اساس پایان‌نامه تاکوتو ایشیماتسو که اکنون دانشجوی فوق دکترای MIT است، انجام شده که معتقد است این نتایج به نمایش اهمیت تولید زیرساخت در فضا برای تولید منابع می‌پردازد. در حالی که چنین زیرساخت‌هایی تنها برای یک سفر به مریخ مورد نیاز نخواهند بود، اما می‌توانند سفرهای مکرر به این سیاره را پایدارتر کنند.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445260004496_1.jpg

یک محقق دانشگاه لیدز با استفاده از مواد موجود در نمایشگرهای تلفن همراه هوشمند و تلویزیون، لنز بلور مایع منحصربفرد با تمرکز خودکار تولید کرده که ممکن است به درمان دوربینی ناشی از سن بالا کمک کند.

 

 دوربینی، شرایطی است که اغلب در افراد بالای 45 سال در نتیجه سفت شدن و کاهش انعطاف عدسی چشم ایجاد می‌شود و فرد ناگزیر از استفاده از عینک مطالعه می‌شود.

 

دوش میستری،‌ دانشجوی فارغ‌التحصیل دانشگاه لیدز برای حل این مشکل در حال انجام تحقیقاتی بر روی بلور مایع است تا یک لنز مصنوعی کاملا سازگار را برای جایگزین کردن با لنز پیرچشمی تولید کند.

 

میستری اظهار کرد: با بالاتر رفتن سن، عدسی درون چشم محکم‌تر می‌شود و زمانی که عضلات درون چشم منقبض می‌شوند، دیگر نمی‌توانند عدسی را برای نزدیک کردن اجسام به کانون شکل دهند. عدسی‌ها با استفاده از بلورهای مایع که بیشتر در نمایشگرهای تلفن همراه و تلویزیون‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند بسته به حرکت عضلات چشم بطور خودکار منطبق شده و تمرکز کند.

 

میستری بر این باور است که مدل‌های بلور مایع جدید وی مانند سایر لنز‌های جایگزین عدسی از طریق جراحی برای جوانسازی قابلیت چشم در متمرکز شدن کاشته شود.

 

وی همچنین تصور می‌کند که طی یک دهه، تحقیق وی ممکن است منجر به کاشت ساده لنزهای جدید شود که طی آن، یک شکاف کوچک در قرنیه ایجاد شده و از فراصوت برای تخریب عدسی پیر استفاده می‌شود. این عدسی سپس برداشته شده و لنز بلور مایع جدید در جای آن قرار می‌گیرد.

 

میستری امیدوار است تا زمان پایان دکترایش در سال 2018 بتواند یک نمونه پیش‌ساخت از این لنز را تولید کند. وی بر این باور است که نخستین نمونه تجاری این محصول بین شش تا 10 سال آینده آماده خواهد شد.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445265200756_2.jpg

سازمان فضایی اروپا اعلام کرد که ماهواره نمایشی فناوری مینیاتوری GomX-3 در سلامت کامل بوده و آماده آغاز ماموریت اصلی‌ است.

 

این کیوب‌ست که در روز پنج اکتبر (13 مهر) از ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شده بود، شش ماه به آزمایش فناوری رادیویی جدیدی برای پیگیری هواپیماهای غیرنظامی در مناطق غیرقابل دستیابی جهان و اندازه‌گیری کیفیت سیگنال ماهواره مخابراتی خواهد پرداخت.

 

آخرین نمونه از مجموعه ماهواره‌های GomX طی یک سال توسط شرکت Gomspace در دانمارک ساخته شد و در روز 19 اوت (28 مرداد) توسط فضاپیمای HTV-5 سازمان فضایی ژاپن به ایستگاه فضایی ارسال شد.

 

این ماهواره از آنجا توسط یک پرتابگر فنری به مداری مستقل از ایستگاه به همراه کیوب‌ست AAUSat-5 که توسط دانشجویان ساخته شده بود، فرستاده شد.

 

ماهواره 10x10x30 سانتیمتری Gomx-3 با چرخهای واکنشی مینیاتوری شده برای جهت‌گیری دقیق قرار است به عنوان بستر آزمایشی مینیاتوری برای فناوری کیوب‌ست AAUSat-5 عمل کند تا بتواند بر سیگنال‌های رادیویی ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ثابت و ارزیابی راندمان انتقال کیوب‌ست نظارت کند.

 

علاوه بر آن، این فناوری دارای آنتن مارپیچی جهت‌دار و یک گیرنده ارتقایافته برای پیگیری دهها هزار هواپیمای تجاری با استفاده از سیگنال‌های ناوبری ADS-B است.

 

ماهواره Gomx-3 همچنین یک نسخه کوچکتر و پیشرفته‌تر انتقال دهنده باند X را همراه خود دارد که نخستین بار بر روی ماهواره Proba-V پرتاب شده بود. این فناوری به ارائه قابلیت دانلود سریعتر داده نسبت به سیستم‌های پیشین می‌پردازد. این انتقال‌دهنده با فناوری منعطفی پشتیبانی می‌شود که به فضاپیما اجازه پیکربندی مجدد را در مدار برای اجرای وظایف جدید می دهد.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445331112650_0.jpg

مرکز هوافضای HY4 آلمان از هواپیمای جدیدی رونمایی کرده که قرار است از سال 2016 پروازهای کوتاه و بدون انتشارات گلخانه‌ای در آسمان شلوغ و دوستدار محیط زیست اروپا را ارائه دهد.

 

 این هواپیمای تمام برقی که قرار است نخستین پروازهای خود را از تابستان 2016 از فرودگاه اشتوتگارت آغاز کند، با یک سلول سوختی دارای غشای تبادل پروتون نیرودهی می‌شود.

 

سلول‌های سوختی با غشای تبادل پروتون یک ایده قدیمی هستند و در ماموریت‌های کاوشی اولیه فضا بکار می‌رفتند اما بعدها به دلیل تولید ضعیف نیرو کنار گذاشته شدند. سلول‌ سوختی با اکسیژن و هیدروژن کار می‌کند و محصول جانبی آن آب است.

 

سلول‌های سوختی بتازگی هواپیماهای تجربی را نیرودهی می‌کنند، اما روش ساخت آن‌ها از لحاظ اقتصادی هنوز پنج سال تا واقعیت فاصله دارد.

 

طراحی و رویکردی که برای HY4 در نظر گرفته شده، خیلی متفاوت بنظر نمی‌رسد. این هواپیما با همکاری دانشگاه اولم، شرکت هواپیماسازی Pipistrel و شرکت تولیدکننده سلول سوخت Hydrogenics طراحی شده است.

 

هدف کنونی، ساخت یک هواپیمای چهار سرنشینه با سلول سوختی است که 80 کیلووات نیرو تولید می‌کند. حداکثر سرعت مورد انتظار 201 کیلومتر در ساعت بوده و سرعت استاندارد کروز آن 145 کیلومتر در ساعت است. وزن کلی هواپیما 1497 کیلوگرم و محدوده پرواز آن بین 724 تا 1448 کیلومتر است.

 

این ویژگی‌ها برای یک هواپیما بسیار عالی به نظر می‌رسند اما جالب‌ترین موضوع در مورد آن، بدنه هواپیماست که شامل یک بال بلند با دو بدنه دو سرنشینه جدا و یک موتور در مرکز است.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445175044913_0.jpg

دانشمند ایرانی دانشگاه A&M تگزاس و همکارانش با این باور که بهترین راه برای برقراری ارتباط با افراد نابینا، تبدیل اشارات آن‌ها به زبان گفتار است، یک دستگاه پوشیدنی ابداع کرده‌اند که حرکات دست و عضله را حس کرده و آن‌ها را به زبان انگلیسی ترجمه می‌کند.

 

 عملکرد این فناوری پوشیدنی هوشمند این گونه است که به کمک دو مدل حسگر تعبیه شده در این وسیله می‌توان حرکات مچ دست و حرکت ماهیچه‌های بازو را به سیگنال‌های الکترونیکی قابل تمایز تبدیل کرد.

 

این اطلاعات به صورت بی‌سیم به یک گیرنده ارسال و به زبان انگلیسی ترجمه می‌شود.

 

دکتر جعفری، دانشیار مهندسی زیست‌پزشکی دانشگاه A&M تگزاس و محقق اصلی این پروژه گفت: در این فناوری از دوربین نیز برای تشخیص حرکات استفاده می‌شود؛ چرا که در بیشتر موارد مشاهده شده افراد حتی با حرکت انگشتان خود نیز پیامی را منتقل می‌کنند.

 

وی در ادامه افزود: پس از مطالعه بر روی روش‌های ثبت و ضبط اطلاعات حسی به اطلاعات دیجیتال، ترکیبی از روش تشخیص حسی‌ و حرکتی و ثبت فعالیت‌ ماهیچه‌ها به عنوان بهترین روش انتخاب شد.

 

جعفری با همکاری سایر دانشمندان در ادامه تحقیقات خود موفق به ساخت نمونه آزمایشی این دستگاه شده که قادر است واژگان محاوره روزمره را با دقت ثبت و ترجمه کند.

 

یکی از مشکلات اولین نمونه این دستگاه، نیاز به آموزش هر شخص برای استفاده از آن است، به طوری که آموزش هر فرد برای اجرای یک ژست حاوی پیام حدود 30 دقیقه زمان می‌برد.

 

دکتر جعفری معتقد است این مشکل ناشی از تفاوت ساختار ماهیچه‌ها و نوع ژست‌ها در بدن هر انسان است، اما با ساخت نمونه دوم این دستگاه قطعا این مشکلات برطرف خواهد شد.

 

برنامه بعدی محققان دانشگاه تگزاس کاهش زمان ثبت و ترجمه اطلاعات حسی به پیام‌های انگلیسی است.

 

جعفری ضمن اشاره به موفقیت این سیستم در مراحل آزمایشی افزود: با توجه به زمان محدود برای ساخت نمونه اولیه امیدوارم که در نمونه‌های بعدی مشکلات موجود برطرف شود.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445332697332_iran222222.jpg

تیم خودرو خورشیدی دانشگاه تهران به عنوان تنها نماینده ایران با خودرو غزال ایرانی 3 در مسابقات جهانی خودرو خورشیدی 2015 استرالیا حضور دارد.

 

 تیم خودرو خورشیدی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران که بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی و ساخت خودروهای خورشیدی فعالیت دارد امسال برای اولین بار با خودرویی دوسرنشینه که نسل سوم خودروی خورشیدی غزال ایرانی به شمار می رود در جدی ترین آوردگاه خودروهای خورشیدی جهان حضور یافته است.

 

رالی بزرگ خودروهای خورشیدی (World Solar Challenge) با رقابت ۵۰ خودرو از سراسر جهان برای طی کردن مسافتی سه هزار کیلومتری در مسیر شهرهای داروین در شمال استرالیا تا آدلاید در جنوب این کشور برگزار می شود. این رقابتها از روز ۱۸ اکتبر (26 مهرماه) آغاز شده و انتظار می رود که خودروهای برنده ظرف چهار روز به مقصد برسند.

 

هدف از این رقابت که هر دو سال یکبار برگزار می شود تشویق تحقیقات بر خودروهای خورشیدی است که امید می رود روزی در آینده وارد بازار مصرف شود.

 

مسابقات بین المللی خودرو خورشیدی در استرالیا در سه کلاس اصلی برگزار می شود. در کلاس Adventure خودروهای سه چرخ تک سرنشین که ساده ترین طراحی را دارند در کلاس دوم(Challenger) خودروهای چهارچرخ تک سرنشین و در کلاس سوم (Cruiser class) خودروهای چهار چرخ دو سرنشین به بالا که جدیدترین طراحی ها را دارند شرکت می کنند که تیم خودرو خورشیدی دانشگاه تهران در دسته سوم قرار گرفته است.

 

 

 

موقعیت لحظه به لحظه خودرو غزال ایرانی

 

موقعیت لحظه به لحظه خودرو غزال ایرانی و رقبای خارجی آن را می توانید ازاینجا پیگیری کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

غزال ایرانی 1، 2، 3

 

پروژه طراحی و ساخت خودرو خورشیدی در پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران از سال 1383 با مدیریت دکتر کارن ابری نیا در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه کلید خورد که به طراحی و ساخت اولین خودرو خورشیدی کشور به نام «غزال ایرانی 1» در سال بعد منجر شد.

 

«غزال ایرانی 1» اما با بداقبالی، بخت حضور در رالی خودروهای خورشیدی استرالیا در سال 2005 (مهر 84) از دست داد و سال بعد هم به دلیل نقص فنی و مشکلاتی که شاید تا حد زیادی ناشی از محدودیتهای مالی بود نتوانست در مسابقات خودروهای خورشیدی تایوان نمایش تمام‌عیار و مطلوبی از قابلیت‌هایش داشته باشد.

 

دکتر ابری‌نیا با اشاره به ویژگی‌های غزال ایرانی 1 که خودرویی تک سرنشین با سه چرخ و یک موتور بود، خاطرنشان کرد: خودرو خورشیدی غزال در مسابقات تایوان رتبه هشتم را کسب کرد اما تجربه بسیار خوبی پیدا کردیم و در مقایسه با سایر خودروها فهمیدیم وزن 250 کیلوگرم خودرو، زیاد است و موتور خودرو ضعیف و راندمان سلول‌های خورشیدی کم است این است که تصمیم گرفتیم خودرو دیگری بسازیم که وزن آن حدود 100 کیلوگرم کمتر بوده و به موتور و باتری با تکنولوژی جدید و سلول‌های خورشید با بازده بالاتر مجهز است.

 

 

خودرو خورشیدی غزال ایرانی 1

 

 

چهار سال پس از ساخت خودروی خورشیدی غزال، نمونه‌ پیشرفته‌تر این خودرو با نام «غزال ایرانی 2» با هدف حضور در مسابقه جهانی خودروهای خورشیدی که شهریورماه 87 در آفریقای جنوبی برگزار شد، طراحی و ساخته شد.

 

سرپرست تیم غزال ایرانی در خصوص ویژگی‌ها و مزایای این خودرو نسبت به نمونه قبلی گفت: طراحی و ساخت بدنه با فناوری پیشرفته، طراحی پیشرفته آیرودینامیک، وزن 150 کیلوگرمی، توانایی حرکت با سرعت 120 کیلومتر در ساعت که قابلیت افزایش تا 150 کیلومتر را دارد، افزایش راندمان سلول‌های خورشیدی، استفاده از موتور برقی جریان مستقیم، استفاده از کنترلر قابل برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت MPPT توسط اعضای تیم و بهینه‌سازی مواد‌، طراحی و روش ساخت در بخش‌های بدنه، شاسی، تعلیق، فرمان، مدارها و سسیستم‌های برقی از ویژگی‌های خودرو خورشیدی غزال ایرانی 2 نسبت به نمونه قبلی آن است.

 

ابری‌نیا اضافه کرد: این خودرو نسبت به نمونه قبلی (غزال ایرانی - 1) 100 کیلوگرم کاهش پیدا کرده است. موتور مورد استفاده در ‌آن از نوع DC مغناطیسی دائمی است که 97 درصد راندمان دارد، راندمان سلول‌های سیلیکونی خورشیدی این خودرو حدود 22 درصد بوده که می‌تواند در صورت وجود خورشید در طول روز تا 600 کیلومتر را با سرعت متوسط 80 کیلومتر در ساعت طی کند.

 

«غزال ایرانی -2» هم به دلیل مشکلات مالی و ترانسپورت شانس حضور در مسابقات آفریقای جنوبی و رالی بزرگ «استرالیا» در آبان 88 را از دست داد و یک سال بعد در شرایطی که به نظر می رسید همه چیز برای حضور این تیم در دوره بعدی رالی بزرگ خودروهای خورشیدی در آفریقای جنوبی آماده است به دلیل انصراف بیشتر تیم‌ها از حضور در رقابت‌ها، بخت حضور در یک آوردگاه بین‌المللی دیگر را از دست داد.

 

 

غزال ایرانی 2

 

 

مهرماه 91 بود که دکتر ابری نیا، سرپرست تیم طراحی و ساخت خودرو خورشیدی غزال ایران با اشاره به این که غزال ایرانی 1 و 2 در مجموع دو هزار کیلومتر مسافت را طی کرده‌اند که برای چنین خودروهایی رکورد خوبی محسوب می‌شود از طراحی نسل سوم این خودرو خبر داد که بر خلاف نمونه های سه چرخه قبلی دو سرنشینه و دارای دو موتور و چهار چرخ بوده و قادر است با سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

 

وی با بیان این که با توجه به تغییرات ایجاد شده در چرخ‌ها و افزایش تعداد سرنشینان، طراحی خودرو تغییر می‌کند، گفت: زمانی که خودرو دارای سه چرخ است موتور بر روی چرخ‌های عقب قرار خواهد گرفت و کل کنترل خودرو بر روی یک چرخ خواهد بود اما وقتی خودرو چهار چرخ دارای چهار چرخ می‌شود لزوما باید دو موتور بر روی هر چرخ عقب قرار گیرد که نیازمند هماهنگی بالایی نسبت به یکدیگر هستند. در نهایت کنترل خودرو نیز سخت خواهد بود.

 

ابری نیا افزود: از سوی دیگر با توجه به دو سرنشین شدن غزال ایرانی، خودرو سنگین‌تر از قبل خواهد شد که نیازمند باتری‌های قوی‌تر است.

 

عضو هیات علمی پردیس فنی دانشگاه تهران ابراز امیدواری کرده بود با تامین بودجه مورد نیاز برای ساخت این خودرو امکان رقابت آن در مسابقات 2013 خودروهای خورشیدی استرالیا فراهم شود.

 

با این حال به دلیل مشکلات مالی ساخت این خودرو تا سال گذشته به تعویق افتاد تا غزال ایرانی 3 اولین حضور بین‌المللی خود را در مسابقات امسال استرالیا تجربه کند.

 

 

خودروی خورشیدی غزال ایرانی 3

 

 

در این رقابتها که تا چهارم آبان ادامه دارد تیم‌هایی از 25 کشور جهان حضور دارند که آمریکا با شش تیم و استرالیا و ژاپن هر یک با پنج تیم چشمگیرترین حضور را دارند و انگلیس، هلند و ترکیه هر یک سه تیم، آفریقای جنوبی دو تیم و کشورهای ایران، اتریش، بلژیک، کانادا، شیلی، چین، کلمبیا، آلمان، هنگ کنگ، مجارستان، هند، اندونزی، مالزی، لهستان، سنگاپور، سوئد، تایلند و امارات متحده عربی هر کدام یک نماینده در این مسابقات دارند.

 

از مسابقات امسال چه خبر؟

 

تیم های شرکت کننده چند هفته پیش وارد داروین شده و بهترین مسیرهای ترک شهر به سوی مقصد را بررسی کرده اند.

 

مایکل فان بال از تیم نونا ۸ که برای دفاع از عنوان قهرمانی در رقابتها شرکت کرده در وبلاگ تیمش نوشته فرق بین برد و باخت می تواند چند دقیقه باشد.

 

هرچند ترافیک استرالیا در مقایسه با هلند خیلی سبک است، حومه شهرها می تواند شلوغ شود، به خصوص وقتی بیش از ۴۰ خودرو خورشیدی مشغول عبور باشند. یک اشتباه به قیمت چند دقیقه حیاتی تمام خواهد شد.

 

او اشاره می کند که رانندگی نونا۸ تجربه لذت بخشی نیست، از جمله به این دلیل که اتاقک آن در هوای سوزان نواحی دورافتاده استرالیا بدون کولر بسیار داغ خواهد شد. در این اتومبیل ها کولر نمی گذارند تا سنگین نشود و برق ارزشمند کم موجود را هم نسوزاند.

 

پیش بینی می شود که دمای اتاقک به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد برسد بنابراین راننده عرق زیادی خواهد کرد و برای تخلیه آن سوراخی در خودرو تعبیه شده است.

 

اما تیم ها چندین راننده دارند که در هر نوبت سه ساعت رانندگی می کنند. رانندگی هر روز ساعت ۱۷:۰۰ به وقت محلی متوقف خواهد شد که برای ایمنی رانندگان و جلوگیری از تصادف با کانگوروهاست.

 

تیم دانشگاه میشیگان هم که ۲۵ سال است در رقابتهای خودروهای خورشیدی شرکت دارد این بار سعی کرده با استفاده از فناوری پیشرفته تحلیل داده ها که آی بی ام ساخته حداکثر بهره را از پیش بینی دقیق هوا ببرد.

 

پاوان نایک مدیر تیم خودروی خورشیدی این دانشگاه می‌گوید: "فناوری پیش بینی خورشیدی به ما اجازه می دهد بدانیم ابرها کجا هستند، کجا می روند و باید خودمان را زودتر به کجا برسانیم تا از آفتاب بی بهره نمانیم."

 

اما مساله فقط برد و باخت نیست. هدف این رقابت واقعا توسعه فناوری خودروی خورشیدی است که روزی بتواند در جاده ها استفاده شود.

 

بعضی از بزرگترین شرکت های خودروسازی جهان مثل فورد درحال توسعه نمونه هایی از خودروهای خورشیدی هستند که شاید در آینده به تولید انبوه برسد.

 

تحقیقات فورد نشان می دهد که در آینده خورشید می تواند تا ۷۵ درصد برق مورد نیاز همه سفرهای عادی با یک خودروی خورشیدی را تامین کند که برای کشورهای آفتابگیری مثل ایران بسیار عالی است.



تاريخ : سه شنبه 28 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

روز دوم محرم کاروان امام حسین(ع) و یارانش به سرزمین کربلا رسید و سپس با برپایی خیمه ها تا روز واقعه در آن مستقر شد. در مطالب منتشر شده در روز اول و دوم محرم جزئیات مربوط به حرکت کاروان حسینی از مکه تا کربلا با استفاده از یادداشت ها و پژوهش های دکتر محمدرضا سنگری بررسی شد.

روز سوم و چهارم محرم نیز، وضعیت استقرار کاروان در صحرای کربلا و وقایع مربوط به آن ذکر شد. در روز پنجم محرم سال 1437 قمری، گلچین خبرآنلاین را از وقایع مربوط به این روز در سال 60 هجری قمری در ادامه می خوانید.

 حوادث روز پنجم محرم

1. فرستادن چهار هزار نفر سپاهی تازه نفس به کربلا.

2. نامه نگاری مجدد عبیدالله زیاد به کربلا و تحت فشار قرار دادن عمر سعد برای سخت گیری و تنگنا سازی در کربلا.

3. گفت و گوی امام با اصحاب و تصفیه مجدد.

افزایش نیروهای دشمن و دستور جدید ابن زیاد: در این روز حداقل نیروی دشمن در کربلا حدود ده هزار تن می شود و موقعیت به تدریج رنگ و بوی جنگ می گیرد.

عبیدالله در نامه ای به عمر سعد نوشته بود: باری، میان حسین و یارانش و آب فرات حایل شو که حتی یک قطره ننوشند تا به بیعت امیرالمومنین یزید تن سپارند یا همچون شهید مظلوم تقی نقی عثمان بن عفان (که در هنگام کشته شدن تشنه بود) کشته شوند.

به نظر می رسد این نامه همراه با پنج هزار نفر به فرماندهی عمروبن حجاج به کربلا رسید. با ورود او به کربلا، تعداد نیروها به پانزده هزار نفر رسید. عمرسعد به عمروبن حجاج دستور داد فرات را در محاصره بگیرند. وی با 500 نیرو کمربندی در حاشیه فرات ایجاد کرد تا هیچ کس از یاران امام نتوانند از آب استفاده کنند.

گزارش های مخفیانه از کربلا: برخی از سپاهیان از جمله خولی بن یزید اصبحی که با اباعبدالله الحسین(ع) دشمنی و کینه عمیق داشت، گزارش گفت و گوهای عمرسعد با اباعبدالله را به کوفه می فرستادند. بنا به دعوت امام و گاه عمرسعد در فاصله شب های چهارم تا ششم مذاکراتی میان امام با عمر سعد -بدون حضور حتی نزدیک ترین یاران - و احتمالا یک بار با حضور فاصله دار نزدیکان عمرسعد و تنی چند از خانواده اباعبدالله، صورت گرفته بود.

خولی بن یزید در نامه خود نوشته بود: «ای امیر! پسر سعد شبانگاه از لشکرگاه خود بیرون می رود و همراه با حسین در ساحل فرات، بساط گفت و گو می گستراند و این گفت و گوها گاه تا نیمه های شب ادامه دارد. او با حسین نرمش و رافت و سازش دارد. اگر فرماندهی را به من بسپاری من کار را تمام خواهم کرد و به تنهایی بر این امر توانایم.»



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
در عین حال، از نشانه گیر ثابت روی خود، نشانه گیر اپتیکی و دوربین دید در شب نیز بهره می برد که کارایی آن را با افزایش دقت، در نبردهای شبانه نیز افزایش می دهد. نیاز به ارتقاء توان ضدزرهی یگانهای عملیاتی نیروی زمینی ارتش در سالهای اخیر، ثمرات فراوانی را در پی داشته است چراکه شاهد تحویل انواع جدیدی از موشکهای مدرن در این حوزه هستیم که می تواند کمک شایانی به تامین هرچه بهتر امنیت پایدار مرزها و بخش های مختلف کشور کند.

به عنوان مثال در خلال هفته دفاع مقدس امسال، چندین جنگ افزار جدید از جمله موشک ضد زره "دهلاویه" به طور رسمی به یگان های نزاجا تحویل داده شد. با توجه به اهمیت و ویژگی های خاصی که این موشک ضد زره دارد، می توان این اقدام را یک تحول مهم و قابل توجه در توان رزمی یگانهای عملیاتی نیروی زمینی ارتش دانست.

این موشک یکی از جدیدترین دستاوردهای اعلام شده دفاعی ایران در بخش سلاح های ضد زره محسوب می شود که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح ساخته شده و در تیر ماه سال 1391 رونمایی شد و لقب "کورنت ایرانی" به آن داده شده است.

در عین حال، مقابله با ادوات زرهی که در نبردهای نظامی نقش انکار ناپذیری را بر عهده دارند از جمله دغدغه های مهم و دائم هر نیروی نظامی در دنیا است. نیروهای پیاده به عنوان کسانی که ادوات زرهی بیشترین آسیب را به آنها می رسانند خیلی زود به فکر چاره ای مؤثر برای مقابله با این ادوات افتاند.

برای این منظور کمی پس از تثبیت وسائل زرهی به خصوص تانک در ارتش ها، سلاح های ضد تانک نیز توسعه یافتند. اولین نمونه های این نوع تسلیحات توپ های کالیبر متوسط و راکت ها بودند. سلاح های بدون عقب نشینی (که بخشی از نیروی آزاد شده از پیشران (پراپلنت) را صرف غلبه بر ضربه ناشی از نیروی رو به عقب حاصله از فرایند شلیک می کنند) در  این میان جای خوبی برای خود باز کرده اند. 

نمونه های معروفی چون توپ 106 میلیمتری که در ایران به تفنگ 106 مشهور است از آن جمله است. راکت انداز کالیبر 73 میلیمتری اس-پی-جی-9 که در ایران با نام ظفر معرفی شده نیز از جمله تولیدات صنایع دفاعی در این عرصه است.

اما به حق معروف ترین سلاح ضدتانک در دنیا همان راکت انداز ساده آر-پی-جی-7 است که مانند کلاشنیکف محصول روسیه (شوروی سابق) بوده و در بسیاری از نیروهای نظامی و شبه نظامی کشورهای غربی و شرقی به خدمت گرفته شده است. کشور سازنده در ادامه به توسعه این سری از سلاح ها پرداخته و در نتیجه نمونه های موفقی چون آر-پی-جی-29 ساخته شده است. 

نگاهی به ویژگی های "آر پی جی 29"

آر-پی-جی-29 در رده سلاح های نیمه سنگین دوش پرتاب است که برای مقاصد ضد زره در برد کوتاه توسعه یافته است. این سلاح در سال 1989 وارد خدمت شده و امروزه حداقل در 7 کشور دنیا به طور رسمی استفاده شده و اخباری نیز مبنی بر استفاده برخی گروه های چریکی مطرح از این سلاح در دست است.

آر-پی-جی-29 بر خلاف برخی از تسلیحات روسی مربوط به اواخر جنگ سرد که هنوز فرصت حضور در جنگی را نیافته اند تاکنون در عراق و لبنان تجارب عملی را کسب کرده است.

شکل کلی این اسلحه، یک استوانه تو خالی بوده و ترکیبی مانند راکت اندازه های بازوکا را به یاد می آورد. عمل گلوله گذاری در آن از انتهای سلاح انجام شده و کالیبر (قطر داخلی لوله یا قطر خارجی پرتابه) آن 105 میلیمتر  بوده و در منابع خارجی دو نوع گلوله دو مرحله ای و ترموباریک برای آن ذکر شده است. 

آر پی جی

سرعت خروج گلوله از سلاح 280 متر بر ثانیه و برد مؤثر آن 500 متر است. نوع نفوذگر پرتابه های این سلاح قابلیت نفوذ تا عمق 750 میلیمتر در زره های تقویت شده تانک (جدا از مراحل واکنشی)، 1500 میلیمتر در بتن و تا 3700 میلیمتر در سنگرها و استحکامات خاکی را دارد.

این گلوله ها دارای 8 پره پایدار کننده هستند و عمده انرژی پیشران قبل از خرج گلوله از لوله به آن داده می شود برخلاف برخی سلاح های دوش پرتاب که یک پیشران ضعیف اولیه، گلوله را از محل پرتاب دور کرده و سپس پیشران اصلی به کار می افتد.

سرجنگی ترموباریک این سلاح نیز کاربردهای ضد نفر داشته و برای انهدام تجمع نفرات دشمن در مکان های مورد نظر از جمله ساختمان ها و فضاهای بسته بکار می رود. 

به گزارش مشرق، جرم خالی این سلاح 12.1 و در حالت پر شده با گلوله و آماده شلیک، 18.8 کیلوگرم است. در حالت رزمی این سلاح 1.85 متر طول داشته و برای حمل و نقل نیز طول آن تا 1 متر قابل کاهش است که از این نظر تنها 5 سانتیمتر کشیده تر از آر-پی-جی-7 شده و در جابجایی نیروهای نظامی مشکلی ایجاد نمی کند. این سلاح از نشانه گیر ثابت روی خود، نشانه گیر اپتیکی و دوربین دید در شب نیز بهره می برد که کارایی آن را با افزایش دقت و همچنین قابلیت استفاده در نبردهای شبانه افزایش می دهد.

ورود رسمی "آر پی جی 29" به سازمان رزم نزاجا

اولین باری که نام "آر پی جی 29" در رسانه های داخلی مطرح شد، به سال 1390 باز می گشت. طی آن سال و در نمایشگاهی که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، این سلاح در تصاویر منتشر شده به چشم می خورد و عملا ایران را در ردیف دارندگان این سلاح مدرن قرار داد.

در سال 91 نیز در مراسم دانش آموختگي دانشجويان افسري دانشگاه امام حسين(ع) با حضور رهبر معظم انقلاب، این موشک در رژه کوتاهیروی یک موتور چهارچرخ با استتار بیابانی و برخوردار از تورهای استتار چند طیفی حضور یافت. 

طی روزهای اخیر نیز امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش که هم اکنون رزمایش بزرگ محرم را در منطقه غرب کشور اجرا می کنند، در گفتگو با رسانه ها، رسما خبر از بکارگیری "آر پی جی 29" در این رزمایش داده است.

آر پی جی

بکارگیری این سلاح در سازمان رزم نیروهای مسلح کشورمان با توجه به وزن کم و کارایی مناسب، به عنوان یک سلاح ارزان در کنار موشک های هدایت شونده کوتاه برد بسیار مفید واقع می شود. با توجه به رویکرد افزایش تحرک در نیروهای نظامی کشور، که با بکارگیری ادواتی چون دوش پرتاب ها و سلاح های نیمه سنگینی چون اس-پی-جی9 ظفر دنبال می شود با بکارگیری گسترده آر-پی-جی-29 بسیار بهبود پیدا می کند. در واقع این سلاح نسبت به بسیاری از سلاح های نیمه سنگین و حتی بعضاً سنگین موجود در کشور کارایی بهتری در مقابله با ادوات زرهی دشمن دارد. 

به عنوان مثال این سلاح وزنی کمتر از یک چهارم سلاح 73 میلیمتری ظفر داشته و تنها به یک خدمه نیاز دارد در حالیکه ظفر به سه تا چهار خدمه نیازمند است اما از نظر قدرت نفوذ بسیار بهتر از آن عمل کرده و بیش از دو برابر در زره ها نفوذ می کند.
 
بنابراین با بکارگیری آن هر چند کمی در برد مؤثر در برابر دشمن افت پیدا می شود (800 متر برای ظفر و 500 برای آر-پی-جی-29) اما هر تیم بکاربرنده ظفر می تواند به جای یک سلاح کاربر چهار سلاح شده و حجم آتش بیشتری را فراهم کند.

از آر پی جی 7 تا «RPG-29»؛ تحولی که «محرم» برای ارتش به ارمغان آورد +عکس

البته همواره بکارگیری ترکیبی سلاح های موجود راهکار بهتری است و کم بودن تحرک ظفر نیز با بکارگیری آن روی خودروی سفیر و موتورسیکلت ای-تی-500 تا حدود بسیار زیادی جبران شده است. این سلاح ها که قیمت هر گلوله آنها بسیار پایین تر از موشک های ضدتانک است بدنه دفاع ضدزره را تشکیل داده و برای انهدام اهداف در مسافت های دور و یا اهداف متحرک دست موشک های چند هزار دلاری ضدتانک را باز می گذارند. 

در مراحل آزمایشی آر-پی-جی-29 علیه تانک های تی-80 و تی-90 در حالیکه به زره واکنشی مجهز بودند (و خود این تانک ها نیز از زره مناسبی برخوردارند) استفاده شده و موفق به انهدام هر دوی این تانک ها شده است. 

جالب تر از این، اخبار موجود درباره استفاده از این سلاح در جنگ 33 روزه لبنان است به طوریکه آر-پی-جی-29 را یکی از مهمترین نابودگران ادوات زرهی رژیم اشغالگر قدس می دانند. البته توانایی های هر ضدتانکی در برابر تانک ها نامحدود نیست و تاکتیک بکارگیری آن نیز بسیار مهم است که سبکی، کوچکی و استفاده آسان از آر-پی-جی-29 آن را برای ایفای نقش در تاکتیک های مختلفی مناسب ساخته است.

همچنین گزارش شده این سلاح در عراق علیه نیروهای فرامنطقه ای بکار رفته و موفق شده زره انقلابی تانک چلنجر-2 انگلیسی (که به Chobham معروف است) را نیز آن هم از روبرو که قوی ترین بخش زره تانک محسوب می شود، مغلوب کند. 

در واقع با سلاحی 800 دلاری یک تانک حداقل چهار میلیون پوندی از کار می افتد این در حالیست که همین نوع تانک در عراق در برابر چندین راکت آر-پی-جی-7 و یک موشک ضدتانک فرانسوی میلان جان سالم به در برده است.

از مجموع اطلاعات منتشره از آر-پی-جی-29 در منابع خارجی، به قدرت این سلاح در کارزار عملی در برابر تانک های مدرن غربی و شرقی یقین حاصل می شود؛ سلاحی که امروزه توسط صنایع دفاعی کشورمان و برای استفاده در یگانهایی چون نیروی زمینی ارتش تولید شده است.


تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 چند هفته‌ایست که نیروی هوایی روسیه، حملات خود را علیه گروه‌های تروریستی در سوریه را آغاز کرده است. در میان همه‌ی هواپیماها و هلی‌کوپترهایی که به سوریه رفته، جنگنده-بمب‌افکن مدرنی وجود دارد به نام «سوخوی ۳۴ فول‌بک». این هواپیما، یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های روسیه است. 

سوخوی ۳۴ فول‌بک؛ جنگنده‌ی پیشرفته‌ی روسیه در سوریه

سوخوی ۳۴ برای حمله به اهداف زمینی دوردست که پدافند هوایی قدرتمندی دارند ساخته شده است. برد پرواز آن حدود ۴۰۰۰ کیلومتر است و دو خلبان آن، کنار یکدیگر می‌نشینند. تا به حال شش فروند سوخوی ۳۴ در پایگاه «لاذقیه» سوریه قرار گرفته‌اند و به همراه دیگر هواپیماها، اهداف خود را بمباران می‌کنند. این هواپیما در حقیقت مدل بعدی «سوخوی ۲۴» است که نیروی هوایی کشور ما نیز چند فروند از آن را در اختیار دارد. در ادامه می‌توانید تصویر اینفوگرافیکی از امکانات این هواپیما و فیلمی از آن را مشاهده کنید.

سوخوی ۳۴ فول‌بک؛ جنگنده‌ی پیشرفته‌ی روسیه در سوریه
 
 


تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اپ‌دراور؛ بزرگ‌ترین تغییر ظاهری اندروید ۶

appdrawer

اگر کمی در بخش‌های مختلف اندروید ۶ حرکت کنید، شاید تنها تغییر ظاهری که توجه شما را بیشتر از بقیه به خود جلب خواهد کرد، بخش اپ‌دراور باشد.

اپ دراور حالا از حالت افقی درآمده و باید در آن بصورت عمودی اسکرول کنید. حتی با قرار دادن انگشت خود بر روی نوار اسکرول می‌توانید ببینید که در چه بخشی از اپ دراور با توجه به حروف الفبای انگلیسی قرار دارید.

اما شاید مهم‌ترین تغییر در اپ دراور اضافه شدن Favorite tray باشد. ردیفی چهارتایی از اپلیکیشن‌هایی که از آن‌ها بیشترین استفاده را داشته‌اید به بخش بالای اپ دراور اضافه شده است تا برای اجرای اپلیکیشن‌های پراستفاده نیاز به اسکرول در اپ‌ دراور نداشته باشید. این ویژگی بسیار عالی کار کرده و دسترسی به اپلیکیشن‌های پراستفاده را بسیار آسان‌تر می‌کند.

اضافه شدن Google now on tap

google now on tap

این ویژگی جدید به شما اجازه می‌دهد تا در هر جایی که از سیستم عامل هستید، با انتخاب یک لغت یا عبارت و فشار و نگه داشتن انگشت بر روی دکمه‌ی هوم بدون نیاز به خروج از برنامه بتوانید عبارت مورد نظرتان را جستجو کنید.

اضافه شدن Google now on tap بزرگ‌ترین گام گوگل برای هوشمندتر کردن سیستم عامل خود است. این سرویس با توجه به محتوای متنی که در آن قرار دارید تشخیص می‌دهد که لغت یا عبارت مورد نظر شما در چه رابطه‌ای است.

البته این سرویس در ابتدای راه خود است و جای پیشرفت بسیاری دارد و از طرفی به دلیل در دسترس نبودن گوگل ناو، استفاده از این ویژگی برای کاربران ایرانی ناممکن است.

تنظیم حجم صدای کل دستگاه بدون نیاز به مراجعه به بخش تنظیمات

volume

حالا دیگر اگر در هر بخش از سیستم عامل باشید با فشردن دکمه‌های کم و زیاد کردن صدا، به صدای تمامی بخش‌ها از جمله بخش زنگ هشدار، مدیا و سایر بخش‌ها دسترسی دارید و نیازی به مراجعه به منوی تنظیمات نخواهید داشت. با این کار تنظیمات صدا به راحتی صورت می‌گیرد و مانند گذشته زمان‌بر و در برخی موارد دشوار نیست.

همچنین ویژگی Do Not Disturb نیز که سال گذشته به همراه اندروید ۵ معرفی شده بود از بخش منوی تنظیمات صدا به بخش تنظیمات سریع یا Quick Settings رفته است و در نوار اعلانات آیکونی مختص خود دارد.

اضافه شدن ویژگی Direct Share

در اندروید ۶ وقتی دکمه‌ی به اشتراک‌گذاری را فشار می‌دهید، مانند گذشته باز هم لیستی از اپلیکیشن‌ها همانند نرم‌افزارهای پیام رسان و ایمیل به نمایش در می‌آیند. در کنار این اپلیکیشن‌های همیشگی این بار اما شاهد آيکون‌هایی برای افراد هستیم که می‌توان بدون کلیک اضافی محتوای مورد نظر را با این افراد به اشتراک گذاشت.

البته در حال حاضر تعداد اپلیکیشن‌هایی که ازاین ویژگی پشتیبانی می‌کنند، محدود به برخی اپلیکیشن‌های خود گوگل است اما انتظار می‌رود در آینده اپلیکیشن‌های بیشتری به این جمع افزوده شوند.

امکان تغییر آیکون‌های موجود در بخش نوار اعلانات

toggle

یکی از ویژگی‌ها که جای خالی آن در نسخه‌های قبلی اندروید حس می‌شد نبود امکان تغییر آیکون‌ها در نوار اعلانات است. حالا می‌توانید با مراجعه به بخش System UI Tuner ترتیب این آیکون‌ها را به راحتی تغییر دهید یا آيکون‌های بدون کابرد را به کلی حذف کنید.

البته توجه داشته باشید که این بخش از منوی تنظیمات مخفی بوده و برای خارج کردن آن از حالت مخفی نیاز است که نوار اعلانات را به پایین آورده و دست خود را به مدت ۲ تا ۳ ثانیه بر روی آیکون منوی تنظیمات در بالاترین نقطه سمت راست نوار قرار دهید. این آیکون چند لحظه می‌چرخد و بعد از آن که بر روی آم کلیک کرده و وارد منوی تنظیمات شدید، بخش System UI Tuner را مشاهده خواهید کرد.

ui tuner

تغییرات در بخش Apps permission

در اندروید ۶ مانند گذشته شاهد لیست بلند بالایی از اجازه‌ی دسترسی برای اپلیکیشن‌های مختلف در هنگام نصب نخواهید بود در عوض هر اپلیکیشنی اگر نیاز به دسترسی به بخش خاصی در هنگام اجرا داشته باشد، از شما این اجازه را درخواست خواهد کرد.

همچنین تنظیمات مربوط به دسترسی اپلیکیشن‌ها نیز بسیار راحت‌تر شده است. در اندروید ۶ می‌توانید برای مثال به بخش Location بروید و ببینید که چه اپلیکیشن‌هایی به این ویژگی دسترسی دارند و حتی می‌توانید لیستی از اپلیکیشن‌ها را ببینید و با کلیک بر هر اپلیکیشن نگاه کنید که این برنامه به چه ویژگی‌هایی از سیستم شما دسترسی دارد و در صورت نیاز آن‌ها را غیرفعال کنید.

این ویژگی برای کاربران iOS تازگی ندارد و اضافه شدن آن به اندروید نیز یک امکان کاربردی بوده و امنیت سیستم عامل را نیز بالاتر می‌برد.

اضافه شدن پشتیبانی از حسگر اثر انگشت و اندروید پی به صورت پیش‌فرض

android pay

با توجه به این که نکسوس‌های جدید مجهز به حسگر اثر انگشت شده‌اند، طبیعی است که بخش تنظیمات حسگر اثر انگشت به صورت پیش‌فرض در منوی تنظیمات قرار داشته باشد.

اضافه شدن پشتیبانی از حسگر اثر انگشت به صورت پیش‌فرض باعث می‌شود که اپلیکیشن‌های مختلف بدون توجه به نام شرکت سازنده‌ی گوشی از حسگر تعبیه شده در آن به صورت‌های مختلف استفاده کنند. به عنوان مثال یک اپلیکیشن خاص برای ورود به برنامه می‌تواند از کاربر بخواهد تا با قرار دادن انگشت خود بر روی حسگر ابتدا هویت خود را برای برنامه محرز کرده و سپس وارد آن شود.

به علاوه وجود این حسگر امکان بهره‌گیری از سرویس اندروید پی را نیز فراهم کرده است.

اضافه شدن قابلیت Doze برای بهبود مصرف باتری

این ویژگی برای افرادی که گوشی همراشان در حالت idle است بسیار کاربردی است. اندروید ۶ با بررسی دقیق، وقتی که گوشی شما به مدت زیادی بدون استفاده باشد، اپلیکیشن‌ها غیرضروری را بسته و گوشی را به حالت Sleep می‌برد.

حتی در زمان استفاده از گوشی نیز اندروید به صورت مستمر اپلیکیشن‌های مختلف را تحت نظرمی‌گیرد تا اگر برنامه‌ای برای مدتی طولانی مورد استفده قرار نگیرد، اجرای آن را متوف کند. گوگل استفاده از این ویژگی را برای افزایش شارژدهی باتری بسیار موثر عنوان کرده است.

last part

اندروید ۶ برخلاف نسل‌های قبلی در هنگام معرفی، تفاوت زیادی در ظاهر نکرده است و شاید تنها با قضاوت از ظاهر بتوان آن را اندروید ۵.۳ نامید اما گوگل این کار را نکرده و اندروید جدید خود را اندروید ۶ نامیده است و در پشت این تصمیم نیز تفکر خاصی وجود دارد. گوگل حالا سعی کرده است تا اندروید را بیشتر با سرویس‌های خود یکپارچه کند و به نوعی آن را تبدیل به سیستم عامل گوگل بکند.

گوگل با ارائه‌ی اندروید ۶ روندی جدید را در پیش گرفته و به جای تغییرات متعدد در ظاهر و اضافه کردن ویژگی‌های ظاهری، این بار سعی در بهبود رابط کاربری و هوشمندتر کردن آن داشته است. حالا تغییرات از ظاهر سیستم عامل به باطن آن منتقل شده‌اند.

ویژگی‌های مانند Google now on tap، Doze، Direct Share و سایر موارد ذکر شده، همگی تغییراتی کوچک هستند و در یک مسیر مشخص قدم برمی‌دارند و آن هوشمندتر کردن اندروید است. حالا اندروید ۵ در قالب اندروید ۶ خودنمایی کرده و به بلوغ رسیده است و در مسیر تکامل بیشتر خود قدم برمی‌دارد.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445177477987_0.jpg

مسؤولان شرکت خودروسازی تسلا از سیستم نیمه خودکار کنترل اتومبیل و سیستم خودکار پارک موازی یا دوبل رونمایی کردند.

 

 شرکت تسلا به زودی این سیستم‌ را بر روی خودروهای برقی مدل S که از اکتبر سال گذشته تولید شده‌اند، نصب می‌کند.

 

این سیستم از دو سامانه هوشمند مجزا شامل پارک دوبل هوشمند و سیستم رانندگی نیمه خودکار قادر به تعویض خطوط رانندگی در خیابان با راهنما و کنترل هوشند وسیله نقلیه تشکیل شده است.

 

طبق اعلام مسؤولان شرکت تسلا، این به روزرسانی با نصب یک سخت‌افزار جدید شامل حسگرهای جدید مثل رادار جلو، دوربین دید عقب، سیستم فاصله‌سنج فراصوت با شعاع 4.8 متر و سیستم ترمز فعال کمکی انجام می‌شود.

 

سیستم جدید تسلا، راننده را قادر می‌سازد تا با خودروی هوشمند رابطه برقرار کرده و در زمانی که دستان راننده بر روی فرمان نیست عملیات تغییر خط را با کمترین خطر انجام دهد.

 

الون ماسک، مدیر و سهام‌دار اصلی شرکت تسلا در مورد فناوری جدید اظهارکرد: با به‌روز رسانی جدید، راننده می‌تواند با آرامش خاطر و امنیت بیشتری از رانندگی لذت ببرد.

 

وی در ادامه افزود: خودروهای جدید تسلا تنها نمونه موجود در جهان هستند که به طور کاملا هوشمندانه‌ای از سیستم‌هایی همچون دوربین، حسگر صوتی، جی‌پی‌اس و سیستم تشخیص راداری استفاده می‌کنند.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1443864819379_3.jpg

با رونمایی ناسا از برنامه ساخت مستعمرات در مریخ، احتمال زندگی در این سیاره تا چند دهه آینده قطعیت پیدا می‌کند.

 

 به گفته ناسا آغاز عملیات ساخت و ساز کلونی‌های پروژه «استقلال از زمین»، نشانی از نزدیک شدن این پروژه به نقطه پایان برنامه‌های تحقیقاتی‌اش دارد. طبق گزارش منتشر شده، این پروژه در دهه 2030 خاتمه خواهد یافت.

 

طبق اسناد و مدارک پروژه سفر به مریخ ناسا، این اکتشاف فضایی شامل برنامه‌ای سه مرحله‌ای است که اولین مرحله آن «متکی به زمین» است. پس از آن عملیات‌ مربوطه در محیط آزمایشگاهی در اعماق فضا رخ خواهد داد، اما در این مرحله انسان در عرض چند روز به زمین بازمی‌گردد.

 

بر اساس اسناد مذکور، مستعمره‌های استقلال از زمین به عنوان یک دستاورد جهانی، نشانه یک گذار در توسعه بشریت است چرا که انسان دیگر نه برای بازدید بلکه به قصد ماندن به مریخ سفر خواهد کرد.

 

انسان‌ها در زیستگاه‌هایی که سالها از جانشان محافظت می‌کند، در مریخ به کار و زندگی خود ادامه خواهند داد. این سکونتگاه‌ها ملزم به بازدید و نگهداری روزانه هستند.

 

همچنین بشریت با بهره‌برداری از منابع موجود در مریخ، سوخت، آب، اکسیژن و مواد مورد نیاز ساخت‌و‌ساز را تهیه خواهد کرد و با استفاده از سیستم‌های ارتباطی پیشرفته، اطلاعاتش را با تاخیری 20 دقیقه‌ای به زمین ارسال می‌کند.

 

اما پیش از وارد شدن به این فاز(مرحله سوم)، مرحله متکی به زمین آغاز خواهد شد. تمامی تحقیقات در این مرحله در ایستگاه فضایی بین‌المللی صورت خواهد گرفت و این به آن خاطر است که محققان از نحوه زندگی در فضا در دراز مدت و چگونگی کارکرد تجهیزات آگاهی می‌یابند.

 

پس از کسب اطلاعات تکمیلی در مرحله متکی به زمین، پروژه به فاز دوم می‌رسد. در این مرحله عملیات در اعماق فضا انجام می‌شود با این تفاوت که محققان با اتکای کمتری به زمین به سفرشان به سوی مریخ ادامه خواهند داد.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445251887240_0.jpg

آژانس فضایی روسیه با همکاری سازمان فضایی اروپا به دنبال ارسال کاوشگر برای جستجوی قطب جنوب تنها قمر زمین هستند.

 

 هدف از این ماموریت‌ها کسب اطلاعات لازم برای ساخت تجهیزات استقرار دائمی بر روی ماه است.

 

مقامات آژانس فضایی روسیه در مورد جزئیات این همکاری مشترک اظهار کردند: هدف مجموعه فضاپیما و کاوشگرهای سطحی در این پروژه جستجو برای آب، مواد خام برای تولید سوخت و در نهایت اکسیژن حتی به مقدار اندک است.

 

در این ماموریت از فضاپیمای سایوز برای ارسال کاوشگر لونا 27 استفاده خواهد شد.

 

پروفسور ایگور میتروانوف، دانشمند موسسه مطالعات فضایی ملی روسیه در مورد این ماموریت اظهارکرد: کاوش در ماه ماموریت جدیدی نبوده، بلکه ادامه فعالیت‌های فضایی شوروی سابق در دهه 1970 بر روی ماه است که با همکاری سازمان فضایی اروپا و با سرپرستی آژانس فضایی روسیه اجرا خواهد شد.

 

 

وی در مورد علت تمایل کشورهای مطرح فضایی جهان برای ساخت پناهگاه در ماه افزود: ما باید به ماه سفر کنیم. قرن 21 شاهد اولین حضور دائمی بشر در یک کره دیگر است و قطعا روسیه در این ماموریت پیشقدم خواهد بود.

 

 

مراحل اولیه ماموریت جستجو و ارزیابی قطب جنوب ماه به طور کاملا رباتیک و بدون حضور انسان انجام خواهد شد و کاوشگر لونا 27 در قطب جنوب سمت همیشه تاریک ماه فرود خواهد آمد.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445243627135_8.jpg

تنها چند هفته پس از اعلام وجود یک اقیانوس زیر سطحی در انسلادوس، اکنون ناسا برای نخستین بار تصاویری از مناظر متمایز این قمر زحل منتشر کرده است.

 

 مدارگرد کاسینی در روز 14 اکتبر (22 مهر) از فاصله 1600 کیلومتری این قمر عبور کرده و تصاویری از مناطق شمالی آن را ثبت کرد.

 

بخشهای بالایی این تصاویر از علائم ترک و دهانه پوشانده شده و بخش پائینی از منظره به مراتب صافتری برخوردار است.

 

ترک‌های مشاهده شده شبیه به نمونه‌های موجود در ماه است که اغلب با کشش گرانشی زمین مرتبط دانسته می‌شوند.

 

پل هلفنشتاین، یکی از اعضای تیم کاسینی در دانشگاه کورنل گفت: مناطق شمالی انسلادوس با شبکه تار عنکبوتی از شکاف‌ها پوشانده شده که در میان دهانه‌ها قرار گرفته‌اند. این شکاف‌های باریک در همه جای قمر وجود دارند و اکنون ما مشاهده می‌کنیم که آن‌ها در دشت‌های شمالی نیز گسترده شده‌اند.

 

مساله جالب در مورد این قمر که ششمین قمر بزرگ سیاره زحل بوده و اندازه‌اش یک دهم قمر تیتان است، این است که از اقیانوس برخوردار بوده از این رو هرگونه فعالیت زمین گرمایی می‌تواند از لحاظ نظری به تولید حیات کمک کند.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445248216117_0.jpg

سیارک 2015 TB145 که در روز 31 اکتبر (9 آبان) از فاصله 499 هزار کیلومتری زمین عبور خواهد کرد، بزرگترین جسمی است که اخیرا از نزدیک سیاره ما گذر کرده است.

 

این سیارک که قطری بین 280 تا 620 متر دارد، با سرعت 126 هزار کیلومتر در ساعت سفر کرده و تنها دو هفته پیش توسط تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی شناسایی شد.

 

ناسا اطمینان داده که این جسم دارای مداری عجیب و متمایل به بالا بوده و از فاصله ایمنی از زمین عبور خواهد کرد. این مدار عجیب می‌تواند دلیل ناشناخته ماندن سیارک تا این اواخر باشد.

 

سیارک 2015 TB145 که از فاصله نزدیکتری نسبت به سیارک پیشین 2004 BL86 عبور خواهد کرد، از لحاظ اندازه تا حدی شبیه و شاید بزرگتر از آن است اما قمری به همراه ندارد. در هر صورت، این جسم، جدیدترین عبور نزدیک شناخته شده پس از 2004 XP14 در سال 2006 و پیش از 1999 AN10 در اوت 2027 بشمار می‌رود.

 

اگرچه این مواجهه غافلگیرکننده است، اما فرصت خوبی را برای بسیاری از رصدخانه‌ها به منظور آزمایش قابلیت‌های تصویربرداری و پیگیری با رادار خود ارائه خواهد کرد.



تاريخ : دو شنبه 27 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 سال ۲۰۱۵ برای علاقمندان به گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال خوبی محسوب می‌شود. تا همین چند سال پیش تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند، علاقه‌ی چندانی به تولید گوشی رنگ طلایی نشان نمی‌دادند؛ ولی حالا اوضاع کاملا برعکس است. در ادامه گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال ۲۰۱۵ را با هم مرور می‌کنیم. 

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

این روزها گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ از محبوبیت بالایی بین خریداران برخوردار هستند. با توجه به این که در حال حاضر در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۱۵ هستیم، در ادامه لیستی از گوشی‌های هوشمند طلایی رنگی که طی سال ۲۰۱۵ معرفی شده‌اند، ارائه می‌کنیم.


وان ام ۹ اچ تی سی

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

این گوشی هوشمند هم درست مثل نسل پیشین خود دارای نمایشگر ۵ اینچی با رزولوشن 1080p، بدنه‌ فلزی و البته اسپیکرهای بوم ساوند است. 

اچ‌تی‌سی گوشی هوشمند وان ام ۹ را را با امیدهای زیادی به پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ مجهز کرد؛ هرچند بعدها به قدری شایعات در مورد داغ کردن این پردازنده در محافل خبری مطرح شد که استفاده از این پردازنده بجای این که تبدیل به نقطه‌ی قوتی برای وان ام ۹ شود، به نوعی منجر به پس زده شدن این گوشی توسط افکار عمومی شد.

 هر چند در عدم موفقیت اچ‌تی‌سی  وان ام ۹ عوامل دیگری از جمله دوربین نه چندان موفق ۲۰ مگاپیکسلی هم دخیل بود. این گوشی هوشمند دارای ۳ گیگابایت رم و حافظه‌ی داخلی ۳۲ گیگابایتی است و اچ‌تی‌سی برای تامین انرژی مورد نیاز باتری ۲۴۸۰ میلی آمپر ساعتی را در نظر گرفته است. برای کسب الاعات بیشتر در مورد این گوشی هوشمند بررسی ویدیویی وان ام ۹ را توسط زومیت تماشا کنید.


گلکسی اس ۶ و گلکسی اس ۶ اج سامسونگ

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

این دو گوشی هم همزمان با گوشی وان ام ۹ اچ‌تی‌سی معرفی و البته کمی دیرتر به بازار عرضه شدند. سامسونگ این دو گوشی هوشمند را با طراحی جدیدی روانه‌ی بازار کرد؛ طراحی که به دلیل زیبایی و بدنه‌ی فلزی، دو ویژگی دیگر یعنی باتری قابل تعویض و البته پشتیبانی از کارت حافظه خارجی را از کاربران دریغ می‌کرد.

 همچنین هر دو گوشی از پردازنده اکسینوس ۷۴۲۰ سامسونگ بهره می‌برند و در این سری از محصولات سامسونگ خبری از پردازنده‌ی اسنپدراگون نیست که اگر اخبار فناوری را پیگیری کرده باشید حتما به طور کامل در جریان دلایل آن هستید. 

نمایشگر هر دو مدل ۵.۱ اینچی با رزولوشن QHD است؛ با این تفاوت که گلکسی اس ۶ اج در کناره‌های خود دارای نمایشگر خمیده است. بررسی ویدیویی گلکسی اس ۶ و گلکسی اس ۶ اج اطلاعات بیشتری به شما در مورد این دو گوشی هوشمند می‌دهند.


پی ۸ هواوی
بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵


هواوی پی ۸ یکی دیگر از گوشی‌های هوشمند خوب بازار با طراحی زیبا و بدنه تمام فلزی  است که می توانید در رنگ طلایی هم آن را تهیه کنید. این گوشی‌ هوشمند مجهز به پردازنده‌ی هشت هسته‌ای کرین ۹۳۰، نمایشگر ۵.۲ اینچی با رزولوشن 1080p، دوربین پشت ۱۳ و دوربین جلوی ۸ مگاپیکسلی است. 

۳ گیگابایت رم، پشتیبانی از کارت حافظه‌ی خارجی و باتری ۲۶۸۰ میلی‌آمپر ساعتی از دیگر مشخصات سخت افزاری پرچمدار جدید هواوی است. اگر هنوز بررسی ویدیویی پی ۸ را مشاهده نکرده‌اید، آن را از دست ندهید.


جی ۴ ال‌جی

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

پس از معرفی دو گوشی پرچمدار موفق جی ۲ و جی ۳، ال‌جی در سال ۲۰۱۵ پرچمدار جدید خود یعنی جی ۴ را معرفی کرد. این گوشی هوشمند از هر نظر نسبت به نسل قبلی خود بهبودهایی داشته است. نمایشگر بهتر ۵.۵ اینچی با رزولوشن QHD، پردازنده‌ی جدید اسنپدراگون ۸۰۸ و دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با کیفیت عکاسی بالاتر برخی از این بهبودها هستند.

 اگر چه جی ۴ ال‌جی از فلز ساخته نشده، ولی با یک نسخه‌ی دارای  کاور چرمی به بازار عرضه شده که جذابیت‌های خاص خود را دارد. البته نسخه‌ی پلاستیکی این گوشی هوشمند دارای رنگ طلایی است. بررسی ویدیویی زومیت از جی ۴ را اینجا تماشا کنید.


اکسون پرو زد تی ای

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

تابستان امسال زدتی‌ای ما را با اکسون پرو که یک گوشی ساخته شده از فلز و قابلیت‌های سخت‌افزاری قدرتمند بود، شگفت‌زده کرد. این گوشی نسبت به قابلیت‌های خود با قیمت خوب ۴۴۹ دلار  به بازار ارائه شد. از مشخصات فنی اکسون پرو می‌توانیم به نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن QHD، دوربین دو گانه‌ی ۱۳ مگاپیکسلی در پشت، ۴ گیگابایت رم و پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۱۰ اشاره کنیم.


گلکسی اس ۶ اج +

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

پس از موفقیت و اقبال عمومی کسب شده توسط گلکسی اس ۶ اج سامسونگ تصمیم گرفت تا نسخه‌ی بزرگتر این گوشی هوشمند را هم به بازار عرضه کند. گلکسی اس ۶ اج + مجهز به نمایشگر ۵.۷ اینچی با رزولوشن QHD، ۴ گیگابایت رم و باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر است.

 این گوشی نیز در رنگ طلایی به بازار عرضه شده و باتوجه به نمایشگرهای خمیده و کیفیت ساخت بالا زیبایی خیره کننده‌ای دارد. بررسی تخصصی زومیت در مورد گلکسی اس ۶ اج پلاس را اینجا مطالعه کنید.


گلکسی نوت ۵

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

بدون شک هر گاه سامسونگ بخواهد قدرت و قابلیت‌های یک گوشی ساخت سامسونگ را به رخ رقبا بکشد نسخه‌ای از سری نوت خود را معرفی  می‌کند. سری نوت سامسونگ سال‌ها به عنوان بهترین فبلت‌های  بازار مطرح بوده‌اند و حالا گلکسی نوت ۵ بدون تردید نماینده شایسته‌ای از سری نوت سامسونگ محسوب می‌شود.

 نماینده‌ای که بر خلاف برخی از گوشی‌های هوشمند گران قیمت بازار که فقط به لطف محبوبیت سال‌های دور تولید کننده‌ی خود به فروش می‌روند، ارزش پولی که مشتری پرداخت میکند را دارد.

  اگرچه نوت ۵ هم از نظر اندازه‌ی نمایشگر همان اندازه ۵.۷ اینچی گلکسی نوت ۴  را حفظ کرده است، ولی به لطف طراحی زیبا و استفاده از فناوری ساخت بدنه‌ی متشکل از فلز و شیشه، گلسی نوت ۵ بخصوص در رنگ طلایی تبدیل به یکی از زیباترین قبلت‌های بازار شده است. 

پردازنده‌ی اکسینوس ۷۴۲۰، ۴ گیگابایت رم،  S Pen جدید و البته دوربین جدید ۱۶ مگاپیکسلی در پشت و ۵ مگاپیکسلی در جلو از جمله مشخصات سخت‌افزاری گلکسی نوت ۵ هستند.

 این فبلت هم مانند گلکسی اس۶ سامسونگ از کارت حافظه‌ی خارجی پشتیبانی نمی‌کند و باتری آن هم قابل تعویض نیست. بررسی ویدیویی فبلت جدید سامسونگ را اینجا تماشا کنید.


آیفون ۶ اس و آیفون ۶ اس پلاس

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

این دو گوشی هوشمند شبیه آیفون ۶  و آیفون ۶ پلاس هستند که سال گذشته توسط اپل معرفی شدند ولی طبق سنت پیشین اپل، در این نسخه‌ها شاهد قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدیدی شامل تاچ سه بعدی، پردازنده‌ی بسیار قدرتمندتر، ۲ گیگابایت رم، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیو 4K و البته بدنه‌ی ساخته شده با آلومینیوم مستحکم‌تر هستیم. به هر حال این دو آیفون بهترین آیفون‌های ساخته شده تابحال هستند.

 در کنار آیفون طلایی زیبایی که از زمان آیفون ۵ اس به بازار عرضه می‌شود، اپل امسال تصمیم گرفته تا آیفونی با رنگ رز گلد (Rose Gold) هم به بازار عرضه کند که از قضا با استقبال فوق‌العاده خریداران هم مواجه شده است. آیفون زیبا بود و با رنگ رز گلد زیباتر از قبل هم شد. بررسی ویدیویی آیفون ۶ اس را از دست ندهید.


اکسپریا زد ۵  و زد ۵ پریمیوم

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

اکسپریا زد ۵ جدیدترین نسخه از گوشی‌های هوشمند ضد آب سونی است. اکسپریا زد ۵ شامل سه مدل زد ۵ کامپکت با نمایشگر ۴.۶ اینچی، زد ۵ با نمایشگر ۵.۲ اینچی و زد ۵ پریمیوم با نمایشگر ۵.۵ اینچی است؛ ولی تا آنجا که به مقاله ما مربوط می‌شود فقط زد ۵  و زد ۵ پریمیوم دارای نسخه‌ی طلایی رنگ هستند.

 نسخه‌ی زد ۵ کامپکت رنگ طلایی ندارد و نسبت به قابلیت‌هایی هم که ارائه می‌کند قیمت بالایی دارد. اکسپریا زد ۵  و اکسپریا زد ۵ پریمیوم به همراه پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۱۰ و دوربین ای جدید ۲۳ مگاپیکسلی ساخت سونی به بازار عرضه شده‌اند. اما نکته‌ای که زد ۵ پریمیوم را در حال حاضر از هر گوشی هوشمند دیگری در دنیا متمایز می‌کند نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۳۸۴۰ آن است. 


میت اس هواوی

بهترین گوشی‌های هوشمند طلایی رنگ سال۲۰۱۵

هواوی به شدت علاقمند است تا از تجربیات موفق شرکت‌های دیگر استفاده کند و تجربه نشان داده است که هواوی بخوبی از عهده انجام این کار برمی آید. میت اس که در جریان نمایشگاه ایفا ۲۰۱۵ معرفی شد یکی از گوشی‌‌هایی است که هواوی امید زیادی به موفقیت آن دارد.

 میت اس مجهز به نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰، پردازنده‌ی کرین ۹۳۵ با ۳ گیگابایت رم، دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت و دوربین ۵ مگاپیکسلی در جلو است. هواوی برای تامین انرژی این گوشی هوشمند باتری ۲۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی را در نظر گرفته است.

 نسخه‌ی طلایی میت اس هواوی جلوه‌ی زیبایی دارد. نکته‌ی جالب این است که هواوی نسخه رز گلد میت اس را نیز آماده فروش کرده است


تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 وانت‌ها علاوه بر کارایی بسیاری در صنعت حمل و نقل، همواره علاقه‌مندان خاص زیادی نیز دارند. این رده از خودروها با چهره‌ی خشن و جذاب خود نظر بینندگان زیادی را به خود جلب می‌کنند. برای اطلاع از بهترین وانت‌های حال حاضر جهان با زومیت همراه باشید.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

 هنگامی که صحبت از پیکاپ‌های غول پیکر و قدرتمند می‌شود، نا‌خودآگاه وانت‌های آمریکایی در ذهن تداعی می‌شوند. با توجه به رقابت زیاد در این رده از خودرو‌ها، دیگر توانایی‌های کشندگی وانت‌ها تنها پارامتر تعیین کننده نیستند. ظاهر این خودروها طی چند سال گذشته تغییر زیادی کرده‌اند و با توجه به اندازه بزرگ آن‌ها، اکنون می‌توان پیکاپ‌های فول سایز را یکی از عوامل جلب توجه نامید. 

امکانات رفاهی زیادی نیز به این دسته از وانت‌ها افزوده شده است. طبق بررسی جرمی کلارکسون مجری سابق برنامه تاپ گیر از فورد F-150 رپتور، وی از امکانات و توانایی‌های این خودرو در کنار قیمت مناسب آن شگفت زده شده بود. در ادامه نیز به معرفی بهترین خودرو‌های موجود در این رده خواهیم پرداخت.

فورد F-150

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

 همواره از خودرو‌های سری F فورد به عنوان بهترین پیکاپ‌های جهان نام برده می‌شود. فورد برای ادامه‌ی پادشاهی خود در این رده به استفاده گسترده از آلومینیوم در بدنه و شاسی F-150 مدل ۲۰۱۶ پرداخته است که بدین وسیله وزن این خودرو نسبت به نسل قبل خود کاهش چشمگیری تجربه کرده است.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

فورد در این خودرو از پیشرانه‌های خورجینی ۳.۵ لیتری ۶ سیلندر و ۵ لیتری ۸ سیلندر استفاده کرده است. هم‌چنین امکان انتخاب پیشرانه‌های خورجینی ۶ سیلندری ۲.۷ و ۳.۵ لیتری توربوشارژ اکوبوست نیز موجود است.


 شورولت سیلورادو ۱۵۰۰

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

شورولت سیلورادو در طراحی بدنه به قالب اصلی خود وفادار باقی مانده است. این خودرو از تعلیق و فرمان دقیقی بهره می‌برد که باعث می‌شود حس رانندگی یک خودروی با سایز متوسط به راننده منتقل شود. 

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

شورولت در نسل جدید سیلورادو از پیشرانه ۶ سیلندر ۴.۳ لیتری با گشتاور ۳۰۵ پوند فوت در کنار پیشرانه‌های قدرتمند ۵.۳ و ۶.۲ لیتری ۸ سیلندر، استفاده کرده است. نکته فوق‌العاده، مصرف پیشرانه ۴.۳ لیتری این خودرو است که در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها به ۹.۸ لیتر سوخت احتیاج خواهید داشت!


جی‌ام‌سی سییِرا ۱۵۰۰

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

جی‌ام‌سی سییِرا برادر دوقلو شورولت سیلورادو است و تشابهات بسیاری به خصوص در زمینه قابلیت‌های فنی دارند. تفاوت‌های اصلی این دو خودرو امکانات رفاهی بیشتر و بدنه‌ی شکیل‌تر جی‌ام‌سی است که قیمت بالاتر آن را نسبت به سیلورادو توجیح می‌کند.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

جنرال موتورز در سییِرا از پیشرانه‌های مشابه سیلوراده استفاده کرده است. پیشرانه‌ی پایه ۶ سیلندر ۴.۳ لیتری در کنار پیشرانه‌های عظیم ۵.۳ و ۶.۲ لیتری ۸ سیلندر که توانایی تولید بیش از ۴۰۰ اسب بخار نیرو را دارند.


دوج رَم ۱۵۰۰

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

 دوج رَم برخلاف رقبای خود هنوز نمونه‌های دو در را به بازار عرضه می‌کند. این خودرو هنگام نیاز بسیار قدرتمند و خشن خواهد بود و در سایر مواقع سواری نرم و صندلی‌های راحت آن شما را شگفت زده خواهد کرد. می‌توان از رَم به عنوان خودرو همه روزه نیز استفاده کرد.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

پیشرانه استاندارد دوج رَم نمونه ۶ سیلندر ۳.۶ لیتری با قدرت ۳۰۵ اسب بخار است. برای عاشقان قدرت بی حد اندازه، دوج پیشرانه ۸ سیلندر ۵.۷ لیتری از نوع Hemi را در نظر گرفته است که توانایی تولید ۳۹۵ اسب بخار را دارد. پیشرانه بهینه ۶ سیلندری ۳ لیتری توربو دیزل نیز در دسترس است. تمامی مدل‌های رَم از گیربکس ۸ دنده اتوماتیک بهره می‌برند و نیرو به چرخ‌های عقب و یا هر چهار چرخ منتقل می‌شود. 


تویوتا تاندرا

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

 تویوتا تاندرا در نسل جدید خود از طراحی عضلانی‌تری بهره می‌برد. هم‌چنین طراحی داخلی خودرو به نحو زیبایی انجام شده است. جلو پنجره عظیم کرومی تاندرا این خودرو را به رقبای آمریکایی خود شبیه کرده است.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

تویوتا در تاندرا از دو پیشرانه خورجینی ۸ سیلندر به حجم‌های ۴.۶ و ۵.۷ لیتر و به قدرت ۳۱۰ و ۳۸۱ اسب بخار استفاده کرده است تا کاربران آن هیچ گونه ضعفی را تجربه نکنند.


فورد F-150 رپتور

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

 می‌توان از F-150 رپتور به عنوان فراری دنیای پیکاپ‌ها نام برد. این خودرو که بر اساس مدل پایه‌ی F-150 تولید شده است، امکانات و قابلیت‌ها بیشتری را به همراه دارد. تولید F-150 رپتور در بازه‌ی زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ متوقف شد ولی فورد مدل ۲۰۱۷ این خودرو را اخیرا معرفی کرده است. این پیکاپ برای سفر در تمامی شرایط محیطی طراحی شده و یک آفرود واقعی است. این خودرو از فاصله‌ی دو محور ۳.۳۷ متر در مدل پایه و ۳.۶۸ متر در مدل سوپر کرو بهره می‌برد.

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

فورد در F-150 رپتور از پیشرانه جدید ۳.۵ لیتری ۶ سیلندر با تکنولوژی تزری مستقیم سوخت استفاده کرده است. این پیشرانه از بلوک جدید آلومینیومی و سر سیلندر بهبود یافته در کنار سیستم سوخت‌رسانی ارتقا یافته فورد بهره می‌برد. هم‌چنین فورد برای اولین بار از گیربکس جدید ۱۰ سرعته خود را بر روی رپتور استفاده کرده است.


 نیسان تایتان

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

نیسان تایتان پس از معرفی در سال ۲۰۰۴ به آرامی به فراموشی سپرده شد تا نمایشگاه خودرو دیترویت ۲۰۱۵ که نیسان از مدل ۲۰۱۶ این خودر پرده برداشت. تایتان در نسل جدید خود ظاهر عضلانی‌تری به خود گرفته است. اما هم‌چنان طراحی بدنه‌ی آن نسبت به رقبای خود ساده‌تر و به دور از هیجان است. 

بهترین وانت‌های فول سایز جهان

نیسان در نسل جدید تایتان از پیشرانه ۸ سیلندر توربودیزل به قدرت ۳۱۰ اسب بخار و گشتاور ۵۵۵ پوند فوت ااستفاده کرده است. وظیفه انتقال قدرت نیز بر عهده جعبه دنده ۶ سرعته خودکار خواهد بود. نیشان اعلام کرده است که پس از مدت اندکی از عرضه تایتان، پیشرانه‌های ۶ و ۸ سیلندر بنزینی نیز در دسترس خواهد بود.


تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445071541384_0.jpg

دستگاه Robo-Washer با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب نه فقط به شما اجازه بازیافت آب و استفاده دوباره را خواهد داد بلکه موجب اصلاح سیستم فاضلاب خواهد بود.

 

 این دستگاه سال گذشته توسط دونال ویتز برای نخستین بار به عنوان گجت شوینده و خشک‌کننده دست بطور همزمان معرفی شد.

 

در آن زمان این دستگاه به شکل پیش‌ساخت نمایش داده شده بود. اما اکنون نمونه اصلاح شده Robo-Washer می‌تواند دست‌ها را شسته و خشک‌کرده و بطور جداگانه، آب مصرفی را بازیافت کند. برای استفاده از این دستگاه، باید دست‌های خود را در کاسه بالای آن قرار داده که از تمام زوایا صابون و آب با سرعت زیاد اسپری و سپس خشک خواهد شد. این دستگاه فقط یک فنجان آب مصرف می‌کند.

 

این نسخه، Robo-Washer Revolution نام گرفته و دارای ویژگی‌های ارتقایافته و جدیدی شامل طراحی اصلاح‌شده و بدنه فولاد ضدزنگ یکپارچه است. اما بهترین بخش آن، قابلیت دستگاه برای حذف صابون و شستشوی دست‌ها با آب ضدباکتری است.

 

دستگاه پس از هر بار استفاده، می‌تواند این آب را برای استفاده مجدد فیلتر و پالایش کند. نتیجه نهایی، بهداشت در سطح بیمارستان است.

 

به گفته والتز، سینک‌های معمولی روزانه حدود 17 گالن آب مصرف می‌کنند و وی امیدوار است که از این روش در ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، حمام و تاسیسات آب آشامیدنی استفاده شود و هدر رفتن آب را به حداقل برسد.



تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445158231890_0.jpg

برج جدید مرکز علوم Phänomenta آلمان یک سازه نورانی شده با ال‌ای‌دی‌هایی است که دینامیک چرخش زمین را به بازدیدکنندگان موزه نمایش می‌دهد.

 

 این سازه حدود 76.1 متر بلندی دارد و در دو طبقه در مرکز علوم در مساحت 1400 متر مربع ساخته شده است.

 

این سازه دارای آونگ فوکوی معلق 30متری است که یک توضیح تجربی از چرخش زمین را ارائه می‌کند و شامل تصویر خیره‌کننده‌ای از شهر لودن‌شاید است.

 

چندین گروه بر روی قسمت‌های مختلف این پروژه کار کرده‌اند؛ از جمله طراحان گروه Beier+Wellach Projekte کار ساخت بخش داخلی، تیم KKW Architekten به همراه Winkels Behrens Pospich Ingenieure für Haustechnik GmbH مسوول سیستم روشنایی و WERNER Bauingenieure و TLIngenieure کار ساخت ساختار دو تکه قاب فولادکاری و غشای بیرونی را برعهده داشته‌اند.

 

طراحی این سازه توسط شرکت Schneider+Schumacher بر اساس طرح معماری Frankfurt انجام شده و طراحان از ساختمان بتنی زیرین به عنوان پایه برای فولادکاری استفاده و ساختار سبک وزن ظریفی ایجاد کرده‌اند. شکل پوسته مانند نیز به صورت مارپیچ در امتداد آن کشیده شده است.

 

آونگ این سازه به صورت مستقل از سازه اصلی قرار گرفته و ارتعاش تولید شده با باد در داخل آن محسوس است. این سازه شامل بخش‌های لوله مانند دوار توخالی بوده که با جوش به یکدیگر متصل شده‌اند.

 

ظاهر پوسته مانند آن سبک و بارنگ‌های مختلف LED روشن شده است. این مارپیچ از سه بخش پوسته، سه کابل اصلی و میله‌ نگهدارنده کابل و بندها تشکیل شده است.



تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445150904448_1.jpg

یک شرکت روسی شروع به ساخت دستگاه تهویه مطبوع قابل حملی کرده که از نظر خنک کنندگی، تصفیه هوا و ایجاد رطوبت، با نمونه سنتی خود کاملا متفاوت است.

 

 بیشتر سیستم‌های تهویه مطبوع قابل حمل رایج، از تعریف قابل حمل دور شده‌اند اما Evapolar جزء آن‌ها نیست. این دستگاه که از لحاظ شکل ظاهری، اندازه و وزن مانند یک توستر کوچک است، یک سیستم خنک‌کننده تبخیری را برای خنک و مرطوب ساختن هوا بسته‌بندی کرده و همچنین یک نانوماده تبخیری مبتنی بر الیاف بازالت که برای ارتش روسیه توسعه داده شده بودند، نیز در آن به تصفیه هوا کمک می‌کند.

 

پیش از این واحد‌های رومیزی که هوا را مرطوب، تصفیه و شاید حتی کمی خنک کنند، تولید شده‌اند. اما اغلب آن‌ها به جز در یک فضای بسیار کوچک چند متری، اثربخشی کمی دارند. داشتن Evapolar مانند در اختیار داشتن یک کولر کوچک آبی است که شما می‌توانید آن را جدا کرده و با خود حمل کنید، اما به طور بالقوه کارآمد‌تر و سالم‌تر است.

 

تیم روسی سازنده این دستگاه دارای تجربه در تولید مواد تبخیری برای سیستم‌های تهویه صنعتی هوا هستند و می‌گویند نانوماده تبخیری مبتنی بر الیاف بازالت که بخش مهمی از دستگاه را تشکیل می‌دهد، سالهاست که کارآمد بودنش را در سیستم‌های تهویه مطبوع صنعتی متروی مسکو نشان داده‌اند.

 

به گفته سازندگان، این واحد 1,680 گرمی ،با مصرف حداکثر 10 وات و حداکثر قدرت خنک‌کنندگی تا 500 وات، نسبت به یک دستگاه تهویه مطبوع سنتی 12 برابر در مصرف انرژی کارآمدتر است. اندازه این دستگاه که با نیروی برق کار می‌کند، 160x160x165 میلی‌متر و ظرفیت مخزن آب آن 710 میلی‌لیتر است که حدود شش تا هشت ساعت خنک‌کنندگی را فراهم می‌کند.

 

این شرکت همچنین ادعا می‌کند که اثر خنک‌کنندگی این دستگاه منفی 17 درجه سانتی‌گراد است.

 

قیمت اولیه این دستگاه حدود 179 دلار مطرح شده و در حال حاضر برای تامین بودجه در سایت منبع‌یابی Indiegogo قرار گرفته اما قرار است پس از ورود به بازار با قیمت حدود 400 دلار به فروش برسد.



تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445095815978_0.jpg

چراغ‌قوه در صدر اقلامی است که باید همیشه در دسترس باشد و مهمترین اصل در مورد آن، عمر باتری داخلش است؛ اکنون محققان چراغ قوه Lumen را طراحی کرده‌اند که از حرارت بدن نیرو می‌گیرد و هرگز نیازی به باتری ندارد.

 

چراغ قوه‌ها از اقلامی هستند که چه برای حمل روزمره، ماجراجویی در فضای بیرونی و یا آماده‌سازی برای فاجعه باید همیشه در دسترس باشند. اما جنبه مشترک این دستگاه فلورسنت، ارتباط کیفیت باتری داخل آن‌ها با عملکردشان است.

 

چراغ‌قوه Lumen که به اندازه یک انگشت است از یک ژنراتور حرارتی کوچک برای نیرودهی به یک ال‌ای‌دی پنج میلیمتری فوق‌شفاف Cree استفاده می‌کند. محققان ژنراتورهای حرارتی کوچک پوشیدنی را برای افزایش عمر باتری دستگاه‌های کوچک آزمایش کرده‌اند و یک دانش آموز دبیرستانی کانادایی نیز چندی پیش یک پیش‌ساخت کاربردی چراغ‌قوه را به عنوان پروژه جشنواره علمی ساخته بود که از حرارت بدن نیرو می‌گرفت.

 

با این حال، Lumen می‌تواند در نوع خود، اولین وسیله‌ای باشد که به راحتی در دسترس عموم مردم قرار دارد.

 

چراغ‌قوه Lumen برای تبدیل گرما به الکتریسیته از طریق تفاوت دمای بدن و هوای محیط کار می‌کند. بنابراین اگر دمای محیط به 28 درجه سانتیگراد برسد، Lumen تا حدود 15 میلی‌آمپر بر 3 ولت برق تولید می‌کند تا یک ال‌ای‌دی 3000 میلی کاندلا را نیرودهی کند. برق اضافی در خازن داخلی ذخیره می‌شود.

 

بدنه چراغ قوه Lumen از آلومینیوم ماشینکاری شده یا تیتانیوم با وزن 35 گرم برای باتری جلویی و 45 گرم برای باتری‌ دوم ساخته شده است. این فلزات نه تنها با دوام هستند،بلکه به عنوان یک گرما بر، دوبرابر کار کرده تا به عملکرد موثرتر ژنراتور حرارتی کوچک کمک کند.

 

اگرچه Lumen در قدرت روشنایی برشی قادربه رقابت با سایر چراغ‌قوه‌ها نیست، اما نور نسبتا کافی را برای پیدا کردن اشیا، پیدا کردن مسیر یا خواندن در تاریکی ارائه می‌کند.

 

چراغ قوه Lumen در حال حاضر در حال جمع‌آوری بودجه توسط شرکت Kickstarter است. در ازای 35 دلار به شما یک Lumen آلومینیومی و با 45 دلار یک واحد تیتانیومی ارائه می‌شود.

 

این چراغ‌قوه تا در ماه فوریه 2016 در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.



تاريخ : یک شنبه 26 مهر 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |