امروزه نقطه آغازين سال نو در بين بيشتر اقوام ايراني بر سر سفره هفت سين است. پس شناخت ريشه و ابعاد نماد گرايانه واژگان"سفره"، "هفت"و"سين"خالي از لطف نيست و براي بقاي آگاهانه آن الزامي مي نمايد.
عده اي معتقدند چيدن سفره هفت سين آن قدر كه امروز رواج دارد، در گذشته ها رواج نداشته و از سنت هاي آيين نوروز نبوده است و شايد به اين علت است كه در كتب تاريخي و ادبي كهن اشاره اي به هفت سين نشده است و با رجوع به فرهنگ ها به نظر مي رسد پيش از قا آني نمي توان به شاعري اشاره كرد كه هفت سين را در شعر خود آورده باشد.
سين ساغر بس بود اي ترك ما را روز عيد
گو نباشد هفت سين رندان درد آشام را
ابوريحان بیرونی سفره هفت رقمي را از زمان جم مي داند. چون جمشيد بر اهريمن كه راه خير و بركت، بارش باران سبز شدن گياهان و نعمت هاي فراوان را بسته بود،پيروز شد و دوباره خير و بركت،نعمت باران و سبز شدن گياهان شروع شد،به همين جهت مردم گفتند"روزنو" يعني روزنوين و دوري تازه. پس هر كس از راه تبرك و يادمان در اين روز در ظرفي جو كاشت،پس اين رسم در ايران پايدار ماند كه براي روز نوروز مردم در هفت ظرف هفت نوع از غلات را مي كاشتند و سبز مي كردند و از رويش و نمو اين غلات،خوبي و بدي محصول و كشت و كار را در سالي كه در پيش داشتند.حدس مي زدند.
در اين ميان آنچه حائز اهميت است،اين است كه اگر چه سفره محدود به تركيب لغوي"هفت سين"در همه جا رايج نيست،اما اصل گسترش سفره از سفره عقد در آيين عروسي تا سفره شب چله و جشن مهرگان در سرزمين ما وجود داشته و گستردن اين سفره براي فراهم آوردن بستري بوده است كه متناسب با زمان گستراندن آن سفره بهترين چيزها در آن گرد آوري شوند.
شايد قديمي ترين نشان از اين سفره، دوازده يا هفت ستوني بوده است كه جمشيد بر روي آن حبوبات مختلف را كاشت و ميزان رشد بيشتر دانه هر يك از ستون ها فالي خير بر رويش آن دانه در روزگار آينده شد. اما آنچه در تمام اين سفره گستردن ها حائز اهميت است تجلي رفتار جامعه اي است بر پايه اقتصاد كشاورزي در منطقه اي كه از نظر جغرافيايي بسيار نا پايدار است و حال نكوي روزگار خود را در قفاي اين تفال ها گونه هاي نكو مي دانستند.
اين سفره گستردن ها در منطقه اي كم آب كه تغيير نزولات جوي در تعيين رفاه زندگي مردم نقش به سزايي دارد مي تواند بهانه اي براي فال نيك زدن و آرزوي خوشبختي باشد،در اين ميان سفره هفت سين سفره اي است كه در آن مجموعه اي نمادين از بهترين هداياي ايزدي گرد آمده هدايايي كه هر كدام به گونه اي نمونه اي از تمام مطلوبات خرده فرهنگ هاي ايران از كويرهاي خشك تا كوه هاي سر به فلك كشيده است و با اعتقاد بر اين كه در شروع سال،هر كس به هر كاري مشغول باشد تا آخر سال نو به آن كار مشغول و گرفتار است؛پس با نگاه به بهترين چيزها در سر اين سفره شكر گزار و خواهان دوام آن ها تا سال بعد هستيم.
در تقدس عدد هفت و نماد اين شماره بر سر سفره هفت سين سخن بسيار است حضور اسرار آميزاين عدد در قبل و بعد از اسلام در فرهنگ ايران و حتي غير ايران جلوه اي خاص دارد.
در فرهنگ اسلامي از هفت طبقه آسمان و هفت مرحله سلوك عرفا،ايام هفته و هفت طواف دور خانه خدا گرفته تا هفت عضو بر زمين نهاده به هنگام نماز و هفت گاو چاق و هفت گاو لاغر كه هفت سال فراواني و هفت سال خشكي را خبر دادند.در فرهنگ قبل از اسلام هفت فرشته اهورايي و هفت دريا در ايران نمونه هاي بسياري ديگر از اين دست جلوه هايي از تجلي اسرارآميز اين عدد مي باشد.
چرا هفت؟و چراسين؟در پاسخ بايد گفت نزد بيشتر ملل،عدد هفت برگزيده و مقدس است.در سفره نوروزي انتخاب اين عدد بسيار قابل توجه است.ايرانيان باستان اين عدد را با هفت می شاسند، يا هفت جاودانه مقدس ارتباط مي دادند. در نجوم عدد هفت،خانه آرزوهاست و رسيدن به اميدها را در خانه هفت نويد مي دهند. علامه مجلسي مي فرمايد؛ آسمان هفت طبقه و زمين هفت طبقه است و هفت ملكه يا فرشته، موكل بر آنند و اگر موقع تحويل سال،هفت آيه از قرآن مجيد را كه با حرف سين شروع مي شود بخوانند آنان را ازآفات زميني و آسماني محفوظ مي دارند، اين موارد ناشناخته و شگفتي زا كه براي گشودن راز و رمز آن بايد به لغت، سنن، عرف و تعبيرهاي عاميانه مراجعه كرد و به نيروي تعقل و تخيل رازهاي آن را باز شناخت،مواردي است كه غالبا محققان شكل ظاهري آن را ديده اند و از درون آن نا آگاه بوده اند.
علت ماندگاري و توان و شكيب اين آداب و رسوم همان رازهاي دروني آنهاست كه به تاريخ و فرهنگ و خوي و عادات مردم ايران زمين پيوند دارد؛مردماني كه به شادي و نشاط و سعادت و فلاح علاقه مند بوده اند و براي اين پايداري اين نشاط،خردمندانه ايام را با جشني توام با خرد سپري مي كرده اند.
تلفن همراه iPhone 5S كه تبليغات بسياري براي فروش آن انجام شده حالا با يك مشكل جديد روبهروست كه نشان ميهد همانند مدلهاي قبلي اين اسمارتفون،امكان انفجار آن وجود دارد.
شرکت گوگ در حال برنامهریزی برای راهاندازی کنسولهای بازی است.
گفتنی است، این غول بزرگ فناوری به تازگی اقدام به خرید یک شرکت کنترلکننده ساخت بازی برای گوشیهای هوشمند کرده است.
عدم آنتن دهي ؛ بسيار اتفاق مي افتد كه منتظر تماس مهمي و يا پيامك ضروري هستيد اما موبايلتان آنتن ندارد.
شبكه ضعيف واي فاي؛ واقعا كلافه كننده است وقتي واي فاي متصل به اينترنت است اما بسيار ضعيف بوده و ارتباط با اين شبكه به سختي امكانپذير است.
باتري در حال اتمام است ؛ پس از اندكي بازي و جستجو در دنياي اينترنت و تماشاي عكس و ويدئوهاي مختلف حالا باتري گوشي هوشمند شما هشدار مي دهد كه در حال اتمام است.
ممنوعيت استفاده از تلفن همراه ؛ براي بسياري اين موضوع به اندازه كافي كلافه كننده است كه بدانند اجازه ندارند در برخي از اماكن از تلفن همراه و ديگر وسايل الكترونيكي استفاده كنند.
ايميل هاي نخوانده ؛ كافيست چند روزي به ايميل هاي خود سر نزده باشيد و همين كه پس از مدتي آنها را باز كنيد با انبوهي از نامه هاي الكترونيكي روبرو مي شويد كه منتظر باز و خوانده شدن هستند.
بنزين در حال اتمام است؛ با وجود اينكه زمان زيادي از پر كردن باك بنزين خورويتان نگذشته كه متوجه مي شويد باك خوردرو در حال تمام شدن است و بايد هرچه سريعتر به پمپ بنزين سر بزنيد.
انتظار با نمادي از ساعت شني ؛ در حين كار با كامپيوتر ناگهان سيستم عامل "هنگ" مي كند و ديگر نمي توان با آن كار كرد. همين زمان است كه نمادي به صورت ساعت شني روي صفحه ظاهر مي شود.
به روزرساني ويندوز ؛ كاربران كامپيوتر بايد هميشه مراقب باشند تا سيستم عامل آنها همواره به روز باشد. اين نماد هر چند وقت يك بار گوشه سمت پائين كامپيوتر ظاهر مي شود.
ويدئو قابل دسترسي نيست؛ در حين جستجو در شبكه اينترنت گاهي براي پخش يك فيلم كليك مي كنيم اما با اين نماد مواجه مي شويم كه اين فيلم قابل دسترسي و پخش نيست.
پژوهشگران دانشگاه رایس موفق به ساخت الیافی از جنس نانولولههای کربنی شدند که ظرفیت جریان الکتریکی آن بیشتر از سیمهای مسی است و میتواند به جای سیمهای مسی مورد استفاده قرار گیرد.
هر چند هدایت الکتریکی نانولولههای کربنی 1000 برابر بیشتر از مس است، اما رشتههای ساخته شده از نانولوله کربنی معمولا پیش از رسیدن به ظرفیت جریان عبوری در حد مس میسوزند. اما این گروه تحقیقاتی الیافی از نانولوله کربنی ساختند که میتواند چهار برابر مس ظرفیت جریان داشته باشد.
استفاده از رشتههای نانولوله کربنی مزیت دیگری نیز نسبت به سیمهای مسی دارد، وزن این الیاف کم بوده و در نهایت وزن دستگاه ساخته شده را کاهش میدهد، این فاکتور در برخی حوزهها نظیر هوافضا برای ساخت تجهیزات فضایی اهمیت زیادی دارد. محققان نتایج یافتههای خود را در نشریه Advanced Functional Materials به چاپ رساندند.
محققان این پروژه روشی ارائه کردند که در آن میتوان نانولولههای کربنی را تنیده و الیاف رسانا تولید کرد؛ این الیاف انعطافپذیر بوده و بسیار نازک هستند. این گروه از یک حلقه برای تحلیل ظرفیت حمل جریان (آمپاسیتی) استفاده کردند، این حلقه امکان مطالعه ظرفیت حمل جریان در خلاء، نیتروژن و آرگون را فراهم میکند.
سیمهای مسی به دلیل مقاومت الکتریکی در حین کار گرم میشوند، این گرما میتواند موجب سوختن سیم شود. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که الیاف ساخته شده از نانولوله کربنی دارای بهترین عملکرد در اتمسفر نیتروژن هستند، پس از آن آرگون و هوا به ترتیب اتمسفرهای مناسبی برای این الیاف هستند، کمترین عملکرد این الیاف در خلاء است.
نتایج گزارش شده در این پروژه بالاترین مقدار ظرفیت جریانی است که تاکنون برای الیاف مبتنی بر کربن گزارش شده است. البته مس هنوز مقاومت بهتری نسبت به این الیاف دارد، اما مزیت اصلی این الیاف، سبک بودن آن است به طوری که میتوان در ادوات و تجهیزات هوایی از آن استفاده کرد. فضاپیماهایی که با استفاده از این الیاف ساخته شوند، میتوانند وزن کمی داشته و با انرژی کمتری کار کنند.
پژوهش محققان دانشگاه آدلاید ثابت کرده است ژنی موسوم به USP9X که با ناتوانی ذهنی مرتبط است، برای ابتداییترین مراحل توسعه مغز انسان عنصری حیاتی است.
منطقه اصفهان، گروهی از محققان بینالمللی به رهبری دانشگاه آدلاید چگونگی ارتباط جهشهای این ژن را با ناتوانی ذهنی طی یک تحقیق توضیح دادهاند.
این جهشها که میتواند از نسلی به نسل دیگر منتقل شود، باعث اختلال در عملکرد سلولهای طبیعی مغز میشود.
محققان میگویند این ژن درهای جدیدی را به روی رازهای ارتباط مغز و ناتوانیهای متعاقب باز خواهد کرد.
پژوهشگران در رابطه با نتایج این تحقیق چنین میگویند: چهارچوب اصلی شبکه پیچیده مغز در مرحله جنینی آغاز میشود. جای تعجبی نیست که درک و درمان اختلالاتی نظیر ناتوانیهای ذهنی، اوتیسم و صرع که باعث تغییر در این شبکه سلولی میشود، مشکل است.
دانشمندان با مطالعه بر روی بیماران مبتلا به مشکلات حافظه و یادگیری، موفق به کشف ژن USP9X شدند که در ایجاد شبکه اصلی سلولهای عصبی دخیل بود.
USP9X تولید اولیه سلولهای عصبی را از سلولهای بنیادی و همچنین توانایی آنها در ارتباط صحیح درون شبکهای کنترل میکند.
این نتایج از حیث درک چگونگی توسعه مغز و تغییر آن در افراد مبتلا به اختلالات مغزی و در پی آن شناخت بهتر این اختلالات و ابداع درمانهای نوینتر بسیار مهم تلقی میشود.
این پژوهش در مجله American Journal of Human Genetics منتشر میشود.
باتری جدیدی که نفس میکشد، روزی جایگزین باتریهای لیتیم-یون برای نیرودهی خودروهای الکتریکی خواهد شد.
فروش وسایل نقلیه الکتریکی در سال 2013 تقریبا دو برابر شد اما بسیاری از آنها فقط با یک بار شارژ نمیتوانستند بیش از 100 مایل را طی کنند.
به منظور افزایش این میزان تا سه برابر یا بیشتر، محققان باتری را ارائه دادهاند که نفس میکشد و شاید روزی جایگزین فناوری باتری لیتیم-یون به کاررفته در وسایط نقلیه شود.
تفاوت اصلی بین باتریهای لیتیم-یون و لیتیم-هوا در این است که باتری لیتیم-هوا کاتد معمولی (جزء کلیدی دخیل در جریان الکتریکی) را با هوا جایگزین میکند. این موضوع باتری فلز-هوای قابلشارژ را سبکتر کرده و آن را قادر میسازد انرژی بیشتری را در مقایسه با همتای تجاریاش در خود جای دهد.
دانشمندان دانشگاه Mie ژاپن، جزئیات ابداع خود را در دویست و چهل و هفتمین «نشست و نمایشگاه ملی انجمن شیمی امریکا» در دالاس ارائه دادند.
پژوهشگران در تحقیقات خود دریافتند: اشخاص باهوش بر خلاف افراد با بهره هوشی پایین، بیشتر به دیگران اعتماد میکنند.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد مطالعاتشان را بر اساس «همهپرسی اجتماعی عمومی» انجام دادهاند که هر یک یا دو سال در ایالات متحده اجرا میشود.
به گفته نویسندگان این مقاله، افراد باهوشتر در ارزیابی شخصیتی بهتر عمل میکنند و تمایل دارند با اشخاصی ارتباط برقرار کنند که کمتر محتمل است به آنها خیانت کنند. آنها همچنین در سنجیدن موقعیتها برای اعتماد به شخص خاص عملکرد بهتری دارند.
این مطالعه نتایج تحقیق پیشین پیرامون اعتماد و هوش را در کشورهای اروپایی تایید میکند و نتایج آن حائز اهمیت است زیرا اعتماد اجتماعی در موفقیت نهادهای مختلف مانند سیستمهای رفاهی و بازارهای مالی دخیل است.
بر اساس یافتههای جدید، افرادی که به دیگران اعتماد میکنند از سلامت و شادمانی بیشتری نیز برخوردار هستند.
جزئیات این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
نتایج جدیدترین مطالعه بر روی کفشدوزکها نشان میدهد، این حشره کوچک از توانایی پرواز در ارتفاع بسیار بالا با سرعت بالغ بر 60 کیلومتر در ساعت برخوردار است.
محققان دانشگاه هال (Hull) انگلیس در طول یک دهه، دو گونه کفشدوزک هفت خال (seven-spot) و invasive Harlequin را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد، کفشدوزک با وجود جثه کوچکتر از نوک انگشت دست، از ویژگیها و تواناییهای منحصربفردی برخوردار است.
درحالیکه اغلب کفشدوزکها در ارتفاع پایین بین 500 تا 1600 پایی پرواز میکنند، محققان برای نخستین بار دریافتهاند که این حشره میتواند با سرعتی بالغ بر 59.5 کیلومتر در ساعت در ارتفاع 3600 پایی (1097 متری) پرواز کند.
مدت معمول پرواز کفشدوزک 37 دقیقه است، اما این حشره میتواند تا دو ساعت در هوا پرواز کرده و در یک بار پرواز، مسافت 119 کیلومتری را طی کند که طولانیترین مسافت پروازی محسوب میشود.
نتایج این مطالعه در مجله PLoS ONE منتشر شده است.
دانشمند دانشگاه آلبرتا و همکارانش نخستین نمونه زمینی از نوعی جواهر غنی از آبی را یافتهاند که شواهد جدیدی درباره وجود مخازن بزرگ آب در اعماق زمین در اختیار میگذارد.
تیمی بینالمللی از دانشمندان به رهبری «گراهام پیرسون»، نخستین نمونههای ماده معدنی موسوم به ringwoodite را کشف کرده است.
مطالعات نشان میدهد این ماده حاوی مقادیر مهمی از آب (1.5 درصد وزن جسم) است و چنین یافتههایی نظریههای علمی دال بر وجود مقادیر عظیمی از آب را تایید میکند که در 410 تا 660 کیلومتری زیر زمین و بین قشر پایینی و فوقانی آن گیر افتاده است.
به گفته دکتر پیرسون، استاد دانشکده علوم دانشگاه آلبرتا، این ناحیه ویژه در زمین، که «ناحیه انتقال» خوانده میشود، میتواند به اندازه تمامی اقیانوسهای زمین آب داشته باشد.
ماده Ringwoodite نوعی مولفه معدنی است که در مقادیر بزرگ و تحت فشار بالا در ناحیه انتقال قرار دارد. این ماده در شهابسنگها پیدا شده اما تا پیش از این، هیچ نمونه زمینی از آن مشاهده نشده بود، زیرا دانشمندان قادر به انجام تحقیقات در اعماق بینهایت نبودند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature منتشر شد.
محتوای مواد معدنی استخوان به مقیاس فراوان در دوران نوجوانی افزایش مییابد و مصرف شیر به مقدار کافی برای نوجوانان توصیه میشود ولی آیا مصرف شیر بیشتر در دوران نوجوانی از شکستگیهای استئوپروزی بعدی (پوکی استخوان) جلوگیری میکند؟
منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای پاسخ گفتن به این پرسش، محققان مصرف شیر نوجوانان را در 61 هزار و 600 زن در بررسی سلامت پرستاران و 35 هزار مرد در بررسی پیگیری کارمندان بهداشتی مورد بررسی قرار دادند.
زنان به صورت آیندهنگر تا 22 سال پس از رسیدن به یائسگی پیگیری شدند و مردان بعد از سن 50 سالگی از نظر شکستگی استخوان لگن به غیر از موارد ضربه یا بدخیمی پیگیری شدند.
در آنالیزهای تطبیق داده شده از نظر اندازههای جیرهی غذایی، استفاده از مکمل، فعالیت جسمی و شاخص تودهی بدنی و مصرف داروی بزرگسال، مصرف شیر و سن، احتمال شکستگی استخوان لگن در مردان به طور قابل توجه برای هر 8 اونس لیوان شیر مصرفی در روز در فاصلهی 13 و 18 سالگی افزایش مییافت.
محققان میگویند: مصرف شیر در نوجوانی بر خطر شکستگیهای استخوان لگن در زنان تأثیر نداشت. هم مردان و هم زنانی که در نوجوانی شیر بیشتر مینوشیدند، بلند قدتر از افرادی بودند که شیر کمتر مینوشیدند. تطبیق از نظر بلندی قد، به کاهش خطر شکستگی همراه با صرف شیر نوجوانی در مردان منتهی میشد.
بر اساس شواهد جدید جمعآوریشده توسط فضاپیمای «مسنجر» ناسا در عطارد، شعاع این سیاره طی چهار میلیارد سال حدود هفت کیلومتر و بسیار بیشتر از آنچه تصور میشد، کاهش یافته است. این یافتهها معماهای کنونی پیرامون تکامل سیاره عطارد را حل میکند.
تصاویر پیشین از ویژگیهای سطحی عطارد نشان داده بود علیرغم خنکشدن طی تمامی عمرش، این سیاره صخرهای تقریبا فشرده نشده است؛ اما مدلسازی شکلگیری و پیرشدن عطارد نمیتوانست این یافتهها را توضیح دهد.
هماکنون «پاول کی. بایرن» و «کریستین کلیمزاک» از «موسسه کارنگی» واشنگتن و همکارانش از تصاویر دقیق مسنجر و دادههای توپوگرافی برای تولید نقشه جامع ویژگیهای زمینساختی عطارد استفاده کردند. این نقشه نشان میدهد عطارد به طور قابلتوجهی هنگام خنکشدنش کوچک شده است.
محققان تخمین زدهاند شعاع این سیاره ممکن است بین 4.6 و هفت کیلومتر کاهش یافته باشد.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.
محققان روش جدیدی با عوارض جانبی کمتر برای درمان بیماری آب سیاه یا گلوکوما (نوعی بیماری چشم) ارائه کردند که در آن از نانوذرات الماس برای رهاسازی دارو استفاده میشود.
پیشبینیها نشان می دهد که تا سال 2020 نزدیک به 80 میلیون نفر به بیماری گلوکوما مبتلا خواهند شد، ناهنجاری که اگر درمان نشود میتواند سیستم بینایی را دچار مشکل کرده و به نابینایی ختم شود. این بیماری اغلب در اثر فشار روی چشم ایجاد میشود که نوعی سیال در کره چشم بوجود آورده که بافتهای چشم را از بین میبرد.
پزشکان برای درمان این بیماری معمولا قطرههای چشمی تجویز میکنند؛ این قطرهها موجب کاهش تولید این سیال در چشم میشود. متاسفانه بیماران باید به دفعات به پزشک مراجعه کنند تا این قطرهها به درون چشم آنها ریخته شود، از سوی دیگر استفاده از این قطرههای چشمی میتواند اثرات جانبی نامطلوبی داشته باشد.
اخیرا پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا روش رهاسازی دارویی جدیدی ارائه کردهاند که میتواند عوارض جانبی این دارو را کاهش دهد. این گروه تحقیقاتی داروی مورد نظر را به نانوذرات الماس متصل کرده و ترکیب حاصل را روی لنزهای چشمی قرار میدهند. این دارو به آرامی رهاسازی شده و با وارد شدن به درون چشم میتواند با اشک چشم برهمکنش داشته باشد. نتایج این پژوهش در قالب مقالهای در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.
نانوالماس که محصول جانبی فرآیند استخراج و بازیافت بوده، تقریبا 5 نانومتر قطر داشته و شبیه توپ فوتبال است. این نانوذرات میتوانند به ترکیبات مختلفی متصل شده و با وارد شدن به درون بدن به آرامی رهاسازی شوند.
در این پژوهش محققان نانوذرات الماس را با تیمولو مالئات که یک ماده شیمیایی معروف برای درمان گلوکوما است، ترکیب کردند. سپس این ترکیب را روی لنز چشم قرار دادند، با برخورد اشک چشم با لنز به دلیل وجود آنزیم لیزوزایم موجود در اشک چشم تیمولومالئات از نانوذرات الماس جدا شده و وارد چشم میشود. با این کار دوز بالایی از تیمولومالئات وارد چشم نمیشود، بلکه این ماده به آرامی وارد چشم شده و اثرات جانبی کمتری به همراه خواهد داشت.
در روشهای رایج تنها 5 درصد از دارو به چشم میرسد و باقی آن به هدر میرود، از سوی دیگر در روشهای معمولی با وارد شدن ناگهانی دوز بالایی از دارو به چشم، عوارضی از قبیل افزایش ضربان قلب بوجود میآید. استفاده از این دارو برای برخی بیماران به قدری مشکل آفرین است که آنها را از استفاده منصرف میکند.
دانشمندان دانشگاه ایالتی داکوتای شمالی در تحقیقات جدید خود نشان دادهاند که افراد عصبانی واقعا اطراف خود را به رنگ قرمز میبینند.
محققان دریافتند که انسان اطراف خود را در زمان خشم به رنگ قرمز میبیند، در حالیکه این تغییر رنگ برای افراد با حالت عادی قابل مشاهده نیست. همچنین ترجیح رنگ قرمز بر آبی حتی ممکن است نشاندهنده یک شخصیت خصمانهتر باشد.
دانشمندان در پژوهشی با بررسی ارتباط کهن انسانی رنگ قرمز با عصبانیت، دریافتند که افراد با شخصیتهای خصمانهتر در زمان مشاهده تصاویری که نه کاملا قرمز و نه کاملا آبی بودند، بیشتر رنگ قرمز را میبینند.
به گفته محققان، این ارتباط ممکن است با تکامل انسان از زمان اجدادی شکارچی-جمعآوری کننده پیوند داشته باشد که رنگ قرمز را با خطر و تهدید مرتبط میدانستند.
تصور میشود که این اولین پژوهشی باشد که به بررسی شخصیت، خصومت و رنگ قرمز پرداخته و شامل چند آزمایش جداگانه بوده است.
در اولین آزمایش، محققان از گروهی از افراد درباره رنگ مورد علاقهشان بین قرمز و آبی سوال کردند. سپس شرکتکنندگان آزمایشهای شخصیتی را تکمیل کردند. نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که رنگ قرمز را ترجیح میدادند، از لحاظ درونشخصیتی خصمانهتر بودند.
در آزمایش دوم، به شرکتکنندگان تصاویری از ترکیب رنگ آبی و قرمز نشان داده شد. هیچکدام از رنگها بطور کامل در این تصاویر غلبه نداشتند و هر کدام قابل درک بود. افرادی که عمدتا رنگ قرمز را میدیدند، 25 درصد بیشتر نشانگرهای خصومت را در بخش آزمایش شخصیتشناسی داشتند.
به شرکتکنندگان در مرحله بعد سناریوهای خیالی داده شد که در آن میتوانستند اقدامات مختلف را داشته باشند. افرادی که رنگ قرمز را ترجیح میدادند بیشتر از افراد متمایل به رنگ آبی احتمال این را داشتند که به فرد دیگر در سناریوی خود آسیب برسانند.
به گفته محققان، پیام اصلی این پژوهش این است که رنگ میتواند به انتقال پیام روانشناختی پرداخته و از این رو تنها یک موضوع زیباشناسی محسوب نمیشود.
نتایج این پژوهش در مجله Personality منتشر شده است.
تیمی از دانشمندان با همکاری «مرکز تحقیقات مجازی CosmoQuest» نشان دادهاند که امکان نقشهبرداری از ماه برای هر فردی با همان کیفیت نقشههای گروههای باتجربه و حرفهای وجود دارد.
CosmoQuest سایت علوم شهروندی نسل دوم در مرکز STEM دانشگاه جنوب ایلینوی است که توسط دکتر «پاملا ال گی» اداره میشود.
استوارت رابینز، محقق دانشگاه کلرادو بودلر و آیریون آنتونکو از «موسسه سیارهای تورنتو» رهبران پروژه نقشهبردار ماه (MoonMappers) در انجمن CosmoQuest اعلام شدهاند. اعضای این جامعه نشان دادهاند داوطلبان میتوانند به طور دقیق ویژگیهای سطح سیارهای را شناسایی کند.
با حضور بیش از 500 میلیون دهانه برخوردی روی ماه و دادههای جدید روزانه از «مدارگرد شناسایی ماه» متعلق به ناسا، پتانسیل لازم برای بسط علم در این زمینه وجود دارد.
جزئیات این مطالعه در مجله Icarus منتشر شد.
از غنچههای گل گرفته تا سلولهای سرطانی، روشهای تصویربرداری علمی به شکلی جدید به نمایش اشیای روزمره و ریزترین جزئیات زیستی پرداختهاند. یک تصویر قابلتوجه از یک پمپ قلب مکانیکی در درون قفسه سینه یک شخص به عنوان برنده «جوایز تصویر ولکام 2014» انتخاب شده است.تصاویر ارائهشده از میکروگرافهای الکترونی اسکنکننده سنگ کلیه و یک تخم شپش سر گرفته تا اشعه ایکس از یک خفاش، تصویر توموگرافی رایانهای سهبعدی از جمجمه یک خوک آبی و عرض مقطعی یک غنچه گل، عجایب درون و اطراف ما را با جزئیات بیسابقهای به نمایش گذاشتهاند.
تصویر پمپ قلب توسط آندرس پرسون، مدیر «مرکز تجسمبخشی و علوم تصویری پزشکی» دانشگاه لینشوپینگ سوئد گرفته شده است. پرسون یکی از نخستین افرادی بود که استفاده از تصاویر سهبعدی رنگی از اسکنها را به حوزه بالینی روزانه معرفی کرد.
وی این تصویر را با استفاده از نوع جدیدی از اسکن موسوم به آنژیوگرافی «توموگرافی رایانهای انرژی دوگانه» (DECT) خلق کرد که بر خلاف سیتیاسکن معمولی، از دو منبع اشعه ایکس در انرژیهای مختلف برای اسکن از یک بیمار استفاده میکند.
نتیجه، یک تصویر دیجیتالی سهبعدی است که میتواند بچرخد، برش داده شده یا برای وضوح بیشتر، بزرگنمایی شود و تمامی اینها بدون قرار دادن فرد در معرض دوزهای اضافی تشعشع انجام میشود.
این روش برای بررسی غیرتهاجمی و تشخیص شرایط پزشکی و انجام کالبدشکافیهای مجازی بینهایت کارآمد است.
ستارهشناسان روز گذشته (دوشنبه) از کشف بزرگ خود در مورد ریزموجهای موجود در بافت فضا-زمان پرده برداشتند که پژواکی از انبساط عظیم جهان شکل گرفته پس از «انفجار بزرگ»(بیگ بنگ) است. کشف این ریزموجها که به موجهای گرانشی موسومند و وجود آنها نزدیک به یک قرن پیش در نظریه آلبرت انشتین مطرح شده، میتواند یکی از بزرگترین پیروزیهای عقل بشری محسوب شود: درک اینکه جهان به شکل ظرف قیفمانندی از کهکشانها و ستارگان، سحابیها و گستره وسیعی از فضایی نسبتا خالی که جهان شناخته شده را تشکیل میدهد، آغاز شده و تکامل یافته است.این کشف میتواند همراه خود جایزه نوبل فیزیک را برای کاشفان آن به همراه داشته باشد.
مارک کامیونکفسکی، فیزیکدان دانشگاه جانز هاپکینز و یکی از محققان حاضر در این پژوهش در گفتوگو با خبرنگاران در نشستی خبری که شامگاه دوشنبه در مرکز فیزیک نجومی هاروارد-اسمیتسونین در ماساچوست برگزار شد، اظهار کرد: این کشف، حلقه گمشده کیهانشناسی است.
امواج گرانشی، نوسانات ضعیف و بسیار کهنی هستند که در طول کیهان با سرعت نور منتشر شدهاند. ستارهشناسان برای چندین دهه به دنبال مشاهده این پدیده بودهاند چرا که مدرک گمشده دو نظریه محسوب میشود.
یکی از آنها، نظریه نسبیت عام انشتین است که اولین بار در سال 1915 ارائه شده و عصر جدید پژوهش در مورد منشا و تکامل کیهان را آغاز کرد. نظریه نسبیت عام، گرانش را به عنوان تغییر شکل فضا اجسام عظیم توصیف میکند. انشتین بر این فرض بود که فضا مانند یک پتوی سست است که ستارگان و سیارات آن باعث منحنی شدن جهان به جای مسطح بودن آن شدهاند.
جیمی بوک، فیزیکدان موسسه فناوری کالیفرنیا و یکی از دانشمندان ارشد این پژوهش، اظهار کرد: به گفته انشتین، این منحنیهای فضا ثابت نیست. آنها در عوض مانند آب در یک چشمه یا امواج لرزهای در پوسته زمین منتشر میشوند. امواج گرانشی نیز همینگونه هستند و به طور متناوب فضا را در یک جهت تحت فشار قرار داده و از جهت دیگر آن را میکشد.
نظریه جدیدتر دیگری که امواج گرانشی را پیشبینی کرده، تورم کیهانی نام دارد. این نظریه که در دهه 1980 طراحی شده، با ایده پذیرفته شده آغاز جهان با انفجار بزرگ آغاز میشود که شامل انفجار فضا-زمان در 13.8 میلیارد سال قبل است.
بر اساس این نظریه، کمی بعد از انفجار، تورم کیهانی به صورت تصاعدی گسترش یافته و تا 100 تریلیون برابر متورم شده است. این امر باعث یکنواخت شدن قابلملاحظه کیهان در وسعت گستردهای از فضا و همچنین نوسانات بسیار ریز در گرانش شده که امواج گرانشی را بوجود آورده است.
اگرچه نظریه تورم کیهانی از حمایت تجربی بسیاری برخوردار شده، عدم موفقیت در کشف امواج کیهانی به شکل پیشبینی شده آن باعث شد تا بسیاری از کیهانشناسان تائید آن را کنار بگذارند.
این امر ممکن است پس از نتایج نشست روز گذشته تغییر کند.
آوی لوئب، فیزیکدان دانشگاه هاروارد در بیانیهای اعلام کرد: این نتایج نه تنها مدرک غیرقابل انکاری از فرضیه تورم هستند، بلکه همچنین به ما زمان رویداد این تورم و میزان قدرتمند بودن فرآیند را نشان میدهند.
قدرت سیگنال امواج گرانشی بسته به میزان قدرت انبساط جهان در طول دوره کوتاه تورم است.
سنجشهای اعلام شده توسط فضانوردان در نشست روز دوشنبه دو برابر بزرگتر از پیشبینیهای انجام شده برای امواج گرانشی است که نشانگر درسهای قابل یادگیری بیشتر در مورد عملکرد تورم است.
امواج گرانشی توسط یک تلسکوپ رادیویی موسوم به BICEP2 کشف شدند. این ابزار که از قطب جنوب به اسکن آسمان میپردازد، تابش بسیار ضعیفی موسوم به پیشزمینه ریزموج کیهانی را بررسی میکند که در آسمان پخش شده است. کشف این پدیده در سال 1964 توسط ستاره شناسان آزمایشگاههای بل در نیوجرسی، به عنوان بهترین شاهد تاکنون از آغاز جهان در یک انفجار بسیار داغ شناخته شد.
تابش زمینه ریزموج که از 380 هزار سال پس از انفجار بزرگ، جهان را دربرگرفته است، تقریبا سه درجه بالاتر از صفر مطلق است که از یک پلاسمای بسیار داغ که جهان را در کسری از ثانیه پس از ایجاد آن تشکیل میداد، تا نزدیک عدم وجود سرد شده بود.
تابش زمینه دقیقا یکنواخت نیست. همچنین مانند نور، تابش باقیمانده در نتیجه تعامل با الکترونها و اتمها در فضا پلاریزه شده است.
مدلهای رایانهای یک الگوی خمیده خاص را در تابش زمینه پیشبینی کرده بودند که با آنچه از تورم جهان پس از انفجار بزرگ انتظار میرود، منطبق است.
کلم پریک، فیزیکدان دانشگاه مینهسوتا و دیگر دانشمند ارشد این پژوهش در گفتوگو با خبرنگاران گفت: بررسی چیزی مانند این پدیده و کشف آن بسیار متحیرکننده است. ما برای اولین بار نشانه هایی از یک سیگنال مشاهده کردیم که قابل باور نبود.
تائید این یافتهها به عهده تیمهای دیگر از دانشمندان خواهد بود که با تلسکوپهای زمین، بالونی و فضایی کار میکنند.
کامیونکفسکی گفت: این مدرکی غیر قابل انکار برای تورم است. اما آنچه اهمیت دارد، این است که باید از سنجشهای دقیقتر و جزئیتر برای استنباط کامل دستاورد جدید استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، در این میان، دانشمندان دانشگاه استنفورد ویدیویی را بر روی اینترنت آپلود کردهاند که لحظه واکنش پرفسور آندره لیندای، «پدر تورم» را در مورد اعلام درست بودن نظریه وی به نمایش گذاشته است. این ویدیو نشان میدهد که لیندای پس از شنیدن این خبر با حیرت خواستار تکرار جمله توسط محققان میشود.
محقق ایرانی دانشگاه ملبورن و همکارانش با مرور دادههای پزشکی 88 پژوهش بینالمللی که طی سالهای 1973 تا 2013 صورت گرفته است، به رابطه وابسته به زمان دیابتی بودن یک فرد با سرطان لوزالمعده پی بردند.
دکتر مهرداد نیکفرجام، متخصص بیماریهای لوزالمعده و صفراوی از دانشگاه ملبورن و محقق طرح در رابطه با این پژوهش که به گفته وی، وسیعترین مطالعه در نوع خود است، گفت: سرطان لوزالمعده اغلب تا مراحل پیشرفته، غیر قابل تشخیص است و بنابراین هنگام شناسایی، تقریبا در مرحله غیر قابل علاج قرار میگیرد. پس نتایج به دست آمده برای پزشکان و بیماران مهم خواهد بود، چرا که بیماران تازه مبتلا شده به دیابت که دلیل مشخصی برای بروز این بیماری را نیز ندارند، باید از نظر ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز تحت نظر قرار بگیرند.
وی افزود: یافتههای این تحقیق نشان میدهد که خطر بالای ابتلا به سرطان لوزالمعده پس از تشخیص دیابت در بالاترین میزان قرار دارد و این خطر نیز تا مدتها پس از تشخیص بالا باقی میماند. وجود دیابت بعنوان عامل خطری متعادل در توسعه سرطان طی سالهای آینده برای افراد در نظر گرفته میشود.
به گفته نیک فرجام، ابتلا به دیابت در افراد بالای 55 سال شایعتر است و تمام بیمارانی که به تازگی دچار دیابت شدهاند، باید از نظر ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز مورد بررسی قرار بگیرند؛ بویژه افرادی که بدون وجود عاملی برجسته به این بیماری مبتلا شدهاند.
یافتههای این پژوهش در مجله Annals of Surgical Oncology منتشر شده است.
یکی از دسرهای سنتی ایرانی و ویژه سفره هفت سین نوروزی است. سمنو را از جوانه گندم و آرد درست میکنند. سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
سمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است و داروى طول عمر و آرامش اعصاب است.
سمنو شیرافزا است از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن براى زنان باردار بسیار مفید است.
به گفتهي پزشكان از دیگر موارد مفید درمانى آن مىتوان به اثرات شفابخش آن در درمان سو ءهاضمه، نازایى، سنگ کیسه صفرا و اختلال صفرا، پادرد، کندى ضربان قلب، ریزش مو، لاغرى، واریس، قندخون و دیابت، رشد قد، بى خوابى عصبى، تصلب شرائین و کلسترول، ضعف حافظه، بیماران دوره نقاهت،MS، بهت زدگى، پرکارى تیروئید، اسکیزوفرنیا، سایکوز، ترمیم زخم ها، فلج مغزى، مقاومت در برابر عفونت، بهبودى زخم هاى قرنیه، بیمارى رینود، اکرودینى، کولى باسیلوز، برى برى، شارکو، هوابلعى، مخملک، کوریزاى مزمن، پیسوریازیس، تب برفکى، کم خونى هیپوکروم، آرتروز، ، آرتروز پا و شبیکه، پارکینسون، هپاتیت، یرقان، یرقان نوزادى، کمک به ترمیم شکستگى استخوان به عنوان غذا و کمک درمانى مفید و مؤثر است.
در داخل این غذاى بهشت که تزئین بخش سفره هفتسین است، بادام هاى شیرین (سنگى) مىریزند که نماد و مایه برکت است. این بادام ها را پس از پختن از سمنو خارج مىکنند و تعدادى از آنها را به عنوان برکت کیف پول در داخل کیف پول قرار مىدهند تا باعث فراوانى پول و ثروت گردد.
بادام، حاوى ویتامین E و B1 و مقدار فراوانى از فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، گوگرد، سدیم، آهن، قند، مواد ازته و چربى است که به هنگام طبخ سمنو، جذب آن شده و باعث مقوى شدن بیشتر این غذا مىگردد. مصرف سمنو باعث تقویت عمومى بدن بویژه استخوان ها مىگردد و غذاى بسیار مفیدى براى زنان بویژه زنان باردار محسوب مىشود.
آخرین دستاورد موشکی کشورمان برای هواپیماهای رزمی سرنشیندار، موشک هوا به سطح هدایت لیزری پیشرفته "بینا" است که چندی پیش معرفی شد. این سلاح با بهرهگیری از آخرین فناوریها در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، طراحی، ساخته و با کمک نیروی هوافضای سپاه آزمایش شده و انواع دیگری از آن نیز در آینده معرفی میشود.
مهمات هدایتشونده در دنیا برای پاسخ به نیازهایی همچون کاهش بمبها یا موشکهای مصرفی برای انهدام یک هدف و کاستن از تعداد هواپیمای درگیر در هر عملیات تهاجمیتوسعه یافتند که این موارد در نهایت به کمتر شدن هزینهها، استهلاک تجهیزات و کاهش احتمال از دست رفتن هواپیما در عملیات منجر میشد. یکی از گونههای پرکاربرد سلاحهای هدایت شونده هوا به سطح بمبها و موشکهای هدایت شونده با پرتو لیزر هستند.
روش پر استفاده در هدایت لیزری مهمات هواپرتاب به این ترتیب است که یک کاربر از طریق نشانهگذار، پرتو لیزر را به هدف تابانده و بازتاب این پرتو که به سمت بالا به شکل یک قیف جهت گرفته است توسط جستوجوگر (Seeker) موجود در دماغه موشک دریافت شده و بر مبنای تشخیص اختلاف زاویه این پرتو با مسیر موشک، فرامین هدایتی برای تصحیح مسیر آن ارسال میشود تا با حرکت به داخل این قیف لیزری، موشک به طور دقیق، یعنی با خطایی در حد چند متر به هدف برخورد کند.
در این روش که هدایت نیمهفعال لیزری نامیده شده نشانهگذار باید تا لحظه برخورد موشک روی هدف تمرکز داشته باشد. در صورتی که این عمل نشانهگذاری توسط هواپیما اجرا شود با توجه به محدودیتهای مانوری ایجاد شونده برای حفظ دقت نشانهروی، عملاً این هواپیما فلج بوده و احتمال مورد اصابت قرار گرفتن آن زیاد است.
البته برای رفع این مشکل نیز راه حلهای مختلفی از جمله اصلاح راهکنش (تاکتیک) مورد استفاده و هدفگذاری توسط پهپادها یا نفرات زمینی وجود دارد.
برای نخستین بار، بمبهای هدایت لیزری در دهه 1960 میلادی در آمریکا توسعه داده و در جنگ ویتنام به کار گرفته شد. بعدها موشکهای هدایت لیزری نیز ساخته شدند تا قابلیتهای این نوع هدایت دقیق با برد و سرعت بیشتر موشکها ترکیب شود. در واقع هر چند موشکها گرانتر از بمبها هستند اما برد و سرعت بالاتر آنها هواپیمای شلیککننده و نشانهگذار را از خطر پدافند دشمن، بیشتر مصون داشته و سرعت بسیار بالای موشکها نیز مدت زمان مورد نیاز برای فرایند نگهداشتن پرتو لیزر روی هدف را کاهش میدهد.
در ایران بمبهای لیزری که پیش از انقلاب از آمریکا خریداری شده بود توسط هواپیماهای اف-4دی فانتوم نیروی هوایی ارتش (نهاجا) در جنگ تحمیلی مورد استفاده قرار میگرفت که هر چند منجر به انهدام دقیق هدف میشد اما به دلیل آسیبهای وارده از سوی پدافند دشمن به جنگندهها عملاً باعث وارد شدن خسارت جدی به هواپیما و حتی از دست رفتن آن برای اجرای مأموریتهای بعدی میشد.
پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران متخصصان نهاجا دست به کار شده و چند نسل از موشکهای هدایت لیزری را که ستار 1 و 2 و 3 نامیده شد به همراه یک نمونه بمب لیزری و سامانه هدفگیری مربوط به آنها توسعه داده و به خدمت عملیاتی درآوردند.
چندی پیش با گذشت سالها از ساخت این سلاحها آخرین نمونه از موشکهای هدایت لیزری هوا به سطح به نام بینا که با بهرهگیری از آخرین فناوریهای آیرودینامیک، سازه، سرجنگی، پیشران سوخت جامد پیشرفته و سامانههای هدایتی به روز توسط وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده، رونمایی گردیده است.
تا کنون مشخصات عملیاتی و ابعادی از این موشک اعلام نشده اما بر اساس تصاویر منتشر شده میتوان طول این موشک را در حدود 3 تا 3.2 متر، بیشترین قطر بدنه 30 تا 40 سانتیمتر و دهانه بال آن را کمتر از 1.5 متر تخمین زد. با توجه به شکل مقطع بالها و بالکهای این موشک میتوان گفت بینا با "سرعت مافوق صوت" به سمت هدف خود سرازیر میشود.
پیکربندی این موشک شامل بدنه استوانهای، بالکهای کنترلی ذوزنقهای در دماغه و بالهای اصلی مثلثی امتداد یافته تا نزدیک دماغه با زائدههای ذوزنقهای در نوک بال است. پیشران سوخت جامد این موشک مانند سایر موشکهای همرده در انتهای بدنه قرار گرفته و بخش جستوجوگر لیزری و دماغه آن مشابه بمب هدایت لیزری ستار-4 و در واقع به فرم بمبهای هدایت لیزری پیووِی-2 است.
با توجه به برد و میزان محموله جنگی موشکهای ستار میتوان میزان محموله جنگی بینا را در دستکم 70 تا 100 کیلوگرم تخمین زد. با بهرهگیری از سامانه هدایت لیزری در فاز نهایی پرواز، این موشک با خطایی اندک به هدف خود اصابت می کند که در تصویر زیر خط سیر موشک را از ارتفاع تقریبی 30 متری بالای هدف تا لحظهای پیش از اصابت در محدوده 3 تا 6 متری هدف مشاهده میکنید.
خطای اصابت در موشکهای هدایت لیزری بیشتر ناشی از دقت نشانهگذاری لیزری روی هدف است که در صورت اجرای این عمل توسط سامانههای پایدار شده در پهپادها یا سکوی ثابت زمینی توسط نیروهای تکاوری، این خطا در مقایسه با هدفگذاری توسط هواپیمای جنگنده قابل کاهش است.
از نکات قابل توجه در موشک بینا امکان شلیک آن به صورت سطح به سطح است. هر چند تعداد زیادی از موشکهای ساخته شده در دنیا هم به صورت هوا به سطح و هم سطح به سطح قابل کاربری هستند مانند برخی موشکهای ضد زره، موشکهای ضد کشتی و موشکهای کروز ضد اهداف زمینی اما تا کنون موشک سطح به سطح هدایت لیزری در این ابعاد و وزن با این روش عملیاتی مشاهده نشده است.
این شیوه استفاده از موشک بینا در صورت ترکیب با پرتابگر متحرک میتواند برای انهدام بسیار دقیق تجهیزات، استحکامات و قطع خطوط تدارکاتی دشمن در محدوده برد چند ده کیلومتری مورد استفاده قرار گرفته و نیاز به پشتیبانی هوایی را خصوصاً در شرایط استیلای هوایی دشمن یا وجود پدافند هوایی سنگین در منطقه هدف کاهش دهد.
در فیلم منتشرشده از شلیک این موشک در حالت سطح به سطح تغییر مسیر آن پس از اندکی فاصله گرفتن از پرتابگر مشهود است. این واقعیت نشاندهنده عدم شلیک این موشک، صرفاً به صورت شبه بالستیک در این حالت بوده و تأییدکننده وجود یک سامانه هدایت و ناوبری در آن برای تطبیق با مسیر مناسب برای رسیدن به هدف است. بنا بر این با در نظر داشتن این نکته نیز برد موشک بینا را تخمین زد.
بدیهی است در این حالت کار نشانهگذاری لیزری باید توسط پهپادها یا نیروهای تکاور به اجرا در آید که البته این دو روش در صورت شلیک موشک هدایت لیزری از هواپیماهای بمب افکن یا تهاجمی سرنشیندار نیز قابل استفاده است و خطر آسیب دیدن را برای هواپیمای گرانقیمت سرنشیندار در نقش نشانهگذار از بین میبرد.
به گفته مسؤولان دفاعی کشور موشک بینا دارای قابلیتهای دیگری غیر از موارد اعلام شده نیز است که در آینده معرفی خواهد شد. با توجه به نمونههای مشابه در دنیا میتوان گمانهزنی کرد انواع هدایت اپتیکی یا تصویرساز حرارتی نیز از این موشک در دست توسعه باشد.
بدیهی است انواع هواپیماهای کاربر موشک بینا محدود به هواپیمای تهاجم زمینی سوخو-25 نخواهد بود که در فیلمهای منتشر شده از موشک بینا در حال حمل دو فروند از آن دیده شد و هواپیماهایی مانند بمبافکن سوخو-24 و جنگنده-بمبافکن اف-4 فانتوم نیز میتوانند از آن بهره ببرد.
هواپیمای سوخو-25 با بهسازیهای مختلف از جمله هماهنگی با پهپادها برای نشانهگیری هدف و انتقال اطلاعات به آن (که در رزمایش پیامبر اعظم(ص) اعلام شد) و نیز تجهیز به تسلیحات جدید مانند موشک بینا به قابلیتهای عملیاتی بالاتری دست یافته و مأموریتهای خاصتری را بر عهده گرفته است.
روند طراحی و تولید سلاحهای هواپایه در کشور با درک نیاز به توسعه بیشتر چنین سامانههایی در چند سال اخیر سرعت بیشتری گرفته و با تمرکز فعالیتها در وزارت دفاع ضمن مشارکت بخشهای خودکفایی نهاجا و نیروی هوافضای سپاه از شتاب بیشتری هم برخوردار خواهد شد.
نمونههایی از این روند در توسعه موشک هوا به هوای فکور-90 و موشک هوا به سطح بینا قابل مشاهده بوده و انشاءالله در آینده نیز ثمرات ارزشمند آن در به روز رسانی تجهیزات و تسلیحات این نیروها آشکارتر خواهد شد.
دو طراح خوش ذوق رومانیایی به طراحی عدد پی(P) و دیگر ارقام ریاضیاتی به شکل هنری پرداختهاند.
کریستیان ایلیز واسیل و مارتین کرزیوینسکی عدد پی را که نسبت محیط دایره به قطر آن بوده و حدودا برابر با 3.14159 است، به قطعات رنگی هنری تبدیل کردهاند.
در ابتدا کریستیان ایلیز واسیل ایده ارتباط هر رقم پی به رقم متوالی آن را با پیوندهایی به محل بخشهای عددی متناظر ارائه کرد که تصاویر زیبایی شبیه دایرههای جادویی اقلیدس را میسازند.
مارتین کرزیوینسکی نمایش احتمالات انتقال برای هر رقم را در بستههای 10 رقمی به ایده واسیل افزود که مجموعههای تحسینبرانگیزی از تصاویر را با استفاده از 1000 و 2000 رقم از پی برای دادههایشان تولید کرد.
کرزیوینسکی همچنین مجموعهای از تصاویر را برای نمایش حبابهایی در خارج از تصویر اصلی طراحی کرده که محل رخداد توالی عددی خاص را نشان میدهند.
این طراحان همچنین به عنوان بخشی از مجموعه تصاویر خود، اعداد را برای تولید الگوهای خاص مارپیچی بدستآمده از نقطههای بزرگ دستکاری کردند.
ارقام عدد پی تا جایی که محققان میدانند، بطور تصادفی توزیع شدهاند. هنر مبتنی بر ارقام این عدد ریاضیاتی نیز مانند کیفیتی است که تحت تاثیر این توزیع تصادفی قرار گرفته است. برای ارائه منبعی از آنچه این الگوی تصادفی میتواند شبیه آن باشد، طراحان در تصاویر خود 16 عدد تصادفی را به همان شیوه نمایش دادهاند که متفاوت بوده اما بطور عجیبی مشابه هستند.
محققان آمریکایی توالت خورشیدی طراحی کردهاند که با استرلیزه کردن فضولات انسانی، زغال زیستی با مصارف خانگی یا کشاورزی تولید میکند.
توالت خورشیدی متشکل از هشت آینه برای متمرکز کردن نور خورشید و کابلهای فیبر نوری برای انتقال گرمای ذخیره شده به محفظه مخصوص است.
نور خورشید از طریق کابلهای نوری به محفظه حاوی مدفوع منتقل شده و فضولات را تا دمای 300 درجه سانتیگراد گرم میکند.
با استرلیزه و خشک شدن مدفوع، زغال زیستی (biochar) تولید میشود که انرژی معادل زغال معمولی تولید میکند.
زغال زیستی علاوه بر مصارف خانگی، از خواص بالایی برای کشاورزی برخوردار بوده و میتوان از آن برای اصلاح خاک نیز استفاده کرد.
توالت خورشیدی با بودجه 777 هزار دلاری اهدایی از طرف بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» توسط محققان دانشگاه کلورادو طراحی شده و هفته جاری در هند رونمایی میشود.
دانشمندان آلمانی از اسرار سرعت بالای شاهین تیزپر رمزگشایی کردند.
شاهین تیزپر سریعترین حیوان جهان است و به خاطر شیرجه شکاری سریعش که از آن برای گرفتن طعمه استفاده میکند، شهره است. با این حال، این که شاهین چگونه سرعت 320 کیلومتر در ساعت و دقتش حین پرواز را به دست آورده، همواره یک معما بوده است.
اکنون دانشمندان آلمانی از مجموعههایی از دوربینها برای بررسی ایرودینامیک این پرنده استفاده کردهاند و دریافتهاند که پرهای آن حین شیرجه به طور کامل و با فشار باز میشوند.
این پرندگان طعمه خود را با جهش از ارتفاع و با سرعت بالغ بر 322 کیلومتر در ساعت شکار میکنند و امکان مطالعه دقیق چنین فرآیندی را برای دانشمندان دشوار کردهاند. به منظور حل این مشکل، محققان دانشگاه فنی آکادمی معدن فرایبرگ و دانشگاههای بن و گیسن، به تعدادی از شاهینها آموزش دادند تا از بالای سدی برای فرار از یک خطر به عمق آن شیرجه بروند.
آنها موفق شدند پرواز پرندگان را روی مسیری قابلپیشبینی دنبال کنند و چنین موضوعی نقشهبرداری از این فرآیند را آسان کرد.
در مطالعه انجامشده، دوربینهای با سرعت بالا در بخشهای مختلف دیواره به ارتفاع 60 متر سد جاسازی شده بودند تا از پرندگان از زوایای مختلف فیلم بگیرند. دانشمندان از این فیلم برای بررسی مسیر شیرجهرفتن شاهینها استفاده کردند. آنها همچنین با استفاده از دادههایشان، مدل پلاستیکی سهبعدی از پرنده را خلق کردند که گویی با سرعت تمام شیرجه میرفت.
محققان مدل حاصل را در یک تونل باد تحلیل کردند؛ آنها جریان باد را روی سطح مدل با اعمال لایه نازکی رنگ روغن به آن و بررسی لایههای بهجامانده بررسی کردند که این عمل، ایدهای را از خطوط جریان باد به آنها میداد. آنها همچنین حرکت ذرات ریز شفافشده توسط لیزر را در تونل باد بررسی کردند تا چگونگی حرکت آنها بر سطح پرنده را مطالعه کنند.
با تحلیل دادهها و فیلمهای گرفتهشده از پرندگان حین پرواز، دانشمندان دریافتند پرهای کوچک موجود بین بالها و روی پشت شاهین با فشار باز میشوند تا ایرودینامیک آن را در اوج سرعت و حین شیرجههایش افزایش داده و جریان هوا را بر سطح بدن حیوان مسطح نگه دارند.
جزئیات این مطالعه در مجله Plos One منتشر شد.
در راستای هوشمندتر کردن ساکنین غیر انسانی ایستگاه بینالمللی فضایی، ناسا اخیرا اعلام کرده رباتهای SPHERES حاضر در این ایستگاه اواخر سال جاری میلادی گوشی هوشمند جدیدی را دریافت خواهند کرد.
قابلیت افزایشیافته هوش این سامانهها برای کمک به انتقال آنها از وضعیت بسترهای آزمایشی مهندسی به سامانههایی است که بتوانند برخی از وظایف فضانوردان ایستگاه را انجام دهند.
در حال حاضر، سه ربات SPHERES بر عرشه ایستگاه بینالمللی وجود دارند و این کرههای چندضلعی پلاستیکی خودکفا، نیرو، پیشرانه، رایانهها، دنده راهبری و همچنین پورتهای انبساط برای حمل دستگاههای فرعی اضافی را خود حمل میکنند.
این فناوریها برای تحقیقات میکروگرانش و به عنوان بستر آزمایشی رباتیک و همچنین کنکاش کارکرد رباتهای پرواز آزاد به کار میروند و بنا بر اعلام ناسا، تاکنون، تعداد 77 آزمایش انجام شده که شامل آزمایش فناوریهای مرتبط با الحاق خودکار، سرویسدهی به ماهوارهها، مونتاژ فضاپیما و تعمیرات اضطراری بودهاند.
هماکنون به عنوان بخشی از «پروژه تانگو» و با همکاری «مرکز فناوری پیشرفته گوگل»، دانشمندان در حال طراحی گوشیهای هوشمند هستند. برای ارتقا گوشیهای هوشمندی که هماکنون مغزهای SPHERES هستند، تلفنهای هوشمند جدید اواخر سال جاری میلادی به ایستگاه بینالمللی فضایی ارسال میشوند.
ناسا مدعی است زمانی که گوشیهای هوشمند جدید نصب شوند، SPHERES به قدرت محاسباتی بیشتر، دوربین، اتصالات وایفای و حسگر سفارشی سهبعدی یکپارچه مجهز خواهند شد. این حسگر به رباتها امکان نقشهبرداری از اطرافشان در زمان واقعی را میدهد؛ این موضوع همچنین به آنها امکان انجام بررسیهایی را با استفاده از تصاویر و فیلمها و همچنین برقراری ارتباط مستقیم با رایانههای ایستگاه فضایی را میدهد.
پیش از ارسال این تلفنها به فضا، آنها باید در میکروگرانش آزمایش شوند و پس از آن، از آنها برای آزمایش کنترل رباتهای SPHERES از زمین استفاده خواهد شد.
کاوشگر فرصت ناسا دیدگاههای قابلتوجهی در خصوص سیاره مریخ معماگونه ارائه داده است؛ در دهمین سال از حضورش روی مریخ، این سامانه شواهدی از آب را یافته است، با این حال، اکنون ناسا با توجه به جزئیات منتشرشده بودجه سال 2015 این آژانس، در حال قطع بودجه این سامانه برای همیشه است.
به دنبال انتشار جزئیات بودجه سال 2015 ناسا، این آژانس فضایی شاید مجبور به قطع بودجه کاوشگر «فرصت» شود.
بودجه 17.5 میلیارد دلاری ناسا که هنوز به تایید کنگره نرسیده، همچنین پایانی بر ماموریت «اودیسه» مریخ در سپتامبر سال 2016 خواهد بود.
«فرصت» در ژانویه سال 2004 و چند هفته پس از همتایش، کاوشگر «روح» بر سطح مریخ فرود آمد. هر دوی این سامانهها سالها خدمت کردهاند اما «روح» در سال 2010 و پس از گیرافتادن در شنها، ارتباطش را با زمین قطع کرد.
کشفهای آغازین این کاوشگرها به سیارهای اشاره داشت که زمانی حارهای و مرطوب بوده؛ با این حال، نشانههای آب، از محیطی اسیدی حکایت دارد که برای میکروبها بیش از اندازه خشن بوده است. اخیرا هم مریخنورد فرصت شاهدی زمینشناسانه را از آب در «دهانه اندیور» یافته که برای آشامیدن مناسبتر است.
در بودجه ناسا، کاوشگر کنجکاوی بودجه پیشنهادی بهتری معادل 59.4 میلیون دلار را در اختیار خواهد داشت تا عملیات این سیستم را در سال آینده میلادی پشتیبانی کند و یک بودجه 58 میلیون دلاری مداوم نیز یک سال پس از آن، در اختیار این سیستم خواهد بود.
بودجه سال 2015 همچنین حاوی پیشنهاد 92 میلیون دلاری برای نوعی سامانه جدید و بدون سرنشین مریخ است که در سال 2020 پرتاب میشود.
هماکنون آژانس فضایی حدود 13 میلیون دلار را برای پشتیبانی از کاوشگر فرصت هزینه میکند؛ با این حال، چنانچه کنگره آمریکا، پیشنهاد اوباما مبنی بر متمم بودجه درخواستی را تایید کند، ناسا خواهد توانست برای فرصت بودجه لازم را دریافت کند.
یک شرکت امریکایی بلندگوی آکریلیک شفاف و فوقنازکی ابداع کرده که میتوان آن را در دیوارهای منازل جاسازی کرد.
بلندگوی "نامرئی" Clio را میتوان مستقیما در مقابل تلویزیون، بدون مسدودکردن دید افراد، قرار داد؛ این سامانه با هر تبلت بلوتوثدار و گوشی هوشمندی عمل میکند.
سیستم جدید از ورقه نازک یک میلیمتری آکریلیک برای ایجاد صدا بهره میبرد و بیسیم است.
به ادعای شرکت ClearView Audio واقع در بوستون ماساچوست، بلندگوهای معمولی صدا را در یک جهت تولید میکنند اما سطح خمیده مدل ابداعی، صدا را در جهتهای چندگانه منتشر میکند. همچنین، هیچ شبکه یا پوششی بین بلندگو و گوشهای کاربر وجود ندارد، بنابراین، صدا واضحتر از همیشه است.
مهندسان این فناوری را با هدف حذف بلندگوهای سیاهرنگ غیرجذاب از طراحی داخلی منازل یا دفاتر ارائه دادهاند. این بلندگو در دیوارها و سقف کار گذاشته میشود و بهای آن 350 دلار اعلام شده است.
بلندگوهای مخروطی سنتی صدا را از سمت پشت خود به بیرون فشار میدهند، اما ارتعاشهای Clio در طول غشای نازک شفاف و شیشهای به سمت بیرون فشار داده میشوند. این حرکت، مولکولهای هوا را به سمت گوشهای شنوندگان میفرستد.
مهندسانی از حوزههای برق، رایانه، مکانیک، مواد و طراحی صنعتی در ساخت این سامانه مشارکت داشتهاند.
یک ربات رکورد جهانی گینس برای حل مکعب روبیک را در سریعترین زمان ممکن شکست.
ربات «Cubestormer 3» این مکعب را در 3.253 ثانیه تکمیل کرد و تماشاگران حاضر در «نمایشگاه بیگبنگ» بیرمنگهام را به وجد آورد.
این مدت زمان، رکورد غیرانسانی پیشین 5.27 ثانیهای را که توسط پردازشگر Cubestormer 2 ثبت شده بود، شکست.
رکورد پیش از آن نیز 10.69 ثانیه توسط رباتی گزارش شد که دانشجویان دانشگاه فناوری سوینبرن استرالیا در سال 2011 آن را ساخته بودند.
ربات Cubestormer 3 طی 18 ماه و توسط «دیوید گیلدی» و «مایک دوبسون» از شرکت فناوری ARMMobile ساخته شده بود.
این ماشین از گوشی هوشمند «سامسونگ گلکسی» برای تحلیل مکعب استفاده میکرد و به چهار دست رباتیک برای حرکتدادن عناصر مکعب آموزش میداد.
ربات جدید سه برابر سریعتراز همتای پیشین خود فکر میکند و رکورد جدید نمونه بارزی از نبوغ آن است.
بر اساس مطالعات جدید، نوعی ژل که میزان عفونت ایدز در میان میمونها را پس از روابط جنسیشان کاهش میدهد، شاید روزی برای انسانها نیز کارآمد باشد.
دانشمندان دریافتهاند نوعی ژل واژنی، حتی سه ساعت پس از داشتن روابط جنسی، میتواند از میمونها در مقابل عفونت اچآیوی محافظت کند. آنها این ژل واژنی را روی میمونهای ماکاک آزمایش کردند؛ در این مطالعه شش مورد از سوژهها ژل جدید و شش میمون دیگر یک ژل دارونما دریافت کردند.
از شش میمونی که ژل جدید را دریافت کردند، فقط یک میمون در مقایسه با تمامی شش میمونی که دارونما به آنها داده شده بود، آلوده به ویروس اچآیوی ماند. این ژل حاوی داروی ضدویروسی raltegravri است که برای پیشگیری از اچآیوی به کار میرود.
به گفته پروفسور «ال. هیلر» از دانشگاه پیتزبورگ، موفقیت ژل جدید در میمونها شاید بازنمود موفقیت آن در پیشگیری از عفونت اچآیوی بویژه برای زنانی که قربان تجاوز جنسی شدهاند، باشد.
با این حال، موفقیت در میمونها همواره به معنای پیشگیری موفق در میان انسانها نیست زیرا آزمایش چنین داروهایی روی انسانها پیچیده بوده و ملاحظات اخلاقی جدی را میطلبد. با این حال، این نتایج امیدبخش هستند و خوشبینی را در حوزه تحقیقات اچآیوی به دنبال خواهد داشت.
جزئیات این مطالعه در مجله Science Translational Medicine منتشر شد.
محققان کشورمان به کمک روشی بسیار ساده و کم هزینه موفق به ساخت آشکارساز پرتو X و ذرات باردار سنگین شدند که از قدرت تفکیک بالایی برخوردار است.
این آشکارساز که از جنس نانوسیم اکسیدروی در قالب پلیکربنات تهیه شده است، قابلیت استفاده در سیستمهای تصویربرداری تشخیصی پزشکی و سیستمهای درمانی مبتنی بر استفاده از ذرات باردار مانند الکترون، پروتون و آلفا را دارد.
علیرغم کاربرد فراوان آشکارسازهای سوسوزن در صنایع مختلف، پخششدگی و به دنبال آن پراکندگی فوتونهای نوری تولید شده و در نتیجه عدم توانایی آنها در تفکیک مکانی مناسب از مشکلات آنها به شمار میرود.
با توجه به ویژگیهای منحصر بفرد نانوسیمهای اکسیدروی نظیر راندمان کوانتومی بالا، زمان فروپاشی کوتاه، سختی تابش بالا و عدم سمیت، محققان کشورمان بر آن شدند تا نوع جدیدی از آشکارساز سوسوزن پرتو ایکس و ذرات باردار سنگین را با استفاده از این نانوسیمهای یک بعدی به منظور بهبود قدرت تفکیک مکانی آشکارساز تولید کنند.
دکتر علی طاهری، فارغ التحصیل مهندسی هستهای از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و محقق طرح در این مورد گفت: برای دستیابی به این هدف در ابتدا به منظور حصول اطمینان از عملکرد مناسب طرح پیشنهادی، از شبیه سازی مونته کارلو استفاده کرده و در مرحله بعد به ساخت الگودار الکتروشیمیایی نانوسیمهای اکسیدروی پرداختیم.
وی افزود: با استفاده از این روش نانوسیمهایی با نسبت ابعادی بالا در قالبهای پلیکربناتی رشد داده شد. سپس لایه پلیکربناتی حاوی نانوسیمها با یک حسگر نوری CMOS قدرتمند ترکیب شده تا جهت انجام آزمونهای تجربی به کار گرفته شود. لازم به ذکر است که در بخش آزمونها از منبع آلفازای Pu 238 و یک مولد اشعه ایکس با هدف مسی استفاده شد.
طاهری اظهار کرد: نتایج نشان داد که دادههای تجربی توافق بسیار خوبی با نتایج شبیهسازی شده داشته و بیانگر این نکته بود که نانوسیمهای اکسید روی به کار رفته درون غشای پلیکربنات میتواند بعنوان یک آشکارساز پرتو X و ذرات آلفا با قدرت تفکیک مکانی بالا عمل کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: نانوسیمهای اکسیدروی به کار رفته در این آشکارسازها، بعد از تولید فوتونهای نوری، مانند یک فیبر نوری عمل کرده و آنها را به انتهای خود منتقل میکنند. این مکانیسم باعث جلوگیری از پراکنده شدن نور در داخل آشکارساز شده و علاوه بر این سبب میشوند فوتونهای نوری دقیقا در راستای برخورد ذره پرانرژی به روی حسگر نوری خارجی CMOS منتقل شده و در نتیجه محل برخورد ذره با دقت فوقالعادهای توسط سیستم الکترونیکی ثبت شود.
محقق طرح یادآور شد: با توجه به سادگی و هزینه پایین تولید این آشکارساز و با بهینهسازی راندمان نوری نانو سوسوزن به کمک افزایش تخلخل غشاء، طول نانوسیمها و افزودن ناخالصی مناسب به منظور افزایش بهره نوری، میتوان از این آشکارساز برای تصویربرداریهای پزشکی فوق دقیق بهره گرفت.
نتایج این کار که توسط دکتر علی طاهری و با همکاری دکتر شهیار سرامد و دکتر سعید ستایشی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفته، در The European Physical Journal منتشر شده است.
"لین شو کای" طراح چینی است که به تازگی یک ساعت جالب رومیزی را اختراع کرده است. این ساعت رومیزی از یک بخش با اشعه یو وی و بخشی به صورت ساعت ساخته شده است. طراحی جالب این ساعت در کنار مزیت قابل توجه آن باعث شد تا جلوه دیگری در آخرین نمایشگاه فناوری چین بدست آورد.
در بخش یو وی این ساعت شما می توانید تمام وسایل خود را بگذارید تا در طول روز از وجود هرگونه میکروبی ضد عفونی شود. نکته دیگر در مورد این بخش این است که شما می توانید با قرار دادن تلفن همراه در این قسمت آن را نیز به راحتی شارژ کنید.
برای بخش ساعت نیز این وسیله به خوبی برای شما کار کرده و تمام امکاناتی که یک ساعت دیجیتال کامل و هوشمند می تواند در اختیار شما قرار دهد را داراست. امکانات این بخش پخش ساعت، تقویم، آب و هوا، درجه دمای اتاق و ... است.
گفتنی است، این نسل جدید، USBها همانند صفحات نازک کاغذ است که میتواند بر روی هم انباشته شوند.
بررسیها نشان میدهند، جنس این پورتهای USB جدید از جنس گرافن است و در سایزهای مختلف تا ۳۲ گیگابایت وجود دارد. مادهٔ گرافن یک مادهٔ رسانای فوق قوی است که از اتمهای کربن تولید شده است.
خودروهای بسیاری هستند که با الهام از پرندگان طراحی می شوند اما همه آن ها به مرحله تولید نمی رسند و در حد طرح باقی می ماند. با این حال هنوز طرح هایی ارائه می شوند که امید ورود آن ها به خیابان در آینده بسیار زیاد است.
"دوالیتی" یکی از طرح هایی است که بسیاری اعتقاد دارند می تواند در آینده وارد خیابان ها شود. این خودرو می تواند اولین نمونه ای باشد که تلفیقی از خودروهای خارج جاده و اسپرت سریع باشد. تا به حال خودرویی با چنین امکانات تولید نشده است.
بدنه و داخل خودرو از لانه های پرندگان که گرم، نرم هستند و از دنیای خارج هم محافظت می کنند ساخته شده است. همچنین حالت دایره ای داخل خودرو کاری می کند که همه دور هم جمع شده باشند.
این خودرو با زدن تنها یک دکمه به حالت اسپرت رفته و به زمین میچسبد تا تعادل آن حفظ شده و به حداکثر سرعت خود برسد. چرخ های خودرو نیز از روی کندوی عسل الهام گرفته شده است که روی آن لایه ای لاستیکی وجود دارد.
خودروی "دوالیتی" با موتور الکتریکی کار می کند و برای جاده های خارج شهری نیز بسیار مفید است. چهره عجیب این خودرو نیز آن را شبیه به فضایی ها می کند. "فرناندو ماچادو" طراح این خودرو اعتقاد دارد می توان آن را در سال 2030 در خیابان ها مشاهده کرد.
در این روش شما می توانید درایو های ویندوزتان به جز درایوی که ویندوز در آن نصب است را از دید دیگران مخفی کنید البته با این روش شما نام درایوتان را نیز می توانید عوض کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد.
روی my computer کلیک راست کنید و گزینه manage را انتخاب کنید
در پنجره باز شده گزینه Disk Management را انتخاب کنید
حالا لیستی از درایو ها و حافظه های خارجی متصل به کامپیوتر به نمایش در می آید، روی درایوی که می خواهید مخفی کنید کلیک راست کنید و گزینه Change Drive Letter and Paths… را انتخاب کنید
حالا گزینه Remove را انتخاب کنید
Yes را فشار دهید
حالا درایو مورد نظرتان مخفی شده است.
برای نمایش دوباره آن دوباره وارد Disk Management شوید روی درایو مخفی شده کلیک راست کنید و گزینهChange Drive Letter and Paths… را انتخاب کنید و سپس گزینه Add را انتخاب کنید.
حالا نام درایو خود را انتخاب کنید و OK را بزنید تا درایوتان به نمایش در بیاید.
محققان آخرین شیوه اثباتنشده اما پیشبینیشده خود را برای تولید بزرگترین کوارک جهان ارائه کردهاند.
«کوارکهای سر»، سنگینترین ذرات زیراتمی و اجزای اصلی تمامی مواد هستند؛ اما در حالی که در همه مواد وجود دارند، جداسازی آنها از ماده تحت شرایط معمول غیرممکن است.
به منظور انجام مطالعات خود در این زمینه، دانشمندان باید با برخورددادن ذرات به یکدیگر در سرعتهای فوق بالا و برای میلیاردها یا تریلیونها بار، این مولفهها را تولید کنند.
اکنون، دانشمندان شتابدهنده ذرات «تواترون» (Tevatron) در آزمایشگاه فرمیلب شیکاگو پس از 20 سال، آخرین تیر ترکش خود را برای تولید کوارک سر شلیک کردهاند؛ شیوه این محققان نیازمند 500 تریلیون بار برخورد ذرات بود.
تحت شرایط «مدل استاندارد» که میتوان از طریق آن، این ذرات را درک کرد، باید سه راه برای تولید کوارکها وجود داشته باشد. دو شیوه نخست در سال 1995 و 2008 اثبات شدهاند و در مورد اول، کوارکهای سر توسط نیروی هستهای قوی و با کوباندن یک پروتون و آنتیپروتون به یکدیگر تولید شدند. اما در شیوه سال 2008 و مدل جدید، کوارکهای سر در رخدادی نادر توسط نیروی هستهای ضعیف ایجاد شدند.
این یافتهها، مدل استانداردی را تقویت میکند که بر اساس آن، کوارکهای سر را میتوان با استفاده از هر دو نیرو تولید کرد و این که تمامی نیروهای طبیعت، چه قوی و چه ضعیف، به یک اندازه برای تولید کوارک سر لازم هستند.
دیمیتری دنیزوف، فیزیکدان آزمایشگاه فرمیلب، بر این باور است که آگاهی از چگونگی تولید این ذره میتواند برای تولید انرژی در آینده نیز کارآمد باشد.
«تلسکوپ بسیار بزرگ» رصدخانه فضایی اروپا، ستاره زردرنگ عظیمی را به قطر بیش از 1300 برابر اندازه خورشید رصد کرده است.
این ستاره همچنین بخشی از یک سیستم دوگانه با یک ستاره همراه مدارگرد است؛ ستاره کوچکتر به اندازهای به والد غولپیکر خود نزدیک شده که در تماس فیزیکی با آن قرار دارد.
ماهیت عظیم ستاره غولپیکر جدید موسوم به (HR 5171 A (1 با استفاده از تصویربرداری دقیق «تداخلسنج تلسکوپ بسیار بزرگ» (VLTI) رصدخانه اروپا کشف شد.
خود تلسکوپ بسیار بزرگ، تلسکوپی منفرد نیست، بلکه از چهار واحد تلسکوپ تشکیل شده که هر یک از آینهای اصلی به قطر 8.2 متری برخوردارند. علاوه بر این، تلسکوپ بسیار بزرگ، مجهز به تلسکوپهای سیار کمکی 1.8 متری است.
تداخلسنجی، ترکیب نور جمعآوریشده از چهار تلسکوپ اصلی و تلسکوپهای کمکی را امکانپذیر میکند و این موضوع خلق یک تلسکوپ غولپیکر به قطر 140 متر را ممکن میسازد.
جرم کیهانی (HR 5171 A (1 بزرگترین عضو گروه بسیار نایاب ستارهای موسوم به «ابرغول زرد» است. این ستارگان بینهایت بیثبات بوده و نماینده شفافترین ستارگانی هستند که تاکنون شناخته شدهاند. ماهیت بیثبات ستاره تازهکشفشده از لحاظ فیزیکی و همچنین بیرون ریختن مکرر مقادیر ماده ستارهای توسط آن به نمایش گذاشته میشود و این امر جو بسیار منبسطی را برای آن به دنبال داشته باشد.
ستاره (HR 5171 A (1 تقریبا 50 درصد بزرگتر از ابرغول «بتلگئوس» است که در فاصله 12 هزار سال نوری از زمین قرار دارد. قطر جسم مزبور 1300 برابر خورشید گزارش شده و بیش از یک میلیون برابر نیز شفافتر از ستاره منظومه شمسی است.
وجود یک ستاره همراه توسط رصدخانههای مختلف تایید شده و بر اساس دادههای دریافتی، ستاره کوچک هر 1300 روز، حول والد عظیم خود میچرخد.
دانشمندان ناسا به تازگی یک موشک اکتشاف تغییرات جوی را به قلب یک شفق قطبی پرتاب کردهاند.
این اوجگیری بخشی از ماموریت GREECE بود که هدف از آن شناسایی عامل شکل متمایز حلقههای شفقی مخابره شده است.
شفق قطبی زمانی ایجاد میشود که ذرات خورشیدی از طریق یک جریان ثابت توسط باد خورشیدی یا فوران تاج خورشیدی به میدان مغناطیسی زمین برخورد میکنند.
موشک اکتشاف تغییرات جوی ناسا از سکوی «فلت پوکر» در آلاسکا پرتاب شد و دو تلاش پیشین برای پرتاب آن به دلیل وجود بادهای بلند و خود شفق قطبی به تعویق افتاده بودند؛ با این حال، با ایدهآلشدن شرایط، تیم علمی در پرتاب این سامانه تردید به خود راه نداد.
ماموریت GREECE از ابزار تصویربرداری زمینمحور و موشکهای اکتشاف تغییرات جوی استفاده میکند که برای اندازهگیری قلب شفق طراحی شدهاند. هدف از این ماموریت درک شرایط عامل ایجاد شفق قطبی و چگونگی تعامل ذرات خورشیدی با مغناطوسفر زمین گزارش شده است.
بر اساس یکی از نظریههای موجود پیرامون شکلگیری حلقههای شفقی، شفق قطبی مانند یک موج رفتار میکند اما دارای جریانهای سریعتر و آرامتری است که با یکدیگر تعامل دارند و حلقه را به وجود میآورند.
دانشمندان اسپانیایی موفق به بازسازی پوسته قمر یخی «اروپا» در آزمایشگاه شدند.
آب، نمکها و گازهای حلشده در اقیانوس عظیمی که دانشمندان معتقدند شاید در زیر پوسته یخی اروپا وجود داشته باشد، میتوانند به سطح آمده و ساختارهای زمین شناسی وهمآلود مرتبط به مواد قرمزرنگ را روی این قمر سیاره مشتری تولید کنند.
این موضوع توسط محققان «مرکز اخترزیستشناسی» (CAB) اسپانیا در آزمایشگاه و با حضور آب، دیاکسیدکربن و سولفات منیزیم تایید شد.
دانشمندان بر این باورند در درون اروپا که یکی از قمرهای یخی مشتری است، مخازنی از آب به عنوان مایع حیات وجود دارد. این نظریه از اطلاعاتی برخاسته که توسط ماموریتهای «وویجر» و «گالیله» به دست آمده است. در این ماموریتها، ترکها و زمینهای نابهنجار مرتبط با مواد سرخگون به دست آمدند که در تضاد با سفیدی یخ ناشی از آب غالب در سطح هستند. تعدادی از این ساختارهای زمینشناسی با ظهور مایعات از درون این قمر مرتبط هستند.
دادههای دریافتی از ماموریتهای فضایی نشان میدهد این مواد سرخ رنگ، نمکهای هیدراتشده و عمدتا از سولفات منیزیم هستند. همچنین ترکیبات بیثباتی مانند دیاکسیدکربن، دیاکسید سولفور (SO2) و هیدروژن پراکسید (H2O2) نیز شناسایی شدهاند.
در حال حاضر دانشمندان مرکز اخترزیستشناسی اسپانیا با تمامی این مقدمات، آزمایشی را با هدف توضیح چگونگی تکامل این مایعها در مسیر آنها بین مخازن عمیق و سطح این قمر طراحی کردهاند.
ویکتوریا مونز ایگلزیاس، یکی از نویسندگان ارشد این مقاله میگوید: درست همانطور که ماگمای زمین به سطح ظهور میکند، پدیده مشابهی میتواند در قمر اروپا رخ دهد. گرچه در این حالت، cryomagma آبکی خواهد بود که تکامل مییابد و از درون قمر یخی به بیرون تراوش میکند.
دانشمندان برای تایید نظریه خود در آزمایشگاه، شرایط شدید مخازن مایع موجود در پوسته اروپا به ویژه، فشار بالا و دمای پایین را شبیهسازی کردند و آنچه را که برای یک محلول آبی دارای دیاکسیدکربن و MgSO4 هنگام خنکشدن و ظهور در سطح، رخ میدهد، مشاهده کردند.
جزئیات این مطالعه در مجله Geochimica et Cosmochimica Acta منتشر شد.
ارتش آمریکا با همکاری شرکتهای فعال در حوزه هوافضا بدنبال طراحی نسل جدید بالگردهای عمود برخاست است که تا دو دهه آینده جایگزین بالگردهای نظامی موجود خواهند شد.
هدف از اجرای پروژه هواپیمای عمود برخاست، ورود نسل جدید بالگرد و جایگزین شدن با دو تا چهار هزار بالگرد کلاس متوسط بلک هاوک UH-60 شرکت Secure Sky و بالگرد تهاجمی AH-64 بوئینگ پس از سال 2030 میلادی اعلام شده است.
بودجه اختصاص داده شده به فاز تحقیقاتی پروژه هواپیمای عمود برخاست طی سالهای 2011 تا 2019 رقمی بالغ بر 354 میلیون دلار اعلام شده است.
با این حال کارشناسان نظامی، بودجه فاز نهایی طراحی و توسعه را رقمی در حدود 100 میلیارد دلار اعلام کردهاند.
از جمله طرحهای در دست تحقیق، نسل جدید گردندهبال (rotorcraft) است که بازه زمانی 2016 تا 2020 برای توسعه و ساخت آن اعلام شده است.
چهار تیم تحقیقاتی از شرکتهای فعال در حوزه هوافضا شامل لاکهید مارتین، بوئینگ، Secure Sky و aircraft AVX برای همکاری با محققان وزارت دفاع آمریکا انتخاب شدهاند.
هدف از اجرای این پروژه، توسعه نسل آینده هواپیما و بالگردهای عمود برخاست با بودجه کمتر و در عین حال بهره مند از فناوریهای بسیار پیشرفته برای جایگزین شدن با نسل فعلی بالگردهای نظامی عنوان شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.