حدیث قدسی می‌فرماید: ماه رجب را ریسمانی میان خود و بندگانم قرار داده‏‌ام؛ هر کس به آن چنگ زند، به وصال من رسد.

ماه رجب از جمله ماه‌های بسیار پر فضیلت در اسلام است که بسیاری از معصومان به ویژه پیامبر مکرم اسلام (ص) بر انجام اعمال عبادی در آن تاکید فراوان کرده‌اند.

تقویم و اعمال ماه رجب

مشروح تقویم و اعمال ماه رجب بنا بر منابع دینی به شرح زیر است:

روز اول: مطابق بعضی از روایات، روز ولادت امام محمد باقر (ع) در سال 57 هجری.

روز سوم: روز شهادت امام علی النقی (ع) در سال 254 هجری.

روز دهم: روز ولادت امام محمد تقی (ع) طبق بعضی از روایات.

روز سیزدهم: روز ولادت امیرمومنان علی بن ابی طالب (ع) در داخل کعبه؛ 12 سال قبل از بعثت رسول خدا (ص).

روز پانزدهم: مطابق برخی از نقل‌ها، روز وفات حضرت زینب کبری (س) در سال 63 هجری.

روز هجدهم: روز وفات جناب ابراهیم، فرزند رسول خدا (ص).

روز بیست و پنجم: روز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) در سال 183 هجری.

روز بیست و ششم: مطابق روایتی، روز وفات حضرت ابوطالب (ع).

روز بیست و هفتم: بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص).

ماه رجب و ماه‌های شعبان و رمضان، از ماه‌های بسیار پرفضیلت هستند و از تعبیرات بعضی از روایات این‌گونه برمی‌آید که ماه رجب در میان این سه ماه، امتیاز خاصی دارد؛ تا آنجا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر» و ماه مبارک رمضان «ماه امت».

اعمال مشترک این ماه

این اعمال که مخصوص روز معینی نیست بلکه در تمام ماه انجام می‌شود، بسیار است؛ از جمله:

در تمام ماه رجب، این دعا را بخواند: یا مَنْ یَمْلِکُ حَوآئِجَ السّآئِلینَ، ویَعْلَمُ ضَمیرَ الصّامِتینَ، لِکُلِّ مَسْئَلَة؛ ای که مالک حاجات خواستارانی و ای‌ که نهاد خاموشان دانی برای هر خواسته‌ای، مِنْکَ سَمْعٌ حاضِرٌ وَجَوابٌ عَتیدٌ. اللّهُمَّ وَمَواعیدُکَ الصّادِقَةُ واَیادیکَ الفاضِلَةُ؛ از جانب تو گوشی شنوا و پاسخی آماده است خدایا به حق وعده‌های راستت و نعمت‌های بسیار، وَ رَحْمَتُکَ الواسِعَةُ فَاَسْئَلُکَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَآلِ محمد؛ و رحمت وسیعت از تو خواهم که درود فرستی بر محمّد و آل محمد، واَنْ تَقْضِیَ حَوائِجی لِلدُّنْیا وَالاْخِرَةِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْء قَدیرٌ؛ و حوایج دنیا و آخرتم را برآوری که به راستی تو بر هر چیز توانایی.

همچنین رسول خدا (ص) فرموده‌اند: هر کس در ماه رجب 100 مرتبه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذِی لا إلهَ إِلاّ هُوَ، وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و در پایان صدقه‌ای بدهد، خداوند کارش را به رحمت و مغفرت پایان دهد و هر کس 400 مرتبه آن را بگوید فضیلت شهیدان را دارد.

همچنین ایشان فرمودند: کسی که در ماه رجب هزار مرتبه «لا اِلهَ اِلاَّ اللّه» بگوید، خداوند برای او حسنات فراوانی می‌نویسد.

در روایتی آمده است: «هر کس در ماه رجب، در وقت صبح، 70 مرتبه و شبانگاه نیز 70 مرتبه بگوید اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ اِلَیْهِ و پس از آن، دست‌ها را بلند کند و بگوید أَللّهُمَّ اغْفِرْ لی وَ تُبْ عَلَیَّ اگر در همان ماه رجب بمیرد، خداوند از او راضی خواهد بود...».

در طول این ماه هزار مرتبه بگوید «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ ذَاالْجَلالِ وَ الاْکْرامِ مِنْ جَمیعِ الذُّنُوبِ وَالاْثامِ» تا خداوند رحمان وی را بیامرزد.

«سیّد بن طاووس» در «اقبال» فضیلت فراوانی برای خواندن سوره «قل هو الله احد» در ماه رجب نقل کرده است. از جمله از رسول خدا (ص) روایت کرده است که هر کس با نیت پاک در ماه رجب، 10 هزار مرتبه سوره «قل هو الله احد» را بخواند، وارد عرصه قیامت شود در حالی که از گناه پاک باشد مانند روزی که از مادر متولد شده است و 70 فرشته به استقبال او می‌آیند و به وی بشارت بهشت را می‌دهند.

همچنین آن حضرت برای هزار بار خواندن سوره «قل هو الله احد» در این ماه و حتی 100 بار نیز پاداش زیادی ذکر کرد.

در روایتی از رسول خدا (ص) نقل شده است که آن حضرت فرمود: «هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد و چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در رکعت اول 100 مرتبه «آیة‌الکرسی» بخواند و در رکعت دوم 200 مرتبه «قل هو الله احد»، پیش از مردن جای خود را در بهشت می‌بیند و یا دیگری جای او را ببیند (و برای او توصیف کند)».

لیلة الرّغائب

اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرّغائب» گویند. رسول خدا (ص) در روایتی که فضیلت ماه رجب را بیان می‌کرد، فرمودند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» نامیدند.»

آنگاه رسول خدا (ص) اعمالی را برای آن شب به این کیفیت بیان فرمود: «روز پنج‌شنبه اول ماه را روزه می‌گیری. چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا 12 رکعت نماز می‌گزاری (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنا انزلناه» و 12 مرتبه «قل هو الله احد» را می‌خوانی. پس از اتمام نماز 70 مرتبه می‌گویی: أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَ عَلی آلِهِ آنگاه به سجده می‌روی و 70 بار می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمی‌داری و 70 بار می‌گویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ» بار دیگر نیز به سجده می‌روی و 70 مرتبه می‌گویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را می‌طلبی که ان‌شاءالله برآورده خواهد شد.

رسول خدا(ص) در فضیلت این اعمال فرمود: «کسی که چنین نمازی را بخواند، خداوند همه گناهانش را بیامرزد...»

عمره رجبیه

انجام «عمره»، در ماه رجب فضیلت فراوان دارد. طبق روایات اهل بیت (ع) «عمره» در ماه رجب فضیلتی هم‌ردیف حج (تمتع) دارد.

در روایتی از امام صادق (ع) آمده است: «اَفْضَلُ الْعُمْرَةِ، عُمْرَةُ رَجَب؛ با فضیلت‌ترین عمره، عمره در ماه رجب است».

شب اوّل ماه

انجام اعمالی در این شب با ارزش، مورد سفارش است.

اول: از رسول خدا (ص) نقل شده است که به هنگام رویت هلال ماه رجب، این دعا را می‌خواند: اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَیْنا بِالاَْمْنِ وَ الاْیمانِ، وَ السَّلامَةِ وَ الاِْسْلامِ، رَبّی وَ رَبُّکَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ؛ خدایا این ماه را بر ما نو کن به امنیت و ایمان و سلامت و دین اسلام پروردگار من و پروردگار تو (ای ماه) خدای عزوجل است.

و همچنین از آن حضرت نقل شده است که وقتی هلال ماه رجب را می‌دید، می‌فرمودند: اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فی رَجَب وَ شَعْبانَ، وَ بَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَ اَعِنّا عَلَی الصِّیامِ وَ الْقِیامِ، وَ حِفْظِ اللِّسانِ، وَ غَضِّ الْبَصَرِ، وَ لا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ؛ خدایا برکت ده بر ما در ماه رجب و شعبان و ما را به ماه رمضان برسان و کمکمان ده برای گرفتن روزه و شب زنده داری و نگهداری زبان و پوشیدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگی و تشنگی قرار مده.

دوم: غسل کردن

مرحوم «سیّد بن طاووس» می‌گوید در کتب «عبادات» روایتی از رسول خدا (ص) یافتم که آن حضرت فرمود: «هر کس درک کند ماه رجب را و در اول، وسط و آخر آن، غسل کند همانند روزی که از مادر متولد شده، از گناهان خارج گردد (و پاک شود).»

سوم: زیارت امام حسین (ع) در این شب فضیلت بسیار دارد.

چهارم: بعد از نماز مغرب، 20 رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار سوره «حمد» و یک بار سوره «توحید» بخواند. رسول خدا (ص) در پاداش این عمل فرمود: هر کس چنین کند، به خدا سوگند خودش، خانواده‌اش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود... و در قیامت به سرعت از صراط بگذرد.

پنجم: بعد از نماز عشا، دو رکعت نماز به‌جا آورد، در رکعت اول «حمد» و «الم نشرح» را یک مرتبه و سوره «قل هو الله احد» را سه مرتبه بخواند و در رکعت دوم، سوره‌های «حمد»، «اَلَم نشرح»، «قل هو الله احد» و «معوّذتین» (سوره‌های ناس و فلق) را یک‌بار بخواند و پس از سلام 30 مرتبه بگوید: «لا اله الاّ الله» و 30 مرتبه «صلوات» بفرستد.

رسول خدا (ص) فرمود: کسی که این عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را می‌آمرزد و از گناه پاک می‌شود.

ششم: 30 رکعت نماز بخواند، (هر دو رکعت به یک سلام) در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و یک مرتبه «قل یا ایّها الکافرون» و سه مرتبه «قل هو الله احد» را بخواند. در روایتی رسول خدا (ص) فرمود: هر مرد و زن مومنی چنین کند، خداوند تمام گناهان کوچک و بزرگ وی را می‌آمرزد و تا سال بعد، خداوند نامش را در فهرست «نمازگزاران» می‌نویسد و از نفاق پاک می‌شود.

هفتم: احیای شب اول ماه: «شیخ طوسی» در «مصباح المتهجّد» از امام صادق (ع) از جدش از امیر مؤمنان علی (ع) نقل کرده است که آن حضرت دوست داشت که در چهار شب از شب‌های سال، فارغ از هر چیز، به عبادت بپردازد شب اوّل ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان.

در حدیثی دیگر، از امام صادق (ع) نقل شده است که: «تا می‌توانی بر احیای شب‌های عید فطر، عید قربان و... شب اول رجب مراقبت کن».

هشتم: خواندن دعایی که از امام جواد (ع) نقل شده است که فرمود: مستحب است انسان، در شب اول رجب، با این کلمات، دعا کند: اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاَنَّکَ مَلیکٌ، وَاَنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْء مُقْتَدِرٌ، وَاَنَّکَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر یَکُونَ، خدایا از تو خواهم بواسطه آن که تو فرمانروایی و تو بر هر چیز توانایی و تو هر کاری را بخواهی می‌شود.

اَللّهُمَّ اِنّی اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ مُحَمَّد نَبِیِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، خدایا من بسویت رو کنم بوسیله پیامبرت محمّد پیامبر رحمت درود تو بر او و آلش

یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّی اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَی اللهِ رَبِّکَ وَرَبِّی لِیُنْجِحَ بِکَ طَلِبَتی، ای محمّد ای رسول خدا براستی من به تو رو آورده‌ام برای رفتن به درگاه خدا پروردگار من و تو تا بلکه بوسیله تو حاجت روا گردم...

شب سیزدهم

امام صادق (ع) فرمود: «خداوند به این امت سه ماه ارزشمند عطا کرد که به امت‌های قبل نداده بود و آن ماه‌ها، رجب، شعبان و ماه رمضان است و سه شب نیز به این امت عنایت کرد که به امت‌های پیشین نداده بود و آن شب‌های سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه است و همچنین سه سوره (بافضیلت و پرمحتوا) به این امت عطا کرد که به امّت‌های سابق نداده بود و آن سوره‌های «یس»، «مُلک» و «توحید» است، از این رو هر کس که میان این سه فضیلت جمع کند، میان بهترین عطاهای این امّت جمع کرده است».

از امام (ع) سوال شد: «چگونه می‌توان میان آنها جمع کرد؟»

فرمود: «در لیالی بیض (سه شب مزبور) در این سه ماه نماز بخواند. به این نحو که «در شب سیزدهم، دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعتی پس از سوره «حمد» این سه سوره (یس، ملک و توحید) را بخواند، و در شب چهاردهم، چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعتی «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند و در شب پانزدهم، شش رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و همان سوره‌ها را در هر رکعت بخواند».

امام (ع) در فضیلت این نمازها فرمود: «هر کس چنین کند فضیلت این سه ماه را به دست آورده و خداوند همه گناهانش را جز شرک می‌آمرزد».

روز سیزدهم ماه

روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین علی (ع) است و اولین روز از ایام البیض است. روزه گرفتن در این روز، و دو روز بعد، ثواب فراوانی دارد و هر کس که بخواهد عمل «امّ داوود» را بجا آورد باید این روز را روزه بگیرد.

روز چهاردهم ماه

روزه گرفتن در این روز پاداش فراوانی دارد. در روایتی از رسول خدا(ص) می‌خوانیم: «هرکس که روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند پاداشی به وی عنایت کند که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه بر قلبی خطور کرده باشد... .»

شب نیمه ماه

این شب، شب ارزشمندی است که چند عمل در آن وارد شده است.

اوّل: غسل.

دوم: احیای آن شب به عبادت که فضیلت بسیار دارد.

سوم: زیارت امام حسین (ع) که زیارت آن حضرت در شب و روز نیمه رجب مورد تأکید قرار گرفته است.

چهارم: شش رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در هر رکعتی «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند.

پنجم: بجا آوردن 30 رکعت نماز، که در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و 10 مرتبه سوره «توحید» را بخواند، در روایتی از رسول خدا (ص) پاداش فراوانی برای این نماز ذکر شده است.

ششم: 12 رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار «حمد» و یک بار «سوره» را می‌خوانی و پس از پایان نمازها هر یک از سوره‌های «حمد»، «فلق»، «ناس»، «توحید» و «آیة الکرسی» و همچنین سوره «قدر» را چهار مرتبه می‌خوانی و پس از آن، چهار مرتبه می‌گویی: سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لاَ اِلهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَکْبَر، سپس می‌گویی: أللّهُ أللّهُ رَبِّی، لا أُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً، ما شاءَ اللهُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظیمِ.

روز نیمه رجب

روز مبارکی که در آن چند عمل وارد شده است:

1 غسل کردن.

2 زیارت امام حسین (ع)؛ در روایتی از محمد بن ابی نصر نقل شده است که از امام رضا (ع) سوال کردم: «در چه ماهی زیارت امام حسین (ع) بهتر است؟» فرمود: «در نیمه رجب و نیمه شعبان».

3 بجا آوردن نماز جناب سلمان (همان گونه که در اعمال روز اوّل ماه رجب گذشت).

اعمال امّ داوود

از مهم‌ترین اعمال روز نیمه رجب، عمل «امّ داوود» است که به گفته علاّمه مجلسی: «شیخ صدوق»، «شیخ طوسی» و «سیّد بن طاووس» (ره) به سندهای معتبر آن را نقل کرده‌اند. این عمل برای برآمدن حاجات و رفع اندوه و غم، حلّ مشکلات و دفع ظلم ستمگران بسیار مؤثر است. (و به گفته «علامه مجلسی»، در کتاب «زاد المعاد»، بارها تجربه شده است.)

شب بیست و هفتم ماه رجب (شب مبعث)

شب مبعث از شب‌های مهمّ سال و بسیار ارزشمند است و اعمالی برای این شب نقل شده است:

اوّل: غسل کردن در این شب مستحب است.

دوم: «شیخ طوسی» در کتاب «مصباح المتهجّد» روایتی را از امام جواد (ع) نقل کرده است که آن حضرت فرمود: «در ماه رجب، شبی است که از تمام آنچه که خورشید بر آن می‌تابد بهتر است و آن شب، شب «بیست و هفتم» ماه رجب است که در صبح این شب، رسول خدا(ص) به رسالت مبعوث گردید و از شیعیان ما هر کس در آن شب عملی را انجام دهد، پاداش آن به اندازه عمل 60 سال خواهد بود.»

از آن حضرت سوال شد: چه عملی در آن شب بهتر است؟

فرمود: پس از نماز «عشا» وقتی که خوابیدی، پیش از نیمه شب، یا پس از نیمه آن از خواب برمی‌خیزی و 12 رکعت نماز می‌خوانی، در هر رکعتی، سوره «حمد» و یک سوره از سوره‌های کوچک مفصّل را می‌خوانی. آنگاه در هر دو رکعتی که سلام نماز را دادی، می‌نشینی و هفت مرتبه سوره «حمد» و هفت مرتبه «معوّذتین» (سوره فلق و ناس) و سوره‌های «توحید» و «کافرون» و سوره «قدر» و «آیة الکرسی» را هر کدام هفت مرتبه می‌خوانی. آنگاه هر حاجتی که داری از خداوند طلب کن.

سوم: 12 رکعت نماز است که نحوه آن در اعمال شب نیمه رجب، بیان شد.

چهارم: زیارت حضرت امیر مؤمنان علی (ع) در این شب، از افضل اعمال است. برای آن حضرت، در این شب سه زیارت نقل شده است.

روز بیست و هفتم ماه

بیست و هفتم رجب، روز مبعث است که روز بسیار شریف و با ارزشی است.

در روایتی از امام صادق (ع) روز مبعث به عنوان شریف‌ترین اعیاد یاد شده است. در هر حال بزرگان برای این روز، اعمالی ذکر کرده‌اند:

اوّل: غسل کردن در این روز مستحب است.

دوم: روزه. این روز در میان روزهای سال یکی از چهار روزی است که روزه گرفتن آن فضیلت بسیار دارد و پاداش فراوانی برای آن نقل شده است.

در روایتی از امام صادق (ع) می‌خوانیم: «هر کس در روز بیست و هفتم رجب روزه بگیرد، خداوند برای او پاداش روزه 70 سال را می‌نویسد».

سوم: زیاد صلوات فرستادن.

در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که: «در این روز روزه می‌گیری و بر محمد و آلش زیاد صلوات می‌فرستی.»

چهارم: زیارت رسول خدا و امیر مؤمنان (علیهما السلام) است.

پنجم: 12 رکعت نماز است.

از «ریّان بن صلت» نقل شده است که هنگامی که امام محمّد تقی (ع) در بغداد بود، روز نیمه رجب و روز بیست و هفتم رجب را روزه می‌گرفت و همه ملازمان و یاران آن حضرت نیز روزه گرفتند. آنگاه به ما فرمودند، 12 رکعت نماز بجا آوریم (هر دو رکعت به یک سلام) که در هر رکعت، «حمد» و «سوره‌ای» بخوانیم و هنگامی که نمازها به پایان رسید، هر یک از سوره‌های حمد، توحید و معوّذتین (فلق و ناس) را چهار مرتبه بخوانیم، آنگاه چهار مرتبه گفته شود: لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ، وَ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ; و چهار مرتبه: اَللهُ اَللهُ رَبِّی لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً و چهار مرتبه: لا اُشْرِکُ بِرَبّی اَحَداً.

ششم: 12 رکعت نماز دیگر: «شیخ طوسی»، از حسین بن روح (رحمه الله) روایت کرده است که در این روز 12 رکعت نماز بجا می‌آوری و در هر رکعت حمد و هر سوره‌ای که خواستی می‌خوانی و پس از هر دو رکعت و سلام نماز، می‌خوانی: اَلْحَمْدُ للهِِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فی الْمُلْکِ، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ، وَکَبِّرْهُ تَکْبیراً، یا عُدَّتی فی مُدَّتی یا وَلیّی فی نِعْمَتی، یا غِیاثی فی رَغْبَتی، یا نَجاحی فی حاجَتی یاحافِظی فی غَیْبَتی، یاکافِیَّ (کافِیَ) فی وَحْدَتی، یااُنْسی فی وَحْشَتی اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتی فَلَکَ الْحَمْدُ، وَ اَنْتَ الْمُقیلُ عَثْرَتی فَلَکَ الْحَمْدُ وَاَنْتَ الْمُنْعِشُ صَرْعَتی فَلَکَ الْحَمْدُ، صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاسْتُرْ عَوْرَتی، وَ آمِنْ رَوْعَتی، وَ اَقِلْنی عَثْرَتی، وَ اصْفَحْ عَنْ جُرْمی، وَتَجاوَزْ عَنْ سَیِّئاتی فی اَصْحابِ الْجَنَّةِ، وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذی کانُوا یُوعَدُونَ.

وقتی که نماز و دعا پایان یافت، هر یک از سوره‌های حمد، اخلاص، معوّذتین، کافرون، انّاانزلناه و آیة الکرسی را هفت مرتبه می‌خوانی. سپس هفت بار می‌گویی: لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ و آنگاه هفت مرتبه می‌گویی: اَللهُ اَللهُ رَبِّی لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً. پس از آن، هرچه از خدا می‌خواهی طلب نما.

هفتم: دعایی است که وقتی امام موسی بن جعفر (ع) را در روز 27 رجب سال 179 هجری از مدینه به سوی بغداد حرکت دادند، آن را خواند: یا مَنْ اَمَرَ بِالْعَفْوِ وَالتَّجاوُزِ، وَضَمَّنَ نَفْسَهُ الْعَفْوَ وَالتَّجاوُزَ، یا مَنْ عَفی وَتَجاوَزَ، اُعْفُ عَنّی وَتَجاوَزْ یا کَریمُ، اَللّهُمَّ وَقَدْ اَکْدَی الطَّلَبُ، وَاَعْیَتِ الْحیلَةُ وَالْمَذْهَبُ، وَدَرَسَتِ الاْمالُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ اِلاَّ مِنْکَ، وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ ...

روز آخر ماه

در این روز، نماز جناب سلمان را بجا می‌آوری. همچنین روزه نیز در این روز پاداش فراوان دارد، امام رضا (ع) فرمود: «هر کس روز آخر ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند گناهانش را می‌آمرزد».

اما در فضیلت این ماه


ماه رجب یکی از ماه‌های حرام است که آغاز و ادامه جنگ در آن با دشمنان اسلام حرام است (مگر جنگ دفاعی) و جنایات نیز در این ماه‌ها (ماه‌های حرام) دیه سنگین‌تری دارد.

پیغمبر اکرم (ص) ماه رجب را «ماه أصَبّ» نامیده‌اند زیرا رحمت خدا در این ماه بر امت فرو می‌ریزد.

از روایات متعددی که درباره روزه‌های ماه رجب حتی یک روز از آن وارد شده است، اهمیت فوق‌العاده این ماه و عبادت و خودسازی در آن کاملا روشن می‌شود که در اینجا به گوشه‌ای از آن اشاره می‌شود:

1- مرحوم «شیخ صدوق» به سند معتبر از امام صادق (ع) نقل می‌کند که یکی از یاران آن حضرت در اواخر ماه رجب خدمتشان رسید. چون نظر مبارک امام (ع) به او افتاد، فرمودند: آیا در این ماه روزه گرفته‌ای؟ عرض کرد: نه. فرمودند: آن قدر ثواب از تو فوت شده است که اندازه آن را کسی جز خدا نمی‌داند. این ماه، ماهی است که خداوند آن را بر سایر ماه‌ها برتری بخشیده و احترام آن را عظیم شمرده و برای روزه داشتن آن، پاداش‌های مهمی قرار داده است. آن مرد عرض کرد: آیا اگر در بقیه این ماه روزه بدارم، به بخشی از ثواب می‌رسم؟ امام (ع) فرمودند: آری. سپس ثواب‌های مهمی برای کسی که فقط روز آخر ماه یا دو روز آخر ماه یا سه روز آخر ماه را روزه بدارد، بیان فرمودند؛ مانند نجات از سکرات مرگ، عذاب قبر و لغزش بر صراط و شداید قیامت و نایل شدن به برائت و رهایی از آتش دوزخ.

2 - در حدیث دیگری آمده است: «رجب» نام نهری است در بهشت، از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‌تر. هر کس یک روز از این ماه را روزه بدارد، از آن می‌نوشد.

3- در حدیث دیگری از رسول خدا (ص) می‌خوانیم که هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، خشنودی عظیم خدا را به دست آورده است، خشم الهی از او دور می‌شود و درهای جهنم به روی او بسته خواهد شد.

4- هر کس سه روز از این ماه را که پنج‌شنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بگیرد، فضیلت بسیار دارد و همچنین در سایر ماه‌های حرام. در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است: هرگاه کسی نتواند در این ماه روزه بگیرد، هر روز 100 مرتبه این تسبیحات را بخواند، تا ثواب روزه آن را دریابد: «سُبْحانَ اللهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاَْعَزِّ الاَْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ منزه است خدای بزرگ، منزه است آن که تنزیه و تسبیح جز برای او شایسته نیست، منزه است خدای برتر و کریم‌تر، منزه است آنکه لباس عزت در بر دارد و شایسته آن است.»

از مجموع احادیث بالا و دیگر احادیث به خوبی روشن می‌شود که این ماه، ماه تهذیب نفوس و خودسازی و آغاز یک دوره جدید سیر و سلوک الی الله است که از ماه رجب آغاز و به ماه مبارک رمضان منتهی می‌شود. خوشا به حال آنان که قدر و منزلت این سه ماه را بدانند و از آن بهره کافی ببرند. 


تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
سابقه استفاده از ربات ها و خودروهای زمینی بدون سرنشین به جنگ جهانی دوم و زره پوش انتحاری "Goliath" باز می گردد؛ زره پوشی که با یک کابل ارتباطی به کاربر متصل و حاوی مقداری مواد منفجره بود. این زره پوش انتحاری برای از بین بردن پل ها، سنگرها، خودروهای زرهی و ساختمان ها توسط ارتش آلمان به کار می رفت. 
 
البته مشکلات زیادی که این ربات آلمانی از ابتدا در بحث هدایت و کنترل درگیر آن بود باعث شد تا پس از جنگ دوم جهانی این بخش از فناوری های نظامی آنچنان که باید مورد توجه قرار نگیرد.
 
 
بمب کنترل از راه دور Goliath
 
در دهه های اخیر و با توجه به پیشرفت ها و موفقیت های پلتفورم های بدون سرنشین خصوصا در بخش هوایی، بحث استفاده از خودروهای بدون سرنشین نیز مجددا مطرح شده و طراح های مختلفی در این بخش در نقاط مختلف دنیا در دست اجرا می باشد. اما در همین ابتدا ذکر این نکته بسیار مهم است که این بخش در مقایسه با پرنده های بدون سرنشین، از محدودیت های بسیار بیشتری برخوردار بوده و کشورهای دارای این فناوری و همچنین کاربران آن بسیار کم تر هستند. 
 
آمریکا به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در این بخش، چندین طرح را اجرایی کرده که از آن میان می توان به ربات رزمی TALON اشاره کرد که می تواند نقش هایی مثل شناسایی، نابودی بمب های کنار جاده ای و در صورت لزوم درگیری با نیروهای دشمن را به انجام برساند.
 
 
ربات رزمی TALON
 
امروزه یکی از نکات چالش برانگیز در بحث خودروهای بدون سرنشین، بحث هدایت و عبور از موانع گوناگون در روی زمین است. همانگونه که مشخص است، در آسمان این گونه پستی و بلندی ها وجود نداشته و حرکت به سهولت قابل انجام است. در زمان حرکت بر روی زمین، خصوصا در شرایط رزمی و سطوح ناهموار، مشکلات بسیاری در بحث کنترل ایجاد شده و در بسیاری از موارد افتادن در یک چاله مساوی است با پایان کار آن خودروی بدون سرنشین. 
 
به همین منظور بحث کنترل این خودروهای بدون سرنشین از فاصله دور یکی از چالشهای بزرگ این حوزه به حساب می آید.
 
نگاهی به ربات های نظامی در ایران
 
در جمهوری اسلام ایران نیز، طی سالهای اخیر تلاش های زیادی برای طراحی و ساخت ربات های مدرن نظامی صورت گرفته و همین چند ماه پیش بود که ربات های نیروی زمینی سپاه پاسداران در یک رزمایش، مورد تست عملیاتی قرار گرفتند. ربات رزمی سپاه از نظر ساختاری یک نمونه نسبتا کوچک به حساب می آید که بر روی زنجیر چرخ حرکت کرده و برد آن در حدود 5 کیلومتر است که به دوربین های ترمال و یک قبضه تیربار PKM نیز مجهز شده است.
 
در نگاه اول شاید برد این ربات، اندازه آن و یا سلاحی که حمل می کند آنچنان تاثیرگذار نباشد اما محل استفاده از این وسیله کجاست ؟
 
امروزه بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که تهدیداتی مثل حملات تروریستی، گروگانگیری و جنگ های شهری شکل جدیدی از نبرد بوده و در آینده نیز روز به روز این مسئله پر رنگ تر خواهد شد. در محیط جنگ شهری و نبردهای فاصله نزدیک، تله های انفجاری، سنگرهای تیربار، یگان های ضد زره دشمن و همچنین تک تیراندازها می توانند تهدیدات گسترده ای را برای نیروهای خودی ایجاد کنند.
 
یک نمونه زنده از این مسئله بحث نبردهای ارتش عراق و ارتش سوریه با گروه های تروریستی در این دو کشور است.
 
در بسیاری از موارد در یک سناریوی جنگ شهری، فاصله بین طرفین درگیر شاید کمتر از 500 متر باشد و اینجاست که وسایلی مثل ربات رزمی سپاه به کار می آید. این ربات در این فضا دارای برتری های زیادی است. اندازه آن کوچک است، به دلیل استفاده از موتورهای الکتریکی کم صدا و کم مصرف بوده و به دلیل اندازه کوچک و کم صدایی که به آن اشاره شد، کشف آن بسیار سخت خواهد بود.
 
 
ربات مسلح نیروی زمینی سپاه
 
ربات مذکور به راحتی می تواند از گوشه ای از میدان نبرد، خود را به دشمن نزدیک کرده در عین ارسال اطلاعات و در صورت لزوم با استفاده از گلوله های 45*7.62 تیربار PKM نصب شده بر روی آن که با دوربین آن هم خط شده و هدف گیری با آن انجام می شود، آتش موثری را علیه نفرات پیاده دشمن حتی برخی خودروهای غیر زره پوش شده اجرا کند.
 
اثر روانی حضور همچنین سلاحی را نیز نباید فراموش کرد.
 
با این اوصاف، دشمن دیگر با انسان ها سر و کار نداشته و در مقابلش تعدادی ربات کوچک حضور دارند که ممکن است از هر نقطه ای به سمت آنها شلیک کنند. البته فراموش نکنیم که تیربار PKM وزنی در حدود 9 کیلو دارد که البته با توجه حذف قنداق برای نصب بر روی ربات، بخشی از این وزن کاهش پیدا می کند. 
 
 
ربات شناسایی نیروی زمینی سپاه
 
البته ربات دیگر سپاه که در این رزمایش دیده شد، بزرگتر بوده و از ظاهر آن مشخص بود که به صورت خاص برای عملیات شناسایی طراحی و ساخته شده است. نصب یک سامانه شناسایی اپتیکی بر روی پایه ای که روی این خودرو چرخ دار نصب شده است موید این نکته می باشد.
 
نزاجا هم با نذیر وارد می شود
 
پس از آزمایش موفق ربات های رزمی و شناسایی  سپاه در جریان رزمایش پیامبر اعظم (ص) سپاه در سال گذشته، حالا نوبت نزاجا بود تا ربات شناسایی – رزمی خود را به نمایش دربیاورد. "نذیر" نام جدید خودروی بدون سرنشین شناسایی – رزمی نزاجاست که توسط جهاد خودکفایی این نیرو طراحی و ساخته شده است.
 
این ربات شناسایی و رزمی هم در مراسمی در محل سازمان جهاد خودکفایی نزاجا و هم در جریان رژه روز ارتش در تهران به نمایش درآمد. نکته جالب این است که مدل به نمایش درآمده در رژه برخلاف مدل اول که دارای 4 چرخ بود از 6 چرخ برخوردار بود و از نظر ظاهری نیز تفاوت هایی بین این دو مدل وجود دارد که احتمال نشان از وجود دو مدل از "نذیر" است. 
 
با توجه به عکس های موجود می توان به راحتی به این تفاوت ها پی برد.
 
 
ربات 4 چرخ نذیر
 
مسلما مدل 6 چرخه این خودروی بدون سرنشین از تحرک بالاتری برخودار بوده و احتمالا برای حرکت در سطوح با ناهمواری های بسیار بیشتر طراحی و ساخته شده است. 
 
"نذیر" می تواند یک قبضه تیربار 7.62 میلی متری، دو قبضه موشک دوش پرتاب ضد هوایی و یا دو قبضه موشک ضد زره را با خود حمل کند. این خودرو فاقد هر گونه اگزوز می باشد که نشان می دهد از موتور الکتریکی استفاده می کند. نذیر، به دلیل استفاده از موتورهای الکتریکی کم صدا و کم مصرف بوده و کشف آن نیز به همین دلیل سخت تر خواهد بود.
 
با توجه به تصاویر منتشر شده، مشخص است که سلاح های مورد نظر، درون این خودرو حمل می شوند و در زمان نیاز به استفاده دریچه های نصب شده بر روی آن باز شده و سلاح مورد نظر از درون "نذیر" خارج می شود.
 
 
ربات نذیر مسلح به دو فروند موشک دوش پرتاب
 
در چهار طرف این خودرو رزمی – شناسایی نارنجک اندازهای دود زا نصب شده است که می تواند در شرایط خطر استتار لازم برای این خودرو در برابر تهدیدات را به وجود آورد. بر اساس اعلام مسئولین "نذیر" بردی در حدود دو کیلومتر دارد و به نظر می رسد که از هدایت رادیویی برای کنترل از راه دور آن بهره گرفته می شود. 
 
در مقابل این خودروی "نذیر" نیز یک سامانه شناسایی اپتیکی نصب شده است که توان شناسایی و هدف گیری در شب و روز و آب و هوای نامساعد را در اختیار آن قرار می دهد. همچنین در مراسم رژه امسال ارتش، یک دستگاه خودروی تاکتیکی سفیر به عنوان خودروی فرماندهی سامانه بدون سرنشین نذیر حضور داشت که نشان می داد می توان در شرایط اضطراری، از توان سفیر برای یدک کشیدن این ربات استفاده کرد.
 
 
ربات نذیر در رژه روز ارتش با 6 چرخ به همراه خودروی کنترل
 
اما یکی از قابلیت های بسیار جالب این خودرو که می تواند در میدان نبرد بسیار موثر و حیاتی باشد ، بحث توان حمل محموله ای به وزن 600 کیلوگرم توسط این خودروی بدون سرنشین است. 600 کیلوگرم بار در میدان نبرد وزن بسیار زیادی، خصوصا برای نیروهای پیاده محسوب می شود.
 
مهمات، غذا، کمک های اولیه پزشکی و یا بار همراه سربازان می تواند بخشی از محموله ای باشد که این خودرو آن را حمل کند. در شرایط جنگی رساندن این حجم از محموله به نیروهای درگیر در خط مقدم و یا کم کردن این حجم از بار از دوش سربازان نقش بسیار موثری در افزایش توان رزمی یگان ها خواهد داشت. 
 
البته یک نکته درباره ربات های رزمی ارتش وجود دارد که آنها را در بخش عملیات مشترک بسیار توانا می کند. برخلاف ربات های رزمی سپاه که فعلا در بخش رزمی به یک تیربار PKM مجهز شده اند، ربات نذیر می تواند هم به تیربار، موشک دوش پرتاب ضد هوایی و موشک ضد زره مسلح شود. وارد کردن هر سه مدل رزمی از این ربات در میدان نبرد می تواند توان تهاجمی و تدافعی نیروهای مسلح کشور را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد.
 
در نبردهای شهری و یا در فضاهای بسته و پوشیده مثل کوهستان و یا جنگل این خودروهای بدون سرنشین توان استتار و منتظر ماندن برای مدت طولانی را دارند. با توجه به توان حمل سلاح های گوناگون این خودروها می توانند با طیف مختلفی از تهدیدات مثل بالگردها ، تانکها و زره پوش ها و همچنین نیروهای پیاده درگیر بشوند. در حقیقت با استفاده از این ربات ها می تواند مساحت زیادی از نقاط پرخطر مرزی و یا درصورت به وجود آمدن شرایط جنگی در محل رزم را پوشش داد. 
 
نباید فراموش کرد که در یک سناریوی نبرد تمام عیار نیروی های متخاصم به تنهایی وارد عمل نشده و معمولا ترکیبی از واحدهای هوایی و زمینی شامل پیاده نظام و زرهی به یک نقطه حمله می کند. امکان نصب سه مدل از تسلیحات مختلف بر روی ربات نذیر انعطاف پذیری نیروهای خودی در هر سناریوی تدافعی و یا تهاجمی شدیدا افزایش خواهد داد.
 
طبیعی است که این خودروهای بدون سرنشین گرسنه یا تشنه نمی شود، نیاز به خواب و استراحت ندارد، در زمانی که ثابت است هیچگونه صدا و یا ریسک خاص شناسایی ندارد و به دلیل استفاده از سامانه های الکترونیکی می تواند زمان زیادی را به عملیات بپردازد.
 
همچنین باید به این نکته توجه داشت که تمام این عملیات ها را می تواند توسط یک نفر که در فاصله دوری نشسته انجام داد و بدون به خطر انداختن جان نیروها، از مساحت بسیار زیادی حفاظت کرد.
 
نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کرد افزایش حجم استفاده از سامانه های بدون سرنشین در کشور است که پیش از این در هوا و دریا شاهد آن بودیم و امروز نیز در زمین شاهد تلاش های سپاه و ارتش در این بخش هستیم. فناوری های رباتیک و هدایت بدون سرنشین از جمله علوم بسیار پیشرفته در جهان به حساب می آید و می توان از سریز فناوری و دانش در این بخش استفاده های فراوانی در سایر بخش های نظامی و غیر نظامی کرد.
 
فراموش نکنیم که علوم رباتیک و استفاده از وسایل بدون سرنشین نظامی ، خصوصا در بخش زمینی ، امروزه در اختیار تعداد بسیار محدودی از کشورها بوده و جمهوری اسلامی ایران با رونمایی از ربات رزمی - شناسایی نذیر نشان داد که به خوبی به این فناوری پیشرفته مسلط شده است.
 

 

از سوی دیگر، ربات رزمی سپاه و ربات نیروی زمینی ارتش، دارای وظایفی مکمل هم هستند که این توجه به ظراحی و ساخت با نگاهی به ساختار و ماموریت های مختلف هر دو نیرو، نوید این را می دهد که در آینده نزدیک بتوان بخش قابل توجهی از ماموریت های محوله به دو نیرو در مناطق خاص جغرافیایی کشور را به ربات های رزمی سپرد.

 



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 اپل امسال نسخه جدید سیستم عامل موبایل خود یعنی آی او اس 9 (iOS 9) را معرفی خواهد کرد.بنا به شنیده ها ، اپل در iOS 9 تاکید خود را روی برطرف کردن باگ ها و ارتقای سطح عملکرد آیفون ها و آیپدها گذاشته است و همچنین در صدد است تا بتای عمومی ورژن بعدی آی او اس خود را منتشر کند. بدین ترتیب کاربران عادی هم می توانند پیش از عرضه رسمی این پلتفرم با آن کارکرده و ایرادات احتمالی را گزارش کنند.اما iOS 9 چه ویژگی های جدیدی خواهد داشت ؟ در این مطلب می خواهیم 13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 اپل ببینم را به شما معرفی کنیم.در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

1. منوی تنظیمات قابل جستجو و ساده تر


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

اپلیکیشن تنظیمات در آی او اس بسیار گسترده است و پیدا کردن آیتم مورد نظر در آن کار ساده ای نیست، برخی از اپ ها ممکن است در چندین پوشه مختلف قرار گرفته باشند که این کمی کاربر را گیج و سردرگم می کند. گفته می شود اپل قرار است ویژگی جست وجوی Spotlight خود را در بخش تنظیمات سیستم عامل آی او اس 9 بیاورد تا پیدا کردن آیتم ها آسان تر شود.

2. سیری فعال تر با حافظه ای قوی !

13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

سیری، دستیار دیجیتال هوشمند سخنگوی آی او اس، از پایه اطلاعاتی قوی برخوردار است اما در واقع حافظه خوبی ندارد. سیری نمی تواند سوال هایی که قبلا از آن شده است را به خاطر آورد و رسما در حال تبدیل شدن به یک سرویس "پرسش و پاسخ” می باشد, در صورتیکه قرار نبود سیری اینگونه باشد، او باید یک دستیار و همراه مجازی باشد و بتواند کاربر را در انجام کارهایش به طرزی موثر کمک کند.انتظار می رود دستیار صوتی اپل در iOS فعال تر شده و حافظه خوبی داشته باشد !

3. استفاده از سیری توسط سرویس های طرف سوم

13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

اپل پیش از این با آی او اس 8 , تجربه تعامل با سرویس های طرف سوم را داشته است، سیری اکنون به لطف سرویس شناسایی موزیک Shazam میتواند تشخیص دهد کدام آهنگ در حال پخش است و به شما آپشن هایی را ه می دهد تا آن موزیک را در سرویس های مختلف مانند Spotify یا آیتونز پلی کنید. بنابراین همین رویه هم برای آی او اس 9 ادامه خواهد داشت تا اینگونه، سیری بتواند آن دسته از کارهایی که اپل به طور مستقیم مدیریت نمی کند را بر عهده گیرد.

4. پشتیبانی از تراشه ان اف سی (NFC) برای آیفون


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

یکی دیگر از ویژگی هایی که به حمایت شرکت های طرف سوم نیاز دارد، تراشه ان اف سی (فناوری ارتباطات نزدیک میدانی) می باشد که در آیفون های مدل 6، 6 پلاس، ساعت هوشمند Apple Watch و همچنین آیفون های نسل بعدی که در سال 2015 عرضه خواهند شد وجود دارد. از آنجایی که iOS 9 از همه دستگاه های مجهز به فناوری ان NFC پیشتیبانی می کند، تولید تراشه ان اف اسی می توان به نواوری های جالبی ختم شود: ان اف سی می تواند به دستگاه ها اجازه دهد تا از طریق پایانه های فروشگاهی با هم ارتباط برقرار کنند و به همین دلیل طراحان انگیزه زیادی پیدا خواهند کرد تا تجربه های جدید و جالب متعددی از این فناوری موبایل خلق کنند.

5. گزینه های بهتر برای مصرف باتری

13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

همانطور که سیستم عامل خانگی او اس ایکس ماوریکس، تکنیک های جدیدی برای صرفه جویی در مصرف باتری برای نرم افزار اجرا شده روی مک ارائه داد، خیلی خوب می شود اگر سیستم عامل آی او اس هم از روش های جدیدی برای کمتر مصرف شدن برق پرده بردارد.

6. ” night mode ” در همه جا


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

کم کردن میزان روشنایی صفحه نمایش ممکن است تا حدی رضایت بخش نبوده باشد. اپل به احتمال زیاد قرار است با همکاری شرکت های طرف سوم، حالتی به نام "night mode” را ارائه دهد که کاربران دیگر مجبور نباشند هنگام خواب یا در مواقعی که نور کم است به صفحه روشن و سفید نمایشگر خیره شوند. با این مد، کاربران می توانند میزان روشنایی گوشی را با توجه به میزان نور در محیط اطراف سازگار کنند.

7. اصلاح گزینه ها در کیبورد


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

کیبورد آیفون در گوشه چپ پایین، یک آیکون دایره ای شکل دارد که وقتی روی آن کلیک می کنید می توانید گزینه های نوشتاری متن به زبان، اموجی (شکلک)، و یا هر کیبورد طرف سوم جدید دیگر که از آی او اس 8 به بعد دانلود کرده اید را ببینید. متاسفانه این منو کمی در هم و بر هم است و انتظار می رود این مشکلات در ورژن جدید آی او اس 9 اصلاح  و برطرف گردد.

8. گزینه ای برای از بین بردن اپ های تحت برند اپل (و دانلود مجدد آسان آن ها)


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

اپ های انحصاری اپل مانند Passbook، Tips، Stocks، FaceTime، iBooks، Compass، Maps، Health، Newsstand، و خیلی های دیگر برای یک گوشی آیفون در هنگام خرید ضروری است و باید هر گوشی آیفون آن ها را از همان ابتدا به طور پیش فرض داشته باشد اما باید راهی باشد که بتوان آن ها در صورت عدم نیاز یا پر شدن فضا، از گوشی حذف کرد (خصوصا ورژن های 16 گیگابایتی)، کاری که فعلا امکان پذیر نیست.

9. برطرف کردن مشکلات سرویس iTunes Match


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

iTunes Match، به شما امکان انتقال آهنگ هایی که شما با فروشگاه آیتونز خریداری نکردید را به حافظه کلاد می دهد. مثلا اگر شما موسیقی های خود را از طریق سی دی و … خریداری کردید و در آیتونز قرار دادید از طریق این قابلیت می توانید آن ها را در این سرویس کلاد ذخیره سازی کنید و یا به طور آفلاین بدان ها گوش دهید که البته باید ۲۵ دلار به طور ماهیانه برای دریافت آن پرداخت کنید. منتها این کار بسیار نامنظم و بهم ریخته صورت می گیرد و ممکن است برخی موزیک ها در اثنای همگام سازی، از گوشی شما بپرند که دانلود مجدد آن ها از میان کلی آیتم در حافظه کلود کاری بسیار دشوار است. اپل باید در سیستم عامل آی او اس 9 این مشکل را برطرف سازد.

10. کاغذ دیواری های جذاب تر


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

کاغذ دیواری (Wallpaper) های آیفون به نظر عالی اند اما اپل، آپشن های درون سازه ای انیمیشنی بسیار کمی را لحاظ کرده است. این شرکت قرار است در آی او اس 9، چندین کاغذ دیواری انیمیشنی جالب و عالی با حال و هواهای مختلف را ارائه دهد.

11. نمای افقی برای آیفون 6

13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

اگر این قابلیت در آی او اس 9 آورده شود، دارندگان آیفون 6 پلاس می توانند گوشی را به سمت چپ یا راست کج کنند و آنگاه خواهند دید که کل رابط کاربری شان به همان سمت نمایش داد خواهد شد که به این حالت،نمای افقی یا "Landscape view” می گویند. اینگونه دیگر نیازی ندارید وقتی به سمتی قرار گرفتید که منوی گوش را درست نمی بینید، سرتان را به همان سمت بپرخانید، بلکه خود نمایشگر این کار را برایتان می کند، درست مانند صفحه کیبوردتان که در صورت تمایل کج می شود. البته قرار است این ویژگی تنها برای دو آیفون 6 و 6 پلاس که نمایشگر بزرگ تری دارند باشد.

12. نقشه اپل بهتر با آپشن های حمل و نقل عمومی


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

داده های سرویس نقشه یابی Apple Maps مدام در حال بهتر شدن است اما شرکت اپل همچنان برای وصل کردن نقاط به یکدیگر نیاز به کمک دارد. سال هاست که شایعه شده است این شرکت قرار است در آینده گزینه هایی را در این سرویس اضافه کند که کاربران بتوانند مسیر های خود را طریق وسایل نقلیه عمومی یا جاده های مخصوص دوچرخه سواری بروند. دو ویژگی اصلی در سرویس نقشه یابی گوگل مپس که اپل آن را از قلم انداخته بوده است. حال شاید در آی او اس 9 این دو مورد لحاظ گردد.

13. قابلیت سفارشی سازی همه دکمه ها و کنترل های بخش Control Center


13 ویژگی که انتظار داریم در iOS 9 ببینیم

بخش Control Center از ویژگی های بسیار کاربردی بود که در آی او اس 7 پدیدار گشت.شما با استفاده از این بخش میتوانید براحتی روشنایی نمایشگر آیفون خود را تنظیم کرده، موزیک مورد علاقه خود را انتخاب و پخش نموده، و یا حتی چراغ قوه یا همان فلش تان را نیز روشن یا خاموش کنید. این کار تنها با سوایپ کردن انگشتان از پایین با بالا روی نمایشگر انجام می گیرد. اما همانطور که پیش از این گفتیم، آیفون از آپشن ها و هدایتگرهای متعددی در بخش تنظیمات برخوردار است و خوب می شود اگر کاربر این توانایی را داشته باشد تا گزینه های موجود در بخش Control Center را اضافه یا حذف کند.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قطعا تا کنون با پدیده IoT یا Internet of Things که در فارسی به اینترنت اجسام و اشیا معنی شده است آشنا شده اید و از تاثیرات آن بر روی کار و زندگی بشر آگاه هستید. اما این پدیده به واقع چه معنی و مضامینی را در بر دارد و دقیقا به چه ترتیبی دنیا ما و زندگی روزمره ما را تحت تاثیر خود قرار میدهد؟

 در ابتدا شاید لازم باشد که به شکل دقیق IoT را معنی کنیم. در اولین معنی، IoTمتضمن ارتباط هر دستگاهی که قابلیت ارتباط با اینترنت یا یک دستگاه دیگر را دارد، میباشد و واژه Things در Internet of Thingsدققا به معنی همین دستگاه ها و اشیایی است که در طول روز پیرامون خود میبینیم.

همه دستگاه ها از جمله گوشی های هوشمند، ماشین های لباسشویی، یخچال ها و سایر تکنولوژی های پوششی در حال حاضر توان بالقوه ارتباط با اینترنت یا دستگاه دیگر را دارا هستند و همه اینها در بستری در شبکه قرار خواهند داشت که مبنای Internet of Things را تشکیل میدهند:

پدیده IoT چه تهدیدات جدیدی را متوجه دنیای ما میکند؟

تهدیدات امنیتی بالقوه IoT

در حالی که این پدیده میتواند بسیاری از امور را برای انسان ساده سازد و کمک شایانی در زندگی روزمره باشد، اما چالش های خود را نیز به دنبال دارد. یکی از این چالش ها که باید بسیار جدی گرفته شود، موضوع امنیت است. اگر قرار است میلیاردها دستگاه در آن واحد با هم و با اینترنت در ارتباط باشند، موضوع حفظ حریم خصوصی و اطلاعات چه خواهد شد؟

طبق گزارش Ernst & Young – اینجا – تا سال 2020 تعداد 20 میلیارد دستگاه به شکل وایرلس به هم متصل خواهند شد. این گزارش اشاره کرده است که IoT حتی تهدیدات امنیتی بیشتری را نیز به دنبال دارد زیرا درگاه های ورودی چندگانه و سیستم های چند گانه را به هم مرتبط میکند.

این موضوع منجر به آن میشود که مسیرهای مختلف برای هکرها در راستای حمله به شبکه های ارتباطی متصل به هم و از طریق یافتن حفره های امنیتی فراهم شود. اما این حفره های امنیتی در کجا قرار دارند؟

محاسبات ابری یا Cloud

امروزه دیگر هر کاربری با محاسبات Cloud و ابزارهایی همچون Dropbox و Google Drive آشنا هست و از تسهیلاتی که این ابزارها در اختیار کاربر میگذارند آگاه است. اما همیشه با راحتی یک سختی هم وجود دارد و این سختی در اینجا همان تهدیدات امنیتی است. به ویژه آنکه استانداردهای امنیتی در فضای کلاود به شدت متفاوت با استاندارهای امنیتی کاربران است.

گزارش Ernst & Young اشاره کرده است که با بالا رفتن حجم اطلاعاتی که تولید و ذخیره میشود سرورهای محل ذخیره این اطلاعات باید همواره بروزرسانی شده و امنیت آنها مرتب برقرار شود. به ویژه آنکه با برقراری ارتباطات شخصی و مداوم از طریق ای سرورها خطرات بیشتری نیز در کمین است و ضرورت کاربست اقدامات امنیتی مضاعف از سوی کاربران بیش از همیشه احساس میشود.

پدیده IoT چه تهدیدات جدیدی را متوجه دنیای ما میکند؟

دستگاه های موبایل و هوشمند

از آنجایی که دستگاه های موبایل یکی از اولین نمونه های IoT بوده و هستند، برخی پیچیدگی ها را برای متخصصان IT به وجود آورده اند. اگر موبایل شما به تنهایی از امنیت کافی برخوردار باشد، این موضع هیچ اهمیتی ندارد، زیرا وجود یک حفره امنیتی در یک دستگاه موبایل دیگر که دستگاه شما با آن متصل است، میتواند عملا به معنی نفوذ به موبایل شما نیز باشد و از آنجایی که امروزه دستگاه های موبایل در سطحی وسیع به هم مرتبط هستند این موضوع بسیار جدی است:

پدیده IoT چه تهدیدات جدیدی را متوجه دنیای ما میکند؟

در واقع هر چه بیشتر از دستگاه های مرتبط با هم استفاده کنید راه نفوذ و ورود هکرها از طریق حفره های امنیتی آسان تر خواهد بود. این در حالی است که App های موبایل نیز یک خطر امنیتی مضاعف را به وجود آورده است و هرچه تعداد بیشتری App بر روی گوشی خود داشته باشید به این معنی است که احتمالا حفره های امنیتی بیشتر و حتی کدهای مخرب بیشتری بر روی گوشی خود دارید.

زیرساخت ها

در حال حاضر حجم بسیار بالایی از سیستم های تکنولوژیک در حال عمل از آدرس های IP استفاده میکنند تا قادر به دسترسی از خارج شبکه باشند. به این ترتیب نه تنها یک اداره یا نهاد به تنهایی میتوان هدف یک حمله سایبری قرار بگیرد، بلکه از این طریق کل یک زیر ساخت همچون شبکه حمل و نقل هوایی یا شبکه انتقال برق و سایر سیستم های اتوماسیون میتواند مورد حمله و سوء استفاده قرار بگیرد.

نمونه این نوع از حمله سایبری هرچند هنوز به شکل گسترده دیده نشده است، اما در گزارش های مختلف از سوی شرکت های امنتیتی همچون کسپرسکی بارها اشاره شده است که تلاش های جدی از سوی هکرها برای نفوذ به این زیر ساخت ها کشف و خنثی شده است. هیچ نیازی به توضیح فاجعه ای که از قبل نفوذ یک گروه مخرب هکری به سیستم انتقال برق یا حمل و نقل هوایی به وجود خواهد آمد نیست:

پدیده IoT چه تهدیدات جدیدی را متوجه دنیای ما میکند؟

 

در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که اگر چه IoT دروازه بزرگ و مهمی را برای ورود به دنیایی با قابلیت های بیشتر برای بشر باز کرده است اما در عین حال تهدیداتی بزرگتر از همیشه را نیز متوجه زندگی ما کرده است. در این میان اولین قدم برای فرار از این تهدیدات این است که هر فرد و هر نهادی به شکل انفرادی خود را مسئول صیانت و حفاظت از همه اطلاعات بداند. همچنین نکته ای که بارها و بارها از سوی متخصصان امنیتی به آن اشاره شده، یعنی اقدامات پیشگیرانه و استفاده از عقل سلیم در برقراری ارتباطات مهمترین نکته برای خنثی کردن این تهدیدات است.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قدرت های بزرگ دنیا همواره از جاسوس بازی بهره می برده اند حتی همین الان هم این احتمال وجود دارد که از شیوه های نرم افزاری آنلاین استفاده می کنند بطوریکه حتی ماهیت فیس بوک، وایبر و حتی بازی انگری بردز زیر سوال است اما قدیم ها از جاسوس ها و ابزارهای جاسوسی جالبی استفاده می کرده اند. با ابزار جاسوس‌های بین‌المللی از سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف همچون شوروی سابق و آلمان که در موزه‌ای در شهر اوبرهاوزن به نمایش درآمده آشنا شوید. کفش جاسوسی دوربین‌دار، شیشه‌ شیر کودکی که شلیک می‌کند و ... را ببینید.


کفش جاسوسی متعلق به "کا‌‌ گ‌ ب" در سال ۱۹۵۰ میلادی
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
دوربین کوچک داخل پاشنه کفش به یک حفره ریز در کناره کفش متصل است. به این ترتیب مامور کا ‌‌گ ‌ب (سرویس اطلاعاتی شوروی سابق) از هدفی که در اطراف او بود، بدون جلب توجه عکس می‌گرفت.


این کیف تنها یک کیف‌ دستی ‌زنانه معمولی نیست
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
وسط گل حک شده در کناره این کیف‌ دستی، عدسی یک دوربین‌مخفی کوچک قرار دارد. این کیف‌ دستی زنانه متعلق به سرویس امنیتی آلمان (Bundesnachrichtendienst به‌طور اختصاری: BND) است.


دوربین‌مخفی در کیف‌ دستی زنانه متعلق به سرویس امنیتی آلمان
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
از زاویه بالا در این عکس، بدنه دوربین تعبیه شده داخل کیف‌ دستی زنانه پیدا است.


شیشه‌ شیر کودکی که شلیک می‌کند
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net
سلاحی که به شکل شیشه‌ شیر کودک ساخته شده است. شیشه‌ شیر کودک پوشش مناسبی برای حمل‌ و نقل سلاح توسط جاسوس تلقی شده است.


سلاحی به شکل ساعت‌ مچی
گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org
در سال‌های گذشته جاسوس‌ها این گونه ساعت‌ها را سلاحی محبوب برای محافظت از خود می‌دانستند.


تیراندازی با قلم
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
هدف اصلی استفاده از این قلم‌ها نه نوشتن بلکه تیراندازی است. ویژگی این قلم‌ها امکان آن برای کشیده شدن سریع ماشه است.


وسایل مورد نیاز یک مامور "کا‌ گ ‌ب" در سال ۱۹۷۰
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
در جعبه طلایی یک ساعت قرار دارد که به ماموران ویژه کا ‌‌گ ‌ب (سرویس اطلاعات شوروی سابق) در کنار نشان مخصوص کا ‌‌گ ‌ب داده می‌شد. کارت هویت اعضای کا گ ‌ب از دیگر وسایل مورد نیاز ماموران این سازمان بود. داخل ساعت‌ مچی زنانه ماموران کا ‌گ ‌ب نیز محفظه‌ای مخفی برای قرار دادن قرص وجود داشت.


کیف گریم
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
جاسوس‌ها باید گاهی اوقات تغییر چهره بدهند. زیر این چمدان، در لایه‌ای پنهان، سرویس کامل گریم وجود دارد. از این کیف تا سال ۱۹۸۶ میلادی استفاده شده است.


ساعت‌هایی برای جاسوسی
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
استراق سمع با ساعت.


کلت کوچک زنانه
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
این سلاح در سال ۱۸۸۰ میلادی ساخته شده است. جاسوسان زن به دلیل کوچکی و جا گرفتن آن در داخل کیف زنانه از استفاده می‌کردند.


این زیردریایی یک‌نفره را می‌توان تا کرد
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
روس‌ها از این زیردریایی یک‌نفره و "تاشو" تا سال ۱۹۹۳ استفاده می‌کرده‌اند.


کالاشنیکف طلایی
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net
کلاشنیکف طلایی با امضای میخاییل کالاشنیکف، سازنده "تفنگ خودکار ۴۷" موسوم به کلاشنیکف، در نمایشگاه اوبرهاوزن.


اتومبیل جیمز باند
گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org
آستون مارتین، اتومبیل محبوب جیمز باند، "مامور ۰۰۷"، در نمایشگاه اوبرهاوزن.


چاقو یا بادام‌زمینی؟
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
چاقویی کوچک با ظاهر یک بادام‌زمینی، ساخت ۱۹۷۰ میلادی در آمریکا.

دوربین‌ مخفی در سنجاق سینه
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
این سنجاق سینه مجهز به دوربین ساخت فرانسه است.


سلاحی متصل به دکمه سردست آستین
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
سلاحی کوچک متصل به دکمه سردست ساخت اتریش در نمایشگاه اوبرهاوزن.


شلیک با کلید
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
سلاحی به شکل کلید در ورودی کلیسا، ساخت آلمان در سال‌های بسیار دور.


سلاح به شکل مته‌ برقی
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
این سلاح در آلمان شرقی ساخته می‌شده است.


بازدیدکنندگان از تجهیزات جاسوسی
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
نمایی ازبازدیدکنندگان نمایشگاه سیر تحولات تجهیزات جاسوسی در شهر اوبرهاوزن. آماده‌سازی این نمایشگاه سه سال زمان برده است.


اتاق استراق سمع
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
بازسازی اتاق استراق سمع همراه با دستگاه‌های مختلف در نمایشگاه اوبرهاوزن.


دستگاهی قدیمی برای رمزگذاری و رمزگشایی نوشته‌ها
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net
رمزگذاری و رمزگشایی نوشته‌ها از کارهای معمول سرویس‌های جاسوسی است.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426503773608_256.jpg

محققان آمریکایی با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی، دست بیونیکی ارزان‌قیمت و کاربردی برای کودکان تولید کرده‌اند.

 

 گروهی از دانشجویان دانشگاه فلوریدای مرکزی (UCF)، روشی برای تولید دست الکترونیکی مجهز به حسگر عضله یافته‌اند که امکان انجام حرکات مختلف دست را فراهم می‌کند.

 

این دست بیونیک چاپی مخصوص کودکان با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی متوسط تولید می‌شود.

 

ساخت هر دست بیونیک بین 30 تا 50 ساعت بطول می‌انجامد؛ هزینه ساخت هر دست مصنوعی تنها 350 دلار است، این درحالیست که پروتزهای سنتی برای کودکان دست‌کم 40 هزار دلار قیمت دارند.

 

هر دست بیونیک بر اساس وضعیت دست و حتی شخصیت کودک، اختصاصی‌سازی می‌شود.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429436221940_8.jpg

محققان دانشگاه سنگاپور برای اولین‌بار اقدام به راه‌اندازی سایت آزمایش عملکرد خودروهای رباتیک کردند.

 

 محققان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) معتقدند، با توجه به گسترش روزافزون فناوری‌های مربوط به خودروهای رباتیک در جهان، انجام آزمایش‌های گوناگون برای سنجش ایمنی این خودرو‌ها در سایت آزمایش اختصاصی ضروری محسوب می‌شود.

 

سایت آزمایشی خودروهای رباتیک سنگاپور با هزینه‌ای بالغ بر 22 میلیون دلار برای انجام آزمایش‌های گسترده بر روی خودروهای رباتیک و سیستم کنترل ترافیک هوشمند طراحی و ساخته شده است.

 

این سایت به سیستم‌های فوق پیشرفته بی‌سیم مجهز است که رفتار خودروهای رباتیک در شرایط واقعی و در تعامل بی‌سیم با سیستم هوشمند کنترل ترافیک هنگام عبور از سطوح شهری را مورد بررسی و آزمایش قرار خواهد داد.

 

دکتر «لم یونگ» مدیر تحقیقات دانشگاه فناوری نانیانگ اظهار کرد: با توجه به هزینه‌های بالای این پروژه و تأمین زیرساخت‌های موجود، موفق شدیم تا بخشی از فضای دانشگاه را به سایت آزمایش خودروهای رباتیک تبدیل کنیم. در این سایت پیشرفته می‌توان حداکثر رفتار 50 خودروی رباتیک را در تعامل با سیستم هوشمند ترافیک و در شرایط گوناگون مورد بررسی و آزمایش قرار داد.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426418184521_5.jpg

 

ابزار جداشدنی Glovys، یک فیلم مخصوص است که بر روی صفحه نمایش تلفن‌همراه قرار گرفته و تغییر در فشار وارده به صفحه را حس می‌کند؛ از این طریق کاربر می‌تواند حتی با پوشیدن دستکش، از تلفن خود استفاده کند.

  یک مبتکر اهل اسلوونی به نام «اسکار مارکو موزیچ» ابزار نوآورانه‌ای ارائه داده‌ که کاربران را قادر می‌سازد حتی با پوشیدن دستکش، از گوشی هوشمند خود استفاده کنند.

 

این وسیله از دو ورقه فیلم‌ مجهز به مدارهای شفاف تشکیل شده که این مدارها توسط فضایی کوچک از یکدیگر جدا شده‌اند. زمانی که کاربر ورقه فوقانی را فشار می‌دهد، این دو مدار یکدیگر را لمس کرده و بار الکتریکی تخلیه می‌کنند که این موضوع موجب فعال‌شدن صفحه لمسی گوشی می‌شود.

 

ابزار ابداعی این عمل را بدون استفاده از هیچ نوع باتری و بدون نیاز به مدرج‌شدن انجام می‌دهد.

 

ابزار Glovys با فشار دادن پدهای چسبنده موجود بر روی چهار گوشه آن، به گوشی هوشمند متصل می‌شود؛ این پدهای چسبناک را می‌توان شست و دوباره مورد استفاده قرار داد.

 

حق اختراع این فناوری به ثبت رسیده و مبتکر اسلوونیایی امیدوار است بتواند آن را بیشتر توسعه دهد. این محصول برای اکثر گوشی‌ها از آی‌فون 3 گرفته تا آی‌فون 6 پلاس در دسترس است و موزیچ به دنبال تولید نسخه‌های دیگر برای استفاده در سایر مدل‌های تلفن‌همراه، تبلت‌ها و ابزار پوشیدنی است.

 

قرار است این فناوری در اسلوونی تولید و در ماه دسامبر سال جاری میلادی به بازار عرضه شود.

 

 

 

 

ابزار Glovys

 

 

 

ابزار Glovys

 

 

 

ابزار Glovys برای استفاده از تلفن همراه با دستکش

 

 

 

ابزار Glovys برای استفاده از تلفن همراه با دستکش

 

 

 



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429516403585_3.jpg

امارات متحده عربی اوایل هفته جاری، مرکز فضایی این کشور را که برای نظارت بر مراحل آماده‌سازی مأموریت اکتشاف در مریخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت، افتتاح کرد.

 

 پیش‌تر شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست‌وزیر امارات متحده و حاکم دبی، قطعنامه‌ای را مبنی بر ساخت پایگاهی فضایی محمد بن راشد (MBRSC)، صادر کرده بود.

 

بر اساس این قطعنامه، این مرکز فضایی برای توسعه تحقیقات، پروژه‌ها و مطالعات در مورد فضا مورد استفاده قرار گرفته و از قصد امارات متحده برای پیشرفت‌دادن این بخش و ایجاد توانایی‌های ملی مرتبط با دانش و علوم فضایی خبر می‌دهد.

 

امارات متحده در نظر دارد به عنوان بخشی از استراتژی این کشور برای زمانی که ذخایر نفتی به پایان می‌رسند، به یک قدرت فضایی در منطقه تبدیل شود.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426333025511_9.jpg

محققان استرالیایی به رهبری پروفسور «کوروش کلانترزاده» از موسسه فناوری سلطنتی ملبورن (RMIT)‌ و دانش‌آموخته دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف، کپسول‌های حس‌کننده گازی ارائه داده‌اند که داده‌ها را از درون روده مستقیما به یک تلفن همراه می‌فرستد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص، درمان و تحلیل سلامتی این عضو از بدن در اختیار محققان می‌گذارد.

 

 گازهای روده با سرطان، سندروم بدخیم و بیماری التهابی روده مرتبط هستند و می‌توانند به نشانگرهای زیستی کلیدی برای ارزیابی سلامتی کلی این عضو تبدیل شوند.

 

فناوری جدید کلانترزاده و همکارانش از دانشگاه‌های موناش و موسسه فناوری سلطنتی ملبورن، تراکم گازهای گزینشی روده را از طریق یک کپسول بلعیدنی مجهز به حسگر گاز، میکروپردازشگر و فرستنده بی‌سیم با فرکانس بالا اندازه‌گیری می‌کند.

 

پروفسور کوروش کلانترزاده گفت: شیوه‌های کنونی غیرتهاجمی ارزیابی‌کننده گاز روده مانند آزمایش تنفس، قابل اعتماد نیستند. ما می‌دانیم میکروارگانیسم‌های روده گازهایی را به عنوان مسؤول فرعی متابولیسم تولید می‌کنند، اما تا پیش از این، درک بهتری از چگونگی اثرگذاری آن‌ها بر سلامتی نداشتیم.

 

وی ادامه داد: توانایی اندازه‌گیری دقیق روده می‌تواند دانش ما درباره نقش میکروارگانیسم‌های روده در اختلالات این عضو و کارآیی جذب غذا را افزایش دهد و امکان ارائه فناوری تشخیصی و درمان‌های جدید را فراهم کند. در این میان، کپسول‌های فناوری پیشرفته می‌توانند به افراد در ارزیابی دقیق چگونگی اثرگذاری غذاها بر روده‌ها کمک کنند.

 

آزمایش‌های حیوانی، کارآیی و ایمنی کپسول‌های جدید را نشان داده‌اند و این کپسول‌ها هنگام حرکت در سراسر روده، داده‌ها را پیش از خارج‌شدن از بدن، به تلفن همراه کاربر می‌فرستند.

 

تیم تحقیقاتی بدنبال سازگارکردن این فناوری برای بدن انسان‌ هستند.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Trends in Biotechnology ارائه شده است.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429512732415_46969629.jpeg

دانشمند ایرانی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو یک رگ مصنوعی تولید کرده‌ است که می‌تواند برای بررسی کاربرد و همچنین تاثیرات دستگاه‌های مورد استفاده جهت استخراج لخته‌های خونی مرگبار از مغز مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

 

 رگ مصنوعی می‌تواند کاربردهای چشمگیری برای توسعه فناوری‌های اندوواسکولار (درمان داخل رگی مغز) از جمله کاهش نیاز به مدل‌های حیوانی برای آزمایش دستگاه‌ها یا رویکردهای جدید در آینده داشته باشد.

 

 

دکتر آرش خالصی، رییس بخش جراحی اعصاب اندوواسکولار و رییس بخش جراحی مراقبت‌های نوروکریتیکال در بخش سلامت دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو و سرپرست این تحقیقات اظهار کرد: این دستاورد بسیار نویدبخش است؛ مدل مصنوعی می‌تواند یک جایگزین کاربردی مقیاس‌پذیر و فیزیولوژیکی را برای فناوری‌های موجود ارائه کند.

 

برای مثال،در درمان بیماری‌های مغزی‌عروقی که گروهی از اختلالات عملکرد مرتبط با عرضه خون به مغز را پوشش می‌دهند، پزشکان در برخی موارد خاص باید از روش ترومبکتومی اندوواسکولار استفاده کنند که طی آن، آمبولی یا لخته خون بطور مکانیکی حذف می‌شود.

 

خالصی یادآور شد: نرخ ترومبکتومی اندووسکولار در حال افزایش است، اما رویکردی که به طور معمول شامل ارسال یک کاتتر به محل انسداد و استفاده از یکی از چندین دستگاه موجود در بازار برای حذف لخته است، می‌تواند ارتقاء یابد.

 

تحلیل‌های پیش‌بالینی کنونی از روشهای درمانی یا دستگاه‌های جدید، یا به شیشه آزمایشگاهی و لوله آزمایش که به تقلید از همتایان زیستی‌شان می‌پردازند، محدود می‌شود یا به استفاده از مدل‌های حیوانی.

 

این درحالیست که به گفته خالصی، هر دو روش از نقاط ضعف چشمگیری برخوردارند.

 

محققان یک پلت‌فرم جدید آزمایشگاهی سلول زنده تولید کرده‌اند که به توصیف بصری مستقیم آثار و الگوهای آسیب به سلول‌های اندوتلیال می‌پردازند.

 

آنها دستگاه‌های بازیابی لخته مختلفی را آزمایش کرده و تاثیرات پس از حذف لخته را بررسی کردند.

 

خالصی اظهار کرد: ما دریافتیم که پلت‌فرم آزمایشگاهی به توصیف و تعیین وضوح بالای الگوها و زمان آسیب سلول‌های اندوتلیال با استفاده از دستگاه‌های ترومبکتومی و قطرهای رگ می‌پردازد.

 

این دستگاه‌ها هر کدام تاثیر متفاوتی را نمایش داده‌اند.

 

محققان متعاقبا یافته‌های آزمایشگاهی خود را در بدن موجود زنده معتبر کردند.

 

این یافته‌ها در مجله Stroke منتشر شده است.



تاريخ : دو شنبه 31 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امام موسی کاظم(ع) در حدیثی درباره اهمیت ماه «رجب‌المرجب» فرمودند: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال از او دور می شود و هر کس ۳ روز از آن را روزه بگیرد، بهشت بر او واجب می‌ گردد.

 در اهمیت  ماه رجب  همین بس که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهى که حرمت و فضیلت به آن نمی ‏رسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است. کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ می‌شود و غضب الهى از او دور می‌شود و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته شود.

امام موسی کاظم(ع) در یک روایتی در باب اهمیت ماه رجب‌المرجب فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال، از او دور شود و هر کس سه روز از آن را روزه بگیرد، بهشت بر او واجب می‌شود، همچنین فرمود: رجب نام نهرى است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‏تر است، هر کس یک روز از رجب را روزه بگیرد، البته از آن نهر بیاشامد.
 

اعمال شب اول ماه رجب

-از رسول خدا(ص) نقل شده است که به هنگام رؤیت هلال ماه رجب، این دعا را مى‌خواند: «اَللّـهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَیْنا بِالاْمْنِ وَالاْیمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاْسْلامِ رَبّى وَرَبُّکَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ»؛ خدایا این ماه را بر ما به امنیت و ایمان و سلامت و دین اسلام نو کن، پروردگار من و پروردگار تو (اى ماه) خداى عزوجل است و همچنین از آن حضرت نقل شده است که وقتى هلال ماه رجب را مى‌دید، مى‌فرمود: «اَللّـهُمَّ بارِکْ لَنا فى رَجَب وَشَعْبانَ، وَبَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَاَعِنّا عَلَى الصِّیامِ وَالْقِیامِ، وَحِفْظِ اللِّسانِ، وَغَضِّ الْبَصَرِ، وَلا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَالْعَطَشَ»؛ خدایا برکت ده بر ما در ماه رجب و شعبان و ما را به ماه رمضان برسان و کمکمان ده براى گرفتن روزه و شب زنده‌دارى و نگهدارى زبان و پوشیدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده.

- غسل کردن: سیّد بن طاووس مى‌گوید در کتب «عبادات» روایتى از رسول خدا (ص) یافتم که آن حضرت فرمود: هر کس ماه رجب را درک کند و در اول، وسط و آخر آن، غسل کند همانند روزى که از مادر متولد شده، از گناهان خارج شود و پاک شود.

- زیارت امام حسین(ع) در این شب فضیلت بسیار دارد.

- بعد از نماز مغرب، ۲۰ رکعت نماز بخواند هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت یک بار سوره «حمد» و یک بار سوره «توحید» بخواند، رسول خدا(ص) در پاداش این عمل فرمود: هر کس چنین کند، به خدا سوگند خودش، خانواده‌اش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود... و در قیامت به سرعت از صراط بگذرد.

- بعد از نماز عشا، دو رکعت نماز به ‌جا آورد، در رکعت اول «حمد» و «الم نشرح» را یک مرتبه و سوره «توحید» را سه مرتبه بخواند و در رکعت دوم، سوره‌هاى «حمد»، «الم نشرح»، «توحید» و «معوّذتین» (سوره‌هاى ناس و فلق) را یک‌ بار بخواند و پس از سلام ۳۰ مرتبه بگوید: «لا اله الاّ الله» و ۳۰ مرتبه «صلوات» بفرستد، رسول اکرم(ص) فرمود: کسى که این عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را مى‌آمرزد و از گناه پاک مى‌شود.

- ۳۰ رکعت نماز بخواند، هر دو رکعت به یک سلام در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و یک مرتبه «کافرون» و سه مرتبه «توحید» را بخواند. در روایتى رسول خدا(ص) فرمود: هر مرد و زن مؤمنى چنین کند، خداوند تمام گناهان کوچک و بزرگ وى را مى‌آمرزد و تا سال بعد، خداوند نامش را در فهرست «نمازگزاران» مى‌نویسد و از نفاق پاک مى‌شود.

- احیاى شب اول ماه رجب: شیخ طوسى در «مصباح المتهجّد» از امام صادق(ع) از جدش از امیرمؤمنان على(ع) نقل کرده است که آن حضرت دوست داشت که در چهار شب از شب‌هاى سال، فارغ از هر چیز، به عبادت بپردازد شب اوّل ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان، در حدیثى دیگر، از امام صادق(ع) نقل شده است که «تا مى‌توانى بر احیاى شب‌هاى عید فطر، عید قربان و... شب اول رجب مراقبت کن.

- خواندن دعایى که از امام جواد(ع) نقل شده است که فرمود: مستحب است انسان، در شب اول رجب، با این کلمات، دعا کند: «اَللّـهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّکَ مَلیکٌ، وَاَنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء مُقْتَدِرٌ، وَاَنَّکَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر یَکُونَ اَللّـهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ مُحَمَّد نَبِىِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَى اللهِ رَبِّکَ وَرَبِّى لِیُنْجِحَ بِکَ طَلِبَتى»

اعمال روز اول رجب

- روزه: روایت شده که حضرت نوح(ع) در این روز به کشتى سوار شد و به کسانى که همراه او بودند امر فرمود روزه بگیرند که هر کس این روز را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال از او دور شود .

-غسل

-زیارت امام حسین(ع): از امام جعفر صادق(ع) روایت شده است که هر کس امام حسین(ع) را در روز اول رجب زیارت کند، خداوند او را بیامرزد.

 اعمال مشترک این ماه

این اعمال که مخصوص روز معینى نیست، بلکه در تمام ماه انجام مى‌شود، بسیار است؛ از جمله:

-در تمام ماه رجب، این دعا را بخواند: «یا مَنْ یَمْلِکُ حَوآئِجَ السّآئِلینَ، ویَعْلَمُ ضَمیرَ الصّامِتینَ، لِکُلِّ مَسْئَلَة، مِنْکَ سَمْعٌ حاضِرٌ وَجَوابٌ عَتیدٌ، اللّـهُمَّ وَمَواعیدُکَ الصّادِقَةُ واَیادیکَ الفاضِلَةُ، وَرَحْمَتُکَ الواسِعَةُ فَاَسْئَلُکَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَآلِ محمد، واَنْ تَقْضِىَ حَوائِجى لِلدُّنْیا وَالاْخِرَةِ، اِنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدیرٌ».

-همچنین رسول خدا(ص) فرمودند: هر کس در ماه رجب صد مرتبه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذِی لا إلهَ إِلاّ هُوَ، وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ» و در پایان صدقه‌اى بدهد، خداوند کارش را به رحمت و مغفرت پایان دهد و هر کس ۴۰۰ مرتبه آن را بگوید فضیلت شهیدان را دارد، همچنین ایشان فرمود: کسى که در ماه رجب هزار مرتبه «لا اِلهَ اِلاَّ اللّه» بگوید، خداوند براى او حسنات فراوانى مى‌نویسد.

در روایتى آمده است: «هر کس در ماه رجب، در وقت صبح، ۷۰ مرتبه و شبانگاه نیز ۷۰ مرتبه بگویداَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَأَتُوبُ اِلَیْهِ و پس از آن، دست‌ها را بلند کند و بگوید أَللّهُمَّ اغْفِرْلی وَ تُبْ عَلَىَّ اگر در همان ماه رجب بمیرد، خداوند از او راضى خواهد بود...».

-در طول این ماه هزار مرتبه بگوید «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ ذَاالْجَلالِ وَالاْکْرامِ مِنْ جَمیعِ الذُّنُوبِ وَالاْثامِ» تا خداوند رحمان وى را بیامرزد.

-سیّد بن طاووس در «اقبال» فضیلت فراوانى براى خواندن سوره «توحید» در ماه رجب نقل کرده است. از جمله از رسول خدا(ص) روایت کرده است که هر کس با نیت پاک در ماه رجب، ۱۰ هزار مرتبه سوره «توحید» را بخواند، وارد عرصه قیامت شود در حالى که از گناه پاک باشد مانند روزى که از مادر متولد شده است و ۷۰ فرشته به استقبال او مى‌آیند و به وى بشارت بهشت را مى‌دهند، همچنین آن حضرت براى هزار بار خواندن سوره «توحید» در این ماه و حتى صد بار نیز پاداش زیادى ذکر کرد.

-در روایتى از رسول خدا (ص) نقل شده است که آن حضرت فرمود: «هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد و چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در رکعت اول صد مرتبه «آیة‌الکرسى» بخواند و در رکعت دوم دویست مرتبه «توحید»، پیش از مردن جاى خود را در بهشت مى‌بیند و یا دیگرى جاى او را ببیند و براى او توصیف کند».

- دعایی را که از امام صادق(ع) روایت شده، خوانده شود: «خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِکَ وَخَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلا لَکَ وَضَاعَ الْمُلِمُّونَ إِلا بِکَ وَأَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَکَ بَابُکَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِینَ وَخَیْرُکَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِینَ وَفَضْلُکَ مُبَاحٌ لِلسَّائِلِینَ وَنَیْلُکَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ وَرِزْقُکَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاکَ وَحِلْمُکَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاکَ عَادَتُکَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِیئِینَ وَسَبِیلُکَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِینَ وَارْزُقْنِى اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِینَ وَلا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِینَ الْمُبْعَدِینَ وَاغْفِرْلِى یَوْمَ الدِّینِ».



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز شنبه در رژه 29 فروردین، دستاوردها و تجهیزات خود را به نمایش گذاشت؛ اسامی و مشخصات این تجهیزات به‌شرح ذیل است:

** سامانه راداری فتح2: سامانه راداری کاملاً بومی و ملی و با برد بالا و مجهز به فناوری روز دنیا که به‌دست توانمند دانشمندان جوان ایرانی طراحی و ساخته شده است.

** سامانه رادار پسیو 10 شهریور: این سامانه راداری قابلیت شناسایی هرگونه هدف را بدون ارسال امواج مغناطیسی و ردیابی حداکثر 100 هدف به‌طور همزمان دارد.

** سامانه اطلاعاتی خیبر: این سامانه قادر است در مناطق مرتفع و دلخواه گسترش یافته و به جمع‌آوری اطلاعات اقدام کند.

** سامانه اطلاعاتی DZ: سیستم جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی سامانه الینت.

** سامانه اطلاعاتی باصر2: خودروی فرماندهی شنود اطلاعاتی.

** سامانه ارتباطی توپو اسکتر: این سامانه دارای قابلیت برقراری ارتباط تا لایه جوی تروپوسفر را دارد.

** سامانه ارتباطی رسول: این سامانه دارای قابلیت تبادل اطلاعات حساسه‌های موشکی و راداری با مراکز فرماندهی و کنترل ثابت و متحرک است.

** سامانه ارتباطی فکور: دریافت اطلاعات و داده‌ها از کلیه منابع اطلاعاتی مرتبط با دفاع، پردازش و تلفیق داده‌ای دریافتی با آخرین متدها و الگوریتم‌های بومی تولید شده توسط دانشمندان جوان داخلی قرارگاه و صنایع کشور.

** سامانه ارتباطی شهاب: این سامانه دارای قابلیت تأمین ارتباط تاکتیکی امن در فواصل طولانی و شرایط جغرافیایی مختلف به‌عنوان سامانه استراتژیک و تأثیرگذار در قرارگاه پدافند هوایی است.

** سامانه ارتباط مرکزی: این سامانه کاملاً بومی و قابلیت برقراری ارتباط از هر نقطه با هواپیماهای جنگی و کشوری و یگان‌های پدافندی را داراست.

** موشک S200: این سامانه موشکی برای انهدام کلیه اهداف پرنده و موشک‌های هدایت شونده آشیانه‌یاب از مسافت‌های طولانی و در ارتفاع بالا به کار می‌رود.

** سامانه موشکی تلاش: طراحی و ساخت موشک برد بلند کاملاً بومی و تلفیق آن با سامانه‌های زمین به هوای موجود.

** رادار جویا (سامانه موشکی مرصاد): این رادار در قالب سامانه‌های موشکی هدایت شونده برد متوسط و پیشرفته مرصاد و به‌منظور مقابله با هدف‌های پرنده در ارتفاع پایین و متوسط و همچنین مقابله با موشک‌های بالستیک با قابلیت‌های بالا، توسط متخصصین داخلی طراحی و ساخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

** رادار کاوش: این رادار نیز یکی از 3 رادار سامانه موشکی مرصاد است.

** رادار هادی: این رادار نیز یکی از 3 رادار سامانه موشکی مرصاد است.

** موشک هاگ‌(TLV): این موشک برای مقابله با اهداف پایین و متوسط و به‌دست توانمند متخصصین صنایع داخلی طراحی و تولید شده است.

** سامانه پوش هاگ: تاکتیکی کردن سامانه هاگ با متحرک سازی سکوهای پرتاب سامانه هاگ جهت جابه‌جایی سریع و تغییر مکان سایت و افزایش توان رزم.

** سامانه موشکی راپیر: سامانه ارتفاع پست راپیر که به‌منظور دفاع از نقاط حساس کشوری کنار پالایشگاه‌ها و مناطق هسته‌ای استقرار پیدا می‌کند. این سامانه به‌طور کامل بهینه‌سازی شده و قابلیت‌های عملیاتی قابل ملاحظه‌ای توسط متخصصین داخلی به آن اضافه شده است.

** سامانه یازهرا(س): سامانه موشکی یازهرا(س) بهینه شده به‌دست متخصصین داخلی است که به‌منظور مقابله با هدف‌های پرنده با سرعت کم و زیاد و ارتفاع پایین و همچنین مقابله با انواع پرنده‌های بدون سرنشین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

** سامانه دوش‌پرتاپ میثاق: سامانه موشکی دوش‌پرتابی حرارتی که جهت پوشش نقاط کور راداری به‌صورت تلفیق با پست‌های دیده‌بانی به‌کار برده می‌شود و با توجه به فاکتورهای موجه قابلیت درگیری با موشک‌های کروز و انهدام کلیه اهداف ارتفاع پایین را دارد.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 خیلی از بزرگان تاریخ پیش از آنکه غزل خداحافظی را بخوانند حرف های جالبی زدند؛ بعضی از معروف ترین های آن را اینجا می توانید بخوانید.

چه گوارا


افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


براساس مدارک و اسناد طبقه بندی شده از گروه ویژه نظامیان آمریکایی وقتی جوخه آتش داشتند انقلاب بزرگ آرژانتینی را به گلوله می بستند گفت: «بزنید! اما این را بدانید که یک مرد را می کشید.» اما جان لی اندرسون که زندگینامه چه گوارا را نوشته در کتابش آورده که وقتی در سال 1967 او در بولیوی به دام آمریکایی ها افتاد و برای اعدام آماده شد، فریاد زد: «بزنید نامردهای بزدل! شما در نهایت فقط یک نفر را می کشید.»


وینستون چرچیل

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


پس از سال ها جنگ و هیاهو نسخت وزیر پیشینی انگلیس، آخرین کلمات را زیر لب زمزمه کرد. او گفت: «دیگر از همه چیز خسته شده ام.» پس از آن برای 9 روز به کما فرو رفت و دیگر از جای برنخاست.


پی تی پارنوم

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


نوسنده، هنرپیشه و سرمایه دار آمریکایی وقتی در آوریل 1891 در سن 80 سالگی از دنیا رفت؛ درباره مهم ترین کاری که در زندگی اش کرده بود، یعنی افتتاح مهم ترین و بزرگ ترین سیرک دنیا حرف زد که همیشه گوشه بلیت هایی که می فروخت نوشته شده بود: «بزرگ ترین نمایش ها در سراسر جهان» او به طور معصومانه ای انگار که احتیاج به ستایش داشته باد درباره این سیرک پرسید: «چطور بود!»


الیزابت اول

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


روایت های مختلفی درباره مرگ «ملکه پاکدامن» الیزابت اول وجود دارد که در سال 1603 از دنیا رفت. نمی شود با قطعیت گفت که کدام یک درست است ولی مشهورترین جمله ای که در لحظات پیش از مرگ از او نقل شده این است: «همه سرزمین ها و دارایی ام فقط برای دوره کوتاهی بود.»


سالوادور آلنده

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


وقتی آلنده دید محاصره کاخ ریاست جمهوری در شیلی هرلحظه تنگ تر می شود با یک کلاشینکف به خودش شلیک کرد. پیش از آن او زنده از رادیو برای مردم سخنرانی کرده بود: ««به پیش بروید و بدانید که دیر یا زود، دوباره شاهراه های بزرگی گشوده خواهدشد که مردانی آزاد برای برپایی جامعه ای بهتر در آن گام خواهند گذاشت. زنده باد شیلی! زنده باد مردم! زنده باد کارگر!»


آلبرت انیشتین

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


او یکی از نوابعپغ بی نظیر تاریخ بود که انسان را با دنیای تازه و شگفت انگیزی از علم فیزیک آشنا کرد. در آخرین لحظات زندگی اش وقتی انیشتین مطمئن شد که آن روز دیگر آخرین روز عمرش خواهدبود به آرامی گفت: «تمام شد. من کارم را همین جا به پایان رساندم!»


مالکوم ایکس

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


الحاج ملک الشباز، آمریکایی سیاهپوست مسلمان و فعال حقوق بشر گفت: «برادران! برادران! لطفا! این خانه صلح است.» او داشت سعی می کرد مخالفان سخنرانی اش را که با شعاردادن و اعتراض همه چیز را به هم ریخته بودند، آرام کند. در همین حین  سه مرد مسلح به او نزدیک شدند و 15 بار به او شلیک کردند. مالکوم ایکس همان جا جان سپرد.


یان فلمینگ

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


نویسنده کتاب های جیمز باند وقتی در سال 1964 حالش بد شد و به اورژانس زنگ زد شاید حدس زده بود که این جمله قلبی کارش را خواهدساخت. او به خدمه آمبولانس گفت: «ببخشید که به دردسر انداختمون رفقا!» وقتی هم که آمبولانس در حال حرکت بود، او جمله ای گفت که معلوم نیست منظورش از آن عجله اش برای رسیدن به بیمارستان بود یا همدردی با راننده آمبولانس، گفت: «من نمی دانم شما این روزها ترافیک سنگین خیابان ها را چطور تحمل می کنید!»


ویکتور هوگو

افراد مشهور در آخرین لحظات زندگی چه جملاتی را بر زبان آوردند؟


نویسنده بینوایان که او را بزرگ ترین شاعر تاریخ فرانسه و از برجسته ترین چهره های ادبی قرن نوزدهم می دانند؛ در 22 مه 1885 پس از یک دوره بیماری در 83 سالگی در پاریس درگذشت. در آخرین لحظات هوگو در بستر چشمان اش را روی هم گذاشت و گفت: «نوری تاریک می بینم.»



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هر قدر به دو قطب کره زمین نزدیک‌تر شویم، دمای زیر صفر بیشتری را تجربه خواهیم کرد. در این مناطق شاهد سردترین مکان‌های روی کره زمین هستیم که انسان به‌خوبی توانسته خودش را به آن مناطق تطابق دهد. گذشته از مناطق سرد، نقاطی در کره زمین است که در گروه گرم‌ترین بخش‌های زمین قرار دارند. جالب اینکه انسان‌ها در این مناطق نیز زندگی می‌کنند.

در گزارش زیر از گرم‌ترین بخش کره زمین که همان صحرای «سونوران» است سفر کرده و به سردترین مناطق زمین که در روسیه،‌ گرین لند و کانادا واقع شده‌اند، می‌رسیم.

«دره مرگ در کانادا – 57 درجه سانتیگراد

«دره مرگ» با درجه حرارت 134 فارنهایت (57 درجه سانتیگراد) رکورد گرم‌ترین نقطه روی کره زمین را از سال 1913 به خود اختصاص داده است. این دره در منطقه‌ای از کالیفرنیای آمریکا واقع شده و بیش از 500 نفر جمعیت دارد.

 

 

«قبلی» در جنوب تونس- 55 درجه سانتیگراد

« قبلی» شهری تاریخی در جنوب تونس است که علیرغم گرمای 55 درجه سانتیگراد، بیش از 200 هزار سال است که ساکنان آن منطقه را ترک نکرده‌اند.

 

 

«صلبیه» در کویت- 54 درجه سانتیگراد

«صلبیه» در کویت یکی از گرم‌ترین نقاط خاورمیانه است. گرم‌ترین درجه به ثبت رسیده در این منطقه 54 درجه سانتیگراد است که در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

 

 

صحرای «سونوران» در مرز آمریکا و مکزیک – 52 درجه سانتیگراد

سو نوران منطقهٔ در مرز مشترک کالیفرنیا، آریزونا و مکزیک است که گرم‌ترین درجه دمای به ثبت رسیده در آن 52 درجه و متعلق به سال 1966 است.

 

 

«راجستان» در هند- 50 درجه سانتی‌گراد

«راجستان» منطقه‌ای در شمال هند واقع شده و به داشتن یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های بشری معروف است گرم‌ترین دمای به ثبت رسیده در این منطقه 50 درجه سانتیگراد و در سال 1956 است.

 

 

سردترین نقاط کره زمین

«ورخوبانسک» در روسیه- منفی 69 درجه سانتیگراد

«ورخوبانسک» شهری در ساحل رود «یانا» روسیه است. سردترین دمای ثبت شده در این منطقه منفی 69 درجه سانتیگراد است این شهر در سال 2012 از سوی 400 گرگ گرسنه مورد حمله قرار گرفت.

 

 

«گرین لند» در قطب شمال- منفی 66 درجه سانتیگراد

سردترین دمای ثبت شده در گرین لند به سال 1954 بازمی‌گردد و منفی 66 درجه سانتیگراد گزارش شده است.

 

 

«آلاسکا» در ایالات‌متحده- منفی 62 درجه سانتیگراد

در سال 1971 «آلاسکا» سردترین دمای خود را با منفی 62 سانتیگراد تجربه کرد.

 

 

سوئد – منفی 52 درجه سانتیگراد

کشور سوئد در شمالی‌ترین نقطه اروپا یکی از سردترین مناطق جهان است و علیرغم سرمای منفی 52 درجه سانتیگراد یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های صنعتی اروپا نیز محسوب می‌شود.

 

 

«لاپ لند» در فنلاند-منفی 51 درجه سانتیگراد

سردترین دمای ثبت شده در این منطقه از فنلاند منفی 51 درجه سانتی‌گراد است که به سال 1999 بازمی‌گردد. این شهر بیش از 6 هزار ساکن دارد مرکز ورزش‌های زمستانی است.

 

 
 
 


تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
با اینکه خودروهای زیبای زیادی هر سال در حال ورود به بازار هستند اما گاه خودروهای زشتی نیز تولید می شوند که باعث تعجب همه می شوند. بعضی مواقع این محصولات به علت ظاهر عجیبشان توانستند به موفقیت بسیاری دست یابند و طرفداران بسیاری هم پیدا کنند.
 
تعدادی از این اتومبیل ها هم با اینکه از نظر ظاهری جذابیت چندانی ندارند اما از نظر فنی محصولاتی قدرتمند شناخته می شوند.
 
در این گزارش نگاهی داریم  به تعدادی از خودروهایی که با ظاهر بسیار عجیب و غیر عادی وارد بازار شده اند.
  
 
Jetstream SC250
 
خودرویی که از نظر ظاهری بیشتر شبیه یک ماشین کارتینگ است تا یک اتومبیل اما از نظر فنی می تواند به راحتی با بسیاری از محصولات گران قیمت تر بازار رقابت کند.
 
 
 
Lister Storm
 
محصولی که در زمان ورود به بازار سعی کرد تا با ایجاد تغییراتی در طراحی‌های استاندارد طرفداران آینده نگر را جذب خود کند. با این حال ایرادات طراحی در قسمت هایی از بدنه آن باعث شد تا افراد بسیاری هم که ظاهر آن را پسندیدند از آن دوری کنند.
 
 
 
Mitsuoka Himik
 
محصولی که از نظر ظاهری همانند خودروهای قدیمی اروپایی و آمریکایی است اما در واقع محصولی است که به تقلید از طراحی این خودروها در ژاپن ساخته شده است.
 
 
 
Salica GT
 
شرکتی که سعی کرده است تا بدنه خودرویش را به گونه ای همانند یک اسباب بازی طراحی کند احتملآ هیچ چیز از خودروهای لوکس نمی‌داند. این محصول به گونه ای طراحی‌شده است که بدنه آن خریدار را به یاد محصولات لگو می‌اندازد.
 
 
 
Studebaker Avanti
 
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک ماشین رنگ آن است. رنگ خودرو می‌تواند توجهات بسیاری را جلب خود کند و یک رنگ بد هم می تواند اتومبیلی با طراحی مناسب را زشت نشان دهد. حال این محصول علاوه بر اینکه از طراحی نه چندان زیبایی برخوردار است از رنگ بسیار ساده و بدون جذابیتی استفاده کرده است.
 
 
 
Plymouth Prowler
 
محصولی که سعی کرده است ترکیبی از خودروهای قدیمی و جدید را ارائه دهد و به همین خاطر نتوانسته به هیچ یک از اهداف خود به خوبی دست یابد. این اتومبیل با وجود این که قدرت بسیار بالایی دارد اما به علت ظاهر عجیبش طرفداران بسیاری ندارد.
 
 
 
Blast Automotive Blast
 
شاید افرادی که صدها هزار دلار پول برای یک خودرو خرج می‌کنند چندان جذب محصولی به ظاهر یک جعبه نشوند، به همین دلیل معلوم نیست که سازنده این اتومبیل در هنگام تولید آن دقیقآ چه طرحی را در نظر داشته است.
 
 
 
DeLorean DMC-12
 
یکی از اولین خودروهایی که سعی کرد ظاهری آینده نگرانه را ارائه دهد و تقریباً تا حدودی نیز در این راه موفق شد. این اتومبیل در فیلم‌های معروف "بازگشت به آینده" به عنوان ماشین زمان مورد استفاده قرار گرفت و توانست به دلیل محبوبیت این فیلم‌ها جای خود را در تاریخ حفظ کند.
 
 
 
Mosler Raptor
 
طراحان خودرو معمول سعی می‌کنند تا محصولی را طراحی کنند که با بدنه‌ای خاص و ویژه چشم‌گیر و منحصر به فرد باشد. اما طراحان این خودرو به نظر می رسد که با ساخت وسیله ای جعبه مانند سعی کرده اند خودرویشان را منحصر به فرد جلوه دهند.
 
 
IFR Automotive Aspid
 
خودرویی که بیشتر همانند ماشین انحصاری شخصیت های منفی فیلم‌های هالیوودی است تا یک اتومبیل واقعی. این محصول با طراحی عجیب خود از نظر قدرت و سرعت بسیار توانمند است و می‌تواند به‌راحتی با بسیاری سوپر اسپرت‌های معمولی رقابت کند.
 
 
 


تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429346132344_90.jpg

تنها سه هفته پس از ثبت رکورد ماراتون مریخ‌نورد فرصت، دیگر مریخ‌نورد ناسا یک رکورد جدید راهپیمایی به نام خود ثبت کرد.

 

 مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا ماه اوت 2012 (مرداد 91) بر سطح سیاره سرخ و در نزدیکی دهانه گیل فرود آمد و در حال حاضر مشغول انجام تحقیقات در دامنه کوه شارپ به ارتفاع 5.5 کیلومتر است.

 

سه هفته قبل ناسا از ثبت رکورد راهپیمایی 42.195 کیلومتری توسط مریخ‌نورد فرصت خبر داد؛ این مریخ‌نورد در یازدهمین سال حضور بر سطح سیاره سرخ، همچنان به فعالیت تحقیقاتی خود ادامه می‌دهد.

 

پس از موفقیت مریخ‌نورد فرصت در تکمیل ماراتون مریخی، دیگر مریخ‌نورد ناسا نیز رکورد 65 متری پیاده‌روی را به نام خود ثبت کرد. بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا، کنجکاوی تا تاریخ 16 آوریل (27 فروردین) در مجموع 10 کیلومتر بر روی مریخ پیاده‌روی کرده است.

 

مأموریت اصلی کنجکاوی، کشف نشانه‌ای از حیات میکروبی در مریخ است. به گفته محققان، دهانه گیل احتمالا در گذشته باستانی خود دارای یک سیستم قابل سکونت بوده است.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429358480296_8.jpg

منجمان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) آژانس فضایی اروپا و تلسکوپ فضایی هابل، موفق شدند چگونگی خاموش‌شدن شکل‌گیری ستارگان در کهکشان‌های دوردست را در بازه زمانی سه میلیارد سال پس از انفجار بزرگ آشکارسازی ‌کنند.

 

 تیم تحقیقاتی بر روی کهکشان‌های بیضوی عظیم و خاموشی موسوم به «کروی‌ها» متمرکز شد و انتظار می‌رود یافته‌های بدست‌آمده، درک دانشمندان از تکامل جهان را افزایش دهد.

 

تیم علمی بر روی 22 کهکشان دوردست با جرم 10 برابر کهکشان راه‌شیری متمرکز بود؛ تراکم ستارگان موجود در نواحی مرکزی این کهکشان‌ها، 10 برابر تزاکم ستارگان مشاهده‌شده در کهکشان راه شیری است.

 

منجمان اغلب به دلیل فقدان ستارگان جوان و شفاف و همچنین فراوانی ستارگان قرمز رنگ باستانی در این کهکشان‌ها، به آن‌ها لقب «سرخ و مرده» می‌دهند.

 

تمامی کهکشان‌های کروی مشاهده‌شده در این تحقیق، متعلق به سه میلیارد سال پس از انفجار بزرگ (Big Bang) هستند و سن تخمینی ستارگان قرمز آن‌ها نشان می‌دهد، این کهکشان‌ها 10 میلیارد سال پیش، تولید ستارگان جدید را متوقف کردند.

 

خاموشی مشاهده‌شده شکل‌گیری ستاره‌ای در این کهکشان‌ها زمانی رخ داد که بسیاری از کهکشان‌های دیگر با سرعتی 20 برابر سرعت کنونی، ستارگان را به دنیا می‌آوردند.

 

به گفته «ساندرو تاچلا» رهبر ارشد این مطالعه، این کهکشان‌های کروی مرده و عظیم، حاوی نیمی از تمامی ستارگانی هستند که جهان در طول تمامی عمرش تولید کرده است.

 

مشاهدات نشان می‌دهد، شکل‌گیری ستاره‌ای در کهکشان‌های کروی از درون خاموش می‌شود و اکثر کهکشان‌های مشاهده‌شده مدت‌ طولانی پس از متوقف‌شدن تولید ستارگان در نواحی مرکزی‌شان، به تولید ستارگان به سمت لبه‌هایشان ادامه داده‌اند.

 

یکی از نظریات موجود بر این مبناست مواد لازم برای شکل‌گیری ستارگان جدید از طریق انرژی آزادشده توسط سیاهچاله‌های فوق‌عظیم موجود در قلب این کهکشان‌ها، به سمت لبه‌های آن‌ها پخش شدند.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429352769968_5.jpg

«زها حدید» معمار انگلیسی-عراقی، به همراه «بن وان برکل» از شرکت هلندی UN Studio، به تازگی کفش‌های پاشنه‌بلند چاپی سه‌بعدی طراحی و تولید کرده‌اند.

 

این کفش‌ها که هم‌اکنون در نمایشگاه Salone del Mobile در میلان به نمایش در آمده‌اند، برای پروژه «بازاختراع کفش‌ها» متعلق به شرکت United Nude طراحی شده‌اند.

 

هنوز اطلاعات دقیقی درباره طرح و فرآیند تولید و طراحی کفش‌های جدید منتشر نشده، اما گفته می‌شود که این کفش‌ها با استفاده از فناوری Selective Laser Sintering تولید شده‌اند.

 

کفش‌های چاپی سه‌بعدی پاشنه‌بلند، نایلون سخت را با ماده پلاستیکی نرمی ترکیب می‌کنند؛ تاکنون حدود 50 جفت از این کفش‌ها تولید شده‌اند.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429424452890_4.jpg

 

پس از چند هفته قرار گرفتن در معرض سایه سرس، فضاپیمای داون ناسا موفق به تهیه تصویر نمای نزدیک از قطب شمال این سیاره کوتوله شد.

  فضاپیمای داون در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین) از فاصله 33 هزار کیلومتری سرس، تصاویری با وضوح بسیار بالا از این سیاره کوتوله تهیه کرده است که در یکی از این تصاویر، قطب شمال سرس قابل مشاهده است.

 

محققان ناسا ابراز امیدوار کرده‌اند که طی ماه‌های آینده و با نزدیک‌تر شدن این فضاپیما، تصاویر بهتری از سرس تهیه شود.

 

مشاهدات علمی کامل این سیاره کوتوله از 23 آوریل (سوم اریبهشت)، همزمان با بهبود شرایط نوری محیط برای سرس و نزدیک‌تر شدن داون – قرار گرفتن در ارتفاع 13 هزار کیلومتری بالای سطح – آغاز خواهد شد.

 

مأموریت 466 میلیون دلاری فضاپیمای داون از سپتامبر 2007 آغاز شد؛ در این مأموریت، دو سیاره کوتوله دست‌نخورده سرس و وستا مورد بررسی قرار می‌گیرند.

 

در مدت 14 ماه آینده تا ژوئن 2016، مطالعات بر روی سرس شامل تهیه نقشه و اندازه‌گیری از سطح انجام خواهد شد.

 

 

 

 

 

قطب شمال سرس

 



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429362445370_1.jpg

اولین فضاپیمایی که تاکنون در مدار عطارد به گردش درآمده، طی دو هفته آینده طی یک شیرجه مرگبار در سطح درونی‌ترین سیاره منظومه شمسی، از بین خواهد رفت.

 

 کاوشگر مسنجر ناسا که از مارس 2011 در مدار سیاره عطار گردش می‌کند، در حال اتمام سوخت بوده و احتمالا در روز 30 آوریل (10 اردیبهشت) پس از انجام مانور نهایی بالا بردن مدار که برای روز 24 آوریل (چهارم اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده، بر سطح این سیاره سقوط خواهد کرد.

 

به گفته اعضای این مأموریت، سقوط مسنجر برای ساعت 19:25 به وقت گرینویچ برنامه‌ریزی شده است که به دلیل همزمانی با اختفاء سیاره‌ای از زمین قابل مشاهده نخواهد بود.

 

فضاپیمای مسنجر که حدود سه متر وسعت دارد، با سرعت 14 هزار و 80 کیلومتر در ساعت با سطح عطارد برخورد کرده و دهانه‌ای به مساحت 16 متر ایجاد خواهد کرد. این برخورد باید در حدود 54 درجه عرض جغرافیایی شمالی اتفاق بیفتد.

 

سیاره عطارد از دهانه‌های برخوردی زیادی پوشیده شده است، اما دهانه ناشی از برخورد مسنجر بسیار مورد توجه دانشمندان خواهد بود. قبر این کاوشگر می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر از میزان فرسایش فضای سیاره کمک کند که مواد درخشان را به رنگ تیره درمی‌آورد.

 

ابزارهای زمینی قادر نخواهند بود دهانه برخوردی مسنجر را مطالعه یا مشاهده کنند، اما کاوشگر BepiColombo عطارد که تلاشی مشترک بین اروپا و ژاپن بوده و قرار است در سال 2017 از زمین پرتاب شده و سال 2024 به مدار این سیاره برسد، می‌تواند این کار را انجام دهد.

 

در آن زمان، تیم BepiColombo به جستجو برای نشانه‌هایی از این دهانه خواهند پرداخت و در صورت انجام سنجش‌هایی بر روی آن، می‌توانند بفهمند که این منطقه دقیقا چه مدت در معرض فضا بوده است.

 

مأموریت 450 میلیون دلاری مسنجر در اوت 2004 به فضا پرتاب شد. مسنجر تنها کاوشگری است که تاکنون در مدار عطارد گردش کرده و دومین فضاپیمایی است که از فاصله نزدیک به بررسی داخلی‌ترین سیاره منظومه شمسی پرداخته است. کاوشگر مارینر 10، سه‌بار در سال‌های 1974 و 1975 از کنار عطارد گذر کرد.

 

مسنجر در طول مأموریت خود در سیاره عطارد به دستاوردهای بزرگی دست یافت. برای مثال، مشاهدات این کاوشگر به دانشمند در ساخت بهترین نقشه‌ها از عطارد کمک کرده است؛ همچنین مسنجر، وجود ترکیبات آلی حاوی کربن و یخ آب را در دهانه‌های همیشه سایه‌دار قطب‌های عطارد تائید کرده بود.

 

احتمالا برخوردهای سیارکی و دنباله‌دارها باعث انتقال آب و مواد آلی از مناطق خارجی‌تر منظومه شمسی به عطارد و سایر سیارات صخره‌ای نزدیک به خورشید مانند زمین شده‌اند.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429429112743_27AC882A00000578-3043835-Swiss_pilots_Bertrand_Piccard_and_Andr_Borschberg_are_having_to_-a-8_1429289334961.jpg

 

هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس دو که قرار است دور دنیا را تنها با انرژی خورشیدی طی کند، اکنون به مانع غیر منتظره‌ای در سفر بی‌سابقه خود برخورده است.

  این هواپیمای خورشیدی که قرار بود تنها یک شب در شهر چونگ‌کینگ در جنوب غرب چین توقف کند، اکنون برای دو هفته و نیم در آنجا زمین‌گیر شده و علت آن، بد بودن آب‌وهوا و شدت سرعت وزش باد است.

 

از آنجایی که سولار ایمپالس دو از وسعتی مشابه یک هواپیمای بوئینگ 747 اما سبکی یک خودرو برخوردار است، به شرایط تقریبا عالی برای ادامه پرواز خود نیاز دارد.

 

این هواپیما توسط برتراند پیکارد، خلبان سوئیسی در تاریخ 31 مارس (11 فروردین) درشهر چونگ‌کینگ فرود آمد و قرار بود روز بعد به سمت شهر نان‌جینگ در شرق چین پرواز کند.

 

اما این هواپیمای خورشیدی در صورتی که سرعت وزش باد بیشتر از چهار گره (هفت کیلومتر در ساعت) باشد، به دلیل سبکی وزنش نمی‌تواند پرواز ایمنی را در این شرایط تجربه کند؛ از این رو، هنوز شرایط آب‌وهوایی مناسب برای برخاست آن مهیا نشده است.

 

تیم پیکارد و آندره بورشبرگ، طراحان سوئیسی این هواپیما در ابتدا می‌دانستند که پیشرفت آن‌ها احتمالا آهسته خواهد بود، اما بنظر می‌رسید که طولانی‌ترین انتظار آن‌ها پیش از عبور از اقیانوس آرام و آتلانتیک باشد. انتظار اجباری برای بیش از دو هفته در چونگ‌کینگ به هیچ وجه ایده‌آل این خلبانان نبوده است.

 

آخرین تلاش آن‌ها برای پرواز در روز 15 آوریل (26 فروردین) به دلیل بدی آب‌وهوا به تعویق افتاد؛ از این روز این تیم قصد دارد چند روز دیگر مجددا تلاش خود را از سر بگیرد.

 

ظاهرا این تاخیر همچنان سولار ایمپالس دو را از برنامه پرواز پنج ماهه‌اش عقب نخواهد انداخت، زیرا در حالت عادی نیز نمی‌تواند پیش از بلندتر شدن روزها در نیمکره شمالی زمین از فراز اقیانوس آرام پرواز کند.

 

سفر به چونگ‌کینگ یک پرواز نسبتا طولانی بود که مسافت 1459 کیلومتر را طی 20 ساعت و 29 دقیقه پوشش می‌داد؛ این در حالیست که سفر به نانجینگ نیز مشابه آن بوده و سولار ایمپالس دو باید 1190 کیلومتر را طی زمان تخمینی 20 ساعت طی کند.

 

اما مسیر بعدی که یک پرواز پنج روزه بدون توقف از روی اقیانوس آرام به هاوایی است، بسیار طولانی‌تر بوده و مسافت 8172 کیلومتر را پوشش می‌دهد.

 

بورشبرگ اکنون برای چکاپ‌های پزشکی به سوئیس سفر کرده، اما هفته آینده به تیم می‌پیوندد.

 

پرواز موفق سولار ایمپالس دو از ابوظبی در روز 9 مارس (19 اسفند) دستاورد مهمی برای پیکارد و بورشبرگ پس از 13 سال تحقیقات و آزمایش محسوب می‌شد. این هواپیمای خورشیدی از عمان به احمدآباد و بنارس در هند سفر کرد، سپس پروازش را به ماندالای در برمه و چونگ‌کینگ در چین ادامه داد. پرواز بعدی به نانجینگ در شرق چین بوده که پس از آن سفر پنج روزه بدون توقف به هونولولو در هاوایی و سپس پرواز از روی آمریکا خواهد بود.

 

سفر بر روی آمریکا شامل توقف‌هایی در فونیکس، آریزونا و فرودگاه جی‌اف‌کندی در نیویورک خواهد بود که پس از آن، سولار ایمپالس دو پرواز خود را از روی دریای آتلانتیک یا به سمت جنوب اروپا یا شمال آفریقا ادامه خواهد داد.

 

مرحله پایانی سفر هواپیمای خورشیدی از هر کدام از موقعیت‌های انتخابی در اروپا یا آفریقا به سمت ابوظبی خواهد بود که در آنجا، فرود نهایی خود را انجام خواهد داد. همه مراحل این سفر بدون استفاده از حتی یک قطره سوخت بوده و تحول بزرگی در فناوری انرژی خورشیدی محسوب می‌شود.

 

پیکارد و بورشبرگ که بطور شیفتی هدایت هواپیما را بر عهده خواهند داشت، باید با برخی شرایط آزمایشی در داخل هواپیما، در زمان پرواز بدون توقف پنج روزه خود به سمت هاوایی کنار بیایند. آن‌ها از یوگا و تلقین به نفس برای سرگرم نگهداشتن خود استفاده می‌کنند.

 

اطاقک خلبان هواپیمای خورشیدی از هیچ گرمایشی برخوردار نیست و خلبانان نمی‌توانند طی پرواز پنج روزه خود بایستند یا راه بروند و در عوض آن‌ها می‌توانند روی صندلی خود تکیه داده و ورزش یا استراحت کنند. آن‌ها برای استفاده از دستشویی نیز نمی‌توانند صندلی خود را ترک کنند و برای این کار از محفظه تعبیه شده در صندلی استفاده می‌کنند.

 

اگرچه این خلبانان می‌توانند در زمان پرواز کارهای بهداشتی مانند مسواک زدن را انجام دهند، اما نمی‌توانند ریش خود را بتراشند، زیرا وزن اضافی یک ریش‌تراش هم می‌تواند برای هواپیما سنگین باشد.

 

برای غذا خوردن، خلبانان باید چیزهایی را مصرف کنند که برای بدنشان ماندنی و باارزش باشد. مصرف روزانه آنها شامل 2.4 کیلوگرم غذا، 2.5 لیتر آب و یک لیتر نوشیدنی‌های ورزشی است. آن‌ها این رژیم غذایی را بر اساس برنامه‌ای که شرکت نستله برای هر خلبان طراحی کرده، رعایت می‌کنند.

 

 

 

 

 

فرود سولار ایمپالس 2 در چین

 

 

 

مسیر سفر دور دنیای سولار ایمپالس 2

 



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429357985869_27A3C8CE00000578-3042184-image-a-34_1429201801721.jpg

گوگل در تازه‌ترین تحولات خود در زمینه رباتیک، یک فناوری جدید را ثبت اختراع کرده که می‌تواند به ساخت یک ارتش رباتیک در آینده منتهی شود.

 

 غول جستجوی اینترنتی اعلام کرده که قصد دارد تعداد زیادی از دستگاه‌های رباتیک را به هم متصل کرده و به کاربران اجازه دهد تا آن‌ها را از راه دور و توسط اینترنت کنترل کنند.

 

کارشناسان فناوری پیش‌بینی کرده‌اند که انسانها در نهایت خواهند توانست از سیستم‌ عامل اندروید گوگل برای فرمان دادن به تیمی از ربات‌ها به منظور اجرای وظایف از هر نقطه از جهان استفاده کنند.

 

در حالت نظری، گوگل می‌تواند از این فناوری برای خدماتی استفاده کند که زندگی را برای انسان آسانتر می‌کنند؛ برای مثال این فناوری به انسانها اجازه خواهد داد تا به ربات‌ها برای انجام کارهای خانه یا آشپزی در زمان غیبت صاحبخانه فرمان دهند.

 

اگرچه این شرکت همچنین می‌تواند از ارتش ربات‌ها برای عملیات نظامی یا انجام مشاغلی که افراد زیادی برای استخدام به آن‌ها وابسته‌اند، استفاده کند.

 

در طرح ثبت اختراع‌شده گوگل آمده است: سیستم «جمع‌گرایی دستگاه‌های رباتیک»‌ ممکن است برای دریافت اطلاعات از اجزای محاسباتی از طریق شبکه مرتبط با دستورالعمل‌هایی برای انجام یک یا چند وظیفه، پیکربندی شود.

 

مشخص نیست که کاربران تا چه تعداد ربات را می‌توانند کنترل کنند، اما آن‌ها می‌توانند ربات‌ها را بر اساس توانایی‌های آن‌ها برای انجام وظایف مختلف اختصاص دهند.

 

ماه گذشته، گوگل یک فناوری دیگر را ثبت اختراع کرد که به ربات‌ها اجازه می‌دهد شخصیت خود را تغییر دهند. این فناوری به گوگل اجازه خواهد داد تا برای مثال، یک خانواده ربات را بوجود بیاورد که هر کدام در برابر یکدیگر از رفتار متفاوتی برخوردارند.

 

با این حال، همه با این تحولات موافق نبوده و دانشمندان برجسته‌ای مانند استفن هاوکینگ و الون ماسک، بنیان‌گذار خودروهای تسلا هشدار داده‌اند که این ربات‌ها می‌توانند پایانی بر نژاد بشر باشند.

 

این درحالیست که اریک اشمیت، رئیس گوگل مدعی است که پیش‌بینی‌ها در مورد شورش ربات‌ها اشتباه است.



تاريخ : یک شنبه 30 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
سوخت‌گیری هواپیمای سوخت‌گیری هواپیمای
 
 

سوخت‌گیری هوایی یکی از خطیر‌ترین عملیاتی است که کوچکترین اشتباه می‌تواند به قیمت انفجار دو هواپیما در آسمان تمام شود. نیروی هوایی آمریکا موفق شده تا برای اولین بار در تاریخ هوانوردی، سوخت‌گیری یک پهپاد را در آسمان با موفقیت انجام دهد.

نیروی هوایی آمریکا موفق شد در یک عملیات بسیار خطیر سوخت‌رسانی به یک پهپاد را در آسمان با موفقیت انجام دهد. این اولین بار در تاریخ هوانوردی است که یک هواپیمای بدون سرنشین موفق به سوخت‌گیری هوایی می‌شود. در ماموریت هوایی نیروی هوایی آمریکا یک فروند هواپیمای بدون سرنشین X-47B موفق شد تا از طریق اتصال به تانکر هوایی KC-707 سوخت مورد نیاز خود را بگیرد. البته سوخت‌گیری این هواپیمای بدون سرنشین را باید اولین و آخرین سوخت‌گیری آن خواند، چراکه با وجود تکمیل تنها ۲۰ درصد از برنامه‌ پروازی عمر هواپیماهای X-47B به پایان رسیده است.هواپیمای بدون سرنشین X-47B قابلیت‌های بی‌شماری دارد که از جمله‌ی آن می‌توان به فرود خودکار روی عرشه‌ی ناو هواپیمابر اشاره کرد. یقینا در نسل‌های بعدی هواپیماهای بدون سرنشین نیروی هوایی شاهد استفاده از قابلیت‌های آن خواهیم بود.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نمایشگاه بین المللی اتومبیل شانگهای چین جایی است که آئودی قرار است سومین عضو خانواده «پرولوگ» یعنی «کراس اوور آلرود» را معرفی و به نمایش بگذارد.

 
 

طراحی آئودی پرولوگ آلرود با توجه به این که با دیدی آینده نگرانه طراحی شده است، بر خلاف دیگر خودروهای آینده نگر شرکت های خودروسازی مختلف، چهره ای معقول تر و کاملا رضایت بخش دارد که به خوبی فاکتورهای آینده نگرانه و سلیقه های امروزی را با هم ترکیب کرده و چهره آلرود را شکل داده است.

اگر از جلو به خورو نگاه کنیم، نمای جلو در چند قلم جلوپنجره مشبک شش ضلعی و چراغ های کوچک و کشیده و همچنین ورودی های روی سپر خلاصه می شود، ولی در عوض هماهنگی و انعطاف بی نظیری را میان قطعات به وجود آورده است.

عقب خودرو هم همچون جلو خودرو چندان شلوغ و تجملاتی طراحی نشده و تنها یک چراغ کاملا LED و خروجی های روی سپر در این قسمت قرار گرفته اند ولی آلرود هم همچون دیگر خودروهای آینده نگر، از رینگ های بزرگ 22 اینچی آلومینیمی استفاده می کند که هم همخوانی ظاهر خودرو را به هم زده و هم در عمل از لحاظ فنی و عملکردی، خودرو را دچار مشکل می کند و در نهایت مجبور به استفاده از رینگ و لاستیک های کوچک تر می کند.

در محدوده قدرتی آئودی آلرود هم یک سیستم محرک هیبریدی مورد استفاده قرار گرفته که شامل یک پیشرانه 4 لیتری V8 TFSI و یک موتور الکتریکی می شود که با مصرف سوخت 2.4 لیتری پیشرانه درون سوز و تولید 56 گرمی گازهای CO2، حداکثر 734 اسب بخار قدرت و 900 نیوتن متر گشتاور را به صورت ترکیبی تولید و توسط یک گیربکس هشت دنده Tiptronic روانه چرخ ها می کند.(خودروبانک)

      

 


تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429343277336_89.jpg

کپسول باری دراگون پس از یک سفر فضایی سه روزه، روز جمعه 17 آوریل (28 فروردین) توسط بازوی رباتیک به ایستگاه فضایی ملحق شد.

 

 هدایت بازوی رباتیک برای الحاق دراگون به ایستگاه فضایی برعهده «سامانتا کریستوفرتی» فضانورد ایتالیایی آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ بود. عملیات خارج کردن محموله 1950 کیلوگرمی این فضاپیما توسط شش فضانورد مستقر در ایستگاه آغاز شده است.

 

این محموله شامل آب و غذا، آزمایشات علمی و سایر تجهیزات مورد نیاز فضانوردان است. نخستین دستگاه قهوه‌ساز فضایی موسم به ISSpresso‌ نیز توسط کپسول باری دراگون به فضا منتقل شد.

 

مجموعه‌ای از آزمایش‌ها برای بررسی وضعیت بدنی «اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهان‌نورد روس در مأموریت فضایی یکساله، بخش دیگری از محموله این فضاپیما را تشکیل می‌دهند.

 

این دو فضانورد برای نخستین‌بار به جای شش ماه، 12 ماه در ایستگاه فضایی حضور خواهند داشت و دانشمندان، اثر شرایط گرانش صفر را بر روی بدن آنها مورد ارزیابی قرار دهند؛ این نتایج برای مأموریت‌های فضایی به مقاصد دوردست از جمله سفر به مریخ یا یک سیارک، استفاده خواهد شد.

 

شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس در قالب قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار با ناسا، انتقال تجهیزات مورد نیاز فضانوردان توسط کپسول باری دراگون و موشک فالکون 9 را در 12 مأموریت برعهده گرفته است.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1418809488154_222.JPG

تنها پس از گذشت چند روز از ادعای دانشمندان ناسا درخصوص کشف حیات فرازمینی تا 20 سال آینده، گروهی از محققان پس از بررسی 100 هزار کهکشان اعلام کردند که نشانه آشکاری از این نوع حیات بدست نیامده است.

 

 دانشمندان ارشد ناسا به تازگی مدعی شدند که بشر در آستانه کشف حیات بیگانه قرار گرفته و احتمالا تا سال 2025، نشانه‌ای از این حیات کشف خواهد شد. «جان گرونسفلد»، فضانورد اسبق و معاون برنامه مأموریت علمی ناسا نیز پیش‌بینی کرد که علائم حیات فرازمینی به زودی در منظومه شمسی و فراتر از آن پیدا خواهد شد.

 

گروهی از دانشمندان با استفاده از اطلاعات رصدخانه مداری WISE ناسا، پرتوهای انرژی به شکل گرمایی که می‌تواند نشانه‌ای از حیات فرازمینی احتمالی در کهکشان‌های تحت استعمار این موجودات باشد را مورد بررسی قرار دادند. این پرتوهای انرژی در طول ‌موج‌های اواسط طیف مادون قرمز قابل تشخیص هستند.

 

«جیسون رایت» استاد دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا تأکید کرد: زمانی که یک تمدن پیشرفته فرازمینی مقادیر بالای انرژی را مصرف کند، این انرژی باید به شکل حرارت بازتابانده شود؛ این مسأله درست مانند انتشار گرما از رایانه در زمان کار کردن با آن است.

 

از مجموع 100 هزار کهکشان که مورد رصد قرار گرفتند، تنها 50 کهکشان دارای سطوح بالای پرتوهای اواسط طیف مادون قرمز بودند.

 

این بدان معناست که خارج از کهکشان‌های بررسی شده، کهکشان دیگری که در آن نشانه‌ای از حیات فرازمینی وجود داشته باشد، نیست؛ همچنین هیچ نشانه آشکاری از حیات فرازمینی در این 100 هزار کهکشان بدست نیامده است.

 

دانشمندان قصد دارند در ادامه تحقیقات مشخص کنند که آیا گرمای تولید شده در برخی از این کهکشان‌ها، نشأت گرفته از منابع طبیعی یا مربوط به حیات فرازمینی پیشرفته است.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429338726246_1.jpg

تیمی از دانشمندان بین‌المللی با همکاری یک موسسه تحقیقاتی در ژاپن، در حال طراحی سامانه‌ای هستند که با استفاده از لیزر به سمت زباله‌های فضایی شلیک کرده و آن‌ها را از بین می‌برد.

 

 زباله‌های مدارگرد به طور روزافزونی به موضوع خطرناکی برای ماهواره‌ها و فضاپیماها تبدیل شده و گروه‌های تحقیقاتی، مفاهیم متعددی مانند ابر گازی، تور و بادبان‌هایی را برای جمع‌آوری آن‌ها ارائه داده‌اند.

 

در حالی که این رویکردها می‌توانند اجسام بزرگ‌تر را شکار کنند، مشکل زباله‌های کوچک‌تر که حول زمین مدارگردی می‌کنند، کماکان به جای خود باقی می‌ماند.

 

سامانه فضامحور محققان شامل یک تلسکوپ با میدان دید فوق‌وسیع است که توسط تیمی در موسسه تحقیقاتی EUSO ژاپن طراحی شده است. این سیستم همچنین مجهز به لیزر نورمحور با فیبر بسیار کارآمدی است.

 

این تلسکوپ در اصل، برای شناسایی نور فرابنفش منتشرشده از پرتوهای کیهانی فوق‌پرانرژی که در شب وارد جو زمین می‌شوند، طراحی شد. «توشیکازو ابیسوزاکی»، رهبر ارشد این پروژه، متوجه شد که می‌توان از این سیستم برای شناسایی تکه‌پاره‌های زباله پرسرعت در نور کم استفاده کرد.

 

زمانی که قطعه‌ای زباله‌ فضایی شناسایی و مکانیابی می‌شود، این سیستم به لیزر دستور می‌دهد تا پالس‌های فشرده نوری خود را بر روی آن متمرکز کند. این موضوع، در فرآیندی موسوم به «فرسایش پلاسما» موجب می‌شود یک سمت جسم حرارت داده شده و به پلاسما تبدیل شود.

 

در نتیجه پلاسما از آن سمت به بیرون منتشر می‌شود و نیروی محرکه‌ای تولید می‌کند که پسماند را برای سوختن در فضا به سمت پایین می‌فرستد.

 

سیستم ابداعی دانشمندان از تلسکوپی به اندازه 20 سانتی‌متر و لیزری 100 فیبری بهره می‌برد و بر روی پسماندهای موجود در نزدیکی ایستگاه فضایی بین‌المللی متمرکز خواهد بود. چنانچه همه چیز خوب پیش برود، می‌توان این سیستم را با نسخه کاملی جایگزین کرد که دارای تلسکوپی سه‌متری، یک لیزر 10 هزار فیبری و طیف 100 کیلومتری است.

 

همچنین می‌توان سامانه‌ای را تا ارتفاع 800 کیلومتری بالای سطح زمین و جایی که مقادیر زیادی پسماند فضایی موجودند، آرایش کرد. دانشمندان مدعی‌اند که این سیستم می‌تواند زباله‌های در مقیاس سانتی‌متری را طی پنج سال عملکرد خود نابود کند.

 

محققان دانشگاه کالیفرنیا در ایروین، دانشگاه پاریس و دانشگاه تورین ایتالیا نیز در این پروژه حضور داشتند.

 

جزئیات این دستاورد فناورانه در مجله Acta Astronautica ارائه شد.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426507115308_3.jpg

پژوهش جدید کالج دانشگاهی لندن نشان داده که عصر زمین‌شناسی تحت سلطه انسان (Anthropocene) در سال 1610 آغاز شد.

 

 این تحقیقات نشان داده که عصرهای پیشین به دلیل عواملی از جمله برخورد دنباله‌دار، فوران‌های آتشفشانی پایدار و تغییر قاره‌ها آغاز شده و پایان یافته‌اند.

 

محققان بطور سیستماتیک به مقایسه تاثیرات محیطی اصلی فعالیت انسان در 50 هزار سال گذشته بر اساس این پیش‌نیازهای رسمی پرداختند.

 

تنها دو تاریخ با این معیارها همخوانی داشت: یکی از آن‌ها سال 1610 بود که در آن زمان برای نخستین بار برخورد جهان‌های جدید و قدیم در سراسر جهان حس شد. تاریخ دوم، سال 1964 بود که با پیامدهای آزمایش سلاحهای هسته‌ای مرتبط بود.

 

دانشمندان، سال 1610 را به عنوان کاندید قویتر انتخاب کردند. به گفته آن‌ها، ورود اروپایی‌ها به آمریکا در سال 1492 و تجارت جهانی متعاقب آن باعث انتقال گونه‌ها به قاره‌ها و اقیانوس‌های جدید شد که تنظیم مجدد حیات در زمین را به دنبال داشت. این تبادل سریع و مکرر متقابل اقیانوسی از گونه‌ها در تاریخ زمین بی‌سابقه بوده است.

 

محققان همچنین یک میخ طلایی را کشف کردند که ممکن است به همان عصر تعلق داشته باشد که طی آن یک شیب متمایز در دی‌اکسید کربن جوی در سال 1610 رخ داده و در سوابق هسته یخی قطب جنوب جذب شد. این کاهش به عنوان نتیجه مستقیم از ورود اروپاییان در آمریکا رخ داده بود.

 

مهاجرت به جهان جدید منجر به مرگ حدود 50 میلیون نفرد از بومیان شد که اکثر آن در نتیجه آبله در چند دهه اول قرن شانزدهم روی داد.

 

آغاز انقلاب صنعتی در اواخر قرن هجدهم پیش از این به عنوان رایجترین زمان آغاز دوره تسلط انسان بر زمین شناخته شده بود. این امر به یک نقطه عطف واضح در تاریخچه انسان مرتبط بوده و افزایش دی‌اکسیدکربن جوی ناشی از استفاده از سوخت فسیلی، یک تغییر محیطی درازمدت جهانی از اهمیت حیاتی است.

 

نتایج این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
DSC_9798.jpg

پژوهشگران موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور موفق به ابداع گرده‌افشان الکتریکی نخل خرما شدند.

 

 به رغم وجود دستگاه‌های گرده‎افشان مکانیکی، عملیات گرده‌افشانی نخل خرما در بسیاری از نقاط کشور و جهان همچنان به صورت دستی انجام می‎شود. یکی از مهم‌ترین دلایل این امر وجود برخی کاستی‌ها و معایب در دستگاههای موجود از جمله سنگینی و کارایی پائین آنها و مهم‌تر از همه مسدود شدن لوله گرده‌افشان توسط گرده است.

 

پژوهشگران موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور با ارائه طرح ابتکاری گرده‌افشان الکتریکی نخل خرما ضمن رفع معایب گرده‌افشانهای پیشین، عملیات گرده‌افشانی نخل خرما را تسریع کرده اند.

 

به گفته مجریان طرح در طراحی این دستگاه که فاقد هرگونه نمونه مشابه داخلی و خارجی است تمام ضعف ها و مشکلات گرده افشان های موجود برطرف شده به طوری که ابزار ابداعی ضمن این که ظرفیت مزرعه‌یی بالایی دارد سبک وزن بوده و حمل و نقل و کاربرد آن در ارتفاع بالای نخل آسان است. علاوه بر این، فاکتورهای ارگونومیک به گونه‌ای در طراحی ابزار در نظر گرفته شده‌اند که کار با آن را بسیار راحت و در عین حال ایمن کرده است. همچنین سادگی لحاظ شده در طراحی ابزار قابلیت سرویس و نگهداری آن را افزایش داده و امکان استفاده از خدمات تعمیرگاهی موجود را نیز فراهم کرده است.

 

رفع مشکل نیاز به صعود از نخل خرما و خطرات آن، حذف نیاز به حضور فیزیکی کارگر در تاج نخل خرما، کاهش بیش از 60 درصدی نیاز کارگری و کاهش حدودا ۵۰ درصدی در هزینه‌های عملیات از مزایای گرده افشان الکتریکی عنوان شده است.

 

این فناوری که آماده واگذاری در قالب حق لیسانس به متقاضیان داخل و خارج کشور است، بازاری به وسعت ۱۳ استان تولیدکننده خرما در کشور دارد که حدود نیم میلیون واحد بهره‌بردار را شامل می شود.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1418200186932_mediumlarge.jpg

رئیس بخش ایمونولوژی مولکولی و تحقیقات واکسن انستیتو پاستور ایران با اشاره به مطالعات این بخش در زمینه سرطان گفت: در این زمینه با استفاده از انگل لیشمانیا روشی را برای درمان سرطان پستان در مدل موش ارائه کردیم.

 

دکتر سیما رأفتی  افزود: این بخش با کسب تجربه در زمینه واکسن لیشمانیوز، راهکارهای جدیدی برای ایجاد و طراحی دیگر واکسن‌ها همانند HPV تیپ 16 نیز ارائه داده است. لذا سازو کارهای فراهم شده در این زمینه می‌تواند بازوی مناسبی جهت آموزش و تحقیقات پایه ای در زمینه واکسن‌های پارازیتی، باکتریایی و ویروسی باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه مطالعه در زمینه سرطان موضوع اصلی تحقیقات در بخش ایمونولوژی مولکولی انستیتو پاستور نیست،یادآور شد: در عین حال مطالعات ایمونوتراپی سرطان را بر روی سرطان پستان تا حدودی اجرایی کردیم و به صورت یک مدل ایمونولوژیکی مورد بررسی قرار دادیم.

 

رأفتی ادامه داد: برای این منظور سرطان پستان را در موش ایجاد کردیم و پپتیدهایی که فعال کننده سیستم ایمنی است را در درون انگل لیشمانیا تارنتولی به عنوان حامل قرار دادیم تا این پپتیدها را در محل مورد نظر رها سازی کند.

 

مجری طرح به دلایل انتخاب لیشمانیا به عنوان حامل برای درمان سرطان پستان در موش اشاره کرد و گفت: لشمانیا تارنتولی یک حامل بی آزار برای انسان است که قادر به فعال سازی سیستم های ایمنی بدن است.

 

به گفته رئیس بخش ایمونولوژی مولکولی و تحقیقات واکسن انستیتو پاستور ایران اگر پپتیدها به تنهایی به بدن تزریق شوند ممکن است در ارگان مورد نظر رهاسازی نشود و از بین برود ولی این روش راهکاری است که شاید بتواند جایگزین سایر روش‌ها شود.



تاريخ : شنبه 29 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

S-300 سامانه‌ی موشکی زمین به هوای میان بردی است که توانایی عملیات در تمام ارتفاع‌ها و شرایط را دارد. این پدافند از ابتدا برای رهگیری هواپیما و موشک‌های کروز ساخته شده بودکه بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالستیک نیز به آن افزوده شد. ردیاب راداری S-300 قابلیت رهگیری حداکثر ۱۰۰ هدف را داشته و سیستم آتش آن می‌تواند با ۱۲، ۲۴ و ۳۶ هدف درگیر شود که آن را به یکی از مرگبارترین سیستم‌های ضدهوایی حال حاضر جهان مبدل می‌سازد. نقطه‌ی قوت دیگر این سامانه عدم نیاز به عملیات نگهداری خاص برای موشک‌ها و ذخیره شدن آن‌ها مانند مهمات عادی است، علاوه بر آنکه S-300 ظرف مدت فقط ۵ دقیقه می‌تواند آماده‌ی شلیک شود.

S-300 1

تولید گسترده‌ی این سیستم در سال ۱۹۷۵ آغاز شد اما خانواده‌ی ضد بالستیک V+ در سال ۱۹۸۷ تولید شدند. تاکنون سیستم راداری و برد این پدافند چندین بار بهبود یافته و به روز رسانی شده است. رقیب غربی S-300 پدافند آمریکایی MIM 104 پاتریوت است. در مواقع لزوم می‌توان از S-300 به عنوان یک سیستم تهاجمی نیز استفاده کرد. موشک‌های نیمه متحرک از خانواده‌ی V این سیستم با سوار شدن بر روی وسایل نقلیه زرهی و استفاده از قابلیت shoot & scoot می‌توانند اهداف را هدف قرار داده و سپس محل خود را تغییر دهند، چین به خوبی از این قابلیت برای تهدید تایوان استفاده می‌کند. از سال ۲۰۰۶ ارتش روسیه نمونه‌ی پیشرفته‌تری از این سامانه به نام S-400 تریموف یا طبق نامگذاری ناتوSA-21 را به خدمت گرفته که بردی تا ۴۰۰ کیلومتر را دارد.

خانواده‌ی S-300

S-300S-300 V

S-300 P

برد این موشک از ۵ تا ۴۷ کیلومتر بوده و قابلیت حمل کلاهک ۱۳۳ کیلوگرمی را دارد

S-300 F

این موشک سوخت جامد برای نیروهای دریایی توسعه یافته است. سرعت آن ۶۱۲۰ کیلومتر در ساعت بوده و از ۷ تا ۹۰ کیلومتر برد دارد و همچنان می‌تواند کلاهکی ۱۳۳ کیلوگرمی را حمل کند.

S-300 FM

این سیستم پیشرفته‌ شده‌ی نوع قبلی است که سرعت آن تا ۱۰ هزار کیلومتر در ساعت افزایش یافته و می‌تواند به کلاهکی ۱۵۰ کیلوگرمی مسلح شود.

S-300 PMU

این موشک بسیار شبیه به مدل FM است. مدل جدیدتر آنکه در سال ۱۹۹۷ ساخته شد MU-2 نام دارد که برد آن تا ۱۹۵ کیلومتر و توانایی حمل بار آن به ۱۸۰ کیلوگرم می‌رسد.

S-300 V

این سیستم موشکی نیمه متحرک و ضد بالستیک بر روی خودرو نصب می‌شود و راداری قدرتمند برای درگیری با موشک‌های بالستیک بر روی خودرو‌ی این موشک نصب شده است.

خرید پدافند S-300 توسط ایران 

S-300PMU2S-300 PMU-2

در سال ۲۰۰۷ قراردادی به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار میان ایران و روسیه برای خرید ۵ سیستم S-300 به امضا رسید اما در سال ۲۰۱۰ دیمیتری مدودف رئیس جمهور وقت روسیه با بهانه قرار دادن قطعنامه‌ی ۱۹۲۱ شورای امنیت به صورت یک‌طرفه این قرارداد را نقض کرد. پس از آن ایران درخواست غرامت ۴ میلیارد دلاری از روسیه را تسلیم دادگاه بین‌المللی لاحه کرد و تصمیم گرفت سیستم دفاع موشکی داخلی به نام باور ۳۷۳ را توسعه دهد. روس‌ها جهت جلوگیری از پرداخت غرامت سیستم ضعیف‌تر آنتی ۲۵۰۰ و یا تور ام-۱ را به ایران پیشنهاد دادند که توسط کشورمان پذیرفته نشد. این روند ادامه داشت تا در روز ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ و در آستانه‌ی توافق هسته‌ای با ۶ قدرت دنیا، به دستور پوتین رئیس جمهور روسیه ممنوعیت فروش این سیستم به ایران لغو شد و قرار شد به سرعت این سامانه به ایران تحویل داده شود، اگر چه هنوز پس از ۸ سال باید منتظر دیده شدن این پدافند در کشورمان باشیم. گفتنی است تا کنون کشورهایی مانند الجزایر، ارمنستان، آذربایجان،‌ بلاروس، بلغارستان، چین، مصر، ویتنام، ونزوئلا، قزاقستان و اوکراین این سیستم را به خدمت گرفته‌اند.



تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
  اگر ثروت بیش‌اندازه‌ای داشته باشید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ شما شروع به ساخت کلکسیونی از وسایل بسیار با ارزش خواهید کرد؛ وسایلی که تنها رویای مردم معمولی است. جدای از مشاهده یکی از خودروها و سوپرماشین‌های کاملا منحصر به فرد در نمایشگاه‌ها، خواندن این خبر نیز حسی مشابه به شما القا خواهد کرد.
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
شاید شانس آورده باشید و یکی از این سوپرماشین‌های تک را قبلا مشاهده کرده باشید، اما دیدن آنها به صورت یک جا خالی از لطف نیست. برندهایی همچون فراری، مکلارن، لامبورگینی و رولزرویس دارای ارزش بسیار بیشتری هستند تا اینکه تنها برای یک فرد ثروتمند ساخته شده باشند. پس با ما همراه باشید.
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
سوپرماشین‌های تک به روایت تصویر!
 
 


تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429001957034_72.jpg

محققان سوئیسی درختان نخل خورشیدی را طراحی کرده‌اند که نور خورشید را در هنگام روز جذب کرده و هنگام شب منتشر می‌کند.

 

 درخت نخل خورشیدی مجهز به پنل‌های فتوولتائیک درست مانند درختان واقعی به نظر رسیده و کاملا سازگار با محیط‌زیست هستند.

 

پنل‌های فتوولتائیک انعطاف‌پذیر بر روی الیاف شب‌تابی شبیه‌ برگ نخل نصب می‌شوند؛ این برگ‌های خورشیدی در هنگام روز نور خورشید را جذب و در هنگام شب، نور سبز رنگ درخشانی از خود ساطع می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

نخل خورشیدی

 

 

 

نخل خورشیدی

 

 

 

نخل خورشیدی

 

 

 

نخل خورشیدی

 

 

 

نخل خورشیدی

 

 

 
 


تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1426577949914_2.jpg

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، زرهی کارآمد و انعطاف‌پذیر برای انسان‌ها را با الهام از پوست ماهی تولید کرده‌اند.

 

 پولک‌های سخت ماهی‌ها از آن‌ها در مقابل بریدگی‌ها تا حد زیادی حفاظت می‌کند؛ هر یک از این پولک‌های متحرک و مستقل به پوست زیرین انعطاف‌پذیر متصل‌اند، با این حال، ماهی‌ها باز هم قادر به چرخاندن آسان بدنشان هستند.

 

زره جدید حاوی پولک‌های بیرونی سخت و هم‌پوشانی‌کننده بوده و با لایه‌ای از ماده نرم و انعطاف‌پذیر زیرین ترکیب شده است. این پولک‌ها، مقاومت در برابر نفوذ ماده نرم‌تر را افزایش می‌دهد و در صورت نیاز می‌توان انعطاف‌پذیری را کاهش داد.

 

دانشمندان بر این باورند، انعطاف‌پذیری زره ابداعی را می‌توان در نواحی مانند زانوها و آرنج‌ها افزایش داد، در حالی که مقاومت در مقابل نفوذ آن می‌تواند در نواحی آسیب‌پذیری مانند اندام فوقانی بدن به حداکثر برسد.

 

با استفاده از چاپ سه‌بعدی می‌توان مشخصه‌های زره را برای استفاده در سناریوهای مختلف تنظیم کرد که شامل کاربرهای نظامی یا پلیسی و همچنین حفاظت از فضانوردان در مقابل میکروشهاب‌سنگ‌ها هنگام پیاده‌روی‌ در فضا خواهند بود.

 

زره جدید، آزمایشات اولیه مقاومت در مقابل نفوذ را از سر گرفته اما باید آزمایشات بیشتری برای بررسی مقاومت آن در مقابل گلوله‌ها انجام شوند.

 

جزئیات این مقاله در مجله Soft Matter منتشر شد.



تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1429259515140_84.jpg

محققان ناسا با همکاری صنعت خودروسازی، نمونه اولیه خودروی برقی جدیدی را طراحی کرده‌اند که از قابلیت کنترل از راه دور برخوردار است.

 

 محققان مرکز فضایی جانسون ناسا از نمونه اولیه خودروی رباتیک ماژولار (MRV) رونمایی کردند.

 

چرخ‌های این خودروی برقی رباتیک از قابلیت چرخش 180 درجه برخوردار هستند که توان حرکتی، بویژه امکان پارک کردن بین دو خودرو را بطور قابل توجهی افزایش می‌دهد؛ چرخ‌ها از عملکرد مستقل از هم برخوردار هستند.

 

این خودروی رباتیک در اندازه خودروهای مخصوص گلف، مجهز به سیستم کنترل از راه دور است که می‌تواند در مأموریت‌های فضایی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

خودروی MRV برای اکتشافات بر روی زمین یا استفاده بر روی سیارات دیگر از جمله مریخ کاربرد خواهد داشت.



تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1410862010169_169.JPG

 

تیمی از محققان موسسه علمی وایزمن توانسته‌اند سلول‌های قلب را در بدن موش‌ها بازیابی کنند.

  هنگامی که حمله قلبی رخ می‌دهد، سلول‌های ماهیچه قلب می‌میرند و بافت زخم شکل می‌گیرد که این امر، راه را برای نارسایی قلبی هموار می‌کند.

 

اکنون تحقیقات جدید محققان، از سویی به ارائه بینشی جدید در مورد این سوال پرداخته که چرا قلب پستانداران قادر به بازیابی نیست و از سوی دیگر، به نمایش امکان بازیابی سلول‌های قلب در بدن موش‌های بالغ پرداخته است.

 

محققان تصور می‌کردند که بخشی از پاسخ معمای بازیابی قلب ممکن است در حوزه رشد جنین، بویژه در بخش قلب قرار داشته باشد.

 

در حقیقت دانشمندان بر این باورند که پروتئین ERBB2 نقش مهمی در رشد قلب ایفا می‌کند. این پروتئین یک گیرنده تخصصی است که به انتقال پیام‌های خارجی به سلول می‌پردازد؛ پروتئین مذکور بطور کلی با یک گیرنده مرتبط دوم از طریق اتصال به فاکتور رشد NRG1 برای انتقال پیام‌هایش کار می‌کند.

 

این فاکتور رشد در حال حاضر در پژوهش‌های بالینی برای درمان نارسایی قلبی مورد آزمایش قرار گرفته است.

 

محققان در تحقیقات خود، موش‌هایی را تولید کردند که ژن ERBB2 تنها در سلول‌های کاردیومیوسیت آنها غیرفعال شده بود. این کار از چنان تاثیر شدیدی برخوردار بود که در اثر آن، دیواره‌های قلب موش‌ها، نازک و بالون‌مانند شد که در اصططلاح پزشکی «کاردیومیوپاتی متسع شده» نامیده می‌شود. نتایج نشان داد که کاردیومیوسیت‌های فاقد ERBB2 حتی در زمان حضور NRG1 قادر به تکثیر نیستند.

 

سپس محققان پروتئین ERBB2 را مجددا در سلول‌های قلب موش‌های آزمایشگاهی که در آن‌ها، سلول‌های کاردیومیوسیت دیگر تکثیر نمی‌شدند، فعال کردند. این کار باعث تکثیر شدید کاردیومیوسیت‌ها و هیپرتروفی شد که نتیجه آن، قلب بزرگ با حجم کم برای ورود خون بود.

 

محققان در پی این بودند که آیا می‌توان پروتئین ERBB2 را برای مدت کوتاهی در قلب در پی بروز حمله قلبی فعال کرد تا بتوان سلول‌های قلبی را بدون عوارض منفی احیا کرد. آن‌ها دریافتند که در حقیقت می‌توان این کار را برای فواصل زمانی کوتاه در موش‌های مبتلا به حمله قلبی انجام داد و به احیای قلب تقریبا کامل طی چند هفته دست یافت.

 

بررسی فرآیند بازیابی از طریق تصویربرداری زنده و پژوهش‌های مولکولی نشان داد که این کار با بازگشت کاردیومیوسیت‌ها به حالت اولیه‌شان در جایی بین سلول جنینی و بالغ انجام می‌شود. به عبارت دیگر، پروتئین ERBB2 این سلول‌ها را یک گام به عقب برگردانده و سپس با متوقف کردن فعالیت آن، فرآیند احیا را ارتقا بخشید.

 

به گفته محققان، کارآزمایی بالینی بیمارانی که درمان NRG1 را دریافت می‌کنند، در صورت تقویت نشدن پروتئین ERBB2، موفق نخواهد بود. آن‌ها قصد دارند بررسی این مسیر سیگنال‌دهی را برای شناسایی راههای برای ارتقای این فرآیند ادامه دهند که در آینده ممکن است به روش‌هایی برای احیای سلول‌های قلبی منجر شود.

 

از آنجایی که این مسیر همچنین در سرطان نیز دخیل است، بررسی‌های بیشتری برای درک چگونگی هدایت سیگنال احیای کاردیومیوسیت‌ها در محل، زمان و با میزان درست مورد نیاز است.

 

نتایج این تحقیق در مجله Nature Cell Biology منتشر شده است.

 

 

 

 

 

بازسازی سلول‌های قلب در بدن موش

 



تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1428755778243_53.jpg

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) برای افزایش ایمنی نابینایان، دستگاه هشداردهنده خطر برخورد با وسایل نقلیه را طراحی کرده‌اند.

 

 به کمک این دستگاه کم حجم که قابل نصب بر روی سینه فرد نابینا است، می‌توان خطرات پیش‌روی افراد نابینا و کم بینا را هنگام قدم زدن در خیابان تا حد زیادی کاهش داد.

 

مبنای کار این دستگاه بر اساس تخمین زمان برخورد است، به طوری‌که حسگرهای موجود در پردازشگر دستگاه نسبت به سایر وسایل نقلیه که از کنار و یا پشت سر فرد می‌گذرند، حساسیتی نشان نمی‌دهد، بلکه این دستگاه تنها خطر برخوردی را اعلام می‌کند که به طور مستقیم به سمت شخص نابینا در حرکت هستند.

 

محققان برای ارزیابی صحت عملکرد این دستگاه، اقدام به انجام آزمایش بر روی 25 فرد مبتلا به دید تونلی کردند. در این آزمایش‌ها مشخص شد که با استفاده از این دستگاه، خطر برخورد با عابران پیاده و موانع پیاده‌رو تا 46 درصد کاهش پیدا می‌کند؛ همچنین به کمک این دستگاه خطر تصادف با موتورسیکلت‌ و خودرو نیز تا 37 درصد کاهش می‌یابد.

 

جزئیات بیشتر این دستاورد در مجله Investigative Ophthalmology and Visual Science منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 28 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

شاید شما هم این عبارت را زیاد شنیده باشید یا حتی خودتان آن را به کار برده باشید، اما اکنون می‌خواهیم بدانیم که این فن‌آوری دقیقا چیست و چگونه کار می‌کند. با ما همراه باشید.

 

سَنَدی رسمی از شرکت اینتل در سال ٢٠٠٨ منتشر شد که فن‌آوری Turbo Boost را به عنوان مشخصه‌ی جدیدی در پردازنده‌های مدرن بر پایه‌ی معماری Nehalem معرفی می‌کرد. امکان مشابهی با نام IDA یا Intel Dynamic Acceleration به معنی «شتاب دهنده‌ی پویای اینتل» هم قبل از آن در بسیاری از پلتفرم‌های Centrino ی خود اینتل وجود داشت که بر خلاف توربو بوست در بازار از آن استقبال چندانی نشد و مورد توجه قرار نگرفت. این تکنیک، فرکانس هسته‌ها را به صورت پویا بر اساس تابعی از هسته‌های فعال در آن زمان تغییر می‌داد. وقتی که سیستم عامل یکی ازهسته‌ها را به حالت بیکار یا خواب سوییچ می‌کرد، بقیه‌ی هسته‌های فعال به صورت پویا به فرکانس بالاتر شتاب داده می‌شدند.

فن‌آوری اختصاصی شرکت اینتل با نام توربو بوست قادر است تا راندمان پردازنده و گرافیک مجتمع در تراشه را تحت پردازش‌های سنگین افزایش دهد. در این تکنیک، هسته‌های پردازنده به صورت خودکار در فرکانسی بالاتر از فرکانس پایه‌ی تعیین شده کار خواهند کرد اگر و فقط اگر بیشینه‌ی دما، مصرف توان و جریان ورودی به سقف میزان تعیین شده نرسیده باشد. اینکه پردازنده چه زمانی به حالت توربو بوست سوییچ کند و چه مدتی را در این حالت سپری کند بستگی به بار پردازشی و شرایط عنوان شده دارد.

کارکرد پردازنده بدون توربو بوست در بالا و با استفاده از آن در پایین

کارکرد پردازنده بدون توربو بوست در بالا و با استفاده از آن در پایین

حداکثر فرکانسِ توربو بوست، بالاترین فرکانس ممکنی است که وقتی عوامل لازم فراهم باشد پردازنده در حالت توربو بوست قابلیت دسترسی به آن را خواهد داشت. همچنین فرکانس توربو بوست به نسبت بار پردازشی، سخت افزار، نرم افزار و ترکیبات کلی سیستم متغیر است.

از آنجا که مشخصه‌های مصرف و توان تعیین شده برای پردازنده‌های مختلف متفاوت است، ممکن است فرکانس کاری برخی از مدل‌های دارای فن‌آوری توربو بوست، تحت پردازش‌های سنگین و یا کارکرد همزمان تمامی هسته‌های خود به سقف فرکانس تعیین شده برای آنها نرسد.

در دسترس بودن و میزان افزایش فرکانس در حالت توربو بوست به برخی فاکتورهای لازم و نه کافی مانند موارد زیر بستگی دارد:

  • نوع بار پردازشی
  • تعداد هسته‌های فعال
  • برآورد جریان برق مصرفی
  • برآورد توان مصرفی
  • دمای پردازنده

وقتی پردازنده در حال کار پایین‌تر از سطح محدودیت‌های تعیین شده‌ی بالا باشد و بار پردازشی کاربر روی سیستم هم راندمان بالاتری را طلب کند، فرکانس پردازنده به صورت پویا تا سقف فرکانسی تعیین شده افزایش خواهد یافت. فن‌آوری توربو بوست اینتل نسخه‌ی 2.0 هم دارای الگوریتم‌های متعددی است که به صورت همزمان اجرا می‌شوند تا جریان ورودی، توان و دما را برای رسیدن به بالاترین فرکانس ممکن در کنار بهینه‌ترین حالت مصرف انرژی مدیریت کنند. توجه داشته باشید که نسخه‌ی دوم از فن‌آوری توربو بوست به پردازنده اجازه‌ی کارکردن در سطح توانی بالاتر از مقدار تعیین شده در مشخصه‌ی  TDP آن را برای بازه‌ی زمانی کوتاهی می‌دهد. TDP  یا Thermal Design Power حداکثر میزان حرارتی است که سیستم خنک‌کننده باید توانایی دفع آن از سطح پردازنده را داشته باشد. TDP به عنوان ملاکی برای برآورد خنک کننده‌ای که برای پردازنده‌های مختلف احتیاج است به کار می‌رود.

لازم به ذکر است که افزایش فرکانس در حالت توربو بوست به صورت پله‌ای است. این افزایش در ابتدا و در نسل پردازنده‌های Nehalem با قدم‌های ۱۵۰ مگاهرتز انجام می‌شد و سپس در نسل‌های Sandy Bridge, Ivy Bridge و همینطور Haswell به قدم‌های ١٠٠ مگاهرتزی تبدیل شد. اگر پردازنده از هر کدام از محدودیت‌های الکتریکی یا حرارتی تعیین شده در این حالت عبور کند، فرکانس کاری به صورت خودکار و با قدم‌های ١٣٣ یا ١٠٠ مگاهرتز کاهش خواهد یافت تا زمانی که پردازنده مجددا به قلمروی محدودیت‌هایی که برایش تعیین شده بازگردد.

پردازنده‌ی قدرتمند لپ تاپی با فن‌آوری توربو بوست و محدودیت فضای تهویه

پردازنده‌ی قدرتمند لپ تاپی با فن‌آوری توربو بوست و محدودیت فضای تهویه

پردازنده‌ی Core i7-2920XM را در نظر بگیرید. فرکانس عادی این پردازنده ٢۵٠٠ مگاهرتز است. حالت توربوی تعیین شده برای این مدل هم اینگونه است: ٧/٧/٩/١٠ که عدد ٧ اول بیانگر مضربی از ١٠٠ مگاهرتز است که در هنگام فعال بودن هر ۴ هسته‌ی این پردازنده اعمال می‌شود. عدد ٧ دومی هم مضربی است که در هنگام فعال بودن ٣ هسته‌ی این پردازنده بکار می‌رود و به همین ترتیب عدد ٩ در هنگام فعال بودن تنها ٢ هسته و عدد ١٠ هم در صورت فعال بودن تنها ١ هسته در١٠٠ ضرب می‌شود و به فرکانس پایه‌ی پردازنده در حالت توربو بوست اضافه می‌گردد.

 

تعداد هسته‌های فعالتعداد قدم‌های توربو بوستحداکثر فرکانسشیوه‌ی محاسبه
۴ ٧ ٣٢٠٠ مگاهرتز ٢۵٠٠ + (٧ × ١٠٠) = ٢۵٠٠ + ٧٠٠ = ٣٢٠٠
٢ ٩ ٣۴٠٠ مگاهرتز ٢۵٠٠ + (٩ × ١٠٠) = ٢۵٠٠ + ٩٠٠ = ٣۴٠٠
١ ١٠ ٣۵٠٠ مگاهرتز ٢۵٠٠ + (١٠ × ١٠٠) = ٢۵٠٠ + ١٠٠٠ = ٣۵٠٠

 

با این اوصاف می‌توان به راحتی استنباط کرد که داشتن تهویه‌ی مناسب و دمای مطلوب یکی از پیش نیازهای لازم برای رسیدن به بالاترین فرکانس کاری در فناوری توربو بوست است که این امر در دستگاه‌های با تهویه‌ی محدود و فشرده مثل لپ‌تاپ‌ها اهمیت به‌سزایی هم دارد. چرا که خنک کنندگی بهترمی‌تواند پردازنده را در بیشترین زمان ممکن در حالت توربو بوست حفظ کرده و در عین حال بالاترین فرکانس تعیین شده برای آن را هم تضمین کند. همین‌طور اگر از سوی دیگر بخواهیم به مساله نگاه کنیم، اختلال در سیستم خنک کننده و حرارت بالاتر می‌تواند دستگاه را  از رفتن به حالت توربو بوست و رسیدن به فرکانس بالاتر بازداشته و از راندمان کلی آن بکاهد. امری که در دستگاه‌های قابل حمل با خنک کننده های فعال( دارای فن)به نسبت میزان کارکرد و شرایط محیطی دیر یا زود رخ می‌دهد و باعث کاهش توان سیستم خنک کننده، نویز بیشتر و احتمالا افت عملکرد می‌شود و معمولا هم کاربران به علت اصلی آن، حداقل در مراحل اولیه‌ی رخ داد پی نمی‌برند و عوامل نرم افزاری یا ویروس‌ها و بدافزارها را علت اصلی آن قلمداد می‌کنند.



تاريخ : پنج شنبه 27 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
  •  
  •  


  •  
گوگل مصمم است که تغییراتی در زمینه ارائه اینترنت اعمال کند. راه اندازی زیرساخت‌های مقرون به صرفه در مناطق دورافتاده، حتی از قابلیت‌های موسسات بزرگ چند ملیتی فراتر می‌رود، به همین دلیل این کمپانی به راه حلی به نام پروژه لون یا «Project Loon» روی آورده است.

 

به گزارش جام جم کلیک: برای بخشی از این پروژه، گوگل به تازگی یک سری از بالن‌های مجهز به اینترنت را به لایه استراتوسفر برای ارائه اتصال پهنای باند به مناطق روستایی می‌فرستد.

گوگل ایکس، آزمایشگاه سری گوگل که پروژه‌های موفق عینک گوگل و خودروی بدون راننده را در کارنامه خود دارد، جدیدترین پروژه خود را به نام «اینترنت بالونی» تقریبا در دو سال پیش معرفی کرد. این پروژه محبوب قرار است به بسیاری از مناطق کره زمین که تحت پوشش شبکه اینترنت نیستند، اینترنت ارائه کند.

اگرچه اینترنت فراگیر به نظر می‌رسد اما کمتر از نیمی از جمعیت کل دنیا به آن دسترسی دارند و چهار میلیارد نفر از این قابلیت محروم هستند. اخیرا مهندسان گوگل در پروژه لون قصد دارند تا این پروژه را به مرحله‌ی جدیدی برای ارائه اینترنت به همه‌ی افراد دنیا برسانند. هدف این است: «فراهم کردن اینترنت 4G LTE برای تمامی افرادی که دستگاه یا گوشی تلفن با قابلیت پشتیبانی از شبکه 4G را دارند.» توسط این قابلیت، حتی کشاورزانی که در مناطق دوردست زندگی می‌کنند، می‌توانند به شرایط آب و هوایی دسترسی داشته باشند، کودکان روستایی خواهند توانست در آموزش و کلاس‌های آنلاین شرکت کنند. گوگل هم در این راستا موتور جستجوی خود را برای ارائه اینترنت به این دسته از افراد بهبود خواهد داد. تا پایان سال جاری میلادی، پروژه‌ی لون تعداد ۱۰۰ بالون را به لایه‌ی استراتوسفر و در فاصله‌ی ۲۰ کیلومتری ارسال خواهد کرد.

نحوه‌ی کار این پروژه

۱. بالون

بالون‌های این پروژه یک محفظه‌ی مقاوم در برابر فشار هستند، به این معنی که در دماهای مختلف فشار ثابتی را خواهد داشت. این بالون‌ها از ورق‌های سه میلی متری پلی اتیلین ساخته شده‌اند. برای راه اندازی اولیه، بالون‌ها از گاز هلیوم پر شده و تا زمان رسیدن به لایه‌ی استراتوسفر، به اندازه‌ی طبیعی خود دست خواهد یافت. بالون‌ها ۱۲ متر ارتفاع، ۱۵ متر قطر داشته و تا ۴۷.۲۲ درجه‌ی سانتی گراد مقاومت دارند و تا ۱۰۰ روز یا بیشتر می‌توانند در استراتوسفر شناور بمانند؛ پس از آن مهندسان این پروژه قادر هستند تا آن را برای تعمیر و نگه‌داری به زمین فرود آورند. پانل‌های خورشیدی برق این بالون‌ها را تامین کرده و باتری آن را برای استفاده در شب شارژ می‌کنند. جعبه‌هایی، کامپیوترهای بالون‌ها را توسط الگوریتم‌های ناوبری نگه داشته و همچنین سیستم کنترل ارتفاع، یک باتری و تعدادی آنتن برای گسترش سیگنال‌های 4G LTE نیز در این جعبه‌ قرار دارد.

۲. شبکه

ارتباطات منطقه‌ای وظیفه‌ی تشعشع کردن سیگنال‌ها 4G LTE را به داخل بالون‌ها دارند. هر بالون ارتباط خود را با ده‌ها بالون دیگر جهت ایجاد یک شبکه‌ی جهانی مانند مش برقرار می‌کند و همیشه در حال حرکت هستند. هر سیگنالی که از بالون‌ها تقویت شده مانند دکل مخابراتی در یک میدان وسیعی خود را بازپخش می‌کند تا همه به آن دسترسی داشته باشند. سرعت دانلود می‌تواند تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کند و دستگاه‌های دارای قابلیت 4G می‌توانند حداکثر این سرعت را دریافت کنند. گوگل این سرعت را با شبکه‌ی وای‌فای آزمایش کرد اما آن را ناتمام گذاشت، زیرا دریافت سرعت بیشتر فقط در آنتن‌های زمینی مقدور بود و مفهومی در بالون‌های اینترنت نداشت. با قابلیت اینترنت 4G LTE تمامی افراد می‌توانند تنها با گوشی هوشمند خود به اینترنت و ایمیل‌های خود دسترسی داشته باشند.

شناور ماندن در لایه‌ی استراتوسفر

باد در لایه‌ی استراتوسفر در جهات مختلف می‌وزد اما این جهات و سرعت آن‌ها قابل پیش بینی است. مهندسان قادر هستند تا بالن‌ها را به سمت بالا یا پایین در لایه‌‌های مختلف حرکت داده تا بتوانند آن‌ها را به سمت شمال، جنوب، غرب و شرق هدایت کنند. برای اینکه بالن را به سمت پایین انتقال دهند، مهندسان از پمپ تعبیه شده در بورد کار گذاشته شده در بالون، که هفت برابر چگال‌تر از هلیوم است، استفاده می‌کنند. به منظور فعال شدن پمپ، مهندسان هوای آن را آزاد می‌کنند. آنها توسط الگوریتم مبتنی بر اطلاعات مراکز گزارش دهنده شرایط جوی و اقیانوسی و داده‌های پیش بینی شده‌ی قادر هستند تا بالون‌ها را به هر سمتی که نیاز شد حرکت دهند.



تاريخ : پنج شنبه 27 فروردين 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |