در چند سال اخیر، هواوی تکنولوژیهای جدید دوربین و پیشرفتهای سختافزاری را چه ازلحاظ عملکرد و چه ازلحاظ زیبایی به دنیای گوشیهای هوشمند آورده است. این روزها تمامی جهان چشمانتظار معرفی پرچمدار بعدی این غول چینی، میت ۳۰ پرو است.
طبق آخرین اخبار، میت ۳۰ پرو قرار است استانداردهای جدیدی برای ویژگیهای دوربین تعریف کند. شایان ذکر است هواوی نشان تجاری Cine-Lens و Camera Matrix را ثبت کرده است. اطلاعات کافی از معنی این نشانها در دست نیست؛ اما حدسهایی دربارهی آنها میتوان زد. این نشانها در ۱۷ ژوئیه ازطریق ادارهی مالکیت معنوی اتحادیهی اروپا (EUIPO) در مونیخ ثبت شده است. در سالهای اخیر، هواوی پیشرفتهای چشمگیری درزمینهی عکاسی کرده و بهنظر میرسد میت ۳۰ پرو درزمینهی فیلمبرداری عملکرد خیرهکنندهای خواهد داشت. این احتمال وجود دارد که یکی از لنزهای میت ۳۰ پرو فقط به فیلمبرداری اختصاص داده شود.
در توصیف علامت Cinema photography میتوان گفت دوربین سینمایی واقعی برای فیلمبرداری که از لنزهای اپتیکال برای ضبط و بازتولید و پردازش صدا و تصویر و داده استفاده میکند. ازآنجاکه لایکا با هواوی درزمینهی عکاسی همکاری کرده، ممکن است طراحی و چینش لنزهای بهینهشدهی لایکا برای فیلمبرداری را شاهد باشیم. ناگفته نماند انتظار رونمایی گوشی با قابلیت فیلمبرداری بهتر و وجود تنظیمات دستی دقیق برای فیلمبرداری نیز وجود دارد.
علامت تجاری بعدی میتواند اشارهای به چینش دوربین میت ۳۰ پرو باشد. Camera Matrix بهترین راه برای توضیح چینش لنزها و طرح مستطیلی دوربین است. در ریاضیات، ماتریس به واحدی مستطیلی از اعداد گفته میشود که بهصورت سطر و ستون قرار گرفتهاند.
دقیقا مشخص نیست میت ۳۰ پرو چند دوربین خواهد داشت؛ اما اگر عکسهای فاششده از این گوشی درست باشد، دوربین چهار یا پنجگانه را در آن شاهد خواهیم بود. احتمال عرضهی میت ۳۰ پرو با همان دوربین پریسکوپیپی 30 پرو بسیار کم است؛ در غیر اینصورت تمایز زیادی بین دو پرچمدار هواوی وجود نخواهد داشت. بههرحال، تا زمان معرفی میت ۳۰ پرو که احتمال میرود در اکتبر باشد، گوشیهای زیادی معرفی خواهند شد. اخیرا نیز میت ۳۰ لایت در وبسایت TENNA دیده شده است که البته اطلاعات چندانی از برادر بزرگترش نمیدهد.
شایعات منتشرشده از این گوشی از صفحهنمایش دارای انحنای آن حکایت میکند. همچنین، عکسهای منتشرشده از وجود ناچی همانند پی ۳۰ پرو با سیستم تشخیص چهره سهبعدی خبر میدهد. وجود اسکنر اثرانگشت زیر صفحهنمایش و باتری ۴,۲۰۰ میلیآمپرساعتی و شارژ سریع ۵۵ واتی نیز از دیگر شایعات منتسب به این گوشی هستند.
در رویداد سیمکونوست (Semicon West) در سال ۲۰۱۹، گروهی از کارشناسان حوزهی صنعت بحثی دربارهیقانون مور بهراه انداختند. منظور از قانون مور، پیشگویی معروف گوردون مور است. وی اعلام کرده بود تعداد اجزای هر مدار مجتمع در یک دورهی زمانی پیشبینیشدنی بهطور مرتب دوبرابر خواهد شد. این بازهی زمانی در ابتدا ۱۲ ماه در نظر گرفته شده بود؛ اما بعدها گسترش یافت و به ۲۴ ماه رسید. کارشناسان میخواستند ببینند آیا این قانون هنوز هم صدق میکند یا عمر آن بهپایان رسیده است. در یک دههی گذشته، بحث بر سر اینکه آیا قانون مور در بلندمدت به همان قوت پیشین باقی مانده یا دچار زوال شده و جای خود را به روشهای دیگری برای مقیاسبندی داده، بیشازپیش شایع شده است.
بدیهی است که دیدگاههای زیادی در این زمینه وجود دارد. در گذشته هم گفته شد با اینکه متن پیشبینی سال ۱۹۶۵ گوردون مور تغییر نکرده است، نحوهی درک مردم از آن دستخوش تحولات زیادی شده است. تقریبا از ابتدا تابهحال، قانون مور که با پیشبینی تراکم ترانزیستور آغاز شد، بهقدری گسترش یافته است که درحالحاضر، پیشبینیهایی دربارهی عملکرد آنها را هم شامل میشود. مفهوم مقیاسبندی گره نیز در این دههها تغییر کرده است. بیست سال از زمانی میگذرد که از نام «گره» فقط برای اشاره به اندازهی ویژگیهای خاص استفاده میشد. اکنون، وقتی TSMC یا سامسونگ یااینتل دربارهی گرهی جدید صحبت میکنند، منظورشان مجموعهای از روشهای فنی جدید، ویژگیهایی (در برخی از موارد) با اندازههای کوچکتر، تغییرات در مواد استفادهشده و پیشرفتهای تولیدی است که همگی باهم ترکیب میشوند. همهی اینها رویهمرفته این گفته را توجیه میکند که کارشناسان راه جدیدی برای تولید ترانزیستورها یافتهاند.
تعداد ترانزیستورهای روی مدارهای مجتمع
این نوع تعریف، جای زیادی برای حرفزدن باقی میگذارد. آرت دیگوئس، یکی از مدیران عامل Synopsys، دربارهی این موضوع میگوید:
فکری که میتوان دربارهی آن کرد، این است که قانون مور رفتار تابع نمایی است که بازخوردی فنیاقتصادی به روند نمایی دارد که موجب شکلگیری انقلابی در توانمندیهای بشر شد. بدیندلیل میگویم قانون مور هنوز کاملا زنده است که همین حالا با دو دهه مملو از فرصتهای شگفتانگیزی روبهرو هستیم که ازلحاظ اقتصادی، فناوری را روان و بیوقفه به جلو راندهاند. شاید این حرکت شباهت کاملی با منحنی رسمشدهی مور نداشته باشد؛ ولی اهمیتی ندارد.
ویکتور پنگ، مدیرعامل شرکت Xilinx، بین مزیتهای ارائهشدهی مقیاسبندی قانون سنتی مور دربارهی عملکرد، توان و مساحت پردازندهها تمایز قائل است که بهمعنی ترکیب قانون مور با مقیاسبندی دنارد است. این حقیقت که ویکتور پنگ با مفاهیم مقیاسبندی قانون سنتی مور بدینصورت برخورد کرده است، از آمیختگی عمیق این مفاهیم با یکدیگر حکایت میکند که در دههها اتفاق افتاده است. بهگفتهی پنگ، درحالیکه زمانی دیدن پیشرفتهای هرکدام از این سه حوزه کاری ممکن بود، اکنون شرکتها باید توجه خود را معطوف یک یا دو مورد از آنها کنند و دراینصورت، قانون مور دیگر کارایی نخواهد داشت.
لیزا سو، مدیرعامل AMD که بهتازگی متحولسازترین پردازندههای شرکتش در ۱۵ سال اخیر را معرفی کرده است، قانون مور را منسوخشده نمیداند؛ بلکه بر این باور است که تنها از سرعت آن کاسته شده است و شرکتها برای موفقیت باید بیشازپیش به فناوریهایی خارج از عرصهی مقیاسبندی سنتی گرهها روی بیاورند.
صاحبنظران دیگری هم دیدگاههای خود را در این زمینه بهاشتراک گذاشتهاند. نکتهای که در این باره مطرح میشود، آن است که نحوهی تکامل قانون مور از دیدگاه سایرین تا حد زیادی وابسته به فناوریهایی دیگری است که صنایع مختلف برای استمرار موفقیتهای پردازندههای سیلیکونی استفاده میکنند، خواه روشهای بستهبندی پیشرفته و خواه انباشتهسازی سهبعدی NAND و خواه فناوریهای جدید در علم مواد که به کارایی بیشتر منجر میشود.
بااینحال، با وجود بحثهای گستردهای که دربارهی درستی این موضوع وجود دارد که میتوان قانون مور را «مُرده» و «منسوخشده» نامید یا خیر. با تمام اینها، بهنظر میرسد صرف بحث بر سر آن، خود موضوع جالب و آموزندهای است. اگر زمان زیادی است که به خیل علاقهمندان به کامپیوتر پیوستهاید، حتما زمانی را بهخاطر میآورید که حتی مطرحکردن این سؤال که «آیا قانون مور مرده است؟»، باعث میشد با تمسخر اطرافیان مواجه شوید.
دهها سال است که کارشناسان دربارهی دو موضوع باهم مشاجره میکنند و هنوز بهتوافق نرسیدهاند: آیا قانون مور تنها به تراکم ترانزیستورها اشاره میکند یا اینکه کارایی و مصرف انرژی را هم دربر میگیرد؟ باوجوداین، هنوز هیچ خدشهای به این واقعیت وارد نشده است که چنین قانونی زمانی وجود داشت و به آن عمل میشد. امروزه، افرادی وجود دارند که آشکارا بهدنبال یافتن تعاریف جایگزینی هستند تا ثابت کنند قانون مور همچنان سرپا و صادق است. این امر تا حد زیادی بدیندلیل است که تعریف کلاسیک این قانون دیگر کارایی ندارد.
مقالههای مرتبط:
وقتی این موضوع مطرح میشود که تعریف قدیمی دیگر کارایی ندارد، به این معنی است که دیگر زمان گذر فرارسیده است. شاید بهتر باشد مفهوم قانون مور را بهعنوان راهی برای توصیف پیشرفتهای معادل همچنان حفظ کرد؛ اما با این کار، ماهیت بنیادین آنچه قانون مور باید باشد، تغییر میکند. مقالهی جریانساز و اندیشهآفرین گوردون مور درنهایت به نوعی کشتی تیسیوس تبدیل شده است (تیسیوس یکی از قهرمانان یونان قدیم است و افسانهی کهن کشتی تیسیوس یکی از قدیمیترین مفاهیم مطرحشده در فلسفهی غرب و کنایه از هرچیزی است که بارهاوبارها بازسازی شده؛ بهطوریکه از اصل آن چیزی باقی نمانده؛ اما همچنان هویت خود را حفظ کرده است). این مرز از چه زمانی بین واقعیت فنی آنچه از ابتدا بهصورت کامل تعریف شده بود و آنچه این قانون ظاهرا به آن اشاره میکند، ترسیم شد؟ این مرز بهقدری پررنگ است که آنها دیگر هیچ ارتباطی باهم ندارند.
جالب خواهد بود اگر کارشناسان پنج قرن پس از این، شاهد باشند مصنوعات کوچکوبزرگ مبتنیبر هوش مصنوعی که بهعنوان بازوهای اجرایی در شرکتها و اجتماعهای انسانی فعالیت میکنند، همچنان مشغول جدال بیهوده بر سر پیشرفتهای انجامگرفته در قانون مور هستند؛ بهگونهای که گویی در حال شرح پیشرفتهای جدیدترین تکینگی محاسباتی در کرهی بادامزمینی کوانتومی هستند. جالبتر اینکه همهی اینها با تکیه بر فناوریها و مدارهای طراحیشدهای انجام خواهد شد که وجود آنها حتی در مخیلهی گوردون مور هم نمیگنجید. با توجه به روشهای بازاریابی امروز، تجسم چنین آیندهای محال نیست.
DxOMark بعد از بررسی کامل دوربین گوشی پیکسل 3a گوگل، امتیاز ۱۰۰ را به آن داد که با اختلافی بسیار کم و فقط یک امتیاز پشتسر گوشیهای آیفون XR و پیکسل 3 قرار گرفت. گفتنی است هر سه گوشی مذکور امتیاز ۱۰۳ را از بخش عکاسی دریافت کرده بودند. باید یادآوری کنیم که عملکرد دوربین هر سه دستگاه عالی است و درواقع، بهسختی میتوان عملکرد دوربین را با یک نمره نشان داد. بگذارید نگاهی دقیقتر به نتایج DxOMark دربارهی دوربین پیکسل 3a بیندازیم.
درابتدا باید گفت پیکسل ۳a در بیشتر اوقات بهجز صحنههای دارای کنتراست بالا، عملکرد خوبی از خود نشان میدهد. تلفنهای پیکسل معمولا کمتر از نیازشان نور دریافت میکنند تا کنتراست بالایی بسازند و درمقابل، آیفون XR در سایه عملکرد بهتری دارد.
پیکسل 3a نیز مانند نسل قبلی خود در بازتولید رنگها گرایش به سردی دارد. این ویژگی در محیطهای داخلی و کمنور بهوجودآمدن هالهی صورتینارنجی در عکسها را باعث میشود که البته، این موضوع اهمیت چندانی برای DxOMark نداشت. در آزمایشهای DxOMark، پیکسل ۳a در مقایسه با پیکسل ۳ نمره بهتری در بازتولید رنگهای طبیعی دریافت میکند. درحقیقت، «جزئیات» قوت اصلی پیکسل ۳a هستند. در آزمایشهای میدانی، پیکسل 3a درزمینهی کاهش نویز نهتنها عملکرد بهتری از پیکسل ۳ دارد؛ بلکه در ثبت جزئیات صفحه نیز عالی عمل میکند.
وقتی نوبت به حالت پرتره میرسد، عملکرد این گوشی به خوبیِ پیکسل ۳ نیست. طبق گفتههای DxOMark، پیکسل 3a در اختصاص جلوهی بوکه روی تصویر بهدرستی عمل نمیکند. هرچند جزئیات در مرکز تصویر راضیکننده است، هرچه بهسمت گوشهها حرکت میکنیم، شارپنس تصاویر کاهش پیدا میکند. معمولا در کنارههای تصویر مشکلاتی از قبیل محوشدگی و بیرونزدگی و اعوجاج رنگها را شاهد هستیم. عناصر مصنوعی ایجادشده دراثر پردازش تصویر، یکی از عواملی است که DxOMark نمره را کاهش داده است.
DxOMark، پیکسل 3a را در بخش سرعت و دقت فوکوس در تمام شرایط نوری تحسین میکند و میگوید در زمان آزمایش عکاسی در نور طبیعی، به هیچ مشکلی برنخورده است و میتوان از عملکرد فوکوس خودکار پیکسل 3a مطمئن بود.
بررسیها در بخش فیلمبرداری نشان میدهد پیکسل 3a نور کافی دریافت نمیکند که همین مسئله باعث کاهش نمره در بخش فیلمبرداری میشود. +HDR در بخش عکاسی عملکرد رضایتبخشی دارد؛ اما در فیلمبرداری به همان اندازه خوب عمل نمیکند. به همین دلیل، نویز، ثبات تصویر، بافت و عناصر مصنوعی ایجادشده دراثر پردازش تصویر هنگام فیلمبرداری بهاندازهی عکاسی رضایت بخش نیست.
DxOMark میگوید پیکسل 3a در فیلمبرداری با نوردهی دقیق برای سوژه دستگاهی کارآمد است و در محیطهای پرنور جزئیات بیشتری از پیکسل 3 ثبت میکند. درنهایت، این وبسایت اضافه میکند که گوشیهای تکدوربینه با گوشیهای دو یا سهدوربینه مقایسهشدنی نیست. با اینکه دو محصول پیکسل گوگل سختافزار یکسانی دارند، در بررسی دقیقتر عملکرد متفاوتی از خود نشان دادند. تراشه ضعیفتر پیکسل 3a درنهایت به کاهش نمره در بخش فیلمبرداری منجر میشود؛ اما عملکرد دوربین فیلمبرداری پیکسل گوگل هنوزهم یکی از بهترینها است.
رقابت در بخش دوربین میانرده ها رو به افزایش است و هر روز تکنولوژی پردازشی قویتری را در این گوشیها مشاهده میکنیم و با عرضهی Honor 9X Pro منتظر دیدن عملکرد این گوشی در این بخش از بازار هستیم.
اوایل آبان سال گذشته، گفته شد اینتل همچنان درصدد تولید تراشه ۱۰ نانومتری است. پیشتر، اینتل توضیحاتی دربارهی تلاشهای بیسابقهاش برای عرضهی تراشهی ۱۰ نانومتری به بازار داده است؛ اما درعینحال، مدیران این شرکت تأیید کردهاند تا سال ۲۰۲۱ قرار نیست تراشهی ۷ نانومتری به بازار عرضه کنند.
باب سوان، مدیرعامل اینتل، در جریان کنفرانس Fortun Brainstorm Tech آسپن کلرادو اعلام کرد این شرکت برنامههایی برای تولید تراشههایی با تراکم ۲.۷ برابری ترانزیستورها دارد. پیشتر، گفته شده بود لیتوگرافی ۱۰ نانومتری اینتل افزایش تراکم ۲.۷ برابری ترانزیستورها را در مقایسه با ۱۴ نانومتری فراهم میکند.
باب سوان اعلام کرد:
در برههای که توسعهی تراشههای جدید سختوسختتر میشود، اینتل اهدافی را دنبال میکند که بهنظر میرسد دستیابی به آنها زمانبر خواهد بود. ازاینرو، اینتل بهکندی از توسعهی تراشههای ۱۴ نانومتری فاصله میگیرد.
مقالههای مرتبط:
اواخر سال ۱۳۹۵، اینتل اعلام کرد قانون مور هنوز نمرده است؛ درحالیکه بسیاری بر این باورند که حداقل برای شرکت اینتل قانون مور مرده است. قانون مور میگوید هر دو سال تعداد ترانزیستورها در مدارهای مجتمع دوبرابر میشود. گوردون مور بنیانگذار اینتل و خالق قانون مور است که قانون مور بهنام وی نامگذاری شده است. اینتل از سال ۲۰۱۲ و زمانیکه تراشههای ۲۲ نانومتری به بازار عرضه میکرد، قانون مور را دنبال کرده و با توجه به رشد سریع فناوری توانسته بود همچنان پردازندههای خود را مبتنیبر این قانون معرفی کند.
باوجوداین، با توحه به تأخیر اینتل در توسعهی تراشههای ۱۰ نانومتری، ظاهرا این شرکت از برنامههایش عقب افتاد. هرچند بهنظر میرسد با عرضهی تراشههای ۱۰ نانومتری در سال جاری و تراشههای ۷ نانومتری تا سال ۲۰۲۱، این شرکت بتواند مجددا پردازندههای خود را مبتنیبر قانون مور به بازار عرضه کند.
مدیرعامل اینتل معتقد است توسعهی تراشههای ۱۰ نانومتری با تراکم ۲.۷ برابر ترانزیستوری، هدفگذاری بلندپروازانه و البته تا حدی پیچیدهای است. اواخر اردیبهشت، آسیبپذیری امنیتی جدیدی در پردازندههای اینتل فاش شد و اینتل دربارهی خطای اولویتبندی عملکرد توضیحاتی ارائه داد.
درنهایت، باب سوان در یادداشتی اعلام کرد:
در این مدت، درسهای زیادی آموختهایم. تصمیم گرفتیم تراشههای ۱۰ نانومتری را در سال جاری معرفی کنیم؛ ولی توسعهی تراشههای ۷ نانومتری را به دو سال آینده موکول کنیم. با استفاده از تراکم ترانزیستور دوبرابری، اینتل مجددا میتواند تراشههایی مبتنیبر قانون مور به بازار عرضه کند.
درنتیجه انتظار میرود تراشههای ۱۰ نانومتری اینتل در سال جاری به بازار عرضه شود؛ اما تراشههای ۷ نانومتری تا سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه نخواهند شد. این در حالی است که شرکتهای کوالکام و AMD تراشههای ۷ نانومتری خود را معرفی و به بازار عرضه کردهاند. باید ببینیم اینتل چه تدابیری برای رقابت با دو رقیب خود در بازار پیش خواهد گرفت.
دوج خودرو مسابقهای NHRA خود را با الهام از دوج چارجر SRT هلکت وایدبادی (Dodge Charger SRT Hellcat Widebody) رونمایی کرد. چنین خودروهایی که فانیکار (Funny Car) نامیده میشوند، کاربرد خاصی دارند. فانیکار نوعی خودرو مسابقهای درگ و یکی از کلاسهای خاص مسابقه در مسابقات سازمانیافتهی درگ بهشمار میرود. فانیکار به داشتن بدنههای مخصوص فایبرگلاس یا فیبر کربن روی شاسی سفارشی دستساز شناخته میشوند.
خودرو مخصوص مسابقهی درگ تقریبا هیچ ویژگی مشترکی با خودرو جادهای ندارد؛ گرچه در بعضی از آنها طرح و چراغها و جلوپنجره مانند مدلهای نسکار (NASCAR) بهنظر میرسد. باوجوداین، فانیکار دوج بسیار جالب است.
مقالههای مرتبط:
اولین چیزی که دربارهی فانی کار جلب توجه میکند، قدرت خیرهکنندهی ۱۱ هزار اسببخاری است. این موضوع بهویژه برای افراد آشنا با دنیای مسابقات درگ آشنایی چندان زیاد بهنظر نمیرسد؛ اما چنین قدرتی بسیار بیشتر از قدرتی است که دوج جارچر هلکت ارائه میکند. پیشرانهی ۶.۲ لیتری خورجینی هشت سیلندر سوپرشارژ دوج چارجر ۷۰۷ اسببخار قدرت تولید میکند و در دنیای خودروهای تولیدی جادهای، چنین قدرتی بسیار زیاد است.
تیم کانیسکیس، سرپرست جهانی آلفارومئو و مدیر واحد تولید خودروهای سواری دوج، SRT، کرایسلر، فیات و فیات کرایسلر در آمریکایشمالی گفت:
طرفداران NHRA اشتیاق فراوانی برای قدرت و عملکرد فنی دارند؛ بنابراین، تصمیم گرفتیم فانیکار مت هگن (Matt Hagan) را به مدل نمایشی مجهز به پیشرانهی HEMI برای مدل جدید دوج چارجر SRT هلکت تبدیل کنیم.
مت هگن که دوبار قهرمان NHRA شده است، بهزودی با فانیکار خود مسابقه میدهد.
سرفیسبوک مایکروسافت ویژگیهای زیادی دارد که باعث میشود بسیار خاص بهنظر برسد. این دستگاه دوکاره را میتوان بهعنوان لپتاپی با امکانات عالی و تبلتی بزرگ استفاده کرد. پس تا زمانیکه این دستگاه علاقهمندان بسیاری دارد و از آن استقبال میشود، جا دارد نقایص آن را برطرف کنند.
- مایکروسافت اخیرا در مقالهای دربارهی بهبودهای این لپتاپ صحبت کرده است:
استفاده از چند باتری در دستگاههای الکترونیک یکی از راههایی است که میتوان با کمک آن زمان کارکرد باتری پس از شارژ کامل را افزایش داد. وقتی باتریها بهصورت موازی بههم متصل شده باشند، ویژگیهای خاصی در شارژشدن از خود نشان میدهند (هم درزمینهی ظرفیت شارژگیری و هم درزمینهی میزان شارژشدگی در زمانی خاص). بااینحال، ممکن است بتوان باتریها را بهصورت سری بههم متصل کرد تا ولتاژ آن را افزایش داد یا اینکه آنها را موازی کرد تا ولتاژ ثابت بماند؛ اما ظرفیت باتری افزایش یابد. بدینترتیب، زمان شارژ و دشارژ مشخصی را میتوان برای باتری در دو حالت تعریف کرد. هرچند باید توجه کرد اگر باتریهایی که برای این کار انتخاب میشوند ویژگیهای شارژ متفاوتی داشته باشند، حفظ عمر باتری به وضعیت عملکرد نرمال باتریها بستگی خواهد داشت. بهعنوان مثال، اگر باتری کمظرفیت را با سرعت شارژ بیش از مقدار مشخصشده شارژ کنیم، باتری دچار مشکلات جدی خواهد شد. همچنین، اگر باتری پرظرفیت را با سرعتی کمتر از مقدار مشخصشده شارژ کنیم، زمان شارژ طولانی خواهد شد و ممکن است بر عملکرد باتری در زمان دشارژشدن اثر بگذارد.
برای رفع این مشکلات در برخی از سیستمها، باتریهای شارژی مختلف در سیستم را از هم جدا میکنند تا در زمان شارژ بههم متصل نباشند. بهعنوان مثال، ممکن است هنگام شارژ باتری پرظرفیت و باتری کمظرفیت دو حالت شارژ وجود داشته باشد: حالت متوالی یا موازی. حالت شارژ متوالی این مشکل را دارد که زمانبَر است و اگر در حین شارژ اتصال به برق از بین برود، ممکن است دو باتری در حالت شارژ متفاوتی قرار داشته باشند و درنتیجه، یکی از آنها از دیگری شارژ بگیرد و این شارژ با سرعت نامناسب باشد. حالت شارژ موازی نیز این ایراد را دارد که بسیار گرانتر است و وقتی بعد از اتمام شارژ باتریها را دوباره بههم متصل میکنیم، ممکن است تعادل شارژ نداشته باشند.
البته، باید به این نکته هم توجه کرد که در استفاده از باتریهایی با ویژگیهای شارژ مختلف مشکل دیگری هم وجود دارد و آن، سرعت دشارژشدن آنها است که باعث میشود در وضعیت شارژ متفاوتی قرار بگیرند (در مدت زمان خاصی پس از شارژ کامل، باتریها میزان شارژ یکسانی نخواهند داشت). این مسئله مشکل دیگری ایجاد میکند. اگر دو باتری که در مدار به یکدیگر متصل هستند، شارژ یکسانی نداشته باشند؛ مثلا اگر یکی از آنها ۷۰ درصد و دیگری ۲۰ درصد شارژ داشته باشد، باتریای که شارژ بیشتری دارد، خودبهخود دشارژ میشود تا دیگری را شارژ کند. حال اگر سرعت این دشارژ بهدلیل اختلاف ظرفیت بسیار بین دو باتری و مقاومت داخلی هریک از باتریها و مقاومت بین باتریها زیاد باشد، ممکن است جریانی که بین دو باتری برقرار میشود، از میزان تعیینشده بیشتر شود و درنتیجه، عمر مفید باتری دوم بسیار کم شود.
مایکروسافت برای حل این مشکل راهحلی ارائه کرده است که میتواند جریان بین دو باتری با ویژگیهای مختلف را کنترل کند؛ درنتیجه، روند شارژ و دشارژ سریعتر و بسیار مؤثرتر خواهد بود.
سیستمی که در اینجا داریم، حداقل دو باتری با ویژگیهای شارژ متفاوت را شامل میشود که بهصورت موازی بههم متصل شدهاند و قرار است با شارژر واحدی شارژ شوند. علاوهبراین، در دستگاه مدار کنترل شارژ وجود دارد که مقاومت متغیری را در مسیر بین شارژر و اولین باتری قرار میدهد. این مدار کنترل جریان براساس پارامترهای دریافتی از باتری اول، سرعت شارژ را تنظیم میکند؛ درنتیجه، مقاومت متغیری که در مدار قرار دارد، طوری تنظیم خواهد شد که باتری اول با سرعت مناسب شارژ شود.
حالا که این تکنولوژی معرفی شده است، بهنظر میرسد مایکروسافت قرار است این ابزار را در مدل بعدی سرفیسبوک استفاده کند.
همه ما میدانیم که برای پرواز در ارتفاع ۱۱ هزار متری از سطح دریا بایستی فشار هوای داخل هواپیما تنظیم شود تا بیهوش نشویم. برای دانستن این موضوع نیازی نیست لزوماً مهندس هوانوردی باشید.
هوای داخل هواپیما باید با فشار خاصی تنظیم شود. به منظور حفظ این فشار، نباید هیچ سوراخ یا روزنهای در کابین باشد. شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که چرا در تمامی پنجرههای هواپیما، سوراخهای کوچک و ترسناکی وجود دارند؟ بهطور خلاصه باید بگوییم، این سوراخها باوجود ظاهرشان، برای امنیت شما تعبیه شدهاند.
بهگفتهی «مارک ونهوناکر» یکی از خلبانان «هواپیمایی بریتانیا»، این سوراخها «روزنهی تخلیه هوا» نام دارند که بین دو لایهی شیشهای ترموست شفاف از جنس استرهاى پليمريزه اسيدهاى اکريليک قرار گرفتهاند؛ این بدان معنی است که وقتی شما از پنجرهی هواپیما بیرون را نگاه میکنید، در واقع همه چیز را از یک پنجره با سه لایهی متفاوت میبینید.
اولین لایهی این پنجرهها که به راحتی میتوانید لمسش کرده و با انگشتانتان کثیفش کنید، «لایهی خراش» نام دارد. لایهی وسطی، همانی است که روزنه تخلیه هوا در آن قرار دارد و در نهایت لایه آخر، که مهمترینشان نیز هست، لایهی بیرونی است که شما را از فشار هوای بیرون محفوظ نگاه میدارد. هر دو لایهی بیرونی و وسطی قادر به تحمل فشار بیرون هستند اما بار اصلی بر دوش لایهی بیرونی است؛ چرا که این لایه، محافظ و سد اصلی بین شما و ابرها است.
قبل از اینکه به نحوهی کار این پنجرهها بپردازیم، بهتر است کمی در مورد چگونگی کم و زیاد شدن فشار هوا به هنگام پرواز بدانیم. اگر همه چیز به درستی کار کند، شما اصلاً متوجه کم شدن فشار هوای بیرون نخواهید شد و مشغول فیلم دیدن یا سر زدن به شبکههای اجتماعی خود خواهید بود. (البته اگر شانس بیاورید و هواپیمایتان از اینترنت Wi-Fi برخوردار باشد).
معمولاً درون هواپیما، برای راحتی حال مسافران، فشار کابین هواپیما را با استفاده از هوایی خاص تنظیم میکنند تا افراد درون آن، همان احساس روی زمین بودن را داشته باشند. با این وجود، دیگر به هنگام پرواز از حال نرفته یا از کمبود اکسیژن رنج نخواهید برد.
اما به یاد داشته باشد، هرچه هواپیما به ارتفاعات بالاتری میرسد، هوای بیرون از هواپیما رقیقتر شده و در نتیجه اکسیژن و فشار کمتری نیز خواهد داشت.
برای افراد عادی، تصور اینگونه تغییرات در فشار هوا دشوار است. (البته کوهنوردان درک بهتری از این موضوع دارند). اجازه دهید این قضیه را با اعداد و ارقام برایتان روشنتر کنیم. بنا بر گزارشهای سازمان «American Vacuum Society»، وقتی درون هواپیما و در ارتفاع هستیم، فشاری معادل یک کیلوگرم در هر سانتیمتر مربع احساس میکنیم. از آنجایی که این مقدار ناچیز است، همهی ما به آن عادت داریم و برایمان راحت است.
اگر با هواپیما به ارتفاع ۱۰٫۶۷۹ متری بروید، این میزان فشار تا ۰٫۲ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کاهش خواهد یافت.
اگر شما سوار بر یک هواپیمای نظامی باشید، تفاوت زیادی در اصل قضیه وجود خواهد داشت. از آنجایی که برخی از هواپیماهای نظامی کاملا پوشیده نیستند و فشار هوای آن تنظیم نمیشود، هوای داخل آن در ارتفاعات، بهمنظور حفظ توازن تلاش میکند بیرون برود.
شاید با خودتان بگویید این مسائل چه ربطی به سوراخهای کوچک روی پنجرههای هواپیما دارد؟ این سوراخها فشار هوای لایهی وسطی را کاهش میدهند. بنابراین، لایهی بیرونی فشار هوای کابین را میگیرد و بدین ترتیب مسافران فشار هوا را کمکم و به تدریج احساس میکنند.
هدف از ایجاد این روزنههای کوچک، برقراری توازن فشار هوا بین کابین مسافران و هوای بین لایههای پنجرهها است. بنابراین فشار هوای کابین، حین پرواز فقط به لایهی بیرونی وارد میشود.
این بدان معنا است که اگر لایهی بیرونی پنجره به هر دلیلی بشکند، هنوز هم لایهی وسطی مسافران را از فشار هوا و کمبود اکسیژن بیرون حفظ خواهد کرد. درست است که سوراخهای کوچکی در پنجرهها وجود دارد، اما این موضوع، چیزی نیست که سیستم تنظیم فشار هوای هواپیما نتواند از پس آن بر بیاید.
این روزنهها، علاوهبر اینکه نقش مهمی در سلامت و امنیت مسافران ایفا میکنند، بلکه از بخار گرفتگی شیشهها طی تغییرات دمایی در ارتفاعات مختلف نیز جلوگیری میکنند تا بتوانیم بهراحتی زیبایی بیرون را نظارهگر باشیم.
بهراستی فکرش را هم میکردید که چنین چیز کوچکی تا این حد مهم باشد؟!
اگر قصد خرید بلیط هواپیما از ایرلاینهای داخلی یا خارجی را دارید، با استفاده از موتور جستجوی پرواز کجارو میتوانید قیمت بلیط فروشندههای معتبر را مقایسه کرده و بلیط ارزان هواپیما به مقصد مورد نظرتان را خریداری کنید.
فیل اسپنسر، رئیس بخش گیمینگ مایکروسافت و کریم چودری، رئیس بخش گیمینگ ابری ردموندیها، در ویدئو جدید مجلهی فورچون (Fortune) دربارهی پروژهی xCloud و نحوهی عملکرد آن درکنار سایر دستگاهها صحبت میکنند.
چودری دربارهی نحوهی رسیدن به چنین نقطهای گفت:
بهنظر من شروع سفر ما بهسمت فضای ابری با ایکسباکس شروع شد.
همچنین، اسپنسر دربارهی نکاتی صحبت کرد که ردموندیها باید در نظر بگیرند؛ مثلا نحوهی نمایش بازی روی تلویزیونOLED درمقابل نمایش آن روی تبلت ۱۰ اینچی. فیل اسپنسر در این ویدئو اینگونه بیان میکند:
برای اینکه سرویس استریم بازی در طولانیمدت دوام بیاورد، باید انواع مدهای کسبوکاری را پشتیبانی کند که در گیمینگ مشاهده میشود.
چودری نیز در این ویدئو، سختافزار بهکاررفته در سرورهای xCloud سراسر دنیا را به نمایش میگذارد. تیغههای سرور پروژهی xCloud از قطعات درونی هشت کنسول ایکسباکس وان اس ساخته شدهاند. این تیغهها سپس به یکدیگر متصل و در مراکز داده سراسر جهان نصب میشوند.
میتوانید فناوری استفادهشده در پروژهی xCloud را در ویدئو زیر مشاهده کنید.
پروژهی xCloud مایکروسافت اکنون در مرحلهی آزمایش داخلی قرار دارد و ردموندیها از سال جاری میلادی روند آزمایش آن را آغاز کردهاند. گفتنی است طرفداران ایکسباکس در نمایشگاه Gamescome 2019 میتوانند این سرویس استریم بازی را تجربه کنند. آزمایش پیشنمایش بتای پروژهی xCloud در ماه اکتبر آغاز میشود.
وزارت نیرو عزم خود را برای حذف قبوض کاغذی جزم کرده و طبق طرحی که برای این منظور در نظر گرفته شده است، مشترکان برق سراسر کشور از ابتدای مهرماه قبض کاغذی دریافت نخواهند کرد.
به گزارش ایسنا، حذف قبوض کاغذی در راستای سیاستهای دولت الکترونیک و جزو برنامههای وزارت نیرو قرار گرفت و قرار است به مرور زمان قبض کاغذی حذف شده و اطلاعات قبض به صورت پیامک و سایر درگاهها مانند همراه برق و… به اطلاع مشترک برسد. بر این اساس طرح ملی قبض سبز ۱۹ خردادماه توسط وزیر نیرو رونمایی و فرایند حذف قبوض کاغذی در سراسر کشور به صورت رسمی آغاز شد.
بر اساس طرح حذف قبوض کاغذی برق، به جای این قبوض اطلاعات مربوط به مصرف و صورتحساب برق مصرفی مشترکین به صورت الکترونیکی در اختیار آنها قرار میگیرد. پیشبینی میزان صرفهجویی سالیانه از محل حذف کاغذ و سایر ملزومات مورد نیاز حداقل ۱۵۰ میلیارد تومان در کشور برآورد میشود.
چگونه باید با قبض کاغذی خداحافظی کرد؟
در مورد اقدامی که مشترکان برای حذف قبوض کاغذی برق خود باید انجام دهند، اینگونه توضیح داده شده که روشهای متنوعی برای ثبت شماره همراه مشترکین در سامانههای صدور قبض از سوی شرکتهای توزیع نیروی برق در استانها اعلام شده است. همچنین همه مشترکان در سطح کشور میتوانند با ارسال *۱* شناسه قبض # به سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ نسبت به ثبت شماره همراه خود در سامانه صدور قبض کشور اقدام کند.
این اقدام باید با شماره همراهی انجام شود که مسئولیت پرداخت صورتحساب برق را برعهده دارد یعنی مالک، مستأجر و یا هر فرد دیگری که مسئولیت صورت حساب برق از سوی مالک به وی واگذار شده است. پس از آن راهنمایی لازم در قالب پیامک در اختیار مشترک قرار خواهد گرفت.
پیش از این نیز حسین صبوری در این مورد به ایسنا توضیح داده بود: مشترک باید شماره شناسه خود را به همراه ستاره یک (۱*) به شماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ پیامک کند. چنانچه فردی هم مالک خانه نیست و مستأجر است، بعد از آنکه از محل مورد نظر نقل مکان کرد، باید شناسه قبض به همراه ستاره دو را به همان شماره پیامک کند تا فرآیند ارسال قبض آن شماره شناسه متوقف شود. سپس شناسه قبض منزل جدید خود به همراه ستاره یک را مجدد پیامک کند.
اگر مشترکی چند قبض برق دارد میتواند شناسه همه را به صورت جداگانه به همراه ستاره یک به شماره مذکور پیامک کند. در حال حاضر برای حدود یک میلیون مشترک که شماره همراه آنها موجود است به صورت موازی هم قبض کاغذی و هم قبض به صورت پیامک ارسال میشود.
مشترکان فعلاً منتظر پاسخ نباشند
البته مشترکان نباید بلافاصله منتظر دریافت پاسخ از طریق پیامک باشند. پس از آنکه راستی آزمایی صورت گرفت، توانیر به مشترکانی که اطلاعات آنها تأیید شده است پیامکی برای ادامه کار ارسال خواهد کرد.
حذف قبض کاغذی توسط دو شرکت توزیع برق
در این راستا، هادی مدقق- مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر- در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طرح حذف قبض کاغذی برق حدود دو ماه است که آغاز شده، اظهار کرد: در این مورد به مشترکان اطلاعرسانی میشود. برای مثال همکارانی که برای بررسی کنتور برق مراجعه میکنند، مشترکان را در این زمینه راهنمایی کرده و اطلاعات لازم را به آنها میدهند.
وی به این سوال که آخرین وضعیت حذف قبوض کاغذی برق در استانهای مختلف چگونه است، پاسخ داد: بیش از ۳۰ شرکت توزیع در کشور وجود دارد که هرکدام در این زمینه پیشرفتهای مختلفی داشتهاند. دو شرکت توزیع جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان به طور کامل قبض کاغذی را حذف کردهاند و اطلاعات قبض را به صورت الکترونیکی در اختیار مشترک قرار میدهند.
به گفته مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر در مجموع اطلاعات بالغ بر ۶۰ درصد مشترکان دریافت شده است.
مدقق با تاکید بر اینکه تا پایان شهریورماه همه قبوض کاغذی برق حذف خواهد شد، درمورد وضعیت تهران توضیح داد: از آنجایی که بیش از چهار میلیون مشترک در تهران وجود دارد فرآیند دشوارتری است. با اینحال پایان شهریور همه قبوض کاغذی برق حذف میشوند.
عکس تزئینی است
دستاوردی برای درمان آلزایمر که توسط پژوهشگران دانشگاه بجنورد به دست آمده است.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی واقع در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند و محصول نهایی را به شکل پودر درآورند.
سنتز پودر فیکوسیانین تحت نظارت دکتر حسین دلاوری امرئی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی انجام شد.
فیکوسیانین، نوعی فیکوبیلی پروتئین است که به تازگی گزارشهای متعددی بر داشتن خواص فارماکولوژیک گوناگون از آن گزارش شده است. در این رابطه، اثرات آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، خواص محافظتی کبد و اعصاب فیکوسیانین طی مطالعات تجربی ذکر شدهاند. همچنین این ماده می تواند در درمان آلزایمر و پارکینسون موثر واقع شود.
فیکوسیانین نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سرطانهای پوستی، مخاطی و لوسمی مزمن میلوئیدی در انسان دارد. به علاوه این پروتئین به علت داشتن رنگ آبی می تواند در صنایع غذایی به عنوان رنگدانه طبیعی به جای رنگدانه های مصنوعی موجود استفاده شود.
انتهای پیام
این طور که مشخص است برنامه ناسا برای بازگشت به ماه موسوم به "آرتمیس"(Artemis) در حال پیشرفت است و گفته میشود کپسول "اوریون" برای سفر بدون سرنشین به ماه آماده شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، این روزها که مصادف با پنجاهمین سالگرد اولین سفر انسان به کره ماه توسط ایالات متحده طی ماموریت "آپولو 11" است، خبرهای فضایی همه معطوف به این موضوع هستند و همزمان از نیت ناسا برای بازگشت به این قمر میگویند.
اکنون نیز لاکهید مارتین و ناسا تأیید کردند که کپسول "اوریون"(Orion) که نقشی کلیدی در اجرایی شدن برنامه "آرتمیس" خواهد داشت، طی مأموریت "آرتمیس 1" بدون سرنشین به ماه خواهد رفت تا قابلیت خود، سیستم راه اندازی فضایی و سیستمهای پشتیبانی مرتبط را ثابت کند.
در حال حاضر تلاشها بر سرهمبندی کپسول و یکپارچهسازی آن با ماژول سرویس و آزمایش آن قبل از پرتاب در اوایل سال 2020 متمرکز شده است.
اولین مأموریت همراه با خدمه تحت ماموریت "آرتمیس 2" تعریف شده که در حال حاضر برای پرتاب در سال 2022 برنامهریزی شده است.
این کپسول یک سازه پیچیده و جالب است. "اوریون" دارای تجهیزات کافی برای 21 روز زنده ماندن خدمه، یک کابین خلبانی مدرن، قابلیت اتصال اتوماتیک و 12 موتور پیشرفته است.
این بدان معناست که این کپسول، وسیله نقلیه اصلی نه فقط برای برنامه "آرتمیس"، بلکه برای ماموریتهای احتمالی به سیارکها و مریخ است.
این کپسول باید به گونهای سازگارپذیر شود که حتی کپسولهایی مانند "دراگون" متعلق به شرکت اسپیسایکس نیز اینگونه نیستند.
کپسول اوریون که در لغت به معنی شکارچی است، جدیدترین فضاپیمای سازمان فضایی ناسا برای حمل انسان به فضا و اکتشافات دور دست از جمله سیاره مریخ است.
مراحل اجرایی این فضاپیما پس از اتمام پروژه شاتل و ناوگان شاتل کلید خورد و نخستین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خود را در ۵ دسامبر ۲۰۱۴ با موفقیت انجام داد.
این فضاپیما مانند فضاپیمای آپولو از یک کپسول حامل فضانوردان تشکیل شده است که میتواند به فضای ماورای زمین به اکتشاف در سیارات دیگر و همچنین سیارکها بپردازد و پس از آن به وسیله چتر نجات در اقیانوس فرود آید و به زمین بازگردد.
دانشمندان در مطالعهای جدید، ارتباط بین عفونتهای ویروسی، بیماری نورودژنراتیو، میکروبیوم روده و سیستم ایمنی را تشریح کردهاند. این پژوهش نشان میدهد اختلال در باکتریهای روده میتواند به ویروسهای مضر اجازه دهد که بیماریهای نورودژنراتیوی نظیر اسکلروز چندگانه را توسعه دهد.
در پژوهشهای مختلف، به ارتباط احتمالی بین عفونتهای ویروسی سیستم عصبی مرکزی و توسعهی تعدادی از اختلالات روانپزشکی و عصبی مزمن اشاره شده است. آلزایمر و پارکینسون و اسکلروز چندگانه از بیماریهای عصبی هستند که نقش عفونت ویروسی سیستم عصبی مرکزی در توسعهی آنها نشان داده شده است. بهنظر میرسد جمعیت متنوع باکتریها که در رودهی ما زندگی میکنند، اساسا با سیستم ایمنی ما ارتباط داشته باشد. برای مثال، پژوهش اخیر نشان داده است که آنتیبیوتیکها میتوانند میکروبیوم روده را دچار اختلال کنند و به مشکلات مختلفی از نقص در اثربخشی واکسنها گرفته تا افزایش پراکنش عفونت آنفلوآنزا منجر شوند.
مطالعهی جدید بهوسیلهی پژوهشگران دانشکدهی پزشکی دانشگاه یوتا و با هدف پاسخدهی به این سؤال انجام شده است: «میکروبیوم روده چه نقشی در آغاز بیماریهای نورودژنراتیو دارد؟» دیوید گرتبرون، یکی از نویسندگان این مقاله میگوید:
ما میخواستیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا میکروبیوم روده میتواند موجب تغییر پاسخ ایمنی دربرابر ویروس در سیستم عصبی مرکزی شود و این امر روی میزان آسیبی تأثیر میگذارد که ویروس وارد میکند یا خیر.
پژوهشگران در آغاز کار، دو گروه مختلف از موشها را بررسی کردند که هر دو گروه با سویهی خاصی از ویروس هپاتیت آلوده شده بودند که موجب انسفالیت حاد میشود. این مدلهای حیوانی علائم نورودژنراتیو داشتند؛ علائم مشابه آنچه در اسکلروز چندگانه دیده میشود. گروهی از موشها با میکروبیوم سالم روده پرورش داده شدند؛ درحالیکه گروه دیگر درمعرض اختلالات متعدد میکروبیومی نظیر آنتیبیوتیکهایی قرار گرفتند که بسیاری از جمعیتهای باکتریهای روده را از بین میبرند.
موشهایی که دچار اختلال در میکروبیوم روده شده بودند، بهطور چشمگیری پاسخ ایمنی ضعیفی دربرابر ویروس هپاتیت و درنهایت علائم شدید تخریب عصبی نظیر فلجی را نشان دادند. جالب اینکه در موشهای دارای میکروبیوم مشکلدار در مقایسه با موشهای سالم، فعالیت میکروگلیاها (سلولهای ایمنی سیستم عصبی مرکزی) کمتر بود. پژوهشگران درادامهی کار گامی فراتر نهادند و برآن شدند که ببینند میکروبیوم روده از چه مکانیسمی برای فعالکردن میکروگلیا در سیستم عصبی مرکزی استفاده میکند. آزمایشها نشان میداد پروتئین سیگنالدهندهی سیستم ایمنی خاص بهنام TLR4 در این فرایند نقش مهمی ایفا میکند.
پژوهشگران برای تأیید این فرضیه که آیا میکروبیوم فعالیت میکروگلیا را میتواند در سیگنالدهی TLR4 تقویت کند، این پروتئین را به موشهای عفونی خوراندند که دارای میکروبیوم دچار اختلال بودند. شگفتانگیز اینکه در این هنگام، آسیب عصبی حاصل از ویروس در این حیوانات کاهش پیدا کرد. جون روند، نویسندهی دیگر مقاله میگوید:
ما نشان دادهایم میکروبیوم روده با فعالکردن مسیری خاص در سلولهای سیستم عصبی مرکزی، از موشهای عفونی دربرابر فلج محافظت میکند. این امر نشان میدهد که سیگنالهای حاصل از میکروبها برای پاکسازی سریع ویروسها در سیسم عصبی مرکزی و پیشگیری از آسیب ناشی از بیماریهایی مانند اسکلروز چندگانه ضروری است.
البته، این نتایج در این مرحله فقط در آزمایشهای حیوانی نشان داده شده است و پرسشهای بدون پاسخ زیادی همچون گونههای باکتریهای روده وجود دارد که مسئول سیگنالدهی TLR4 هستند. قبل از اینکه این ایدههای جدید وارد آزمایشهای بالینی انسانی شود، باید پژوهشهای زیادی انجام شود؛ اما روند میگوید آنچه از آن اطمینان داریم، این است که آنتیبیوتیکها میتوانند موجب ایجاد اختلال در جمعیت باکتریهای مفید روده شوند و پزشکان باید راههایی برای رفع این آشفتگیها درنظر بگیرند. او میگوید:
نتایج ما بر اهمیت حفظ جامعهی متنوعی از باکتریها در روده تأکید میکند و اینکه ممکن است پس از مصرف آنتیبیوتیکها به مداخلاتی برای بازیابی این جوامع نیاز باشد.
نتایج این پژوهش در مجلهی eLife منتشر شده است.
خودروساز ژاپنی تویوتاموتور بهتازگی اعلام کرد توافقنامهای برای تولید مشترک خودروهای الکتریکی با شرکت چینیبیوایدی (BYD) امضا کرده است. با توجه به بیانیهی مطبوعاتی، دو شرکت قصد دارند بهطور مشترک سدان وشاسیبلند و باتریهایی برای خودروهای برقی تولید کنند. قرار است خودروهای جدید در نیمهی اول سال ۲۰۲۰، با برند تویوتا برای بازار چین عرضه شوند.
پیشازاین، تویوتا اعلام کرده بود با پاناسونیک و کانتمپورری (Contemporary Amerex Technology) یا CATL برای عرضه و تولید باتری خودرو الکتریکی همکاری میکند. پس از سالها نشاندادن علاقهی محدود بهخودرو الکتریکی، حالا تویوتا تلاش میکند بهسرعت درزمینهی توسعهی فناوری الکتریکی رشد کند. هنوز دقیقا مشخص نیست این مشارکت چگونه میتواند بر محصولات تویوتا و بیوایدی در خارج از آسیا تأثیر بگذارد؛ اما حداقل میتواند مشکلات مربوط به عرضهی کم باتری را در برخی بازارهای رقابتی بهبود بخشد.
استراتژی کنونی تویوتا این است که تا سال ۲۰۲۵، سهم فروش خودروهای هیبریدی و برقی از کل فروش جهانی این شرکت به ۵۰ درصد برسد. البته، چنین استراتژیهایی معمولا بهمرور زمان تغییر میکنند و همیشه ثابت نیستند. پیشازاین، تویوتا سال ۲۰۳۰ را برای رسیدن به فروش ۵۰ درصدی خودروهای برقی و هیبریدی خود اعلام کرده بود که نشان میدهد این شرکت برنامهریزیهای خود را پنج سال جلوتر آورده است. احتمالا مشارکت جدید باعث شده است چنین تغییری در برنامهی زمانی تویوتا رخ دهد.
مقالههای مرتبط:
بیوایدی که فعالیت خود را از سال ۱۹۹۵ با ساخت باتری آغاز کرد، روند روبهرشدی در ۲۴ سال گذشته از خود بهنمایش گذاشته است. در سال ۲۰۰۸، این خودروساز چینی بهعنوان نخستین تولیدکننده خودروهای هیبریدی، محصولات خود را به بازار عرضه کرد و از سال ۲۰۱۵ بهبعد، چهار سال پیاپی، در صدر فهرست برترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی جهان قرار گرفت.
در شرایط کنونی که قوانین سختگیرانهی آلایندگی در کشورهای پیشرفته خریداران را بهسمت خرید خودروهای برقی سوق میدهد، عملیاتیشدن سریعتر این توافق برای تویوتا و بیوایدی مهم بهشمار میرود. تویوتا برنامه دارد تا سال آینده، کراساور تمامبرقی C-HR را که با نام IZOA فروخته خواهد شد، برای بازار خودرو چین معرفی کند و بفروشد.
در بیانیهی تویوتا آمده است:
برای محدودکردن گرمشدن کرهی زمین، هر دو شرکت بیوایدی و تویوتا ازطریق ترویج استفادهی گسترده از خودروهای الکتریکی، بهدنبال کاهش آلایندگی هستند. برای رسیدن به این اهداف، هر دو شرکت معتقدند به کنارگذاشتن رقابت و تولید مشترک نیاز دارند؛ بنابراين، دو شركت موافقت كردند خودروهای برقی را بهطور مشترک تولید کنند. بیوایدی و تویوتا بهمنظور تولید بیشتر خودروهای برقی که برای مشتریان جذاب باشند، با یکدیگر همکاری خواهند کرد و در جهت ارتقای پذیرش گستردهی چنین محصولاتی گام برمیدارند.
یکی از موضوعات داغ حوزهی فناوری کشور به بحث پیامرسانهای داخلی و حواشی بیپایان آن بازمیگردد. از اختلافنظر در خصوص میزان و وسعت کمکهای دولتی به شرکتهای توسعهدهندهی پیامرسانهای داخلی گرفته تا نگرانیهای موجود بر سر امنیت این پیامرسانها، همگی زمینهساز بروز بحثهای بیپایانی شد. در هر صورت پس از فروکشکردن تبوتاب فیلترینگ تلگرام، پیامرسانهای داخلی فرصت دارند تا با بهنمایش گذاشتن تواناییهای خود، شایستگیشان را برای گرفتن سهمی از بازار پیامرسان کشور نشان دهند.
علیاصغر تقوی، معاون فنی آیگپ، یکی از پیامرسانهای موفق کشور، جنبهی زیرساختی پیامرسانها شامل دو حوزهی پهنای باند و زیرساختهای پردازشی یا ذخیرهسازی را مهمترین چالش پیامرسانها برای ارائهی سرویس مناسب میداند. او از ناکافیبودن فضای زیرساختی و پهنای باند کشور در کنار ایجاد نشدن اعتماد کافی بهعنوان اصلیترین عوامل ناکامی پیامرسانهای داخلی در جلب نظر کاربران پس از فیلترینگ تلگرام یاد میکند.
معاون فنی آیگپ میگوید شرکت متبوع او پس از آنکه ناتوانی زیرساخت کشور در تأمین نیازهایش را مشاهده کرد، به جذب سرمایه از شرکتهای خصوصی برای توسعهی زیرساختهای خود و آغاز پروژهی فضای ابری روی آورد. او میافزاید آنچه اکنون در اختیار آیگپ قرار دارد، پاسخگوی نیازهای کاربران نیست. بهگفتهی تقوی، آیگپ اکنون به حدود ۳ میلیون کاربر سرویسدهی میکند.
علیاصغر تقوی در ادامهی صحبتهای خود، امنیت را یکی از برتریهای اصلی آیگپ نسبت به رقبا عنوان میکند و میگوید راهکارهای امنیتی این پیامرسان در تمامی سطوح از هستهی اصلی، پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات گرفته تا بکاند و فرانتاند، همگی بهصورت اختصاصی در داخل کشور و بدون کمکگرفتن از مشاورین و نیروهای خارجی توسعه یافته است و اکنون بنابر بررسیهای صورتگرفته از سوی شورای عالی فضای مجازی، عملکرد آیگپ بهلحاظ امنیتی در سطح بسیار خوبی قرار دارد.
بهگفتهی تقوی، رویکرد اصلی آیگپ، بدلشدن به یک شبکهی اجتماعی تمامعیار است. او علاوهبر آنکه توسعهی قابلیتهایی مانند سرویسهای پرداختی و کیف پول را مهر تاییدی بر سطح امنیت آیگپ میداند، باور دارد که اضافهشدن چنین قابلیتهایی، حرکت شرکت متبوعش به سمت بدلشدن به یک شبکهی اجتماعی با کاربردهای متنوع را نشان میدهد.
در ادامه از شما دعوت میکنیم تا گفتوگوی کامل زومیت با علیاصغر تقوی، معاون فنی پیامرسان آیگپ را تماشا کنید:
صبح امروز و همزمان با برگزاری سومین روز نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۹، ایرانسل بهعنوان اپراتور برتر در هشتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات (فاوا) برگزیده شد و لوح تقدیر و تندیس این جشنواره را از محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کرد.
برگزاری این جشنواره از سال ۱۳۹۰ و همزمان با روز جهانی ارتباطات آغاز شده و هشتمین دورهی آن به همراه برنامه جایزه ملی کیفیت در بیستوپنجمین نمایشگاه الکامپ برگزار شد.
در این مراسم، علاوه بر وزیر ارتباطات، نیره پیروزبخت، مدیرعامل شرکت استاندارد، حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و ستار هاشمی، جانشين معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز حضور داشتند.
ستار هاشمی، سرپرست معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: «از اهداف جشنواره فاوا ایجاد فضای رقابتی سالم همراه شور و نشاط و شناسایی نخبگان حوزه و شرکتهای برتر است که میتواند نقش کلیدی در توسعه حوزه داشته باشد.»
این در حالی بود که هیچ اپراتور تلفن همراه دیگری مقامی در این جشنواره به دست نیاورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: «رگولاتوری باید با جدیت، پیگیر حضور و توجه همه اپراتورها و شرکتها در جشنواره باشد.»
آذری جهرمی همچنین ادامه داد: «امسال برای شرکتهایی که در جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات شرکت کردند، بستههای تشویقی در نظر گرفتهایم.»
در هشتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات، در محور توسعه کسبوکار، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات ایران در رتبههای بعدی این ارزیابی قرار گرفتند.
حافظهی SSD در ماههای اخیر با کاهش قیمت روبهرو شده؛ از این رو به محصولی دستیافتنیتر برای کاربران مبدل شده است؛ بدون شک حافظههای SSD طی سالها، به اولین انتخاب حرفهایها تبدیل شده اما هنوز بخش قابلتوجهی از بازار قیمت پایینتر محصولات مبتنی بر هارددیسکها را برگ برندهی آنها میدانند. سرعت خواندن و نوشتن بسیار بالای این SSDها باعث شده است تدوینگران و کاربرانی که نیازمند انتقال سریع فایلهای حجیم هستند، چارهای جز رویآوردن به آنها نداشته باشند. برند XPG بهعنوان زیر برند گیمینگ ADATA محصولات متنوعی در خانوادهی SSD-ها ارائه میدهد که GAMMIX S11 Pro شاخصترین آنها محسوب میشود. این محصول اخیرا توسط شرکت آونگ وارد بازار کشورمان شده است.
فرمفکتور M2 2280، استفاده از NAND 3D از نوع TLC و تعبیهی هیتسینک برای پایین نگاه داشتن دما در کنار استفاده از کنترلر محبوب SM2262EN سیلیکون موشن مواردی هستند که این محصول XPG را به توانمندترین SSD اینترنال این شرکت مبدل کرده است. پیش از خرید محصول یادشده توصیه میکنیم از امکان اتصال آن به کامپیوتر دسکتاپ یا لپتاپ خود اطمینان حاصل کنید؛ GAMMIX S11 Pro با گارانتی ۵ سالهی آونگ اخیرا وارد بازار کشورمان شده است. در ادامه از شما دعوت میکنیم با ویدئوی بررسی قابلیتهای این حافظه همراه ما باشید.
تلاطم در بازار موبایل بسیار زیاد است و روزانه قیمت تمامی گوشیهای موجود در حال تغییر است. البته در سال گذشته اوضاع بهمراتب بحرانیتر بود و حتی کالا بهدرستی در بازار تأمین نمیشد. پس از گذشت چند ماه از همزمانی اجرای نهایی طرح رجیستری و افزایش قیمت دلار، بازار موبایل تکانهای اساسی به خود دید و بسیاری از شرکتهای فعال، جای خود را از دست دادند.
در سال جاری با اعمال جدی قوانین نظارتی، توزیع موبایل در تهران و دیگر شهرها کنترل بیشتری میشود. از شواهد و قرائن به نظر میرسد قوانین و سنتهای جدیدی در این بازار شکلگرفته است اما آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد، غیرقابلپیشبینی تلقی میشود. درهرصورت باید پیش از گذشته در هنگام خرید موبایل دقت شود اما برای اینکه از اوضاع و احوال بازار بیشتر باخبر شویم، گفتگویی با مسئولین فروشگاه اینترنتی خانه موبایل ایران در نمایشگاه الکامپ داشتهایم. در ادامه همراه باشید:
به نظر شما چه آیندهای در انتظار بازار موبایل است؟
فرود روی ماه را میتوان از جمله بزرگترین دستاوردهای تاریخ بشر و البته بزرگترین دستاورد انسان در حوزهی کاوشهای فضایی بهحساب آورد. با این حال، هنوز هم افرادی هستند که معتقدند فرود روی ماه چیزی جز یک دروغ نبود. در ادامه نگاهی کوتاه خواهیم داشت به پیشینهی تئوریهای توطئه در رابطه با فرود روی ماه و پاسخهای دادهشده به برخی از رایجترین شبهات مربوط به این مسئله.
پیشینهی تئوریهای توطئه در رابطه با فرود روی ماه
انکار فرود انسان روی ماه، تقریبا از همان زمانی شروع شد که اولین فضانوردان روی سطح ماه قدم گذاشتند. بهگزارش خبرنگاران نشریهی نیویورک تایمز و ویسکانسین استیت ژورنال (Wisconsin State Journal)، بسیاری از مردم معتقد بودند که فرود روی ماه در بیابانهای نوادا یا آریزونا فیلمبرداری شده است.
شبهات از زمانی جدیتر شد که بیل کیسینگ، کارمند سابق یکی از پیمانکاران ناسا، کتابچهای ۲۰۰ صفحهای را با عنوان «هیچگاه به ماه نرفتیم: کلاهبرداری ۳۰ میلیارد دلاری آمریکا» منتشر کرد. نوشتهای که تلاش میکرد تا این موفقیت بشری را انکار کند. این کتابچه از نگاه راجر لائونیوس، تاریخنگار فضایی، از نظر منطقی ناقص است، تحلیلهای آن با بیدقتی انجامشدهاند و ادعاهایی سطحی را مطرح میکنند.
با وجود اینکه حدودا یک دهه پیش تئوریهای توطئه در رابطه با فرود انسان روی ماه در حال فراموش شدن بودند؛ بهنظر میرسد اخیرا، علاقهی برخی از افراد به این تئوریها بیشتر شده است. در گذر سالها، نظرسنجیها نشان دادهاند که هنوز هم حدودا ۵ درصد از جمعیت آمریکا این دستاورد بشری را دروغ میشمارند؛ یعنی چیزی در حدود ۱۶ میلیون نفر. بههمین شکل، در نقاط دیگر جهان هم عدهای این دستاورد بزرگ را انکار میکنند. در ادامه نگاهی داریم به برخی از رایجترین شبهات و تئوریهای توطعهی مطرح شده در رابطه با فرود روی ماه.
نگاهی به رایجترین تئوریهای انکار فرود روی ماه
در حالی که بادی در ماه نمیوزد، چرا پرچم تکان میخورد؟
پرچمی که فضانوردان با خود حمل میکردند، از مکانیزم خاصی برای تا شدن استفاده میکرد. یک میلهی افقی نیز در پرچم تعبیه شدهبود تا در زمان نصب حالتی صاف بهخود بگیرد و بهخوبی دیده شود. با این حال، در زمان نصب، این مکانیزم دچار مشکل شده و میلهی افقی بهطور کامل باز نشد. همین مشکل باعث شد این پرچم حالتی موجدار به خود بگیرد. این وضعیت موجدار در تصاویر ثابت، شبیه به وضعیتی بهنظر میرسد که پرچم در حال تکان خوردن در باد باشد.
اگر به ویدئوی نصب پرچم توجه کنید میبینید که حالت کلی پرچم همواره ثابت است و اثری از وزش باد نیست. البته شاید متوجه شوید که تکان خوردن پرچم پس از ثابتشدنِ پایه، بهواسطی وجود تکانه (Momentum) تا لحظاتی بعد هم ادامه پیدا میکند که از نظر فیزیک کاملا طبیعی است. مانند وقتی که ضربهای را به یک آونگ وارد میکنید و تا مدتی بعد آونگ همچنان به حرکت کردن ادامه میدهد.
اگر میخواهید با پرچم استفادهشده در مأموریتهای آپولو بیشتر آشنا شوید، میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
چرا پرتوهای کمربند وان آلن موجب مرگ فضانوردان نشد؟
کمربند وان آلن دو منطقهی هلالی شکل در فواصل ۳۲۰۰ و ۱۶ هزار کیلومتری سطح زمین هستند. این کمربند ذرات کیهانی مضر را جذب میکنند؛ ذراتی که میتوانند برای موجودات زنده مرگبار باشند.
کمربند وان آلن (Van Allen Belt)
باید به این مسئله توجه داشت که یکی از متغیرهایی که اثر مخرب پرتوها را افزایش میدهد، مدت زمانی است که افراد در معرض آنها قرار میگیرند. مسافران ماه با سرعت بالایی حرکت میکردند و تنها برای مدت بسیار محدودی در محدودهی این کمربند قرار داشتند. همین کوتاه بودنِ زمان باعث میشد تا دیوارههای فضاپیما برای محافظت از فضانوردان در مقابل پرتوها کافی باشد. برای آشنایی با اثرات تابشهای فضایی بر فضانوردان و متغیرهای درگیر در این مسئله، میتوانید این مطلب را مطالعه کنید.
چرا در هیچکدام از تصاویر ستارهها در آسمان دیده نمیشوند؟
قطعا اگر از روی زمین هم تلاش کنید تا با یک دوربین ساده یا دوربین تلفن همراه خود تصویری از آسمان را ثبت کنید، احتمالا در تصویر ثبتشده توسط شما، خبری از ستاره نخواهد بود. دلیل این مسئله این است که برای ثبت تصاویر ستارهها، به مدتزمان نوردهی (Exposure) بیشتری نیاز است.
بهعبارت دیگر، ستارهها در آسمان وجود داستهاند؛ اما بهدلیل زمان نوردهی کم، در تصاویر دیده نمیشوند. سؤال دیگر این است که چرا از زمان نوردهی بیشتری استفاده نشد؟ باید به این مسئله توجه داشت که فضانوردان روی سطح روشن ماه فرود آمدند و لباس سفیدرنگ فضانوردان هم نور زیادی را بازتاب میداد. در چنین حالتی، افزایش زمان نوردهی باعث میشد تا تصاویر سطح ماه و فضانوردان بهدرستی ثبت نشوند.
چرا سایههای دیدهشده در سطح ماه در جهتهای کاملا موازی نیستند؟
همهی ما انتظار داریم که با وجود یک منبع نور واحد، تمام سایهها در یک جهت باشند. اما باید دو مسئله را بهخاطر سپرد، اول از همه، سطح ماه کاملا مسطح نیست و مملو از برآمدگیها و فرورفتگیهای متعدد است. همین یکدست نبودن سطح ماه باعث میشود تا سایهها کاملا موازی با یکدیگر نباشند.
نکتهی دیگر این است که خورشید تنها منبع نور در ماه نیست. بخشی از نور خورشید مجددا توسط زمین بهسطح ماه تابیده میشود؛ بهعبارت دیگر، زمین هم یک منبع ثانویهی نور بهشمار میآید که از جهتی دیگر نور جذب شده از خورشید را بهسمت ماه میتاباند. علاوهبر این، بخشی از نور خورشید نیز توسط سطح ماه بازتاب داده میشود. همین بازتاب نور از سطح ماه حتی باعث میشود تا برخی از اجسام، با وجود قرار گرفتن در سایه، همچنان قابل مشاهده باشند.
چرا زیر ماژول فرود، اثری از فعالیت رانشگرهای سرعتگیر دیده نمیشود؟
فرض کنیم اسپیسایکس بخواهد راکتهای فالکون خود را در مسیر بازگشت، بهجای مکانهای از قبل تعیینشده، روی یک زمین خاکی مسطح فرود بیاورد. قطعا فعال شدن موتور راکت برای کاهش سرعت در لحظهی فرود، باعث میشود تا حفرهای روی سطح خاکی محل فرود ایجاد شود.
ماژول فرود آپولو هم از روش مشابهی برای فرود استفاده میکرد، اما بهدلیل گرانش کمتر ماه در مقایسه با زمین، نیروی اعمالشده توسط رانشگرهای سرعتگیر بسیار کمتر از چیزی است که برای فرود روی زمین مورد نیاز خواهدبود. در حقیقت، نیروی لازم برای فرود ماژول فرود روی ماه بهحدی کم است که اثر درخورتوجهی ناشی از فعالیتها آنها روی سطح ماه باقی نمیماند.
علاوه بر این، سنگپوشهها (Regolith) در سطح ماه، از آنجا که مانند زمین تحت تأثیر اثرات جوی نبودهاند، بهمراتب متراکمتر هستند و به آسانی از یکدیگر جدا نمیشوند. با این تفاسیر، اندازهگیریهای انجامشده نشان میدهند که تنها گودالی با عمق ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر زیر محل فرود ماژول فرود روی ماه ایجاد شدهاست. این گودال در تصویر فوق قابل مشاهده است.
چرا در تصاویر، خبری از دوربین آرمسترانگ نیست؟
در یکی از تصاویر مربوط به اولین فرود روی ماه، تصویر آرمسترانگ بهوضوح در پوشش صورت لباس فضایی باز آلدرین قابلروئیت است؛ موردی که برای برخی افراد سؤالبرانگیز است این است که اگر این تصویر توسط آرمسترانگ ثبتشده، پس چرا وی دوربینی در دست ندارد.
باید توجه داشت که لباس فضایی سنگین است و انعطافپذیری محدودی دارد. همین مسئله تواناییهای حرکتی فضانوردان را محدود میکند. در چنین شرایطی، آنها نمیتوانند مانند یک فرد عادی روی زمین، دوربین را بهراحتی در دست بگیرند و عکاسی کنند. با توجه این محدودیت، دوربین روی قسمت جلویی لباس فضایی آرمسترانگ نصبشده است. اگر به تصویر آرمستراگ (در پوشش چهرهی لباس فضایی آلدرین) توجه کنید، میبینید که دست فضانورد هم دقیقا روی این بخش از لباس قرار دارد.
فیلمها و تصاویر فرود روی ماه واقعی نیستند و تحت هدایت استنلی کوبریک، کارگردان سرشناس آمریکایی تولید شدهاند
کارگردان پرآوازه، استنلی کوبریک، با ساخت فیلم «۲۰۰۱: ادیسهی فضایی» در سال ۱۹۶۸، نمایی واقعگرایانه از فضا را به تصویر کشید. تصویرسازیهای کوبریک بهحدی واقعی جلوه میکنند که برخی معتقدند ناسا از وی کمک گرفته تا فیلمها و تصاویر فرود روی ماه را بهصورت دروغین تولید کنند. اما واقعی بودن تصاویر و ویدئوی فرود روی ماه، بهخاطر کمک گرفتن از کوبریک نیست؛ برعکس، کوبریک با کمک گرفتن از مهندسان هوافضا و هنرمندانی که سابقهی طراحی تصاویر کیهانی را داشتند، توانست تصویرسازیهایی واقعگرایانه ارائه کند.
استنلی کوبریک
مقالهی مرتبط:
البته در سال ۲۰۱۵ هم مصاحبهای ساختگی با کوبریک منتشر شد و در این مصاحبه کوبریک اعتراف میکرد که فیلمهای فرود روی ماه توسط وی ساختهشدهاند و واقعیت ندارند؛ اما مواردی از جمله تفاوت صدای واقعی کوبریک و صدای شخص مصاحبهشونده و همچنین تفاوت چهرهی این دو شخص ساختگی بودن این مصاحبه را اثبات میکنند. علاوهبراین، تاریخ مصاحبه نیز دو ماه پس از مرگ کوبریک است. در قسمتهایی که بعدا از ویدئو حذفشدهاند هم، مصاحبهکننده گاهی مخاطب خود را «تام» خطاب میکند. همهی این موارد، شواهدی هستند بر جعلی بودن این مصاحبه. اگر علاقهمندید تا در رابطه با این مصاحبهی جعلی اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه میکنیم این مقالهرا مطالعه کنید.
چرا پس از پایان پروژهی آپولو، شاهد بازگشت انسانها به ماه نبودیم؟
پروژهی آپولو در زمانی کلید خورد که با وجود موفقیت شوروی در ارسال اولین ماهواره و اولین انسان بهفضا، آمریکاییها بهعنوان بازندهی رقابت فضایی دیده میشدند. در این وضعیت، تنها فرود روی ماه بود که میتوانست برتری ایالاتمتحده بر رقیب شرقیاش را به اثبات برساند.
در تلاش برای اثبات برتری خود بر روسها، آمریکاییها در سال ۱۹۶۵ بالغ بر ۴ درصد از بودجهی فدرال را به ناسا اختصاص دادند؛ این درحالی است که امروزه سهم ناسا از این بودجه در حدود نیم درصد است. علاوهبراین، در آن زمان رقابت بزرگی میان پیمانکاران وجود داشت، پیمانکاران متعددی همچون North American، و داگلاس که هرکدام تلاش میکردند سهمی از برنامهی آپولو را بهدست آورند.
امروزه بسیاری از این شرکتها به تصاحب غولهای بزرگتری مانند بوئینگ درآمدهاند. شرکتهایی مانند بوئینگ که اکنون به پیمانکاران سنتی ناسا تبدیلشدهاند، ترجیح میدهند تا بهجای توسعهی فناوریهای جدید در بازهای کوتاه، فناوریهای امتحانشدهی گذشته را در فضاپیماها و راکتهای جدید بهکارگیرند. برای مثال، میتوان به بهکارگیری مجدد اجزای شاتل فضایی در پروژهی اسپیس لانچ سیستم (SLS) اشاره کرد. بهعبارت دیگر، کاهش انگیزهی سیاسی، محدودیتهای بودجهای و تغییر در روش شرکتها برای فائق آمدن بر چالشهای فنی، سه عاملی هستند که باعث شدهاند پس از پروژهی آپولو، فعالیتهای فضانوردان تنها به مدار زمین محدود باشد.
تصویری هنری از مدارگرد قمری گیتوی (LOP-G)
در نهایت، باید گفت که سازمانهای فضایی دولتی نظیر ناسا و همچنین شرکتهای خصوصی، در حال حاضر نهتنها به بازگشت به ماه فکر میکنند؛ بلکه برای رسیدن انسانها به سیارهی سرخ هم برنامهریزی کردهاند. اسپیس لانچ سیستم، پلتفرم مدارگرد قمری گیتوی (LOP-G) و برنامهی آرتمیس از جمله اجزای نقشهی انسانها برای بازگشت به ماه و سفر به دیگر مقاصد فضایی هستند.
دیگر مواردی که واقعی بودن فرود روی ماه را تأیید میکنند
شبهات و تئوریهای فوق، از جمله رایجترین مواردی هستند که توسط تئوریپردازان توطئه مطرح میشوند. برای آشنایی با دیگر شبهات مطرح شده و پاسخهای مربوطه، میتوانید به این مقاله در دانشنامهی ویکیپدیا رجوع کنید. علاوه بر پاسخ به شبهات فوق، چندین مورد نیز وجود دارند که باعث میشوند نتوانیم واقعی بودن این دستاورد بشری را انکار کنیم. در ادامه، نگاهی داریم به این موارد.
سنگهای آوردهشده از سطح ماه
اولین مورد، سنگهایی هستند که از سطح ماه به زمین آوردهشدهاند. حدود ۳۸۰ کیلوگرم سنگ که در جریان ۶ مأموریت آپولو به زمین آوردهشدند میتوانند واقعیت فرود روی ماه را اثبات کنند. این سنگها توسط دانشمندان مورد آزمایش قرار گرفتهاند و تفاوت آنها با سنگهای موجود در زمین اثباتشده است. پروفسور تروور آیرلند، از دانشگاه ملی استرالیا در این رابطه میگوید:
هرگونه تلاش برای بازسازی این سنگها در آزمایشگاه، نتیجهای جز یک شکست بزرگ بههمراه نخواهد داشت و احتمالا هزینهی انجام این کار، از هزینهی صرفشده توسط ناسا برای رفتن به ماه و بازگشت به زمین بیشتر خواهدبود.
برای آشنایی بیشتر با این سنگها میتوانید این مقاله را در وبسایت دانشگاه ملی استرالیا مطالعه کنید.
آینههای فاصلهیاب
مورد دیگر، آینههای خاصی هستند که برای تعیین فاصلهی دقیق زمین تا ماه روی سطح آن بهجای گذاشتهشدهاند. با تابش لیزر بهسمت این آینهها (که Retroreflector نامیده میشوند) و اندازهگیری زمان حرکت نور، میتوان فاصلهی میان زمین تا ماه را اندازهگیری کرد.
جالب این است که این آینهها هنوز هم توسط پژوهشگران مورد استفاده قرار میگیرند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این آزمایشها، میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
گستردگی پروژهی آپولو
نکتهی بعدی، تعداد افراد و پیمانکارانی است که در پروژهی آپولو حضور داشتند. اگر این پروژه بسیار محدودتر بود، میشد قبول کرد که تنها یک نمایش قدرت سیاسی باشد؛ اما در اوج این پروژه، ۴۰۰ هزار نفر در آن نقش داستند و ۲۰ هزار شرکت صنعتی و دانشگاه نیز با ناسا همکاری میکردند. در چنین مقیاسی، احتمالا ایجاد یک پروژهی دروغین و جلوگیری از نشر حقایق به رسانهها، از رسیدن به ماه هم سختتر خواهد بود.
پذیرش فرود روی ماه توسط شوروی
در نهایت باید این مسئله را بهیاد آورد که اگر پروژهی آپولو تنها یک دروغ بود، تنها رقیب آمریکا در مسابقهی فضایی، یعنی اتحاد شوروی بیش از هرکس تلاش میکرد تا این دروغ را برملا کند. با این حال، چنین چیزی اتفاق نیفتاد. حتی نشریهی رسمی حزب کمونیست موسوم به پراودا (حقیقت)، مطلب کوتاهی را در رابطه با این دستاورد آمریکاییها منتشر کرد.
الکسی لئونوف
کیهاننورد سرشناس روس، الکسی لئونوف، که افتخار انجام اولین پیادهروی فضایی را در کارنامهی خود دارد در این رابطه میگوید:
ما در پایگاه نظامی شمارهی ۳۲۱۰۳ بودیم. بهخدا سوگند میخورم که آنجا نشستهبودیم برای آنها آرزوی موفقیت میکردیم. امیدوار بودیم که موفق شوند. ما میخواستیم که این کار (فرود روی ماه) انجام شود.
برای آشنایی بیشتر با دیدگاه روسها دربارهی برنامهی آپولو، میتوانید این مصاحبهی نشریهی Scientific American با سرگئی خروشچف، فرزند نیکیتا خروشچف، رهبر سابق شوروی را مطالعه کنید. علاوه بر این، خواندن نظرات الکسی لئونوف در رابطه با انکار کنندگان فرود روی ماه هم خالی از لطف نیست.
سخن آخر
پرسشگری یکی از ویژگیهای ذاتی بشر است، خصیصهای که باعث پیشرفت ما در عرصههای علمی و اجتماعی میشود. با این حال، اصرار بر دروغ بودن فرود روی ماه، با وجود پاسخهای دادهشده به شبهات مختلف، بیشتر به لجاجتی بیهوده شبیه است تا پرسشگری منطقی. براساس نتایج پژوهش انجامشده توسط دانشمندان آلمانی در دانشگاه یوهان گوتنبرگ، اعتقاد به تئوریهای توطئه، صرفا بهخاطر ذات پرسشگری انسانها نیست؛ بلکه برخی از افراد، برای خاص بودن و تمایز داشتن از دیگران، چنین تئوریهایی را میپذیرند و از آنها دفاع میکنند.
در برههای از زمان که با وجود پیشرفتهای شگرف علمی، هنوز هم عدهای به «نظریهی زمینتخت» اعتقاد دارند و حتی برچسب «دانشمند» را برای خود برمیگزینند، تعجبی نیست که عدهای هم در مقابل پاسخهای علمی در رابطه با فرود روی ماه مقاومت میکنند.
بهگزارش واشنگتن پست، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) گوگل را به پرداخت جریمهای چندمیلیون دلاری محکوم کرد. جریمهی ذکرشده در پی ناتوانی یوتیوب در محافظت از کودکانی وضع شده است که از این سرویس استفاده میکنند. FTC پیشتر تحقیقاتی روی این پلتفرم بهاشتراکگذاری ویدئو آغاز کرده بود تا بررسی کند آیا یوتیوب، قوانین فدرال مربوط به امنیت اطلاعاتی کودکان را با جمعآوری اطلاعات کودکان زیر ۱۳ سال نقض میکند یا خیر. در انتهای تحقیقات مشخص شد که گوگل و یوتیوب تا حد زیادی در محافظت از اطلاعات کودکان موفق عمل نکرده و برخلاف قوانین، اطلاعات کودکان را جمعآوری میکردهاند؛ اقدامی که قانون محافظت از حریم خصوصی کودکان در اینترنت (COPPA) را نقض میکند.
مقالهی مرتبط:
براساس گزارشهای پیشین، FTC طی این سالها شکایتهای بسیاری در ارتباط با نقض حریم خصوصی کودکان توسط یوتیوب دریافت کرده بود. قوانین COPPA، شرکتها را از جمعآوری اطلاعات کاربران زیر ۱۳ سال و نمایش تبلیغات شخصیسازیشده به آنان منع میکند. FTC قصد دارد تا نحوهی اجرای COPPA را بازبینی کند تا از کودکانی که امروزه از سرویس اینترنت استفاده میکنند، بهتر محافظت کند؛ چراکه تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان به برخی وبسایتها و بازیهای ویدیویی دسترسی دارند که برای آنها ساخته نشده است.
از آنجایی که منابع واشنگتن پست صلاحیت صحبتکردن دربارهی این موضوع را ندارند، مقدار دقیق جریمه و شرایط پرداخت هنوز مشخص نیست. البته جریمهی چند میلیون دلاری برای غولی مانند گوگل همانند پول خرد است و طبق گزارشهای رسیده، مقامات FTC دربارهی این توافق اتفاقنظر نداشتند. براساس این گزارشها سه عضو جمهوریخواه سازمان موافق و دو عضو دموکرات آن مخالف توافق صورتگرفته بودند.
تصمیم این سازمان میتواند کل دنیای تکنولوژی را تحتتأثیر قرار دهد. همانطور که خبر اشاره میکند، مشکلاتی که وکلای حریم خصوصی بر گوگل وارد دانستند، به بسیاری از شرکتهای دیگر صنعت تکنولوژی و بازیسازی هم وارد است.
همراه اول در آخرین روز نمایشگاه الکامپ ۲۵ با مشارکت استراتژیک شرکت هوشمند اول بهشتی «هاب»، پلتفرم هوش مصنوعی CICAP را با تمرکز بر تحلیل هوشمند محتوا معرفی کرد. این پلتفرم در اختیار استارتاپها و تیمهای نوآور قرار خواهد گرفت.
پلتفرم CICAP وظیفهی استخراج اطلاعات و برچسبگذاری معنادار را برعهده دارد و میتوان از آن برای یافتن کلیدواژه در فایلهای صوتی، فریمهای مشخصی ویدئو یا پیشپردازش متون استفاده کرد.
همانطور که پیشتر اشاره شد، پلتفرم CICAP با مشارکت شتابدهندهی «هاب» توسعه یافته است و از این رو پلتفرم یادشده بهصورت رایگان یا با شرایط ویژه در اختیار تیمهای تحت پوشش هاب قرار خواهد گرفت.
براساس گفتهی معاون نوآوری و توسعهی کسبوکار در هاب، این شتابدهنده در سال ۱۳۹۵ با همکاری همراه اول و دانشگاه شهید بهشتی با هدف کمک به رشد ایدههای نوآورانهی دیجیتالی آغاز به کار کرده است و اکنون وظیفهی تسهیل دسترسی به امکانات مالی، فناوریهای پایه و ایدههای نوین تجاری به کسبوکارهای نوپا را برعهده دارد.
همراه اول در الکامپ سال گذشته برنامهای موسوم به «رؤیای تحقق دیجیتال» را رونمایی کرد؛ برنامهای پنج ساله که بهموجب آن همراه اول سعی دارد تا به شرکت تلکام برتر منطقه در حوزهی دیجیتال بدل شود. برنامهی یادشده سه دسته را، شامل حوزهی اصلی کسبوکار همراه اول (بهعنوان شرکت مخابراتی)، حوزهی دوم کسبوکارهای نزدیک به حوزهی اصلی فعالیت همراه اول و دستهی سوم حوزههای جدید و خارج از دامنهی فعالیتی همراه اول در برمیگیرد. حرکت اول مبتنی بر دستهی سوم و سرمایهگذاری در استارتاپهای دیجیتال خواهد بود.
بهموجب برنامهی حرکت اول، اپراتور نخست کشورمان در حوزههایی همچون آموزش، سلامت، حملونقل و گردشگری، تجارت الکترونیک، فینتک، رسانهها و سایر استارتاپهای فعال در حوزهی تلکام سرمایهگذاری خواهد کرد. بهگفتهی دکتر نجفی، مدیر واحد حرکت اول، طی این برنامه روی استارتاپهایی سرمایهگذاری خواهد شد که در اصطلاح، در مرحلهی Bid Stage قرار دارند و محصول آمادهای داشته باشند. نجفی وجه تمایز حرکت اول با سایر VCـها (شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر) را در حجم سرمایهگذاری میداند. او میگوید حداقل میزان سرمایهگذاری حرکت اول، بین ۳ تا ۴ میلیارد تومان خواهد بود.
برای آنکه با جزئیات برنامهی حرکت اول آشنا شوید، در ادامه از شما دعوت میکنیم تا مصاحبهی زومیت با دکتر نجفی، مدیر پروژهی حرکت اول را تماشا کنید:
گروه خودروسازی هیوندای کره جنوبی ادعا میکند که موفقیت بزرگی در ساخت سیستم انتقال قدرت خودروی هیبریدی به دست آورده است. هیوندای برای اولینبار در جهان، فناوری پیشرفتهای برای افزایش کارایی تعویض دنده در سیستم انتقال قدرت خودروهای هیبریدی معرفی کرد.
فناوری جدید اختصاصی هیوندای که هماکنون برای تولید انبوه آماده شده است، سیستم کنترل تعویض دنده فعال (ASC) نامیده میشود و هیوندای ادعا میکند که زمان تعویض دنده را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد در حالی که بهطور همزمان باعث افزایش لذت رانندگی و بهبود وضعیت مصرف سوخت میشود.
فناوری ASC در هر ثانیه ۵۰۰ بار تعویض دنده را پایش کرده و بهطور دقیق سرعت چرخش جعبهدنده را تنظیم میکند تا تعویض دنده سریعتر انجام شود. سیستم کنترل تعویض دنده فعال هیوندای به موتور برقی خودروی هیبرید اجازه میدهد تا با اعمال تنظیم نرمافزاری جدیدی به واحد کنترل هیبرید (HCU)، کنترل حرکت مکانیزم تعویض دنده را نیز به دست بگیرد تا زمان تعویض کاهش یابد. معمولاً در خودروهای هیبرید که مبدل گشتاور (تورک کانورتور) ندارند، سرعت تعویض دنده بسیار کم است؛ اما هیوندای با استفاده از فناوری جدید خود، این مشکل را تا حد زیادی مرتفع میکند.
با هماهنگ کردن سرعت چرخش پیشرانه و جعبهدنده، زمان تعویض دنده با ۳۰ درصد کاهش از ۵۰۰ میلیثانیه به ۳۵۰ میلیثانیه میرسد. گفته میشود فناوری ASC هیوندای با وجود تعویض دندهی سریعتر بسیار نرمتر عمل میکند. اولین خودروی مجهز به فناوری کنترل تعویض دنده فعال، هیوندای سوناتا هیبرید خواهد بود و این فناوری در آینده برای سایر مدلهای هیبریدی هیوندای، کیا و جنسیس مورد استفاده قرار میگیرد.
کیونگ جون چانگ، مدیر واحد کنترل سیستم محرکه هیوندای در این زمینه گفت:
توسعهی اولین تکنولوژی ASC در جهان، نوآوری درخورتوجهی است که کنترل دقیقی بر جعبهدنده خودکار در اختیار قرار میدهد. چنین فناوری نهتنها موجب صرفهجویی در مصرف سوخت میشود، بلکه تجربهی سرگرمکنندهای از رانندگی برای مشتریان ما فراهم خواهد کرد.
هیوندای ادعا میکند که فناوری جدید با به حداقل رساندن اصطکاک در زمان تعویض دنده، دوام جعبهدنده را نیز افزایش میدهد.
با نزدیکتر شدن زمان رونمایی از گلکسی نوت 10 و آمادگیسامسونگ برای عرضهی دوبارهی گلکسی فولد، بهنظر میرسد ماه اوت سال جاری برای کهکشانیها ماهی پرمشغله باشد.
طبق گفتهی کارشناسان و منابع داخلی سامسونگ که نامشان فاش نشده، غول فناوری کرهای طراحی لولا و صفحهی نمایش گلکسی فولد را ارتقا و آزمایشهای مربوطبه آن را انجام داده است. از قرار معلوم این دستگاه تمامی آزمایشها را با موفقیت پشت سر گذاشته و تنها انجام مراحل پایانی جهت رونمایی از این گوشی، باقی مانده است.
باتوجهبه مشکلاتی که در ساختار این گوشی تاشدنی در زمان عرضهی اولیه وجود داشت، گزارشهای متعددی از شکستن صفحهی نمایش و خرابیهای مکرر آن منتشر شد که باعث چندین بار بهتعویق افتادن عرضهی آن شد.
اگرچه رونمایی از گلکسی فولد در ماه ژوئیه بعید بهنظر میرسد، اما براساس شایعات جدید، تمامی شرایط جهت عرضهی آن در ماه اوت و به احتمال زیاد، پس از مراسم رونمایی از گلکسی نوت 10 در روز هفتم این ماه، مهیا باشد. در هر صورت، احتمال معرفی همزمان این دو دستگاه توسط سامسونگ در یک روز بسیار ضعیف است.
چند ماه پیش بود که شایعاتی با محوریت تولید یک گوشی تمامصفحهی بدون دکمه توسط سامسونگ، فضای مجازی را در نوردید. شایعات میگفتند که کرهایها قصد دارند به مناسبت ۱۰ سالگی گوشیهای خانوادهی گلکسی اس (Galaxy S) یک گوشی ویژه تولید کنند؛ موبایلی که بتواند مرزهای نوآوری را در دنیای گوشیهای هوشمند جابهجا کند. این شایعات مدعی بودند که گوشی نامبرده نهتنها تمامصفحه است، بلکه هیچگونه دکمهای هم ندارد و بهجای آن از برخی ژستهای فشاری ویژه پشتیبانی میکند.
در این بین ساعاتی پیش صفحهی توییتر آیس یونیورس که از صفحات توییتری شناختهشده برای افشای اطلاعات داخلی شرکت سامسونگ بهشمار میآید، رندر زیر را منتشر کرد تا به ما نشان دهد این دستگاه در صورت عرضه میتوانست چه شکل و شمایلی داشته باشد. در سمت چپ تصویر، گوشی موردانتظار گلکسی نوت ۱۰ را میبینید و در سمت راست تصویر هم گوشی بدون دکمهی مرموز سامسونگ قابلرؤیت است؛ دستگاهی که آیس یونیورس از آن با نام «پروژهی R6» یاد میکند. ظاهرا تولید پروژهی آر ۶ بنا به دلایلی لغو شده است.
سمت راست: گوشی بدون دکمهی سامسونگ | سمت راست: گلکسی نوت ۱۰ (منبع: آیس یونیورس)
آیس یونیورس به نقل از برخی منابع داخلی سامسونگ، میگوید این گوشی قرار بوده تحت برند گلکسی A عرضه شود؛ از طرفی گوشی بدون دکمهی سامسونگ قرار بوده از تراشهی پرچمدار اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام برای پردازش وظایف بهره بگیرد.
ظاهرا سامسونگ بهدنبال تحریمهای آمریکا علیه هواوی، تصمیم گرفت حداقل فعلا تولید این دستگاه را بهحالت تعلیق در بیاورد؛ چرا که کرهایها مدعی هستند تحریمهای اخیر باعث میشوند هواوی دیگر در آمریکا یک رقیب قدر برای سامسونگ نباشد.
گرچه مشکلات هواوی با آمریکا تا حد درخورتوجهی رفع شدهاند، اما ظاهرا سامسونگ فرایند تولید گوشیاش را مجددا آغاز نکرده است. انتظار میرود هواوی در گوشی موردانتظار هواوی میت ۳۰ پرو از طراحی مشابهی با حاشیهی بسیار کم در اطراف نمایشگر استفاده کند.
عدهی درخورتوجهی از کاربران معتقد هستند یک طراحی بدون دکمه و بدون حاشیه، میتواند استفاده کردن از گوشی را به کار سختی تبدیل کند و همچنین احتمال شکسته شدن نمایشگر را بالا ببرد؛ از همین رو علاقهی چندانی به آن ندارند. نظر شما کاربران زومیت چیست؟ شما به چنین طراحیهایی علاقهمند هستید؟
قیمت بهروز، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانهی انواع گوشی سامسونگ نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسهی مشخصات فنی انواع گوشیهای سری S، J، M و A سامسونگ و گالری تصاویر رسمی این محصولات همگی در بخش محصولات در دسترس شما خواهد بود.
گوگل ساعاتی پیش جزئيات جدیدی را در ارتباط با سرویس گیمینگ پرسروصدای مبتنی بر فضای ابری خود با رسانهها بهاشتراک گذاشت. گوگل با شرکت در یک جلسهی پرسش و پاسخ در انجمن بزرگ ردیت به سوالات کاربرانی که به تهیهی استیدیا اقدام کرده بودند و همچنین کسانی که نیاز به توضیحات بیشتری در مورد این سرویس داشتند، پاسخ داد.
در جریان پرسش و پاسخ یادشده، اندری دورونیچف، مدیرمحصول استادیا، سخنان جالبی در مورد این سرویس بیان کرد:
آرزویم این است که بشود استادیا را روی تمامی دستگاههای بازار تجربه کرد. در آغاز، کارمان را با دستگاههایی شروع میکنیم که بهخوبی از آنها شناخت داریم تا مطمئن شویم تجربهی استادیا برای کاربران یک تجربهی عالی باشد. بههمین علت مرورگر کروم، دانگل کرومکست و گوشی پیکسل، دستگاههای مقصد ما در آغاز کار هستند. وقتی که بتوانیم استیدیا را در بین کاربران جا بیاندازیم و آن را آمادهی گستردهتر شدن کنیم، این سرویس را روی دستگاههای بیشتری در دسترس قرار خواهیم داد؛ در آن هنگام نیز کارمان را با محبوبترین دستگاههای بازار شروع خواهیم کرد.
مقالههای مرتبط:
در واقع گوگل بهدفعات اعلام کرده است که بهدلیل تضمین یک تجربهی بینقص از استیدیا، قصد دارد فعلا آن را تنها برای دستگاهها و مرورگر خودش در دسترس قرار دهد. دلیل هم واضح است؛ گوگل بهخوبی از محصولاتش شناخت دارد و زیر و بم آنها را میشناسد، از اینرو میتواند استادیا را بهبهترین شکل ممکن روی آنها بهینهسازی کند.
زمانیکه گوگل بتواند این هدف را عملی کند و استادیا را به شکل بینقصی روی پیکسل، کرومکست و کروم اجرا کند، میتواند تمرکزش را روی دستگاههای متفرقه هم بگذارد و استادیا را برای کاربران بیشتری در سراسر دنیا منتشر کند. گفتنی است گوشیهای پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس الکه متعلق به خود گوگل هستند، تاییدیههای لازم برای اجرای استادیا را نگرفتهاند؛ این یعنی عدم عرضهی اولیهی استادیا برای دستگاههای غیر گوگلی، به دلیل تعصب این شرکت روی دستگاههای خودش نیست. بلکه تنها هدف گوگل این است که بتواند تجربهی بینقصی از استادیا را تحویل کاربرانش دهد.
مدیرمحصول گوگل در جریان پرسش و پاسخ ردیت، جزئيات دیگری را نیز از استادیا منتشر کرد که در ادامه میتوانید آنها را مطالعه کنید:
-
واضح بگوییم که استیدیا پرو (سرویس اشتراکی استادیا) برخلاف ادعای برخی از افراد، قرار نیست بهمثابه نتفلیکس در دنیای بازیها باشد. مقایسهی استادیا با سرویسهایی نظیر ایکسباکس لایو گُلد (Xbox Live Gold) و پلیاستیشن پلاس (Playstation Plus) کار معقولتری است. کاربران نسخهی پرو سرویس استیدیا امکان استریم با کیفیت 4K HDR، پخش صدای 5.1، تخفیفهای اختصاصی برای خرید بازیها و دسترسی به فهرستی از بازیهای رایگان را پیدا خواهند کرد.
-
بخش دستاوردها (اچیومنت)... بهعنوان یک گیمر کهنهکار عاشق اچیومنتها هستم! البته که ما نیز در استادیا چیزی مشابه سرویسهای دیگر خواهیم داشت. البته بخش اچیومنتهای استیدیا قرار نیست همزمان با آغازبهکار این سرویس فعال باشد، اما مدتی بعد در دسترس قرار خواهد گرفت.
-
شما فرصت دیدن رابط کاربری استادیا را در ماه نوامبر (آبان - آذر ۱۳۹۸) یعنی همان زمانیکه این سرویس کارش را آغاز میکند، پیدا خواهید کرد. فعلا از شما میخواهم که به حرفهایم اعتماد کنید، رابط کاربری استادیا ظاهر خوبی دارد. ما تیم UX فوقالعادهای داریم و برای طراحی رابط کاربری، تمام عشقمان را به کار میگیریم.
-
کاربران سرویس غیراشتراکی استادیا امکان دسترسی به هیچگونه بازی رایگانی را پیدا نخواهند کرد. با این حال فراموش نکنید که نسخهی پایهی استادیا (که از آن با نام استادیا بیس یا Stadia Base یاد میشود) امکان دسترسی رایگان شما به یک سرویس گیمینگ بسیار مدرن را فراهم خواهد کرد. در این نسخه از استادیا میتوانید بازیهایی را که میخواهید، به دلخواه خریداری کنید.
-
بههنگام آغاز به کار، استیدیا به تمامی عملکردهای اصلیاش مجهز خواهد بود. از همان آغاز امکان تجربهی بازیها در دستگاههای مختلف وجود خواهد داشت، کاربران مجبور به صبر کردن برای دانلود بازیها و نصب بستههای الحاقی نخواهند بود، شبکههای اجتماعی استیدیا فعال خواهند شد، فروشگاه آن بهخوبی کار خواهد کرد و... . البته که استیدیا در همان آغاز قرار نیست تمامی ویژگیهایی را که هنگام معرفی این سرویس برشمردیم داشته باشد. اما فراموش نکنیم که زیباییِ یک پلتفرم مبتنی بر فضای ابری، همین است؛ چنین سرویسی بهطور مداوم در حال بهبودیافتن است!
اپراتورها بهواسطهی ماهیت خدماتی که ارائه میدهند، همواره در نمایشگاه الکامپ با استقبال پرشور کاربران و بازدیدکنندگان مواجه میشوند. بدین ترتیب همراه اول که براساس گزارش سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، بزرگترین اپراتور موبایل کشور بهحساب میآید، طی سالهای گذشته حضور گستردهای در نمایشگاه الکامپ داشته است و دورهی بیستوپنجم نیز از این قاعده مستثنی نیست. اپراتور موبایل نخست کشور در الکامپ ۲۵ در سه غرفهی بزرگ حاضر بود که یکی از آنها به نمایش تازهها و نوآوریهای همراه اول اختصاص داشت.
شارژ خودکار، نام سرویس جدید همراه اول است و همانطور که از نامش برمیآید، بهموجب آن، در زمان اتمام اعتبار سیمکارت، بهصورت خودکار هزینهی شارژ از حساب بانکی کاربر کم شده و بر اعتبار سیمکارت اضافه میشود؛ البته کاربر میتواند محدودیتی را نیز برای حداکثر مبلغ قابل کسر از حسابش تعیین کند. بدین ترتیب سیمکارت کاربر تحت هیچ شرایطی بدون اعتبار باقی نخواهد ماند. همراه اول فروشگاه اینترنتی جدیدی را نیز راهاندازی کرده است که در آن بهفروش سیمکارت، مودم، شارژ، بستهی اینترنتی و همچنین فروش سیمکارت با شمارهی مناسب روز تولد میپردازد.
هاب نام یکی دیگر از تازههای همراه اول است که از ۲.۵ سال پیش راهاندازی شده و قرار است مرکز نوآوری همراه باشد. همراه اول با همکاری دانشگاه شهید بهشتی بهموجب هاب سعی دارد تا در استارتاپهای آیندهدار کشور سرمایهگذاری کند.
شما میتوانید در ویدیوی زیر، گزارش کامل زومیت از غرفهی تازههای همراه اول را تماشا کنید:
اواسط تیرماه، رندر جدیدی از گوگل پیکسل ۴ ایکس ال بهاشتراک گذاشته شد. آخرین اخبار حاکی از انتشار رندرهای جدیدی از گوشی هوشمند گوگل پیکسل ۴ است که ابعادی کوچکتر از گوگل پیکسل ۴ ایکس ال دارد.
رندرهای بهاشتراک گذاشتهشده از سوی @OnLeaks تفاوت ابعاد دو گوشی هوشمند گوگل پیکسل ۴ و گوگل پیکسل ۴ ایکس ال را نشان میدهد. البته تمرکز اصلی رندرهای منتشرشده به گوشی هوشمند گوگل پیکسل ۴ معمولی مربوط میشود.
مقالههای مرتبط:
همانطور که در تصاویر نشان داده شده است، تفاوت چندانی بین طراحی دو دستگاه وجود ندارد. گوشی هوشمند گوگل پیکسل ۴ وانیلی، نسخهی کوچکتر گوگل پیکسل ۴ ایکس ال است. در هر دو دستگاه خبری از بریدگی بالای نمایشگر یا روزنهی دوربین سلفی وجود ندارد. رندرهای منتشرشده براساس شایعههایی که در مورد این دو گوشی هوشمند بهاشتراک گذاشته شده، طراحی شدهاند و هنوز برخی مشخصات دستگاهها از جمله موقعیت قرارگیری اسپیکر استریو نامشخص است.
Ice Universe در کنار رندرها، دو تصویر مربوط به محافظ نمایشگر گوشیهای هوشمند گوگل پیکسل ۴ و گوگل پیکسل ۴ ایکس ال بهاشتراک گذاشته که دارای سه بریدگی مربوط به دوربین است و انتظار میرود دو بریدگی مربوط به دوربین معمولی و بریدگی سوم مربوط به حسگر تشخیص چهره پیشرفته باشد. باتوجه به تصویر، بریدگی در سمت راست بالای محافظ نمایشگر دیده میشود که مشخص نیست به چه منظور طراحی شده است. بریدگی وسط محافظ نمایشگر نیز به بلندگوی دستگاه مربوط میشود.
انتظار میرود گوگل پیکسل ۴ با نمایشگر ۵.۶ اینچی (۱۴۷ در ۶۸.۹ در ۸.۲ میلیمتر، قسمت دوربین پشتی ۹.۳ میلیمتر) به بازار عرضه شود. گوشیهای جدید گوگل نیز از حاشیهی بزرگی برخودار خواهند بود. گوشیهای هوشمند جدید گوگل بدون جک هدفون ۳.۵ میلیمتری معرفی خواهند شد و باتوجه به طراحی عمودی سنسورهای دوربین، بهنظر میرسد باید منتظر دستگاهی با شناسهی فیس آیدی باشیم.
پیشتر شایعه شده بود که گوگل قصد دارد درنهایت پروژهی سولی را به بخش سختافزار خود اضافه کند. اواخر اسفندماه گفته شد که پروژه Soli گوگل بخشی از آینده اینترنت اشیاء است. این پروژهی مبتنی بر رادار، میتواند حرکات و ژستهای دست را ردیابی کند. گوگل، نخستین بار این پروژه را در کنفرانس گوگل I/O منتشر کرد و اکنون منتظر اخبار جدیدی در مورد این پروژهی گوگل هستیم.
جگوار لندرور قصد دارد با شرکت BASF برای پروژه تحقیقاتی آزمایشی به نام کِمسایکلینگ (ChemCycling) همکاری کند که هدف آن مبارزه با چالش زبالههای پلاستیکی است. پروژه کِمسایکلینگ بهدنبال شیوههایی برای جمعآوری زبالههای پلاستیکی خانگی است که برای دفن یا سوزاندن در مجتمعهای دفن زباله در نظر گرفته شدهاند. همچنین این پروژه بهدنبال روشهایی خواهد بود که زبالهها را میتواند به مواد جدید و باکیفیت تبدیل کند؛ موادی که بتوانند در خودروهای آیندهی جگوار و لندرور مورد استفاده قرار گیرند.
در این طرح ابتدا زبالهها با استفاده از فرایند ترموشیمیایی به روغن پیلوریز تبدیل میشوند. سپس این مواد بهعنوان جایگزینی برای منابع سوخت فسیلی وارد زنجیره تولید BASF خواهند شد و در نهایت به درجهی بالایی از کیفیت میرسند که بتوانند بار دیگر کیفیت و کارایی به اندازه پلاستیک خام داشته باشند.
میتوان موارد را نرم و رنگآمیزی کرد تا برای طراحی نسل بعدی داشبورد و سطوح بیرونی خودروها ایدهآل شوند. هماکنون جگوار لندرور و BASF بهطور آزمایشی این مواد را در نمونه اولیه جگوار I-PACE ارائه میدهند تا مطمئن شوند که آیا الزامات ایمنی مشابه با مدل تولیدی و استاندارد خودرو را برآورده میکند یا نه.
مقالههای مرتبط:
کریس براون، مدیر ارشد جگوار لندرور در این زمینه گفت:
پلاستیک برای تولید خودرو حیاتی به شمار میرود و کارایی آن اثبات شده است. با این حال زبالههای پلاستیکی یکی از چالشهای بزرگ جهانی هستند. حل این مسئله به نوآوری و تفکر مشترک بین قانونگذاران، تولیدکنندگان و تأمینکنندگان نیاز دارد. ما در جگوار لندرور استفاده از مواد بازیافتی را در محصولات خود افزایش میدهیم؛ پلاستیکهای یکبارمصرف را در عملیات حذف میکنیم و میزان زبالههای اضافی در چرخهی عمر محصول را کاهش میدهیم. همکاری با BASF دقیقاً یکی از راههایی است که ما تعهد خود را در عمل کردن به اقتصاد چرخشی نشان میدهیم.
برنامهی آزمایشی کِمسایکلینگ، آخرین نمونه از تعهد جگوار لندرور برای رسیدگی به چالش پلاستیکهای زباله است. خودروساز انگلیسی هماکنون با شرکت Kvadrat در زمینهی تولید متریال صندلی با ترکیبی از الیاف نخ پشمی و استفاده از ۵۳ بطری پلاستیکی بازیافتی همکاری میکند.
در حاشیهی بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ مدیرعامل فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در نشستی خبری شرکت کرد و خبر از آخرین برنامههای شهرداری در راستای تحقق شهر هوشمند داد. محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره همپذیرندگی پرداخت الکترونیکی کرایه تاکسی گفت:
معتقدیم نباید بین کسب پذیرنده و تاکسی رقابت باشد و از این رو بارکد واحد تا پاییز امسال اجرایی خواهد شد. نگاه تهران هوشمند یکپارچگی و نگاه رو به جلو به سوی هوشمندی از طریق کسب نوآوری و مشارکت است.
فرجود درباره درباره چگونگی ورود فاوا به مسئله همپذیرندگی پرداخت الکترونیکی کرایه تاکسی و مسئله کیف پول خرد شهری گفت:
ما معتقدیم بارکد واحد باید وجود داشته باشد و رقابت در کسب پذیرنده و تاکسی نباشد و ما میخواهیم با کمک بخش خصوصی و تاکسیرانی این کار را انجام دهیم.
وی تأکید کرد:
همپذیرندگی طرح موقت است و قرار است بارکد واحدی برای انجام الکترونیکی امور شهروندی بهعنوان کیف پول خرد شهری تهیه شود و با استفاده از یک سیستم مدیریت و پشتیبانی، پرداختهای خرد شهری از طریق این بارکد واحد انجام شود.
به گفته دکتر فرجود، این پروژه تا پاییز امسال اجرایی خواهد شد.
سامانتل، یکی از غرفهداران امسال الکامپ، یکی از زیرمجموعههای گروه مالی سامان است. سامانتل مدعی است رندترین شماره های موبایل کشور و منطقه را ارائه میکند و کاربران میتوانند با استفاده از سیمکارتهای اعتباری یا دائمی به دکلهای مخابراتی دو اپراتور همراه اول و رایتل متصل شوند و مکالمه کنند.
سامانتل امروز به زومیت گفت که این اپراتور مجازی برنامههای زیادی برای ورود گسترده به حوزهی اینترنت اشیا (IoT) و تامین ارتباط مورد نیاز دستگاههای هوشمند از جمله خودروها، دستگاههای حضور و غیاب و UPS دارد و در همین زمینه با شرکتها و استارتاپهای این حوزه وارد همکاری شده است.
یکی از برنامههای سامانتل در حوزهی IoT، بیمهی پیمایشی خودرو است که با همکاری بانک سامان و استارتاپهای مربوطه صورت میگیرد. دستگاههایی که به واسطهی استارتاپهای مربوطه تامین و در خودرو قرار میگیرند، هر یک دارای آیپی اختصاصی هستند که با کنترل این آیپیها مسافت طیشده مشخص شده و در مواردی در هزینهی بیمهی کاربر صرفهجویی میشود.
بهگفتهی سامانتل، این اپراتور با ارائهی پیششمارههای ۰۹۹۹۹ و ۰۹۹۹۹۹، رندترین شمارههای تلفن در کشور را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین مدیران سامانتل وعدهی همکاری با ایرانسل برای استفاده از دکلهای مخابراتی این اپراتور را دادند تا پوشش کاملی را در اختیار داشته باشند.
در حاشیهی بیستوپنجمین نمایشگاه الکامپ، مدیرعامل فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در نشستی خبری شرکت کرد و خبر از آخرین برنامههای شهرداری در راستای تحقق شهر هوشمند داد. محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران گفت:
مهمترین برنامه شهرداری یکپارچگی دادهها و مهمترین برنامه درون شهرداری یکپارچگی دادهها و اتصال آن در بستر یکپارچگی بوده است.
محمد فرجود در نشست خبری الکامپ بیان کرد:
سازمان فاوا در شهرداری تهران از اوایل سال ۹۷ با عنوان تهران هوشمند و با نگاه حرکت رو به جلو برای هوشمند کردن سطح تهران فعالیت میکند که یکسری نوآوری را مدنظر داشت.
وی افزود:
«در این مسیر، دبیرخانهای تأسیس کردیم که دو دسته را در شهرداری تهران مد نظر قرار دادیم. یکسری پروژهها که شهر هوشمند اداره میکند و بهرهبری حوزههای شهری در شهر تهران را بالا میبرد. همچنین سامانه یکپارچه صورت وضعیت شهرداری هم در حوزههای عمرانی و پسماند شهرداری انجام شد. سامانه یکپارچگی مدیریت ناوگان خودرو، مدیریت آسفالت شهری، مدیریت پسماند و سامانه خدمات شهری را در حوزه شهرداری نیز بهصورت الکترونیکی میکنیم که بهصورت کارتابل واحد وجود دارد. کارتابلی که برای شهروندان و شهرسازی است. همچنین سامانه اطلاعات شهروند (۱۳۷) را یکپارچه میکنیم و در نهایت تمام سامانه معاملاتی و قراردادی، مناقصهها و مزایدهها در شهر تهران، یکپارچه میشود تا شهروندان راحتتر سرویس بگیرند.
بحث انتخابات شورایاری محله الکترونیکی است. از ثبتنام داوطلبان تا بررسی و هیئت نظارت و اجرایی و حتی اطلاعات محلات و اینکه چه کسی کاندیدا میشود، از امروز در این سامانه بارگذاری میشود و در محل انتخابات شعب هم در قالب کارت الکترونیکی ارائه خواهد شد و کاغذی نخواهد بود.
در حوزه اکوسیستم، کارهای ما در تعامل به نوآوری برمیگردد. تاکنون مهمترین کارهایی که انجام دادیم، سه کار بوده است. یک، رویداد تهران نوآوری. دو، مرکز فناوری هوشمند شهری که این مراکز را در نزدیکی دانشگاه صنعتی شریف تأسیس کردیم. سوم هم برنامه تهران هوشمند که مسئلهمحور است و یک سال است با سند و نقشه راه ایجاد کردهایم.
تاکنون ۴۴ آیپیآی شهری را در حوزههای مختلف از جمله حملونقل و اطلاعات اجتماعی راهاندازی کردهایم و در کنار آن تا سال ۱۴۰۰، یکصد پروژه پایلوت شهر هوشمند انجام میشود.»
فرجود در پایان خاطرنشان کرد:
شهرداری تهران در مذاکراتی که انجام داده است، قرار بر این شد که شهر آفتاب سال آینده میزبان نمایشگاه الکامپ میشود. قطعا شهرداری از اینکه از ظرفیت شهر آفتاب استفاده کند، استقبال میکند و پروژه هوشمندسازی شهر آفتاب را از سال ۹۸ آغاز کردهایم.
سرویسهای آنلاین مشاورهی خریدوفروش و رهن و اجارهی ملک در سالهای اخیر بهوفور در میان استارتاپهای ایرانی دیده شدهاند. بسیاری از سرویسها به ارتباط مستقیم مشتریان با صاحبان املاک میپردازند و برخی دیگر پل ارتباطی میان مشتری با آژانسهای مشاورهی املاک هستند. آیهوم از فعالان قدیمی این بازار محسوب میشود و در دستهی دوم قرار میگیرد.
آیهوم، محصول شرکت ملکنمای ایرانیان، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ شروع کرد و از همان ابتدا، ارائهی آگهیهای باکیفیت و قیمت کارشناسی ملک را در دستورکار خود قرار داد. این استارتاپ در همکاری با مشاوران املاک، آگهیهای آژانسها را طبق استانداردهای کیفیِ مشخص وارد سرویس میکند و مشتریان بدون تماس با مالک اصلی با مشاور مرتبط میشوند. چنین رویکردی بسیاری از مشکلات قیمتدهی املاک را حل میکند و آسیبی هم به رونق کسبوکار آژانسهای املاک و کارشناسان این حوزه نمیزند.
ارتباط مستقیم با مشاوران املاک این امکان را به تیم آیهوم میدهد تا قیمتها را بهصورت کارشناسیشده و زیرنظر اتحادیه به مشتریان ارائه کند. بهعلاوه، کیفیت آگهیها نیز بیشتر کنترل و از ارائهی قیمتهای سلیقهای و ایجاد اختلال در بازار پیشگیری میشود. درحالحاضر، آیهوم متمرکز بر شهر تهران فعالیت میکند؛ اما شهرهای بزرگ دیگر همچون مشهد، کرج، کیش و شهرهای شمال کشور نیز بهمرور به سرویس اضافه خواهند شد.
آیهوم تمرکز ویژهای روی کیفیت آگهیهای املاک دارد و آگهیها را براساس همین کیفیت رتبهبندی میکند. درواقع، آنها تلاش میکنند با ارائهی بیشترین جزئیات از املاک، تا حد ممکن مشتری را در مراحل انتخاب ملک از مراجعهی حضوری بینیاز کنند. چنین روندی موجب کاهش اتلاف وقت و هزینهی مشاوران املاک هم میشود. آیهوم برای ارائهی بهتر آگهیهای فروش، بستههای ویژهای به مشاوران املاک هم ارائه میکند که از خدمات آنها میتوان به کارشناسی اختصاصی و تصویربرداری و تور مجازی اشاره کرد.
پنل درآمدی آیهوم بهصورت قرارداد و ارائهی بسته به مشاوران املاک تعریف میشود. درحالحاضر، از میان آگهیهای موجود شهر تهران در آیهوم، ۱۰ هزار آگهی بیشترین استانداردهای کیفی شرکت را دریافت کردهاند و تمامی مشخصات و جزئیات موردنیاز مشتری را ارائه میکنند. در برنامههای توسعهای این استارتاپ، بهروزرسانی پنل مشاوران و افزایش آگهیهای باکیفیت و احتمالا اضافهکردن هوش مصنوعی به فرایند پیشنهاد ملک دیده میشود.
استارتاپهای حاضر در سالن الکام استارز بیستوپنجمین نمایشگاه الکامپ در حوزههای متنوعی فعالیت میکنند که خدمات آنلاین یکی از پرطرفدارترین آنها محسوب میشود. دستهای از خدمات آنلاین به چاپ عکس مرتبط میشود که تعداد زیادی از استارتاپها به آن میپردازند. دراینمیان، استارتاپ اینستاچاپ از قدیمیترین بازیگران این حوزه است که خدمات متنوعی نیز به کاربران ارائه میکند.
در سال ۱۳۹۵، راضیه بیات اینستاچاپ را تأسیس کرد و تمرکز خود را روی خدمات چاپ عکسهای حساب کاربریاینستاگرام گذاشت. کاربران سرویس اولیهی اینستاچاپ با واردکردن شناسهی حساب کاربری اینستاگرام، قابلیت انتخاب و چاپ عکسهای دلخواه خود را دریافت میکردند. امکان متمایز اینستاچاپ در دوران ابتدایی فعالیت، چاپ تصاویر در قالب مربعی و شبیه به قالب اینستاگرام بود که کاربران بسیاری را به سرویس آنها جذب کرد.
سرویسهای آنلاین چاپ عکس در سالهای اخیر با سرعت درخورتوجهی در میان استارتاپهای ایرانی ظاهر میشوند. دراینمیان، اینستاچاپ تلاش میکند با ارائهی خدمات جدید و تنوعدادن به قالبهای چاپی، پیشگامی خود را در بازار حفظ کند.
در پایان مصاحبه، بیات مزیتهای دیگر سرویس اینستاچاپ را تنوع در نحوهی چاپ تصاویر، محصولات خاص،امنیت تصاویر کاربران و پشتیبانی قوی بیان میکند. بهعلاوه، کاربران اینستاچاپ میتوانند محصولات چاپشدهی خود را به دو صورت تحویل در محل یا مراجعهی حضوری به دفتر شرکت دریافت کنند. اینستاچاپ اکنون خدمات خود را در پلتفرمهای وب و اندروید و iOS به کاربران عرضه میکند و نصب فعال این اپلیکیشن حدودا ۲۸ هزار بار بوده است.
در سالهای اخیر، تمایل به تولید و مصرف انواع محتوای صوتی در میان کاربران ایرانی افزایش یافته است. امروزه، تولیدکنندگان متعددی به ساخت پادکست یا ارائهی کتاب صوتی مشغول شدهاند و پلتفرمهای متنوعی هم با تمرکز روی این حوزه فعالیت میکنند. دراینمیان، «شنوتو» از فعالان قدیمی محسوب میشود که روزانه میزبان چندصدهزار کاربر علاقهمند به محتوای صوتی است.
شنوتو پنج سال پیش فعالیت در فضای محتوای صوتی را شروع کرد و اکنون علاوهبر میزبانی و توزیع انواع پادکست و کتاب صوتی، با تولیدکنندگان متعددی هم همکاری میکند. همکاران شنوتو علاوهبر دریافت خدمات میزبانی و توزیع، در ساخت پادکست نیز از این شرکت منابع دریافت میکنند. از موارد همکاری شنوتو با تولیدکنندگان میتوان به دراختیارگذاشتن استودیو، صدابردار، ویرایشگر و گرافیست برای پادکست اشاره کرد.
شنوتو خود را بزرگترین شبکهی پادکستی ایران میداند و با شرکتهای معتبر صنعت پادکست همچون کستباکس هم همکاری میکند. درواقع، شنوتو نمایندهی کستباکس در ایران محسوب میشود و در توسعهی بخشهای فارسی آن اپلیکیشن نیز همکاری کرده است. سخنگوی شنوتو علاوهبر موضوعات مذکور، مزیت سرویس خود را تولیدکنندگی در فضای پادکست ایرانی میداند.
سرویس میزبانی و توزیع محتوای صوتی شنوتو، تابهامروز مدل درآمدی درخورتوجهی نداشته است. در برنامههای جاری توسعهای، سرویسی بهنام «شنوتو پلاس» عرضه خواهد شد که درآمدزایی را برای تولیدکنندگان تسهیل میکند. شنوتو برخی از پادکستهای خاص تولیدی خود و پادکستهایی را که تولیدکنندگان تصمیم به درآمدزایی دارند، در بخش شنوتو پلاس ارائه میکند. بههرحال، با توجه به افزایش علاقهی بدنهی جامعه به پادکست در سالهای اخیر، رشد درآمد و رشد استارتاپهایی مانند شنوتو دورازانتظار نخواهد بود.
امروزه، سرویسهای مبتنیبر مکانیابی در اپلیکیشنها و وبسایتهای متعددی استفاده میشوند و ازجمله خدمات پرکاربرد در میان کاربران هم محسوب میشوند. دراینمیان، سرویسهای بزرگی وجود دارند که خدمات زیرساخت نقشه و مسیریابی را به توسعهدهندهها و استارتاپها ارائه میکنند. مپ محصول هولدینگ استارتاپی سان یکی از این سرویسها است که با تمرکز بر بازار داخلی و استارتاپهای ایرانی مکانمحور فعالیت میکند.
محمد معصومی، مدیر بخش زیرساخت و توسعهی فنی مپ، از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را با محوریت دیجیتالیکردن نقشههای شهر تهران شروع کرد. زمانیکه معصومی وارد همکاری با سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران شد، از دستگاههایی بهنام دیجیتایزر برای تبدیل نقشههای کاغذی به دیجیتال استفاده میکرد. او سالهای بعدی فعالیت خود را به همین حوزهی نقشهی دیجیتال و سرویسهای اینترنت اختصاصی داد و در سال ۱۳۸۳، شرکت «شیوه نرمافزار» را با هدف ارائهی نقشه در پلتفرم دسکتاپ تأسیس کرد. سال ۱۳۹۴، شرکت سان سهام عمدهی شیوه نرمافزار را خرید و سرویس مپ محصول این همکاری بود.
تمرکز اصلی تیم مپ ارائهی API نقشه و مسیریابی به شرکتهای دارای سرویسهای مکانمحور است. درحالحاضر، نزدیک به ۵۰۰ سرویس از API مپ استفاده میکنند و خدمات مخصوص مصرفکنندهی نهایی نیز در وبسایت شرکت و اپلیکیشن اندروید ارائه میشود.
تیم توسعهی مپ نقطهی تمایز خود در مقایسه با تیمهای مشابه را در سرعت و هوشمندی بیان میکند. آنها اعتقاد دارند محتوای داخلی نقشهها نیز از رقبا گستردگی بیشتری دارد. دادهی موجود در نقشههای مپ، هم بهصورت داخلی و هم بهدست کاربران در نقشهها وارد میشود.
مپ علاوهبر شرکتهای داخلی، به کشورهای همسایه همچون عراق و آذربایجان هم خدمترسانی میکند. بهعلاوه، درحالحاضر نزدیک به ۲۰ هزار کاربر از سرویس عمومی این استارتاپ استفاده میکنند. سخنگوی مپ در پایان مصاحبه با اشاره به فعالیت گروههای متنوع در حوزهی نقشه و مسیریابی، همکاری و توسعهی همزمان را کلید رقابت گروههای ایرانی با سرویسهای خارجی همچون گوگلمپ بیان میکند.
بارها از منابع مختلف توصیههایی درباره زندگی سالم و طول عمر بیشتر مطرح شده است چندین روش ساده و آسان است که نشان میدهد چطور باید در بزرگسالی به سلامت خود کمک کنیم را خواهید خواند.
گیاه خواری را فراموش نکنید
مطالعات متعدد نشان میدهد که رژیم غذایی گیاهی به سلامت بدن کمک میکند و مزایای بسیاری برای بدن دارد برای طول عمر بیشتر افراد حتی اگر به طور کامل گیاه خوار نمیشوند بهتر است رژیم غذایی نیمه گیاه خواری را دنبال کنند یعنی در کنار مصرف غذاهای گوشتی مصرف سبزیجات را هم در برنامه غذایی باشد.
رژیم غذایی گیاه خواری شانس ابتلا به پرفشاری خون، دیابت نوع ۲ و التهاب روده را کاهش میدهد.
سبزیجات رنگارنگ مصرف کنید
دستورالعملهای تغذیهای نشان میدهد که در هر وعده غذایی باید میوه و سبزیجات به وفور وجود داشته باشد و ترکیب آنها در هر وعده مهم است با وجودی که میوهها و سبزیجات با عنوان منبع غذایی سالم مصرف میشوند باید انواع مختلف و رنگارنگ آن را مورد توجه قرار داد تا رژیم غذایی غنی از انواع مواد مغذی باشد.
کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین
اضافه کردن شکر به هر آنچه میخورید ایده خوبی برای خوشمزه شدن آن است، اما برخی مطالعات نشان میدهد مصرف نوشیدنیهای شیرین دو بار در روز ۲۶ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد؛ همچنین این نوشیدنیها سکته قلبی، چاقی و مشکلات گوارشی در پی دارد؛ بهتر است افراد برای حفظ رطوبت بدن از آب استفاده کنند.
تحرک خود را افزایش دهید
بر اساس رهنمودهای فعالیتهای فیزیکی هر فرد حداقل باید ۱۵۰ دقیقه در هفته تحرک داشته باشد محققان معتقدند که هرگونه تحرک بهتر از ساکن بودن و نشستن محسوب میشود بنابراین افراد بهتر است یکی از سرگرمیهای خود را تحرک داشتن در نظر بگیرند.
به اندازه کافی استراحت کنید
در جامعه امروز نیز زمان خواب استاندارد کمتر مورد توجه است و این در حالی است که خواب کافی به سلامت بدن کمک میکند؛ کمبود خواب موجب ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، اضافه وزن و بسیاری دیگر از ناهنجاریهای بدن میشود.
افراد برای آن که عادت به خواب کافی داشته باشند بهتر است هر شب ۱۵ دقیقه زودتر از حالت معمول به رختخواب بروند.
استرس را از خود دور کنید
هر فردی معمولا در زندگی با استرس مواجه است و واکنشهای مختلفی نسبت به آن نشان میدهد اغلب افراد بر اساس استرس دچار معده درد میشوند یا در خواب آنها اختلال ایجاد میشود.
تسکین استرس میتواند از طرق مختلفی همچون مدیتیشن، ورزش کردن یا مراجعه به مشاور باشد.
شستوشوی دست فراموش نشود
یکی از راههای ساده، اما اثرگذار برای حفظ سلامتی شستوشوی دستها است البته باید این کار به طور اصولی انجام شود و حداقل ۲۰ ثانیه فرآیند شستوشوی کامل انجام شود.
انتهای پیام/
در الکامپ امسال، با همت کمیسیون صندوقهای مکانیزه فروش در این سازمان و مشارکت فعالان پیشرو در ارائهی تجهیزات و نرمافزارها و خدمات صندوق فروشگاهی، اولینبار یکی از سالنها به این حوزهی تخصصی تعلق گرفته است.
صندوق مکانیزهی فروش یکی از مهمترین مجموعهابزارهای فناوری اطلاعات برای مدیریت فروش در کسبوکارهای بزرگوکوچک خردهفروشی است. این مجموعه سختافزارهای مختلفی همچون رایانهی لمسی فروشگاهی، چاپگر صدور فیش، بارکدخوان، کشوی پول، ترازوی دیجیتال، چاپگر برچسب، رایانههای حملشدنی، تجهیزات RFID، کارتخوان، کیوسک سفارشگیری و نرمافزارهای تخصصی مدیریت فروش و خدمات مرتبط با آن را شامل میشود.
گفتنی است استفاده از این سیستمها یکی از الزامات رسیدن به شفافیت مالیاتی و اطلاعاتی کشور بهشمار میآید. سازمان امور مالیاتی از مدتها پیش روی طرحی بهنام «مکانیزاسیون صندوقهای فروش» کار کرده است که اخیرا رئیس سازمان امور مالیاتی از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی خبر داده است. کمیسیون صندوقهای مکانیزهی فروش در سازمان نظام صنفی رایانهای با مشارکت جمعی از تأمینکنندگان و تولیدکنندگان مطرح و باسابقهی این صنعت، در سالن تخصصی 38A ضمن معرفی آخرین دستاوردها و پیشرفتهای حاصل در حوزهی صندوقهای فروشگاهی و فناوریهای وابسته، از ظرفیت فراوان موجود در بخش خصوصی دفاع میکنند که میتواند یکی از بازوهای مطمئن در اجرای پروژهی ملی «مکانیزاسیون صندوقهای فروش» باشد.
در این پویش یکپارچه و منسجم صنفی، شرکتهای تعاونی ترنا سیستم، فنی بازرگانی زبراسیا، پهن دشت سهیل (آلمارکز)، بردار هوشمند ماشین، سماء رایان صنعت، سام تدبیر آدنیس، سلطان رولکار، اتحاد برکت جنوب، مهندسی توزین صدر، رهیاب رایان فردا، نرمافزاری کیان نور رایانه، سانا ایدهپرداز ویرا، تحلیلگران رمزینه آریا و کمیسیون صندوقهای مکانیزه فروش درکنارهم و در یک سالن اختصاصی از بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) میزبان مسئولان محترم دولتی و مدیران اتحادیههای صنفی، فروشگاههای زنجیرهای، مراکز خرید، برندهای ایرانی، واحدهای صنفی و سایر بازدیدکنندگان هستند.
محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، سالن 38A
زمان برگزاری: ۲۷تا ۳۰ تیر ۱۳۹۸
ساعات بازدید: ۱۰ تا ۱۸
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت www.elecompos.com مراجعه کنید.
ممکن است خودروهای الکتریکی هنوزهم قیمت خریدشان بیشتری از نمونههای بنزینی باشد؛ اما با توجه به شارژ خانگی مقرونبهصرفه، بهطور کلی کمخرجتر هستند. همچنین، با توجه به هزینههای اندک تعمیر و نگهداری در درازمدت، خودرو الکتریکی سرمایهی مالک خود را در حد متعارفی حفظ میکند.
دلیل چنین تفاوتی بین خودرو احتراقداخلی با خودرو الکتریکی این است که مدلهای برقی بیش از ۲۴ قطعهی مکانیکی را حذف میکنند که معمولا به سرویسهای دورهای نیاز دارند. مالک خودرو برقی به پرداخت هزینه برای تعویض روغن، فیلتر هوا، شمع و انواع تسمهها و سرویس سیستم خنککاری و جعبهدنده نیازی ندارند. کارشناسان معتقدند مالکان خودروهای الکتریکی تقریبا یکسوم هزینهی کمتری در مقایسه با مالکان خودروهای بنزینی برای سرویسهای دورهای منظم صرف میکنند.
بااینحال، نگهداری و سرویس خودرو برقی رایگان نیست. تمام خودروسازان اصرار میکنند مالکان برای حفظ ضمانتنامهی خودرو، حتما مجموعهای از بازبینیها و سرویسها را بهصورت دورهای انجام دهند. درصورتیکه مالکان طبق برنامهی زمانی توصیهشده اقدام نکنند، وقتی خودرو برقی به تعمیر نیاز داشته باشد، نمایندگی مجاز خودروساز میتواند ارائهی خدمات را تقبل نکند.
بهغیر از جابهجایی لاستیکها، تعویض فیلتر هوای کابین و تیغههای برف پاککن و تنظیم میزان آب شیشهشوی، بسیاری از کارهای مربوط به تعمیر و نگهداری خودرو الکتریکی بیشتر در حد بازرسی مکانیکی اجزای مختلف باقی میماند. خودروسازان توصیه میکنند صرفنظر از کارهای ساده مانند بررسی فشار باد لاستیکها، تنظیم میزان آب شیشهشوی و شاید تعویض تیغههای برف پاککن، سرویسهای دورهای خودرو برقی را باید متخصص باتجربه در نمایندگیهای مجاز انجام شود.
بهعنوان مثالی از برخی کارهای موردنیاز، در اینجا نگاهی به برنامهی تعمیر و نگهداری خودرو برقی شورولت بولت ۲۰۱۹ میاندازیم.
بازرسیهایی که بهصورت ماهانه باید انجام شوند
فشار باد لاستیک بررسی و درصورت نیاز تنظیم و میزان ساییدگی بیشازحد آن بررسی شود. میزان مایع شیشهشوی شیشهی جلو بررسی و درصورت لزوم پر شود.
بازرسیهایی که باید هر ۱۲ هزار کیلومتر یکبار انجام شوند
لاستیکها باید جابهجا و سیستم خنککننده برای باتری، بخاری کابین و مبدل، برق فرعی و ماژولهای شارژر بررسی شود؛ نشت سیال از بخشهای مختلف و ترمزها بازرسی شود و اجزای سیستم فرمان و تعلیق و شاسی برای عیوب احتمالی بررسی شود؛ عیوب احتمالی سیستم فرمان و میلپولوسها و شفتها بررسی شود؛ کیسههای هوا بررسی شود؛ اجزای بدنه ازجمله قفلهای درها روغنکاری و پدال گاز ازنظر عیوبی مانند شلی یا سفتی بررسی شود و درصورت لزوم باید قطعه را تعویض کرد؛ کمکفنرها ازنظر ترک و سایر عیوب بررسی شود؛ در صورت استفاده از درزگیر لاستیک، حتما تاریخ انقضای آن بررسی شود.
سرویسهایی که در سال دوبار باید انجام شوند
مواد خورنده (بهعنوان مثال نمک جاده) از زیر خودرو با آب شسته شود.
سرویسهایی که هر ۲۴ هزار کیلومتر باید انجام شوند
تیغههای برف پاککن تعویض شود.
سرویسهایی که هر ۶۰ هزار کیلومتر باید انجام شوند
درصورت لزوم، فیلتر هوای کابین تعویض شود.
سرویسهایی که هر ۱۲۰ هزار کیلومتر باید انجام شوند
درصورت نیاز، بست کاپوت و صندوق عقب و سایر بخشها تعویض شود.
سرویسهایی که هر پنج سال یکبار باید انجام شوند
سیستم خنککاری خودرو تخلیه و مجددا پر و روفن ترمز نیز تعویض شود.
سرویسهایی که هر هفت سال یکبار باید انجام شوند
خشککن سیستم تهویه تعویض شود.
شایان ذکر است نیسان دو برنامهی زمانی تعمیر و نگهداری جداگانه برای خودرو الکتریکی لیف ارائه میدهد. برنامهی زمانی اول برای شرایط فعالیت شدیدتر است که سفرهای مکرر کوتاه کمتر از هشت کیلومتر در دمای طبیعی یا ۱۶ کیلومتر در هوای سرد، توقف و رانندگی در آبوهوای گرم، رانندگی با سرعت کم برای مسافتهای طولانی، رانندگی در شرایط گردوغبار یا در جادههای ناهموار و گلولای و نمکی یا استفاده از باربند سقفی را شامل میشود.
برنامهی زمانی دوم نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد؛ اما فقط به رانندگی بزرگراه در شرایط معمولی اختصاص مییابد. در بدترین حالت، بیشتر مالکان نیسان لیف به استفاده از خدمات برنامهی زمانی اول نیاز دارند.
مقالههای مرتبط:
شبیه موارد یادشده برای شورولت بولت برقی، این برنامهی زمانی را میتوان با کارهایی مانند جابهجایی لاستیکها هر ۶ ماه یکبار یا ۱۲ هزار کیلومتر و تعویض فیتر هوای کابین هر ۱۲ ماه یکبار یا ۲۴ هزار کیلومتر انجام داد. علاوهبراین، روغن ترمز باید هر ۲۴ ماه یا ۵۰ هزار کیلومتر و مایع خنککننده بعد از ۱۵ سال یا ۲۰۰ هزار کیلومتر تعویض شود.
تعمیر و نگهداری کمتر به این معنی نیست که خودرو الکتریکی کاملا آسیبناپذیر باشد. مالکان خودرو برقی درنهایت به تعویض لاستیکها و سرویس ترمزها نیاز دارند و ممکن است لازم باشد برخی اجزای سیستمهای فرمان و تعلیق، شلنگها، چراغ جلو، چراغ عقب و... را تعویض کنند. مانند هر نوع وسیلهی نقلیهی دیگر، اگر فرمان خودرو هنگام حرکت به یک سمت تمایل داشته باشد یا سایش نامتقارن لاستیک در آن مشاهده شود، تنظیم فرمان ضروری بهنظر میرسد.
باید به بازرسی و نگهداری بستهی باتری خودرو الکتریکی توجه کرد که یکی از گرانقیمتترین قطعات آن محسوب میشود. باتریهای خودرو الکتریکی در طول زمان تواناییهای خود را برای حفظ شارژ کامل از دست میدهند؛ هرچند این اتفاق بهتدریج رخ میدهد. البته، باید توجه کنید که این مشکل بیشتر در خودروهای برقی قدیمی دیده میشود که باتریهایی با شعاع حرکتی ۱۳۰ کیلومتر دارند و در محصولات جدیدتر با ظرفیت پیمایش ۳۲۰ کیلومتر اختصاص ندارد. تنها تعداد انگشتشماری از چنین خودروهای الکتریکی تابهامروز به جایی رسیدهاند که بهدلیل کاهش ظرفیت حفظ شارژ، به تعویض باتری نیاز پیدا کردهاند.
چند هفته مانده به رونمایی رسمی شاسیبلند جدید میتسوبیشی، پاجرو اسپرت ۲۰۲۰، تصاویری از این خودرو در یکی از وبسایتهای فیلیپینی منتشر شدهاند که از روی آنها بهوضوح میتوان متوجه شد که مدل جدید پاجرو اسپرت چه شکلی خواهد بود. همانطورکه پیشبینی شده بود، طراحی ظاهری پاجرو اسپرت تا حد بسیار زیادی از میتسوبیشی تریتون جدید الهام گرفته است. طراحی چراغها در مدل جدید سادهتر و به جلوپنجرهی بزرگ جدید متصل شدهاند.
دو چراغ مهشکن بزرگ درون سپر جلو کار گذاشته شدهاند که به زیباترشدن نمای جلو خودرو کمک میکنند. در نمای عقب، شکل کلی چراغها تغییری نکرده است؛ ولی طراحی لامپهای LED درون آن جدید است. شیشهی عقب نیز در این تصاویر از نوع آفتابگیر است؛ ولی احتمالا این آپشن فقط برای بازار فیلیپین باشد.
قسمت پایینی سپر عقب تغییر کرده و صفحهی نوارمانند نقرهای رنگی نصب شده است. از تغییرات دیگر میتوان به رینگها و اسپویلر جدید روی سقف اشاره کرد. درون کابین پاجرو اسپرت ۲۰۲۰ استفاده از مواد باکیفیتتری را شاهد هستیم. طراحی کنسول مرکزی تغییرات کوچکی تجربه کرده است؛ بهطوریکه فقط میتوان گفت بخش پایینی کنسول جدید است که کنترلرهای سیستم تهویه را در خود جای داده است. البته برای دیدن تغییرات نهایی باید تا زمان رونمایی رسمی صبر کرد.
مدل فعلی میتسوبیشی پاجرو اسپرت در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد و از آن زمان، یکی از پرفروشترین خودروهای شاسیبلند بازار است.
ازآنجاکه میتسوبیشی پاجرو اسپرت ازنظر فنی اشتراکهای زیادی با میتسوبیشی تریتون دارد، پیشبینی میشود از قوای فنی مشابهی برخوردار باشند. درحالحاضر، مدل فعلی پاجرو اسپرت از پیشرانهی ۲.۴ لیتری توربودیزل استفاده میکند که ۱۷۸ اسببخار قدرت و ۴۳۰ نیتونمتر گشتاور دارد. برای اطلاع از مشخصات دقیق این خودرو باید تا زمان رونمایی رسمی آن منتظر بمانیم.
اتحاد جگوار لندرور و بیامو قرار است به توسعهی پیشرانههای احتراقداخلی گسترش یابد. برخی منابع آگاه طبق گفتوگوهای اخیر دو خودروساز این خبر را منتشر کردهاند. دو شرکت در ابتدا موافقت کردند درزمینهی توسعهی سیستم محرکهی الکتریکی با یکدیگر همکاری کنند؛ اما با توجه به گفتههای منابع مختلف، آنها اکنون روی شرایطی دربارهی قراردادهای گستردهتر مانند سیستمهای محرکهی بنزینی و دیزلی و هیبریدی برای طیف وسیعی از خودروها توافق کردهاند.
با توجه به ادعاهای منابع آگاه، بیامو باید پیشرانههای احتراقداخلی چهار و ۶ سیلندر جگوار لندرور را تأمین کند که هر دو با و بدون قابلیتهای هیبریدی الکتریکی خواهند بود. گفته میشود این برنامه به جگوار لندرور اجازه میدهد سرمایهگذاریهای خود را درزمینهی پیشرانههای بنزینی و دیزلی و هیبریدی کاهش دهد و با مشارکت بیامو در هزینههای تحقیق و توسعه خود دربارهی موتورهای الکتریکی صرفهجویی کند. توافقنامهی اخیر برای خودروساز آلمانی با افزایش تولید برندهای بیامو و مینی و رولزرویس همراه است.
مقالههای مرتبط:
اخبار مربوط به توافق جگوار لندرور و بیامو درزمینهی توسعهی پیشرانههای احتراقداخلی زمانی منتشر میشود که مقامهای نظارتی در بازارهای مهم جهانی، استانداردهای آلایندگی را با توجه ویژه به سطوح دیاکسیدکربن و اکسیدهای نیتروژن (NOX) برای مبارزه با آلودگی هوا سختگیرانهتر کردهاند. بنابراین، افزایش هزینههای سرمایهگذاری برای مهندسی سیستمهای محرکهی بنزینی و دیزلی و هیبریدی ضروری بهنظر میرسد.
جگوار لندرور و بیامو امیدوار هستند که با تقویت همکاریها درزمینهی پیشرانههای الکتریکی و احتراقداخلی، بتوانند دستاوردهای سودمندی برای کاهش هزینههای تولید کسب کنند و در شرایط رقابتی بازار همچنان باقی بمانند. ماه گذشته، این دو شرکت خودروساز اعلام کردند بهطور مشترک درزمینهی تحقیق و توسعه و مهندسی و تأمین سیستم محرکه برای تولید خودروهای الکتریکی سرمایهگذاری میکنند.
.: Weblog Themes By Pichak :.