نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از گذشته تا به امروز فراز و نشیبهای زیادی را گذراندند به طوری که در زمان رژیم پهلوی به طور کامل وابسته به کشورهای غربی بودند و تمام تجهیزات خود را از آنها و با صرف مبالغ زیادی خریداری میکردند و هیچ بهایی به متخصصان داخلی نمیدادند.
این روند ادامه داشت تا پس از پیروزی " انقلاب اسلامی " و سقوط رژیم پهلوی نیروهای مسلح ایران که دچار دگرگونی و تحول شده بودند دست به کار شدند و توانستند در زمان و بعد از " جنگ تحمیلی " با غنیمتهایی که از جنگ گرفته بودند و با روش " مهندسی معکوس " تجهیزات خود را بازسازی و یا از نو بسازند تا اینکه نیروهای متخصص، جوان و انقلابی ایران دست به کار عظیمی زدند و طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی را در دستور کار خود قرار دادند.
در همین راستا این جوانان توانستند در ابتدا کار طراحی انواع جنگندهها، تانکها، نفربرها را در پیش بگیرند و پس از آن هم کار ساخت آنها را آغاز کردند که نتیجه آن تولید جنگندههای " آذرخش " و " صاعقه " در نیروی هوایی، تانکهای " کرار "، " ذوالفقار " و " صمصمام " در نیروی زمینی و انواع قایقهای تندرو و ناوشکن در نیروی دریایی قوای مسلح ایران بود اما در این میان جای خالی یک سامانه پدافندی برای ایجاد یک آسمان امنتر از قبل احساس میشد که نیروهای مسلح کشور این نیاز را حس کردند و کار طراحی و ساخت آن را آغاز کردند که نتیجه آن طراحی سامانه " باور 373 " بود.
** مشخصات سامانه " باور 373 "
" باور 373 " که در زمره سامانههای موشکی برد بلند است و در کشف و رهگیری اهداف مورد نظر توانمندیهای خوبی دارد و همه مراحل آن را نیروهای بومی و علمی کشور طراحی و تولید کردهاند در 29 فروردین 1394 و در سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران از آن رونمایی شد و در حضور وابستگان خارجی که در مراسم حضور داشتند از مقابل جایگاه رژه رفت که این کار موجب تعجب همگان شد.
این مسئله کارشناسان نظامی جهان را وادار به واکنش و اظهار نظر درباره این سامانه کرد که به رغم این کارشناسان سامانه موشکی " باور 373 " ایرانی بسیار پیشرفته تر از " اس300 "روسی است. با طراحی، ساخت و تولید انبوه پروژه "باور 373 "، در آیندهای نزدیک صاحب سامانهای خواهیم شد که برتر از پیشرفتهترین سامانه های روز دنیا مانند " اس 300 " و " پاتریوت " خواهد بود. در پروژه " باور 373 " بسیار تلاش شده است با توجه به تغییر تهدیدات به سامانهای دست پیدا کنیم که علاوه بر تاکتیکی بودن، پاسخگوی تهدیدات در کوتاه برد، میانبرد و بلندبرد باشد.
سامانه "باور 373 " از هر لحاظ پیشرفتهتر از سامانههای همچون " اس 300 " بوده اما نکته قابل توجهی که این سامانه را از بقیه متمایز میکند " توانایی حمل و شلیک " انواع موشکها در بردهای مختلف است به گونهای که اگر " اس 300 " در برخی موضوعات خلأ داشت، در طرح بومی این سامانه، این خلأها برطرف شده و طراحی مفهومی بسیار خوبی روی آن انجام گرفته و در همین راستا " وزارت دفاع " در خصوص موشکهای آن نیز پیشبینی کرده که این سامانه با دو یا سه نوع موشک در لایههای مختلف بتواند وارد عمل شود که با نگاهی به ویژگیهای " باور 373 "، دقیقا مشخص میشود که در طراحی این سلاح دفاعی، ویژگیهای برتر سامانههای مشابه ساخته شده در دنیا مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و در نتیجه سامانهای با امکانات متنوع از نظر مأموریتی پدید آمده که به طور خاص در مقایسه با سامانه " اس 300 " مورد سفارش ایران، " باور 373 " توانایی درگیری با اهداف متنوعی را دارد که این به دلیل ماهیت متفاوت تهدیدات پیش روی ایران در قیاس با روسیه است.
** باوری که در نیروهای مسلح باور شد
پس از اینکه اولین نمونه از سامانه پدافند هوایی ایرانی رونمایی شد مسئله مطرح انتخاب نامی مناسب برای این سامانه بود البته در ابتدا برخیها به آن سامانه " اس 300 " ایرانی میگفتند که این کار اشتباه بود چرا که این سامانه از " اس 300 " پیشرفتهتر است و به همین دلیل کار انتخاب نام برای پداهند ایرانی را سخت کرد تا این که قرار شد تا این سامانه را با نام سامانه " باور 373 " معرفی کنند که در همین راستا امیر " فرزاد اسماعیلی " فرمانده قرارگاه " پدافند هوایی خاتمالانبیا " در خصوص نام سامانه بومی جایگزین " اس 300 "، گفت: نام سامانه بومی "باور 373 " از القاب " رسولالله " (صلواتاللهعلیهوآله) در حروف ابجد بوده و " باور " نیز یعنی ما باور داریم که این کار انجام میشود.
** سامانه موشکی " S300 " یار کمکی " باور 373 " در دفاع از ایران
" S300 " یک سامانه موشکی سطح به هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در اواخر دهه 1970 توسط شرکت همکاریهای صنعتی " آلماز " برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد. مدلهای مختلف این موشک در نامگذاری ناتو با نامهای " سام 10 "، " سام 12 " و " سام 20 " شناخته میشوند.
اولین مدل این موشک با نام " S300-P " برای نخستین بار در سال 1979 در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال 1969 به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد 75 کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالستیک نیز به آن افزوده شد.
از جدیدترین مدل های این سامانه می توان به سامانه " S300-PMU " اشاره کرد که یکی از پیشرفته ترین موشکهای زمین به هواست و توانایی آن را دارد تا اهدافی واقع در ارتفاع حداکثر 27 کیلومتری را منهدم سازد.
این سامانه توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری همزمان با 12 هدف را دارد. زمان آمادهسازی آن حدود 5 دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشونده است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند.
اما نکته مهمی باید مورد توجه قرار بگیرد همان طور که گفته شد قابلیت " باور 373 " از سامانههای مشابه مانند " اس 300 " بسیار بیشتر است و همین امر موجب میشود تا بتوان عنوان یار کمکی را به سامانه " اس 300 " برای کمک به " باور 373 " برای در دفاع از ایران و امن کردن آسمان کشور داد.
** رونمایی از " باور 373 " در " روز صنعت دفاعی "
31 مرداد در تقویم چند سالی به عنوان " روز صنعت دفاعی " نامگذاری شده که دلیل آن هم این است " وزارت دفاع و پشتیبانی " نیروهای مسلح در چنین روزی تشکیل شده و برای همین زمانی مناسب هم برای تجلیل از برخی نفرات نخبه در امور نظامی است و هم در این روز از توانمندهای این وزارتخانه رونمایی میشود و برگ زرین دیگری بر اقتدار ایران اسلامی درخشش پیدا میکند.
تاکنون در " روز صنعت دفاعی " دستاوردهای بزرگی همچون " جنگنده صاعقه 2 "، بالگردهای تولید داخل کشور، انواع پهبادها و انواع قایقهای تندرو که توسط جوانان ایران طراحی و تولید شده بود رونمایی شد اما بیشک یکی از پرافتخارترین این روزها را میتوان " روز صنعت دفاعی " کشور دانست چرا که در این روز از اولین سامانه پدافندی ایران با نام " باور 373 " رونمایی شد که ایران را در عرصه بینالمللی یک گام دیگر به جلو حرکت داد البته در کنار این دستاورد از " اولین موتور توربوجت " در داخل کشور ساخته شده رونمایی شد که گام بزرگی در صنعت هوایی کشور محسوب میشود.
اکنون با توجه به دستاوردهای که جمهوری اسلامی ایران در زمینه نظامی تولید کرده جایگاهش بیش از پیش ارتقا خواهد یافت و باید منتظر ماند و دید در سالهای آینده جوانان انقلابی ایران دست به چه کار عظیمی خواهند زد .
بیشک از ۴ سال قبل که مسابقات المپیک ۲۰۱۲ در لندن برگزار شد، تا امروز، تکنولوژی پیشرفتهای شگرفی داشته و با سرعت وصفناشدنی تبدیل به بخش مهمی از زندگی روزمره ما شده است. بیتردید حالا که در روزهای پایانی رقابتهای المپیک ۲۰۱۶ ریو قرار داریم، فرصت مناسبی است تا پیشرفتهای صورت گرفته در بخش تکنولوژیهای موجود در این رقابتها را نسبت به ۴ سال گذشته بسنجیم. پیشرفت تکنولوژی حتی در عملکرد شرکتکنندگان و تجربهی تماشاگران این رقابتها تاثیر بسزایی دارد.
در ادامه به بررسی نوآوریهای فناورانهای میپردازیم که به جذابتر شدن المپیک ریو ۲۰۱۶ کمک میکند.
Challenge یا ویدیو چک در مسابقات والیبال و والیبال ساحلی
حتما طی سالهای اخیر بارها اصطلاح ویدیو چک یا به عبارت درستتر Challenge را در جریان مسابقات والیبال شنیدهاید. با اینکه به تازگی از فناوری چشم عقاب نیز استفاده میشود، ولی المیپک ریو ۲۰۱۶ را باید اولین المپیکی بدانیم که تیمها میتوانند به لطف بررسیهای ویدیویی از صحنههای مشکوک، نظر داور را به نفع خود تغییر دهند. داور دوم همراه با تیم فنی ویدیو چک، به بررسی صحنهها و امتیازات مشکوک میپردازند. در پایان نیز صحنهی مورد نظر به صورت اسلوموشن یا صحنهی آهسته روی نمایشگر بزرگی که در سالن قرار دارد، نمایش داده میشود تا تیمها و تماشاگران از نظر نهایی داوران مسابقه مطلع شوند.
کریستیانا فیگوئرا، مدیر کمیته سازماندهی رقابتهای والیبال در المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره گفته است که «بیشک نفس جمعیت حاضر در سالن تا مشخص شدن نتیجه در سینه حبس خواهد شد. بعد از اعلام رای باید منتظر واکنشهای مختلفی باشیم. برخی شاد هستند و برخی ناراحت خواهند شد.
ویدیو چک در مسابقات والیبال ساحلی نیز بهکار گرفته میشود.
شمارندهی تعداد دور در مسابقات شنا
حتی در بین شرکتکنندگان درجه یک رقابتهای شنا که باید در برخی رشتهها مسافت زیادی را طی کنند، ممکن است ورزشکار تعداد دورها پیموده شده را فراموش کند. در المپیک ۲۰۱۶ ریو، کمپانی امگا که در زمینهی تولید و عرضهی نمایشگرهای مختلف در رقابتهای ورزشی سابقه طولانی و درخشانی دارد، شمارندهی دیجیتالی در نظر گرفته است که از آن در رقابتهای شنای آزاد ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر استفاده میشود.
این شمارندهی دیجیتال در کف استخر، زیر هر خط از مسابقات شنا و در نزدیکی خط برگشت نصب شده است و شمارندهی آن با رسیدن شناگر به خط برگشت و لمس دیوارهی استخر، به طور خودکار بروز میشود.
ادواردو گایوتو، مدیر مسابقات شنا در ریو ۲۰۱۶ میگوید: «این شمارندهی دیجیتال کمک میکند شناگر بتواند تمرکز بهتری روی عملکرد خود داشته باشد. بلافاصله بعد از لمس دیوارهی استخر در خط برگشت، ورزشکار میتواند تعداد دور پیموده شده را مشاهده کند.
البته این سیستم برای اولین بار در رقابتهای جهانی کازان ۲۰۱۵ و رقابتهای آزمایشی ریو ۲۰۱۶ در ماه می مورد استفاده قرار گرفته بود.
استفاده از GPS در قایقرانی سرعت کانو و روئینگ
بهرهگیری از فناوری GPS باعث شده تا طرفداران بتوانند رقابتهای کانو و روئینگ را با جرئیات بهتری نسبت به گذشته در المپیک ریو ۲۰۱۶ دنبال کنند. تمامی اتفاقات در یک نمایشگر بزرگ به صورت لحظهای نمایش داده میشود. به لطف دستگاههای GPS که در هر مسیر نصب شده، تماشاگران میتوانند اطلاعات مهمی چون سرعت و مسیر حرکت را مشاهده کنند. این سیستم سال گذشته در رقابتی آزمایشی در منطقهی جنوبی ریو به نام Lagoa Rodrigo de Freitas مورد استفاده قرار گرفته بود.
سباستین کاترین، مدیر رقابتهای روئینگ در المپیک ریو ۲۰۱۶ میگوید:
استفاده از GPS باعث شده تا تجربهی تماشاچیان از این رقابتها کاملا تغییر کند. به لطف نمایشگرهای بزرگ امکان مشاهدهی تاکتیکهای مختلف که توسط تیمهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد نیز فراهم میشود.
امتیازدهی الکترونیکی در رقابتهای تیروکمان
رقابتهای تیروکمان یکی از قدیمیترین مسابقات رویداد المپیک است که در المپیک ریو ۲۰۱۶ از سیستم امتیازدهی الکترونیک به جای قضاوت داوران استفاده شده است. در حالی که شاید اهداف کاغذی همچنان مانند گذشته به نظر برسند، ولی در واقع شما تنها صفحهی روی هدف را میبینید که پشت آن از جدیدترین سیستمهای مجهز به انواع سنسور استفاده شده است که تجربهای نو را در اختیار تماشاگران قرار میدهد.
لوییز ادواردو آلمیدا، مدیر بخش رقابتهای تیروکمان المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره گفته است:
زمانی که تیر به هدف اصابت میکند، سیستم الکترونیکی امتیاز کسبشده را بلافاصله در صفحهای بزرگ نمایش میدهد. این سیستم نه تنها خیلی دقیق است بلکه فوقالعاده سریع عمل میکند.
سیستم جدید میتواند بعد از اصابت تیر به هدف امتیاز دقیق را با دقت ۰.۲ میلیمتر ثبت کند که خیلی دقیقتر از چشم انسان است. امتیاز کسب شده تنها یک ثانیه بعد از برخورد تیر با هدف نشان داده میشود.
هدف الکترونیکی در مسابقات تیراندازی
از المپیک ۲۰۰۸ پکن به بعد، در مسابقات تیراندازی از اهداف الکترونیکی استفاده میشود. اما در رقابتهای ریو ۲۰۱۶ این سیستم امتیازدهی به آخرین تکنولوژیهای ارتقا یافته و سیستم جدید جایگزین سیستم آکوستیک قبلی شده است.
اریکسون آندریاتا، مدیر بخش تیراندازی المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره میگوید «ما به کمک سیستم جدید میتوانیم امتیازات را به صورت دقیق و میلیمتری محاسبه کنیم.»
همچنین این تکنولوژی پیشرفته به بهبود ایمنی در ورزش نیز کمک میکند. تگهای تشخیص فرکانسهای رادیویی (RFID) روی تمامی اسلحههای استفاده شده در ریو ۲۰۱۶ نصب شده است تا مسئولان رقابتها دقیقا و به صورت لحظهای محل هر اسلحه را مشخص کنند.
تصویربرداری لحظهای از حرکات وزنهبردار
وزنهبرداری یکی از جذابترین مسابقات در المپیک است که شاید ساده به نظر برسد، ولی در واقع وزنهبردار باید با استفاده از توانایی و قدرت خود، محدودیتها را کنار بزند. در مسابقات ریو ۲۰۱۶ دوربینهایی در نظر گرفته شده است که تمامی حرکات وزنهبردار را به صورت لحظهای ثبت میکند تا تجربهای جدید در اختیار تماشاگران قرار گیرد.
ادواردو ویلانوا، مدیر بخش عملیات فنی رقابتهای وزنهبرداری در المپیک ریو ۲۰۱۶ میگوید:
به لطف دوربینهای جدید میتوانیم تمامی حرکات وزنهبردار را ثبت کنیم. به طور طبیعی باید از زوایای کناری یا از جلو، لحظات را ثبت کرد، ولی ما میتوانیم تمام زوایا را به طور همزمان پوشش دهیم.
شاید اگر از تمام زوایا هم به رقابتهای وزنهبرداری ۱۰۵+ کیلوگرم المپیک نگاه کنیم، طلای ریو ۲۰۱۶ از آن بهداد سلیمی بود!
واقعیت مجازی
واقعیت مجازی بخش قابل توجهی از پخش رسانهای بازیهای المپیک ۲۰۱۶ را به خود اختصاص داده است. برای اولین بار سرویسهای پخش رقابتهای المپیک تصاویر اچدی را با استفاده از واقعیت مجازی در نماهای نزدیک و دور پخش میکنند.
به همین منظور کمپانی سامسونگ ویدیوی واقعیت مجازی ۳۶۰ درجهی خود را با نام Vanuatu Dreams منتشر کرد که امکان تماشای آن با استفاده از عینکهای واقعیت مجازی این غول کرهای فراهم شده است. این فیلم سه دقیقهای از دو بازیکن والیبال ساحلی (میلر پاتا و لینلین ماتائوتو) در جزایر واناتو در اقیانوس آرام ثبت شده است که در رقابتهای انتخابی المپیک ریو ۲۰۱۶ شرکت کردهاند.
پوشیدنیها
کمپانی ویزا که در زمینهی تراکنشهای مالی و سیستم پرداخت فعال است، به عنوان شریک تجاری بانک برزیلی Bradesco، دستبند خلاقانهای را در اختیار شرکتکنندگان قرار داده است که با استفاده از آن میتوانند پرداخت کارتی بدون تماس، سرویس و کالاهای مورد نظر خود را خریداری کنند. این دستبند از تراشهی NFC برای انجام تراکنشها استفاده میکند. تمامی ۴ هزار پایانهای که در المپیک ریو ۲۰۱۶ در نظر گرفته شده با تراشهی NFC نیز کار میکنند.
ویزا علاوه بر دستبند جدید خود، دستگاه مبتنی بر NFC دیگری را در ریو معرفی کرده است در واقع یک حلقهی مخصوص برای کار با حساب ویزا است. این حلقه در اختیار تمامی ۴۵ ورزشکاری قرار گرفته است که ویزا در المپیک ریو ۲۰۱۶، حامی مالی آنها بوده است. این حلقه نیازی به باتری یا شارژ مجدد ندارد و از آنجا که به صورت ضد آب طراحی شده تا عمق ۵۰ متری امکان استفاده از آن وجود دارد.
تکنولوژی سبز
Atos شریک رسمی بازیهای المپیک در بخش IT است. این کمپانی بسیاری از عملیات خود را به صورت ابری انجام میدهد و نیاز به سرورها و دیگر ملزومات را تا حد امکان کاهش داده است. Atos در مقایسه با المپیک لندن ۲۰۱۲ که از ۷۱۹ سرور استفاده کرده بود، تعداد سرورها را در ریو ۲۰۱۶ به ۲۵۰ دستگاه رسانده است.
Atos در ماه می سه روز کامل تکنولوژیهای مورد استفاده در ریو ۲۰۱۶ را آزمایش کرده است. سیستم آنها تمامی تستهای لازم شامل امنیت سایبری در مقابل حملات و بلایای طبیعی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. در مجموع ۵۰۰ نفر در ۳۷ مرکز در این دورهی آزمایشی فعالیت کردند.
میشل هایرون، مدیر کمپانی Atos در بازیهای المپیک اعلام کرده است که تیم آنها کاملا برای رقابتهای ریو ۲۰۱۶ آماده شدهاند. تمامی مراکز پشتیبانی در محل خود نصب شدهاند و همه چیز بعد از تستهای نهایی آمادهی این رقابت بزرگ است.
بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ تا چند روز دیگر به پایان میرسد و باید منتظر باشیم ببینیم ژاپن از چه فناوریهایی در توکیو ۲۰۲۰ استفاده خواهد کرد.
این فسیل بزرگترین، گرانترین و حفظشدهترین فسیل یک تیرانوسور رکس است که تاکنون یافت شدهاست. در سال 1902، دیرینه شناسی به نام بارنوم براون اولین تیرکس جهان را پیدا کرد.
نبراسکا
نبراسکا پر از مکانهای باستان شناسی است، یکی از این محلها به خانهی دو گربه ما قبل تاریخ اختصاص دارند که توسط دیرینه شناس «Loren Eiseley» در طول جنگ، کشف شد. این تصویر هنری که در بالا میبینید معروف به گربههای «شمشیردنداننمایان» هستند که آن زمان در شمال آمریکا بسیار رایج بود.
ایکتیوسور یک خزنده دریایی غول پیکری شبیه ماهی و دلفین بوده و در طول دوره دوم زمین شناسی (دوران میانزیستی) تکامل زیادی داشتند. بر اساس شواهد سنگوارهای، آنها تقریباً 65 تا 248 میلیون سال پیش منقرض شدند. دانشمندان در نوادا، اسکلت کامل یک خزنده دریایی باستانی، معروف به «ماهی خزنده سان» را کشف کردند.
در سال 1787 اولین ساعت زنگ دار مکانیکی جهان، توسط فرد آمریکایی به نام «Levi Hutchens» اختراع شد. این ساعت به همراه چرخ دندههای مکانیکیاش، درون یک جعبه از جنس کاج قرار داشت. زمانی که ساعت شروع کوک میکرد باعث میشد که در یک زمان دقیق به زنگ آید.
دبلیو جیسون مورگان، استاد علوم در دانشگاه پرینستون، تعریف جدیدی از صغحات تکتونیکی ارائه داد، که سطح زمین از صفحاتی که در اطراف آن در حال حرکت هستند تشکیل شده است. این صفحات بهصورت مداوم در حال حرکت هستند و براثر برخورد این صفحات پدیدههایی همچون زلزله، آتشفشانها، تشکیل کوهها، تشکیل درازگودالها و دیگر پدیدهها حاصل میشوند.
نیو مکزیکو
اولین آزمایش بمب اتمی در لوس آلاموس نیومکزیکو بود، که موفقیت آمیز بودن این آزمایش، جهان را به عصر هستهای سوق داد. بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی، دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفتند
انرژی تولید شده توسط این بمب برابر با انرژی حاصل از 16 هزارتن تیانتی بود. فعل و انفعالات اتمی در مرکز این بمب باعث گرمایی حدود چندین میلیون درجه سانتیگراد شد. این گرمای عظیم هر چیزی را تا شعاع یک و نیم کیلومتری مرکز اصابت بمب بطور کلی ذوب نمود. مردمی که از دور دست انفجار «پسر کوچک» را در آسمان هیروشیما مشاهده کردند، میگفتند که خورشید دیگری را در آسمان دیدهاند.
نیویورک
در سال 1910، توماس هانت مورگان محقق دانشگاه کلمبیا، نظریه وراثت کروموزومی، را که در پیوند صفات خاص به کروموزومها نقش داشت، اثبات کرد. این زیستشناس آمریکایی به خاطر پی بردن به نقش کروموزمها در وراثت برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 1933 شد. بعدا یکی از شاگردان او طی پژوهشی برای اولین بار نقشهی ژنتیکی را ساخت که علم ژنتیک را متحول کرد.
ارویل رایت و ویلبر رایت، دو برادر آمریکایی اهل اوهایو، که به «برادران رایت» شهرت دارند، به خاطر اختراع اولین هواپیمای قابل کنترل موتوردار و سنگین تر از هوا در تاریخ ۱۹۰۳ مشهور شدند. آنها سالها بر روی گلایدرها و وسایل نقلیه مشابه، قبل از نخستین پروازشان کار میکردند. آنها همچنین بخاطر ابداع اولین روش منطقی برای هدایت هواپیما شهرت دارند.
داکوتای شمالی
دانشمندان آمریکایی فسیلهای گونه تازه از دایناسور را کشف کردند که بدنش از پر پوشیده بوده و در شمال آمریکا زندگی میکرده است. این دایناسور عجیب منقار تیغهای استخوانی، بر بالای سر و دمی دراز مثل بزمجه داشته است. محققان به این دایناسور لقب «مرغ جهنم»دادهاند، مرغی که پرواز نمیکرده است اما بسیاری از رفتارهای پرندگان را داشته، پرندهای که بخوبی برای جنگیدن و کشتن مجهز بوده است.
اوهایو
گودیر تایر، شرکت تایر و لاستیکسازی آمریکایی است، که در سال ۱۸۹۸ توسط «فرانک سیبرلینگ»، در شهر اکران، اوهایو تاسیس شد. گودیر تولید کننده انواع لاستیکها، برای خودرو، کامیونهای تجاری، کامیونهای سبک، اتومبیلهای مسابقه، هواپیما، تجهیزات کشاورزی و همچنین کلیه لاستیکهای ماشینآلات سنگین، میباشد.
این شرکت موفقترین تولیدکننده تایر در تاریخ مسابقات فرمول یک است و رکورد گودیر در این مسابقات، دستنیافتنی میباشد. مسابقات فرمول یک فصل ۱۹۹۸، آخرین دورهای بود، که شرکت گودیر، در مسابقات فرمول یک حضور داشت و درحال حاضر، تنها منبع تایر، برای سری نسکار میباشد.
اکلاهما
لباسهای فضایی امروزی، از زمان ساخت اولین پیش نمونه آن توسط خلبانی به نام وایلی پست در سال 1934، راه درازی را برای تکامل خود پیمودهاند. «پست» لباسی را که خودش طراحی کرده بود پوشید تا یک حد نصاب ارتفاع بجای بگذارد؛ اما وقتی در ارتفاع 50000 پایی پرواز میکرد، موفق به کشف "جریان جت” شد.
اورگن
گروهی از غارنوردان مبتدی موفق به کشف گونه جدیدی از عنکبوت، در غاری در کوهستانهای جنوبی اورگان شدند که دانشمندان به دلیل وجود پنجههای جلویی مهیب، آنها را تراگلورپتر «Trogloraptor marchingtoni» یا دزد غاری نامیدند.
پنسیلوانیا
سالک در سال 1939 از مدرسه پزشکی دانشگاه نیویورک فارغ التحصیل شد و خیلی زود کار در بیمارستانی در نیویورک را آغاز کرد. او خیلی زود هوش و ذکاوتش در امر تحقیقات پزشکی را نشان داد به طوریکه از سوی دانشگاه میشیگان برای ادامه تحقیقات پزشکی مورد نظرش مورد قبول واقع شد.
سالها طول کشید تا واکسن مورد نظر سالک تولید شود. این اتفاق تاریخی در سال 1955 روی داد. در این سال و پس از گذشت یک سال از آغاز آزمایشات بر روی یک میلیون کودک 6 تا 9 سال، اثرگذاری واکسن فلج اطفال مورد تأیید قرار گرفت. سالک نه تنها درخواستی برای ثبت اختراعش نداد بلکه پولی نیز برای این پروژه طلب نکرد در عوض زندگی سالم میلیون ها کودک در سراسر جهان را به عنوان پاداش کار خود انتخاب کرد.
تعدا بیمارانی که به فلج اطفال مبتلا بودن در سال 1952، 22000 هزار نفر گزاش شده بود که این تعداد در سال 2015، به 69 رقم کاهش پیدا کرد.
رود آیلند
دانشمندان ناسا در مارس سال 2015، با استفاده از دادههای به دست آمده از مدارگرد شناسایی کننده مریخ اعلام کردند که در برخی فصول این سیاره مرموز، آب جاری وجود دارد، هر چند این آب خالص نبوده و به میزان قابل توجهی ترکیبات نمکی در خود دارد.
مدارگرد شناسایی کننده مریخ، قابلیت آنالیز دقیق عوارض جغرافیایی با عرض کمتر از ۱۸ متر را ندشت اما دانشمندان ناسا با استفاده از روشی منحصربفرد موفق به تجزیه و تحلیل دقیق رگه هایی در مریخ شده بودند که تنها ۵ متر پهنا داشتند.
کارولینای جنوبی
نوترینوها یک از رایجترین ذرات موجود در جهان است که تقریبا تشخیص آنها غیر ممکن است. این ذرات که برای اولین بار در سال 1956 در کارولینای جنوبی کشف شدند، جرم بسیار ناچیزی داشته، و به سرعت نور نزدیک هستند. به همین دلیل به «ذرات ارواح» معروف هستند. این ذرات ممکن است، علت تشکیل جهان از ماده را، توضیح دهند.
داکوتای جنوبی یک کشور پر از یافته های ماقبل تاریخ است. و محل کامل ترین اسکلت T. Rex که تاکنون کشف شده، میباشد. اخیرا دانشمندان رپتور جدیدی پیدا کردهاند و نام «Dakotaraptor steini» را به آن اختصاص دادهاند.
تنسی
پرومتیوم در سال 1945 توسط مارینسکی، گلندنین و کریل در تنسی کشف شد. نام این عنصر از کلمه پرومتس (کسی که در اسطوره های یونانی آتش را از خدا دزدید) گرفته شده است.
تگزاس
در سال ۱۹۶۹ وقتی که نییل آرم استرانگ قدم بر ماه گذاشت و برخی از معروفترین جملات قرن بیستم را بر زبان آورد، مردمی که مخاطب این پیام بودند درست همین جا در مرکز فضایی جانسون ناسا (NASA’s Johnson Space Center) بودند.
یوتا
یکی از کشفیات ما قبل تاریخ که در این منظقه صورت گرفته، مربوط به دایناسوری با بینی بزرگ و شاخدار به نام «Nasutoceratops titusi» است. این موجود گیاهخوار که از خویشاوندگان تریسراتوپس هستند، 66 میلیون سال پیش در جنوب یوتا، می زیستهاند.
ویلسون بنتلی در 9 فوریه سال 1865 در شهر جریکو در آمریکا متولد شد. او پی برد که بلورهای برف 6 شاخه هستند البته تعداد کمی هم 3 شاخه هستند. در هر دانه برف همهی شاخهها شبیه یکدیگر بودند، ولی هر یک از دانههای برف شکل منحصر به فرد خود را دارد .
در سن 17 سالگی خانواده او تمام پس اندازشان را صرف خرید دوربین مورد نیاز او کردند و بعد از سالها تلاش در سال 1900، موفق به گرفتن تصویری از دانههای برف شد و در سن 66 سالگی کتاب ویلی به چاپ رسید. با توجه به عدم وجود تکنیکهای امروزی و با توجه به اینکه دانههای برف بلافاصله آب میشدند، باید به اهمیت تلاش این کاشف پی برد .
ویرجینیا
دانشمندان در ایالات متحده مجموعهای از از عروق لنفاوی را در مغز کشف کردند که سیستم ایمنی بدن را به مغز متصل میکند، چیزی که قبلا دانشمندن در صحت آن تردید داشتند. این کشف نه تنها میتوانست باعث بازبینی کتابهای درسی شود، بلکه در فهم چگونگی تاثیر سیستم ایمنی، در رفتار و مغز ما، تاثیر بسزایی داشت.
دکتر هنری جی هیملیچ «Henry J.Heimlich» پزشک آمریکایی که بهخاطر ابداع روش فشارش شکمی یا مانور هیملیچ، برای خارج نمودن اشیا خارجی بلعیده شده از درون حلق بیمار، شناخته شده است.
ویرجینیای غربی
رابرت فولتون (Robert Fulton) متولد سال ۱۷۶۵ میلادی، مهندس و مخترع آمریکایی بود. او اگرچه تحصیلات عالی و مدرک دانشگاهی نداشت، اما صنعتگری مبتکر و صاحب ایده بود. بر همین اساس وی اولین کسی بود که برای حرکت کشتیها به فکر استفاده از نیروی بخار افتاد و چندین سال به تحقیقات و آزمایشات خود در این زمینه ادامه داد.
با وجود ایدههای عالی این دو مخترع و صنعتکار در طرح مفهومی حمل و نقل دریایی به وسیله نیروی بخار، عملا نام این دو نفر هیچگاه به عنوان مخترعان کشتی بخار ذکر نمیشود. کشتی بخار طراحی شده توسط رابرت فولتن، حدود ۲۰ سال پس از تلاشهای فیتچ و رامسی توانست با موفقیت دل دریاها را بگشاید و آینده متفاوتی را به بشریت عطا کند. رابرت فولتن همان شخصی است که امروزه همه ما او را به عنوان پدر کشتی بخار میشناسیم.
ویسکانسین
در سال 1988 جیمز تامسون، در یکی از آزمایشگاههای ویسکانسین، سلول های بنیادی جنین انسان را جدا و در آزمایشگاه رشد داد که در آن زمان یکی از بزرگترین مباحث اخلاقی علم مدرن، محسوب میشد. بعدا در سال 2007، در همان آزمایشگاه، روشی ابداع شد که بدون نیاز به سلولهای جنین انسان، سلولهای معمولی انسان را به سلولهای بنیادی تبدیل میکرد.
بیشتر اکتشافاتی که در خصوص دایناسورها انجام شده مربوط به همین ایالت است، دایناسورهای گیاهخواری مانند: آلوزاروس، استگوزاروس، کاماراسور، دیپلودکس و آپاتوزاروس در همین محل کشف شدند. فسیلهای کشف شده به قدی زیاد بودند که آنها «کابین فسیل» را، به عنوان یک جاذبهی کنار جادهای احداث کردند. به خاطر 5000 فسیلی که در این محل یافت شده، این محل نام "قدیمی ترین ساختمان جهان” را به خود اختصاص است.
محققان موفق به طراحی و ساخت یک کوله پشتی شدند که با بلوتوث کار کرده و بر وسایل شخصی کاربران نظارت میکند.
به نقل از بیزینس اینسایدر، این کوله پشتی که KliFit نام دارد ، دارای قفل بلوتوثی بوده و نظارت دقیقی بر روی وسایل شما دارد به طوریکه در صورت کم شدن یک وسیله فورا به شما اطلاع خواهد داد.
سیستم قفل این کوله پشتی شامل سه بخش است: یک بند محکم کمربند مانند، یک چفت و یک دستگیره قفل شونده.
برای قفل کردن این کیف، کافیست تا چفت فلزی را از یک محفظه مخفی در پوشش کوله پشتی قرار دارد را بکشید و آن را به کمربند متصل کنید .هنگامی که چفت کیف به دستگیره آن متصل شده و قفل میشود، زیپ آن دیگر باز نخواهد شد.
این کوله پشتی به یک اپلیکیشن متصل بوده و وقتی که حضور گوشی شما را در نزدیکی خود احساس کند، به طور خودکار قفل گشایی خواهد شد .شما همچنین میتوانید آن را از طریق این اپلیکیشن باز کنید.
اگر گوشی شما در دسترس نباشد میتواند از طریق "کد رنگ" آن را باز کنید. به این معنی که با استفاده از ضربات کوتاه یا بلند مدت بر روی قفل آن، درب کیف را باز کنید.
هنگامیکه شما بر روی قفل ضربه میزنید، یک نور داخلی که در درون کیف تعبیه شده شروع به چشمک زدن میکند و شما از طریق ضربات کوتاه میتوانید رنگ آن را تغییر داده و با ضربات طولانی رنگ مورد نظر را انتخاب کنید.
کوله پشتی KliFit همچنین مجهز به سه تگ بلوتوثی است که کاربران میتوانند آن را به وسایل خود متصل کنند. سپس این کیف بر وسایل داخل خود نظارت کرده و در صورت کم شدن و نبود هر یک از آنها از طریق اپلیکیشن به کاربر هشدار می دهد.
این کیف هوشمند همچنین دارای تعدادی جیب کوچک اضافی و یک باتری داخلی است که از طریق آن میتوانید گوشی خود را در حال حرکت شارژ کنید.
در حال حاضر این کوله پشتی برای جمعآوری منبع مالی بر روی سایت کیک استارتر قرار گرفته است.
اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، این فناوری جدید تا آوریل 2017 با قیمت 300 دلار به بازار عرضه خواهد شد.
محققان سازمان تحقیقات نیروی دریایی آمریکا با استفاده از باکتریهای تراریخته برای اولینبار جریان برق را بدون نیاز به سیم فلزی رسانا انتقال دادند.
به نقل از ساینس دیلی، با توجه به افزایش روزافزون تولید تجهیزات الکترونیکی انجام برخی از بروزرسانیها برای کاهش مقیاس مدارهای الکترونیکی در کنار افزایش سرعت انتقال اطلاعات امری ضروری به نظر میرسد.
دکتر درک لاولی، متخصص میکروبشناسی از دانشگاه ماساچوست و سرپرست تیم مطالعاتی مرکز ONR عنوان کرد: نسل جدید نانوسیم بیولوژیک کاملا رسانا بوده و هزاران برابر نازکتر از موی انسان است.
وی در ادامه افزود: استفاده از سیم رسانای بیولوژیک در وسایل نوین الکترونیکی نه تنها وزن و مقیاس تراشهها را کاهش، بلکه سرعت پردازش اطلاعات را نیز به طور چشمگیری افزایش میدهد.
محققان برای دستیابی به دانش تولید نانوسیمهای بیولوژیک باکتریهای مختلف موجود در خاک را مورد بررسی قرار دادند. سرانجام پس از تحقیقات بسیار باکتری Geobacter برای تولید نانو رشتههای پروتئینی رسانا بین اکسیدآهن انتخاب شد.
ژئوباکتر در حالت طبیعی مقداری الکتریسیته برای حیات خود تولید میکند، اما این جریان برای انسان کارایی ندارد و تنها با الکترود قابل تشخیص است.
دکتر درک لاولی با همکاری تیمی زبده از متخصصان ژنتیک توانست ذخیره ژنی ژئوباکتر را برای تولید نانورشتههای رسانا بهینهسازی کند. در نتیجه میزان رسانایی نانو رشتههای بیولوژیک تا 2000 برابر افزایش یافت و همچنین دوام آنها نیز در مقایسه با رشتههای طبیعی باکتری بهبود یافت.
نانو رشتههای پروتئینی تولید شده توسط ژئوباکتر تراریخته حدود 1.5 نانومتر قطر دارند. برای درک اندازه این رشتهها بهتر است بدانید که یک نانومتر معادل یک میلیاردیم یک متر است.
دانشجویان موسسه فناوری فلوریدا در زمان اوج بارش شهابی برساووشی در تابستان امسال با استفاده از چند دوربین زاویه باز در اطراف جهان توانستهاند تصویر زیبایی تولید کنند.
به نقل از گیزمودو، این تصویر ترکیبی زمانگریز، توسط شبکهای از 58 دوربین SkySentinel Allsky ثبت شده که در آمریکا، کانادا، تایوان، هند، برزیل، استرالیا و سایر کشورها قرار دارند.
این دوربینها بطور 24 ساعته در هفت روز هفته به ثبت تصویر میپردازند و همه دادهها را در یک سرور در دانشگاه آپلود میکنند. دوربینهای مذکور توسط آزمایشگاههای ملی ساندیا برای نظارت بر شهابسنگها و سایر رویدادهای جوی مستقر شدهاند.
دانشجویان همچنین از این فعالیت برای کمک به ارتقای نرمافزار سیستم دوربین به منظور بهبود دقت آن استفاده کردند.
این تصویر به ارائه بینش تازهای از بارش شهابی برساووشی پرداخته که معمولا از زمین ناظر آن هستیم.
بارش شهابی برساووشی یکی از مهمترین بارشهای شهابی سالیانه است. بیشینه نرخ ساعتی سرسویی این بارش غالبا در حدود ۱۰۰ است. این بارش شهابی از توده ذرات برجایمانده از دنبالهدار سوئیفتتاتل به وجود میآید و معمولاً از ۲۷ تیر تا سوم شهریور (بیش از یک ماه) فعال است که بازه زمانی بلندی برای یک بارش شهابی بهشمار میآید.
اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود 22 مرداد روی میدهد. کانون این بارش در صورت فلکی ذاتالکرسی و در نزدیکی مرز آن با صورت فلکی برساووش واقع شدهاست، ولی در گذشته که اندازهگیری و سنجش دقیق مکان نورباران بارشهای شهابی میسر نبود، اخترشناسان مکان کانون این بارش را در برساووش میدانستند و به همین دلیل آن را برساووشی نامگذاری کردند. به دلیل سنت پابرجایی نامها در اخترشناسی، این نام نیز همچون بسیاری موارد دیگر تا به امروز حفظ شده و باقیماندهاست.
اطلاعات شما در آینده میتواند در یک معدن سنگ آهک دورافتاده یا در زیر دریا ذخیره شود.
به نقل از انگجت، فناوری دیجیتالی اکنون سراسر جهان را فراگرفته و دانشمندان به شدت در تلاش برای شناسایی راههای بهتر به منظور ذخیره مقادیر زیاد داده برای زمان طولانیتر هستند. آنها به دنبال مواد جدید برای ذخیره اطلاعات و همچنین روشهای جدید برای چاپ داده بر روی رابط منتخبشان هستند.
برخی شرکتها اکنون در تلاش برای ذخیره داده در کف اقیانوس بوده و برخی دیگر، رویای آسمانخراشهای غولپیکر را برای ذخیره اطلاعات در سر دارند. با ظهور نوآوریهای فراوان مختلف در دوره زمانی نسبتا کوتاه، رقابت برای ممکن ساختن ذخیره داده تقریبا بی حدومرز به شدت ادامه دارد. در این مطلب شش فناوری ذخیره اطلاعات در آینده را بررسی خواهیم کرد.
دیسکهای شیشهای پنج بعدی
ذخیره اطلاعات به شکل سهبعدی در نانوساختارهای درون دیسکهای شیشهای میتواند موج بعدی در ثبت سوابق باشد. محققان مرکز تحقیقات اوپتوالکترونیک دانشگاه ساوثهمپتون یک نمونه اولیه از این دیسک را به اندازه یک سکه کوچک ساختهاند که میتواند 360 ترابایت داده را ذخیره کند و به دمای تا 190 درجه سانتیگراد مقاوم است. محققان بر این باورند که ابداع آنها میتواند اطلاعات را برای 13.8 میلیارد سال(به اندازه سن کنونی جهان) حفظ کند، زیرا برخلاف سیدیها و دیویدی ها که دادههای را روی سطح خود نگهداشته و در معرض خراش قرار دارند، دیسکهای پنجبعدی شیشهای از اطلاعات در داخل ساختار خود نگهداری میکنند که در برابر ضربه و خراش ایمن است.
مراکز داده زیر آب
شرکت مایکروسافت چندین تن داده دارد که باید ایمن نگهداری شوند و سال گذشته پروژه ذخیره دادههای رایانش ابری را در زیر آب آزمایش کرد. در پروژه "Natick" سرورهای داده در یک کپسول غولپیکر زیردریایی محصور و در زیر آبهای اقیانوس اطلس در نزدیکی واشنگتن غرق شدند. دو ماه بعد، این کانتینر فولادی 17 تنی به سطح آورده شد و محتوای آن شامل مرکز دادهای با قدرت محاسباتی 300 رایانه رومیزی، سالم و خشک باقی مانده بود. نتایج این آزمایش میتواند در آینده منجر به تاسیس مراکز داده زیردریایی بیشتر توسط مایکروسافت شود.
آسمانخراش ذخیره داده ایسلند
آسمانخراش غولپیکر ذخیره داده که هنوز در مرحله مفهومی قرار دارد، قرار است در ایسلند ساخته شود. این ساختمان مانند یک مادربورد استوانهای عظیم با مرکز توخالی عمل خواهد کرد که هوای سرد ایسلند بطور طبیعی سرورهای داده را خنک نگه میدارد. زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر این کشور نیز نشان میدهند که نیروی برج مذکور با 100 درصد انرژی پاک تامین خواهد شد. این طرح مفهومی توانست جایگاه سوم را در رقابت آسمانخراش eVolo 2016 بدست آورد. البته هنوز مشخص نیست این مفهوم چه زمان به واقعیت خواهد پیوست.
دیسک شیشه کوارتز هیتاچی
شرکت الکترونیک هیتاچی یک نسخه دیگر از ذخیره داده شیشهای پنجبعدی را در سال 2012 تولید کرد. محققان با استفاده از کد باینری، 40 مگابایت داده را درون یک شیشه کوارتز به اندازه یک اینچ مربع ذخیره کردند. هر شیشه با قطر تقریبا دو میلیمتر میتواند میزان داده مشابه یک سیدی را در خود جای دهد و در برابر دمای 1000 درجه سانتیگراد و نشت آب و مواد شیمیایی مقاومت کند. دادههای این شیشهها با استفاده از یک میکروسکوپ نوری قابل بازیابی بوده و کاملا شفاف است.
کنسول معلق برای دستگاههای کم انرژی
یک تیم تحقیقاتی بینالمللی در کره جنوبی و اسکاتلند، نمونه ای را برای نوع جدیدی از ذخیره داده ایجاد کردهاند که بر یک کنسول شناور برای دستگاههای کوچکی مانند تلفن همراه و دستگاه پخش امپی3 متکی است. این کنسول خودران به جریانهای الکتریکی درون دستگاه برای تبدیل این اطلاعات الکتریکی به کد باینری واکنش نشان میدهد و سریعتر و کارآمدتر از فناوری موجود است. اگرچه این فناوری هنوز به دنیای الکترونیک مصرفی وارد نشده، اما امکان دارد بتواند به دستگاههای ذخیره داده بسیار کارآمدتر در آینده منجر شود.
معادن دورافتاده به عنوان مراکز داده
در حالیکه بسیاری از محققان تلاش میکنند تا دستگاههای جدید ذخیره داده بسازند، برخی دیگر به دنبال مکانهای بهتر برای قرار دادن سرور هستند. برخی زیر زمین را بهترین جا برای آن میدانند. معادن دورافتاده آهک میتواند به محلی عالی برای مراکز داده زیرزمینی تبدیل شود. یک مرکز ذخیره داده کارآمد دارای دمای خنک و سطح رطوبت ثابت است که بر روی زمین به انرژی زیادی برای استفاده نیاز دارد. اما در درون یک معدن، شرایط ایدهآل است. شرکت معماری کالیسون اکنون یک معدن قدیمی را به مرکز داده زیرزمینی در شمال شرق آمریکا تبدیل کرده، اما مکان آن محرمانه باقیمانده است.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران در تحقیقات اخیر خود کامپوزیت سیمانی منعطف مقاوم در برابر زلزله و انفجار عرضه کردند که قادر است سازهها را در برابر زلزله مقاومسازی کند.
حمیدرضا پاکروان، دانشآموخته دکتری رشته مهندسی نساجی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و پژوهشگر دوره پسا دکتری این دانشگاه اخیرا موفق به تولید کامپوزیت سیمانی منعطف مقاوم در برابر زلزله و انفجار شده است. تحقیقات تخصصی وی در زمینه تقویت محصولات پایه سیمانی با استفاده از الیاف و منسوجات است و نتایج آن در چندین مقاله علمی شامل مجلات معتبر خارجی و داخلی منتشر شده است.
وی هدف از اجرای این طرح تحقیقاتی را ساخت و توسعه کامپوزیت سیمانی شکلپذیر تقویت شده با الیاف پلیمری و بهبود خصوصیات شکلپذیری آن عنوان و اظهار کرد: در این پروژه همگام با محققان دنیا بر روی بهبود خصوصیات شکل پذیری یک نوع کامپوزیت سیمانی توانمند و شکلپذیر حاوی الیاف پلیمری (کامپوزیت سیمانی مهندسی شدهECC) مطالعه شده است.
پاکروان با بیان اینکه این کامپوزیت سیمانی با نام کامپوزیت سیمانی مهندسی شده ECC در دنیا شناخته شده است، توضیح داد: بیشترین نوع الیاف پلیمری که به صورت تجاری برای ساخت این نوع کامپوزیت سیمانی استفاده میشود، الیاف پلی وینیل الکل (PVA) بوده که دانش تولید آن منحصر به چند کشور محدود در دنیا است.
مجری طرح یادآور شد: در این تحقیقات استفاده از ترکیب الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلیمری تولید داخل جهت بهبود خصوصیات شکل پذیری کامپوزیت سیمانی مهندسی شده و همچنین کاهش مصرف الیاف پلی وینیل الکل مورد توجه قرار گرفته است.
وی درباره جزییات این فرایند اظهار کرد: در این تحقیق، الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلی پروپیلن (PP) را با ویژگیها و خصوصیات مناسب به صورت مخلوط و به عنوان تقویت کننده در کامپوزیت سیمانی مورد استفاده قرار دادیم که نتایج به دست آمده، نشانگر بهبود شکلپذیری کامپوزیتهای سیمانی تولید شده نسبت به نمونههای مشابه خارجی حاوی یک جزء الیاف پلی وینیل الکل است.
این پژوهشگر با تاکید بر این که قیمت محصول کامپوزیت سیمانی جدید به دلیل جایگزینی نسبتی از الیاف پلی وینیل الکل با الیاف پلی پروپیلن که از قیمت پایینتری برخوردار هستند، کاهش یافته است، گفت: کامپوزیت سیمانی با قابلیت شکلپذیری و جذب انرژی بیشتر در برابر بارهای خارجی نسبت به نمونههای پیشین، تولید شده است که ضمن کاهش وزن سبک، از مقاومت بالایی برخوردار است.
مجری طرح در تشریح مزایا و کاربردهای محصول نهایی این طرح گفت: این محصول کامپوزیتی به دلیل وجود الیاف با ویژگیهای مناسب و همچنین مواد ترکیبی تشکیل دهنده، دارای مقاومت بسیار زیاد و قابلیت شکل پذیری مناسب در برابر بارهای خمشی و کششی است که با توجه به خصوصیات مکانیکی و جذب انرژی بالا در برابر بارهای خارجی، کاربردهای ضربهای، انفجاری و ارتعاشی ویژهای دارد.
وی قابلیت استفاده به صورت لایههای نازک جهت مقاوم سازی سازهها را از دیگر مزیتهای این محصول کامپوزیتی برشمرد و تاکید کرد: این محصول کامپوزیتی میتواند برای مقاوم سازی سازهها در برابر زلزله مورد استفاده قرار گیرد.
پاکروان ضمن مقایسه نمونه داخلی تولید شده در این طرح با نمونههای خارجی به ذکر تفاوتهای آنها پرداخت و افزود: پیش از این ساخت نمونههای کامپوزیت سیمانی مهندسی شده ECC توسط محققان محدود در دنیا مورد توجه قرار گرفته و در کشور آمریکا نیز به ثبت جهانی رسیده است؛ اما در کامپوزیتهای سیمانی آنها تنها از یک جزء الیاف شامل الیاف پلی وینیل الکل استفاده شده، درحالیکه ما در پروژه خود از ترکیب الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلی پروپیلن همراه با بهبود خصوصیات جذب انرژی و شکلپذیری محصول کامپوزیتی استفاده کردهایم.
وی یادآور شد: همچنین در مطالعاتی که انجام دادیم، پتانسیل الیاف پلیمری تولید داخل (الیاف پلی پروپیلن) جهت کاربرد در تقویت محصولات سیمانی شناسایی شد که میتوانند عملکرد مناسبی به صورت مخلوط در ساخت بتنهای تقویت شده داشته باشند.
پاکروان در بیان جنبههای ابتکاری طرح تحقیقاتی خود گفت: در این طرح برای اولین بار استفاده از مخلوط الیاف پلیمری با توجه به ویژگیهای مورد نیاز در ساخت کامپوزیت سیمانی مورد توجه قرار گرفت و این مخلوط الیاف توانست به مقدار قابل توجهی خصوصیات شکلپذیری کامپوزیت سیمانی را افزایش دهد. همچنین در این طرح، از مخلوط الیاف استفاده شده که این امر تا دو برابر افزایش شکلپذیری کامپوزیت را در پی داشته است.
این طرح با همکاری مسعود لطیفی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر مسعود جمشیدی از دانشگاه علم و صنعت ایران انجام گرفته است و فاز تکمیلی آن نیز همچنان در دوره پسادکتری پاکروان ادامه دارد تا ویژگیها و قابلیتهای بیشتری از این نوع کامپوزیت سیمانی تولید شده، مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
یک تیم از محققان دانشگاه کارولینای شمالی نشان دادند که شرکتهایی که از سیستمهای امنیتی مبتنی بر تشخیص چهره استفاده میکنند در معرض خطرات بسیاری هستند.
به نقل از انگجت، آنها ثابت کردند که تعدادی از سیستمهای موجود را میتوان توسط چهرههای کامپیوتری که توسط فناوری واقعیت مجازی ساخته میشود فریب داد.
برای مثال شرکت فیسبوک نیز از فناوری تشخیص چهره بهره میبرد. این شبکه اجتماعی از طریق این فناوری میتواند تصاویر افراد را ببیند و پس از آن فرد مورد نظر را شناسایی نماید و از طریق آن برای مثال کاربران میتوانند در تصاویری که چند شخص وجود دارد، بهصورت خودکار عمل تشخیص چهره و تگگذاری را انجام دهند و فیسبوک آنها را شناسایی میکند.
بر این اساس تکنولوژی جدید تشخیص چهره فیسبوک قادر است بدون نگاه کردن به صورت افراد آنها را تشخیص دهد. در واقع هوش مصنوعی این کمپانی به حدی پیشرفت کرده است که دیگر برای شناسایی افراد نیازی به مشاهده چهره آنها ندارد و میتواند از طریق بخشهای دیگر کاربر را تشخیص دهد.
محققان این پژوهش برای آزمایش این فناوری مدلهای سه بعدی را با استفاده از تصاویر گرفته شده از عکس کاربری افراد در فیسبوک طراحی کردند.
این تیم عکس 20 داوطلب را از منابع اینترنتی جمع آوری کرده و دقیقا این کار را مانند جاعلان واقعی و هکرها انجام دادند.
آنها سپس مدلهای سه بعدی از چهرههای این داوطلبان را ایجاد کرده و افکتهایی را به آن اضافه کردند به طوریکه اینگونه به نظر میرسید که آنها در حال نگاه کردن به دوربین هستند.
در برخی موارد آنها ناچار شدند تا بعضی قسمتهای از دست رفته مانند بافت و سایه روشنهای صورت را مجددا بازسازی کنند.
از آنجاییکه این مدلهای سه بعدی دارای سایه روشن بوده و کمی نیز حرکت می کردند، محققان قادر شدند تا از هر 5 سیستم، چهار سیستم را فریب دهند و 55 درصد تا 85 درصد از مواقع موفق به انجام این کار شدند.
رییس پژوهشگاه هوا فضا با تاکید بر این که کمتر از 10درصد از اهداف سند جامع توسعه هوافضای کشور محقق شده و این 10درصد مربوط به 8 پرتاب انجام شده است، گفت: در حال حاضر محققان این پژوهشگاه به ارائه مقالات ISI و طراحی در فضای مجازی مشغول هستند و ما از طریق سیستمهای کامپیوتری به مدار زمین میرویم و برمیگردیم ولی در عمل اقدامی صورت نمیگیرد چون اعتبار نداریم.
بر اساس اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.
دسـتیابی بـه جایـگاه اول منطقه در تسـخیر فضا و تسـلط بـر آن از طریق علـوم و فناوریهای مربوط، انجـام ماموریتهـای فضایی سرنشـیندار و قراردادن انسـان در مدار، طراحـی، سـاخت، پرتـاب و بهرهبـرداری از ماهـواره در مـدار زمین آهنـگ و دیگـر ماهوارههـا بـا کاربردهای ارتباطات، سـنجش از دور با اولویت فناوری و صنایع داخل و با مشـارکت جهان اسلام، دسـتیابی به فناوری لازم برای پاسـخگویی به خدمات مورد نیاز سـنجش از دور و مشاهده زمین با دقت کمتر از 10 متر، اسـتفاده از دسـتاوردهای فضایی در شـناخت کیهان و توسـعه اخترفیزیک و نجوم و طراحی، سـاخت و پرتاب سـامانههای حامـل ماهوارههای مورد نیاز از جمله ماهوارههـای دارای کپسول زیسـتی و ماهوارههای زمین آهنگ از جمله اهداف تعیین شده حوزه فضا در سند هوافضا است.
این سند در بخش هوایی و هوانوردی اهدافی چون تبدیـل شـدن بـه قطب منطقـهای و دارای جایگاه برجسـته جهانی با اسـتفاده از توان علمی و فناوری دانشـگاهها و مراکز علمی و صنعتی، طراحی و تولیـد هواپیمای جـت 100 و 150 نفره و هواپیماهـای هوانوردی عمومـی و ایجـاد ظرفیتهـای سـخت افزاری و نرم افـزاری برای جهت تحقق ترافیک هوایی50 میلیون مسـافر و 550 هـزار تـن بـار داخلی و 50 میلیون مسـافر و 950 هزار تن بار در سـطح بین الملـل و ترانزیت تعریف شده است.
محققان کشور بر اساس اهداف تعیین شده علاوه بر آن که در قالب طرح کلان ملی مصوب شورای علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به طراحی و ساخت هواپیمای 100 تا 150 نفره کردهاند، موفق به 8 پرتاب نیز شدهاند که به شرح ذیل است:
عنوان | ارتفاع پرتاب | دستاورد اصلی | زمان پرتاب |
کاوشگر 1 | 10 کیلومتر | ورود به کاوشگرهای فضایی | آبان 1385 |
کاوشگر 2 | 40 کیلومتر | موفقیت کامل و بازیابی سالم محموله فضایی | آذر 1387 |
کاوشگر 3 | 55 کیلومتر | ورود به حوزه تحقیقات زیست فضایی | بهمن 1388 |
کاوشگر 4 | 125 کیلومتر | موفقیت کامل و بازیابی سالم محموله فضایی و شبیه سازی موجود زنده | اسفند 1389 |
کاوشگر 5 | 120 کیلومتری | اولین پرتاب میمون فضایی و دریافت تصاویر و دادههای زیستی | شهریور 1390 |
کاوشگر 6 | 120 کیلومتر | موفقیت نسبی و ثبت و دریافت تصاویر و دادههای زیستی و تعیین سریع مکان فرود محموله | شهریور 1391 |
کاوشگر پیشگام | 120 کیلومتر | موفقیت کامل و بازگشت سالم «پیشگام» نخستین میمون فضایی ایران | بهمن 1391 |
کاوشگر پژوهش | 120 کیلومتری | موفقیت کامل و بازگشت سالم «فرگام» دومین میمون فضایی | آذر 1392 |
در حالی این 8 پرتاب صورت گرفته است که به گفته دکتر امی رییس پژوهشگاه هوافضا این پروژه به دلیل کمبود اعتبارات متوقف مانده است و از سوی دیگر بر اساس سند هوافضا، ایران باید تا سال 1404 علاوه بر انجـام ماموریتهـای فضایی سرنشـیندار و قراردادن انسـان در مدار، باید بـه قطب منطقـهای و دارای جایگاه برجسـته جهانی در حوزه هوایی و هوانوردی تبدیل شود.
کاوشگر پیشگام و ارسال اولین میمون فضایی
«پیشگام»، نخستین میمون فضایی ایران، همچنان در محل نگهداری خود سالم و سرحال روزگار میگذراند
کاوشگر پژوهش
توقف پروژههای فضایی به دلیل کمبود اعتبارات
دکتر فتحالله امی در گفتوگو با ایسنا با بیان این که حوزه هوافضا دارای سند و نقشه جامعی است، افزود: سند جامع توسعه هوافضای کشور در دو بخش هوایی و فضایی در سال 90 تدوین شد. بر اساس بخش فضایی این سند، ایران باید تا سال 1404 به جایگاه اول منطقه در تسخیر فضا دست یابد.
وی تسلط داشتن ایران در زمینه انجام ماموریتهای فضایی سرنشیندار و قرار دادن انسان در مدار با اولویت علوم فضایی با توانمندیهای دانشگاههای کشور را از دیگر اهداف تعیین شده در این سند نام برد و یادآور شد: زمانی که سندی در بالاترین سطح مدیریتی کشور مصوب میشود باید سهم مشارکت هر مرکز علمی مرتبط با سند مشخص شود ولی در این زمینه هیچ ماموریتی برای این پژوهشگاه مشخص نشد و این در حالی است که ما برای دستیابی به این هدف تاکنون 8 پرتاب را انجام دادیم.
به گفته امی، این پرتابها از سلول شروع شد و به پرتاب میمون خاتمه یافت و در حال حاضر به دلیل نبود اعتبارات، این فعالیتها از 2 سال قبل متوقف شده است.
کاوشگر 4 نخستین گام اساسی محققان کشور در ارسال حیات به فضا
رییس پژوهشگاه هوافضا با تاکید بر ضرورت تقسیم کار ملی در خصوص سندهای تدوین شده، یادآور شد: در این سند 10 ماموریت در نظر گرفته شد و در کنار آن تقسیم کار ملی به دلیل کمبود اعتبارات صورت نگرفته است.
ماموریتهای تعیین شده در بخش هوایی
وی به اهداف تعیین شده در بخش فضایی این سند اشاره کرد و گفت: بر اساس این سند تا سال 1404 ایران در بخش هوایی باید هواپیمای جت عمومی 100 تا 150 و هواپیمای 2 تا 19 نفره سبک تولید کند و انجام این ماموریت به این پژوهشگاه نیز ابلاغ نشده و در حال حاضر سوال اصلی این است که مسوول واقعی اجرای این هدف چه نهادی است.
امی با تاکید بر این که کمتر از 10 درصد از اهداف این سند محقق شده است، خاطرنشان کرد: این 10 درصد مربوط به 8 پرتاب انجام شده میباشد.
این محقق اضافه کرد: از سوی وزارت دفاع، ماهوارههای امید، فجر و نوید پرتاب شده است ولی با این وضعیت، ایران در جهان اسلام رتبه اول و در جهان، هشتمین کشور پرتاب کننده ماهواره هستیم.
چهار دوربین نصبشده در کاوشگر 5 ، همزمان تصاویری از مراحل مختلف پرتاب و میمون داخل کپسول را به ایستگاههای زمینی ارسال میکردند
وی با تاکید بر این که بر اساس مفاد سند هوافضا کشور باید ماهواره ایران تا 1404 در مدار زمین آهنگ مستقر و ارائه خدمات داشته باشد، یادآور شد: در حال حاضر موبایل موجود در کشور و صدا و سیما با استفاده از ماهوارههای سایر کشورها فعال شده است و بر اساس سند باید تا 1404 از ماهواره بومی کشور بهره برداری کنیم.
امی با طرح این سوال که در این مدت 10 درصد اهداف سند محقق شده است و چگونه ممکن است تا 1404 ، 90 درصد آن تحقق یاید، افزود: این امر نیاز به برنامه، نیروی انسانی و اعتبار دارد و در حال حاضر محققان این پژوهشگاه به ارائه مقالات ISI ، چاپ کتاب، طراحی در فضای مجازی مشغول هستند. ما از طریق سیستمهای کامپیوتری به مدار زمین میرویم و برمیگردیم ولی در عمل اقدامی صورت نمیگیرد چون اعتبار نداریم.
جایگاه علوم فضایی در کشور
امی به بیان جایگاه علوم فضایی در کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر 14 دانشگاه، دانشکده و گروه تخصصی هوافضایی راه اندازی شده است که از این تعداد 12 دانشگاه مربوط به وزارت علوم هستند و ظرفیت سالانه ورودی این 12 دانشگاه در مقطع کارشناسی رشته مهندسی هوافضا 521 نفر، در مقطع کارشناسی ارشد 342 نفر و در مقطع دکتری 68 نفر است.
وی با بیان این که در شرایط کنونی 1545 نفر دانشجوی کارشناسی، 796 نفر ارشد و 426 نفر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند، گفت: تاکنون 1858 نفر در دوره کارشناسی، 1927 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 203 نفر در دوره دکتری فارغ التحصیل شدند که این افراد تاکنون 1570 مقاله در مجلات بینالمللی منتشر کردهاند، 2443 مقاله در کنفرانسها و 1352 پایان نامه عرضه کردند ضمن آن که 270 رساله و 73 مورد کتاب منتشر شده است.
امی با تاکید بر این که توانمندی خوبی در این حوزه در کشور ایجاد شده است، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه خود را در زمینه تربیت نیروی انسانی انجام داده است ولی در ادامه باید از این نیروها بهره مند شویم در غیر این صورت مهاجرت میکنند و یا به کار غیر تخصصی خود میپردازند.
کاوشگر 3 و محفظه زیستی حامل موجودات زنده کوچک و 5 رده مختلف از سلولهای بنیادی و سوماتیک
این محقق به تجربیات سایر کشورها در زمینه توسعه صنایع هوافضا اشاره کر و افزود: کشور چین از شرکت بوئینگ مجوز ساخت بال هواپیما را دریافت کرده است.
عقب ماندگی 60 ساله ایران در حوزه هوافضا
وی به بیان سیاستهای کلی در زمینه هدایت پایان نامه ها به سمت نیازهای کشور اشاره و تاکید کرد: این سیاست زمانی محقق خواهد شد که نقشه جامع علمی و اسناد آن نیز اجرایی شود.
امی مشکل اصلی کشور را عقب ماندگی آن از جهان توسعه یافته و مرزهای دانش دانست و یادآور شد: فناوری هوافضای کشور مربوط به 60 سال قبل است و روسیه در سال 1963 انسان را به مدار اعزام کرد و الان 2016 است و حتی اگر ما همین الان انسان را به مدار اعزام کنیم به 60 سال قبل روسیه میرسیم و برای جبران این فاصله باید نیازها به سرعت تامین شود تا به سطح جهان برسیم.
امی در عین حال خاطرنشان کرد: علوم پایه از آنجایی که بیشتر تئوری است در سطح مرزهای دانش است ولی علوم کاربردی مبتنی بر علوم پایه از دنیا عقب مانده است و حلقه مفقوده میان علوم پایه و کاربردی باید ایجاد شود که نیاز به پژوهشگاههای قوی دارد.
موسسه اقتصاد و صلح فعالیت خود را بر مبنای توسعه شاخصهایی برای تحلیل صلح و سنجش ارزش اقتصادی آن انجام میدهد. این موسسه با محاسبه هزینه جرم و جنایت، تحلیل سطح ریسک کشورها و شاخصهایی از این دست فهرستی از کشورهای آرام جهان را منتشر کرده که در ادامه به ۱۰ کشور اول این فهرست میپردازیم.
طبق شاخص صلح جهانی از سال ۲۰۰۸ تاکنون هر سال جهان خطرناکتر از قبل شده است. متاسفانه این روزها بسیاری از کشورها درگیر اقدامات تروریستی و مناقشات داخلی یا خارجی هستند. خوشبختانه کشورهایی هم هستند که هنوز در صلح و ثبات قرار دارند و اگرچه این کشورها هم کامل نیستند ولی به اندازه کافی آرام و امن هستند.
۱۰- نروژ
۹- بلژیک
۸- ژاپن
۷- کانادا
۶- فنلاند
۴- نیوزیلند
طبیعت زیبا، استاندارد بالای زندگی و رفتار دوستانه مردم این کشور سبب شده تا نیوزیلند تبدیل به یکی از مقصدهای گردشگری دنیا شود.
۳- اتریش
۲- دانمارک
۱- ایسلند
مردم ایسلند بعنوان شادترین و سالمترین جامعه موجود در کره زمین با بیشترین نرخ رضایت در جمعیت شناخته شدهاند.
امروزه صلح جهانی با عوامل منفی زیادی دست و پنجه نرم میکند و دنیایی که امروز در آن زندگی میکنیم چندان جای امنی برای زندگی نیست. طبق فهرست صلح جهانی کشورهایی که در بالا ذکر شدند هنوز هم امنترین و راحتترین کشورهای دنیا برای زندگی هستند. این کشورها دموکراتیک، متحد و البته دارای منابع طبیعی غنی هستند. از بین ۱۶۲ کشور بررسی شده در حال حاضر کشور ایران در رتبه ۱۳۸ این فهرست قرار دارد.
هنگامیکه به بازیهای المپیک فکر میکنیم، پیش از هر چیز، تصویری از مراسمهایی با آمادهسازیِ چند صد میلیوندلاری، ورزشکاران حرفهای و رقابتهای بسیار حساس هستند که همهی جهان را به هیجان میآورد و نتایج مسابقات را دنبال میکنند.
این، معنای المپیکِ امروزی است. اما اولین المپیک مدرن که در سال ۱۸۹۶ برگزار شد، رویهمرفته با شرایط امروزی بسیار تفاوت داشت. در آن رقابتها، تنها ۱۴ کشور، شرکت داشتند، یکی از تیمهای آمریکا مجبور بودند در اوقات فراغت خود، اخبار بازیها را بنویسند، چرا که پنداشته میشد این بازیها ارزش خبری ندارد که خبرنگاری در این بازیها حضور داشتهباشد.
۱- همه برای شرکت کردن در بازیها، مدال گرفتند!
ورزشکاران امروزی، تمرینات طاقتفرسایی را پشتسر میگذارند تا مدال المپیک را از آن خود نمایند. حتی یک برنز هم، به معنای آن است که تنها دو نفرِ دیگر هستند که تواناییهایشان در آن ورزش، بهتر از آن ورزشکار است. البته این، معنای امروزیز مدال برنز است. در سال ۱۸۹۶، معنای مدال برنز بسیار متفاوت بود. اولین معنای مدال برنز در آن سال، این بود که اصولاً ورزشکار به خود زحمت داده و در رقابتها شرکت کردهاست!
درست است! در سال ۱۸۹۶، مدالهای برنزی برای همهی شرکتکنندگان در نظر گرفته شدهبود که به تمام شرکتکنندگان مرد اعطا میشد. در آن سال، شرکت زنان در رشتههای ورزشی، ممنوع بود. این مدالها، توسط مجسمهساز بلژیکی، «گادفروید دِوْریس» طراحی شدهبودند.
مدالهای طلا برای نفرات اول، نقره برای نفرات دوم و برنز برای نفرات سوم، از سال ۱۹۰۴ در المپیک سنتلوییس رایج شد. خوشبختانه در آن زمان، دیگر ایدهی اختصاص دادن مدال برای همهی شرکتکنندهها از ذهن کمیتهی المپیک، خارج شدهبود.
۲- تیم استرالیا، تصادفاً وارد بازیها شد و این «تیم» به یک تماشاگر مشت زد
امروزه ورزشکاران، سالها تمرین میکنند تا مدالی کسب کنند و بقیهی زندگیشان، تحتالشعاع تمرینات سخت قرار میگیرد و به مقدمهای شبیه میشود که پیشدرآمدِ اتفاق بزرگ المپیک است. ماجرا در سال ۱۸۹۶، به این منوال نبود.
کلمهی «تیم» ممکن است تا حدودی گمراهکننده باشد، چون استرالیا تنها یک نماینده فرستادهبود. مردی با یک سیبیل پرپشت به نام «ادوین فِلَک». او اتفاقاً در آن زمان در انگلستان بود و زنجیرهی اتفاقات طوری پیش رفت که برای تماشای رقابتها به آتن برود.
فِلک هرگز تجربهی دویدن در مسافتهای طولانی را نداشت و وقتی ناگهان خود را در حال دویدن مسیری طولانی در گرمای تابستان دید، شکست را احساس کرد. بعد از تلاشی طاقتفرسا و در حالیکه چند مایل به خط پایان باقی ماندهبود، او ناگهان نقش بر زمین شد. تماشاگری برای کمک به او به میدان آمد، اما فِلک که حال خود را نمیفهمید، مشتی به تماشاگر نگونبخت زد و یاریگرِ خود را به زمین انداخت!
۳- قهرمان رشتهی پرتاب دیسک اصلاً نمیدانست که این رشته چیست!
مدالی که ورزشکارانِ امروزی در رقابتهای المپیک کسب میکنند، نتیجهی سالها ممارست و کوشش در یک رشتهی ورزشیِ خاص است. اما «رابرت گَرِت»، مثل بیشتر ورزشکاران نبود. ورود او به رقابتهای پرتاب دیسک، به یک دلیل بود: هیچکدام دیگر از ورزشکاران آمریکایی، نمیخواستند در آن رشته شرکت کنند! فقط یک مشکل کوچک وجود داشت که آن موقع اصلاً مهم نبود: گرت قبل از آن هرگز یک دیسک را از نزدیک ندیدهبود!
قبل از ورودِ گرِت به آتن، او اصلاً چیزی دربارهی پرتاب دیسک نشنیدهبود. برای همین او از یک آهنگر محلی خواست دیسک او را برای تمرین، بر اساس افسانههای یونانی بسازد. شاید آنچه که آهنگر تحویل گرت داد، توانست یک پرتاب افسانهای را در مقیاس قرن نوزدهم انجام دهد، اما در حقیقت محصول، تودهای آهنی به قطر ۳۰ سانتیمتر و وزن ۱۴ کیلوگرم بود.
با این حال، گرت از مسابقه دادن انصراف نداد، و نتیجه، بسیار خوب پیش رفت. دو پرتاب اولش اصلاً جالب نبود و چیزی نمانده بود که دیسک، مستقیم به صورت اعضای ناظر برخورد کند. ورق در آخرین پرتاب او برگشت و ناگهان با آن پرتاب، قهرمان مسابقه شد. سالها بعد، یکی از اعضای تیم آمریکا دربارهی آن برد غیرمنتظره، چنین گفت: «فکر میکنم هیچکس به اندازهی خود رابرت گرِت از آن پیروزی، شگفتزده نشدهباشد.»
۴- زندگی برندهی رشتهی ماراتن، سوژهای برای یکی از داستانهای کمپانیِ دیزنی شد
اسپایریدون لوییس (Spyros) هنوز در یونان، یک قهرمان محسوب میشود. حتی تا مدتی قبل، تصویر چهرهی او روی سکهی دو یورویی چاپ شده بود که نشاندهندهی علاقه و احترام مردم یونان به اولین برندهی ماراتن کشورشان است. حق هم دارند. داستان زندگی لوییس، به یک فیلم الهامبخش کمپانی دیزنی شبیه است.
لوییس تا پیش از رقابتهای المپیک، یک جوان ژولیدهی فقیر بود که برای کمک به پدرش، با خر خود آب معدنی به در خانههای آتن میرساند. در آن زمان، آب لولهکشی در آتن وجود نداشت. مانند تمام آدمهای بیاهمیتی که به چشم نمیآیند و فقط در فیلمها نظیرش را میشود دید، لوییس برای این در مسابقات ماراتن ثبتنام کرد که از استعداد خدادادیاش در دویدن، لذت ببرد. رسیدن به خط پایان برای او، دو ساعت و ۵۸ دقیقه طول کشید، پیش از هر شرکتکنندی دیگری!
۵- ورزشکاران آمریکایی، مادرانشان را مجبور کردند که هزینههای سفرشان را بپردازند
امروزه یک ورزشکار عضو تیم شرکتکنندهی آمریکا در المپیک وقتی قرار است به کشوری دیگر برای شرکت در مسابقات المپیک برود، با پشتیبانیِ کامل مالی راهی میشود و یک اتاق در سوییتهای مخصوص ورزشکاران دارد. در سال ۱۸۹۶، چنین امکانات لوکسی وجود نداشت. حدود یکسوم شرکتکنندگان آمریکایی مجبور بودند به مادرهایشان التماس کنند تا هزینههای سفرشان را بپردازند.
امروزه درک این موضوع دشوار است که در آن زمان، آمریکا هیچ اهمیت خاصی برای شرکت در مسابقات المپیک، قائل نبود. در آن زمان، هیچ رقابت مقدماتی برای رسیدن به المپیک یا داوری برای سنجش کیفیت ورزشکاران وجود نداشت. تنها معیاری که مطرح میشد، این بود که ورزشکاران تمکن کافی برای رساندن خود به رقابتهای آتن، داشتهباشند!
۶- یک زن محلی، مسابقات ماراتن را به هم ریخت!
اگر یادتان باشد، در اوایل این پست برایتان نوشتم که شرکتِ زنان در آن دوره از مسابقات، ممنوع شدهبود. مشخص است که تمام زنان آتن نتوانستند این تبعیض را بپذیرند. گزارشهای آن زمان، تأیید میکند که یک زن، برای اعتراض، مسابقات دوی ماراتن را به هم ریخت.
دربارهی این بانو که Melpomene نام داشت، دو روایت وجود دارد. اولی میگوید او که بهعنوان یک تماشاگر در مسابقات حاضر شده بود، در کنار مردان شروع به دویدن کرد و به این ترتیب، مطالبهی خود را مشخصاً اعلام نمود. در این نسخه، او تا ورزشگاه آتن دوید و به این ترتیب، پیام پیروزمندانهی خود را به همگان اعلام کرد. نسخهی دوم، ناامیدکننده است.
۷- تیم آمریکا تصادفاً یک شاه را به پوست پرتقال آغشته نمود!
مراسم افتتاحیهی المپیک ۲۰۱۲ لندن را یادتان هست که بدلکاری در لباس ملکه، در کنار جیمز باند از هلیکوپتر بیرون پرید؟ این ماجرای بامزه، البته فقط یک کنایهی طراحیشده با حفظ حدود بود. امروزه خانوادههای سلطنتی در مراسمهای اینچنینی، عملاً کاری نمیکنند جز آنکه مؤدبانه به تماشا بنشینند.
۸- هیچکس باور نمیکرد که ورزشکار شیلیایی، شرکت کردهباشد
گفتیم که حقایق ثبتشده از المپیک ۱۸۹۶ آتن، بسیار ناچیز و محدود است. این اندک بودن اطلاعات، با بررسیِ موردِ ورزشکار شیلیایی، لوییس سابِرکِیساکس، ثابت میشود. علیرغم شرکت در سه مسابقه، دنیا خیلی زود فراموش کرد که اساساً ورزشکاری از شیلی در این مسابقات، شرکت کردهاست. تا سال ۲۰۱۶، انجمن ملی وقایعنگاران المپیک، ادعا کردهبود که هیچ نمایندهای از شیلی در اولین بازیهای المپیک مدرن، حضور نداشتهاست!
در آن زمان، سابِرکِیساکس به همراه پدر دیپلماتِ خود، در اروپا بود و به همراه تیم فرانسه، به آتن رفت. در آن جا، او اجازه یافت که در چند رقابت برای تیم فرانسه شرکت کند، اما در آخرین دقایق اظهار نمود که او شیلیایی است.
از همین رو، هنوز بسیاری میاندیشند که سابِرکِیساکس اصلاً در رقابتها شرکت نداشته است. با این حال، شواهد اندکی موجود است که او احتمالاً در بازیها حضور داشت. مثلاً نام او در پایین نام اعضای تیم فرانسه در یکی از رقابتها دیده میشود.
۹- باعث ایجاد برخی «ورزش»های مضحک، در بازیهای بعدی شد
در المپیکهای امروزی، ۲۸ رشتهی ورزشی و مجموعاً ۳۰۰ مسابقه وجود دارد. اما در سال ۱۸۹۶، ۹ رشته و حدوداً ۴۳ مسابقه وجود داشت که تازه، برگزاریِ برخی از آنها در دقایق آخر، کنسل میشد! نیروی پیشراننده در پسِ پدیدهی المپیک مدرن، «بارون دِ کوبِرتین»، احساس میکرد که برگزاری مسابقات در این مقیاس، ابداً کافی نیست.
مثلاً در المپیک ۱۹۰۰، «ورزشهایی» مانند آتشنشانی و پرواز با کایت به چشم میخورد. اگر چه این رشتهها دیگر توسط کمیتهی بینالمللی المپیک بهعنوان رشتههای ورزشی حاضر در المپیک، برشمرده نمیشود، بازیهای دیگری هم در المپیکهای بعدی افزوده شد که امروزه نشانی از آنها نیست.
آه ورزش، تو صلح هستی
تو پیوندهای شادمانی را میانِ مردمان میسازی
و آنها را با قدرت و احترام، در کنار هم قرار میدهی
با کنترل، سازماندهی و خودانضباطی!
البته این برد، بر اساس کیفیت شعر ارائهشده بود، و اصلاً گمان نکنید که مسئولیت در کمیتهی المپیک یا هر چیز دیگری، باعثش شده است!!!
۱۰- حتی این هم نخستین دورهی المپیک مدرن نبود!
در کنار بیاستعدادیِ محض در سرودن شعر، گویا بارون دِ کوبرتین یک دزد هم بودهاست! علیرغم اینکه او بهعنوان پایه گذار المپیک سال ۱۸۹۶، آن را به نام اولین المپیک مدرن به ثبت رساندهاست، اما این ابداً صحیح نیست.
البته آن دو رویداد، یکسان نبودند. المپیک ونلاک، مخصوص کسانی بود که در اطراف این شهر زندگی میکردند، و شامل ورزشکاران زیادی نمیشد. همچنین بازیهای این شهر، رویدادی سالانه بود و بازیهای المپیک، هر ۴ سال یک بار برگزار میشد.
اما ایدهی احیای بازیهای باستانی یونانی برای دنیای جدید، از بازیهای ونلاک نشأت گرفت. بدون آنکه د کوبرتین شاهد برگزاریِ آن رقابتها باشد، فکرِ ایجاد کمیتهی بینالمللی المپیک هرگز در ذهنش شکل نمیگرفت و ریوی سال ۲۰۱۶، امروز شاهد برگزاریِ بزرگترین رویداد ورزشی به جز فوتبال، نبود.
برخی از مسابقات ونلاک، شباهت زیادی با رقابتهای امروزی در المپیک دارد. در آن زمان، مسابقهی دو به مسافت ۱ مایل برگزار میشد که قابل مقایسه با دوی ۱۵۰۰ مترِ امروزی است. همچنین دوچرخهسواری در مسافت ۳ مایل هم در ونلاک ترتیب داده میشد. از سوی دیگر، این شهر برخی رقابتها مانند پرتاب نیزه را بنیان نهاد که بهطرز عجیبی، آن را بطور رسمی به نام خود ثبت ننمود.
مطالعات نشان میدهد که تنها نیمی از دوستانتان واقعا شما را دوست دارند. وقتی شخصی را دوست مینامید، آنها هم شما را دوست خود میپندارند، شما کسی را دوست دارید و آن فرد هم متقابلا شما را دوست خواهد داشت.
اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که این موضوع تنها در ۵۰ درصد مواقع صحیح است، تنها نیمی از کسانی که دوست میپنداریم، واقعا دوستِ ما هستند و این یک مشکل است.
یک مطالعه به بررسی روابط دوستی در میان ۸۴ فرد ۲۳ تا ۳۸ ساله که در یک کلاس مدیریت کسب و کار شرکت می کردند، پرداخت. از شرکتکنندگان خواسته شد که به احساس نزدیکی خود با هر یک از افراد موجود در کلاس نمرهای از صفر تا پنج بدهند. صفر به معنای این بود که من این شخص را نمیشناسم، عدد سه نشان دهنده این بود که آن فرد یکی از دوستان من است و عدد ۵ نشاندهنده این بود که آن فرد، یکی از بهترین دوستان من است. در حالی که انتظار میرفت ۹۴ درصد از شرکتکنندگان یکدیگر را دوست بدانند، نتایج نشان داد که آنها ۵۳ درصد از آنها چنین حسی داشتند.
اگرچه این مطالعه به دلیل جامعه آماری کوچک، محدود بود، ولی کیت مورفی در روزنامه نیویورک تایمز گزارش میدهد که این نتایج با مطالعاتی دیگر با نمونههایی بیش از ۹۲،۰۰۰ که به بررسی روابط دوستی در دهههای اخیر پرداخته بود، دارای تشابه بود، این مطالعات هم درصدی از ۳۴ تا ۵۳ را نشان میداد.
این اختلاف زیاد در درک روابط دوستی مشکلاتی به همراه دارد. ناتوانی ما برای مشخص کردن روابط دوستی و داشتن ایدهای نادرست درمورد کسانی که دوست میپنداریم میتواند بر روی تصویر شخصی ما از خود تاثیر بگذارد. الکس پنتلند یکی از اعضای تیم تحقیق روابط اجتماعی، نشان میدهد که ناتوانی در درک احساس مردم میتواند نشان دهنده این باشد که ما در تلاشیم تا تصویر شخصی خود را مطلوب نگه داریم. یعنی با خود میگوییم من آنها را دوست دارم، پس آنها هم باید من را دوست بدارند. تشخیص تصور مردم از روابط دوستی بسیار دشوار است.
تعریف دوستی کاری سخت است. حتی وقتی از محققان روابط اجتماعی بخواهیم که این رابطه را تعریف کنند، با سکوتهایی طولانی و جملاتی بریده روبرو میشویم.
البته تعریف این رابطه همیشه هم دشوار نیست. مفهوم دوستی برای کودکان بسیار ساده است. اما این رابطه با رشد ما در دوران نوجوانی و بزرگسالی شروع به پیچیده شدن میکند. مخصوصا زمانی که رسانههای اجتماعی ما را در میان دوستان بسیاری قرار میدهد.
در نظر گرفتن دوستان به عنوان یک سرمایه یا کالا، توهینی بزرگ به مفهوم دوستی است. رونالد شارپ، یک استاد زبان انگلیسی در کالج واسر، که ادبیات دوستی را تدریس میکند به مورفی میگوید که دوستی در مورد این نیست که فرد مورد نظر چه کاری میتواند برای شما انجام دهد. او میگوید در بسیاری از دوستیهای امروزی، به جای اینکه با دوستان خود روابط حقیقی داشته باشیم، در دنیایی مجازی با هم در ارتباط هستیم. همین اتفاقات میتواند درک ما از دوستی را دچار مشکل کند. او می گوید که مردم امروزه در تلاش هستند تا بهرهوری خود از روابط را به حداکثر برسانند، آنها معنای حقیقی دوست و دوستی را کمکم فراموش میکنند.
اما انسانشناس مشهور بریتانیایی، رابرت دانبار میگوید که اگر شما نیمی از دوستان خود را از دست داده یا تنها پنج دوست حقیقی دارید که میتوانند عشق و دوستی شما را پاسخ دهند،باید گفت که در جایی درست قرار گرفتهاید.
براساس یک مطالعه که اخیرا توسط دانبار انجام شد، حداکثر تعداد روابط اجتماعی برای انسان با هر درجه از صمیمیت به طور متوسط ۵۰ رابطه است ولی ما تنها قادر به حفظ پنج رابطه دوستیِ نزدیک در یک زمان هستیم.
او میگوید ممکن است که بعضی بگویند بیش از پنج رابطه نزدیک دارند ولی باید گفت که آنها روابطی با کیفیت نیستند. بنابراین اگر تعداد دوستان شما در شبکههای اجتماعی در مقایسه با دوستانتان بسیار اندک است، نگران نباشید. فرصت دوستی برای انسانها در دنیای واقعی تقریبا برابر است و این موضوع را باور نکنید که فردی که دوستان زیادی در صفحات اجتماعی دارد، از نفوذ بالایی برخوردار است. چرا که نیمی از آنها را حتی نمیتوان دوست در نظر گرفت.
ما نباید گمان کنیم کسانی که در صفحات اجتماعی بسیار محبوب هستند، انسانهایی تاثیر گذارند، در اکثر موارد آنها هیچ برتری نسبت به دیگر افراد ندارند، آنها حتی در نفوذ میتوانند نسبت به مردم عادی هم ضعیفتر باشند.
امنیت سایبری بخشی جدانشدنی از اینترنت است که هزینه های گزافی خرج آن می شود. رسانه ها با چنان اغراقی درباره ویروس ها و بدافزارها صحبت می کنند که فقط به القای بیشتر ترس منجر می شود. در این مطلب می خواهیم به اغراق های مطرح شده در امنیت آن لاین نگاهی داشته باشیم و تهدیدهای واقعی را نشان بدهیم. شایعات و باورهای عامه را فراموش کنید. در این مطلب به شما نشان می دهیم که برای ایمن بودن در فضای سایبری باید چه اقداماتی کرد.
هفته ای نیست که بدون هیچ گونه مسئله امنیت اینترنتی گذرانده شود. بعضی از این مسائل سر و صدای بیشتری ایجاد می کنند. بدافزار «لایک دروید» (Lockdroid) توجهات زیادی را به خودش جلب کرده است. این بدافزار که مخصوص اندروید است با قفل کردن صفحه موبایل از کاربران مقداری پول طلب می کند تا بتوانند دوباره به مطالب موبایل خود دسترسی پیدا کنند.
وقتی لاک دروید در اوایل سال 2016 مشاهده شد، به خاطر قابلیت هایی که داشت ترس زیادی کاربران را فراگرفت. شرکت امنیتی سیمنتک با اعلام این که دوسوم کل گوشی های اندرودی یعنی حدود یک میلیارد در خطر این بدافزار هستند، به رسانه ای شدن موضوع اضافه کرد. با وجود اغراق ها نیازی به نگرانی بیش از حد نبود.
تحلیل گر ارشد امنیت گوگل «الینا کواکینا» در همایش امنیت شرکت «کسپراسکای» اعلام کرد که حدود 1000 نفر این بدافزار را دانلود کرده اند و حتی یک نفر هم آن را نصب نکرده است. بار دیگر برای یک تهدید امنیتی بسیار بزرگ نمایی شده بود. بار اول نبود، بار آخر هم نیست. با اسم های خیلی ترسناکی که روی این بدافزارها گذاشته می شود مانند «هارت بلید» (Heartbleed)، «شل شاک» (ShellShock) و «شیدی رت» (Shady rat) به ما گفته می شود که با آنتی ویروس های سنگین باید جلوی این حملات را بگیریم و کامپیوترمان را پاک نگه داریم.
براساس گزارش ها مجرم های سایبری درآمدی میلیارد دلاری دارند و شرکت ها خسارتی تریلیون دلاری متحمل می شوند. با گسترش فضای ابری، اطلاعات ما هر روز بیشتر از قبل به این گونه فضاها منتقل می شوند و مسئولیت تامین امنیت را بر عهده شرکت های بزرگ قرار می دهد و دیگر کار چندانی از دست ما ساخته نیست. آیا امنیت سایبری بیش از پیش از کنترل ما خارج شده است؟
اغراق در امنیت
در کنار افزایش فروش محصولات امنیتی، دلایل خوبی برای اغراق در مسائل امنیت سایبری وجود دارد. هر محقق امنیتی که حفره ای پیدا می کند طبیعتا می خواهد این اشکال جدی گرفته شود و با توجه به ارزش کارش، دیده شود. همچنین کسی نمی خواهد این حفره ها، حملات یا جنگ های سایبری را کوچک جلوه دهد، چونن ممکن است کسی آسیب ببیند. در کل راحت تر است که جانب احتیاط گرفته شود. همیشه هک های خیلی جدی وجود دارند اما تشخیص این هک های واقعی با اغراق شده ها چندان ساده نیست.
نقص های جدید، دیگر مثل قدیم در کانال های تخصصی با کاربران کم اعلام نمی شود. به جای آن ما بدافزارهایی مانند Heartbleed، ShellShock و Shady rat داریم که انگار اسم هایشان از فیلم های ترسناک درجه دو گرفته شده است. بعضی از این ویروس ها حتی لوگو هم دارند و همراه با بیانیه مطبوعاتی اختصاصی انتشار می یابند. چه کسی می تواند Heartbleed را فراموش کند با آن لوگوی جذاب و تمام پست هایی که در وبلاگش انتشار می داد؟ این همه توجه که این حفره امنیتی به خود اختصاص داد هر متخصص تبلیغات را به حسودی وا می داشت.
Heartbleed یک حفره امنیتی بسیار جدی بود که با استفاده از هکرها می توانستند اطلاعات رد و بدل شده را مشاهده کنند. اما حفره ای نبود که کسی بتواند به صورت مستقیم به آن اشاره کند و به طور مثال رمز عبور خود را تغییر بدهد. به جای آن نیاز بود شرکت های بزرگ وارد عمل شوند. پس به چه دلیلی ما نیاز داشتیم که درباره این حفره بدانیم؟
گرگ آمده گرگ
در آن زمان «تایلر رگولی» مدیر بخش توسعه نرم افزار شرکت تریپ وایر، گرفته سرسانه ای شدن بیش از حد باعث می شود قضیه بیش از پیش بزرگ شود و توصیه های نامناسبی به کاربران داده شود.
تایلر رگولی می گوید: «همه درباره آموزش کاربران حرف می زنند، اما بخشی از آموزش این است که شرکت های امنیتی کار خودشان را به راحتی انجام دهند. اگر ماب رای هر اتفاقی فریاد گرگ آمد، گرگ آمد سر بدهیم، خیلی ساده به کاربر زیان می رسانیم. این یک مشکل جدی است که باید حل شود اما برای بیشتر کاربران که از نسخه های قدیمی اینترنت اکسپلورر و فلش پلیرهای قدیمی استفاده می کنند، مشکلات امنیتی جدی تری وجود دارد.»
هیچ کدام از این موارد به این معنا نیست که Heartbleed حفره جدی نبوده است، بلکه بسیار هم جدی بوده و شرکت ها برای مقابله با آن باید اقدام می کردند. اما تعادل میان پررنگ کردن و اغراق باید هدف اصلی باشد که همیشه نمی توان به آن دست یافت.
محققان «رابرت ام لی» و «توماس رید» در تحقیقی به بررسی اثرات منفی اغراق در امنیت سایبری پرداختند. این مقاله با عنوان «اوه خدای من سایبر!» نشان می داد که این مبالغه کردن باعث اغتشاش، بدبینی و از بین بردن اعتماد در محیط اینترنت و نسبت به مقامات می شود.
در قسمتی از مقاله آن ها می نویسند: «عموم مردم آمریکا به پیام هایی که از طرف رسانه ها، دولت ها و اهالی صنعت منتشر می شود گوش می دهند. پیام هم کاملا واضح است. هر لحظه امکان دارد هر چیزی هک بشود، چراغ ها خاموش شود، بازارهای مالی سقوط کنند، حساب های بانکی خالی شوند و در رقابت با چین بازنده شویم.»
در ادامه در مورد تهدیدهای سایبری می نویسند: «بعضی از این سناریوها کاملا امکان پذیر هستند، اما تلقین این تهدید دائمی باعث ایجاد ترس، عدم قطعیت و تردید می شود که بیشتر شبیه هذیان یک فرد متوهم است تا واقعیت.»
«ایلیا کولوچنکو» مدیرعامل شرکت «های- تک» بریج، تاکید می کند قسمتی از مشکل به خاطر نحوه تامین مالی شرکت هاست که باعث می شود با بزرگ کردن ایده های خود پول ها را جذب کنند. او به استارت آپ ها به عنوان مثال اشاره می کند که «یک شرکت امنیت سایبری با ایده بسیار عالی اما بدون تکنولوژی، در روندی مقداری پول برای تکمیل محصول خود جذب می کند.»
او در ادامه توضیح می دهد: «در بیشتر موارد این محصول کپی بینه شده از محصولات دیگر است و به همین دلیل به راحتی به فروش نیم رود. برای همین مدیران فروش این شرکت ها با استفاده از تکنیک های القای ترس سعی می کنند محصولات خود را به فروش برسانند، بدون آن که به عواقب آن توجهی داشته باشند.»
بهای جرائم سایبری
تخمین گردش مالی در جرائم سایبری چندان ساده نیست اما بیش از میلیون ها پوند در سراسر جهان در گردش است. بهترین آماری که در این زمینه داریم از گزارش اداره مرکزی آمار بریتانیاست. در این آمار آمده که فقط در یک سال حدود 2.5 میلیون جرم سایبری رخ داده است.
با وجود این عدد ترسناک اما باید اضافه کرد، بیش از نصف این عدد مربوط به کلاهبرداری هایی است که کسی ضرر مالی متحمل نشده. در مواردی که فرد قربانی پولی از دست داده، 78 درصدشان به گونه ای غرامت دریافت کرده اند. به بیانی دیگر فقط تعداد اندکی از این افراد به خاطر جرائم آن لاین، پولی از جیبشان رفته است.
این جرائم طبق آمار عمدتا مربوط به آلوده شدن دستگاه ها به ویروس، هک ای میل یا اکانت شبکه های اجتماعی بوده است. البته این ها می توانند مشکلات زیادی به بار آورند اما اکثر این موارد با نصب آنتی ویروس یا ریست کردن اکانت برطرف می شود. در حقیقت این جرائم با این که بیشترین تعداد را به خود اختصاص می دهند اما در حقیقت شدت و جدیت زیادی ندارند.
مشکل اصلی امنیت سایبری مسئله تخمین هزینه است. در یک تخمین هزینه، 27 میلیارد پوند فقط برای بریتانیا عنوان شده است. البته این گزارش چندان دقیقی نبود برای همین گزارش دیگری تهیه شد. در گزارش دوم آمده که کلاهبرداری های بانکی و بات نت- گونه ای از جملات با استفاده از کامپیوترهای افراد مختلف- برای بریتانیا در سال 164 میلیون دلار هزینه دارد. اما این رقم بسیار کمتر از 1.2 میلیارد دلاری است که در سال برای مقابله با این حملات از طریق آنتی ویروس ها، محافظت ها و توسعه زیرساخت ها هزینه می شود.
البته شرکت های امنیتی قبول دارند که تخمین هزینه جرائم سایبری مشکل ساز است. شرکت مک کافی در گزارش سال 2014/ 1393 عنوان کرده: «کمبود داده به این معناست که هر دلاری برای مبارزه با جرائم سایبری هزینه می شود کاملا براساس اطلاعات ناقص است.» این سخنان البته جلوی این تخمین های معروف را نگرفت که اعلام شد هزینه جهانی جرائم سایبری ممکن است تا 575 میلیارد دلار هم برسد.
نگرانی جمعی
نحوه استفاده ما از کامپیوتر طی سال ها تغییر و تحولات زیادی پشت سر گذاشته است. امروزه بیشتر کارهایمان را با ابزارهایی مانند موبایل و تبلت انجام می دهیم که بیشتر این اطلاعات در محیط ابری ذخیره می شود. این موضوع باعث می شود کنترل موارد امنیتی تا حد زیادی از دسترس ما مخارج شوند. تقدیم اطلاعاتمان به نام های بزرگ ممکن است امن تر از نگهداری نزد خودمان باشد، البته این مطلب بستگی به تعریف شما از امنیت دارد.
اگر Google Photos تمام عکس های خانوادگی شما را داشته باشد، به احتمال بسیار زیاد دیگر پاک نمی شوند. از طرفی دیگر به این معناست که گوگل به عکس های شما دسترسی دارد. پاول فرینگتون، مدیر بخشی از شرکت وراکُد، می گوید که فضای ابری بسیار ایمن تر از هارددیسک شخصی خودتان است: «اما باید مطمئن شویم که اطلاعات مختلف مان را در سرویس های گوناگونی قرار دهیم.» او پیشنهاد می دهد: «اگر آن فضا مورد حمله قرار گیرد، شما نمی خواهید که تمام اطلاعاتتان تنها در آنجا باشد.»
وقتی شرکتی مانند eBay هک شود- همان طور که در سال 2014 هک شد- مردم چه کاری از دستشان بر می آید جز این که پسوردهایشان را عوض کنند و امیدوار باشند همه چیز به خیر و خوشی تمام شود. یا وقتی شرکت ارتباطی مانند Talk Talk اطلاعاتش لو می رود چه کاری می توانیم بکنیم؟ تنها کاری که از دستمان بر می آید این است که مواظب باشیم؛ همین.
«گراهام کلولی» تحلیلگر امنیت می گوید: «این قطعا مشکل بزرگی است. کلاهبرداران با استفاده از اطلاعات این گونه هک ها- مانند موردی که برای Talk Talk پیش آمد- به دریافت اطلاعات بیشتری از قربانی ها اقدام می کنند. این کار منجر به سرقت مالی، آلوده شدن کامپیوترها و دزدی هویت می شود. بدون شک اعتماد متقابل بین مردم و بعضی از سازمان های آن لاین روز به روز کمتر می شود. در بیشتر موارد ما چاره ای جز اعتماد به آن ها برای نگهداری از اطلاعات خصوصی خودمان نداریم. اما بارها و بارها آن ها ثابت کرده اند در انجام وظیفه چندان موفق نیستند. اگر شرکتی که شما استفاده می کنید هک شود، کار زیادی از شما ساخته نیست و همان کارهای اندک هم به نظر تکراری هستند.»
کلولی می گوید: «من پیشنهاد می کنم حواستان به فعالیت های غیرعادی حساب های بانکی تان باشد، از پسوردهای مختلف و پیچیده برای اکانت های مختلف خود استفاده کنید، به شرکت ها حداقل اطلاعات را بدهید (تا در زمان هک کمترین آسیب را ببینید)».
در آخر کار چندانی در مورد امنیت شرکت ها از ما بر نمی آید، غیر از این که احتیاط های امنیتی را جدی بگیریم. فرینگتون از شرکت وراکد می گوید: «ما باید بین محافظت از خودمان و دچار نشدن به ترس بیش از حد تعادل ایجاد کنیم و با شرکت هایی که از آن ها استفاده می کنیم تعامل و مطالبات منطقی بیشتری داشته باشیم.»
توصیه های امنیتی واقعی
در امنیت آن لاین شاید بیش از حد بزرگ نمایی صورت گرفته باشد، اما به این معنی نیست که احتیاط و پیشگیری ضرورتی ندارد. در حالی که خوانندگان این مطلب به احتمال زیاد مهارت های خوبی در این زمینه دارند، اما مردم عادی در این مورد ضعیف هستند و هدف کلاهبرداری های آنلاین زیادی قرار می گیرند. آن ها که مهارت نسبی دارند می توانند به باقی افراد و دوستانشان کمک کنند.
کلولی می گوید: «به افراد بگویید از پسوردهای مختلف برای سایت های گوناگون استفاده کنند، آخرین آپدیت از سیستم عامل را نصب کنند، ای میل های مشکوک را باز نکنند، آنتی ویروس به روز شده در سیستم داشته باشند و هر چیزی را که به صورت آن لاین می خوانند، باور نکنند.»
کولو چنکو از شرکت های- تک بریج با این موارد موافق است و به آن ها اضافه می کند: «استفاده از اپ های به روز، مرورگرهایی مانند فایرفاکس و دوری کردن از حالت ادمین. با این کارها قسمت عمده ای از مشکلات حل می شود.»
فرینگتون درباره استفاده از رمز عبور می گوید: «از رمز قابل پیش بینی به هیچ عنوان استفاده نکنید. یکی از بدترین کارها استفاده دوباره از رمز عبورهای قدیمی است، سعی کنید هر بار از رمز جدیدی استفاده کنید. در ضمن تنظیمات آنتی ویروس را به خوبی پیکربندی کنید و با به روز نگه داشتن تا حد زیادی در برابر حملات و آسیب ها در امان خواهیدبود.»
• خونریزی قلبی: هارت بلید یا خونریزی قلبی یک حفره امنیتی بسیار جدی بود که با استفاده از آن هکرها می توانستند اطلاعات رد و بدل شده را مشاهده کنند.
لاک دروید
«لاک دروید» (Lockdroid) به نظر می رسد اولین بدافزار جدی در سیستم عامل اندروید است. این بدافزار بعد از نصب در موبایل، آن را قفل می کند و دسترسی شما به تمام اطلاعات و برنامه هایتان قطع می شود. این بدافزار از نقصی سوءاستفاده کرد که بالقوه می توانست دوسوم دارندگان موبایل های اندرویدی، یعنی یک میلیارد موبایل را آلوده کند. اما برخلاف تبلیغات گسترده درباره این یک میلیارد موبایل، در حقیقت فقط چندهزار موبایل می توانستند آلوده شوند که از همین تعداد حتی یک دستگاه هم آلوده نشد. دلیلش هم این است که این بدافزار از طریق یک اپلیکیشن هرزه نگار منتقل می شد. در ضمن این اپلیکیشن از آن دسته بود که باید به صورت مستقیم نصب می شد اما توسط مارکت معتبر اندروید یعنی گوگل پلی تایید نشده بود.
طبق گفته های تحلیلگر امنیتی گوگل «النا کواکینا» این اپلیکیشن فقط چند باری دانلود شده بود و حتی یک بار هم کسی آن را نصب نکرد. شرکت گوگل علاوه بر اسکن کردن تمام اپ های مارکت خود، تا حد امکان دیگر اپ های غیرمجاز را هم بررسی می کند. به خاطر همین وقتی اپلیکیشنی به طور بالقوه خطرناک است، اندروید پیش از نصب هشدار می دهد. به همین دلیل چون لاک دروید در فهرست سیاه گوگل قرار داشت، شانس چندانی برای آلوده کردن چند موبایل هم نداشت. چه برسد به یک میلیارد دستگاه. این بدافزار، مثال بارزی از بزرگ نمایی های امنیت سایبری محسوب می شود.
نکته: انتشار ویروس ها
پیش از فراگیر شدن اینترنت، ویروس ها از طریق ابزارهای انتقال اطلاعات، از قبیل فلاپی دیسک منتشر می شدند. نخستین ویروسی که از طریق اینترنت بین سایت ها منتشر می شد، در سال 2002 ظاهر شد.
چگونه ایمن بمانیم
به روز باشید
به روزرسانی ویندوز ممکن است که آزاردهنده باشد اما بسیار مهم است. به همین دلیل جدیدترین به روزرسانی هایی را که منتشر می شوند، نصب کنید.
استفاده از تجربه
آیا نمی دانید چه کسی آن ای میل را برای شما فرستاده است؟ پس پیوست آن را باز نکنید. نمی دانید آن لینک به کجا می رود؟ بر آن کلیک نکنید. با وجود کوتاه کننده های آدرس ها این کار سخت تر شده است ولی کمی فکر پیش از بازکردن، جای دوری نمی رود.
نصب آنتی ویروس
نصب آنتی ویروس حرکت عاقلانه ای است برای موقعی که به طور مثال روی لینک مشکوکی کلیک می کنید. در این مواد آنتی ویروس مثل چتر نجات از ویروسی شدن سیستم شما جلوگیری می کند. اگر علاقه ای به پرداخت پول ندارید، آنتی ویروس های رایگان خوبی مانند AVG و مایکروسافت هم وجوددارند.
استفاده نکردن دوباره از رمز عبور
استفاده از رمزهای آسان بسیار راحت تر است. به خصوص وقتی که کاربر این همه رمز مختلف را نمی تواند به خاطر بسپارد. اما با تکنیک های مختلفی مثلا اضافه کردن مخفف وب سایت در آخر رمز عبور قوی می توان کمی تا قسمتی امنیت را بالاتر برد. با این روش می توانید قسمت اصلی رمزهای عبور را در جایی بنویسید، بدون این که نگران لو رفتن آن ها باشید.
پشتیبانی گرفتن از اطلاعات اصلی
اگر مودر حمله باج افزاری قرار گرفتید دیگر لازم نیست نگران باشید که از عکس ها و اطلاعات مهم تان پشتیبان ندارید. به جای پرداخت باج، پول و وقتتان را صرف پشتیبان گرفتن کنید.
در نظر گرفتن سخت افزار
روترها در امنیت خانگی معمولا نقطه ضعف به شمار می روند. پس سعی کنید نرم افزار آن را همیشه به روز نگه دارید. اگر هم می توانید از مدل ایمن تری استفاده کنید.
معمولا از بالش برای استراحت در فضای آرام استفاده می شود، اما اسپیکر جدید "کوشن" (Kushion) در حقیقت بالشی است که میتوان با آن صدا را با صدای بلند و واضح پخش کرد.
به نقل از ورج، پیش از این، فناوری مشابهی موسوم به بالش Zeeq معرفی شده بود که تنها به ارائه صوت به کاربر میپرداخت، اما اسپیکر بالشی جدید برای همه فضای اتاق موسیقی پخش میکند.
این محصول از چرم کربن فوقالعاده ساخته شده و البته هنوز جزئیاتی در مورد این نوع چرم ارائه نشده است.
بالش مذکور از طریق اتصال AUX یا بلوتوث به پخش موسیقی میپردازد و تا چهار کاربر میتوانند به یکباره به این اسپیکر متصل شوند.
وزن این بالش حدود 3.7 کیلوگرم است و همچنین میتواند تلفن همراه را شارژ کرده و تماسهای تلفنی را پخش کند.
این فناوری هفته آینده در سایت منبعیابی قرار داده خواهد شد و اطلاعاتی مانند قیمت آن نیز اعلام میشود.
ناسا به تازگی اعلام کرده که در جهت برنامههای خود برای سفر انسان به مریخ قصد دارد کنترل ایستگاه فضایی بینالمللی را تا اواسط دهه 2020 به یک شرکت خصوصی واگذار کند.
به نقل از انگجت، ناسا در تلاش برای خروج از مدار زیر زمین به سمت اهداف ماه، مریخ و سایر مقصدهای دور است که در آن صورت، افزایش بودجه ایستگاه فضایی برای پس از سال 2024 غیرممکن خواهد بود.
اکنون این سازمان تصمیم گرفته به جای خارج کردن این آزمایشگاه مداری از محل خود و غرق کردن آن در اقیانوس یا تکه تکه کردن آن برای فروش قطعاتش، آن را به یک شرکت خصوصی واگذار کند تا تحقیقات در مدار زیر زمین ادامه پیدا کند.
این زمانبندی هماهنگ با پایان بودجه کنونی دولت آمریکا برای برنامه ایستگاه فضایی است که توسط دولت اوباما از تاریخ انقضای اصلی 2016 به 2020 افزایش یافته بود. زمان عملیاتها تا سال 2024 تمدید شد تا به ناسا یک پلتفرم برای اجرای ماموریتهای مقدماتی نزدیک زمین با هدف ماموریت نهایی به مریخ کمک کند.
ناسا هنوز خریدار خاصی را معرفی نکرده اما دو نهاد تجاری در حال افزودن تجهیزاتی به ایستگاه فضایی هستند. در حال حاضر یک آداپتور الحاقی جدید به ایستگاه اضافه شده که از ماموریتهای فضاپیماهای بوئینگ و اسپیسایکس حمایت خواهد کرد. این دو شرکت قرار است در سال 2017 کار اعزام فضانوردان را به ایستگاه فضایی آغاز کنند.
شرکت اسپیسایکس از سال 2012 تاکنون ماموریتهای تامین تدارکات را برای ایستگاه فضایی و ناسا انجام میدهد و 9 ماموریت را تا به امروز تکمیل کرده است. به نظر میرسد الون ماسک، بنیانگذار این شرکت که بیشتر به سفر به سیاره سرخ علاقه داشته باشد تا ساخت ایستگاه فضایی، اما اسپیسایکس یک کاندید جالب توجه برای در اختیار گرفتن کنترل ایستگاه فضایی بینالمللی به شمار میرود.
تیمی از ستارهشناسان لهستانی توانستهاند تصاویر نادری از یک ستاره کوچک را پیش از انفجار، حین انفجار و پس از آن در پدیدهای موسوم به "نو اختر کلاسیک" تهیه کنند.
به نقل از بی.بی.سی، این ستاره بخشی از یک منظومه دو ستارهای است که در آن، یک کوتوله سفید گازی آنقدر از شریک بسیار بزرگتر کوتوله قرمز خود تغذیه کرده تا منفجر شود. این گونه انفجارها هر ۱۰ هزار تا یک میلیون سال یکبار روی میدهند.
محققان که یافتههای آنها در مجله نیچر منتشر شده، انفجار نواختر V1213 Cen در صورت فلکی قنطورس ر ا که در فاصله 6300 سال نوری از زمین قرار دارد، با کمک تلسکوپ 1.3 متری رصدخانه لاسکامپاناس در شیلی مشاهده کردند.
تصاویر پیش از انفجار، حین انفجار و پس از آن
این رصدها به عنوان بخشی از یک مطالعه وسیعتر با هدف یافتن ماده تاریک انجام شدند. مجموعه تصاویری که در طول زمان به عنوان بخشی از این پروژه تهیه شده بود، به ستارهشنان اجازه تا تصویر نواختر را پیش از انفجار در ماه مه ۲۰۰۹ پیدا کنند.
این مطالعه حدود 25 سال پیش آغاز شده بود و برای 20 سال، تلسکوپ 1.3 متری به رصد آن مشغول بود. تصاویر این رصدها در نهایت به محققان اجازه داد تا لحظات تکامل یک سیستم دو ستارهای را مشاهده کنند.
این نوع نواخترها در مقایسه با ابرنواخترها، با یک کوتوله سفید شروع میشوند. کوتوله سفید در واقع هسته یک ستاره معمولی مثل خورشید پس از مرگ است که در یک مدار بسیار تنگ با یک ستاره فعال معمولی گیر میافتد. فاصله میان این دو ستاره چنان نزدیک است که گاز ستاره بزرگتر ظرف پنج ساعت به کوتوله سفید میرسد.
این ماده اضافی روی سطح کوتوله سفید جمع میشود تا اینکه به یک انفجار هستهای حرارتی منجر میشود. اما این انفجار فقط باعث پراکنده شدن مواد اضافهای میشود که از ستاره بزرگتر روی کوتوله سفید جمع شده، در نتیجه کوتوله سفید پس از انفجار سر جایش باقی میماند.
به گفته محققان، کل این سیستم از انفجار نواختر جان به در میبرد و به این ترتیب، کل این فرآیند دوباره رخ میدهد. بعد از چند هزار سال، نواختری که مجددا منفجر شده دیگر برای کسی قابل مشاهده نخواهد بود.
محققان به بررسی این سیستم ادامه خواهند داد و امیدوارند بتوانند رصدهای نزدیک مادون قرمز را از ستاره دوم ثبت کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد آن دریافت کنند.
تحقیقات جدید محققان نشان میدهد که با بررسی تغییرات در شبکیه چشم افراد میتوان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه آن شناسایی کرد.
به نقل از گیزمگ، محققان تنها با استفاده از یک آزمایش چشم ساده و ارزان قیمت موفق به تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون قبل از بروز علایمی مانند لرزش و سفتی عضلات شدند.
محققان در کالج دانشگاهی لندن (UCL) از موشها برای آزمایش یک تکنیک تصویربرداری جدید به نام DARC و یا تشخیص سلول های شبکیه استفاده کردند.
در حال حاضر در آزمایشهای بالینی، DARC از یک رنگ فلورسنت برای به تصویر کشیدن سلولهای شبکیه چشم که بیمار یا در حال مرگ هستند استفاده میکند.
عملکرد این تکنیک جدید به گونهای است که این تغییرات در سلولهای مورد نظر به صورت لکههای سفید فلورسنت در شبکیه چشم دیده میشود و تعداد این لکهها نشان دهنده میزان پیشروی بیماری است.
هر چه میزان این لکهها بیشتر باشد به این معنی است که این بیماری پیشرفتهتر و فعالتر شده است.
محققان با استفاده از این تکنیک تصویربرداری در مدلهای حیوانی دریافتند که تغییرات در شبکیه چشم نشان دهنده علائم واضحی از این بیماری بوده و نشان میدهد که 70 درصد از سلولهای تولید کننده دوپامین مغز بر اثر این بیماری از بین میروند.
محققان همچنین دریافتند که بررسی تغییرات در شبکیه چشم میتواند به عنوان یک شاخص از درمان موفقیت آمیز (قبل از اینکه بیماری بر روی مغز تاثیر بگذارد) استفاده شود.
محققان این پژوهش امیدوارند که با استفاده از این یافتهها بتوان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه شناسایی کرد و درمانهای نوینی را برای این بیماری صعب العلاج که یک میلیون نفر در آمریکا و هفت میلیون نفر در سراسر جهان را دچار کرده پیدا کرد.
آنها در حال حاضر به دنبال دریافت مجوز برای ثبت این روش نوین هستند.
این پژوهش در مجله Acta Neuropathologica Communications به چاپ رسیده است.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاد دانشگاهی ابنسینا با اشاره به جزییات عملکرد واکسن سرطان در بدن گفت: آنتی ژنهای تولید شده برای این سرطان به گونهای است که میتواند به سلولهای کُشنده بدن آموزش دهد که به سلولهای سرطانی حمله کند.
دکتر حجتالله ربانی در نشست خبری امروز مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه مطالعه در زمینه تولید واکسنی برای سرطان از 15 سال قبل در دستور کار این پژوهشگاه قرار گرفت، افزود: بیماری سرطان از جمله بیماریهایی است که موجب اضطراب و نگرانی در جامعه میشود که علت اصلی آن به دلیل زجر فراوانی است که از سوی مبتلایان تحمل میشود.
وی با بیان اینکه برای این بیماری درمان قطعی ارائه نشده است، ادامه داد: یکی از دلایل عدم موفقیت بشر در ارائه روشهای درمانی برای این بیماری عدم تعریف درست از این بیماری است. محققان به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری از سرطانها، از نوع سلولهای بنیادی است.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه از سال 1990 سلولهای بنیادی سرطانی شناسایی شدند، اضافه کرد: براساس مطالعات انجام شده، میتوان نتیجهگیری کرد که سلولهای سرطانی، سلولهای بنیادی هستند از این رو این سلولهای سرطانی از بدو تولد همراه با فرد وجود دارد.
ربانی با بیان اینکه سلولهای سرطانی در موجودات پُرسلولی وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این رو سرطان یک نوع بیماری تلقی نمیشود، بلکه یک پدیده برای پایان دادن به زندگی فرد محسوب میشود.
وی با بیان اینکه براساس شواهد از 102 میلیون سال قبل بیماری سرطان وجود داشته است، خاطرنشان کرد: در گذشته این بیماری تنها در افراد مسن مشاهده میشد ولی امروزه به دلیل مصرف مواد شیمیایی و تغییر سبک زندگی این بیماری در افراد جوان نیز بروز پیدا کرده است.
محقق پروژه ملی واکسن سرطان با اشاره به جزییات این طرح توضیح داد: پروتئینهایی که در سلولهای نرمال بیان می شود، با پروتئینهایی که در سلولهای سرطانی تولید میشود متفاوت است. از این رو در این پروژه براساس مطالعاتی که بر روی ساختار پروتئین در این دو نوع سلول کردیم، توانستیم ابزاری را طراحی کنیم تا قادر به شناسایی سلولهای سرطانی باشد.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا این ابزار را آنتی بادی منوکلونال دانست و ادامه داد: این مواد، پروتئینهایی هستند که بدن بر ضد هر نوع آنتی ژن و میکرو ارگانیسم خارجی از خود تولید میکند.
ربانی اضافه کرد: در این مطالعات ما با الگوبرداری از نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدنی، آنتی بادی منوکلونالهایی را تولید کردیم که قادر به شناسایی پروتئینهای تولید شده در سلولهای سرطانی و سلولهای سالم هستند.
وی استفاده از این روش را یکی از ایمنترین روشهای درمانی برای بیماری سرطان توصیف کرد و یادآور شد: در واکسن تولید شده روشی را ارائه کردیم که قادر است ساختار پروتئینی سرطانی را از پروتئینهای تولید شده در سلولهای سالم تشخیص دهد.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به دستاوردهای این مطالعات خاطرنشان کرد: در فاز حیوانی ما ثابت کردیم که روش ارائه شده روش ایمن برای از بین بردن سلولهای سرطانی است چرا که برای تولید این واکسن بیش از 100 نوع آنتی بادی تولید و از میان آنها بهترین آنتی بادی برای تولید واکسن انتخاب شد.
ربانی اضافه کرد: ما ادعا داریم که 7 آنتی ژن مختلف وجود دارد که به طور اختصاصی سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند و آنتی بادی تولید شده نیز به طور اختصاصی سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
به گفته وی، برخی از 7 آنتی ژن تولید شده قادر هستند که به سلولهای کشنده بدن آموزش دهند که به سلولهای سرطانی حمله کنند.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه پتنت این طرح در اروپا و آمریکا به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در سال 86 نیز واکسن این طرح به عنوان یک پروژه ملی تایید شد و از سوی معاونت علمی وقت نیز 400 میلیون تومان به آن اختصاص یافت.
ربانی در پایان اضافه کرد: علاوه بر آن در سال جاری وزارت بهداشت اعطای یک میلیارد تومان به این طرح را تایید کرد که تاکنون 250 میلیون تومان آن محقق شده است.
محققان مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاددانشگاهی ابنسینا با دستیابی به دانش فنی تولید واکسن سرطان توانستند تومورهای سرطانی پستان را در فاز حیوانی از بین ببرند و امیدوارند با حمایت مسؤولان این تحقیقات بر روی بیماران داوطلب بر روی نمونههای انسانی آغاز شود.
ایده ساخت واکسنی به منظور پیشگیری یا درمان سرطان از زمان کشف اولین واکسنها همواره ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است. در این راستا از 15 سال قبل برای اولین بار ایده ساخت واکسن سرطان در پژوهشگاه ابنسینا شکل گرفت.
نوع نگاه متفاوت و غیرمرسوم به مقوله سرطان به عنوان یک امر طبیعی و پایاندهنده حیات پستانداران یکی از وجوه تمایزی بود که در سرلوحه تحقیقات محققان پژوهشگاه ابن سینا قرار گرفت.
در این راستا این محققان سعی کردند تا با طراحی هوشمندانه و روش آزمون و خطا در بدو امر بتوانند مولکولهای هدفی را پیدا کنند که به صورت اختصاصی در سلولهای بنیادی سرطان بیان میشدند و سلولهای بنیادی طبیعی آنها را نیز بیان نمیکردند.
این تیم تحقیقاتی با کشف مولکولهای پروتئینی مخصوص سلولهای بنیادی سرطان و تولید برخی آنتیبادیهای مناسب برای شناسایی این مولکولها گام اولیه و مهم این پروژه را برداشتند.
محققان مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاددانشگاهی ابنسینا در ادامه مولکولهای پروتئینی طراحی شده را به منظور ارزیابی عملکرد مناسب و بررسی عوارض جانبی آن به عنوان یک واکسن کاربردی به موش تزریق کردند.
دراین طرح 120 موش آزمایشگاهی ماده با سن 6 تا 7 هفته در 12 گروه 10 تایی تقسیم شدند و به هرکدام 5 میلیون سلول سرطانی پستان موش موسوم به 4T1 تزریق شد.
پس از رشد این سلولها و ظهور تومور به این موشها 12 نوع واکسن تزریق شد که از این تعداد 7 واکسن توانایی از بین بردن تومور را به طور کامل دارا بودند، ضمن آنکه 3 واکسن نیز به صورت 50 درصد حجم تومور را کاهش داده و 2 واکسن در این زمینه کارا نبودند و از مطالعه حذف شدند.
آزمایش بر روی موشهای آزمایشگاهی به گونهای دیگر تکرار شد؛ بدین صورت که ابتدا موشها با 12 واکسن ساخته شده ایمن شدند، سپس به موشها سلول سرطانی پستان تزریق شد و در نهایت این محققان مشاهده کردند که در 7 گروه از موشها تومور رشد نکرد، در سه دسته از موشها تومور حدود 50 درصد رشد داشته و در 2 دسته دیگر از موشها تومور رشد کرده است.
موشهای کنترل که به آنها تنها سلول سرطانی پستان موش تزریق شده بود، پس از گذشت 25 تا 36 روز از تزریق این سلولها، از بین رفتند؛ چراکه سلول سرطانی پستان موش یک سلول بسیار مهاجم است که پس از رشد، تمامی اندامهای موش را درگیر کرده و باعث مرگ حیوان میشود.
این نتایج، تیم تحقیقاتی را امیدوار کرد که این دارو عملکرد دوگانه دارد که هم برای پیشگیری و هم برای درمان قابل کاربرد است، ضمن آنکه در یک دوره 9 ماهه از زمان آزمایشهای اولیه هیچگونه عوارض جانبی در موشها مشاهده نشد.
این تیم تحقیقاتی برای توسعه مطالعات خود بر روی دیگر ردههای سلولی سرطان مانند مغز، کبد، مثانه و روده آزمایشات را بر روی بیماران داوطلب در دستور کار دارند.
محققان امیدوارند در صورت حمایت نهادهای مربوط از طرح ملی واکسن سرطان، میتوان به ورود این واکسن برای درمان سرطان پستان در مرحله اول و در دیگر سرطانهای شایع مانند پروستات، روده و خون طی یک دوره 5 ساله امیدوار بود.
از دیگر پروژههای این محققان تولید داروی "زوالین" است. این دارو به همت سازمان گسترش وزارت صنعت در پژوهشگاه ابن سینا در حال اجرا است. این دارو برای درمان بیماران لنفوم خون که به درمانهای رایج پاسخ نمیدهند، پاسخ میدهد.
این دارو در حال حاضر با خروج هزاران دلار ارز از کشور وارد میشود و دانش فنی آن انحصارا در اختیار کشور آمریکا است. این دارو یک آنتی بادی منوکلونال موشی ضد مولکول CD20 است که به ماده رادیو اکتیو ایتریوم 90 متصل شده است.
به گزارش ایسنا، سرطان خون گروهی از انواع سرطان است که معمولاً از مغز استخوان شروع میشود و باعث شکلگیری تعداد زیادی گلبول سفید غیرطبیعی میشود. نشانههای این بیماری شامل مشکلات خونریزی و کبودشدگی، احساس خستگی شدید، تب و خطر افزایش عفونت میشود که این نشانهها به دلیل نبود سلولهای خونی نورمال ایجاد میشوند. سرطان خون دارای 3 نوع سرطان خون لوکمی یا لوسمی (Leukemia)، سرطان خون لنفومی (Lymphoma)، سرطان خون میلوما (Myeloma) است.
سرطان خون لنفوم خون دارای دو نوع «هوچکین» و «غیر هوچکین» است.
سیستم لنفاوی قسمتی از سیستم ایمنی بدن است که به دفاع بدن در برابر بیماری و عفونت کمک میکند. سیستم لنفاوی شامل شبکهای از عروق ظریف لنفاوی است که همانند عروق خونی به داخل بافتهای سرتاسر بدن پخش شده است. عروق لنفاوی، لنف را حمل میکنند. لنف، مایع بیرنگی است که حاوی سلولهای دفاعی بدن در برابر عفونت که لنفوسیت نام دارند، است.
همراه این شبکه عروقی، نقاط کوچکی وجود دارند که غدد لنفاوی نامیده میشوند. غدد لنفاوی بهصورت خوشههایی زیر بغل، کشاله ران، گردن، سینه و شکم یافت میشوند. قسمتهای دیگر سیستم لنفاوی طحال، تیموس، لوزهها و مغز استخوان است. بافت لنفاوی همچنین در قسمتهای دیگر بدن همانند معده، روده و پوست یافت میشود.
در بیماری هوچکین سلولهای سیستم لنفاوی غیرطبیعی شده و رشد و تکثیر این سلولها بدون کنترل و نامنظم میشود. از آنجایی که بافت لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد، بیماری هوچکین میتواند در همه جای بدن دیده شود.
توسعهی خودروهای عظیم امری بسیار دشوار است زیرا عموما تولیدکنندگان موفق به ارایهی طراحی نهایی جذابی نمیشوند. اما مرسدس بنز با خودروی مفهومی میباخ ۶ توانایی خود را در این زمینه به رخ رقبا کشیده است. این خودرو از طراحی بینظیری بهره میبرد و ظاهر تهاجمی آن نظر هر بینندهای را به خود جلب خواهد کرد.
دماغهی کشیده در کنار بخش انتهایی کوتاه این خودرو یادآور مرسدس AMG GT و چراغهای باریک جلو و عقب نیز شباهت زیادی به خودروی مفهومی ویژن گرن توریسمو دارد. جلوپنجرهی این خودرو نیز همانند AMG GT R از خطوط عمودی تشکیل شده که بر اساس گفتهی مرسدس بنز از طرح کت و شلوارهای لوکس الهام گرفته شده است. مرسدس بنز همچنین از رینگهای ۲۴ اینچی با پوششهای شفاف بهره برده است که علاوه بر زیبایی، بهبود آيرودینامیکی خودرو را نیز به همراه دارد. دربهای این خودرو نیز از نوع گالوینگ هستند.
در بخش قوای حرکتی، میباخ ۶ از چهار موتور الکتریکی با توان کل ۷۳۸ اسب بخار بهره میبرد که بدین ترتیب این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به تنها ۴ ثانیه زمان احتیاج خواهد داشت. بستهی باتری ۸۰ کیلووات ساعتی نیز برای طی مسافت ۳۲۲ کیلومتر کافی خواهد بود. این خودرو همچنین از فناوری شارژ سریع نیز بهره میبرد که به آن قابلیت شارژ کافی باتری برای طی مسیر ۱۰۰ کیلومتر را تنها در ۵ دقیقه میدهد. میباخ ۶ از شارژرهای بیسیم و معمولی پشتیبانی میکند. اگر آمار و ارقام اعلامی مرسدس بنز صحت داشته باشد، میباخ ۶ یکی از توانمندترین خودروهای الکتریکی بازار خواهد بود.
مرسدس میباخ ۶ در کابین خود از قابلیتهای منحصر به فردی بهره میبرد. در این خودرو از کیلومتر شمار آنالوگ استفاده شده است تا حال و هوای خودروهای کلاسیک در آن حفظ شود. مرسدس بنز همچنین از نمایشگر لمسی سراسری در بخش جلوی کابین استفاده کرده است که به نمایش اطلاعات مورد نیاز سرنشینان میپردازد. شیشهی جلوی خودرو نیز شباهت زیادی به نمونههای موجود در فیلمهای علمی تخیلی دارد و توانایی نمایش برخی از اطلاعات را دارد. در صندلیهای خودرو نیز سنسورهای متعددی به کار گرفته شده تا به صورت کامل توانایی تشخیص وضعیت جسمانی سرنشینان را دارد تا به نورپردازی و ماساژ سفارشی برای آنها بپردازد.
هنوز مرسدس بنز هیچ برنامهای برای تولید و عرضهی این خودرو را ندارد. حتی برای برند سوپر لوکسی مانند میباخ، تولید خودروی میباخ ۶ دور از ذهن به نظر میرسد. البته پیشتر و زمانی که میباخ به صورت مستقل فعالیت میکرد و زیر پرچم مرسدس بنز قرار نداشت، این شرکت کوپهی فوقالعادهی اگسلرو رو تولید و عرضه کرد. امیدواریم مرسدس بنز نیز همانند میباخ دست به تولید کوپهی زیبای میباخ ۶ بزند.
مرسدس میباخ ۶ در مراسم Pebble Beach در معرض نمایش عموم قرار میگیرد.
فقط با این تفاوت که الان میتوانید خود بهتری از خود بسازید.در اینجا ده روش خوب را به شما معرفی میکنیم:
۱- دراز بکشید، خلاقتر باشید.
بر اساس گفته دکتر دارن لیپنیکی، استاد دانشگاه ملی استرالیا، درازکشیدن میتواند به خلاقیت بیشتر منجر شود.او میگوید: «ممکن است خلاقانهترین افکار زمانی به ذهن ما برسد که به پشت دراز کشیدهایم. یکی از دلایل این موضوع این میتواند باشد که ماده شیمیایی نورآدرنالین در زمانی که ایستادهایم بیشتر آزاد میشود و این ماده مانع توانایی ما در تفکر خلاقانه است.» اکنون شما بهانه بسیار خوبی برای درازکشیدن و تفکر دارید.
۲- دستانتان را به سینه بزنید، مصممتر باشید.
به اندازه کافی عجیب است که دست به سینه بودن باعث میشود که شما مدت بیشتری را برای یک مساله غیرقابل حل اختصاص دهید و عملکرد بهتری در زمینه مسائل قابل حل داشته باشید. این موضوع واقعا جالب است؛ چون مقاومت، همان ویژگیست که بیشتر کارآفرینان موفق به شدت به آن احتیاج دارند.هر وقت که احساس گرفتاری کردید، دستانتان را به سینه بزنید. و سپس به حرکت رو به جلو ادامه دهید.
۳- مانند سوپرمن بایستید، اعتماد به نفس به دست آورید.
با توجه به گفته امی کادی، استاد دانشگاه هاروارد، دو دقیقه ایستادن در موضع قدرت –صاف ایستادن، دستان را به سمت آسمان گرفتن و یا مانند سوپرمن دست به کمر ایستادن- سطح اعتماد به نفس را به طور ویژهای افزایش میدهد.این کار را قبل از ورود به جایی که میدانید در آن احساس اضطراب، ناامنی و ترس خواهید داشت، انجام دهید (فقط مطمئن شوید که کسی شما را نمیبیند.)من همیشه این کار را پیش از هر مصاحبهای انجام میدهم؛ چون واقعا کارساز است.
۴- عضلاتتان را سفت کنید، عزم راسخ به دست آورید
میدانید که چطور قبل از تزریق آمپول خودتان را سفت میکنید. این روش بدن شما برای کمترکردن درد است.فشردن عضلات همچنین به شما کمک میکند تا در هنگام شنیدن جواب منفی متمرکزتر شوید. این کار حتی میتواند توانایی شما در مقاومت در برابر خوردن غذاهای وسوسهکننده را نیز افزایش دهد. (به نظر میرسد که ما در طول روز همیشه باید به فشردن عضلات مشغول باشیم)
۵- لبخند بزنید، استرس را کاهش دهید
اخمکردن، شکلکدرآوردن و دیگر نشانههای ظاهری منفی به مغز فرمان میدهند که هرکاری که مشغول انجام آن هستید دشوار است. بنابراین بدن شما با آزاد کردن کورتیزول واکنش نشان میدهد که باعث افزایش استرس شما میشود.استرس موجب استرس بیشتر میشود… موجب استرس بیشتر میشود…. و در زمان کوتاهی تبدیل به کوهی از آتش میشوید.
راه حل اینجاست: خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید. حتی اگر هیچ چیز در آن شرایط تغییر نکند باز هم شما استرس کمتری خواهید داشت.
و پاداشتان در این است: زمانی که لبخند بزنید، دیگر مردم نیز استرس کمتری را احساس خواهند کرد که البته باعث کاهش سطح استرس شما میشود. بنابراین هر دو استرس را با یک لبخند از بین ببرید.
(به هرحال، لبخندزدن، ورزشکردن را نیز آسانتر میکند. به عنوان مثال شما دارید با وزنههای سنگین کار میکنید، به صورت طبیعی صورتتان را در هم میکشید. اما اگر خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید، میبینید که میتوانید یک یا دو وزنه بیشتر بزنید. این کار را انجام دهید اما خود را برای نگاههای عجیب افراد حاضر در باشگاه آماده کنید!)
۶- به آرامی تعظیم کنید، خودتان را در آسایش قرار دهید
خمکردن آرام سرتان به سمت جلو در هنگام ملاقات با دیگران تفاوت و فروتنی را به رخ میکشد و به از بینبردن هرگونه تفاوت جایگاه پیش فرض کمک میکند.دفعه بعدی که شخصی را ملاقات کردید، به آرامی سرتان را به جلو خم کنید، لبخند بزنید، ارتباط چشمی برقرار کنید و نشان دهید که آن ملاقات موجب افتخار شما شده است.
همه ما افرادی را که دوستمان دارند، دوست داریم، بنابراین اگر من به شما نشان دهم که واقعا دوستتان دارم، به سرعت شروع به دوستداشتن من میکنید و نشان میدهید که مرا دوست دارید… و این موضوع به من کمک میکند تا اعصابم را آرام کنم و سعی کنم خودم باشم.
۷- از دیگران تقلید کنید، احساساتشان را درک کنید
به نظر عجیب میرسد اما تحقیقات نشان داده است که تقلید از اظهارات غیرکلامی دیگران میتواند به شما کمک کند تا احساساتی را که تجربه میکنند، درک کنید.از آنجایی که ما احساساتمان را به صورت غیرکلامی نشان میدهیم، تقلید از آن نشانهها به دلیل یک «مکانیسم بازخورد تو بر» بر احساسات خودمان تاثیر میگذارد.
به طور خلاصه: از احساساتم تقلید کن تا بهتر درک کنی که چه احساسی دارم؛ یعنی بهتر میتوانی به من کمک کنی تا از پس آن احساسات برآیم. علاوه بر این، تقلید از حالات صورت (کاری که معمولا آن را بدون فکر انجام میدهیم) به دیگران این حس را میدهد که انگار آن تعامل مثبت بوده است.
۸- در یک زاویه بایستید، دعوا را کاهش دهید
زمانی که تنشها در اوج خود قرار دارند، ایستادن روبروی یکدیگر احساس مقابله به مثل میدهد.اگر چیزی که میخواهید بگویید ممکن است طرف دیگر را به چالش بکشد، به آرامی از جا برخیزید و در یک گوشه بایستید یا بنشینید و اگر با شما مقابله شد، عقبنشینی نکنید.تنها به آن گوشه تغییر مکان بدهید. شما به طور مشخصصی هرگونه مقابله پیشفرض را کاهش دهید و ممکن است مکالمه را کمتر خصمانه نشان دهید.
۹- از دستانتان استفاده کنید، حافظه را بهبود ببخشید
تحقیقات نشان داده است که به صحبت واداشتن کودکان حین یادگیری تاثیری بر افزایش یادگیری ندارد؛ بلکه به حرکت واداشتن آنها کمک میکند تا اطلاعاتی را که کسب میکنند، در ذهن خود نگه دارند.اگر این موضوع برای کودکان اثبات شده، در مورد ما نیز صدق میکند. طبق گفته یک پژوهشگر «ادا در آوردن، نقش سببی در یادگیری دارد، شاید به دلیل این که راه جایگزین و مجسمی به یادگیرندگان میدهد تا ایدههای جدید را ارائه دهند.»از نظر من شیوه خوبیست.
۱۰- آدامس بجوید، هشیارتر باشید و در حالت بهتری قرار داشته باشید
درست است، شاید آدامس جویدن کاری حرفهای به نظر نرسد. با این حال تعدادی از مطالعهها نشان میدهد که جویدن آدامس میتواند به هشیاری بیشتر شما بینجامد.و زمان واکنش نشاندادن شما را ارتقا دهد.و توجه انتخابی و پایدارتان را بهبود بخشد.و مزاجتان را بهبود دهد.
یک راه حل: دفعه بعدی که خواستید مساله دشواری را حل کنید، دراز بکشید، دستانتان را به سینه بزنید و یک آدامس بجوید. شاید، تنها شاید، این ترکیب برندهای باشد که برای رسیدن به موفقیت بعدیتان نیاز دارید.
از دههی ۱۹۳۰ بود که فیزیکدانها موفق شدند دهها عنصر جدید شیمیایی را شناسایی کنند. اما سوال اینجا است که آیا این کشفیات قرار است تا همیشه ادامه پیدا کنند؟
در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۵ دقیقا ۴ عنصر جدید به طور رسمی وارد دنیای شیمی شد. اتحادیهی بینالمللی شیمی محض و کاربردی (آیوپاک) ساخت ۴ عنصر جدیدی را که در محیط آزمایشگاهی تولید شده بودند را تایید کرد.
بعضی از گزارشها حاکی از آن است که این عنصرها روند تناوبی جدول تناوبی را تکمیل کرده و به پایان میرساند. هر چند که این ادعا اشتباه است. چرا که پس از اتمام آخرین دسته از عنصرها باز هم میتوانید با اطمینان خاطر منتظر ساخت عنصرهای بیشتری باشید. با این حال روند کشف این عنصرها سختتر بوده و مستلزم زمان بیشتری است.
این عنصرهای جدید ساخته شده ردیف هفتم جدول تناوبی را تکمیل کردهاند. چنانچه عنصرهایی با اعداد اتمی ۱۱۹ یا ۱۲۰ ساخته شوند، ردیف بعدی در جدول، شکل خواهد گرفت.
هیچ کس نمیداند که عنصرهای جدید تا کجا این جدول را ادامه خواهند داد. بعضی گمانهزنیها محدودیتی برای این گستردگی قائل نمیشوند. برخی دیگر هم این نکته را مد نظر قرار میدهند که عنصرها حجم محدودی از اتمها را میتوانند تحمل کنند و چنانچه عنصری از تعداد اتم بالایی برخوردار شود، ناپایدار شده و در اثر آشفتگی رادیواکتیویته از هم پاشیده خواهد شد.
با این حال واضح است که حتی اگر دست به ساخت عنصرهایی بزنیم که روند سنگینتر شدن را طی میکنند، راهکارهایی برای جلوگیری از فروپاشی آنها هم پیدا خواهیم کرد.
مقدمهای دربارهی عنصرها
عنصرها، بلوکهای اساسی در دنیای شیمی هستند. در واقع هر عنصر به تنهایی مادهای است که تنها شامل یک نوع خاص از اتم میشود. از این رو ساخت عنصر جدید به معنای ایجاد نوع جدیدی از اتم است.
هر عنصر عدد اتمی خاص خود را دارد. به عنوان مثال عدد اتمی کربن ۶ است. عدد اتمی یک مقدار یا برچسب قراردادی نیست و اهمیت اساسی در شناسایی ویژگیهای عنصر دارد. این عدد تعداد پروتونها، نوع ذرات و ظرفیت تعداد اتمها را مشخص میکند.
پروتونها ذراتی با بار الکتریکی مثبت هستند که در مرکز اتم تجمع پیدا کردهاند. در مقابل، الکترونها ذرات بسیار سبکتری هستند که با داشتن بار منفی تعادل را با پروتون برقرار ساخته و به صورت ابر الکترونی به دور هسته میچرخند.
به غیر از اتمهای هیدروژن، هستههای اتمی باقی عنصرها حاوی نوع دیگری از ذرات به نام نوترون هستند که جرم آنها تقریبا معادل پروتون بوده و فاقد بار الکتریکی هستند. اتمهای یک عنصر میتوانند تعداد نوترونهای متفاوتی داشته باشند و بر اساس این تفاوت در تعداد نوترون، ایزوتوپ نامیده میشوند. نوترونها در اتم نقش نوعی چسب را ایفا میکنند تا پروتونها را به هم پیوند دهند. بدون وجود نوترونها، بارهای الکتریکی مثبت پروتونها باعث ایجاد نوعی دافعه میشوند.
اتمهای فوق سنگین
با این وجود، در هستهی اتمهای بسیار سنگین مانند اورانیوم، پروتونها حتی با وجود نوترونها نمیتوانند بر دافعهی متقابل خود غلبه کنند. از این رو این نوع اتمها دچار فرآیندی به نام "تجزیهی رادیواکتیو" شده که باعث واپاشی ذرات و انرژی آنها خواهد شد.
هنگامی که یک اتم دچار واپاشی میشود، تعداد پروتونهای موجود در هستهی آن تغییر پیدا میکند. از این رو فروپاشی رادیواکتیو میتواند یک عنصر را به عنصر دیگری تبدیل کند. شاید این موضوع کمی عجیب و غریب به نظر برسد اما در واقعیت این پدیده دائم در حال رخ دادن است. حتی خیلی از اتمهای موجود در بدن ما هم این فرآیند را تجربه میکنند.
هر هستهی اتمی دارای نسبت بهینهای از الکترونها و پروتونها است. بنابراین حتی اگر اتمی کوچک باشد اما تعداد نوترونها در آن کمتر یا بیشتر از حد لازم باشد، این اتم دچار واپاشی و تجزیه خواهد شد.
برای عنصرهای سبکی مانند کربن و اکسیژن این نسبت پایدار ۱:۱ است. در مقابل عنصرهای سنگینتر به نوترون بیشتری نیاز دارند.
فرآیندهای طبیعی جهان تنها میتوانند عنصرها را با وزن خاصی تولید کنند. هیدروژن، هلیوم، لیتیوم، بریلیوم و بور سبکترین عنصرهای جدول تناوبی بودند که در انفجار بزرگ (بیگ بنگ) ایجاد شدند. باقی عنصرهایی که سنگینتر بودند در فضای داخل ستارهها شکل گرفتند. شرایط دما و فشار بالا در این محیطها باعث درهم آمیختگی عنصرها به یکدیگر شد. از این پدیده به عنوان "همجوشی هستهای" یاد میشود. ستارههای بزرگتر میتوانند عنصرهای سنگینی مانند جیوه تولید کنند که تعداد پروتونهای هستهی آنها به ۸۰ میرسد.
با این حال بسیاری از عنصرهای موجود در جدول تناوبی حاصل انفجار ستارهای "ابرنواختر" (supernova) هستند. انرژیهای عظیم حاصل از این نوع انفجارها میتواند انواع جدیدی از همجوشیهای اتمی را تولید کند که منجر به ساخت عنصرهای سنگینی مانند اورانیوم با ۹۲ پروتون در هسته میشود.
از آن جا که هستههای اتمی با بار مثبت یکدیگر را دفع میکنند برای برقراری این همجوشی به مقادیر زیادی انرژی نیاز است. یک هسته برای ادغام با هستهی دیگر باید سرعت بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند سد اتصال را بشکند.
به عنوان یک نتیجه، اورانیوم سنگینترین عنصر موجود در جهان است که در مقادیر قابل توجهی وجود دارد. تا کنون هیچ فرآیند طبیعی نتوانسته عنصری سنگینتر از اورانیوم را بسازد.
از این رو وقتی دانشمندان سعی در ساخت عنصرهای جدید دارند، از شتابدهندههایی استفاده میکنند که بتواند یک دهم سرعت نور را فراهم کند.
رقابت برای ساخت عنصرهای جدید
در سال ۱۹۳۹ بود که اولین آزمایش در این زمینه صورت گرفت. دانشمندان، حین کار در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی عنصری با عدد اتمی ۹۳ ساختند که اکنون با نام "نپتونیوم" در جدول تناوبی شناخته شده است.
دو سال بعد، همین تیم تحقیقاتی با بمباران عنصر اورانیوم با هستهی "هیدروژن سنگین"، به عنصری با عدد اتمی ۹۴ دست یافتند که اکنون با نام "پلوتونیوم" در جدول تناوبی وجود دارد.
آنها به زودی متوجه شدند که عنصر پلوتونیوم هم مانند اورانیوم میتواند خود به خود طی یک فرآیند "شکافت هستهای" دچار واپاشی شود. هستهی عظیم این عنصر در این فرآیند به دو نیم تقسیم شده و مقدار بسیار زیادی انرژی آزاد میکند.
این یافته به سرعت مورد استفاده قرار گرفت. به طوری که در اوت ۱۹۴۵ بود که پلوتونیوم ساخته شده در بمب هستهای "فت من" (Fat Man) به کار برده شد و شهر ناکازاکی ژاپن بمباران شد. تا مدتها بعد از جنگ جهانی دوم، کشف پلوتونیوم به عنوان یک راز نظامی باقی ماند.
پس از پایان جنگ، فیزیکدانان تلاش جدید خود را برای ساخت عنصرهای جدید شروع کردند.
در طول چند دهه، برکلی، مرکز اصلی ایالات متحده آمریکا در تحقیقات مربوط به این زمینه بود، اما امروزه، بسیاری از این فعالیتها در ۴۰ کیلومتری آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور صورت میگیرد. در سال ۱۹۵۶ هم روسها اقدام به برپایی موسسهی تحقیقات مشترک هستهای دوبنا (JINR) در مسکو کردند.
در ابتدا آمریکاییها پیشتاز این بازی بودند. به طوری که سه عنصر سنتز شده با اعداد اتمی ۹۵، ۹۷ و ۹۸ به نامهای آمریکیوم، برکلیم و کالیفرنیم شناخته شد.
عنصرهای جدید بعدی طی راههای کاملا متفاوتی ساخته شد. در دههی ۱۹۵۰ بود که آنها از بقایای موجود از آزمایشهای بمبهای هیدروژنی در آمریکا شناسایی شدند. این عنصرها، ناشی از همجوشیهای شکل گرفته حاصل از انفجار اورانیوم شکل گرفته بودند.
این بار دیگر از اسم مکانها برای نامگذاری عنصرها استفاده نشد و نام چهرههای برجسته مورد توجه قرار گرفت. برای مثال عنصر "انشتانیم" از نام "آلبرت انیشتین و "فرمیم" از نام "انریکو فرمی" اقتباس شد.
با اوج گرفتن جنگ سرد بین آمریکا و شوروی، رقابت در این زمینه بین دو کشور بالا گرفت. مابین اواخر دههی ۱۹۵۰ و اوایل دههی ۱۹۷۰ بود که بین تیم برکلی JINR اختلافی صورت گرفت. هر دو گروه ادعا داشتند که آنها عنصرهای ۱۰۲، ۱۰۴، ۱۰۵ و ۱۰۶ جدول تناوبی را ساختهاند. آیوپاک داوری این دعوا را به عهده گرفت و سرانجام در سال ۱۹۹۷ جایزهی ساخت"رادرفوردیوم" (عنصر ۱۰۴) را به تیم برکلی و جایزهی ساخت عنصر "دوبنیوم" (عنصر ۱۰۵) را به JINR اعطا کرد.
از طرفی دعوای مشابه دیگری بین JINR و آزمایشگاه تحقیقاتی یونهای سنگین با نام اختصاری (GSI) واقع در دارمشتات آلمان بر سر عنصر ۱۰۷ صورت گرفت. در نهایت اعتبار این کشف بین هر دو گروه تقسیم شد.
در حالی که اوایل روش کار ساخت عنصرهای مصنوعی به این صورت بود که برای ساخت عنصر جدید، از بمباران اتمهای سنگین توسط اتمهای سبکتر استفاده شود، آزمایشگاه GSI راهکار جدیدی را انتخاب کرد. به عنوان مثال GSI توانست با شلیک یونهایی چون روی، نیکل و کروم روی هدفهای سرب و بیسموت، دو اتم با هستهی متوسط را با هم ادغام کند. بدین وسیله، عنصر ۱۰۸ با نام "هاسیم" برای اولین بار در GSI ساخته شد.
این روزها ساخت عنصرها کمی مشارکتیتر انجام میشود. به طوری که وقتی موضوع ساخت ۴ عنصر جدید مطرح شد، آمریکاییها، روسها و آلمانیها منابع خود را به اشتراک گذاشتند.
آیوپاک در این خصوص میگوید: "اولین سنتز قانع کننده که مربوط به ساخت عنصرهای ۱۱۵ و ۱۱۷ بود، با همکاری مشترک JINR و آزمایشگاه ملی اوک ریج در تنسی و لیورمور بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ انجام شد. همکاری جداگانهی لیورمور با JINR هم منجر به ساخت عنصر ۱۱۸ شد.
مقاله مرتبط:
با این وجود، باز هم روسها از این که جایزهی ساخت عنصر ۱۱۳ به تیم ژاپنی ریکن (RIKEN) در شهر سایتاما اختصاص یافت ناراضی هستند. ضمن این که ممکن است نام "ژاپنیکیوم" به این عنصر نسبت داده شود.
روسها ادعا میکنند که این عنصر نخستین بار در سال ۲۰۰۳ با تصادم دو عنصر کلسیم بر آمریکیوم در موسسهی JINR ساخته شد و ژاپنیها یک سال بعد با شلیک یون بر روی بیسموت به آن رسیدند.
هر چند که کارشناسان آیوپاک در حال بررسی این اختلاف هستند اما هنوز به نتیجهی روشنی دست پیدا نکردهاند.
در ابتدا که عنصرهای جدید ساخته میشوند، همه دارای یک نوع اتم هستند اما پس از مدتی دچار واپاشی رادیواکتیو میشوند. از آنجا که ایزوتوپهای هر عنصر روند واپاشی متفاوتی دارند، هر کدام با نرخ مختلفی تجزیه میشوند. ضمن این که نیمه عمر آنها هم با یکدیگر فرق دارد. از این رو قضاوت در مورد این که ادعای کدام گروه درست است، کار راحت و سادهای نیست.
پوستهها و الکترونها
با این حال ممکن است اینطور به نظر برسد که در گسترش جدول تناوبی با محدودیت اندازهی اتمی مواجه باشیم. در حالی که هنوز دلیل خوبی برای افزودن ردیف هشتم جدول تناوبی داریم. چرا که چشمانداز ردیف جدید به علت رویارویی با عنصرهای متفاوت با دیگر عنصرها از جذابیت بالایی برخوردار است.
الکترونهای مستقر در اتمها در گروههایی به نام "پوسته" سازمان یافتهاند. هر پوسته ظرفیت متفاوتی دارد و پوسته است که شکل و رفتار اتم در جدول تناوبی را تعیین میکند.
اولین پوسته، تنها دو الکترون را در خود جای میدهد. عنصر هیدروژن دارای یک الکترون و هلیم دارای دو الکترون است. پوستهی دوم پذیرای ۸ الکترون است. به همین دلیل ردیف دوم جدول تناوبی داری ۸ عنصر است. به دنبال آن پوستههای بعدی الکترونهای بیشتری را در خود جای میدهند.
۴ عنصر جدید، آخرین اعضای باقی مانده از ردیف هفتم هستند. چنانچه عنصر ۱۱۹ کشف شود، اولین عضو ردیف هشتم به شمار خواهد آمد. ضمن این که اولین عنصری است که الکترون آن وارد پوستهی هشتم شده است.
عنصرهای هر ستون جدول، خواص شبیه به یکدیگر دارند. چرا که خارجیترین پوستهی هر کدام تعداد الکترون برابر دارد.
به عنوان مثال، تمام عنصرهای موجود در ستون اول سمت چپ جدول تناوب، فلزات واکنش پذیر هستند. همهی آنها یک الکترون در پوستهی بیرونی خود دارند که باعث ناپایداری آنها شده است و تمایل دارند که آن تک الکترون را از دست بدهند.
در مقابل، پوستهی خارجی عنصرهای موجود در ستون راست جدول دارای حداکثر ظرفیت الکترون هستند. از این رو هیچ تمایلی به واکنش ندارند و از آنها به عنوان"گازهای بیاثر" یاد میشود.
با این حال این قوانین شناخته شده در مورد عنصرهای فوق سنگین چندان صدق نمیکند.
رد پای نسبیت خاص
الکترونهایی که نزدیک به هسته هستند به علت نیروی جاذبه بین بارهای مثبت و منفی، پیوند محکمی با آن دارند لذا دامنهی حرکت آنها محدود است. این الکترونها سرعت بسیار بالایی دارند و در اینجا فرضیهی نسبیت خاص انیشتین خود را نشان میدهد که در سرعتهای نزدیک به سرعت نور جرم هم افزایش پیدا میکند.
از این رو الکترونهای داخلی سنگینتر هستند. بنابراین الکترونهای لایهی بیرونی هستند که خواص و ویژگیهای هر عنصر را تعیین میکنند. چرا که جنبش و حرکت آنها فقط به لطف بار الکتریکی شان صورت میگیرد.
آخرین نتیجهای که میتوان از "نسبیت گرایی" استنباط کرد این است که یک عنصر فوق سنگین آن طور که انتظار میرود، رفتار نمیکند. با این حال بررسی چنین رفتارهای دور از انتظاری، عملیات طاقتفرسایی محسوب میشود. چرا که باید رفتار شیمیایی و چند ثانیهای تعداد محدودی اتم خاص را مورد مطالعه قرار داد.
از طرفی عنصرهای فوق سنگین هر چه سنگینتر میشوند تمایل بیشتری به واپاشی هر چه سریعتر دارند. بنابراین مشکلات این بررسی تنها محدود به بحث شیمی نمیشود.
با این همه، امکان بررسی نحوهی پایدار ساختن هستههای بزرگتر وجود دارد و مدت پایداری آنها در حدی است که بتوان این موضوع را دربارهی آنها مورد مطالعه قرار داد. از این رو هیچ دلیلی وجود ندارد که به ردیف هشتم جدول تناوبی جهش نکنیم.
پایداری اتمهای فوق سنگین
در واقع، عنصرهای فوق سنگین همیشه در کمترین سطح پایداری نیستند و پایداری آنها به تعداد پروتونها و نوترونهای موجود در آنها بستگی دارد.
فیزیکدانان هستهای راهکاری پیدا کردهاند که پروتونها و نوترونهای موجود در هسته را همانند الکترونهای چرخان، به وسیله پوسته سازماندهی کنند. با نسبت دادن "اعداد جادویی" به هر پوسته میتوان هستهای با ثبات ایجاد کرد.
هستههای عنصرهایی چون هلیم، اکسیژن، کلسیم، قلع و سرب دارای پوستهای پر شده از پروتون است و همین موضوع منجر به ثبات ساختار آنها شده است. پوستههای پر شده از نوترون هم ممکن است نقشی در این ثبات ایفا کنند. برای مثال پوستههای ایزوتوپ سرب ۲۰۸ با هر دو نوع ذرات پروتون و نوترون پر شدهاند.
برای هستهی عنصرهای فوق سنگین پیدا کردن اعداد جادویی کار سختتری است از این رو پایدارسازی آنها سختتر صورت میگیرد.
زمانی تصور میشد که دو ایزوتوپ عنصر ۱۱۴ که به افتخار "گئورکی فلرو" (دانشمند هستهای روسی) فلروویوم نام گرفته است به علت پر شدن لایههای مربوط به اعداد جادویی پایدار هستند. این ایزوتوپها به ترتیب ۱۸۴ و ۱۹۶ نوترون داشتند و به عنوان فلروویوم ۲۹۸ و فلروویوم ۳۱۰ شناخته شده بودند.
هر چند که این احتمال وجود دارد که ثبات فلروویوم را بتوان به اثرات پوسته- هسته نسبت داد. نیمه عمر فلروویوم ۲۹۸ حدود ۱۷ روز برآورد شده است که در مقایسه با نیمه عمر استاندار عنصرهای فوق سنگین عدد بزرگی محسوب میشود. تاکنون، طولانیترین نیمه عمر به ایزوتوپ فلروویوم ۲۸۹ تعلق داشت که تنها ۲.۶ ثانیه بود. با این حال به نظر میرسد که جزیرهی ثبات تا زمان کشف عنصر ۱۲۲ تحقق پیدا کند.
هنوز مشخص نیست که آیا عنصرهای فوق سنگین میتوانند به اندازهی کافی بقا داشته باشند تا بتوانند تشکیل تودههای قابل ملاحظه بدهند یا خیر. هر چند که بعید به نظر میرسد. تنها کورسوی امیدی که وجود دارد این است که تعداد کمی اتم این امکان را دارند که برای چند روز در اطراف یکدیگر چسبندگی برقرار کنند.
ساخت عنصرها تا کجا؟
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که چه زمانی اتمهای یک عنصر آن قدر سنگین میشوند که دیگر احتمال برقراری عنصر از بین میرود؟
"ریچارد فاینمن" فیزیکدان آمریکایی در خصوص این نکته بررسیهایی انجام داده است. وی با انجام یک محاسبهی کلی و سریع نشان میدهد که نمیتوان اتمی با ۱۳۷ پروتون در هسته ساخت و در چنین شرایطی اتم دچار واپاشی خواهد شد. چرا که تعادل چرخشی الکترونهای نزدیک به هسته را بر هم میزند. به بیانی دیگر، هستهای با ۱۳۷ پروتون نمیتواند الکترونها را در اطراف خود نگه دارد.
با این حال، محاسبهی فاینمن بر اساس تقریب صورت گرفته است و اندازهی هسته در آن صفر فرض شده که در واقع چنین نیست. وقتی این محاسبات به شکل دقیقتری انجام شد، نشان داد تا زمانی که عدد اتمی به ۱۷۳ برسد هیچ پیامد نامطلوبی مشاهده نخواهد شد. البته بالاتر از این عدد هم اتم پایدار باقی میماند اما رفتارهای غیر منتظرهای از خود نشان خواهد داد.
توجیه با کمک کوانتوم
مانند دیگر مقیاسهای کوچک، این مورد را هم باید رهسپار مکانیک کوانتومی کرد! مکانیک کوانتومی امکان جفت شدن خواص مکانیکی دو ذرهی کاملا مجزا را در نظر میگیرد که میتوانند از هیچ به وجود بیایند و یکی ضد دیگری باشد. برای مثال یک ذره، الکترون است که به دنبال آن یک پوزیترون تولید میشود. به طور معمول، پس از برخورد دو ذره، هر دو نابود خواهند شد.
از این رو نامتعادل و غیرمعمول بودن الکترونهای داخلی عنصری با عدد اتمی ۱۷۳ ممکن است در اثر بیرون کشیده شدن به وسیلهی ذرات مجازی باشد. چنانچه یکی از این الکترونها توسط پراش اشعهی ایکس، از پوستهی خود جدا شود یک حفرهی خالی بر جای میگذارد. این حفره میتواند توسط ذرهی الکترونی ایجاد شده از هیچ، پر شود. ضمن این که برای شکلگیری این الکترون، یک پوزیترون هم باید تشکیل شود که توسط اتم شکل خواهد گرفت. به عبارت دیگر، ابر الکترونی این عنصرهای واقعا بزرگ، به ذرات ضد ماده تبدیل شود.
بنابراین اگر هیچ پایانی برای جدول تناوبی وجود نداشته باشد، باید چشم انتظار موارد عجیب و غریبی باشیم. ضمن این که ساخت عنصرهای باقی مانده خود داستان دیگری است.
گوگل در هفتهای که گذشت نسخهی نهایی اپلیکیشن ارتباط ویدیویی خود را منتشر کرد. Google Duo که در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان گوگل رونمایی شده بود، هم اکنون از نظر تعداد دانلود در صدر لیست اپلیکیشنهای رایگان گوگل پلی قرار دارد.
براساس اطلاعات ارائه شده، Google Duo در صدر لیست اپلیکیشنهای رایگان گوگل پلی قرار دارد و موفق شده تا در همین مدت کوتاه بازی پوکمون گو و مسنجر فیسبوک را پشت سر بگذارد. در ردههای بعدی بیشتری اپلیکیشنهای دانلود شدهی گوگل پلی در آمریکا میتوان نام اپلیکیشنهای دیگری نظیر فیسبوک و اسنپچت را در کنار یوتیوب موزیک مشاهده کرد.
با توجه به رقبای موجود در این لیست، میتوان مشاهده کرد که اپلیکیشن ارتباط ویدیویی گوگل موفق شده تا نظر کاربران را به خود جلب کند. همچنین در کنار داشتن بیشتری تعداد دانلود، Duo از نظر امتیازدهی نیز وضعیت بسیار خوبی دارد، چراکه موفق شده تا چهار و نیم ستاره را از کاربران دریافت کند، در حالی که اپلیکیشن فیسبوک چهار ستاره را به خود اختصاص داده است.
پس از انتشار Duo بسیاری شانس کمی را برای موفقیت این اپلیکیشن در برابر رقبایی نظیر واتساَپ، فیسبوک مسنجر و فیستایم برای این اپلیکیشن قائل بودند. Google Duo در ابتدا بصورت محدود منتشر شد، اما هم اکنون برای کاربران اندروید در تمام نقاط جهان در دسترس است.
البته باید دید که آیا Google Duo میتوان شروع خوب را ادامه داده و تعداد کاربران فعال خود را نیز در ردهی بالا نگه دارد. به طور حتم کیفیت خوب مکالمات ویدیویی در کنار اضافه شدن امکانات جدید میتوان حداقل کاربران اندروید را برای استفاده از این اپلیکیشن که تاکید زیادی روی سادگی کاربری آن وجود دارد، راضی نگه دارد. غول جستجو اعلام کرده که در آینده امکان برقراری مکالمات صوتی را نیز فراهم خواهد کرد.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که از سیستم عامل اندورید (Android) استفاده میکنید، احتمالا روزانه با اپلیکیشنهای مختلفی در دستگاه موبایل خود، تبلت و یا هر دستگاه اندرویدی دیگر سر وکار دارید که ممکن است نسبت به همهی آنها اطلاعات کافی نداشته باشید و یا حتی استفاده نکنید. در این میان تعدادی از برنامهها هستند که حتی نامشان هم به گوشتان نخورده است و در عین حال بسیار کاربردی هستند.با زومیت همراه شوید تا با تعدادی از این اپلیکیشنهای جذاب اندرویدی بیشتر آشنا شویم.
امروزه حتی طرفداران پروپا قرص اندورید هم اذعان دارند که این سیستم عامل نیاز به ارتقا و اپلیکیشنهای به روز دارد. با توجه به نظرات اعضای جامعهی اندرویدی وبسایت Reddit، در این مقاله به معرفی تعدادی از اپهای جدید و جذاب اندوریدی که ممکن است تا به حال هم نشنیده باشید، میپردازیم. در ادمه با اطلاعاتی در خصوص نحوهی کار و قیمت تعدادی از این اپلیکیشنهای اندوریدی که تا بهحال کمتر مورد استفاده قرار گرفتهاند، آشنا میشویم.
دیکشنری معکوس(Reverse Dictionary)
احتمالا شما هم این تجربه را داشتهاید که کلمهای برنوک زبانتان باشد و هر قدرهم که تلاش میکنید آن را به یاد نمیآورید، در حالیکه ممکن است حتی واژهی سختی هم نباشد. اینجا است که دیکشنری وارونه به کمکتان میآید. نحوهی کار بسیار ساده است، توضیحی در ارتباط با لغت مورد نظر خود وارد کنید و اپلیکیشن به طور خودکار تعدادی از معانی مرتبط را پیشنهاد میدهد. به عنوان مثال اگر عبارت "صاحبان مشاغل کوچک" را وارد کنید نتایجی مانند" کارآفرین" و یا "مالک" را دریافت میکنید.
قیمت : 1.15 دلار
اپلیکیشن میانبرهای قفل صفحهی نمایش (Lock Screen Shortcuts Pro)
با استفاده از اپلیکیشن قفل صفحه بهراحتی میتوانید بدون هیچ محدودیتی به تمامی اپلیکیشنهای محبوبتان مستقیما از طریق قفل صفحهی نمایش دسترسی داشته باشید. میانبرهای قفل صفحه این امکان را به شما میدهند که تعداد ۱۵ اپ را به صفحه نمایش خود اضافه کنید. این برنامه با دستگاههایی سازگار است که امکان اضافه کردن ویدجتها به قفل صفحهی نمایش آنها وجود داشته باشد (ویدجتها همان برنامههای کوچک و گرافیکی هستند که موارد مربوط به زمان (ساعت)، ماشین حساب و یا پیشبینی آب و هوا هستند که شما بر روی صفحهی زمینهی خود قرار میدهید). با این حال بهتر است قبل از نصب آن، نسبت به سازگاری مدل گوشیتان با این نرم افزار اطلاع داشته باشید.
قیمت : 0.90 دلار
اپ شماره گیر (App Dialer)
اگر شما هم جزو آن دسته از کاربرانی هستید که به هزار و یک در میزنند تا برنامهای برای مدیریت اپلیکیشنهای خود پیدا کنند، بهتر است App Dialer را هم امتحان کنید.
اگر بر روی شمارههای ۲ و ۴ که حاوی حروف C وH هستند، کلیک کنید، اپلیکیشن میتواند حدس بزند که احتمالا هدف جستجوی شما مرورگر کروم (Chrome) بوده است (دو حرف اول این کلمه در زیر شمارههای ۲ و ۴ هستند). این نرم افزار با توجه به میزان استفادهی شما از برنامههای مختلف آنها را اولویت بندی میکند. در نتیجه بهراحتی میتوانید به برنامههای مورد علاقهی خود دسترسی داشته باشید بدون اینکه نیاز باشد به دنبال اپهای محبوبتان در پوشههای مختلف سرگردان شوید!
قیمت: رایگان و با قابلیت خرید اختیاری اپلیکیشنها
اپلیکیشن SuperBeam PRO
سوپر بیم پرو نرم افزار انتقال فایل از طریق وایرلس در اندروید است که امکان انتقال فایلهای حجیم با فرمت فشردهی زیپ (zip) را در سریعترین و راحتترین روش ایجاد میکند. این برنامه امکان اتصال دو دستگاه اندوریدی را از طریق NFC، کد اسکن QR و یا هر افزونهی اشتراکی دیگری، برقرار میکند. به این ترتیب شما میتوانید فایلهای بین دو دستگاه را به آسانی از طریق Wi-Fi انتقال دهید. نسخهی PRO از مدل نسخهی رایگان آن بهتر است چرا که در این ورژن شما از هجوم پیامهای تبلیغاتی در امانید و امکان دسترسی به کلیدهای دستی اشتراکگزاری مهیاست و به این ترتیب امکان انتقال فایلها به دستگاههایی که به گزینهی NFC مجهز نیستند هم فراهم میشود.
قیمت : 1.99 دلار
سیستم هوشمند کنترلی IR
به نظر میرسد که این نرم افراز یکی از چشمگیرترین برنامههای کنترل از راه دوری است که تا به حال در گوشیهای هوشمند دیده ایم. این برنامه توسط اپلیکیشن Color Tiger که یک برنامهی جهانی کنترل از دور است و بیش از ۷۰۰ هزار کنترل از راه دور را پوشش میدهد، به شما این امکان را میدهد که از گوشی اندوریدی خود به عنوان یک کنترل از راه دور برای تلویزیون،
دستگاه گیرنده دیجیتال تلویزیون، پخش صدای استریو و حتی امکانات بیشتر استفاده کنید. این اپلیکیشن نسبت به سایر نرم افزارهای مشابه قیمت بالاتری دارد. اگر از داشتن مجموعه ای از نرم افزارهای کنترلی که عمر باتریتان را نیز به طرزچشمگیری کاهش میدهند خسته شدهاید، میتوانید به جای آنها از نرم افزار کنترلی هوشمند IR استفاده کنید که به طرز قابل توجهی باعث صرفه جویی در زمان هم میشود.
قیمت: 6.99 دلار
در طول این سالها، آزمایشهایی انجامشده است که تأثیرات سوئی بر روی طبیعت داشته است اما خطر این ۵ آزمایش موجود در لیست حاضر، به حدی بوده است که احتمال نابود کردن دنیای ما را داشتهاند!
حفاری چاه کولا
طی یک پروژه، روسیه چاه عمیقی حفر کرد و وقتی به عمق حدود ۱۲ کیلومتر رسید، مجبور شد کار را متوقف کند. از آن زمان تاکنون، این چاه بهعنوان عمیقترین نقطه موجود در سطح زمین بهوسیله بشر شناختهشده است.
این آزمایش که در ۲۵ تیر ۱۳۲۴ انجام شد، نخستین انفجار یک سلاح هستهای بهوسیله ارتش امریکا بود. به گفته دانشمندان ازلحاظ تئوری این احتمال وجود داشت که اتمسفر موجود طی شکافت هستهای خودبهخود آتش بگیرد اما بعدها معلوم شد که احتمال وقوع این مسئله بسیار ناچیز بوده است.
بزرگترین برخورددهنده ذرات در یک مقر زیرزمینی، در نزدیکی شهر ژنو راهاندازی گردید. این آزمایش که در تونلی ۲۷ کیلومتری انجام شد به دانشمندان این امکان را داد تا تأثیر فیزیک ذرات را بر پرتوهای خلاف جهت مطالعه کنند. احتمالی که مطرح شد این بود که این آزمایش ممکن بود سیاهچالی ایجاد کند و زمین را به درون خود ببلعد!
ایالاتمتحده یک کلاهک هستهای را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری سطح زمین در ۳۱ کیلومتری جزیره جانستون (مقر آزمایشهای هستهای ایالاتمتحده امریکا از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۴) منفجر کرد. قدرت این انفجار معادل ۱.۴ مگاتن تی.ان.تی بود.
SETI یا جستجوی هوش فرازمینی، بهمنظور کشف حیات موجودات بیگانه در مریخ به تحقیق و بررسی پرداخته است. تئوریهای زیادی وجود دارد که بهشدت بر جستجوی حیات موجودات بیگانه تأکیددارند؛ اما این هشدار نیز وجود دارد که این موجودات بیگانه جنگجو بوده و کشف آنها منجر به یک حمله جهانی شود!
ساحل پنهان جزایر ماریتا در زیر سطح زمین، ساحلی ناشناخته با آب های بسیار شفاف است که گردشگران هم از طریق شنا کردن و هم توسط قایقرانی در امتداد یک تونل آبی طویل می توانند به آن برسند.
معماری نئوگوتیک خیره کننده ی بنای مقدس Las Lajas قابل تقدیر است. این بنا در مرز میان کلمبیا و اکوادور یک دره ی تنگ را قطع می کند. قبل از دیدن فضاهای داخلی باشکوه این بنا، منظره های زیبای آن در بالای رودخانه میان صخره های سرسبز و آبشارها چشم را به حیرت وا می دارد.
جگوار E-Type
برای فهمیدن اثری که این خودرو در هنگام عرضه در سال 1961 ایجاد کرد باید به خودروهایی که عموم مردم در آن زمان سوار میشدند فکر کرد. در میان خیل عظیمی از خودروهای آستین، موریس و فورد،E-Type با استایلی بسیار زیبا و قول حداکثر سرعت 240 کیلومتر در ساعت خودرویی فوقالعاده بود.
این خودرو به خاطر تکنولوژی بکار رفته و استایل خود جلوتر از زمان بود و سیستم تعلیق مستقل، فرمان راک اند پینیون مستقیم و ترمزهای دیسکی از ویژگیهای E-Type است.
MGB
میزان دسترسی مردم به این خودرو و بهای آن موفقیت عظیم MGB را در انگلستان و خارج از آن تضمین نمود. در خلال سالهای 1962 تا 1980 بیش از نیم میلیون دستگاه از این خودروی نمادین ساخته و فروخته شد که بسیاری نیز به آمریکا راه یافتند.
این خودرو در ابتدا بهصورت رودستر دو سرنشینه در دسترس بود اما بعدها نسخهی کوپهی طراحیشده توسط پینین فارینا نیز به خط تولید اضافه شد. در سالهای 1969 تا 1976 نیز پیشرانهی قدرتمند 6 سیلندر قابل سفارش بود و بعدها پیشرانه 8 سیلندر نیز پیشنهاد شد.
فراری 250 جی تی
این خودرو که با نام 250 جی تی کالیفرنیا اسپایدر نیز شناخته میشود قیمت بسیار بالایی داشته و یکی از کلاسیکترین خودروهای عصر حاضر است.
AC کبرا
ایدهی قرار گرفتن پیشرانهی 8 سیلندر قلدر آمریکایی در یک خودروی سنتی انگلیسی اولین بار توسط کارول شلبی مطرح شد. ایدهی ابتدایی او استفاده از پیشرانههای شورلت بود اما فورد به این ایده علاقهی بیشتری نشان داد و AC به گیربکس، پیشرانه و دیگر متعلقات آمریکایی مجهز گردید و در این کشور با نام شلبی کبرا به فروش رسید.
این خودرو اگرچه یک مدل مسابقهای موفق بود اما آئرودینامیک ضعیفی داشت و مناسب سرعتهای بالا نبود. تولید شلبی کبرا در سال 1967 متوقف شد اما نسخهی خود AC که AC 289 خوانده میشد تا سال 1969 در انگلستان تولید شد.
پورشه 911
حقیقت کوچکی وجود دارد و آن اینکه 911 های ابتدایی اصلاً 911 نبودند. پورشه این خودروها را در ابتدا 901 نامگذاری کرد اما پژو سیستم نامگذاری سهرقمی خود با یک صفر در وسط را ثبت کرده بود. پورشه دوباره فکر کرد و چون پیش از 901 حدود 100 خودرو فروخته بود نام آن را به 911 تغییر داد.
فراری دیتونا
این خودروی کلاسیک در واقع اصلاً دیتونا نیست و خود فراری آن را به عنوان 365 GTB/4 میشناسد. نام مستعار این خودرو به خاطر کسب هر سه رتبهی نخست در مسابقات 24 ساعته دیتونای سال 1967 به این خودرو داده شد.
طراحی این خودرو که دماغهای طویل دارد توسط پینین فارینا صورت گرفت. حتی فراری نسخههای کم تعداد اسپایدر را نیز ساخت که هماکنون بهای بالایی دارند. تولید این خودرو در سال 1973 پایان پذیرفت.
ب ام و 507
باور این موضوع سخت است که 507 از نظر تجاری موفق نبوده است. متأسفانه هزینههای ساخت خودرو بالا رفت و نزدیک بود که ب ام و ورشکست شود. در نهایت تنها 250 نمونه از این خودرو ساخته شد که همین موضوع باعث شده تا 507 به شدت کمیاب و کلکسیونی باشد.
این خودرو از پیشرانهی 8 سیلندر 3.2 لیتری 150 اسب بخاری استفاده میکند که به گیربکس 4 سرعته متصل است. شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت خودرو نیز 11 ثانیه اعلام شده بود.
لوتوس Seven
این خودرو در ابتدا بهصورت یک خودروی کیت و به منظور استفاده از مزیت معافیت مالیاتی عرضه شد. ریشههای اولیهی خودرو به یک مدل مسابقهای تک سرنشینه که برای مسابقات فرمول 2 طراحی گردیده بود بازمیگردد. مدلهای اولیه از پیشرانهی 40 اسبی محبوب فورد استفاده میکردند.
این خودروی اسپورت بین سالهای 1959 تا 1967 ساخته شد. نام خودرو نیز به خاطر استفاده از پیشرانهی 6 سیلندر 3 لیتری به صورت 3000 انتخاب شد. این پیشرانه در حد نهایی خود قدرت 150 اسب بخاری داشت. وقتی این خودرو عرضه شد به سرعت به عنوان مدلی مسابقهای شناخته شده و پیروزیهای زیادی را در مسابقات مختلف کسب نمود.
Sunbeam آلپاین
ساخت این خودرو در سال 1959 و با پیشرانه ی 1.5 لیتری شروع شد. آلپاین با این پیشرانه شتاب 13.6 ثانیهای داشت و سقف سرعت آن به 160 کیلومتر در ساعت میرسید.
آیا علاقهمند به انجام یک سری تمرینات مغزی همراه با گوشی هوشمند خود هستید؟ بدون شک هیچ چیز مثل یک بازی فانتزی معمایی با کیفیت نمیتواند برای این کار مناسب باشد و ما بر همین اساس 10 بازی برتر این بخش را انتخاب کردهایم.
Mounment Valley
ماجرایی بی سر و صدا همراه با مراحلی غیر ممکن و زیبا
Mounment Valley یا دره بقعه یک بازی با قابلیت معماری بسیار سخت بوده و این در حالی است که شما با یک شاهزاده خانم ساکت به نام آیدا سر و کار خواهید داشت. وظیفه شما هدایت آیدا در بین این راههای پر رمز و راز و بناهای تاریخی است. یکی از جذابیتهای این بازی فانتزی خطای دید بسیار بالایی است که در آن تعبیه شده تا شما را گمراه کند و کار برای هدایت آیدا سخت باشد.
راه خود را همراه با یک دسیسه گیج کننده پیش ببرید
به اتاق خوش آمدید و اینک با قسمت سوم آن سر و کار خواهید داشت. این دقیقاً همان بازی معمایی زیبا است که در آن بازیکن با آزمایشات مرموزانه طراحی شده توسط یک هنرمند سر و کار دارد. شما باید با تمام توانایی خود برای رها شدن از دست این آزمایشات تلاش کنید.
لارا کرافت را در بین خرابههایی از جنس تمدن باستان هدایت کنید
همانطور که از اسم این بازی مشخص است، لارا کرافت گو یک بازی در سبک دویدن است. این بازی فانتزی مبتنی بر مجموعه ماجراجوییهایی است که در یک جهان محرمانه اتفاق میافتد. شما به عنوان لارا به خرابههایی از جنس تمدن کهن رفته و رویارویی با چالشهای مرگباری را در جهت جستجوی حقیقت پشت قضیه افسانه ملکه زهر پشت سر میگذارید.
مغز و انگشتان خود را به چالشی جدید دعوت کنید
این بازی در ابتدا به صورت انحصاری برای پلتفرم آی او اس عرضه شد اما با توجه به کسب محبوبیت بالا، توسعه دهندگان آن را برای اندروید نیز منتشر کردند. در این بازی فکری ، شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا سیستم عصبی و انگشتان شما بیشترین هماهنگی را با یکدیگر داشته باشند تا بتوانید در این بازی فانتزی موفق شوید.
شبیه به سودوکو با پیچ و تابی مدرن
Threes یک بازی مدرن با سبک و سیاقی کلاسیک است که همانند سودوکو شما را به استفاده از ذهنتان برای ادامه بازی دعوت میکند. این بازی را میتوان به نحوی سنجش ریاضیات ذهن نیز تلقی کرد. شما باید خانههای خالی از عدد را نسبت به خانههای پر شده بسنجید و عدد صحیح را در آن قرار دهید.
توپهای گو، موجودات کوچک جذابی که اتفاقات خوبی را رقم میزنند
World of Goo یک بازی فانتزی در سبک پازل است و با توجه به گیم پلی روانی که دارد میتواند کاملاً اعتیاد آورد باشد. شما باید توپهایی از جنس نفت را برای رسیدن به لولهی اصلی مجرای نفتی هدایت کنید. برای این کار شما باید از فکر خود استفاده کرده و با ساخت اشکال هندسی از این گویها، آنها را به لوله اصلی برسانید.
نقاط را به هم متصل کنید و ببینید چه اتفاقی میافتد
در این بازی، بازیکنان نقطهای را به نقطه دیگر متصل میکنند، خطوط میسازند، بمب تولید میکنند، با آتش سوزی مبارزه میکنند و کارهای سرگرم کننده دیگری را نیز انجام میدهند. بازی فانتزی و جذاب Two Dots برای شما 760 سرگرمی جذاب و سطح مختلف را به وجود خواهد آورد که همراه با گوش دادن به موسیقی آرامبخش میتوانید آنها را تجربه کنید. نگران نباشید این بازی محدودیت زمانی خاصی برای کاربران در نظر نگرفته است.
برای این تمساح تشنه آب به دست آورید
شخصیت اصلی این بازی یک تمساح بانمک به نام «کرانکی» است که در محل زندگی خود با مشکل کمبود آب مواجه است. وقتی که وی پس از یک روز سخت کاری قصد دارد دوش بگیرد، بسیاری جلوی این کار وی سنگ میاندازند تا نتواند حمام کند.
جنگی از جنس کرمها، با دسر قدرت ذهن شما
این بازی چهارمین نسخه از عنوان بسیار پرطرفدار کرمها (Worms) است و در ابتدا تنها برای پلتفرم PC عرضه شده بود؛ اما چندی بعد برای گوشیهای آی او اس در دسترس قرار گرفت و سپس اندرویدیها نیز قادر به تجربه آن شدند.
املا کلمات را درست کنید، خرس هدیه بگیرید!
اینتل، در کنفرانس توسعه دهندگان خود (Intel Developers Forum) که روز گذشته در سانفرانسیسکو برگزار شد، انواع محصولات جدید خود را معرفی کرد و از قدرت نسل هفتم هستههای پردازندهی خود نیز رونمایی کرد. این شرکت که به عنوان بزرگترین تولیدکنندهی پردازنده در جهان شناخته میشود، طیف متنوعی از پردازندههای کامپیوترهای شخصی تا پردازندههای مخصوص اینترنت اشیاء را معرفی کرد.
اینتل قصد دارد سری جدید محصولات خود را برای استفاده در کامپیوترهای شخصی، پاییز امسال عرضه کند. برایان کرزانیچ (Brian Krzanich) مدیر عامل اینتل دربارهی این سری جدید به این نکته اشاره کرد که نسل هفتم پردازندههای این شرکت در حال حاضر برای مشتریان آنها ارسال میشود و این مشتریان به زودی محصولات خود را بر پایهی این سری معرفی خواهند کرد. سری جدید چیپهای اینتل در مسیر هدف این شرکت برای محبوب نگاه داشتن کامپیوترهای شخصی در دورانی که موبایلها در حال گسترش هستند، تولید میشود.
به عنوان نمونه برای نشان دادن قدرت این پردازندهها، یک لپتاپ Dell XPS مجهز به نسل هفتم پردازنده بازی آنلاین Overwatch را اجرا کرد که بدون هیچ لگ و مشکلی در اجرای آن موفق بود. البته برای اجرای مناسب بازیها، علاوه بر پردازندهی خوب، کارت گرافیک مناسب نیز نقش زیادی دارد.
در کنار معرفی نسل هفتم در کنفرانس IDF 2016، اینتل از پروژهی دیگر خود با نام Project Alloy نیز رونمایی کرد که گفته میشود یک هدست واقعیت یکپارچه است و این بدان معنا است که این هدست، واقعیت مجازی را با واقعیت افزوده ترکیب خواهد کرد. این پروژه یک سختافزار متن باز خواهد بود که توسعه دهندگان میتوانند از نیمهی دوم سال ۲۰۱۷ به آن دسترسی داشته باشند. اینتل در توسعهی این هدست با مایکروسافت همکاری خواهد داشت.
از دیگر محصولات اینتل در این کنفرانس میتوان به پلتفرم ژول (Joule Platform) اشاره کرد که برای ساخت سخت افزارهای اینترنت اشیاء استفاده خواهد شد. این کامپیوتر کوچک میتواند در دستگاههایی مانند عینکهای ایمنی واقعیت افزوده استفاده شود. پهباد Yuneec Typhoon H اینتل و همچنین تکنولوژی RealSense این شرکت معرفی شد. اینتل از پلتفرمهای دیگری که برای سازندگان پهباد مفید خواهند بود نیز رونمایی کرد. در کنار تمامی این محصولات، کیت توسعهی Euclid نیز معرفی شد که برای محققان و سازندگان روباتها مفید خواهد بود. این دستگاه، نقش یکپارچهسازی بخشهای مختلف رباتها مانند سنسورها و پردازش را بر عهده خواهد داشت.
احتمالا برای شما هم پیش آمده مقداری سیبزمینی بخرید، آنها را در گنجه بگذارید و بعد کاملا فراموششان کنید. دفعه بعد که گنجه را باز می کنید با سیبزمینیهای جوانهزده سبز رنگ مواجه میشوید که شبیه موجودات فضایی به نظر میرسند. اینگونه مواقع چه میکنید؟ جوانه را میبرید و بقیه سیبزمینی را استفاده میکنید یا فکر میکنید غیر قابل مصرف شدهاند و آنها را در سطل آشغال میاندازید؟
احتمالا داستانهای وحشتناکی درباره افرادی که با سیبزمینی جوانهزده مسموم شدهاند شنیدهاید. اما آیا این داستانها واقعیت دارد؟ برای دانستن این نکته اول بیایید کمی راجع به ساختار گیاهشناسی سیبزمینی بیشتر بدانیم.
بر اساس تحقیقی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا بیشتر مردم فکر میکنند که سیبزمینیها نوعی ریشه گیاهی هستند چون مثل هویج و دیگر محصولات ریشهای زیر زمین رشد میکنند، اما در حقیقت آنها نوعی ساقه تغییر یافته هستند به نام غده. غدهها ساقههای فشرده و متورمی هستند که در زیر زمین تشکیل میشوند و بعد از این که گیاه والد میمیرد همانجا باقی میمانند. سیبزمینیها غنی از کربوهیدرات هستند، زیرا باید ذخیره غذایی لازم برای ادامه زندگی گیاه را در طول زمستان داشته باشند.
اگر به سیبزمینی خوب نگاه کنید متوجه «چشمها» میشوید، لکههای کوچکی که بر روی پوست سیبزمینی قرار گرفتهاند. این لکهها در حقیقت گرههای ساقه هستند. در یک ساقه معمولی که بر روی زمین قرار گرفته این گرهها رشد میکنند و به شاخه و برگ تبدیل میشوند. وقتی سیبزمینیها به مدت طولانی در گنجه نگهداری شوند این گرهها هستند که شروع به رشد میکنند.
وجود گرما و نور رشد این گرهها را تحریک میکند. به همین دلیل است که سیبزمینیها را باید در جای تاریک و سرد نگه داشت. اما رنگ سبز اطراف جوانهها چه میشود؟ بیشتر ما شنیده ایم که نباید سیبزمینیهای سبز شده را بخوریم اما چرا؟
تماس با نور واکنشهای فیزیولوژیکی خاصی در داخل غده به راه میاندازد. تولید کروفیل رنگ سبز ایجاد میکند. این ماده اصلا مضر نیست و در واقع حاوی مقادیر بالایی از مواد معدنی مغذی مثل آهن نیز هست.
اما نور و گرما باعث تولید ماده دیگری به نام سولانین نیز میشود. ماده شیمیایی که اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، میتواند بروز نشانههای مسمومیت را در پی داشته باشد. نشانهها شامل حالت تهوع، اسهال، استفراغ ، درد معده، سوزش گلو، سردرد و سرگیجه است.
این ماده شیمیایی عمدتا همراه با کلروفیل در زیر پوست سیبزمینی و در ساقههای تازه جوانه زده جمع میشود. لذا پیشنهاد میشود که سیبزمینیهای سبز یا سیبزمینیهایی که شروع به جوانه زدن کردهاند، مصرف نشوند.
البته میتوان بخشهای سبز پوست و ساقههایی که جوانه زدهاند را جدا کرد تا احتمال وجود هر واکنش مسمومیت زا را به حداقل رساند، اما باز هم مزه تلخی در سیبزمینی باقی میماند. شروع فرآیند رشد باعث جذب قند و ویتامینهای موجود در سیبزمینی نیز میشود که به این معنی است سیبزمینی جوانهزده ارزش غذایی کمتری دارد.
این بخشهای سبز شده قابل خوردن نیستند، اما در عوض میتوان آنها را کاشت و یک گیاه سیب زمینی جدید پرورش داد. اگر طرفدار محیط زیست هستید و فضای کافی برای کاشت این بخشهای سبز ندارید و در عین حال نمیخواهید زباله زیادی طول کنید جوانهها و بخشهای سبز را جدا کنید و سیبزمینیها را بجوشانید، ریز کنید و به پرندهها بدهید. با این کار حتما خوشحالشان میکنید.
نتایج یک پایاننامه نشان میدهد که مصرف چای سبز موجب افزایش سطح دفاع آنتی اکسیدانی بدن میشود.
سعید امینی رارانی دانشجوی کارشناسی ارشد داخلی جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان نامه خود تحت عنوان "بررسی تأثیر چای سبز بر میزان استرس اکسیداتیو خون و شاخص توده بدنی پرسنل اتاق عمل بیمارستان شهید مطهری اصفهان در سال 1394" با توجه به شرایط شغلی پرسنل اتاق عمل به تحقیق پرداخت.
پرسنل اتاق عمل در معرض خطرات شغلی ناشی از محیط کار هستند که میتواند منجر به افزایش رادیکالهای آزاد و به دنبال آن ایجاد بیماریهای مختلف در آنها شود. از طرفی چاقی و اضافه وزن در پرسنل درمان رو به افزایش است. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین تأثیر چای سبز بر سطح استرس اکسیداتیو (کاهش میزان رادیکالهای آزاد خون با افزایش دفاع آنتی اکسیدانی) و شاخص توده بدنی در پرسنل اتاق عمل بود.
این مطالعه بر 24 نفر از پرسنل اتاق عمل به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد انجام شد. بعد از گرفتن رضایتنامه آگاهانه، از نمونهها خواسته شد روزانه چهار فنجان چای سبز حاوی سه گرم از برگ چای سبز در 300 میلیلیتر آب جوش (در دمای 80 درجه سانتی گراد) به مدت هشت هفته مصرف کنند. تعدادی پارامترهای آنتی اکسیدانی خون شامل میلوپراکسیداز، آسیبDNA ، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپر اکسید دسموتاز جهت بررسی سطح آنتی اکسیدان ها، همچنین شاخص توده بدنی قبل و بعد از مصرف چای سبز اندازهگیری شد.
نتایج نشان داد که استفاده از چای سبز باعث افزایش معنادار در گلوتاتیون پراکسیداز و سوپر اکسید دسموتاز و کاهش معنادار در میلوپراکسیداز و آسیب DNA شد که نشاندهنده افزایش دفاع آنتی اکسیدانی بدن بعد از مصرف چای سبز است. همچنین چای سبز باعث کاهش وزن و شاخص توده بدنی شد، اما میزان کاهش آن از نظر آماری معنادار نبود.
یافتهها نشان دادند که چای سبز زمانی که به عنوان مکمل آنتی اکسیدانی مصرف شود به طور قابلتوجهی میتواند باعث بهبود استرس اکسیداتیو و آسیب DNA شود، لذا استفاده از آن به عنوان یک مکمل آنتی اکسیدانی طبیعی توصیه میشود.
این مطالعه بر پرسنل اتاق عمل انجام شد، به این علت که آنها دائما با گازهای بیهوشی و مواد شیمیایی در اتاق عمل در تماس هستند که در دراز مدت باعث افزایش رادیکالهای آزاد در بدن میشود. هر چند در جامعه نیز با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، مواد شیمیایی و صنعتی و ... نیز میتواند باعث افزایش رادیکالهای آزاد در بدن شود.
زمانی که رادیکالهای آزاد در بدن افزایش یابد، میتواند باعث بیماریهای مختلف همچون سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، ناباروری و مشکلات تولید مثل و ... شود، لذا در این پژوهش از چای سبز جهت بررسی اینکه" آیا خواص آنتی اکسیدانی چای سبز میتواند باعث کاهش رادیکالهای آزاد در بدن شود و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن را تقویت کند یا خیر" استفاده شد. در کنار آن نیز شاخص توده بدنی(BMI) نیز قبل و بعد از مصرف چای سبز بررسی شد.
نتایج نشان داد که بعد از هشت هفته مصرف چای سبز سطح دفاع آنتی اکسیدانی بدن به طور معناداری افزایش یافت، همچنین میزان شاخص توده بدن نیز کاهش یافت اما این کاهش از نظر آماری معنادار نبود.
این پایاننامه به راهنمایی دکتر احمد قدمی و مشاوره دکتر حجت الله یوسفی و دکتر علیاکبر ملکی راد در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دفاع شد.
محققان دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه استنفورد داربستهای کلاژنی برای ترمیم بافت قلب را طراحی کردند که در فاز حیوانی موجب ترمیم 80 درصدی بافت قلبی موش و خوک شده است؛ این پژوهشگران امیدوارند با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانند این داربست را وارد فاز انسانی کنند.
دکتر محمدجواد حاجیپور از محققان این طرح با تاکید بر اینکه در این مطالعات موفق به ساخت داربستهای کلاژنی مهندسی شده به منظور ترمیم بافت عضله میوکاردیوم قلب شدیم، گفت: مهمترین عامل مرگو و میر انسان در دنیا حملههای قلبی است که اگر به موقع درمان نشود، موجب از کار افتادگی قلب و مرگ ناگهانی فرد میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روش درمانی خاصی برای درمان بافت قلبی ارائه نشده است، یادآور شد: بافت قلبی پستانداران توانایی خودترمیمی را ندارد، به همین دلیل زمانی که سکته قلبی رخ میدهد، بخش زیادی از سلولهای قلبی از بین میرود و در این صورت قادر به تقسیم سلولی و ترمیم بافت قلبی نیستند.
حاجی پور با اشاره به ساخت داربستهای کلاژنی مهندسی شده توضیح داد: این داربست به گونهای طراحی شده است که بر روی این داربستها پروتئینهای خاصی را اعمال کردیم و زمانی که این داربست بر روی بافت آسیب دیده قلبی گذاشته میشود، تقسیم سلولی و رگزایی قلب را تحریک میکند.
وی با تاکید بر اینکه به این ترتیب بافت آسیب دیده قلبی ترمیم میشود، اظهار کرد: نتایج این تحقیقات در مجله «نیچر» منتشر شده است.
محقق طرح، فاز بعدی این طرح را بهینه سازی داربست تولیدشده ذکر کرد و یادآور شد: در این فاز با کاربرد نانوذرات آهن به دنبال ساخت و عرضه نسل جدیدی از این داربستها هستیم. با استفاده از این نسل از داربستها قادر خواهیم بود فرایند بهبود بافت قلب را از طریق MRI مانیتور کنیم.
وی با تاکید بر این که تمام ترکیبات استفاده شده در این داربست بیولوژیکی و فاقد مواد سمی است، اضافه کرد: این امر موجب شده است تا داربست تولید شده در بدن تجزیه شود، ضمن آنکه پروتئین استفاده شده در آن از نوع پروتئین قلبی است و از لحاظ ایمنی مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد.
حاجیپور با تاکید بر اینکه این تحقیقات در فاز حیوانی بر روی موش و خوک انجام شده است، افزود: نتایج به دست آمده از فاز حیوانی این پروژه قابل قبول بوده است، به گونهای که نتایج نشان داد در فاز حیوانی تا 80 درصد بافت نکروز قلب را ترمیم کرده است.
وی از برنامهریزی برای وارد شدن این مطالعات به فاز انسانی و بالینی خبر داد و گفت: این داربست یک پچ کلاژنی است که بر روی بافت آسیب دیده قلب قرار میگیرد و ساختار مهندسی آن موجب شده است که بافت اپی کاردیال قلبی را دنبال کند؛ از این رو این پچ با قرار گرفتن بر روی بافت آسیبدیده قلب، رشد آن را تحریک میکند.
محققان استرالیایی روشی ابداع کردهاند که با کمک آن میتوانند در محیط آزمایشگاه، سلولهای قرنیه را بر روی لایه فیلم نازکی رشد داده و سپس آن را به چشم افرادی که دچار آسیب قرنیه شدهاند پیوند بزنند.
به گزارش ایسنا، این روش تاکنون در آزمایش بر روی حیوانات موفقیتآمیز بوده است و در صورتی که بر روی انسان قابل اجرا باشد میتواند دسترسی افراد به پیوند قرنیه را به طور قابل ملاحظهای افزایش داده و زندگی بیش از 10 میلیون نفر از مبتلایان به عوارض قرنیه در سراسر جهان را بهبود بخشد.
برکی اوزکلیک مهندس زیست پزشکی دانشگاه ملبورن که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را بر عهده دارد اظهار کرد: به باور ما این درمان جدید بهتر از پیوند قرنیه عمل میکند و ما امیدواریم بتوانیم از سلولهای خود بیمار برای این کار استفاده کرده و خطر پس زدن پیوند را به حداقل برسانیم.
قرنیه خارجیترین لایه چشم است و برای این که سالم نگه داشته شود لازم است همواره مرطوب و شفاف باشد، اما افزایش سن، بیماریها و حوادث ناخواسته میتوانند منجر به آسیب قرنیه از جمله التهاب قرنیه شوند و بینایی فرد را دچار اختلال کنند.
پیوند قرنیه در حال حاضر موثرترین راه بازیابی بینایی از دست رفته در آسیبهای قرنیه است، اما تعداد اهدا کنندگان این عضو بسیار محدود است. در سال 2014 بیش از 47 هزار پیوند قرنیه تنها در آمریکا انجام شده است، اما اهدا کننده کافی برای تامین نیاز جهانی وجود ندارد. همچنین همیشه این احتمال وجود دارد که بافت پیوندزده شده پس زده شود.
اوزکلیک گفت: این فیلم هیدروژلی به ما امکان میدهد که لایهای از سلولهای قرنیه خود بیمار را در محیط آزمایشگاه کشت دهیم و سپس با استفاده از شکاف بسیار کوچکی این فیلم را بر روی سطح داخلی قرنیه بیمار پیوند بزنیم.
این لایه هیدروژلی 50 میکرومتر ضخامت دارد و از موی انسان باریکتر است. وقتی سلولهای پیوندزده شده جریان آب سالم بین قرنیه و داخل چشم را برقرار کنند، فیلم شروع به تجزیه میکند و ظرف دو ماه ناپدید میشود. این مواد کمترین احتمال عفونت را داشته و هیچ عارضه بافتی به دنبال ندارند.
اوزکلیک افزود: یکی دیگر از فواید این روش آن است که از آنجا که میتوانیم سلولهای اهدا کننده را در محیط کشت بازتولید کرده و تعداد آنها را افزایش دهیم، حتی اگر از سلول های خود بیمار استفاده نکنیم باز هم این شانس را داریم که از مواد قرنیه یک اهدا کننده برای درمان 20 بیمار استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما امیدواریم که درمانهای کلینیکی با استفاده از این روش را از سال آینده آغاز کنیم و هر چند که هنوز برای نتیجه گیری نهایی خیلی زود است اما در صورتی که انجام این روش در انسانها هم عملی باشد، نتیجه برای بیماران قرنیه بسیار امید بخش خواهد بود.
تعدد این آنتنها، خبرهای ضد و نقیض درباره تهدید سلامتی انسان، زشت کردن چهره شهر و دلایل متعدد دیگر باعث شده که برچیده شدن آنها تقریباً به یکی از آرزوهای محال تبدیل شود؛ محال از این جهت که با برچیده شدن این آنتنها تکلیف این همه تلفن همراه و کاربر تلفن همراه چه خواهد شد؟
آمارها نشان میدهد در حال حاضر حدود 11000 آنتن فقط در استان تهران وجود دارد که به نظر میرسد این رقم در مقایسه با کشورها و شهرهای دیگر بسیار بالا است. در ایالات متحده آمریکا در مجموع حدود 215000 و در شهر لندن حدود 7000 آنتن مخابراتی وجود دارد.
آنتنهای مخابراتی مضرند یا خیر؟
اختلاف نظرها در مورد ضرر داشتن یا نداشتن آنتنهای مخابراتی بسیار زیاد است. سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که در مه 2006 در سایت خود منتشر کرد در قسمت نتیجهگیری صراحتا به این نکته اشاره داشت که "هیچ مدرک علمی قانعکنندهای وجود ندارد که ثابت کند سیگنالهای ضعیف RF که از ایستگاههای ثابت و شبکههای وایرلس متساطع میشود برای سلامتی انسان خطری داشته باشد".
اما اگر این سؤال از پزشکان متخصص پرسیده شود شاید نظرات متفاوتی داشته باشند. اکثر متخصصان مغز و اعصاب بر این باورند که هر چند میزان تشعشعات این ایستگاهها اندک هم باشد، اما قرار گرفتن دائم در معرض این تشعشعات میتواند به مرور زمان تاثیرات بسیار منفی بر بدن افراد بگذارد. بهعنوان مثال یکی از عوارض ناشی از این تشعشعات، ناباروری است که بالطبع اثرات آن در درازمدت نمایان خواهد شد.
نکته جالب توجه اینجاست که اپراتورهای تلفن همراه در ازای هر آنتنی که در حیات یا پشت بام خانهها نصب میکنند مبلغی بهعنوان اجارهبها میپردازند. میزان این اجارهبها بستگی به محل نصب آنتن دارد و معمولا بین 20 تا 50 میلیون و در مواردی بیشتر از این مبلغ متغیر است.
جایگزینی برای آنتنهای BTS
طبق نظر کارشناسان ارتباطات دوربُرد، با پیشرفت فناوریهای بیسیم، دیگر جایی برای دکلهای مخابراتی نخواهد بود.
استیو پاپا، بنیانگذار فناوری "بیسیم موازی" معتقد است : هیچ دلیلی وجود ندارد که تلفن هوشمند شما نتواند در آینده کار یک آنتن مخابراتی را انجام دهد. وی در بخشی از اظهاراتش جهانی را پیشبینی کرده است که در آن خبری از وجود آنتنهای مخابراتی نخواهد بود و به جای آن گوشیهای موبایل بخشی از شبکه انتقال را تشکیل خواهند داد و این یعنی پارازیت کمتر و" نقاط سیاه" کمتر.
شرکت کوالکوم مدتی است که در حال کار روی این فناوری است و در این مورد با چند اپراتور اروپایی همکاری میکند. استیو پاپا میگوید :"دیری نخواهد پایید که یک تراشه 300 دلاری کار یک دکل مخابراتی را انجام دهد".
باید چارهای اندیشید
همانطور که اشاره شد اختلاف نظرها در مورد مضر بودن آنتنهای مخابراتی بسیار است. سازمان بهداشت جهانی یک چیز میگوید، پزشکان و متخصصان داخلی نظراتشان متفاوت است، مسئولان اپراتورهای تلفن همراه چیز دیگری میگویند و مردم و کاربران نیز که بیشترین تهدیدها را متوجه خود میدانند هم نظر دیگری دارند.
به این ترتیب ذکر دو نکته لازم است؛ اول اینکه آیا واقعاً نمیتوان در این مورد به یک اجماع کلی رسید؟ آیا بحث سلامتی مردم آنقدر ارزش ندارد که همه مسئولان -فارغ از سازمان بهداشت جهانی که مشخص نیست بر اساس چه معیارهایی اینگونه نتیجهگیری کرده است- صادقانه حرف بزنند و واقعیتها را بیان کنند؟ دوم اینکه در صورت ایجاد فناوریهای جدید که بخشی از آن در این مجال ذکر شد، لازم است استفاده از این فناوریها بهسرعت در دستور کار مسئولان قرار گیرد تا حداقل مقداری از حجم انتقادات و اختلافات در این مورد بکاهد.
شاید برای شما هم بسیار پیشآمده باشد که عکسهای موجود در مموری کارت گوشی تلفن همراه یا دیگر ابزارهای الکترونیکی خود را اشتباهاً پاک کرده باشید و یا به علت نقص فنی و ایرادهای نرم افزاری تصاویر موجود بر روی کارت حافظه شما پاک شده باشد. بسیاری افراد در این مواقع کار را تمام شده میدانند. اما باید بدانید که راههای زیادی برای بازگردانی تصاویر و فایلهای از دست رفته شما وجود دارد که در ادامه به یکی از آنها خواهیم پرداخت.
قدم اول: در اولین مرحله به محض اینکه متوجه شدید تصاویر مورد نظر شما پاک شده است، هیچ اقدامی انجام ندهید یعنی دیگر هیچ فایلی را بر روی کارت حافظه خود کپی نکنید و بلافاصله کارت حافظه را از گوشی، دوربین یا تبلت خود خارج کنید.
قدم دوم: در مرحله بعد به یک نرم افزار بازیابی اطلاعات احتیاج دارید که میتوانید در این مورد از نرم افزار Recuva برای ویندوز که رایگان نیز است استفاده کنید.
قدم سوم: نرم افزار مورد نظر را دانلود کرده و بر روی سیستم خود نصب کنید.
قدم چهارم: در هنگام اجرا برنامه از شما میخواهد که نوع فایل مورد نظرتان را برای بازیابی انتخابی کنید و در این قسمت میتوانید نوع فایل هایی که از دست رفته را اعم از عکس، فیلم، موسیقی، اسناد متنی و… را انتخاب کنید.
در ادامه، برنامه از شما میخواهد که مسیر فایل های از دست رفته خود را تعیین کنید. در این هنگام کارت حافظه خود را به کامپیوتر متصل کرده و از داخل برنامه درایو مربوط به کارت و محل فایلهای از دست رفته را تعیین کنید. پوشه تصاویر در گوشیهای همراه و دوربینهای دیجیتال معمولاً با نام DCIM مشخص میشوند. در صورتی که پوشه مورد نظر نیز از بین رفته باشد می توانید کل کارت حافظه را برای جستجو انتخاب کنید.
قدم پنجم: در صفحه آخر بر روی Scan کلیک کنید تا برنامه جستجوی فایلهای از دست رفته را برای شما آغاز کند. در صورتی که عکسهای از دست رفته شما بازیابی شود نام آنها در صفحه جستجو مشخص میشود. سلامت فایلهای پیدا شده نیز با رنگهای سبز، زرد و قرمز توسط نرم افزار مشخص میشود. در قسمت Advance نیز می توانید نوع فایلهایی که قصد پیدا کردنشان را دارید با استفاده از پسوندهای موجود فیلتر کنید.
قدم ششم: در مرحله آخر تمام فایلهایی را که می خواهید بازیابی کنید انتخاب کرده و گزینه Recover را کلیک کنید. در این قسمت برنامه از شما یک آدرس جدید میخواهد که بتواند فایلهای بازیابی شده را در آن قرار دهد. بهتر است در این مرحله، محل مورد نظر برای بازیابی فایلها را مجدداً کارت حافظه انتخاب نکرده و یک محل در کامپیوتر خود را برای این کار تعیین کنید.
معمار و مجری این مجتمع مسکونی ارگانیک (طبیعی) که در شمال شهر تهران و منطقه نیاوران قرار دارد، محمدرضا نیکبخت است.
ساختمان مسکونی نیاوران، اثر محمدرضا نیکبخت که جزو منتخبین سایت جامعه جهانی معماران در سال ۲۰۱۲ نیز شناخته شد، از جمله آثار معماری معاصر ایران است که می تواند برانگیزاننده واکنشهای مختلفی باشد. اثری که تا حد زیادی، زیر سایه برخی ابعاد ژورنالیستی قرار گرفته و این امر گاهی مانع از به چشم آمدن ویژگیهای عمیقتر و معمارانه آن شده است.
معرفی گسترده این بنا در فضای مجازی بهعنوان بنایی که «بدون قطع حتی یک درخت!» ساخته شده است، بخشی از همین نگاه به این اثر است که البته بیراه نیست، اما بسنده کردن به آن ما را از وجوه دیگر این اثر محروم خواهد کرد. این نوشتار، هرگز قصد ارائه نقدی همه جانبه پیرامون این اثر ندارد، بلکه قصد آن اشاره به برخی وجوه قابل تامل اثر است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
باید پذیرفت که در نگاه اول، چیزی که درباره مجتمع مسکونی نیاوران خودنمایی میکند، حضور درختان با سابقهای است که مشخصا حفظ آنها پرهزینهتر و دشوارتر از حذف آنها بوده است و این اولین نکتهای است که تحسین ما را بر میانگیزد.
اما این تمام ماجرا نیست؛ اگر این ساختمان صرفا در پیچ و تاب خوردن حول درختان میانیاش متوقف مانده بود، میشد با آن بهعنوان یک اثر مفهومی برخورد کرد که مبین نوع نگاه خاص معمار به موضوع سایت و طبیعت یا احتمالا معماری است و دایره نقد و گفتوگو درباره آن را از پیرامون همین نگاه فراتر نبرد.
اما این بنا چیزی بیش از اشاره به یک ایده است؛ که در متر به متر وجوه دیدنیش، سرشار از جزئیات و موتیفهایی است که میتوان مدتی دراز را به تماشایش نشست. جزئیاتی که در نقطه به نقطه بنا حاضرند و تنها اگر عزم عکاسی از بنا را داشته باشیم متوجه کثرت غافلگیرکننده آنها میشویم.
به عبارتی وقتی به مجموعه مسکونی نیاوران نگاه میکنیم، صرفا در حال تماشای ایده یک معمار درباره برخورد با طبیعت نیستیم، بلکه در حال تماشای اثری هستیم که وجوه عینی آن چیزی کم از وجوه ذهنیاش ندارند و چه بسا غنیتر از آن هستند. ساختمان نیاوران صرفا خود را به مفاهیم انضمامی نمیآویزد و اصالتش، بیش از آنکه به ایدههای ذهنی متکی باشد، به گوشه گوشه جسمش متکی است. جایی که سنگ و گچ و آهن در هم میآمیزند و صحنههای جالب توجهی خلق میکنند.
به نظر میرسد بنا، زبان و بیان خودش را دارد، هر کجا که آجری به سنگی یا چوبی به گچی میرسد، حرفی از جنس آهن در میان است. آهنی که البته شخصیتی تازه به خود گرفته است. نگارنده به خاطر دارد که زنده یاد میرمیران با اشاره به قابلیتهای شیشه، یادآور میشد که مصالح جدید در ذات خود مشکلی ندارند و استفاده سخیف ما از آنهاست که ما را به دشمنی با آنها برانگیخته است. شاید در این اثر، شواهدی مقبول برای حقانیت این گفته بیابیم.
در این بنا، آهن و نبشی و ناودانی نه تنها سخیف به شمار نمیروند که از ساخت صنعتی خود جدا شده و حیثیت زیباییشناسانهای یافتهاند و نقش مهمی در تظاهر فرمی بنا ایفا کردهاند. همین مسئله درباره بلوکهای شیشهای، چوبهای صنعتی شده و انواع تکنولوژیهای نوین ساخت، مثل برش «لیزر» و «سی ان سی» صادق است.
البته ظهور مصالح در این ساخت زیباشناختی، لزوما به فاصله گرفتن آنها از کارکرد استاتیکیشان منجر نمیشود؛ برای مثال، ناودانیها در عین حال که با رنگ مشکی به تعادل و سرزندگی بصری بنا کمک میکنند و در عین حال که تمایز دو ماده متفاوت را به لحاظ بصری و مفهومی معنیدار میکنند، در محل و به گونهای استفاده شدهاند که حملکننده بار مصالح بالای خود هستند و به عبارتی میتوان گفت، مصالح در جایی میان زیبایی و ایستایی عمل میکنند. البته نیکبخت در این بنا علاوه بر زیبایی و ایستایی مصالح را در معرض کنش با عامل دیگری نیز قرار داده است.
به این ترتیب، ماهیت فضا و عناصر حاضر در آن مصالح پوستی یک دست و خنثی برای پوشاندن بنا نیستند و برعکس، نسبت به تغییرات در فضای مجاورشان حساس هستند و عکسالعمل نشان میدهند. نمای ساختمان از بیرون سنگهایی با قطع آجری است، اما در باغچهی میانی لحن بنا عوض میشود و با زبان سنگهایی نامنظمتر سخن میگوید.
با این حال، این تغییر لحن بیان به بیرون محدود نمیشود و داخل هم برای بنا معنیدار است، به طوری که استفاده از سنگهای بادبر در قسمت نزدیک به زمین احساس طبیعی بودن فضا را در آن قسمت افزایش میدهد؛ معمار به خوبی به این امر توجه نشان میدهد که ارتفاع پایین فضایی است که انسان میتواند در میان آن بایستد و بودن در جایی را تجربه کند که سمتی از آن درخت و سمتی دیگر بنا هست و همین مسئله کیفیتی به آن میدهد که موجب تمایز آن با قسمتهای مرتفعتر میشود.
نقطه قوت پروژه اما، زمانی پررنگتر میشود که به جانمایی فضاها در اطراف فضای درختان توجه کنیم؛ در این جانمایی، فضاهای مشاع و سیرکولاسیون در طبقه همکف و همچنین فضاهای اصلی سکونت در طبقات بالا، در لبه فضای تهی قرار گرفتهاند که این امر، هم موجب افزایش کیفیت این فضاها شده و هم فضای درختان را زندهتر، امنتر و معنیدارتر کرده است.
از سویی، قرار گرفتن فضاهای سیرکولاسیونِ همکف در لبه فضای درختان، امکان دیگری را برای معمار فراهم آورده است؛ ارتقا کیفیت فضای میانی با ایجاد تخلخل در جدارهها. در اینجا اشاره به سخن دیگری از سیدهادی میرمیران خالی از لطف نیست. او معتقد بود مهمترین خصلت معماری ایرانی «شفافیت» است. خصلتی که از نظر میرمیران از دوره هخامنشی تا قاجار در معماری ایران حاضر بوده است، زیرا عظیمترین آثار معماری ما هم به زعم او مثل «سنگ پا» متخلخل هستند.
البته نباید فراموش کرد که دیالکتیکی از تودهها و فضاها چنین کیفیتی را برای معماری ایران رقم زده است؛ ستونهای تنومند کناره رواق یا پنجرههای تهی میان دیوارهای ضخیم مثالهایی از این شفافیت هستند، یعنی به زعم خود میرمیران، معماری در بستری تاریخی در مسیر «کاستن از ماده و افزودن به فضا» حرکت میکرده است. در مجموعه مسکونی نیاوران، بنای قابل تاملی از منظر «شفافیت» قابل ملاحظه است. انگار فضای تهی میانی به جدارههای اطراف خود ضربه زده و آنها را در قسمتهایی به عقب هل داده است (همان رفتار تاریخی که حیاط مرکزی در قبال جدارههایش در پیش گرفته و ایوانها و رواقها را شکل میدهد). در اینجا گویی فضای باز میانی در تودههای اطراف خود نشت کرده است و البته در جواب آن تودهها نیز، در قالب پلههایی به سمت فضای میانی حرکت کرده و آن را برش دادهاند تا در خلال این رفت و برگشتها، نمایشی تمام عیار از درهم تنیدگی فضاها و تودهها به اجرا دربیاید. گویی چروکیدگیهای گچی ایجاد شده در زیر پلهها روایتگر همین نشت تدریجی عناصر در یکدیگر است.
طبقه همکف به لابی ورودی اختصاص داده شده است، ساختمان اداری مدیران، مراسم و سالن اجتماعات است. زیر زمین اول عمدتا برای پارکینگ و اتاقهای فروشگاه است، در حالی که زیر زمین دوم، علاوه بر پارکینگ شامل اتاق حرارت مرکزی، استخر شنا، جکوزی و سالن ورزش است.
با همهی اینها لازم به ذکر است با توجه به معماری امروز ایران چنین بناهایی که میرقصند تا دلی از درختی شکسته نشود، بسیار قابل احترام و ارزشمندند. امید است نه تنها درختی بیدلیل قطع نشود، بلکه برای ساختن بناهای ارزشمند دیگری در کشور عزیزمان نیز با تمامی عناصر طبیعت از جمله درختان مهربان باشیم .
این کشور جنگندههایی را در کلاسهای مختلف تولید کرده و "جی- 31" نمونهای از آن است که به عنوان یک هواپیمای جنگی استراتژیک شناخته میشود.
***مشخصات جنگنده "31-J"
جنگنده "جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)"، یک هواپیمای جنگی نسل پنجم ساخت چین بوده که طراحی آن مبتنی بر تلفیقی از سه جنگندهی "اف- 22 رپتور (F-22 Raptor)"، "اف- 35 (f-35 Lightning)" و "تی- 50 (T-50) است.
ارتش چین کار طراحی و ساخت جنگندههای نسل پنجم را با کار بر روی جنگنده "جی- 20 (J-20)" در سال 2011 آغاز کرد و ساخت جنگنده "J-35" از نظر اندازه و فیزیک کلی، چیزی شبیه "اف- 22" و "اف- 35" است.
"جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)" با طول قریب به 16 متر، طول بال 11 و نیم متر، ارتفاع قریب به 5 متر، طول کل بالها 40 متر، وزن کلی 17 تا 25 تن، سرعت 1.8 ماخ، برد عملیاتی قریب به 1800 تا 4 هزار کیلومتر، میتواند انواع سلاحها را با خود حمل کند.
سکان عمودی " V " شکل، بالهای کوچک تر، دماغه و ورودی های هوا شبیه به اف 35 جنگنده نسل پنجم چینی نشان از یک الگو برداری عمیق از جنگنده آمریکایی است. اما باید اضافه کرد که جنگنده چینی بر خلاف نمونه آمریکایی از دو موتور بهره می برد که این امکان را به نمونه چینی خواهد داد که بتواند با سرعت بیشتر و در مسافت های طولانی تر پرواز کند.
"واسیلی کاشین" کارشناس مرکز پژوهش های استراتژیکی و تکنولوژی روسیه درباره توانمندی روسیه در ساخت جنگنده های پیشرفته از جمله "جی-31" می گوید: "طراحی و تولید این جنگنده به عنوان اولین جنگده با سیستم های پیچیده، مدیون موفقیت چین در جاسوسی های سایبری می باشد." اشتیاق مهندسان چینی برای تولید این جنگنده از سالها پیش دیده می شد. چین با نمایش تصاویری از دومین جنگنده های نسل پنجم کشور خود نشان داد که بار دیگر اقدام به کپی برداری نموده است. در عکس هایی که از پرواز این جنگنده به چاپ رسید، شاهد شباهت مقیاس و بالهای این جنگده با جنگنده (F-35 ) ساخت ایالات متحده هستیم.
وی افزود: بسیاری، پیدایش مدل مشابه (F-35 ) را در چین پیش بینی می کردند. در سال 2009 شاهد جاسوسی سایبری، شکستن دیوارهای دفاعی شبکه پنتاگون و دزدی حجم زیادی اطلاعات درباره جنگنده (F-35 ) از یکی از شرکت های تولید کننده این هواپیما از سوی هکرهایی از چین بوده ایم. این خبر برای همگان خبر جدیدی نیست و این اولین باری نیست که چین اقدام به کپی برداری غیر مجاز می نماید. پیش از این تصور می شد که اطلاعات ربوده شده از سوی هکرهای چینی، برای طراحی و تولید این جنگنده به اندازه کافی نبوده ولی تنها می توان در کل چیزی شبیه به (F-35 ) را از نظر ابعادی و ظاهری تولید نمود.
سایت "میلیتاری تودی (Military- Today)" درباره جنگنده "جی- 31" میگوید: این اولین جنگنده رادارگریز ارتش چین بوده که در شرکت هواپیمایی "شینانگ" طراحی و تولید گردیده است.
این سایت با اشاره به اینه توسعه کمی و کیفی این جنگنده از سال 2007 آغاز شد. یادآور شد: چینیها به کمک اطلاعاتی که از جنگنده اف- 35 آمریکایی بدست آوردند، توانستند "جی- 31 " را طراحی و تولید کنند.
سایت "میلیتاری تودی (Military- Today)" با بیان اینکه جنگنده "جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)" در سال 2012 میلادی اولین پرواز عملیاتی خود را انجام داد، عنوان داشت: اطلاعات بسیار کمی از این جنگنده چینی وجود دارد.
سایت "میلیتاری تودی (Military- Today)" با اشاره به خصوصیات جنگنده "جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)" عنوان داشت: این جنگنده با طول 16 متر، ارتفاع 5.3 متر، سرعت 2 هزار کیلومتر بر ساعت، برد عملیاتی یک هزار و 800 کیلومتر ، دارای دو موتور روی "کلیموف آردی- 93 " روسی است.
سایت "میلیتاری تودی (Military- Today)" با اشاره به اینکه این جنگنده میتواند مأموریتهای مختلفی را انجام دهد، ادامه داد: از جنگنده "جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)" برای عملیات نظامی در ناو هواپیمابر "لیائونینگ" استفاده می شود.
***هر فروند جنگنده "جی-31" چند میلیون دلار قیمت دارد؟
چین علاوه بر توسعه قدرت نیروی هوایی خود، به دنبال فروش جنگنده های خود است. وبگاه "وانگ یی" در این زمینه گزارش داد: توسعه فناوری و ساخت هواپیماهای رادارگریز محدود به چند کشور دنیا است و "پکن" از چند سال قبل تلاش داشت به طور جدی وارد این عرصه شود.
این وبگاه با بیان اینکه تنها جنگنده نسل پنجم در بازار دنیا «اف – ۳۵» آمریکا است که فقط به برخی متحدان این کشور فروخته می شود، افزود: "جی – ۳۱" برای حضور در بازار و رقابت با محصولات مشابه با توجه به اینکه در سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ تعداد قابل توجهی از جنگنده های نسل سوم از رده خارج خواهند شد، ظرفیت های خوبی دارد.
بر اساس اطلاعات مندرج در این منبع خبری چینی زبان، قیمتی که برای جنگنده رادارگریز چینی تخمین زده می شود، رقمی بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار آمریکا است که در قیاس با نمونه آمریکایی اش، رقمی بسیار ارزان تر و قابل دسترس تر است.
به نظر میرسد ارتش چین با تولید جنگندههای نسل سوم به دنبال افزایش قابلیت رقابتپذیری با ارتش آمریکا در جهان است و تولید جنگنده "جی- 31 (J-31 Chinese Fighter)" نیز در همین راستا انجام شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.