حتما تا کنون برای شما پیش آمده است که در برخی مکان ها احتیاج به اینترنت داشته اید ولی نمی توانستید این دسترسی به اینترنت را برای خود فراهم کنید. شما پس از خواندن این مطلب خواهید توانست در بیشتر اماکن توسط لپ تاپ خود به اینترنت دسترسی پیدا کنید.
برای اتصال به اینترنت راه های بسیار زیاد وجود دارد مانند اینترنت گوشی همراه، اینترنت وای فای، یا استفاده از اینترنت دیگر دستگاه های قابل دسترس و ...
امروزه کمتر کسی هست که با اینترنت سروکار دارد و گوشی هوشمند نداشته باشد. و همین ابزار به تنهایی برای اتصال به اینترنت کافی است. شما می توانید خیلی سریع یکی از طرح های اینترنت سرویس دهند خود (رایتل، ایرانسل و یا همراه اول) فعال کنید و با به اشتراک گذاشتن آن از آن برای دیگر دستگاه ها مانند لپ تاپ استفاده کنید. برخی از نرم افزار ها وجود دارند که با استفاده از بلوتوث اینترنت گوشی شما را مانند یک مودم وایرلس به اشتراک می گذارند و شما می توانید از آن جهت اتصال استفاده کنید. برای نمونه در گوشی های که سیستم عامل آنها سمبین می باشد نرام افزار Joikusoft JoikuSpot Light را پیشنهاد می کنیم. برای گوشی های اندرویدی نرم افزار BlueDUN را پیشنهاد می کنیم البته در برخی از گوشی های اندرویدی هم می توانید با استفاده از دنبال کردن مسیر زیر اینترنت خود را به اشتراک بگذارید.
Menu -> Settings -> Wireless & networks -> Tethering & portable hotspot -> Wi-Fi hotspot کنید on -> Portable Wi-Fi hotspot settings (فعال شود) ->  Configure Wi-Fi hotspot
  و سپس در ادامه نام شبکه و نوع رمزگذاری ارتباط و پسورد شبکه خود را مشخص کنید. و برای گوشی های اپل احتیاجی به نرم افزار نمی باشد و شما می توانید با دنبال کردن این مسیر:
 General -> Network -> Internet Tethering 
و سپس فعال کردن گزینه Internet Tethering اینترنت گوشی خود را از طریق بلوتوث به اشتراک بگذارید و با دیگر دستگاه های مانند لپ تاپ به اینترنت متصل شوید. 
اگر در اطراف شما سیستمی وجود دارد که به اینترنت متصل است مانند لپ تاپ و WiFi دارد می توانید اینترنت این سیستم را برای دیگر دستگاه ها به اشتراک بگذارید. در ویندوز 8 شما با استفاده از نرم افزار  Virtual Router Plus می توانید به راحتی اینترنت لپ تاپ خود را به اشتراک بگذارید. پس از نصب این نرم افزار و اجرا کردن آن شما با دادن یک نام برای شبکه خود و پسورد و با کلیک کردن بر روی Start Virtual Router Plus اینترنت خود را به راحتی به اشتراک بگذارید.
اما اگر سیستم عامل سیستمی که به اینترنت متصل است ویندوز 7 باشد با ایجاد کردن یک ad hoc می توانید اینترنت خود را به اشتراک بگذارید.
برای ایجاد ad hoc تصاویر را دنبال کنید.
توجه داشته باشید اگر شما از وای فا اینترنت دریافت می کنید این احتمال وجود دارد که نتوانید اینترنت را از همان وای فای به اشتراک بگذارید.
 
 
 
 
 
 

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
210-13.JPG

لباس فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای انجام سه مرحله پیاده‌روی فضایی برای رفع نقص ایستگاه، به لوله تنفسی مخصوص مجهز شده است.

 

 در پی بروز نقص فنی در یکی از دو سیستم خنک‌کننده ایستگاه فضایی، ناسا سه مرحله پیاده‌روی فضایی برای تعویض پمپ معیوب را برای روز شنبه 30 آذر، دوشنبه دوم دی و چهارشنبه چهارم دی همزمان با روز کریسمس برنامه‌ریزی کرده است.

 

«ریک ماستراچیو» و «مایکل هاپکینز» دو فضانورد ناسا برای انجام سه مرحله پیاده‌روی انتخاب شده‌اند.

 

این درحالیست که ماه ژوئیه سال جاری (تیر ماه)، نشت آب به داخل کلاه فضانوردی «لوکا پارمیتانو» فضانورد ایتالیایی منجر به نیمه کاره گذاشتن برنامه پیاده‌روی فضایی و بازگشت فضانوردان به ایستگاه شد.

 

ناسا برای تأمین ایمنی لباس فضانوردان در زمان پیاده‌روی فضایی و پیشگیری از هرگونه نشت احتمالی آب، اقدام به تعویض سیستم پمپ آب داخل لباس و تعبیه یک صفحه جاذب اضافی در قسمت پشت کلاه کرده است؛ همچنین یک لوله تنفسی برای تأمین مسیر تنفس اختصاصی در شرایط خاص در نظر گرفته شده است.

 

«آلیسون بولینگر» افسر ارشد پیاده‌روی فضایی ناسا تأکید کرد: این لوله تنفسی اضافی مشابه لوله تنفسی غواصان است که در شرایط اضطراری و در صورت نشت آب بداخل کلاه فضانوردان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در صورت نشت آب بداخل کلاه، فضانوردان 30 دقیقه زمان دارند تا به محیط داخل ایستگاه فضایی بازگردند.

 

در طول پیاده‌روی فضایی که چند ساعت بطول می‌انجامد، هوا و آب مورد نیاز فضانورد از درون کابل بند نافی به داخل لباس منتقل می‌شود.

 

در حال حاضر فضانوردان روس در پیاده‌روی فضایی خود از لباس فضانوردی Orlan-MK که توسط محققان روس طراحی شده است، استفاده می‌کنند.



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه 12 آذرماه در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران حضور پیدا کرد و در نشستی حدوداً 3ساعته به بیان نقطه نظرات خود در حوزه انرژی هسته‌ای و سیاست خارجی و... پرداخت.

ظریف در این نشست و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان اعلام داشت: "باید بگویم غربی‌ها از 4 تا تانک و موشک ما نمی‌ترسند. آیا شما فکر کرده‌اید آمریکا که با یک بمبش می‌تواند تمام سیستم‌های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می‌ترسد؟".

این سخنان وزیر امور خارجه با واکنش‌های مختلفی همراه بود و در اولین اقدام 35 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ظریف تذکر دادند.

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) در واکنش به این سخنان وزیر امور خارجه اعلام کرد که آقای ظریف تخصص لازم را در امور امنیتی و دفاعی ندارد.

گفتني است؛با توجه به سخنان وزیر امور خارجه در سلسله گزارش‌هایی به بررسی بخشی از توان نظامی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازيم.

متن کامل بخش اول این سلسله گزارش‌ها که به بررسی توان نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و به‌خصوص در خلیج فارس و تنگه هرمز پرداخته بود را "اینجا" بخوانید.

متن کامل بخش دوم این گزارش‌ها که با موضوع قدرت دریایی ارتش در آب‌های جنوب کشور منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

متن کامل بخش سوم این گزارش‌ها که با موضوع بخشی از توان هوایی ارتش در حوزه جنگنده‌ها و بالگردها منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

** مقدمه

قرارگاه پدافند هوایی جهوری اسلامی ایران یکی از نیروهای چهارگانه ارتش است که در بهمن 1387 و با تقسیم نیروی ارتش هوایی جمهوری اسلامی ایران به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد.

به فرموده مقام معظم رهبری، پدافند در اولویت نیروهای مسلح ایران است، بنابراین تقویت و تجهیز نیروهای پدافند هوایی از مهمترین برنامه‌های نیروهای نظامی کشور باید باشد.

در این راستا جمهوری اسلامی ایران نیز توجه ویژه‌ای به این بخش داشت و توانست با تجهیز نیروهای خود به انواع سامانه‌های پدافندی، قدرت دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

به طور کلی ماموریت پدافند هوایی بر عهده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) قرار گرفته است و در این راستا، قرارگاه پدافند هوایی وظایف و مامورت‌های مهمی نیز بر عهده دارد.

وظایف و ماموریت‌های قرارگاه پدافندهوایی به شرح ذیل است:

1- کشف: یعنی هر آنچه پرنده پروازی در آسمان جمهوری اسلامی ایران است، کشف شود. کشف توسط سیستم‌های راداری، سیستم‌های شنود الکترونیکی و سیستم‌های دیده‌بانی بصری هوایی انجام می‌شود.  

2- شناسایی: آنچه در فضای آسمان کشور شناسایی می‌شود و اگر دوست است که به مسیر ادامه می‌دهد و اگر مظنون به تخاصم باشد، باید قبل از ورود به مرزهای کشور شناسایی و با آن برخورد قاطعانه صورت گیرد.

3- رهگیری هوایی: مسیر کشف شده و شناسایی شده به عنوان دشمن باید توسط هواپیماهای طرح پدافند هوایی و یا توسط سامانه‌های موشکی برد بلند یا برد متوسط در قرارگاه پدافند هوایی و یا در سایر نیروها مثل پدافند هوایی سپاه پاسداران و یا توسط سامانه‌های توپخانه‌ای موجود در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور رهگیری شود.

4- انهدام: از بین بردن پرنده‌های مهاجم رهگیری شده.

5- مراقبت هوایی: ما در کشورمان مناطق حساس، حیاتی و هسته‌ای مثل مراکز پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، سدها داریم که از همه آنها در بیش از 3600 نقطه در کشور توسط قرارگاه پدافند هوایی محافظت می‌شوند.

6- مراقبت از هرگونه پرواز در ورود و خروج از کشور و مسیرهای پروازی.

7- کمک به هواپیماهای در حال اضطرار.

8- کمک به سوخت رسانی هوایی و هدایت هواپیما در شرایط اورژانس.

9- اخطار هوایی: پروازهای فرامنطقه‌ای از هواپیماهای شکاری گرفته تا غیره دائم رصد می‌شوند و اگر بخواهند به مرزهای کشور نزدیک شوند به آنها اخطار داده می‌شود.

از سوی دیگر و در کنار وظایف و ماموریت‌های پیشانی نیروهای مسلح کشورمان، قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا موظف است که با نیروی انسانی آموزش دیده، تجهیزات و بکارگیری روش‌های متنوع و ابتکاری و نوین به مقابله با دشمنان و خطرات احتمالی بپردازد.

قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا همانطور که اشاره شد با گستره‌ای به پهنای کشور و ایجاد مراکز و پایگاه‌های نظامی متعدد، وظایف مذکور را به کمک نیروی انسانی آموزش دیده به انجام می‌رساند.

تاکنون، این قرارگاه دستاوردهای متعددی را با همکاری دانشگاه‌ها و صنایع دفاعی کشورمان داشته است. این دستاوردها باعث شده که سطح پدافندی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بسیار بالار رفته و دشمنان کوچکترین جرأتی برای تعدی به کشورمان به ذهن خود راه ندهند.

پدافند هوایی در واقع از سه ضلع یک مثلث یعنی قرارگاه پدافند هوایی، صنایع دفاعی و دانشگاه‌ها تشکیل شده است. هم اکنون صدها نخبه دانشگاهی با یکدیگر همکاری دارند و در این مسیر؛ موضوع بومی‌سازی و بهینه‌سازی تجهیزات پدافند هوایی دنبال می‌شود.

*** دستاوردها و تجهیزات پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)

1- سامانه های راداری: رادارهای پیشرفته و تاکتیکی ثامن، عصر، سپهر و مطلع هم اکنون در سامانه پدافند هوایی کشور در حال استفاده هستند و دستاوردهای جدید در حوزه رادار باعث شده است که قرارگاه پدافند هوایی تک فرکانسی و تک طیفی نباشد.

رادار مطلع الفجر1  و 2:

نخستین رادار 3-بعدی باند وی‌اچ‌اف ساخت ایران است و گفته شده که این رادار تمامی خلیج فارس را پوشش می‌دهد.

مطلع الفجر می‌تواند از 100 فرکانس مختلف در باند وی‌اچ‌اف استفاده کند و همچنین این رادار توانایی دارد تا در محیط‌هایی با نویز جمینگ نیز به فعالیت و عملکرد خود ادامه دهد.

از طرفی رادار مطلع الفجر2، رادار مدرن با پردازش پیشرفته است که قادر است اهداف هوایی را تا برد 480 کیلومتر و همچنین اهداف با سطح مقطع پایین را آشکار سازی و ردگیری کند.


تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
9-869.jpg

یک مبتکر خلاق موفق به خلق یک نقشه تعاملی شده که جریان‌های کنونی و به‌روز باد را در سراسر زمین به شکل زیبایی نشان می‌دهد.

 

 این پروژه، «نقشه باد زمین» (Earth Wind Map) نام دارد و بادها را مانند خطوطی مارپیچ و به همراه طرحواره‌هایی از قاره‌های موجود در زیر آنها، نمایش می‌دهد.

 

این نقشه نسیم‌های ملایم را با رشته‌های نازک سبز نمایش می‌دهد، در حالی که بادهای قوی به رنگ زرد روشن هستند و قوی‌ترین جریان‌ها نیز به رنگ قرمز روشن مشاهده می‌شوند.

 

کاربران می‌توانند مکان مطلوبشان را انتخاب کرده و برای نمایش سرعت باد در نقطه‌ای خاص بر روی آن کلیک کنند.

 

با استفاده از این نقشه، اثرات پنج باد موجود در اقیانوس هند و شمال و جنوب اقیانوس آرام و اطلس را می‌توان در سراسر جهان رهگیری کرد.

 

«کامرون بکاریو»، مهندس نرم‌افزار، خالق این پروژه گزارش شده است.

 

این نقشه با استفاده از داده‌های «مرکز ملی حفاظت از محیط زیست»، «مرکز خدمات ملی آب‌و‌هوا» و «سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا» امریکا تهیه شده و هر سه ساعت یک بار به‌روز می‌شود.

 

 

 

 

نقشه تعاملی از بادهای سراسر جهان

 

 

 

نقشه تعاملی از بادهای سراسر جهان

 

 

 

نقشه تعاملی از بادهای سراسر جهان

 

 

 

نقشه تعاملی از بادهای سراسر جهان

 

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
209-8.JPG

اخترشناسان آمریکایی از احتمال کشف نخستین قمر فراخورشیدی در مدار یک سیاره شناور آزاد در فاصله 1800 سال نوری با زمین خبر می‌دهند.

 

 قمر فراخورشیدی (exomoon) قمر طبیعی محسوب می‌شود که در مدار یک سیاره فراخورشیدی یا یک جرم فراخورشیدی در حال چرخش است.

 

درحالیکه تعداد سیارات فراخورشیدی از مرز یک هزار عبور کرد، اخترشناسان دانشگاه نوتردام در ایندیانا موفق به کشف احتمالی نخستین قمر فراخورشیدی در مدار یک سیاره شناور آزاد شدند.

 

با استفاده از روش آنالیز چگونگی تأثیرات گرانش و میکرولنزیک گرانشی، یک جرم شبه سیاره بسیار کوچک در حال چرخش بدور یک جرم بزرگتر شناسایی شد.

 

جرم بزرگتر دارای خصوصیات یک ستاره نبوده و جرم کوچک‌تر نیز بقدری کوچک است که احتمال سیاره بودن آن منتفی می‌شود؛ بنابراین مشخص شد که جرم کوچک‌تر نخستین قمر فراخورشیدی مشاهده شده تاکنون است.

 

سیاره فراخورشیدی و قمر آن در فاصله یک هزار و 800 سال نوری از زمین واقع شده است؛ جرم این سیاره چهار برابر مشتری است.

 

البته اخترشناسان کاملا مطمئن نیستند که این دو جرم، یک سیاره فراخورشیدی و قمر آن باشد.

 

بر اساس نظریه دیگر، این اجرام آسمانی در فاصله دورتر از یک هزار و 800 سال نوری واقع شده‌اند و این سیاره در حقیقت یک ستاره بسیار کوچک و قمر آن نیز یک سیاره در اندازه نپتون است؛ در غیر اینصورت، این سیاره فاقد ستاره میزبان بوده و بصورت آزاد در فضا شناور است.



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
212-10.JPG

 

تا چند سال آینده سالن انتظار فرودگاه‌ها مملو از حشرات گزنده‌ای خواهند شد که با کمک قدرت بویایی بسیار قوی خود، برای یافتن بمب و تأمین امنیت مسافران مورد استفاده قرار می‌گیرند. شاید ایده بکارگیری زنبورهای ابربویاب برای تشخیص بمب در فرودگاه‌ها بیشتر شبیه ایده فیلم‌های علمی-تخیلی به نظر برسد، اما محققان آزمایشگاه ملی لوس آلاموس آمریکا در حال آموزش این حشرات گزنده با این هدف هستند.

 

زنبورها در هنگام پرواز قادر به تشخیص غلظت کم مواد خاص هستند و حس بویایی آنها با سگ شکاری و سگ‌های بویاب برابری می‌کند.

 

استفاده از زنبورهای ابربویاب بسیار ارزان‌تر و راحت‌تر از استفاده از سگ‌های بویاب است و به همین دلیل بسیاری از آژانس‌های امنیتی جهان قصد دارند طی سال‌های آینده برای تأمین امنیت مراکز عمومی مانند فرودگاه، ایستگاه راه‌آهن یا مترو از این حشرات استفاده کنند.

 

زنبورها یادگیرندگان بسیار خوبی هستند؛ تمرین دادن زنبورهای عسل با بوی مواد تشکیل دهنده بمب به همراه آب و شکر می‌تواند این حشرات را به ابربویاب تبدیل کند.

 

بخار مواد تشکیل دهنده بمب به همراه ترکیبی از آب و شکر، باعث تحریک زنبور گرسنه و بیرون آوردن زبان مکنده شهد حشره می‌شود؛ دوربین‌های نظارتی مخصوص نیز با بررسی وضعیت زبان زنبور براحتی می‌توانند وجود بمب را تشخیص دهند.

 

از این روش می‌توان برای تشخیص سایر مواد مانند کوکائین و متامفتامین نیز استفاده کرد.

 

 

 

 

 

 

تمرین دادن زنبور بمب‌یاب با بخار مواد تشکیل دهنده بمب

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
218-10.JPG

 

امروز(شنبه) ساکنان نیمکره شمالی زمین شاهد کوتاهترین روز و بلندترین شب سال خواهند بود که نشانگر یکی از چهار ایستگاه اصلی مسیر زمین در سفر سالانه آن به دور خورشید است. محور چرخش زمین تقریبا در فضا ثابت است، حتی در حالت چرخش زمین بدور خورشید در طول یکسال این محور تغییر نمی‌کند.در نتیجه وقتی زمین در مکان خاصی از مدار قرار می‌گیرد، نیمکره شمالی بسمت خورشید متمایل شده و ساکنان این مناطق شاهد آغاز فصل تابستان خواهند بود.

 

شش ماه بعد وقتی زمین در جهت مخالف خورشید قرار می‌گیرد، نیمکره شمالی از خورشید دور شده و فصل زمستان آغاز می‌شود؛ در این زمان ساکنان نیمکره جنوبی شاهد انقلاب تابستانی هستند.

 

انقلاب تابستانی و زمستانی در نیمکره شمالی به ترتیب در 21 ژوئن (31 خرداد) و 21 دسامبر (30 آذر) آغاز می‌شوند.

 

امروز شنبه 21 دسامبر (30 آذر) ساکنان نیمکره شمالی زمین با پشت سر گذاشتن طولانی‌ترین شب سال، فرا رسیدن فصل زمستان را جشن می‌گیرند.

 

همزمان با آغاز انقلاب زمستانی، قطب شمال زمین در حداکثر شیب از خورشید قرار گرفته و آفتاب ظهر در پایین‌ترین نقطه افق دیده می‌شود.

 

در این زمان خورشید در بیشترین فاصله از خط استوای آسمانی (celestial equator) قرار می‌گیرد.

 

در طول شش ماه آینده در نیمکره شمالی، روزها طولانی‌تر شده و خورشید مدت زمان بیشتری در افق باقی خواهد ماند.

 

اما برعکس در نیمکره جنوبی زمین، مردم شاهد طلوع زود هنگام و غروب دیر هنگام خورشید هستند؛ انقلاب زمستانی در نیمکره جنوبی 21 ژوئن (31 خرداد) آغاز می‌شود.

 

گوگل نیز با تغییر لوگوی خود، آغاز انقلاب زمستانی و شروع فصل زمستان را جشن گرفته است.

 

 

 

 

 

تغییر لوگوی گوگل همزمان با آغاز انقلاب زمستانی در نیمکره شمالی

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
207-6.JPG

ایمونوتراپی یا تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل سلول‌های سرطانی بعنوان «دستاورد سال» توسط مجله علمی معتبر «ساینس» در سال 2013 انتخاب شد.

 

 مجله معتبر علمی ساینس (Science) روز پنجشنبه 19 دسامبر (28 آذر) تحقیقات در حوزه ایمونوتراپی سرطان – که هنوز در مراحل اولیه قرار دارد – را به عنوان دستاورد علمی پیشگامانه سال 2013 انتخاب کرد.

 

سردبیران علمی مجله ساینس که با اکثریت آرا، ایمونوتراپی سرطان (Cancer immunotherapy) را به عنوان دستاورد علمی سال برگزیده‌اند، علت این انتخاب را ایجاد تغییر در نگرش محققان در خصوص درمان مبتلایان به سرطان عنوان می‌کنند.

 

در این روش به جای هدف قرار گرفتن تومور سرطانی، سیستم ایمنی بدن بیمار برای مقابله با سلول‌های سرطانی با کمک داروهای خاص تقویت می‌شود.

 

طی سال جاری میلادی، آزمایشات بالینی انواع مختلف «ایمونوتراپی سرطان» نتایج امیدوار کننده‌ای را نشان می‌دهد که می‌تواند در آینده برای درمان بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.

 

یکی از انواع ایمونوتراپی سرطان، روش درمان سلول تی (T-cell) نام دارد که شامل گرفتن سلول‌های تی بیمار و استفاده از مهندسی ژنتیک برای تغییر کد ژنتیکی آنها است، بطوریکه قادر به شناسایی و هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی شوند.

 

در یک مطالعه محدود بر روی پنج بیمار بزرگسال مبتلا به لوسمی حاد طی ماه مارس سال جاری، سه بیمار پس از درمان با سلول‌های تی بهبود پیدا کردند.

 

«تیم آپنسلر» سردبیر اخبار مجله ساینس تأکید می‌کند: متخصصان سرطان متقاعد شده‌اند که شاهد تولد یک الگوی جدید برای مقابله با سرطان هستند، اگرچه این روش هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و نباید در خصوص منافع آن بیش از حد غلو کرد.



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
69-38.jpg

پ‍ژوهشگران دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال مطالعه بر روی مکانیزم عملکرد مغز معتادان به مواد مخدر و محرک‌های صنعتی هستند.

 

 دکتر "عباس حق‌پرست" در کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با اعلام این خبر افزود: آنچه که درد ندارد اما انجام آن پاداش و لذتی برای فرد به همراه می‌آورد ممکن است بر اثر تکرار به اعتیاد تبدیل شود.

 

وی با بیان اینکه در علم فیزیولوژی هر آنچه که پاداش به همراه دارد را نمی‌توان غیر مفید دانست تاکید کرد‌: برخی پاداش‌ها و لذت‌ها برای فرد اتفاقا ضروری است که در این ارتباط غذا خوردن و آشامیدن از جمله مواردی است که در فرد هم ایجاد لذت می‌کند و هم این که باید آن را تکرار کند چون حیات انسان به این لذت ها وابسته است.

 

 

دبیر اجرایی کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود : اعتیاد به سوء مصرف مواد همهمچون خوردن و خوابیدن احساس لذتی در فرد ایجاد می‌کند که برروی سیستم مغز تاثیر می‌گذارد و باعث می شود که فرد به یک ماده اعتیاد پیدا کند.

 

 

این فیزیولوژیست افزود:‌ هر چند اعتیاد به سوء مصرف مواد، پاداش و لذتی را در فرد ایجاد می‌کند اما نه تنها برای سیستم مغز مفید نیست بلکه اثرات تخریبی برای مغز دارد.

 

 

دکتر حق پرست با بیان اینکه اعتیاد به سوء مصرف مواد یک پاداش غیر طبیعی است که به مغز می‌رسد اظهار کرد:‌ دانشمندان از جمله پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دنبال حل این موضوع هستند که روشی را بیابند تا مغز، پاداش‌های غیر طبیعی که به مغز می‌رسد را نپذیرد و پاداش های طبیعی از جمله خوردن و آشامیدان را قبول کند.

 

 

وی افزود :‌ در صورتی که این مساله حل شود می‌توان به فرد معتاد داروی متناسب با عملکرد مغزش تجویز کرد و او را از رنج اعتیاد به مواد مخدر یا محرک صنعتی نجات داد.



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
242-22.jpg

پ‍ژوهشگران مرکز تحقیقات سلولی - مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری پ‍ژوهشگاه پلیمر، موفق به درمان زخم‌های ناشی از ضایعات نخاعی با فناوری نانو شدند.

 

 دکتر محمد تقی جغتایی، رییس انجمن علوم اعصاب با اعلام این خبر افزود: وقتی نخاع دچار ضایعه می‌شود، در محل ضایعه، سلول‌های گلیال جمع می‌شوند که این سلول ماده گلیکوپروتئین را در خود آزاد می‌کند و حاصل آن ایجاد یک سد گلیالی در محل ضایعه است.

 

وی با بیان این که رشته‌های عصبی یا آکسون‌ها، مغز را به اندام و اندام را به مغز مرتبط می‌کنند، افزود: رشته‌های عصبی در هنگام ترمیم و رشد به این سد گلیالی برخورد می‌کنند و در نتیجه از رشد این رشته‌های عصبی جلوگیری می‌شود و اصطلاحا، فرد آسیب‌دیده نخاعی دچار زخم گلیکال می‌شود.

 

 

دبیر دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود:‌ پ‍ژوهشگران دو مرکز یاد شده موفق شدند آنزیمی که مانع از زخم گلیالی می‌شود را از طریق نانو پارتیکل به محل ضایعه تزریق کنند تا آنزیم به تدریج آزاد شده و زخم را از بین ببرد.

 

 

رییس انجمن علوم اعصاب ایران اظهار کرد: ‌نانو پارتیکلی که آنزیم را به محل ضایعه می‌رساند نیز به دست توانای پژوهشگران پلیمر و دانشگاه علوم پزشکی ایران ساخته شده است.

 

 

جغتایی اعلام کرد: حاصل مطالعات پژوهشگران مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پ‍ژوهشگاه پلیمر در کاربردهای کلینیکی در آینده‌ای نزدیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

وی همچنین گفت:‌ پژوهشگران تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دنبال راه حلی برای درمان‌های سلولی مولکولی ضایعات نخاعی هستند که در این راستا طرح هایی را در دست اجرا دارند.

 

 

رییس انجمن علوم اعصاب اضافه کرد: استفاده از سلول‌های مخاط بویایی در درمان ضایعات نخاعی، استفاده از سلول‌های شوآن، سلول‌های مغز استخوان و اخیرا سلول‌های مزانشیمی چربی از دیگر طرح‌هایی است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران در دست اجرا است.

 

 

رییس انجمن علوم اعصاب ایران خاطرنشان کرد: نتایج این طرح‌ها در مدل های آزمایشگاهی بر روی حیوانات ، آثار خوبی داشته و در مجلات معتبر بین‌المللی نیز به چاپ رسیده است.

 

جغتایی افزود : استفاده از مهندسی بافت از دیگر طرح های در دست اجراست که در آن داربست های بیومتریال توسط محققان مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران طراحی شده است.



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
untitled-150.bmp

 

الناز بارانی و محمد مصطفی لاله چینی با ارائه طرحی ابتکاری در زمینه بسته‌بندی قرص در میان برگزیدگان جایزه طراحی صنعتی Red Dot Award قرار گرفتند.محمد مصطفی لاله چینی، یکی از دو طراح جوان طرح برگزیده این مسابقه بزرگ طراحی صنعتی در گرایش Skin در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا اظهار داشت: استفاده به موقع دارو نکته بسیار مهمی است. هنگامی که دارو براساس نکات نسخه بیمار مورد مصرف قرار نگیرد ممکن است تأثیر بسیار کمی داشته و یا همچنین می تواند ریسک عوارض جانبی دارو را بسیار افزایش دهد. این طرح که +Description نام دارد یک فرمی از بسته بندی برای قرص ها می باشد که به بیمار کمک می کند تا بتواند راحت‌تر زمان و یا میزان مصرف داروی خود را کنترل و مدیریت کند و تا اتمام استفاده از قرص به کاغذ توضیحات آن دسترسی داشته باشد تا در صورت برخورد با مشکلی به آن مراجعه کند.

 

وی خاطرنشان کرد: در این طرح دو بسته از قرص که مانند بقیه بسته های قرص هستند از طریق اتصالاتی در دو گوشه بسته بندی به یکدیگر قفل می‌شوند. در این حالت دستورالعمل پزشکی می تواند به راحتی تا شود و درون این فضای بین دو بسته قرص قرار گیرد و هنگامی که نیاز به استفاده است این اتصالات باز شده، دستورالعمل مورد استفاده قرار گرفته و مجدد در سر جای خود بسته بندی می‌شود که این به حفاظت از آن نیز کمک می‌کند و همچنین از باز شدن قرص ها بر اثر برخورد با وسایل اطرافش نیز جلوگیری می‌شود.

 

 

بسته‌بندی قرص

 

 

بارانی، دیگر طراح بسته‌بندی جدید قرص هم تصریح کرد: از دیگر مزایای این طرح این است که دیگر نیازی به جعبه مجزا نداشته و خود به تنهایی یک بسته بندی کامل به حساب می آید.

 

وی خاطرنشان کرد: در این طرح همچنین در پشت هر قرص فضایی برای یادداشت قرار داده شده که بیمار می تواند زمان مصرف خود را نیز برای به یاد داشتن، درج کند که می‌تواند بیمار را برای استفاده از قرص هایی که زمان دقیق مصرف آنها مهم است، یاری دهد به این صورت که از ابتدا قبل از مصرف، زمان استفاده همه قرص ها توسط بیمار نوشته می‌شود و در این صورت می‌تواند در صورت کنده شدن پشت هر قرص متوجه استفاده قرص مربوط به آن زمان شود.

 

بارانی تصریح کرد: این قابلیت همچنین می‌تواند کمک بزرگی به افراد مسن کند به این صورت که توسط یکی از نزدیکانش و یا پرستارش زمان استفاده محاسبه شده و پشت بسته قرص نوشته می‌شود تا در هنکام تنهایی نیازی به پرسیدن زمان استفاده قرص از بقیه نداشته باشد.

 

 



تاريخ : شنبه 30 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
filereader.php-23.JPG

محققان دانشگاه پرینستون موفق به ساخت درِ خودکاری در ابعاد مولکولی شدند.

 

 دو دهه بعد از ارائه ایده ساخت ماشین مولکولی مبدل انرژی توسط ریچارد فایمن، ماشین‌های مولکولی متعددی ساخته شده‌ است که اکثر آنها از پروتئین‌هایی نظیر میوزین، کینسین و کانال‌های یونی تشکیل شده‌اند. شیمی‌دان‌ها نیز ماشین‌های مولکولی مصنوعی را ساخته‌اند که با نور، گرما و واکنش شیمیایی کنترل می‌شوند. البته این ماشین‌ها معمولا به شکل برگشت‌ناپذیری آسیب می‌بینند. برای مشاهده رفتار این ماشین‌ها نیز معمولا از یک طیف‌سنجی یا روش الکتروشیمیایی استفاده می‌شود.

 

به نوشته سایت نانو، اخیرا محققان موفق به ساخت ماشین مولکولی شدند که نیاز به واکنش شیمیایی نداشته و برخلاف اسلاف پیشین خود، فرآیند کنترل و مشاهده را یکجا می‌توان روی آنها انجام داد.

 

نتایج مربوط به فرآیند ساخت این ماشین مولکولی که یک «درِ خودکار» است، در قالب مقاله‌ای با عنوان «Single-Molecule Electric Revolving Door» در نشریه «Nano Letters» به چاپ رسیده است. در این مقاله محققان نشان دادند که چگونه می‌توان از مولکول‌های فنیل-استیلن-مکاکروسیل (PAM) این درِ خودکار مولکولی را ساخت.

 

«لیانگ یان» از محققان این پروژه که در دانشگاه پرینستون فعالیت دارد، می‌گوید: این اولین باری است که درِ خودکار در ابعاد مولکولی ساخته می‌شود. این در با اعمال نیروی الکتریکی باز و بسته می‌شود. مکانیسم این در، مفهوم جدیدی را در دنیای ماشین‌های مولکولی ایجاد کرده است.

 

بر اساس قانون مور، قطعات الکترونیکی در حال کوچک‌تر شدن هستند، بنابراین محققان به دنبال بررسی ویژگی‌های تک مولکول‌ها هستند تا از آن برای ساخت ادوات الکترونیکی استفاده کنند.

 

«هسو» از محققان این پروژه می‌گوید: این موضوع ما را به فکر انداخت تا روی ترکیب الکترونیک و ماشین مولکولی کار کنیم. در ادوات الکترونیکی، دستگاه‌ها بر اساس ترانزیستورهای اثر میدان نیمه‌هادی اکسید فلزی کار می‌کنند. ترانزیستورها با خاموش و روشن شدن می‌توانند فعالیت از پیش تعیین شده را انجام دهند. بنابراین، این ماشین مولکولی با دارا بودن قابلیت باز و بسته شدن می‌تواند امکان خاموش و روشن شدن را فراهم کند و بعنوان جایگزینی برای ترانزیستورها مورد استفاده قرار گیرد.



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ترفند امروز مربوط به مرورگر گوگل کروم است و اين امکان را به شما مي دهد تا بدون استفاده از هيچ نرم افزار يا افزونه اي، صفحات اينترنتي باز شده با اين مرورگر را به صورت يک فايل PDF در حافظه رايانه ذخيره کنيد. به طور کلي ذخيره صفحه وب به صورت کامل و يا جدا سازي متن و ذخيره آن، عملي وقت گير است. با اين ترفند خيلي ساده و سريع تمام اطلاعات مورد نظر خود را ذخيره مي کنيد.براي اين کار ابتدا صفحه وب مورد نظرتان را با مرورگر کروم اجرا کنيد و سپس کليد ترکيبي Ctrl+P را در سيستم عامل ويندوز و Cmd+P را در سيستم عامل Mac فشار دهيد. با انجام اين کار پنجره اي به نام Print dialog باز مي شود.حال در قسمت Destination در اين پنجره، گزينه «Save As PDF» را انتخاب و روي دکمه Save کليک کنيد. با انجام اين کار ذخيره صفحه وب مورد نظر شما در قالب پي دي اف آغاز مي شود و مي توانيد فايل مورد نظر را در هر مکاني از حافظه رايانه که مي خواهيد،ذخيره کنيد.



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
7-1073.jpg

دانشمندان حاضر در پروژه «تلسکوپ قطب‌جنوب» برای نخستین بار یک تاب‌خوردگی ظریف را در قدیمی‌ترین نور جهان کشف کرده‌اند.

 

 این امر می‌تواند معماهای موجود در مورد اولین لحظات شکل‌گیری جهان را آشکار کند.

 

دانشمندان حاضر در این مطالعه، الگوهای تاب‌خوردگی در قطبش پس‌زمینه میکروموج کیهانی را مشاهده کردند.

 

این پس‌زمینه نوری است که آخرین بار در ابتدای تاریخ جهان و کمتر از 400 هزار سال پس از «انفجار بزرگ» با ماده تعامل داشته است.

 

این الگوها که B modes نام دارند، هنگام خم‌شدن مسیر نور توسط اجرام عظیم کیهانی، (درست مانند خم‌شدن نور هنگام متمرکزشدن یک عدسی بر آن) رخ می‌دهند.

 

تیمی از محققان به رهبری جان کالسترام، استاد ستاره‌شناسی و اخترفیزیک دانشگاه شیکاگو، این کشف را صورت دادند.

 

آن‌ها با استفاده از داده‌های حاصل از یک دوربین حساس به قطبش موسوم به SPTpol که در ژانویه 2012 بر روی تلسکوپ قطب‌جنوب نصب شد، به این موفقیت نائل آمدند.

 

کالسترام گفت: کشف قطبش توسط تلسکوپ قطب‌جنوب دستاورد بزرگی به شمار می‌آید و نشان‌دهنده ظهور فیزیکی هیجان‌انگیز است.

 

پس‌زمینه میکروموج کیهانی، دریایی از فوتون‌هایی (ذرات نوری) است که از انفجار بزرگ به جا مانده‌اند و در تمامی فضا، در دمای منفی 270 درجه سلسیوس (سه درجه بالاتر از صفر مطلق) منتشر شده‌اند.

 

اندازه‌گیری‌های این نور باستانی پیش‌تر به فیزیک‌دان‌ها اطلاعات ارزشمندی در خصوص ویژگی‌های جهان ارائه داده است.

 

تغییرات ریز در دمای این نور با استفاده از آزمایشگاهای چندگانه ترسیم شده‌ و دانشمندان در حال کسب اطلاعات بیشتر از نور قطبیده‌شده هستند.

 

نور زمانی قطبیده می‌شود که امواج الکترومغناطیس آن ترجیحا به جهت خاصی تمایل داشته باشند.

 

نور پس‌زمینه میکروموج کیهانی بیشتر به دلیل انتشار فوتون‌های ناشی از الکترون‌های ابتدای جهان قطبیده می‌شود.

 

الگوهای قطبش حاصل از نوع E modes هستند که کشف آن‌ها آسان‌تر از انواع ضعیف‌تر B modes است و یک دهه پیش برای نخستین بار اندازه‌گیری شدند.

 

با این حال، B modes نمی‌تواند توسط انتشار ساده تولید شود و به فرآیند پیچیده‌تری برای اندازه‌گیری نیاز دارد.

 

بزرگنمایی گرانشی می‌تواند E modes را به هنگام عبور فوتون‌ها از کنار کهکشان‌ها و دیگر اشیای عظیم کیهانی بر سر راهشان به سمت زمین، به B modes تغییر دهد. این انتظار اکنون برآورده شده است.

 

دانشمندان حاضر در این پروژه از یک نقشه با موضوع توزیع جرم در جهان و با هدف تعیین مکان رخداد بزرگنمایی گرانشی استفاده کردند.

 

آنها همچنین اندازه‌گیری‌هایشان از E modes را با توزیع جرم و با هدف ارائه الگویی از تغییر قابل‌انتظار به B modes ترکیب کردند.

 

دانشمندان اکنون در حال بررسی بیشتر اندازه‌گیری‌های خود از B modes هستند، زیرا مطالعه دقیق آنها به محققان در درک بهتر جهان کمک می‌کند.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters منتشر شد.



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-93.jpeg

ستاره‌شناسان آمریکایی از کشف دو ابرنواختر با فاصله 10 میلیارد سال نوری از زمین خبر داده‌اند که 100 برابر درخشان‌تر از ابرنواخترهای عادی هستند.

 

 محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا می‌گویند که این اجسام تازه کشف شده از آن جهت گیج‌کننده هستند که ساز و کار تامین‌کننده نیرو برای بیشتر ابرنواخترها که در اثر فروپاشی یک ستاره غول‌پیکر به یک سیاه‌چاله و یا یک ستاره نوترونی عادی شکل می‌گیرند، نمی‌تواند درخشش بیش از اندازه آنها را توضیح دهد.

 

این دو ابرنواختر غیرمنتظره که در سالهای 2006 و 2007 کشف شده‌اند، بقدری غیرعادی هستند که ستاره‌شناسان ابتدا نمی‌توانستند ماهیت آنها را شناسایی کرده یا حتی فاصله آنها تا زمین را تعیین کنند.

 

یکی از این دو ابرنواختر موسوم به SNLS-06D4eu، دورترین و شاید درخشان‌ترین عضو دسته نوظهور انفجارهایی موسوم به ابرنواخترهای فوق‌درخشان است. این دو جسم متعلق به دو زیرگروه خاص ابرنواخترهای فوق‌درخشان هستند که هیدروژن ندارند.

 

بررسی‌های بیشتر نشان داد که چنین ابرنواخترهایی احتمالا نیروی خود را با تولید یک مغنااختر بدست آورده‌اند. مغنااخترها، ستاره‌های نوترونی دارای میدان مغناطیسی بسیار نیرومندی هستند که صدها بار در ثانیه گردش می‌کنند.

 

به گفته دانشمندان، چنین ابرنواخترهای درخشانی بسیار نادر هستند و تنها شاید در هر 10 هزار ابرنواختر عادی رخ بدهند.

 

این پژوهش در مجله Astrophysical منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کاوشگر آژانس فضایی اروپا (ESA) با هدف تهیه نقشه از یک میلیارد ستاره کهکشان راه شیری به فضا پرتاب شد. 

 

 فضاپیمای گایا (Gaia) روز پنجشنبه 19 دسامبر (28 آذر) توسط موشک سایوز- فریگات ساعت 09:12 به وقت گرینویچ (12:42 به وقت تهران) از مرکز فضایی گویان فرانسه به فضا پرتاب شد تا مأموریت پنج ساله خود را آغاز کند.

 

در طول پنج سال آینده، فضاپیمای گایا علاوه بر تعیین محل بیش از یک میلیارد ستاره کهکشان راه شیری اقدام به مشخص کردن جابه‌جایی ستارگان، میزان درخشندگی و تعیین ماده سازنده آنها خواهد کرد.

 

همچنین تلسکوپ‌های دوقلوی گایا به کشف هزاران سیاره فراخورشیدی جدید، سیارک و اجرام آسمانی کوچک و کم‌نور کمک می‌کند.

 

تمامی این اطلاعات، درک دانشمندان از تاریخچه شکل گیری کائنات را افزایش می‌دهد.

 

آژانس فضایی اروپا (ESA) با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: گایا با انجام بزرگترین سرشماری کیهانی، نموداری از مکان، حرکت و ویژگی‌های یک میلیارد ستاره برای تهیه نقشه سه‌بعدی از کهکشان راه شیری ترسیم می‌کند.

 

سفر به نقطه لاگرانژ

 

گایا پس از سفر سه هفته‌ای، به یک نقطه گرانشی پایدار در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری زمین خواهد رسید.

 

این مکان، نقطه لاگرانژ زمین- خورشید 2 یا L2‌ نامیده می‌شود؛ نقاط لاگرانژ (Lagrange points) مناطقی در فضا هستند که فعل و انفعالات گرانشی و مداری به ماهواره‌ها اجازه می‌دهد تا در یک نقطه پایدار بمانند.

 

با رسیدن گایا به منطقه لاگرانژ 2 یک دوره راه اندازی چهار ماهه در نظر گرفته شده است تا از سلامت ماهواره، تلسکوپ‌های دوقلو و سایر تجهیزات اطمینان حاصل شود.

 

سپر خورشیدی 10 متری فضاپیمای گایا با دو هدف نگهداری پنل‌های خورشیدی برای تولید برق و محافظی در برابر گرمای شدید خورشید طراحی شده است؛ تجهیزات این ماهواره برای عملکرد صحیح به دمای منفی 110 درجه سانتیگراد نیاز دارند.

 

بزرگترین دوربین دیجیتال در فضا

 

رصد کل آسمان با کمک یک دوربین دیجیتال با وضوح تصویری یک میلیارد پیکسل انجام می‌شود.

 

ماهواره گایا 100 برابر دقیق‌تر از مأموریت نقشه‌برداری ستارگان Hipparcos است که اقدام به مکان‌یابی 100 هزار و رصد یک میلیون ستاره با دقت کمتر کرده بود.

 

 

 

 

 

فضاپیمای گایا پیش از پرتاب

 

 

 

رصد یک میلیارد ستاره با کمک دوربین دیجیتال یک میلیارد پیکسلی

 

 

 

پرتاب فضاپیمای گایا توسط موشک سایوز

 



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
شرکت اپل در چند سال اخیر با مشکلات زیادی در مورد نحوه برخورد با کراگران کارخانه های خود در چین مواجه شده است. سازمان های مختلفی مدعی شده اند که شرکت اپل در کارگاه های خارجی خود حقوق کارگران را نقض می کند. در اثر این فشار ها شرکت اپل اعلام کرد که کارخانه جدیدی در آمریکا افتتاح میکند که به طور کامل به تولید مک پرو جدید می پردازد.

این دستگاه استوانه ای که مجهز به چیپست زئون اینتل است از امروز برای سفارش موجود است. قیمت پایه این دستگاه 2.999 دلار است. "تیم کوک" مدیر عامل شرکت اپل مدعی شده که برخلاف شرکت هایی چون گوگل که قطعات داخلی را خارج از آمریکا تولید کرده و آنها را در آمریکا سرهم می کند اپل تمامی قطعات این دستگاه را در آمریکا تولید کرده است.

ورژن جدید مک پرو وسیله برای طراحان گرافیکی و سازندگان فیلم است که نیاز شدیدی به قدرت پردازش بالا دارند. قیمت این دستگاه بر اساس مدل از 2999 دلار تا 3999 دلار متغیر است. این دستگاه که همانند یک موتور جت کوچک است 9.9 اینچ ارتفاع دارد که یک هشتم اندازه مک پروهای قدیمی است. این دستگاه مجهز به حافظه فلش 256 گیگابایتی است که می توان ظرفیت آن را تا 1 ترابایت افزایش داد.



 

مدل قدیمی Mac Pro در کنار مدل جدید

 
 


تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
این تصاویر میکروسکوپی به تمرکز بر روی زیبایی مسحورکننده جهان پرداخته‌اند.
تصویر تله، در حال خمیازه کشیدن یک گیاه گوشتخوار نمونه جالبی از این واقعیت است که چگونه روشهای میکروسکوپی می‌توانند زیبایی پنهان جهان را نمایش دهند. 
این تصویر گیاه گوشتخوار مثانه‌ای که توسط ایگور سیوانوویکس از موسسه پزشکی هیوز، ثبت شده، توانست جایزه اول رقابت Olympus Bioscapes را بدست بیاورد. این تصویر هم‌کانونی، از میان بیش از ۲۱۰۰ تصاویر ثبت شده انتخاب و سیوانوویکس موفق به کسب جایزه تجهیزات علمی با ارزش ۵۰۰۰ دلار شد. 
این گیاه گوشتخوار آبزی، شکار خود را تنها پس از چند میلی ثانیه از لمس موهای محرک آن به داخل تله خود کشیده و آن را می‌بلعد.
سیوانوویکس همچنین توانست جایزه سوم را برای تصویر هنری خود از جلبکهای سبز تک‌سلولی (algae desmids) کسب کند. 
برندگان امسال از پنج قاره و ۲۳ کشور بودند؛ شرکت‌کنندگان بطور کلی از ۷۱ کشور در این رقابت شرکت کرده بودند. 
جایزه دوم رقابت Olympus Bioscape به تصویر خارق‌العاده‌ای از یک جنین خفاش سیاه mastiff اهدا شد که در حال زیرچشمی نگاه کردن از زیر بال‌هایش است. 
از دیگر تصاویر برجسته، یک موجود آب شیرین موسوم به «پارامسیوم» (Paramecium) بوده که از فیلم ثبت شده توسط رالف گریم از استرالیا گرفته شده است. 
آب اضافی در هر انتهای موجود جمع و منجر به متورم شدن آن و بیرون راندن آب از میان شکافی در غشای سلولی می‌شود. 
تصویر لارو حشرهٔ موی‌بال (Caddisfly) توسط فابریس پارایس از نورماندی فرانسه همچنین موفق به کسب جایزه شد. Sericostoma گونه‌ای از حشرات در آمریکای شمالی و اروپا هستند که لاروی آن‌ها در آب شیرین، شن و ماسه یا سنگ زندگی می‌کند. 
حشره موی‌بال ماده به ساخت یک لوله متحرک از دانه‌های شن برای حفاظت از بدنش پرداخته و از ضایعات گیاهان و بی‌مهرگان کوچک تغذیه می‌کند. 
تصویر یک لاروی پشه فانتوم که به کرم شیشه‌ای نیز شهرت داشته، جایگاه هفتم را در این رقابت از آن خود کرد. ساختمان عضلانی لارو معمولا شفاف و بی‌رنگ بود اما در این تصویر با نورافشانی خاص به شکل مرئی درآمده است. 
در همین حال، تصویری موسوم به «حشرات برادر» به نمایش دو حشره box bugs پرداخته که تنها دو ساعت از عمر آن‌ها گذشته و اندازه آن‌ها سه میلیم‌تر است. 
تصویر هر نوع دانش زیستی برای ارسال این رقابت آزاد بوده و موارد ارسالی بر اساس دانشی که نشان می‌دادند، زیبایی آن‌ها و نیز تخصص فنی دخیل در ثبت تصاویر، مورد قضاوت قرار می‌گرفتند. 
رقابت سال آینده که در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴ پایان خواهد یافت، ‌ از هم‌اکنون برای ارسال تصاویر باز است. 
شرکت‌کنندگان می‌توانند تا پنج تصویر ثابت، متوالی یا فیلم از موضوعات دانش زیستی را که با هر اندازه بزرگنمایی با استفاده از یک میکروسکوپ نوری ترکیبی ثبت کرده‌اند، ارسال کنند.
 
تصویر برادران حشره، برنده جایزه ششم
تصویر برادران حشره، برنده جایزه ششم
تصویر تله در حال خمیازه گیاه گوشتخوار مثانه‌ای ایگور سیوانوویکس، برنده جایزه اول
تصویر تله در حال خمیازه گیاه گوشتخوار مثانه‌ای ایگور سیوانوویکس، برنده جایزه اول
تصویر جنین خفاش سیاه mastiff از دوریت هکمان، دانشگاه آکسفورد، برنده جایزه دوم
تصویر جنین خفاش سیاه mastiff از دوریت هکمان، دانشگاه آکسفورد، برنده جایزه دوم
تصویر ترکیبی از جلبکهای سبز تک‌سلولی آب شیرین که رنگ قرمز نمایشگر فلورسانس ذاتی کلروفیل است
تصویر ترکیبی از جلبکهای سبز تک‌سلولی آب شیرین که رنگ قرمز نمایشگر فلورسانس ذاتی کلروفیل است
تصویر میکروسکوپی از سطح مقطع یک جوانه گل زنبق از اسپایک والکر، برنده جایزه چهارم
تصویر میکروسکوپی از سطح مقطع یک جوانه گل زنبق از اسپایک والکر، برنده جایزه چهارم
تصویری از یک مگس لنگ‌دراز از لوری نایت
تصویری از یک مگس لنگ‌دراز از لوری نایت
تصویر موجود آب شیرین موسوم به پارامسیوم از رالف گریم، استرالیا
تصویر موجود آب شیرین موسوم به پارامسیوم از رالف گریم، استرالیا
تصویر فیبروبلاستهای جنینی موش با نمایش دی‌ان‌ای به رنگ آبی و درون میتوکندری به رنگ سبز
تصویر فیبروبلاستهای جنینی موش با نمایش دی‌ان‌ای به رنگ آبی و درون میتوکندری به رنگ سبز
تصویر سلولهای بنیادی دم موش به رنگ سبز از بارون فوچز، نیویورک، برنده جایزه هشتم
تصویر سلولهای بنیادی دم موش به رنگ سبز از بارون فوچز، نیویورک، برنده جایزه هشتم
لاروی حشره‌ی موی‌بال از فابریس پارایس، فرانسه، برنده جایزه نهم
لاروی حشره‌ی موی‌بال از فابریس پارایس، فرانسه، برنده جایزه نهم
تصویر لاروی پشه فانتوم موسوم به کرم شیشه‌ای، برنده جایزه هفتمی
تصویر لاروی پشه فانتوم موسوم به کرم شیشه‌ای، برنده جایزه هفتمی
 
 


تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در سال 2014 میلادی برای نخستین بار میزان مشاهده تصاویر ویدیویی در دستگاه‌های موبایلی با رایانه‌های شخصی برابری می‌کند. مرکز تحقیقاتی Yankee Group پیش‌بینی کرده است که این فرآیند باعث می‌شود دستگاه‌های موبایلی پیشرفته‌تر، شبکه‌های بی‌سیم پرسرعت‌تر و طرح‌های موبایلی ارزان‌تر ارایه شوند.



 سال 2013 میلادی رو به‌پایان است و کارشناسان از هم‌اکنون احتمال می‌دهند که در سال پیش‌رو بازار جهانی دستگاه‌های موبایلی در بخش‌های مختلف پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد.


با تمام شدن سال 2013 میلادی و نزدیک شدن به آغاز سال 2014، کارشناسان فناوری 10 پیش‌بینی بزرگ خود برای فناوری‌های موبایلی در سال جدید میلادی را به قرار زیر اعلام کرده‌اند:

1- فروش گوشی‌های هوشمند بیشتر می‌شود

این طور که مرکز تحقیقاتی IDC پیش‌بینی کرده است، دستگا‌ه‌های موبایلی همچنان محبوبیت بیشتر خود نسبت به رایانه‌های شخصی را حفظ می‌کنند و بر این اساس در سال 2014 میلادی به‌ازای هر 2.5 گوشی هوشمند و رایانه لوحی فروخته شده یک دستگاه رایانه شخصی هم به فروش می‌رسد. در این سال از فروش جهانی رایانه‌های شخصی 6 درصد کاسته می‌شود.

2- سیستم‌های عامل iOS، اندروید و ویندوز فون گسترده‌تر می‌شوند

مرکز تحقیقاتی IDC پیش‌بینی کرده است که در سال جدید میلادی اپل با افزایش قابل ملاحظه فروش دستگاه‌های موبایلی خود مواجه می‌شود. در این سال فروشگاه اینترنتی Play Store گوگل رقابت سختی را با فروشگاه App Store اپل آغاز می‌کند. شرکت مایکروسافت هم گام‌های مهم در این عرصه برمی‌دارد و انگیزه تولیدکنندگان موبایل برای افزایش سرمایه‌گذاری روی ویندوز فون را بین 50 تا 100 درصد بیشتر می‌کند.

3- مشاهده تصاویر ویدیویی موبایلی افزایش می‌یابد

در سال 2014 میلادی برای نخستین بار میزان مشاهده تصاویر ویدیویی در دستگاه‌های موبایلی با رایانه‌های شخصی برابری می‌کند. مرکز تحقیقاتی Yankee Group پیش‌بینی کرده است که این فرآیند باعث می‌شود دستگاه‌های موبایلی پیشرفته‌تر، شبکه‌های بی‌سیم پرسرعت‌تر و طرح‌های موبایلی ارزان‌تر ارایه شوند.

4- سیستم‌های پرداخت موبایلی گسترش می‌یابد

در سال 2014 میلادی سیستم‌های پرداخت مخصوص گوشی‌های همراه(mPoS) گسترده می‌شود و امکان پرداخت از این طریق برای عموم کاربران فراهم می‌شود. مرکز Yankee Group پیش‌بینی کرده است که این فرآیند باعث می‌شود شرکت‌های بیشتری برای عرضه این خدمات اقدام کنند.

5- خدمات بانکداری موبایلی به صورت گسترده در اختیار مردم قرار می‌گیرد

در سال جدید میلادی فناوری‌های پوشیدنی از جمله عینک هوشمند Google Glass به صورت گسترده در اختیار مردم قرار می‌گیرند و کاربران به کمک همین ابزارها، فعالیت‌های بانکی خود را انجام می‌دهند. مرکز ACI Worldwide پیش‌بینی کرده است که در سال 2014 میلادی روش‌های گسترده‌تری برای استفاده از خدمات بانکداری موبایلی به مردم ارایه می‌شود.

6- ابزارهای مخصوص تبلت‌ها، رایانه‌های شخصی را پشت‌سر می‌گذارند

در سال 2014 میلادی نه تنها ابزارهای موبایلی به صورت گسترده توسط کاربران خانگی و سازمان‌ها به کار گرفته می‌شوند، بلکه میزان توجه به این ابزارها باعث می‌شود تا کارایی و محبوبیت آن‌ها نسبت به ابزارهای مخصوص رایانه‌های شخصی بیشتر شود. مرکز CA Technologies پیش‌بینی کرده است که در سال آینده ابزارهای مخصوص رایانه‌های لوحی در سازمان‌ها محبوبیت بسیار زیادی پیدا می‌کنند.

7- کاربرد پیامک‌ها در ابزارهای موبایلی بیشتر می‌شود

"استیو فرنچ"( Steve French) مدیر مرکز OpenMarket که در زمینه خدمات پرداخت‌ها و پیام‌های موبایلی فعالیت می‌کند، بر این باور است که در سال 2014 میلادی میزان استفاده از سرویس پیامک افزایش میابد و به‌خصوص کاربران خانگی و سازمانی بیش از گذشته از آن استفاده می‌کنند. پیامک به دلیل ارزانی و آسان بودن در استفاده محبوبیت فراوان دارد.

8- امنیت خدمات نسل چهارم شبکه‌های مخابراتی موسوم به 4G LTE افزایش می‌یابد

هم‌اکنون تمام اپراتورهای آمریکا خدمات LTE را در اختیار مشترکان خود می‌گذارند، اما مرکز Stoke بر این باور است که در سال جدید میلادی امنیت این خدمات افزایش می‌یابد. پیش‌بینی شده است که در سال جدید میلادی امنیت به اولویت اصلی در این شبکه‌های مخابراتی تبدیل شود.

9- فناوری‌های پوشیدنی در سال 2014 ارتقا می‌یابند

"لیزا فالزون"( Lisa Falzone) موسس و مدیرعامل شرکت Revel Systems که در زمینه ارایه سیستم‌های mPoS برای تبلت‌های iPad فعالیت می‌کند، بر این باور است که خدمات پرداخت‌های موبایلی در سال آینده به میزان قابل ملاحظه ارتقا می‌یابند. او همچنین تاکید دارد که ابزارهای مخصوص بازی و فناوری‌های پوشیدنی هم در این سال پیشرفت‌های قابل ملاحظه می‌کنند.

10-  وجوه نقد موبایلی و دیجیتالی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند

شرکت Revel Systems همچنین پیش‌بینی کرده است که خدمات پولی دیجیتالی از جمله PayPal و Bitcoin در سال 2014 میلادی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند و نسبت به قبل سازگاری بیشتری با کاربران پیدا می کنند.



تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 دو شركت ال جي و سامسونگ در حالي نسل جديد تلويزيون هاي خود را رونمايي كرده اند كه قرار است در اوايل سال جديد ميلادي در نمايشگاهي در لاس وگاس براي اولين بار آنها را در معرض بازديد عموم قرار خواهند داد.

اين تلويزيون ها داراي صفحه اي پهن و بزرگ و منحني با ويژگي تصوير "اولترا اچ دي" (5120* 2160 پيكسل) هستند.علاوه بر اينكه براي صفحه هاي منحني اين تلويزيون ها از تكنولوژي OLED استفاده نشده بلكه به جاي آن سازندگان از پنل هاي ال سي دي براي انحنا دادن به صفحه نمايش بهره برده اند.

ابعاد نمايشگر هاي اين تلويزيون ها بطور مورب 105 اينچي است و اندازه تصوير 21:9 است واز لحاظ بزرگي شبيه به پرده سينما است كه تاكنون سابقه نداشته است.

گفتني است مسئولان دو شركت ال جي و سامسونگ هنوز درباره قيمت و زمان ورود اين تلويزيون ها به بازار صحبتي نكرده اند.



 
 


تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نام مدل جديد لامبورگيني يادآور طوفان و القابي است كه براي حوادث طبيعي انتخاب مي شود.البته اين نامگذاري چندان هم بيراه نبوده است زيرا قدرت اين مدل 610 اسب بخار است .

موتور V10 اين لامبورگيني 5.2 ليتر است و ظرف 3.2 ثانيه به شتاب 100 مي رسد. همچنين حداكثر سرعتش 325 كيلومتر بر ساعت مي باشد.وزن آن نيز به دليل استفاده از آلياژ كربن و آلومينيومي از مدل گالاردو سبك تر است و به 1422 كيلوگرم رسيده است.

قيمت پايه اين مدل جديد كه از تابستان سال آينده راهي بازار مي شود ، ارزانتر از گالاردو و درحدود 170هزار يورو اعلام شده است.









 
 


تاريخ : جمعه 29 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مرکز تحقیقاتی IDC از بزرگ‌ترین سازمان‌های تحلیلی و مطالعاتی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۱۰ پیش‌بینی خود در حوزه فناوری را برای سال ۲۰۱۴ منتشر کرد.

 به گزارش وب‌سایت Forbs، «فرانک جنز» (Frank Gens) مدیرعامل و رییس مرکز تحلیل‌های IDC به تازگی یک کنفرانس آنلاین برگزار کرده است تا مهم‌ترین پیش‌بینی‌های فناورانه خود برای سال ۲۰۱۴ میلادی را اعلام کند. 
خلاصه این پیش‌بینی‌های فناورانه به قرار زیر اعلام شده است:
• حضور بازارهای نوظهور در عرصه جهانی با رشد دو رقمی به ۱۰ درصد می‌رسد و درآمد آنها از این بازار ۷۴۰ میلیارد دلار محاسبه می‌شود. بیش از۶۰ درصد سرمایه‌گذاری‌ها و پرداخت هزینه در صنعت جهانی IT در بازارهای نوظهور شکل می‌گیرد.
 
• میزان پرداخت هزینه در صنعت جهانی فناوری اطلاعات طی سال ۲۰۱۴ میلادی پنج درصد رشد خواهد داشت با این اتفاق مجموع درآمدهای این بازار در سال آتی به 1/2 تریلیون دلار می‌رسد.
 
• با روی کار آمدن «پلت‌فرم سوم» (۳rd Platform)، سیستم‌های سازمانی از «زیرساخت‌های-به‌عنوان-خدمات» (IaaS) به «پلت‌فرم‌های- به‌عنوان-خدمات» (PaaS) روی می‌آورند و کسب‌وکار‌ها می‌کوشند سیستم‌های خود را از ابزارهای عمومی PaaS به ابزارهای PaaS مبتنی بر اطلاعات انتقال دهند. مهم‌ترین ابزاری که در حوزه «پلت‌فرم‌های- به‌عنوان- خدمات» عرضه می‌شود Web Services آمازون خواهد بود.
 
• فرآیند عرضه گسترده دستگاه‌های موبایلی در سال ۲۰۱۴ همچنان ادامه می‌یابد و فروش جهانی رایانه‌های لوحی ۱۸ درصد و فروش گوشی‌های هوشمند هم۱۲ درصد بیشتر می‌شود.
 
• میزان سرمایه‌گذاری در حوزه ابزارهای پردازش ابری، به‌خصوص خدمات ابری و فناوری‌های مربوط به این خدمات افزایش می‌یابد. پیش‌بینی شده است که در سال ۲۰۱۴ میلادی میزان سرمایه‌گذاری بازار جهانی روی خدمات پردازش ابری با رشد ۱۴ درصدی به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
 
• سرمایه‌گذاری روی فناوری‌ها و خدمات مخصوص داده‌های بزرگ (Big Data) در سال ۲۰۱۴ میلادی ۳۰ درصد رشد می‌کند تا مجموع درآمدهای این بازار به۱۴ میلیارد دلار برسد. درخواست بازار برای مهارت‌های مرتبط با فناوری‌های مربوط به داده‌های بزرگ نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای می‌يابد.
 
• طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده فناوری‌های اجتماعی به‌طور جامع در ابزارهای کنونی سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۸۰ درصد از۵۰۰ شرکت بر‌تر جهان که نام آنها در لیست Fortune ۵۰۰ موجود است به سیستم فعال ارتباط با مشتری مجهز می‌شوند که هم‌اکنون تنها ۳۰ درصد این شرکت‌ها سیستم یادشده را دارند. در سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۰ درصد از ۵۰۰ شرکت بر‌تر جهان راهکارهای مدیریت نوآورانه مبتنی بر ابزارهای اجتماعی را در اختیار می‌گیرند.
 
• مراکز داده با زیرساخت‌های فیزیکی خود مبتنی بر فضای پردازش ابری ارایه می‌شوند و حضور «پلت‌فرم سوم» در این عرصه پررنگ‌تر می‌شود.


تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رادار قدرتمند و بومی آرش که بدست توانمند افسران قرارگاه پدافند هوایی خانم الانبیا(ص) به طراحی و ساخته شده است، امروز با حضور امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در یکی از سایتهای حساس راداری، وارد سیستم شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور شد.

 

مراسم رونمایی و آغاز بکار رادار قدرتمند و بومی آرش که بدست توانمند دانشمندان و افسران جوان قرارگاه پدافند هوایی خانم الانبیا به بهره برداری عملیاتی رسیده است، امروز با حضور امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در یکی از سایتهای راداری کشور انجام و وارد چرخه شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور شد.

رادار بومی و برد بلند  آرش
امیر اسماعیلی در مراسم رونمایی از این پروژه با اشاره به ضرورت های پایش آسمان کشور گفت: این رادار مکمل رادار آرایه فازی 10 شهریور است و مراحل نگهداری و تعمیر آن بسیار ساده است. وی افزود: این رادار در عین سادگی، برد بسیار بلند و توان مناسبی را برای شبکه یک پارچه پدافندی فراهم خواهد کرد.

اتاق کنترل رادار بومی و برد بلند  آرش
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشورگفت: رادار آرش مکمل توان راداری کشور در تمامی باندهای فرکانسی vhf، uhf و hf است و با استفاده از این رادار پیشرفته شبکه یکپارچه پدافندی کشور در مقابله با جنگ الکترونیک توانمندتر خواهد شد.

رادار بومی و برد بلند  آرش



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
براي اعمال تنظيمات طبق دستور زير عمل کنيد.
 
-از منوي Apple گزينه system preferences را انتخاب کنيد.
-روي Energy server برويد و از پايين صفحه sehedule برويد و از پايين صحفه sehedule را انتخاب نماييد.
 
با فعال کردن تيک گزينه‌ي start up or wake مي‌توانيد تنظيمات دلخواه خود را بر روي ساعت روشن شدن رايانه اعمال کنيد.
 
در سطر دوم تنظيمات خاموش شدن خودکار سيستم قابل اعمال است، اين قسمت به صورت پيش فرض روي sleep است ولي مي‌توانيد گزينه‌هاي restart و     shut down را نيز انتخاب نماييد.


تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پیش از این خبرهایی در خصوص مدل جدید تلفن همراه اپل موسوم به iPhone Air منتشر شده بود.اما امروز یک تصویر جدید و البته عجیب از این محصول در اینترنت انتشار یافته است.در ذیل این تصویر آمده که اپل قصد دارد تا مدل جدید آیفون را با ضخامت 1.5 میلی متر تولید کند.همچنین در قسمت انتهایی گوشی،ضخامت بدنه به سه میلی متر می رسد.

 
 
طول این اسمارت فون 13 سانتی متر و عرض آن شش سانتی متر خواهد بود.همچنین آیفون ایر تنها 70 گرم وزن دارد.با این اعداد و ارقام باید منتظر یک اعجوبه از اپل بود.


تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
139-12.JPG

ناسا از آماده شدن دو فضانورد برای انجام پیاده‌روی فضایی به منظور تعویض پمپ معیوب سیستم خنک‌کننده ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌ خبر داد.

 

 یکی از دو سیستم خنک‌کننده آمونیاک در بخش آمریکایی ایستگاه فضایی از روز چهارشنبه 11 دسامبر (20 آذر) بدلیل بروز مشکل در سوپاپ داخل پمپ خاموش شد.

 

با خاموش شدن خودکار این سیستم، فضانوردان مستقر در ISS مجبور به خاموش کردن تجهیزات غیر ضروری و متصل کردن فریزرهای حاوی نمونه‌ها به سیستم خنک کننده دوم شدند.

 

مهندسان ناسا روز یکشنبه 15 دسامبر (24 آذر) در ادامه تلاش برای رفع نقص ایستگاه فضایی، از احتمال انجام پیاده‌روی فضایی خارج از ایستگاه طی هفته جاری خبر دادند.

 

«ریک ماستراچیو» و «مایکل هاپکینز» دو فضاورد ناسا با آماده کردن لباس فضانوردی، خود را برای انجام پیاده‌روی فضایی به منظور تعویض پمپ معیوب آماده می‌کنند.

 

«ماستراچیو» اصلی‌ترین چالش در زمان تعویض پمپ را اتصال دهنده‌های بزرگ مایع عنوان می‌کند که به پمپ ماژول متصل شده‌اند.

 

ناسا بدلیل بروز نقص فنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برنامه پرتاب فضاپیمای باری سیگنوس متعلق به شرکت اوربیتال ساینس را دست کم یک روز به تعویق انداخته است.

 

اوربیتال ساینس یکی از دو شرکت خصوصی محسوب می‌شود که در قالب قراردادی به ارزش 1.9 میلیارد دلار به ناسا، وظیفه انتقال تجهیزات به ISS را برعهده گرفته است.

 

بازه زمانی تا 21 دسامبر (30 آذر) برای این پرتاب در نظر گرفته شده است، در غیر اینصورت سیگنوس باید منتظر بماند تا ناسا برنامه جدید پرتاب در ژانویه 2014 را تنظیم کند.



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-88.jpeg

اگرچه دانشمندان تاکنون سن سنگهای سایر سیارات را تعیین کرده‌اند اما این کار همیشه روی زمین انجام شده و اکنون برای اولین بار محققان با موفقیت توانسته‌اند سن یک سنگ مریخی را در سیاره سرخ تخمین بزنند.

 

 این کار که با همکاری محققان موسسه فناوری ماساچوست انجام شده، نه تنها می‌تواد در درک تاریخچه زمین‌شناسی مریخ کمک کند، بلکه همچنین می‌تواند در بررسی شواهد احتمالی حیات باستانی در این سیاره بکار گرفته شود.

 

بسیاری از تجربیات انجام شده توسط کاوشگر کنجکاوی از بیش از یک دهه قبل توسط دانشمندان ناسا برنامه‌ریزی شده بودند اما کمی پس از پرتاب آن در سال 2011، این برنامه از دانشمندان سراسر جهان خواست تا ایده‌های جدید خود را برای تجربیاتی که می‌توان با ابزار موجود در این مریخ‌نورد انجام داد، ارسال کنند.

 

طرح پیشنهادی محققان موسسه فناوری ماساچوست، مجموعه‌ای از روشهای مشابه نمونه‌های مورد استفاده در تعیین سن سنگها در زمین را ارائه کرده است.

 

نتایج این پژوهش که در مجله Science Express منتشر شده، یکی از شش مقاله‌ای است که به گزارش تحلیل داده‌ها و مشاهدات بدست آمده از کاوش مریخ‌نورد کنجکاوی در «خلیج یلونایف» در دهانه گیل سیاره سرخ پرداخته‌اند.

 

سطح صاف این منطقه از یک سنگ رسوبی دانه ریز یا گل‌سنگ ساخته شده که به تصور دانشمندان، در بستر یک دریاچه باستانی مریخی رسوب کرده بود.

 

در ماه مارس، کاوشگر کنجکاوی سوراخهایی را در یک گل‌سنگ ایجاد کرده و نمونه‌های سنگ پودر شده را از دو موقعیت با فاصله سه متری جمع‌آوری کرد. به محض انجام حفاری در سنگ، بازوی رباتیک کنجکاوی نمونه‌های پودر را به ابزار تحلیل نمونه در مریخ(SAM) انتقال داد که از آن برای انجام بررسی‌های شیمیایی مختلف از جمله تخمین سن سنگ استفاده می‌شود.

 

یک روش موسوم به تعیین سن پتاسیم-آرگون، سن یک نمونه سنگ را با اندازه‌گیری محتوای گاز آرگون تعیین می‌کند. با گذشت زمان، اتمهای گونه رادیواکتیوی پتاسیم موسوم به پتاسیم-40 درون سنگ زوال یافته و خودبخود به اتمهای ثابت آرگون-40 تبدیل می‌شوند.

 

این زوال با یک سرعت شناخته‌شده روی داده، از این رو با اندازه‌گیری میزان آرگون-40 در یک سنگ می‌توان سن آنرا تعیین کرد.

 

کنجکاوی با استفاده از ابزار SAM، نمونه بدست آمده را تحت دمای بالایی قرار داد تا گازهای درون سنگ آزاد شده و توسط یک طیف‌سنج جرمی آنبرد بررسی شوند.

 

بررسی‌های انجام شده نشان دادند که سن این گل‌سنگ حدود 3.86 تا 4.56 میلیارد سال است.

 

پیش از این، محققان با استفاده از روش «شمارش دهانه»، سن دهانه گیل و محیط اطرافش را بین 3.6 تا 4.1 میلیارد سال تخمین زده بودند. روش شمارش دهانه بر یک واقعیت ساده تکیه داشته که سطوح سیارات بطور مکرر با اجسامی بمباران می‌شوند که دهانه‌های برخوردی را در آنها ایجاد می‌کنند. سطوح دارای دهانه‌های بیشتر، بنظر پیرتر از نمونه‌های با دهانه کمتر هستند.



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
188-11.JPG

 

همزمان با آخرین روزهای سال 2013 میلادی، خبرگزاری رویترز مجموعه‌ای از بهترین تصاویر فضایی سال را انتخاب و مجددا منتشر کرده است. 

 

 این تصاویر منتخب، به مرور رویدادهای فضایی و نجومی سال 2013 پرداخته‌اند که از حرکت شهاب‌سنگ بر فراز شهرهای روسیه و تجربیات فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی تا نمای دیدنی اجسام فضایی از زمین و سیاره آبی‌رنگ ما از منظر فضا را در برگرفته‌اند.

 

ژانویه 2013

 

هدفیلد و حباب آب

 

چهره «کریس هدفیلد» فضانورد سرشناس کانادایی درون یک حباب آب شناور در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) دیده می شود؛ این تصویر 21 ژانویه در فضا تهیه شده است.

 

فوریه 2013

 

حرکت شهاب سنگ بر فراز شهری در سیبری

 

این تصویر 15 فوریه در زمان عبور شهاب سنگ نسبتا بزرگ از فراز شهر کامنسک-اورالسکی در سیبری تهیه شده است.

 

این شهاب سنگ با قطر تقریبی 17 متر پس از عبور از جو زمین، به یک توپ آتشین تبدیل شد و پس از عبور از آسمان مناطقی در روسیه، بر فراز شهر چلیابینسک منفجر شد.

 

تولد یک ستاره

 

در این تصویر ناسا، ابرهای کیهانی و بادهای ستاره‌ای در مهدکودک ستاره‌ای اوریون دیده می‌شوند؛ستاره LL Orions قادر به تولید بادهای بسیار پر انرژی‌تر از بادهای خورشید است.

 

این تصویر، نمای موزائیکی از این مهدکودک ستاره‌ای مملو از اشکال سیال مرتبط با شکل‌گیری ستارگان را نشان می‌دهد.

 

دریاچه بایکال از فضا

 

این نمای دیدنی از دریاچه بایکال از منظر ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) در 26 فوریه تهیه شده است.

 

مارس 2013

 

چشمک ستاره ای

 

در تصویر منتشر شده توسط ناسا در 18 مارس، ستاره V838 Mon دیده می‌شود.

 

سطح خارجی ستاره Mon گسترش یافته و بصورت ناگهانی در سال 2002 به درخشان‌ترین ستاره در داخل کهکشان راه شیری مبدل شد؛ سپس بسرعت مانند یک چشمک زدن از بین رفت، بطوریکه انگار از ابتدا هرگز وجود نداشت.

 

آوریل 2013

 

ابر ماژلانی بزرگ

 

ابر ماژلانی بزرگ در نور مادون قرمز رصدخانه فضایی هرشل و تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا دیده می‌شود.

 

مه 2013

 

فضانورد در حال تمرین

 

«کارن نیبرگ» فضانورد ناسا در حال چک کردن تجهیزات فضاپیما در پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان دیده می‌شود؛ وی به همراه دو فضانورد دیگر در ماه مه راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌ شد.

 

طلوع خورشید از منظر ایستگاه فضایی

 

نمای بسیار دیدنی از طلوع خورشید از فراز اقیانوس آرام جنوبی از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌ در تاریخ پنجم مه تهیه شده است.

 

عکس تکی کنجکاوی در مریخ

 

پرتره مریخ نورد کنجکاوی در مسیر حرکت بسمت کوه شارپ توسط ناسا منتشر شد.

 

ژوئن 2013

 

اتاق فضایی با دید 360 درجه

 

«کریس کسیدی» فضانورد ناسا و مهندس پرواز مأموریت اکتشافی 36 با استفاده از لنز 400 میلی‌متر درحال عکسبرداری از زمین از فاصله 400 کیلومتری دیده می‌شود.

 

فرود ایمن فضانوردان چین

 

سه فضانورد چین پس از اقامت 15 روزه در ماژول آزمایشگاه فضایی این کشور، 26 ژوئن با کمک کپسول فضایی شنژو-10 در مغولستان داخلی به سلامت فرود آمدند.

 

ژوئیه 2013

 

نمای دیدنی زحل

 

در تصویر رنگی طبیعی از زحل که توسط فضاپیمای کاسینی ناسا در 19 جولای تهیه شده است، این سیاره به همراه قمرها و حلقه ها در کنار زمین، زهره و مریخ به تصویر کشیده شده است.

 

محققان ناسا با پردازش 141 تصویر زاویه گسترده، این تصویر پانوراما را خلق کرده‌اند.

 

شست و شوی مو در فضا

 

«کارن نیبرگ» فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی نحوه شستن موها در شرایط گرانش صفر را به تصویر می‌کشد.

 

ابرهای طوفانی بر فراز اقیانوس اطلس

 

در این تصویر حجم عظیمی از ابرهای طوفانی بر فراز اقیانوس اطلس جنوبی و نزدیک برزیل و اکوادور دیده می‌شوند.

 

اوت 2013

 

خط پرتاب موشک دلتا

 

موشک دلتا IV حامل ماهواره WGS هفتم اوت از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال درفلوریدا به فضا پرتاب شد.

 

نمایی از یک منطقه مریخ

 

مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO)‌ ناسا این تصویر را از فراز منطقه Noctis Labyrinthus سیاره سرخ در تاریخ 31 اوت تهیه کرده است.

 

در این تصویر، دو نوع متمایز از رسوبات معلق در باد به همراه سنگ‌های درخشان بستر دیده می‌شوند و اطراف این سنگ‌ها، شبکه‌ای از تپه‌های مایل به قرمز رنگ به شکل بهم پیوسته به چشم می‌خورد.

 

سپتامبر 2013

 

پرتاب سایوز به فضا

 

کپسول فضایی سایوز TMA-10M‌ حامل سه خدمه جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب شد.

 

پرواز قورباغه به هوا

 

در هنگام پرتاب کاوشگر محیط و جو ماه (LADEE) ناسا از مرکز فضایی والوپس، شدت این پرتاب باعث به پرواز درآمدن قورباغه‌ای از داخل برکه‌های خنک‌کننده به هوا شد.

 

اکتبر 2013

 

فوران عظیم خورشیدی

 

رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO)‌ ناسا که در حال رصد فعالیت‌های خورشید در طول موج‌های مختلف است، این تصویر فوران خورشیدی و پرتاب رشته‌ای بطول 321 هزار کیلومتر را از جو خورشید ثبت کرده است.

 

دورترین کهشکان کشف شده

 

اخترشناسان موفق به شناسایی دورترین کهکشان شده‌اند که درک در خصوص شکل‌گیری کائنات را به 700 میلیون سال عقبتر می‌برد.

 

نور این کهکشان پس از 13.1 میلیارد سال توسط تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه کک در هاوایی رصد شد.

 

نوامبر 2013

 

انتقال مشعل المپیک به فضا

 

کپسول فضایی سایوز TMA-11M که بدنه آن با سمبل رقابت المپیک زمستانی سوچی 2014 تزئین شده بود، هفتم نوامبر به همراه سه خدمه جدید ایستگاه فضایی و مشعل بازی المپیک راهی فضا شد.

 

کشف سیاره کپلر- 62e

 

در این تصویر شبیه‌سازی شده، سیاره ابرزمین کپلر- 62e دیده می شود؛ این سیاره در منطقه قابل سکونت یک ستاره کوچک‌تر و سردتر از خورشید در فاصله یک هزار و 200 سال نوری از زمین در صورت فلکی شلیاق یا چنگ رومی واقع شده است.

 

خوکشی دنباله‌دار قرن

 

اقدام انتحاری دنباله‌دار آیسان (ISON)‌ در نزدیک شدن به خورشید در 28 نوامبر در تصویر تلفیقی ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) دیده می‌شود.

 

این تصویر ترکیبی شامل تصویر رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) ناسا در مرکز و نمایی از جو خورشید توسط رصدخانه هلیوسفریک خورشید (SOLO)‌ است.

 

 

 

 

 

 

هدفیلد و حباب آب

 

 

 

حرکت شهاب سنگ بر فراز شهری در سیبری

 

 

 

تولد یک ستاره

 

 

 

دریاچه بایکال از فضا

 

 

 

چشمک ستاره ای

 

 

 

ابر ماژلانی بزرگ

 

 

 

فضانورد در حال تمرین

 

 

 

طلوع خورشید از منظر ایستگاه فضایی

 

 

 

عکس تکی کنجکاوی در مریخ

 

 

 

اتاق فضایی با دید 360 درجه

 

 

 

فرود ایمن فضانوردان چین

 

 

 

نمای دیدنی زحل

 

 

 

شست و شوی مو در فضا

 

 

 

ابرهای طوفانی بر فراز اقیانوس اطلس

 

 

 

خط پرتاب موشک دلتا

 

 

 

نمایی از یک منطقه مریخ

 

 

 

پرتاب سایوز به فضا

 

 

 

پرواز قورباغه به هوا

 

 

 

فوران عظیم خورشیدی

 

 

 

دورترین کهشکان کشف شده

 

 

 

انتقال مشعل المپیک به فضا

 

 

 

کشف سیاره کپلر- 62e

 

 

 

اقدام انتحاری دنباله‌دار قرن
.

 



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-71.jpeg

 

عکسهای کمی هستند که می‌توانند با تصاویر ثبت شده فضایی از زمین که گردابه‌های با شکوه آن، رنگهای زیبا و الگوهای انتزاعی نادر را نمایش می‌دهد، رقابت کنند اما این زیبایی همچنین می‌تواند برخی از مشکلات جهان مانند آلودگی هوا، بیابان‌زایی، پراکندگی مراکز شهری، کشاورزی و بلایای طبیعی را به تصویر بکشد.

 

 در این مجموعه تصاویر، یان آرتوس برتراند، عکاس علمی فرانسوی قصد دارد برخی از بزرگترین چالشهای محیطی و جامعه‌شناختی جهان را با تصاویر ماهواره‌ای نمایش دهد.

 

این تصاویر که بخشی از کتاب برتراند موسوم به «زمین از فضا» بوده، از دانشمندان و فعالان در مورد چگونگی جلب توجه‌ها به این مشکلات از طریق ماهواره‌ها پرس‌وجو کرده است.

 

در میان این تصاویر، دلتای می‌سی‌سی‌پی به نمایش گذاشته شده که الگوهای قرمز و آبی آن قابل توجه هستند. اما در زیر این زیبایی، تصویر ماهواره‌ای به نمایش ویرانی ایجاد شده توسط دکل نفت «افق آبهای عمیق» در آوریل 2010 پرداخته است.

 

یک انفجار در واحد حفاری نیمه شناور منجر به کشته شدن 11 تن از کارکنان و آسیب دیدن 16 تن دیگر شد. این انفجار باعث سوختن و غرق شدن این دکل شد و یک نشت عظیم نفتی فراساحلی را در خلیج مکزیک ایجاد کرد.

 

در این تصویر می‌توان پوشش گیاهی را به رنگ قرمز و آب را به رنگ سفید و آبی مشاهده کرد.

 

این تصویر، ماهها پس از انفجار دکل منتشر شد. لکه‌های نفت باعث افزایش بازتاب سطح شده و در نتیجه به شکل سفید درخشان دیده می‌شوند.

 

این تصویر نشان می‌دهد که تا چه حد آلودگی هیدروکربنی در مردابهای دلتا که غنی از تنوع زیستی هستند، نفوذ کرده است.

 

برتراند که خود یک فعال محیط زیست بوده، مناظر موجود در کتابش را در زمینه‌هایی شامل آلودگی، بیابان‌زایی، پراکندگی مراکز شهری، کشاورزی و بلایای طبیعی نمایش داده است.

 

تصویر دیگر به نمایش خلیج بومبتوکا پرداخته که خور پر از لجن رودخانه بتسیبوکا در شش مایلی ساحل غربی ماداگاسکار است.

 

جزایر در جهت جریان آب کشیده شده و با درختان حرا پوشیده شده‌اند که در این تصویر به رنگ قرمز دیده می‌شود. در مناطق اطراف، جنگلهای پاکسازی شده جای خود را به کشتزارهای مانیوک، درخچه‌ها و برنج داده‌اند.

 

تصویر دیگر این مجموعه شامل بزرگترین حوضه هیدروگرافی در شمال امریکا است که در آن الگوهای شبکه‌ای از مزارع و مراتع در اطراف گردابهای ایجاد شده توسط می‌سی‌سی‌پی به نمایش درآمده است. همچنین با حرکت رود در جنوب ممفیس در تنسی، چند دریاچه U شکل ایجاد شده است.

 

ایبرو، قدرتمندترین رودخانه اسپانیا بوده که طول آن بیش از 900 کیلومتراست. این رودخانه که برتراند تصویر آنرا در مجموعه خود آورده، از طریق یک دلتای وسیع که به سمت دریا کشیده شده، به دریای مدیترانه می‌ریزد. آبرفتهای فراوان و سیستم هوشمندانه کانالهای آبیاری به رشد مزارع برنج به ویژه برنج مشهور بومبا کمک کرده است.

 

در میان تصاویر دیگر این کتاب می‌توان رودخانه لنا را مشاهده کرد که با طول بیش از 4500 کیلومتر از میان سیبری روسیه به سمت شمال و اقیانوس قطب شمال کشیده شده است. رود لنا با ورود به اقیانوس، به شبکه‌های زیادی تقسیم شده و یک دلتای بزرگ را شکل داده است.

 

شکوفه‌های زیبای فیتوپلانکتون در سواحل جزیره گوتلاند سوئد در تصاویر ماهواره‌ها ثبت شده‌اند. اکثر این موجودات بقدری ریز هستند که با چشم غیرمسلح نمی‌توان آنها را جداگانه دید. اما در تعداد زیاد، این موجودات می‌توانند باعث مشاهده تغییر رنگ آب به سبز شوند.

 

فیتوپلانکتون نقش مهمی در چرخه کربن اقیانوس ایفا کرده چرا که نیمی از دی‌اکسیدکربن جو را طی فرآیند فتوسنتر گرفته و آنها در اعماق دریا ذخیره می‌کند.

 

پژوهشهای اخیر نشان داده که دمای آب از تاثیر مستقیمی بر حفظ اکوسیستم ظریف پلانکتونها در اقیانوسها برخوردار است.

 

این پژوهش بدین معنی است که گرم شدن اقیانوسها بر پلانکتونها تاثیر گذاشته و در نتیجه چرخه آب‌وهوایی تغییر خواهد کرد.

 

دیگر تصاویر این مجموعه شامل رود سنگال بوده که کشورهای سنگال و موریتانی را از هم جدا کرده و گسترش شهر دیترویت است.

 

برتراند همچنین اخیرا دو فیلم برای سازمان ملل ساخته که شامل فیلم «جنگل» به عنوان فیلم رسمی سال بین‌المللی جنگل در سال 2011 و فیلم «بیابان‌زایی» است. هر دو فیلم در طول مجامع عمومی سازمان ملل متحد ساخته شده‌اند.

 

 

 

 

صفوف گردابه‌های کارمان ورتکس استریت که در سراسر آمریکا، آلاسکا و جزایر آلوتیان دیده می‌شود

 

 

 

دلتای می‌سی‌سی‌پی در سال 2010 پس از انفجار دکل حفاری

 

 

 

خلیج بومبتوکا، خور پر از لجن رودخانه بتسیبوکا درشش مایلی ساحل غربی ماداگاسکار

 

 

 

الگوهای شبکه‌ای مزارع و مراتع در اطراف گرداب ایجاد شده توسط می سی سی پی در جنوب ممفیس، تنسی

 

 

 

رود پر قدرت ایبرو در اسپانیا با طول 900 کیلومتر

 

 

 

تصویر ماهواره لندست 7 از دلتای بزرگ ایجاد شده توسط رود لنا در اقیانوس قطب شمال در سال 2000

 

 

 

رود سنگال با طول 1790 کیلومتر در غرب آفریقا که در قرون وسطی به مدیترانه می‌ریخت

 

 

 

دیترویت، شهر خودروی جهان در غرب دریاچه سنت کلیر و رود دیترویت

 

 

 

شکوفایی فیتوپلانکتونها از منظر فضا در سواحل جزیخ گوتلاند سوئد

 

 

 

خلیج لوتزو هولم ئر نمایشگر گود رفتگی ساحل کوئین‌مودلند در قطب جنوب

 

 

 



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-89.jpeg

یک شرکت انگلیسی نوعی خودروی اسپرت طراحی کرده که از یک سیستم برگرفته از جتهای جنگنده برای پاک کردن شیشه جلو در هوای بارانی استفاده می‌کند.

 

 باورها بر این است که سیستم جدید شرکت «مک‌لارن» از امواج صوتی فرکانس بالای مشابه نمونه‌های مورد استفاده توسط دندانپزشکان برای زدودن پلاک از دندان بیماران استفاده می‌کند.

 

این شرکت سازنده خودروهای رقابت فرمول وان در حال تولید این فناوری برای ابرخودروی خود است که قرار است در سال 2015 وارد خط تولید شود.

 

سازندگان از اعلام جزئیات در مورد برنامه‌های خود و شیوه عملکرد این سیستم خودرداری کرده‌اند چرا که به نظر آنها ممکن است شرکتهای رقیب به سرقت ایده بپردازند.

 

این درحالیست که برخی کارشناسان بر این باورند، این سیستم احتمالا از فراصوت برای ایجاد لرزشهای کوچک بر روی شیشه استفاده کرده که باعث پس زدن دانه‌های باران، حشرات و گل می‌شود.

 

این فناوری همچنین می‌تواند قابلیت دید را افزایش داده و از شکلات پیش روی رانندگان در زمان یخ‌زدن برف‌پاکن بر روی شیشه در آب‌وهوای سرد جلوگیری کند.

 

به گفته سازندگان، این سیستم در حال حاضر توسط ارتش در حال استفاده است.

 

انتظار می‌رود این سیستم با هزینه‌ای بین 170 هزار تا 870 هزار پوند بر روی خودروهای اسپرت مک‌لارن قرار بگیرد اما به محض تکمیل می‌تواند با هزینه تنها 10 پوند به بازار انبوه معرفی شود.

 

برف پاک‌کن توسط ماری آندرسون، توسعه دهنده املاک آمریکایی ابداع شد که در سال 1903 توانست آنرا به ثبت برساند.

 

این اختراع در سفری به نیویورک بدست آمد که در آن اندرسون متوجه شد در هوای بارانی رانندگان باید شیشه را پائین آورده تا از آن به بیرون نگاه کنند.

 

وی در تلاش برای شناسایی راه‌حلی برای این مشکل به ابداع یک دستگاه بازوی نوسانی با یک تیغه پلاستیکی پرداخت که توسط راننده از داخل خودرو و با استفاده از یک اهرم حرکت می‌کرد.

 

در ابتدا این دستگاه از منتقدان زیادی برخوردار بود چرا که به باور آنها، این سیستم می‌توانست راننده را منحرف کند اما تا سال 1916، برف پاک‌کنها به استانداردی برای بیشتر خودروها تبدیل شدند.



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
c2.JPG

یکی از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه سوند معده‌ای شد که دارای دو راه با دو مسیر رفت و برگشت مایع بصورت مجزاست.

 

 احمد کرچی، کارشناس پرستاری که در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول به خدمت است، موفق به طراحی و ساخت این سوند معده شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این سوند تمام ویژگی‌های سوندهای فعلی را داراست، افزود: سرعت بالای گردش مایعات در کوتاه مدت، رعایت کامل مسائل بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماری‌ها و نیز کنترل بهتر خونریزی از مزایای این طرح است.

 

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دیگر ویژگی‌های این سوند را پیشگیری از جذب سموم در مسمومیتهای خوراکی (دارویی و سموم، ...) و صرفه جویی در وقت و نیروی انسانی و تعبیه آسان آن بر شمرد.

 

کرچی، برطرف کردن مشکلات ناشی از استفاده سوندهای فعلی در مراکز درمانی را از اهداف طراحی و ساخت این وسیله عنوان کرد و گفت: استفاده از این سوند باعث جلوگیری از افزایش حجم اضافی در معده و پیشگیری از آسپیراسیون می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: این سوند دارای دو راه بصورت دو لاین مجزا در امتداد یکدیگر است که یک مجرای ظریف جهت ورود مایع به معده و مجرای بزرگتر جهت خروج مایعات است.

 

وی با بیان این که این سوند همانند سوندهای معمولی در اندازه های مختلف تهیه و تولید می‌شود، تصریح کرد: این سوند نمونه خارجی ندارد و در تهیه آن از مواد مشابه سوندهای معمولی استفاده می‌شود.



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
634979880581408183.jpg

مجری طرح کاوشگر «پژوهش» با بیان این که کار بر روی کاوشگر از اواخر بهار امسال آغاز شده و پس از حدود شش، هفت ماه فعالیت پژوهشکده سامانه های فضانوردی به نتیجه رسیده است، اظهار داشت: ساخت کاوشگر «پژوهش» در حدود پنج میلیارد تومان هزینه برده و ساخت حامل نیز در قالب طرح جداگانه‌ای در سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیگیری شده که هزینه تولید آن را می‌توان براساس استانداردهای موجود برآورد کرد.

 

 دکتر محمد ابراهیمی،‌ رییس پژوهشکده‌ سامانه‌های فضانوردی سازمان فضایی ایران و مجری طرح کاوشگرهای زیستی پیشگام و پژوهش طی گفت‌و‌گویی در تشریح جزئیات برنامه های پرتاب کاوشگرهای فضایی ایران در پاسخ به سوالی درباره دلیل انتخاب میمون به عنوان تنها سرنشین کاوشگرهای سازمان فضایی ایران گفت: اگر درباره برنامه فضایی کشورمان حضور ذهن داشته باشیم می‌دانیم که مطالعات زیست فضایی از سال ۸۸ و با اعزام موجودات زنده کوچک و تعدادی از رده‌های سلولی شروع شد. هم‌اکنون این تحقیقات در شاخه‌های متعددی در حال جریان است و برای انجام مطالعات بنیادی، بیشترین تمرکز روی ارگان‌ها و اجزای ریزتری مانند سلول‌هاست.

 

موش، کرم، لاک پشت و میمون، نخستین مسافران فضایی ایران

 

وی خاطرنشان کرد: در اولین تجربه‌ ارسال محموله زیستی کشور به فضا از موجوداتی مانند موش، به دلیل شباهت ژنتیکی به انسان و کرم خاکی،‌ به دلیل مقاومت بالا در شرایط کمبود اکسیژن استفاده شد. موجود دیگری که با این محموله همراه شد لاک‌پشت بود که امکان بررسی مقاومت موجود زنده در برابر ضربه و ارتعاشات ناشی از پرتاب را فراهم می‌کرد. بدین‌ترتیب در یک قالب کوچک تلاش شد تا تعدادی از عوامل مرتبط با حضور موجود زنده در فضا مورد ارزیابی قرار گیرد. با این وجود، هنگامی‌که موضوع قابل توجهی مانند حضور انسان در فضا مطرح می‌شود لازم است موجودی با پیچیدگی‌های ژنتیکی و فیزیولوژیکی نزدیک به انسان را بررسی کنیم که بتواند ویژگی‌های اصلی رفتار حیات در فضا را در اختیار ما قرار دهد.

 

ابراهیمی تصریح کرد: در میان موجودات در دسترس، میمون‌ها هم از نظر ژنتیکی و فیزیولوژیکی و هم نوع استقرار، نشستن و ساختار ستون فقرات شباهت زیادی به انسان دارند. در مطالعات مشابهی که در سطح دنیا به انجام رسیده است هم با آن‌که کشورهای شرقی از سگ‌ها استفاده کرده‌اند که تا حد مطلوبی به شرایط سخت مقاومند، در غرب بیشتر از میمون‌ها استفاده شده است. ما هم به دلایل علمی ترجیح دادیم با میمون‌ها کار کنیم، گرچه شاید مقاومت سگ در شرایط فضایی خیلی زیاد باشد ولی الان با وجود تجربیات متعددی که از ارسال محموله‌های فضایی دنیا در اختیار داریم می‌دانیم که چگونه باید موجود را در شرایط فضایی حفظ کنیم؛ به همین دلیل مقاومت زیاد در برابر شرایط فضایی معیار چندان مهمی نیست و شباهت به انسان و آموخته‌ها و درس‌های حاصل از پرتاب میمون از اهمیت بیشتری برخوردارند.

در این مسیر تا جایی که نتایج تحقیقات سایر گروه‌های فعال در دنیا منتشر شده و برای ما در دسترس و قابل استفاده است، از آن‌ها بهره‌برداری می‌کنیم و مواردی هم که یا منتشر نشده و یا ابهامات جدیدی است که می‌توانیم روی آن کار کنیم، در دستور بررسی در پرتاب‌های ما قرار می‌گیرد.

 

 

میمون فضانورد

 

 

ملاک‌های گزینش میمون‌های فضانورد!

 

رییس پژوهشکده‌ سامانه‌های فضانوردی سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سوال که میمون‌هایی که تاکنون استفاده شده‌اند از چه ویژگی‌هایی برخوردار بوده اند، اظهار داشت:

میمون‌های فضایی عمدتاً گروه‌های مختلفی را شامل می‌شوند ولی تا قبل از پرتاب ویژگی چندان متفاوتی نسبت به سایر میمون‌ها ندارند. این موجودات معمولاً از کشورهای شرق آسیا و برای استفاده در تحقیقات دارویی وارد کشور می‌شوند و تعداد زیادی از آن‌ها در مطالعات پزشکی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. این فرآیند مدت‌ها قبل از اینکه ما بحث فضا را دنبال کنیم به عنوان یک روند جاری ادامه داشته است. در کشور مراکز استانداردی هستند که این خدمات را ارائه می‌دهند و با تیم‌های تحقیقاتی همکاری دارند. ما هم با یکی از این مجموعه‌ها در ارتباط هستیم.

 

وی تصریح کرد: در مطالعاتی که ما انجام می‌دهیم به تدریج با انجام آزمایش‌های لازم و همچنین زمینه‌سازی آموزش‌های مورد نیاز، میمون از یک موجود معمولی به یک میمون فضایی تبدیل می‌شود. منظور از میمون فضایی موجودی است که توانایی تحمل شرایط دشوار فضا را دارد و کاملاً با آن محیط سازگار شده است. گاهی در همان آزمایش‌های اولیه نشان داده می‌شود که بعضی از میمون‌ها با شرایط ویژه‌ای همچون شتاب و ارتعاش و موارد دیگری از این دست سازگار نیستند که کنار گذاشته می‌شوند و در تحقیقات دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند و آن‌هایی که براساس آزمون‌ها، سازگاری خوبی با شرایط فضایی دارند وارد برنامه تربیت فضایی ما می‌شوند. این‌کار تا زمانی ادامه می‌یابد ‌که برای هر پرواز بتوانیم دو یا سه حیوان را آماده کنیم. در مرحله بعدی تمامی میمون‌های تربیت شده به سایت پرتاب منتقل می‌شوند،‌ دو تا از آن‌ها را به کنار سکوی پرتاب می‌بریم و آماده‌ترین آن‌ها به عنوان سرنشین کاوشگر انتخاب خواهد شد. برای پرتاب اخیر هم سه میمون فضایی به نام‌های فرگام، که یک میمون نر است و دو میمون ماده به نام‌های ترنگ و ترنج تربیت شد‌ه‌اند.

 

 

فرگام، میمون پرتاب شده به فضا با کاوشگر پژوهش پس از بازگشت به زمین

 

 

تفاوت‌های کاوشگرهای پژوهش و پیشگام

 

وی در ادامه درباره تفاوت‌های کاوشگرهای پژوهش و پیشگام گفت: کاوشگر پژوهش از نظر ساختار فضاپیما که بخش‌های مربوط به پشتیبانی حیات،‌ سامانه خدمات و سیستم‌های بازیابی را شامل می‌شود، کاملاً مشابه با هندسه قبلی است، گرچه در داخل و زیرسامانه‌ها، اصلاحات و بهینه‌سازی‌های متعددی انجام شده است. عمده‌ترین تفاوت کاوشگر پژوهش با پیشگام در استفاده از حاملی است که حاوی سوخت مایع خواهد بود. در دنیا عمدتاً برای انجام مأموریت‌های فضایی سرنشین‌دار از حامل‌های سوخت مایع استفاده می‌کنند زیرا شتاب، ارتعاش و شرایط محیطی قابل تحمل‌تری را به موجود وارد می‌کنند. در عین حال ما سعی کردیم در کاوشگر پژوهش جنبه‌های تحقیقاتی کار را نسبت به پیشگام که اولین سامانه در نوع خود بود و واقعاً پیشگام فعالیت‌هایی از این دست به شمار می‌رفت،‌ ارتقا دهیم. این تغییرات عبارتند از بهبود وضعیت داده‌برداری و ثبت شرایط محیطی و حیاتی، اضافه شدن سامانه ثبت علائم آکوستیکی موجود زنده در کل مسیر پروازی، اضافه شدن ضربه‌گیر مناسب برای کاهش ضربه برخورد محموله به زمین و اصلاح برخی اشکالات جزئی که در مأموریت پیشگام در فضای داخلی کپسول زیستی وجود داشت. نهایتاً نمونه به روزرسانی شده‌ای با همان هندسه‌ سابق آماده شده ‌است که به یک راکت با قطر بزرگتر و حاوی سوخت مایع وصل می‌شود و کاوشگر کاملاً متفاوتی را ایجاد می‌کند که در عملیات پرتاب قرار خواهد گرفت.

هزینه پنج میلیارد تومانی کاوشگر پژوهش

 

ابراهیمی همچنین در پاسخ به این سوال که برای طراحی، ساخت و آماده سازی کاوشگر پژوهش چه میزان زمان و هزینه صرف شده است، گفت: کار بر روی کاوشگر پژوهش از اواخر بهار امسال آغاز شد و پس از حدود ۶، ۷ ماه کار و فعالیت همکاران ما در پژوهشکده با هزینه‌ای در حدود پنج میلیارد تومان به این مرحله رسیده است. البته ساخت حامل نیز در قالب طرح جداگانه‌ای در سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیگیری شده است و هزینه تولید آن را می‌توان براساس استانداردهای موجود برآورد کرد.

 

 

پرتاب و بازیابی کاوشگر پژوهش

 

 

تفاوت کاوشگرهای زیستی ایران با نمونه های خارجی

به گزارش ایسنا، وی درباره شاخصه‌های متمایز کننده کاوشگرهای زیستی ایران با سامانه‌های مشابه خارجی گفت: از نظر هندسه، نوع طراحی، شکل ظاهری و همچنین اجزای داخلی این کاوشگر هیچ مشابه خارجی دیگری ندارد، یعنی اگر در میان کاوشگرهای پرتاب شده دنیا جستجو شود کاملاً واضح است که هیچ نمونه مشابه دیگری وجود ندارد که چنین مأموریتی را انجام داده باشد. یکی از دلایل این اتفاق هم این است که ما در طراحی و ساخت و تست‌های این محموله از مشاور خارجی استفاده نکرده‌ایم و همه فرآیندها با استفاده از دانش فضایی متخصصان داخلی کشور صورت گرفته است.

 

ابراهیمی تصریح کرد: هندسه‌ای که ما طراحی کردیم اگر چه از شکل ساده‌ای برخوردار است و به صورت یک استوانه به سطح زمین برمی‌گردد ولی از حداکثر بهینه‌سازی و پایداری در پرواز، خصوصاً در مرحله‌ بازورود به جو برخوردار است و یک طراحی منحصر به فرد داخلی قلمداد می‌شود. برای نمونه نوع چیدمان مرکز جرم، بالک‌های مجموعه و شکل و هندسه سطح ورودی به جوّ آن با استفاده از تحقیقات داخلی و آزمایش‌های تونل‌ باد طراحی شده است.

 

وی در بیان رمز موفقیت این کاوشگرهای کاملاً ایرانی گفت: مهمترین عامل، خودباوری متخصصان داخل کشور است و اینکه امیدی نداشتند که بتوانند در شرایط موجود همکار خارجی پیدا کنند. به عبارت دیگر چون می‌دانستیم کسی در این زمینه دست یاری به سوی ما دراز نخواهد کرد امیدی هم به همکاری خارجی‌ها نداشتیم. بنابراین مجبور بودیم خودمان کار کنیم و خودباوری و اعتماد به نفسی که به خاطر سابقه پرتاب کاوشگرهای متعدد در تیم به وجود آمده بود، زمینه‌ساز موفقیت ما شد. از دیگر عوامل تأثیرگذار، حمایت‌های جدی مسئولین کشور از برنامه‌های فضایی بوده است که از سال‌های گذشته آغاز شده و هم‌اکنون نیز به صورت جدی‌تری در حال تداوم است و اگر هر برنامه‌ای در کشور با وقفه روبرو شده است، برنامه‌های فضایی همچنان با جدیت دنبال می‌شوند.

 

آیا نمی توان به جای حیوانات از تجهیزات شبیه ساز استفاده کرد؟

 

رییس پژوهشکده‌ سامانه‌های فضانوردی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از موجودات زنده در مطالعات فضایی، ضروری است و آیا نمی توان از ربات‌ها یا حسگرها بدین منظور استفاده کرد، گفت: برخی از فرآیندهای توسعه‌یی در فناوری‌های فضایی با موجودات زنده عجین شده است. این قاعده در همه دنیا وجود دارد و کشور ما هم از آن مستثنی نیست. چنین مطالعاتی عمدتاً‌ در بخش‌هایی است که نوعی تعامل مابین فیزیولوژی یک موجود زنده با محیط فضا و همچنین کپسول زیستی وجود دارد. با وجود آنکه این گونه آزمایش‌ها از سابقه طولانی مدتی در دنیا برخوردارند هنوز هم در کشورهای صاحب فناوری، برای توسعه فناوری‌های جدید از موجودات زنده استفاده می‌شود. برای نمونه دارویی که قرار است در ایستگاه فضایی مورد استفاده قرار گیرد ابتدا روی موش‌هایی که در آزمایشگاه‌های شبیه‌ساز شرایط فضایی در سطح زمین قرار گرفته‌اند، تست می‌شود. اخیراً یک فضاپیمای روسی به فضا پرتاب شد که تعداد زیادی از موجودات زنده کوچک را برای انجام تحقیقات فضایی با خود حمل می‌کرد.

 

وی تاکید کرد: هدف از اولین مأموریت‌هایی که در دنیا با حضور موجودات زنده در فضا انجام شدند پاسخ‌گویی به یک سری سوالات ابتدایی بود، برای مثال این که آیا این موجودات در شرایط فضا زنده می‌مانند‌ و یا اینکه آیا توانایی بینایی یا شنوایی خود را از دست خواهند داد؟ با پیشرفت این تحقیقات، سوالاتی که مطرح می‌شوند هم پیچیده‌تر شده‌اند و تحقیقات زیست فضایی به یک جریان مداوم در این‌گونه فعالیت‌ها تبدیل شده است. رویکرد ما هم در انجام این مطالعات، تکرار فعالیت‌هایی که در سطح دنیا حل شده قلمداد می‌شوند نیست بلکه هدف یافتن پاسخ‌های مناسب برای سؤالاتی است که در سال‌های اخیر در این حوزه از دانش بشری مطرح شده است. در این راستا تلاش می‌کنیم، در همان مسیر تکاملی که در سطح دنیا اثبات شده است گام برداریم. البته در صورتی‌که برای دست‌یابی به دستاوردهای کشورهای صاحب فناوری با محدودیت‌هایی مواجه باشیم، ناچاریم با تکرار تجربیات دیگران به داده‌های مورد نیاز خود دست یابیم. از سوی دیگر،‌ حداکثر تلاش ما بر این است که در انجام مأموریت‌های خود از دانش نوین بهره‌مند شویم و تا جایی که نیاز مبرمی به استفاده از موجودات زنده نباشد از جایگزین‌هایی مانند سامانه‌های قابل بهره‌برداری در داخل کپسول زیستی و یا شبیه‌سازها استفاده کنیم. برای مثال،‌ در اولین پرتاب طراحی جدید کاوشگر از عروسکی استفاده شد که همزمان امکان تولید دی‌اکسید کربن و ضربان قلب را داشت.

 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: این محموله با موفقیت پرتاب و بازیابی شد. در عین حال انجام برخی از مطالعات فیزیولوژیکی، بدون حضور موجود زنده امکان‌پذیر نیست. بخش دیگری از مطالعات نیز توسط ربات‌ها و سامانه‌های مکانیکی و الکتریکی مشابه قابل انجام است که شاخه مفصلی از کارهای فضایی را شامل می‌شود. در خصوص استفاده از موجودات زنده، اولویت ما در به کارگیری میمون‌هاست که دلایل آن عنوان شد.

 

دستاوردهای علمی پرتاب کاوشگرها

 

مجری طرح کاوشگر پژوهش در پاسخ به این سوال که اجرای چنین مأموریت‌هایی چه کمکی به ارتقای سطح علمی کشور خواهد کرد، اظهار داشت: انجام پروژه‌های فضایی قطعاً به توسعه دانش و فناوری منجر خواهد شد. بسیاری از شاخه‌های پیشرفته علوم هستند که تا زمانی‌که در آنها آزمایشی انجام نشود، توسعه علمی قابل توجهی حاصل نخواهد شد. در رشته‌هایی مانند شیمی و فیزیک، این پدیده خیلی واضح است. یک شیمی‌دان، مواد را در آزمایشگاه با هم ترکیب می‌کند و با استفاده از کاتالیزورهای مختلف و در شرایط گوناگون آزمایش‌های مورد نظرش را انجام می‌دهد. در بحث فضایی هم آزمایشگاه ما محموله‌ای است که مجموعه‌های مورد آزمایش را به فضا می‌برد، و پس از قرارگیری در شرایط مورد نظر آن‌ها را به زمین بازمی‌گرداند.

 

 

پرتاب و بازیابی کاوشگر پژوهش

 

 

نام‌گذاری طرح کلان طراحی و ساخت کاوشگرها تحت عنوان آزمایشگاه ملی فضایی، به خوبی گویای این واقعیت است. کاوشگرهای حاصل از این طرح در واقع نوعی آزمایشگاه هستند که اولین هدف آن‌ها توسعه علم و فناوری است و همین امر است که بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری به توسعه و افزایش اقتدار کشور منجر خواهد شد. ما با استفاده از آزمایشگاه متحرکی که به فضا ارسال می‌کنیم در مسیر توسعه علم گام برمی‌داریم و نتیجه آن توسعه فناوری خواهد بود که در بسیاری از شاخه‌های دیگر علوم نیز به کمک ما می آید.

ایران در فهرست شش کشور دارای توانمندی ارسال موجود زنده به فضا

 

رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی همچنین درباره جایگاه ایران در عرصه فضا در سطح جهانی گفت: این سوال را به دو صورت باید جواب داد؛ یک بخش رکوردهای ثبت‌شده فضایی کشور است که ما را در میان کشورهای تراز اول در این حوزه قرار می‌دهد. ما در بحث ماهواره‌ها در زمره ده کشوری هستیم که توانسته‌ایم ماهواره‌ای را به صورت کاملاً بومی تولید و با توانمندی‌های داخلی پرتاب کنیم. در ارسال موجود زنده هم جزو شش کشوری هستیم که توانسته‌ایم در این سطح پیچیدگی موجود زنده را به فضا بفرستیم و سالم برگردانیم.

 

وی تصریح کرد: البته این بدان معنی نیست که ما از نظر سطح دانشی در این حوزه‌ها از سایر کشورها جلوتر هستیم. این‌ها رکوردهای ماست که البته ثبت هم شده و خیلی هم باید به آن‌ها بالید و افتخار کرد ولی از نظر زیرساخت، تعداد پرسنل فعال در بخش فضایی،‌ فضاپیماها و خط تولید آن‌ها و ماهواره‌های مستقلی که باید در بحث‌های سنجش از دور و مخابرات داشته باشیم، با آنکه به شدت در حال کار هستیم، برنامه‌های فراوانی هم داریم که هنوز انجام نداده‌ایم. برای نمونه کشور، هنوز ماهواره مستقل مخابراتی یا سنجش از دور ندارد. علیرغم آنکه توانایی تولید ماهواره‌های کوچک را به دست آورده‌ایم ولی هنوز این فناوری به بلوغ کافی برای چنین کاربردهایی نرسیده است.

 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در بخش ارسال موجودات زنده، پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم ولی تا رسیدن به مرحله‌ای که قادر باشیم در ردیف سه کشور بزرگ صاحب فناوری فضایی، فضانورد را به مدار زمین بفرستیم فاصله زیادی داریم و کار زیادی باید انجام دهیم ولی خوشبختانه تیم‌ها و ساختارهایی شکل گرفته که مشغول فعالیت در همه این زمینه‌ها هستند. هم اکنون در کشور، هم بر روی ماهواره‌برها و ماهواره‌ها کار می‌کنیم و هم در زمینه‌ توسعه علوم زیستی. این‌ها منظومه کاملی از فناوری فضایی را شامل می‌شوند. به عبارت دیگر در مجموعه سازمان فضایی کشور همه شاخه‌های علم و فناوری فضایی مورد توجه قرار گرفته است و در کنار هم و به صورت موازی در حال توسعه هستند.‌ یعنی وقتی برسیم به جایی که ماهواره ژئو داریم، انشاءالله به توانایی ارسال فضانورد به مدار هم دست یافته‌ایم، ماهواره سنجش از دور مناسبی نیز خواهیم داشت و همچنین توانسته‌ایم فضاپیمایی بسازیم که می‌تواند وزن‌های بالایی را تا مدار زمین جابجا کند. همه این فناوری‌ها به صورت گام به گام و در کنار هم در حال رشد هستند، به گونه‌ای که پیش بینی می‌شود در دهه آینده بتوانیم جایگاه قدرتمند و تثبیت‌شده‌ای را در فناوری فضایی در سطح دنیا اشغال کنیم.

 

 

پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده «پیشگام» به فضا

 

 

منحصر کردن برنامه های فضایی بر تولید ماهواره های ژئو به تاخیر جبران ناپذیری در روند پیشرفتهای فضایی کشور می‌انجامد

 

این مدیر فضایی در ادامه درباره ضرورت پرداختن ایران به برنامه پرهزینه اعزام فضانورد به فضا با وجود زمینه های کاربردی‌تر دیگر گفت: حضور انسان در فضا دو جنبه کلیدی دارد؛ یکی خود مأموریت که می‌تواند انگیزه و اشتیاق فراوانی در نسل جوان و سایر اقشار مردم ایجاد کند. این هدف، به خودی خود به تعریف پروژه‌های بزرگ و انسجام تیم‌ها کمک می‌کند و نهایتاً به توسعه‌ فناوری‌های پیچیده‌ای منجر می‌شود که در هیچ پروژه دیگر فضایی قابل دستیابی نیست. یعنی ما با تولید ماهواره‌های ژئو یا سنجشی به چنین فناوری‌هایی که در سطح دنیا هم بسیار مورد توجه هستند، نخواهیم رسید. اگر برنامه‌های ما ایجاب کند که ابتدا آن دست از فناوری‌ها را توسعه دهیم و بعد به سراغ فراهم‌سازی مقدمات ارسال حیات به فضا برویم با تأخیرغیرقابل جبرانی در این زمینه مواجه خواهیم شد.

 

ابراهیمی خاطرنشان کرد: دومین هدف عمده ما این است که در آینده از این فناوری، بهره‌برداری‌های دیگری انجام دهیم. یکی از بحث‌های مهم در این حوزه، تولید فضاپیماهایی است که می‌توانند مسافرین را در کمتر از دو ساعت مابین دوردست ترین نقاط دنیا جابجا کنند. اتفاقی که هم‌اکنون در پروازهای هواپیمایی بیش از 10 ساعت طول می‌کشد، با چنین رویکردی و با استفاده از پروازهای فضایی در کمتر از دو ساعت انجام می‌شود و به یک خط تجاری بسیار قابل توجه منجر خواهد شد.‌ اگرچه ورود به این خط تجاری برای کشوری با زیرساخت‌های ما بسیار دشوار است،‌ ولی این امر به منزله عدم برنامه‌ریزی لازم برای تهیه مقدمات آن نیست.

 

به دنیا بقبولانیم که یک فضانورد ایرانی هم می‌تواند با تیم اعزامی به مریخ همراه شود

 

وی تصریح کرد: تحقیقات زیست فضایی بسیار جدی در دنیا وجود دارد که ما می‌توانیم با نشان دادن توانمندی‌های خود در ارسال فضانورد به فضا،‌ سایر بازیگرانی را که هم‌اکنون در این عرصه از ما جلوترند متقاعد کنیم که ما هم توانمندی حضور در عرصه این تحقیقات را داریم. برای مثال می‌توانیم در ایستگاه فضایی بین‌المللی یا در فضاپیمایی که چینی‌ها به طور دائم در مدار زمین دارند حضور داشته باشیم و یا اینکه به دنیا بقبولانیم که یک فضانورد ایرانی هم می‌تواند با تیم اعزامی به مریخ همراه شود. لازمه اینکه بتوانیم در این صحنه‌های بزرگ فضایی در دنیا وارد شویم این است که توانمندی‌های خود را در این زمینه به اثبات برسانیم.

 

به گزارش ایسنا، ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیش‌بینی که از آینده دنیا وجود دارد، دستیابی انسان به امکان اقامت در سایر کرات است. مشابه زمانی که در دنیا یکسری قاره‌های فاقد سکونت وجود داشت و اولین گروه‌هایی که توانستند آن‌ها را کشف کنند به منافع قابل توجهی دست یافتند، الان هم چنین آینده‌ای پیش‌روی بشریت است و احتمالاً کسانی که توانمندتر در این حوزه‌ها باشند می‌توانند از منابع معدنی، زیستی و امکان سکونت در کرات دیگر استفاده کند. کشوری که امروز شروع نکند در آینده، سال‌ها عقب خواهد افتاد. نمی‌شود گفت چون که ماهواره مخابراتی ما راه نیفتاده است از این مطالعات هم غافل شویم، چون در چنین روزی حسرت خواهیم خورد که چرا مدیران سالیان قبل کشور به این فکر نبودند که تحقیقات زیست فضایی را شروع کنند و اقدامات لازم برای تربیت افراد مورد نیاز در این عرصه را انجام دهند.

 

وی در پایان درباره عمده ترین موانع و چالش‌های مأموریت اعزام انسان به فضا گفت: اعزام انسان به فضا نیازمند دو مؤلفه کلی است؛ یکی بودجه و دیگری زیرساخت‌ها. بودجه‌ای که ما در نظر گرفتیم، قدم به قدم قابل تخصیص است،‌ یعنی ما انتظار نداریم که یک عدد خارج از قاعده و فراوانی به یکباره به این کار اختصاص یابد، ولی در صورت تداوم پشتیبانی بودجه‌ای مناسب از سوی دولت، رشد کار با روال مناسبی ادامه خواهد یافت. نیازمندی بعدی زیرساخت‌هاست که یک بخش آن نیروی انسانی توانمندی است که باید تربیت شود و هم اکنون هم آغاز شده است و دیگری شامل تجهیزات و امکانات مورد نیازی مانند پایگاه‌ها و ایستگاه‌های انتقال اطلاعات و غیره است. ما الان در همه این موارد نیاز به کار داریم و اگر توسعه‌ مناسبی در این حوزه‌ها ایجاد نکنیم در دستیابی به هدف نهایی خود با دشواری‌های فراوانی مواجه خواهیم شد. با این‌حال در شرایط کلی، مانع خاصی که ما نتوانیم این پروژه را انجام دهیم وجود ندارد و در صورت به‌کارگیری امکانات مورد نیاز، هم از نظر فناوری و هم دانش، این آمادگی را داریم که قدم به قدم مشکلات را حل کنیم و این مأموریت را به یاری خدا به نتیجه برسانیم.

 

 

پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده «پیشگام» به فضا

 

 

 



تاريخ : سه شنبه 26 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
کشیدن نقاشی های سه بعدی این روزها به یکی از بزرگترین سرگرمی های هنرمندان تبدیل شده است اما عده ای این حرفه را با خلاقیت بالاتری دنبال می کنند و حالا به شهرت های خاصی رسیده اند.

"بن هاین" یک هنرمند بلژیکی است که این روزها نقاشی های سه بعدی خود را به طرز خاصی می کشد که باعث جلب توجه استادان بزرگ شده است. این هنرمند به گونه ای کار می کند که نمی توان نقاشی های او را با واقعیت تشخیص داد.

این نقاش به تازیگی طرح های متفاوتی کشیده است که نامش را "دوربین در مقابل نقاشی" قرار داده است. در این تصاویر شما می توانید عمق و خلاقیت را مشاهده کنید که با یکدیگر تلفیق شده اند و حالا تصاویر گول زننده ایجاد کرده اند. 



















 


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
"کپی و پیست" قابلیتی در رایانه است که می توان از هر چیزی تنها با یک کلیک کپی گرفت و برای همیشه نیز نگه داری کرد. این قابلیت تا به حال در دنیای واقعی وجود نداشته است ولی حالا دستگاهی جالب برای آن ساخته شده است. "جای یانگ یون"طراحی است که این دستگاه جالب و کاربردی را طراحی کرده است تا به کمک آن از هرچیزی که می بینید یک کپی داشته باشید. با این وسیله شما می توانید هر جسمی را کپی گرفته و روی کاغذ آن را پیاده کنید. 


شکل این دستگاه به مانند بارکدخوان هایی است که در فروشگاه ها دیده می شود اما با این تفاوت که این دستگاه یک حافظه دارد و صفحه آن توانایی این را دارد تا رنگ ها و مشخصات هر تصویری را به خاطر بسپرد. سپس با زدن یک دکمه این حافظه روی کاغذ پیاده می شود. 

این دستگاه می تواند به افرادی کمک کند که می خواهند نامه ها را سریع بایگانی کرده و یک کپی از آن بگیرند. همچنین سرعت کپی برداری و هزینه آن را نیز به شدت کاهش خواهد داد زیرا دیگر نیاز نیست از دستگاه های بسیار بزرگ استفاده کنید. این دستگاه می تواند تا سال 2020 وارد بازار شود. 



تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 بخشی زیادی از این نقاط اطلاعات مراکز نظامی مخفی آمریکا به حساب می‌آیند. ارتش آمریکا آن طوری که وزارت دفاع این کشور اعلام کرده ۵ هزار پایگاه دارد که ۶۰۰ مورد آن در کشورهای دیگر قرار دارند. حالا یک محقق بسیاری از این نقاط را برای مردم مشخص کرده است.

جاش بگلی،یک فعال اینترنتی است که با افشاسازی اطلاعات محرمانه این روزهای حسابی سر و صدا به پیدا کرده است. او در آخرین پروژه خود محل جغرافیایی ۶۵۰ پایگاه نظامی آمریکا را روی تصاویر و نقشه‌های آنلاین گوگل و بینگ پیدا کرده و تصاویر ۶۴۴ مورد آن را منتشر کرده است. ایده او برای این کار از کتاب «نقاط خالی روی نقشه» گرفته شده است. این کتاب که در زمان انتشار خود سر و صدای زیادی پیدا کرد که به همین مسئله نقاط مخفی روی نقشه‌ها می‌پردازد. 

برای دیدن تمام تصاویر محل‌های پایگاه‌های نظامی آمریکا می‌توانید به این سایت مراجعه کنید. 
 
هلند؛این نقطه یکی از محل‌‌های احتمالی نگهداری تسلیحات هسته‌ای آمریکا به حساب می‌آید. بی‌جهت نیست که در
نقشه‌‌های گوگل به این وضعیت افتاده است.
 
غرب استرالیا؛مرکز کنترل ارتباطات هوایی آمریکا
 
جیبوتی؛در سال ۲۰۱۲ اکونومیست افشا کرد که این پایگاه مهمترین محل به پرواز درآمدن هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا
در خارج آمریکاست.
 
کره جنوبی؛ محل پایگاه آمریکا،پایگاه گریسون یونگسان
 
عراق؛ زندان ابوغریب. محلی که تصاویر شکنجه زندانیان توسط نظامیان آمریکا در آن مدتها خبرساز بود.
 
 
آلمان؛ فرودگاه نظامی مورد استفاده آمریکا
 
 
 


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
متخصصان حوزه پهپادها پس از ساخت اولین پهپادهای یکبار مصرف در سال 1365 در طول سالهای اخیر چنان شتابی به رشد این صنعت دادند که انحصار تکنولوژی منحصربفرد آمریکا در این صنعت شکسته شد و علاوه بر ساخت پهپادهای انتحاری، 5مدل از جدیدترین پهپادها را فقط در 8 ماهه اول سال 92 در حالی رونمایی کردند که بیشترین هجمه تحریمهای غیر منطقی در همین سال بر علیه ملت و اقتصاد کشور تحمیل شده است.

پهپادها امروزه جایگاه مهمی در مجموعه قدرت نظامی کشورهای مختلف دنیا کسب کرده اند، این وسائل با تکیه بر توان اجرای عملیات در شب و روز در مناطق دور و نزدیک بر ضد اهداف ساکن و متحرک و در تمام شرایط آب و هوایی و امکان پروازهای هدایت شونده از دور و یا تمام خودکار، دستاوردهای نظامی و سیاسی بسیار مهمی را در منازعات نظامی سالهای اخیر بدست آورده اند.
  
هواپیماهای بدون سرنشین به دلیل عدم نیاز به تأسیسات و پایگاههای بزرگ و ثابت، سادگی تعمیر و نگهداری، به کار گیری آسان، نداشتن ضایعات انسانی در صورت هدف قرار گرفتن (که با توجه به هزینه صدها هزار دلاری و زمان چندین ساله آموزش یک خلبان بسیار مهم است)، امکان استفاده از فناوری پیشرفته در ساخت و مزایای دیگر نظر مشتریان نظامی و غیرنظامی و در نتیجه شرکت های سازنده را به خود جلب کرده و امروزه میزان سرمایه گذاری کشورهای جهان در این زمینه بالغ بر چند میلیارد دلار است.
 
مطالعه روند تکاملی پیشرفت در صنعت پهپادی کشور نشان می‌دهد متخصصان این حوزه پس از ساخت اولین پهپادهای یکبار مصرف در سال 1365 در طول سالهای اخیر چنان شتابی به رشد این صنعت دادند که انحصار تکنولوژی منحصر به فرد آمریکا در این صنعت شکسته شد به طوری که  5مدل از جدیدترین پهپادها را فقط در 8 ماهه اول سال 92 در حالی رونمای کردند که بیشترین هجمه تحریمهای غیر منطقی در همین سال بر علیه ملت و اقتصاد کشور تحمیل شده است.
 
نکته دیگر علاوه بر ساخت پهپادهای انتحاری طوفان در کشور اینکه تمامی پهپادهای جدید توانایی مواظبت از مرزهای دریایی و خشکی، دیده بانی از خطوط لوله های نفتی، مخابراتی، کنترل ترافیک جاده ها، دیده بانی مناطق حادثه دیده در زلزله، آتش سوزی و سیل، محیط بانی برای حفاظت از محیط زیست و ارسال فیلم و عکس های دقیق در تمام طول مدت مأموریت را دارند.
 
ویژگیهای کلی پهپاد
 
به پرندهٔ هدایت‌ پذیر از دور ، هواپیمای بدون سرنشین نیز گفته می‌شود. هواپیماهای بدون سرنشین در ایران به «پهپاد» شهرت دارند که از حروف اول «پرنده هدایت پذیر از راه دور» گرفته شده‌است.
 
اجزای اصلی یک پهپاد عبارتند از: بدنه، موتور و محموله. بدنه یک پهپاد باید علاوه بر دارا بودن شرایط مناسب آیرودینامیکی،‌طوری طراحی شود که بتواند سامانه‌های ارتباطی، جنگ‌افزارها، اشخاص و محموله ها و کلیه لوازم مرتبط با ماموریت محوله‌اش را در خود جای دهد و نیز با شرایط جوی منطقه ماموریت سازگار باشد.
 
پهپادها نیاز به نوع خاصی از موتورها دارند. منظور از محموله‌های پهپاد در واقع تجهیزات و متعلقات اضافی است که همراه پرنده برای انجام ماموریت خاصی فرستاده می‌شود که در پهپادهای شناسایی، دوربین فیلم برداری و عکس برداری، در پهپادهای هدف فلر و رفلکتور و در پهپادهای تهاجمی و انتحاری مهمات می‌باشد.
 
ابابیل:اولین پهپاد یکبار مصرف با قابلیت حمل 40 کیلو مواد منفجره
 
طرح نوین ابابیل پس از گذراندن مراحل تحقیقاتی خود در صنایع مکانیک ساصد در مهرماه 1365 به منظور تولید انبوه به صنایع هواپیماسازی ایران(هسا) منتقل شد. این پرنده با توجه به شرایط و ضرورتهای زمان جنگ تا سال 1368 به صورت غیراستاندارد و یکبار مصرف با قابلیت حمل 40 کیلوگرم مواد منفجره تولید گردید. از سال 1369 با توجه به نیازمندی های جدید نیروهای مسلح، اقدام به طراحی دوباره تمامی بخش های بال و بدنه، سامانه های ناوبری و هدایت و کنترل این پهپاد شد و از سال 1370 این هواپیما در خط تولید انبوه قرار گرفت و امروزه هواپیمای بدون سرنشینی استاندارد و چند بار مصرف است.
 
نمونه فلزی ابابیل با تغیرات اساسی نسبت به نمونه اولیه
 
نمونه های فعلی ابابیل شامل نمونه بی به عنوان هدف هوایی، نوع اس برد بلند مجهز به سامانه های ناوبری پیشرفته، GPS و خلبان خودکار و نوع تی که از مواد مرکب ساخته شده است. ابابیل هواپیمایی بال پایین و دارای پیشبال(کانارد) است و همین ویژگی سبب می شود تا با پدید آمدن مشخصه ناپایداری ذاتی یا پایداری کم، مشخصات مانوری آن در سطح بالایی باشد. این هواپیما یک سامانه چندمنظوره بوده و جهت مأموریتهای گوناگونی همچون هدف هوایی در قالب هواپیمای شبیه سازی کننده دشمن به کار می رود.
 
ویژگی های کلی این پهپاد عبارتند از طراحی آیرودینامیکی مناسب، جداسازی و مونتاژ سریع، سهولت به کارگیری و تعمیر، تحرک و انعطاف پذیری خوب، قابلیت استفاده در محیط های دریا و خشکی، قابلیت بازیابی و استفاده چندباره، قیمت تمام شده مناسب.
 
بدنه نمونه های اولیه از آلومینیوم استاندارد هوایی بود و بعداً نوع ساخته شده از مواد مرکب نیز به تولید رسید. برد این هواپیما با سامانه خلبان خودکار شهید نوروزی 30 کیلومتر و با سامانه 123(پایدار کننده خودکار) و GPS به حدود 150 کیلومتر می رسد. سقف پرواز آن 14000پا(حدود 4200 متر) و بیشینه سرعت آن نزدیک به 300 کیلومتر بر ساعت است.
 
از تجهیزات پروازی و کاربردی قابل نصب روی این هواپیما می توان غلاف منعکس کننده(reflector pod) جهت افزایش انعکاس راداری برای آزمایش رادار، فلیر یا چشمه حرارتی برای آزمایش موشک های حرارتی، دوربین ارسال تصویر و سرجنگی را نام برد.
 
پرتاب این هواپیما توسط پرتابگر نیوماتیک و یا پرتابگر راکتی(JATO) و بازیابی آن به دو صورت فرود بر روی زمین با ارابه سورتمه ای یا فرود با چتر صورت می پذیرد. چتر آن از نوع صلیبی شکل بوده و از جمله محصولات هسا است.
 
سامانه های هدایت و کنترل پهپاد ابابیل عبارتند از سامانه کنترل خودکار، سامانه ردیابی راداری، سامانه دورسنجی و سامانه مکانیابی جهانی. داده های پروازی رسیده از هواپیما بر روی یک رایانه ذخیره شده و نمایش داده می شود. استفاده از سامانه خلبان خودکار، ناوبر راداری، ناوبری GPS و نمایش رایانه ای داده های پروازی، ابابیل را جهت اجرای مأموریت های گوناگون در محدوده وسیعی توانمند ساخته است.
البته در زمینه ناوبری و هدایت این پهپاد به سامانه GPS و یا گلوناس متکی نبوده و تنها به عنوان ایزار کمکی از چنین سامانه هایی استفاده می نماید. حتی در صورت قطع کامل ارتباط با ایستگاه زمینی و با توجه به سوخت باقیمانده و برنامه ریزی انجام شده و با اتکا به سامانه های ناوبری و کنترل داخل پرنده، ابابیل در محدوده تعریف شده جهت اجرای مأموریت به پرواز ادامه می دهد.

 
ابابیل نوع بی؛ برای شبیه سازی و آموزش سامانه‌های دفاع هوایی
 
این پرنده به عنوان هدف هوایی برای شبیه سازی و آموزش انواع سامانه های دفاع هوایی با برد کوتاه، متوسط و بلند در نظر گرفت شده است. پرتاب آن با پرتابگر نیوماتیکی و یا راکتی و بازیابی آن با چتر و یا فرود با ارابه فرود سورتمه ای صورت می پذیرد. این نمونه از مداومت پروازی مناسبی برخوردار بوده و می تواند اهداف پروازی ارتفاع پایین را به خوبی شبیه سازی نماید. بازتابنده های راداری و حرارتی از تجهزات فرعی قابل نصب بر روی این نمونه برای ایجاد میزان متفاوتی از بارتاب راداری یا تابش حرارتی متناسب با هدف مدنظر است.
 
ابابیل اس با قابلیت ارسال تصاویر و پرواز تا ارتفاع 14000 پا
 
این نمونه مجهز به سامانه 123(پایدار کننده خودکار) و GPS است. سامانه 123 که از طرح های نوین بخش مهندسی الکترواویونیک هسا است با هدف پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبانان تازه کار و غیرحرفه ای در برد کوتاه و بلند به منظور تأمین نیازهای اعلام شده از سوی نیروهای مسلح ساخته شده. این سامانه دارای قابلیت های متنوعی است از جمله پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبان غیرحرفه ای(در برد بلند و کوتاه)، برخاست خوکار و فرود نیمه خودکار، برنامه ریزی و هدایت روی یک مسیر دلخواه به کمک سامانه ناوبری جهانی، امکان قطع نمودن ارتباط پایگاه با پهپاد، ارسال اطلاعات از پهپاد به پایگاه به صورت 17 کانال مجزا شامل کانال های دیجیتال مربوط به دور موتور، اندازه زوایای اوجگیری و غلت، مقدار سوخت، ولتاژ باتری ها، ارتفاع، سرعت پیمایش و چند کانال آزاد.
 
همچنین نصب دوربین فیلمبرداری و ارسال تصویر، پرواز تا ارتفاع 14000 پا(حدود 4200 متر)، امکان عملیاتی نمودن فلیر در 32 مرحله به طور جداگانه و پرتاب از روی پرتابگر نیوماتیک و راکتی از ویژگی های این نمونه است.
 
داده های ارسالی از پهپاد به پایگاه عبارتند از زاویه غلت(roll)، زوایه اوجگیری(pitch)، ارتفاع از سطح، دور موتور، وضعیت باتری، نمودار مسیر پرواز(trajectory)، طول و عرض جغرافیایی، فاصله از پایگاه، جهت، سرعت و موقعیت لحظه ای پرنده و سایر اطلاعات. با توجه به این داده ها می توان ابابیل را به مسافت های دور و خارج از دید فرستاد و سپس به پایگاه اولیه بازگرداند. به علاوه سامانه می تواند بدون دریافت هیچگونه اطلاعات هدایتی از ایستگاه زمینی تا مسافتی که سوخت موجود اجازه می دهد توسط GPS روی مسیر از پیش تعیین شده حرکت نماید و پس از بازگشت در محدوده قابل تعریف قبلی برای مثال 150 کیلومتر، دوباره شروع به گرفتن اطلاعات از ایستگاه نماید و همچنین قادر است تا جایی که سوخت موجود است حرکت نموده و در انتهای مسیر با چتر فرود آید و یا به هدف از پیش تعیین شده برخورد کند
 
ابابیل نوع تی
 
این پرنده مجهز به دو پایدار کننده عمودی است که پس از سپری کردن پروازهای آزمایشی کارایی و قابلیت های خود را اثبات نموده است. ویژگی های خاص این نمونه از ابابیل که آن را از سایر نمونه ها شاخص ساخته عبارت است از ارتقای پایداری هواپیما و سهولت کنترل آن، افزایش بازده ملخ به دلیل بهبود جریان ورودی و در نتیجه افزایش سرعت هواپیما، بهبود وضعیت قرار گرفتن آنتن های ارسال اطلاعات به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت بهتر روی بدنه، بهبود سامانه بازیافت توسط چتر، سهولت دسترسی به بخش های گوناگون موتور.
 
تلاش 1 
 
به منظور آموزش خلبانی هواپیماهای پیشرفته بدون سرنشین نیاز است که ابتدا خلبان با این هواپیمای آموزشی تمرین نماید و هواپیمای بدون سرنشین تلاش به این منظور طراحی و ساخته شده است.
 
هدایت و کنترل هواپیمای تلاش توسط رادیو کنترل PCM اجرا می شود. این هواپیما توانایی اجرای انواع مانورهای پروازی از جمله غلت، تاب و پیچ را دارد. از ویژگی های مهم این هواپیما، نداشتن قطعات پیچیده، ابعاد به نسبت کوچک، سادگی مونتاژ، کارکرد پایدار و ساده و قیمت کم است. برخاست و فرود این هواپیما بوسیله چرخ های آن اجرا می شود.
 
 بدون سرنشین تلاش با سرعت 140 کیلومتر بر ساعت
 
هواپیمای هدف3000 توسط پرتابگر JATO با طول ریل صفر و یا پرتابگر نیوماتیک پرتاب می گردد. به دنبال استقبال از هواپیمای بدون سرنشین تلاش، صنایع هوایی قدس هواپیمای هدف3000 را که سرعت و مانورپذیری بیشتری نسبت به هواپیمای تلاش دارد به تولید انبوه رسانده است. این هواپیما نیز به مانند هواپیمای تلاش، توان اجرای مانورهای پروازی را به نحو مطلوبی دارد. این پهپاد معمولاً توسط چتر بازیافت می شود و در شرایط اضطراری می تواند به آرامی توسط خلبان در باند فرود آید.
 
کاربرد آن علاوه بر آموزش خلبانی پهپاد آموزش و تمرین پرسنل پدافند هوایی و فریب دشمن در صحنه نبرد است. بیشینه سرعت هدف3000 بالغ بر 140 کیلومتر بر ساعت، شعاع پرواز 5 کیلومتر، سقف پرواز 9000 پا(حدود 2700متر)، مداومت پرواز 45 دقیقه بوده، مکانیزم پرتاب آن JATO و مکانیزم بازیافت چتر است.
 
مهاجر2توانایی پرواز در نزدیکی ناوهای هواپیمابر آمریکایی
 
طراحی و ساخت مهاجر 2 به منظور مراقبت هوایی و عملیات شناسایی در مناطق دوردست و غیر قابل دسترس صورت گرفته است. این هواپیما با توجه به سطح مقطع راداری بسیار پایین خود می تواند به مواضع دشمن نزدیک شده و اطلاعات مورد نیاز فرماندهان نظامی از جمله اطلاعات دورسنجی و تصاویر ویدئویی را به صورت زنده به ایستگاه دریافت کننده ارسال نماید. همانطور که نمونه هایی از پهپادهای ایرانی با پرواز در نزدیکی ناوهای هواپیما بر آمریکایی و ارسال تصاویر به مدت چند دقیقه و بازگشت سالم به پایگاه این توامندی را اثبات نمودند.
 
ماموریت های مهاجر2 شامل مراقبت هوایی و شناسایی، بررسی وضعیت آب و هوایی، رصد اهداف و زاویه حرکت و ارتباطات آن، کنترل ترافیک، رله ارتباطی، جنگ الکترونیک، کنترل مرزها و اطراف آن جهت مبارزه با قاچاقیان، عکسبرداری برای بررسی های جغرافیایی و پخش اعلامیه در مناطق دشمن است.
 
بدنه مهاجر2 از جنس مواد مرکب، طول آن 91/2 متر، دهانه بال 8/3 متر، بیشینه جرم آن 85 کیلوگرم بوده و به بالاترین سرعت 210 کیلومتر بر ساعت دست می یابد. مدت پروازی این پهپاد پر تعداد ایرانی 90 دقیقه، ارتفاع پروازی آن 11000 پا(حدود 3300 متر) و شعاع عملیاتی آن 50 کیلومتر است. موتور مهاجر2 توانی برابر با 25 اسب بخار داشته و سوخت آن بنزین و روغن است.
 
طبق آمارهای اعلام شده در تبلیغات موجود در نمایشگاه های عمومی، تا کنون بیش از 200 فروند مهاجر تولید شده است که در یگان های مختلف نیروهای مسلح و در سراسر کشور در حال اجرای مأموریت است.
 
طرح موفق مهاجر پس از مقبولیت در میان استفاده کنندگان به پایه ای برای یک خانواده از هواپیماهای بدون سرنشین تبدیل شد. از اعضای اصلی این خانواده باید به دو  نمونه مهم مهاجر3 و 4 نیز اشاره کرد. البته طرح های دیگری نیز از این خانواده مشتق شدند.
 
مهاجر3(درنا)با بیشینه سرعت 220 کیلومتری در  ارتفاع 3300 متری
 
درنا به عنوان نسل بعد از مهاجر2 با رویکرد افزایش برد و مداومت پروازی در دستور کار قرار گرفت و با طراحی مجدد بخش های اصلی بال و بدنه به مرحله تولید رسید. از جمله بدنه این نمونه از فرم استوانه ای به فرم مکعبی نزدیک شده و شکل دماغه نیز از حالت مدور در مهاجر2 متفاوت شده است. فرم بال بالا در این نمونه باقی مانده است اما سطح افقی دم پایین تر از سطوح عمودی و پشت ملخ موتور قرار داده شده است.
 
هواپیمای مهاجر3 که با نام درنا نیز معرفی شده است با سرعت پایای 180 کیلومتر در ساعت دارای تداوم پروازی 2 تا 3 ساعت است که افزایش قابل توجهی نسبت به مهاجر2 داشته است. بیشینه سرعت درنا 220 کیلومتر بر ساعت و سقف پرواز آن 11000 پا(حدود 3300 متر) است.
 
مهاجر3 برای عملیات مراقبت هوایی و شناسایی اهداف مد نظر در فاصله 100 کیلومتری طراحی و ساخته شده است. این هواپیما می تواند در شرایط گوناگون جوی مأموریت خود را اجرا کند. کاربرد مهاجر 3 مانند سلف خود شامل مراقبت هوایی و شناسایی، جنگ الکترونیک، رله ارتباطی، دیده بانی و هدف یابی و دادن گرا، کنترل نوار مرزی جهت مبارزه با قاچاقچیان، کنترل ترافیک شهری، عکسبرداری جهت تهیه نقشه های جغرافیایی است و توان ارسال تصاویر گرفته شده به صورت بلادرنگ را دارد.
 
مهاجر4
 
با پیشرفت صنایع هوایی قدس در امر طراحی و بهسازی پهپادها و بر اساس نتایج حاصل از نمونه های تحویل شده به نیروهای مسلح هواپیمای مهاجر4 جهت عملیات مراقبت هوایی و شناسایی اهداف در فاصله 150 کیلومتری طراحی و ساخته شد. اقدام به تغییر مجدد طراحی بال و بدنه منجر به افزایش بیش از پیش کارایی و ارزش عملیاتی این نسل شد به طوریکه بیش از مهاجر3 مورد توجه قرار گرفته و هم در یگان های ارتش و هم در سپاه عملیاتی شده است.
 
بیشینه جرم مهاجر4 به 175 کیلوگرم می رسد که در مقایسه با 85 کیلوگرم برای مهاجر2 به حدود 2 برابر افزایش یافته است. همچنین مداومت پروازی این نمونه نیز در بیشترین ارقام اعلام شده به حدود 3.3 تا 4.7 برابر مهاجر2 رسیده است.
 
 
با توجه به برد پروازی این هواپیما که کاملاً از دید کاربر خارج می شود امکان هدایت آن به وسیله کاربر از ایستگاه کنترل زمینی به دو صورت نیمه خودکار و یا تمام خودکار وجود دارد. در حالت نیمه خودکار، کاربر با دیدن اطلاعات پروازی هواپیما که در صفحه نمایش ایستگاه نشان داده می شود، هواپیما را متناسب با مأموریت، کنترل و هدایت می نماید.
 
هواپیمای مهاجر4 با حداکثر سرعت گشت زنی 180 کیلومتر بر ساعت دارای مداومت پروازی 5 تا 7 ساعت بوده(در برخی موارد 3-5 ساعت اعلام شده) و می تواند در شرایط جوی گوناگون مأموریت خود را به بهترین صورت اجرا کند. بازیافت این هواپیما متناسب با سفارش مشتری به وسیله چتر و یا ارابه فرود صورت می گیرد.
 
بیشینه سرعت مهاجر4 به حدود 200 کیلومتر بر ساعت رسیده سقف پرواز آن 15000 پا(حدود 4500 متر) عنوان شده است که نسبت به مهاجر 2 و 3 که تا 11هزار پا توان صعود داشتند حدود 36 درصد بهبود را بیان می کند بنابر این مهاجر4 محدوده وسیع تری را می تواند پوشش دهد.
 
طول این هواپیمای بدون سرنشین 3.64 متر و دهانه بال 5.30 متر است که در قیاس یا مهاجر2 حدود 70 سانتیمتر کشیده تر و 1.5 متر دهانه بال بیشتری دارد.
 
تنها تا سال 1385 بیش از 30 فروند مهاجر4 و بیش از 10 فروند شاهین ساخته شده و تا امروز تعداد زیادی از نمونه های مختلف آن به یگان های مختلف نیروهای مسلح کشور تحویل داده شده است.
 
 
باز
 
هواپیمای بدون سرنشین «باز» پرنده ای با قابلیت مانور بالا جهت مأموریت های شناسایی و هدف هوایی و همچنین آموزش خلبانی پهپاد در نظر گرفته شده است. این هواپیما قادر است با سرعتی برابر 240 کیلومتر بر ساعت و تا ارتفاع 10هزار پا پرواز نماید.
  
چابک پر فرود و برخاست از روی آب
 
هواپیمای بدون سرنشین «چابک پر» که یکی از تولیدات هسا است جهت یادگیری فنون اولیه خلبانی پهپاد به ویژه آموزش خلبانان نیروی دریایی در نظر گرفته شده است. از ویژگی های آن می توان به سبکی، مانورپذیری بالا، قابلیت نشست و برخاست از روی سطح آب به وسیله ارابه فرود سورتمه ای مخصوص اشاره نمود. این هواپیما از نوع بال پائین بوده و قابلیت اجرای انواع عملیات نمایشی را دارد. سادگی مونتاژ و دمونتاژ، بسته بندی و تعمیر و نگهداری آسان نیز از دیگر ویژگی های آن است.
 
تیزپر
 
پهپاد «تیزپر» به عنوان یک نمونه کوچک و سبک از نوع بال بالا برای آموزش های ابتدایی خلبانی و هدایت پهپادها در نظر گرفته شده است. ویژگی های منحصر به فرد این هواپیما از جمله مانورپذیری بالا و هدایت آسان آن آشنایی با اصول اولیه پرواز را برای فرد آموزش گیرنده راحت نموده است. بدنه تیزپر از جنس چوب های سبک بوده و به سادگی مونتاژ و تعمیر و بسته بندی می شود.
 
تولید این نمونه های آموزشی و تولید بیش از 320 فروند از هواپیماهای بدون سرنشین آموزشی تلاش 1 و 2 نشان از عزم جدی برای آموزش کاربران پهپاد در کشور به بهترین شکل ممکن دارد. همچنین نمونه های جدید با بهره گیری از آخرین دستاوردهای طراحی هواپیماهای بدون سرنشین طراحی شده و برای ارائه خدمت آماده است.
 
پروژه شاهین
 
یکی از پهپادهای جدید ایرانی است که برای مأموریت آموزشی توسعه داده شده است. پهپادهای پروژه شاهین به وضوح پیشرفت در طراحی این نوع از هواپیماها را به نمایش می گذارند و برخورداری از ارابه فرود چرخدار  می تواند نشانگر این باشد که آموزش فرود این چنینی در آینده نزدیک و برای کاربری پهپادهای جدید بسیار نیاز خواهد بود.

 
سفره ماهی پهپاد بمب افکن نیروی هوایی ارتش
 
پهپاد موتور جت سفره ماهی که توسط نیروی هوایی ارتش به عنوان یک پهپاد بمب افکن در حال توسعه است از طرحی متفاوت بهره می برد. دو موتوره بودن، بال دلتایی یکپارچه با بدنه با ریشه امتداد یافته تا نوک دماغه، سکان عمودی V شکل و استفاده از اصول طراحی هواپیماهای پنهان کار(رادارگریز) از ویژگی های قابل دریافت از ظاهر آن  است. این پهپاد به همراه یک نمونه ی دیگر که از نظر ظاهری شبیه به جنگنده ها به نظر می رسد از رژه 29 فروردین 1389 ارتش جمهوری اسلامی ایران در معرض دید عموم قرار گرفته اند.
 
کرار: اولین پهپاد آفندی با سرعت 900 کیلومتر بر ساعت
 
هواپیمای بدون سرنشین کرار که در تابستان 1389 رونمایی شد اولین پهپاد کشور است که مأموریت آفندی در طراحی آن لحاظ شده است. نگاهی به روند تغییر کاربری پهپادها در دو دهه اخیر، نقشه راه نیروهای هوایی مهم دنیا و پروژه های در حال اجرا در این زمینه به خوبی مشخص می کند که پهپادهای تهاجمی یکی از مهمترنی عناصر صحنه نبردهای آینده خواهند بود. از اینرو صنعت دفاعی کشور نیز از چندین سال پیش و پس از رسیدن بلوغ طراحی در پهپادهای کوچک و متوسط شناسایی اقدام به طراحی و ساخت بدون سرنشین های بزرگتر، دوربردتر و با قابلیت های جدید کردند.
 
کرار یکی از این پهپادها است که رونمایی شده و در نمونه های مختلفی طراحی گردیده. از هدف پرنده سریع(برای آزمایش سامانه های موشکی) گرفته تا اجرای عملیات ضربتی در عمق خاک دشمن در زمره مأموریت های این گونه های مختلف است. مشخصات اعلام شده این پرنده شامل برد 1000 کیلومتر، سرعت حدود 900 کیلومتر بر ساعت، محموله قابل حمل حدود 500 کیلوگرم و سقف پرواز حدود 25هزار تا 40هزار پا(7500 تا 12000 متر) در نمونه های مختلف است. 
 
پیشرانه کرار از نوع توربوجت است که به همراه سایر زیرسامانه ها در داخل کشور ساخته شده است. آیرودینامیک، طراحی هواپیما، طراحی موتور(که احتمالاً از نوع طلوع4 بهینه شده است)، سامانه های سوخت، تحلیل سازه، مخابرات، هدایت و ناوبری و الکترونیک از جمله زمینه های تخصصی به کار گرفته شده در طراحی و ساخت کرار است.
 
سامانه خلبان خودکار، توانایی برنامه ریزی مجدد در حین پرواز و تغییر مأموریت، بسته شدن امکان ارتباط برای جلوگیری از نفوذ دشمن در سامانه هدایت و کنترل، برخورداری از سامانه های پیشرفته ناوبری از سایر دیگر ویژگی های عنوان شده برای کرار در مصاحبه های مسئولان صنعت دفاعی است.
 

وجود چنین هواپیمایی برای کشور یک حرکت مهم برای ارتقاء توان نیروهای مسلح کشور به شمار می رود چرا که هم در بعد راهکنشی(تاکتیکی) و هم در زمینه فناوری های بکار رفته کرار پنجره های جدیدی را گشوده است.

توانایی حمل تا چهار فروند موشک ضد کشتی کوثر با برد حدود 25 کیلومتر نشان دهنده این است که از همین ابتدا برای کرار مأموریت های دریایی نیز در نظر گرفته شده است. بنابراین با حمل این موشک به فواصل دور توسط کرار، کارایی عملیاتی این موشک افزایش می یابد. نکته دیگری که ازاین خبر اعلام شده بدست می آید این است که تعداد جایگاه های حمل محموله در کرار، 5 عدد است که یکی در زیر بدنه و چهار عدد در زیر بالها است.

 
هر چند کرار به جز بمب های 250 و 500 پوندی و موشک کوثر در حال حمل تسلیحات هوا به زمین دیگری نمایش داده نشده است اما دور از انتظار نیست که نمونه هایی از این هواپیمای بی سرنشین مجهز به موشک های کوتاه برد ضد زره و پرتابگر راکت و یا موشک های هدایت شونده دیگر شود.
 
در اینصورت با افزایش تنوع مهمات و تسلیحات قابل استفاده کرار به خوبی نقش یک پهپاد تهاجمی را ایفا خواهد کرد. با توجه به اینکه هواپیماهای تخصصی تهاجم زمینی کشور به تعدادی سوخو-25 فراگفوت محدود می شود، برای تکمیل تعداد چنین هواپیمایی هر 9 فروند کرار جای یک سوخو-25 را از نظر وزن محموله قابل حمل پر خواهد کرد.
 
البته سوخو-25 دارای 11 جایگاه برای حمل محموله است و 9 فروند کرار 45 جایگاه بنابراین حجم تسلیحات قابل حمل با بکارگیری این پرنده افزایش می یابد. بعلاوه 9 فروند کرار توان حضور همزمان در 9 نقطه متفاوت را دارند که موجب پوشش بهتر مناطق مدنظر فرماندهان عملیات می شود. البته محدودیت 500 کیلوگرمی کرار باعث می شود تا همچنان به هواپیماهای بزرگتر برای حمل موشک های نسبتاً سنگین و بزرگ هوا به زمین نیاز باشد. 
 
بنابراین کرار می تواند برای حمله مکرر به نیروهای پراکنده و پر تعداد زمینی دشمن که خطر بیشتری نیز برای پرنده مهاجم ایجاد می کنند پرداخته و از ظرفیت خالی هواپیماهای دیگر مانند سوخو-25 برای ضربه زدن به اهدافی چون پلها یا تأسیسات بزرگ در نزدیکی خطوط دشمن استفاده شود.
 
صاعقه
 
صاعقه1 هواپیمای بدون سرنشینی از نوع بال دلتا با ضریب منظری متوسط رو به پایین است که توسط متخصصان داخلی طراحی و به صورت انبوه تولید شده و در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته است. صاعقه جزو سریعترین پهپادهای ایرانی است که همین عامل سرعت بالا آن را به ابزار مناسبی برای تمرین ادوات توپخانه‌ای تبدیل نموده است.
 
بیشینه سرعت صاعقه 250 کیلومتر بر ساعت، شعاع پرواز 10 کیلومتر، سقف پرواز 11هزار پا (حدود 3300متر) و مداومت پرواز آن حدود 60 دقیقه است.
 
 
طوفان
 
طوفان نوعی از پهپادهای ایرانی است که برای یافتن و انهدام دشمن با استفاده از جستجوگر اپتیکی ساخته شده است. در این مأموریت پهپاد برای اجرای عملیات رزمی به صورت انتحاری طراحی شده و با ابعاد کوچک ضمن پرتاب ساده از نقاط مختلف بدون شناسایی شدن توسط دشمن به آن نزدیک شده و با سرعت بالای خود، امکان واکنش برای دشمن را بسیار دشوار می سازد. این پهپاد با استفاده از مواد جاذب امواج رادار و سبک ساخته شده و سطح مقطع راداری آن بسیار پایین است. دوربین جلونگر که در دماغه این هواپیما قرار دارد تا آخرین لحظه تصاویر را به صورت بلادرنگ ارسال می کند تا کار هدفگیری به انجام برسد.
 
بیشینه سرعت طوفان 250 کیلومتر بر ساعت، شعاع پروازی 100 کیلومتر، سقف پرواز 14000 پا و مداومت پروازی آن 1-2 ساعت عنوان شده است. برد 100 کیلومتری طوفان ارزش عملیاتی قابل قبولی برای آن ایجاد نموده و با مداومت پروازی خود زمان کافی برای جستجوی هدف و حمله به آن را فراهم می نماید. پیکربندی این پهپاد تا حدودی نامتعارف بوده و طرحی بین پهپادهای بال دلتایی و بال پرنده را تداعی می کند. یک موتور ملخی درونسوز که در انتهای بدنه نصب شده نیروی حرکتی طوفان را فراهم می کند.
 
تاکنون دو نمونه از این هواپیما نمایش داده شده است. مکانیزم پرتاب طوفان از نوع JATO بوده و در صورت نیاز به فرود این هواپیما به روش فرود آرام روی زمین بازیابی می شود. با این شیوه پرتاب این پهپادهای کوچک در نزدیکی خطوط مقدم نبرد و یا در فضای جنگ شهری به عنوان یک راه حل فوری و واکنش سریع برای انهدام یک هدف مهم تلقی می شود.
 
ابعاد کوچک و سطح مقطع راداری ناچیز این پرنده و همچنین امکان خاموش کردن موتور در نزدیکی هدف این مزیت را بوجود می آورد که که تا لحظات پایانی اصابت، دشمن از وجود آن مطلع نشده و از سوی دیگر پس از چندین حمله این نوع پهپادها همواره باید در اضطراب وجود این هواپیما در فضای اطراف خود باشد و اساساً بخشی از توان دشمن معطوف به تلاش برای آگاهی از پرواز این پرنده با مشاهده هر شیء در حال پرواز در نزدیکی خود می شود.
 
 
پهپادحماسه، سریر،یسیر،شاهد129و فطرس جدیدترین پهپادهای سال 92 
 

پهپاد حماسه در سال حماسه

این پهپاد در همایش در اختتامیه همایش شهدای وزارت دفاع رونمایی شد قادر است اهداف را شناسایی و مراقبت و حمله را با هم انجام دهد.

پهپاد حماسه می‌تواند به انواع راکت‌ها و موشک‌ها مجهز شود و هم به لحاظ دید راداری و هم دید اپتیکی و مدت ماندگاری در هوا توان جدید ارزشمندی را به صنعت دفاعی کشور می‌افزاید.

 
سریر: ضد اشعه رادار و غیر قابل کشف
 
پهپاد سریر از جمله پهپاد های جدید قرارگاه پدافندی ارتش است و به پهپاد سرير (H110) نیز معروف است که سامانه موشکی آن نیز طراحی همین قرارگاه بوده و به دست متخصصان داخلی ساخته شده است و رونمایی از این پهپاد در روز ارتش توسط قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا انجام شد.

 
این پهپاد قابلیت پرواز از هر طرف از دماغه‌اش را دارد یعنی زمانی که این هواپیما برای مثال به سمت غرب پرواز می‌کند، می‌تواند با به کارگیری موتور دیگری که در مقابل آن است، تغییر جهت داده و به سمت شرق حرکت کند.
 
سریر همچنین دارای قابلیت سرعت‌گیری و پنهان‌کاری بسیار بالا است که این هواپیمای بدون سرنشین توانایی بالایی در کشف و استفاده علیه اهداف مورد نظر و نیز تصویربرداری از مواضع دارد.
 
 پهپاد سرير قابليت حمل و نصب دوربين و موشك هوا به هوا دارد و تاكنون دَه‌ها فروند از آن توليد و بكارگيري شده است و از دیگر ویژگیهای این پهپاد این است که ضد اشعه‌ رادار است، كشف نمي‌شود وداراي بُرد بالا و طول عمر زياد و توان درگیری با اهداف متعدد را دارد.
 
یسیر تصویر برداری 360 درجه‌ای از اطراف خود
 
پهپاد «یسیر» با ویژگی‌هایی از قبیل مداومت پروازی بالا،‌ داشتن دوربین بسیار قوی و توانایی شناسایی و رصد نقاط کور، امروز وارد ناوگان پهپادی کشور می‌شود.
 
پس از اینکه در ساختار نیروی زمینی ارتش تحول گسترده‌ای ایجاد شد گروه پهپاد ولی عصر (عج) از سطح یگان به سطح گروه ارتقا یافت و امروز این گروه در مرزهای کشور، هم عملیات شناسایی و هم عملیات رزمی انجام می‌دهد.
 
یسیر از نظر دوربین هواپیما بزرگ‌نمایی خوبی دارد که می‌تواند به صورت 360 درجه از اطراف خود تصویربرداری کند ضمن اینکه در زمان فرود این گونه هواپیماها می‌تواند در هر نقطه‌ای پرواز کند و در هر نقطه‌ای بنشیند.
 
فرمانده گروه پهپاد حضرت ولی عصر(عج) نزاجا در پاسخ به اینکه دستگاه‌های کنترل این پهپاد را هم می‌توان در یک ماشین تعبیه کرد یا اینکه ساختمانی برای آن لازم است، خاطرنشان کرد: به طور کلی هواپیماهای بدون سرنشین پرتابل متحرک دارند و ایستگاه هدایت آن می‌تواند به صورت سه پایه یا خودرو جای بگیرد و از محلی به محل دیگر برود.
 
سرهنگ خاکی با تاکید بر اینکه سقف پروازی این هواپیما بین 11 تا 15 هزار پا است، در پاسخ به این سؤال که آیا سیستم‌های راداری می‌توانند این هواپیماها را بگیرند، گفت: هواپیمای بدون سرنشین به خاطر جثه و جنس بدنه و وضعیت طراحی آیرودینامیکی شان معمولاً رادارگریز ساخته می‌شوند و یسیر هم این ویژگی را دارد.
 
وی در خصوص اینکه آیا این هواپیماها هم جعبه سیاه دارد، اظهار داشت: ایستگاه کنترل زمینی جعبه سیاهی است که هواپیما را از لحظه "تِیک‌آف" تا فرود تحت نظر دارد و اطلاعات آن را ذخیره می‌کند.
 
شاهد 129انحصار آمریکا را در تکنولوژی جدید پهپادی را شکست
 
 طراحی و ساخت این نوع پرنده بدون سرنشین تا کنون در انحصار امریکا بود اما از این پس ایران نیز با تلاش متخصصان نیروی هوافضای سپاه از فناوری ساخت این نوع پهپاد قدرتمند با نام شاهد 129 برخوردار شد.
 
این پهپاد رزمی که از تکنولوژی بومی و کاملا ایرانی برخوردار است می تواند سربازی قدرتمند برای دفاع از مرزهای آبی، خاکی و هوایی ایران اسلامی باشد. 
 
شاهد 129 توانایی حمل همزمان 8 بمب یا موشک سدید ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارد و برای اهداف ثابت و متحرک طراحی شده است. 
 
دقت در هدفگیری با شعاع عملیاتی 1700 کیلومتر و 24 ساعت مداومت پروازی با یک بار سوخت گیری از ویژگی های این پهپاد رزمی ایرانی است و هر فرودگاهی می تواند محل نشست و برخاست شاهد 129 باشد. 
 
سقف پروازی این پهپاد 24 هزار پا است که با ایستگاههای کنترل قابل حمل زمینی در ارتباط بوده و می تواند با هزینه بسیار پایین دفاع از میهن اسلامی را به دست گیرد. 
 
از آنجا که هزینه هر ساعت پرواز برای پهپادهای رزمی ده هزار دلار می باشد این پهپاد می تواند با هزینه صد هزار تومان در هر ساعت در آسمان ایران بدرخشد. 
 
شاهد 129 قدرت مراقبت از شعاع 200 کیلومتری خود را دارد و می توان از این پرنده بدون سرنشین در مقابله با اشرار، تروریست ها، کشف و شناسایی مرزهای آبی، خاکی، مسائل زیست محیطی، نقشه برداری و تهیه عکس های هوایی نیز استفاده کرد.
 
دستور تولید انبوه شاهد 129 با حضور فرمانده کل سپاه در محل ساخت این پهپاد صادر شد. 
 
 فُطرس فرشته ای که کار مراقبت از مرزهای دریایی و زمینی را بر عهده دارد
 
نام فطرس برگرفته شده از نام یک فرشته آسمانی است با توجه به برد پروازی این نوع هواپیماها که کاملاً از دید کاربر خارج می شوند، امکان هدایت آنها به وسیله کاربر از ایستگاه کنترل زمینی به دو صورت نیمه خودکار و یا تمام خودکار وجود دارد.
 
در حالت نیمه خودکار، کاربر با دیدن اطلاعات پروازی هواپیما که در صفحه نمایش ایستگاه نشان داده می شود، هواپیما را متناسب با مأموریت، کنترل و هدایت می‌نماید.
 
در حالت تمام خودکار، مختصات جغرافیایی نقاط از پیش تعیین شده و مسیر پرواز توسط کاربر از طریق ایستگاه کنترل زمینی در حافظه تجهیزات الکترونیکی هواپیما ذخیره شده و هواپیما با استفاده از سامانه GPS و ارتفاع سنج می تواند مسیرهای از پیش تعیین شده را طی نماید. کاربر در حین پرواز می تواند در مسیر پرواز تصحیحات مورد نظر فرمانده عملیات را اعمال کند.
 
با توجه به ویژگی های فنی پهپادهای قبلی، به نظر می‌رسد، پهپاد فُطرس نیز توانایی فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی، ارسال تصاویر ویدئویی به صورت زنده (و امکان ضبط تصاویر در ایستگاه کنترل زمینی)، توانایی برنامه ریزی رفت و برگشت و اجرای مأموریت به صورت رایانه ای و خلبان خودکار و ارسال دائم اطلاعات پروازی را داشته باشد.
 
از این نوع هواپیما می توان در عملیات‌های مراقبت هوایی و شناسایی در قالب عکسبرداری و فیلمبرداری هوایی از عمق مواضع دشمن، جنگ الکترونیکی، رله ارتباطی، دیده بانی، هدف یابی و گرا دادن، کنترل ترافیک، کنترل نوار مرزی به منظور مبارزه با قاچاق، مطالعات هواشناسی، عکسبرداری جهت تهیه نقشه های جغرافیایی و یا دیگر مأموریت های مورد نیاز استفاده کرد.
 
مواظبت از مرزهای دریایی و خشکی، دیده بانی از خطوط لوله های نفتی، مخابراتی، کنترل ترافیک جاده ها، دیده بانی مناطق حادثه دیده در زلزله، آتش سوزی و سیل، محیط بانی برای حفاظت از محیط زیست و ارسال فیلم و عکس های دقیق در تمام طول مدت مأموریت از قابلیت های پهپاد فُطرس است.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع در مراسم رونمایی این پهپاد با بیان اینکه اعتبارسنجی آن در تخصصی ترین آزمایشگاه ها و مراکز تست در کشور با موفقیت صورت گرفته است، گفت: تست های زمینی استاندارد بین‌المللی، در سرعت کم، متوسط و بالا و تست پروازی با موفقیت و فراتر از اهداف طراحی، حاصل شده است.
 
 
دو ویژگی مهم و متمایز پهپاد فُطرس نسبت به نمونه‌های قبلی (که مهمترین آنها شاهد129 است) این است که این پهپاد علاوه بر افزایش حدود 300 کیلومتری در بُرد، مداومت پروازی در حدود 30 ساعت دارد که نسبت به نمونه شاهد، 6 ساعت افزایش پیدا کرده است.
 
نامقابلیتهابُردمداومت پروازیسقف پروازتعداد راکت و بمب
شاهد 1291700k.m24 ساعت24000پا8 فروند
فطرس2000k.m16تا30ساعت25000پانامعلوم
 
این موضوع، یعنی «مداومت پروازی بالا» بیانگر این است که علاوه بر طراحی بدنه (بخصوص بالها) متخصصان صنایع هوایی به لحاظ اطمینان موتور نیز توانسته‌اند استانداردهای لازم را کسب کنند تا این پهپادها با یک موتور بتوانند این مدت زمان را با یک بار سوختگیری پرواز کرده و به انجام ماموریت بپرد.
 
اما اخیرا سردار سلامی جانشین فرمانده سپاه از رونمایی پهپاد آر کیو 170 ایرانی در آینده نزدیک خبر داد که نمونه آمریکایی این پهپاد  امکان در اختیار داشتن قدرت دیدن، شنیدن و بوییدن از فاصله‌های بسیار دور و با وضوح بالا را دارد.
 
خاصیت بکار رفته در این حسگرهای اپتیکی به نحوی است که به RQ-170 امکان می‌دهد از ارتفاعی چندین هزار پایی، با اسکن چهره و حرکات اشخاص، افراد را تشخیص داده و به درستی شناسایی کند که یک فروند از نمونه آمریکایی آن توسط نیروهای مسلح در سال گذشته کنترل،هدایت و شکار شد.
 
این در حالی است که حسگرهای صوتی "جانور قندهار" این امکان را به پهپاد شکار شده توسط ایران می‌دهد که امکان شنود همه امواج صوتی موجود در یک محدوده مشخص جغرافیایی را براحتی در اختیار داشته باشد.
 
-----------------------
گزارش: پیام خلیلی

 

 
 


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در این میان اما تنها بعضی از این محصولات به خاطر امکانات منحصربه‌فرد و خاص خودشان در بازار با استقبال مواجه شده و موفق می‌شوند.

در واقع نوآوری و خلاقیت به کار برده‌ شده در طراحی و تولید این محصولات، باعث می‌شود که این موبایل‌های هوشمند بتوانند در بازار موفق شوند. با این اوصاف است که مجله آنلاین BusinessInsider به‌تازگی به بررسی و انتخاب نوآورانه و خلاقانه‌ترین موبایل‌های هوشمند سال 2013 پرداخته و آنها را معرفی کرده است.
 


1- HTC One، زیباترین موبایل آندرویدی سال: تا قبل از آنکه این گوشی به بازار عرضه شود، اغلب موبایل‌های آندرویدی طراحی ظاهری شبیه به هم با بدنه پلاستیکی داشتند. HTC این روند را تغییر داد و گوشی مدل One خودش را با بدنه‌ای کاملا فلزی طراحی و تولید کرد.
 این گوشی نه‌تنها زیباترین موبایل آندرویدی سال است، بلکه یکی از زیباترین موبایل‌هایی است که تا حالا تولید شده است.
 
2- Google Nexus 5، یک دستگاه فوق‌العاده با قیمتی ارزان: پرچمدار جدید گوگل در بازار موبایل‌های هوشمند، یک خرید ارزان و افسانه‌ای است. این گوشی با قیمت پایه 350دلار به بازار عرضه شده است و این در حالی است که امکانات و قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. 
این گوشی مبتنی بر آخرین نسخه سیستم عامل آندروید یعنی کیت کت است و امکان به روز رسانی تمام نرم‌افزارها به صورت مستقیم از طریق گوگل را به کاربرانش می‌دهد.
 
3- LG G2، موبایلی با براق‌ترین صفحه نمایش در دنیا: آخرین موبایل پرچمدار شرکت LG ممکن است به‌خاطر کلید پاور و تنظیم صدای متفاوتش در پشت بدنه طراحی عجیبی داشته باشد، اما صفحه نمایش آن کاملا خاص و با کیفیت و شفافیت بالا است. 
صفحه نمایش 2/5 اینچی موبایل G2 به عقیده بسیاری از کارشناسان بازار، بهترین صفحه نمایش در میان تمام موبایل‌هایی است که تا حالا به بازار عرضه شده‌اند. 
 
4- Moto X، موبایلی با امکان شخصی‌سازی: اولین موبایل پرچمدار موتورولا بعد از پیوستن به گوگول، امکان طراحی و شخصی‌سازی را با لوازم جانبی متنوع و رنگارنگ به کاربرانش می‌دهد. این گوشی همچنین مجهز به سیستمی خاص برای اعلانات (notifications) خودش است به این صورت که هر زمان که کاربر گوشی را به دست می‌گیرد، این گوشی به صورت خودکار تصویری لحظه‌ای از پیام‌ها، ایمیل‌ها و... را برای کاربرانش به نمایش می‌گذارد. 
 
5- Samsung Galaxy Note III، بهترین فبلتی که می‌توان خرید: سامسونگ با طراحی و عرضه این محصول به بازار، ثابت کرد که مردم عاشق موبایل‌هایی با صفحه نمایش بزرگ هستند. این فبلت تمام امکانات مختلف و حرفه‌ای موبایل‌های گلکسی را در کنار یک صفحه نمایش بزرگ در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 
 
6- Samsung Galaxy S4، موبایلی با امکاناتی بیش از کاربری‌های رایج: این گوشی پرچمدار موبایل‌های هوشمند شرکت سامسونگ است که در سال 2013 عرضه شد و جنجال زیادی هم در بازار ایجاد کرد.
 این گوشی امکانات و قابلیت‌های بسیار زیاد و متنوعی دارد که معمولا بیش از آن چیزی است که اغلب کاربران هنگام کار با یک موبایل هوشمند لازم دارند. حالت‌های عکاسی متنوع و جلوگیری از خاموش شدن صفحه نمایش با خیره شدن به آن تنها بعضی از این امکانات هستند.
 
7- Nokia Lumia 1020، موبایل هوشمندی با بهترین دوربین: با اینکه این گوشی به خاطر مجهز بودن به سیستم عامل ویندوزفون کمی در اقلیت بازار قرار می‌گیرد، اما دوربین بسیار باکیفیتش آن را به بهترین موبایل هوشمند از نظر کیفیت دوربین در بازار تبدیل می‌کند. این دوربین با لنزی بزرگ در پشت بدنه این گوشی تعبیه شده است و امکان عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بسیار بالا و امکانات کاربردی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 
 
8- Sony Xperia Z، یک موبایل ضد آب واقعی: این گوشی در واقع مقاوم‌ترین موبایل هوشمندی است که تا حالا به بازار عرضه شده است. این موبایل برای کاربران پر مشغله که دایم در سفر و جابه‌جایی هستند، انتخاب خوبی است. این گوشی بدنه‌ای بسیار مقاوم در برابر آب و مایعات داشته و ضد ضربه است.
 
9- BlackBerry Q10، بهترین موبایل هوشمند مجهز به کیبورد فیزیکی: هرچند ممکن است بعضی از کارشناسان دنیای تکنولوژی به موبایل هوشمندی که دارای کیبورد فیزیکی باشد بخندند، اما هنوز بسیاری از مردم هستند که دوست دارند موبایلی هوشمند با کیبورد فیزیکی و راحت داشته باشند. برای این دسته از افراد BlackBerry Q10 بهترین گزینه است.
 
 
10- iPhone 5S، پیشرفته‌ترین موبایل هوشمند سال: این گوشی در حقیقت بهترین موبایل هوشمند برای اغلب افراد است. این گوشی ممکن است بسیاری از امکانات مشابه با آی‌فون 5 داشته باشد، اما عملکردی سریع‌تر داشته و حسگر اثر انگشت آن امکان باز کردن قفل صفحه نمایش این گوشی را بدون نیاز به رمز عبور به کاربرانش می‌دهد.


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در این میان اما تنها بعضی از این محصولات به خاطر امکانات منحصربه‌فرد و خاص خودشان در بازار با استقبال مواجه شده و موفق می‌شوند.

در واقع نوآوری و خلاقیت به کار برده‌ شده در طراحی و تولید این محصولات، باعث می‌شود که این موبایل‌های هوشمند بتوانند در بازار موفق شوند. با این اوصاف است که مجله آنلاین BusinessInsider به‌تازگی به بررسی و انتخاب نوآورانه و خلاقانه‌ترین موبایل‌های هوشمند سال 2013 پرداخته و آنها را معرفی کرده است.
 


1- HTC One، زیباترین موبایل آندرویدی سال: تا قبل از آنکه این گوشی به بازار عرضه شود، اغلب موبایل‌های آندرویدی طراحی ظاهری شبیه به هم با بدنه پلاستیکی داشتند. HTC این روند را تغییر داد و گوشی مدل One خودش را با بدنه‌ای کاملا فلزی طراحی و تولید کرد.
 این گوشی نه‌تنها زیباترین موبایل آندرویدی سال است، بلکه یکی از زیباترین موبایل‌هایی است که تا حالا تولید شده است.
 
2- Google Nexus 5، یک دستگاه فوق‌العاده با قیمتی ارزان: پرچمدار جدید گوگل در بازار موبایل‌های هوشمند، یک خرید ارزان و افسانه‌ای است. این گوشی با قیمت پایه 350دلار به بازار عرضه شده است و این در حالی است که امکانات و قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. 
این گوشی مبتنی بر آخرین نسخه سیستم عامل آندروید یعنی کیت کت است و امکان به روز رسانی تمام نرم‌افزارها به صورت مستقیم از طریق گوگل را به کاربرانش می‌دهد.
 
3- LG G2، موبایلی با براق‌ترین صفحه نمایش در دنیا: آخرین موبایل پرچمدار شرکت LG ممکن است به‌خاطر کلید پاور و تنظیم صدای متفاوتش در پشت بدنه طراحی عجیبی داشته باشد، اما صفحه نمایش آن کاملا خاص و با کیفیت و شفافیت بالا است. 
صفحه نمایش 2/5 اینچی موبایل G2 به عقیده بسیاری از کارشناسان بازار، بهترین صفحه نمایش در میان تمام موبایل‌هایی است که تا حالا به بازار عرضه شده‌اند. 
 
4- Moto X، موبایلی با امکان شخصی‌سازی: اولین موبایل پرچمدار موتورولا بعد از پیوستن به گوگول، امکان طراحی و شخصی‌سازی را با لوازم جانبی متنوع و رنگارنگ به کاربرانش می‌دهد. این گوشی همچنین مجهز به سیستمی خاص برای اعلانات (notifications) خودش است به این صورت که هر زمان که کاربر گوشی را به دست می‌گیرد، این گوشی به صورت خودکار تصویری لحظه‌ای از پیام‌ها، ایمیل‌ها و... را برای کاربرانش به نمایش می‌گذارد. 
 
5- Samsung Galaxy Note III، بهترین فبلتی که می‌توان خرید: سامسونگ با طراحی و عرضه این محصول به بازار، ثابت کرد که مردم عاشق موبایل‌هایی با صفحه نمایش بزرگ هستند. این فبلت تمام امکانات مختلف و حرفه‌ای موبایل‌های گلکسی را در کنار یک صفحه نمایش بزرگ در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 
 
6- Samsung Galaxy S4، موبایلی با امکاناتی بیش از کاربری‌های رایج: این گوشی پرچمدار موبایل‌های هوشمند شرکت سامسونگ است که در سال 2013 عرضه شد و جنجال زیادی هم در بازار ایجاد کرد.
 این گوشی امکانات و قابلیت‌های بسیار زیاد و متنوعی دارد که معمولا بیش از آن چیزی است که اغلب کاربران هنگام کار با یک موبایل هوشمند لازم دارند. حالت‌های عکاسی متنوع و جلوگیری از خاموش شدن صفحه نمایش با خیره شدن به آن تنها بعضی از این امکانات هستند.
 
7- Nokia Lumia 1020، موبایل هوشمندی با بهترین دوربین: با اینکه این گوشی به خاطر مجهز بودن به سیستم عامل ویندوزفون کمی در اقلیت بازار قرار می‌گیرد، اما دوربین بسیار باکیفیتش آن را به بهترین موبایل هوشمند از نظر کیفیت دوربین در بازار تبدیل می‌کند. این دوربین با لنزی بزرگ در پشت بدنه این گوشی تعبیه شده است و امکان عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بسیار بالا و امکانات کاربردی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 
 
8- Sony Xperia Z، یک موبایل ضد آب واقعی: این گوشی در واقع مقاوم‌ترین موبایل هوشمندی است که تا حالا به بازار عرضه شده است. این موبایل برای کاربران پر مشغله که دایم در سفر و جابه‌جایی هستند، انتخاب خوبی است. این گوشی بدنه‌ای بسیار مقاوم در برابر آب و مایعات داشته و ضد ضربه است.
 
9- BlackBerry Q10، بهترین موبایل هوشمند مجهز به کیبورد فیزیکی: هرچند ممکن است بعضی از کارشناسان دنیای تکنولوژی به موبایل هوشمندی که دارای کیبورد فیزیکی باشد بخندند، اما هنوز بسیاری از مردم هستند که دوست دارند موبایلی هوشمند با کیبورد فیزیکی و راحت داشته باشند. برای این دسته از افراد BlackBerry Q10 بهترین گزینه است.
 
 
10- iPhone 5S، پیشرفته‌ترین موبایل هوشمند سال: این گوشی در حقیقت بهترین موبایل هوشمند برای اغلب افراد است. این گوشی ممکن است بسیاری از امکانات مشابه با آی‌فون 5 داشته باشد، اما عملکردی سریع‌تر داشته و حسگر اثر انگشت آن امکان باز کردن قفل صفحه نمایش این گوشی را بدون نیاز به رمز عبور به کاربرانش می‌دهد.


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

1. متخصصان بافت شناسي . ميزان خطر سلامت : 8. 63 . اين متخصصان معمولا بخش هايي از بافت را با ميكروسكوپ مورد آزمايش قرار مي دهند و شرايط كاري آنها به دليل ارتباط مستقيم با بيماري ها و ويروس ها پرخطر و ناسالم است. 

2. دندانپزشكان و دستياران و متخصصان بهداشت دهان و دندان ؛ ميزان خطر سلامتي : 9. 62 . تشخيص و درمان بيماريهاي دهان و دندان و تماس با عفونتها و بيماريها و نيز صرف زماني طولاني بدون تحرك از جمله خطرات اين شغل است. 

3. خدمه پرواز . ميزان خطر براي سلامت : 3. 62 . مهمانداران و خدمه پرواز كه مسئول ايجاد فضايي امن و راحت براي مسافران هستند با خطراتي چون بريدگي ، گزيدگي ، آتش سوزي هاي كوچك مواجه هستند.

4. متخصصان بيهوشي و دستيارانش . ميزان خطر سلامت : 8. 61 . اين مشاغل به دليل تماس با بيماريها و عفونتها و آلودگي هاي محيطي و تماس با اشعه با خطر زياد براي سلامتي همراه هستند.

5. دامپزشكان ؛ ميزان خطر براي سلامت : 3. 60 . متخصصان حيوانات و دستيارانشان دائما با آلودگي ها و عفونتهاي مختلف از جمله گزيدگي ، گاز گرفتگي روبرو هستند. 

6. مأموران گمرك و كنترل مرز . ميزان خطر براي سلامت : 7. 57 . ميزان خطر براي سلامت : 3. 59. افرادي كه مسئول كنترل و بازرسي افراد و كالاها در مبادي ورودي كشورها هستند به دليل تماس با آلودگي ها ، بيماريها و عفونت هاي مختلف در معرض آسيبند. 

7. كارگران مراكز تصفيه فاضلاب . ميزان خطر براي سلامت : 2. 58 . افراد شاغل در اين اماكن نيز به دليل آلودگي هاي محيطي سلامتي شان در خطر قرار دارد. 

8. كارگران ذوب آهن و ريخته گري . ميزان خطر براي سلامتي :‌ 7. 57 . افرادي كه در اين مشاغل حضور دارند به دليل شرايط نامناسب كاري ، خطرات مختلف از قبيل سوختگي و غيره مواجه هستند. 

9. تكنسين هاي اتاق عمل . ميزان خطر براي سلامتي : 3. 57 . اين افراد در محيط كار خود با آلودگي هاي عفوني و ميكروبي و شرايط نامناسب مواجه هستند.

10. خلبانان ، كمك خلبانان و مهندسين پرواز. ميزان خطر براي سلامتي : 7. 55 . تحرك اندك و تماس با اشعه از جمله خطرات اين شغل است. 

11. تكنسين هاي نيروگاه هاي اتمي . ميزان خطر براي سلامتي : 2. 55 . افراد شاغل در اين مراكز در تماس با اشعه و آلودگي توسط مواد راديو اكتيو هستند. 

12. كارگران حمل زباله و مراكز بازيافت . ميزان خطر براي سلامتي : 55. تماس با آلودگي هاي مختلف و زباله ها از جمله خطرات اين شغل براي سلامتي است . 



13.كارگران مراكز استخراج نفت.ميزان خطر براي سلامتي :56. افراد شاغل در اين حرفه با خطرات محيطي زيادي روبرو هستند.

 
 


تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
6-1348.jpg

لباس جدید شرکت «کابلا» به نام ColorPhase رنگ خود را متناسب با فصول تغییر می‌دهد.

 

 گفته می‌شود، این سیستم اولین لباس استتار است که با رنگ‌ فعال‌شده توسط دما و تغییر سریع، چاپ می‌شود.

 

زمانی که محیط بیرون در بهار و تابستان گرمتر می‌شود، این لباس سبزرنگ است و هنگامی که دما به زیر 18 درجه سانتی‌گراد افت می‌کند، رنگ سبز درست مانند تغییر رنگ گیاهان در پاییز، به قهوه‌ای تبدیل می‌شود.

 

همچنین گرمای بدن، رطوبت، نور خورشید و بادهای خنک نیز می‌توانند موجب تغییر رنگ لباس مزوبر شود.



تاريخ : دو شنبه 25 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |