پروژه مهم جهانی «مدلسازی ساختارهای مغناطیسی اتمسفر خورشید و برهمکنش امواج در این ساختارها» در راستای حذف سوخت فسیلی به همت محققان کشور با همکاری دو دانشگاه خارجی و هفت دانشگاه داخلی در حال بررسی است.
دکتر سهیل واشقانی فراهانی، مدیر این پروژه در ایران با اعلام این خبر اظهار کرد: این پروژه یک مدلسازی از ساختارهای مغناطیسی اتمسفر خورشید است تا بتوانیم نحوه انتقال انرژی و تبدیل انرژی در این ساختارها را به خوبی بشناسیم؛ پیاده کردن این مکانیسم در آینده کاربردهای مهمی خواهد داشت.
مدیر پژوهش دانشگاه تفرش افزود: با استفاده از شناخت اتفاقات بر روی سطح خورشید از جمله تبدیل انرژی مغناطیسی به گرمایی، همچنین با شناخت نحوه میرایش موج که نشانگر انتقال و تبدیل انرژی است و مدلسازی آن میتوان دستگاههایی جهت تبدیل انرژی ساخت و آنطور که میخواهیم از آنها بهره ببریم.
واشقانی فراهانی تصریح کرد: خورشید منبعی از انرژی است و درصدد فهمیدن این موضوع هستیم که تبدیل انرژی در خورشید از پنجهزار درجه به یکمیلیون درجه چگونه انجام میشود.
دکترای فیزیک خورشیدی از دانشگاه انگلیس با بیان اینکه این پروژه چندسالی است که در سطح دنیا در حال انجام است، افزود: دانشگاههای کشور نیز همزمان با دنیا در حال تحقیق و پژوهش در این زمینه هستند و من از ابتدای تز دکترا تاکنون سالانه حدود سه مقاله در این رابطه تألیف کردهام.
وی با بیان اینکه پروژه مذکور همچنان ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: این پروژه در راستای حذف سوخت فسیلی است و باید تا 30 سال دیگر پیاده شود تا این انرژی جایگزین سوخت فسیلی شود.
وی ادامه داد: این پروژه جهانی است و با توجه به کاهش سوخت و انرژیهای فسیلی انجام آن در دنیا ضرورت دارد؛ اگر ما زودتر به نتیجه برسیم، این تکنولوژی به کشور ما تعلق خواهد گرفت.
واشقانی فراهانی که مدیر پروژههای مرتبط با خورشید است، گفت: پروژه مذکور در کشور ما با همکاری دانشگاه تفرش، دانشگاه اراک، تبریز، زنجان، شهید بهشتی، بیرجند، دانشگاه الزهرا و همچنین دانشگاههای بلژیک و انگلیس در حال انجام است.
وی با اشاره به سایر کاربردهای این پروژه تصریح کرد: این پروژه به ما کمک میکند گرمایش خورشید را بفهمیم و تا حدی شتاب گرفتن بادهای خورشید را درک کنیم.
واشقانی فراهانی اظهار کرد: شتاب گرفتن بادهای خورشیدی از این لحاظ مهم است که اگر ذرات آن هنگام رسیدن به زمین دارای شتاب بالایی باشد، ماهوارهها را از کار میاندازد و با محاسبه آنها به مقاومسازی ماهوارهها کمک میکنیم، این اقدام میتواند شامل ساخت سپرهای مغناطیسی مناسب باشد.
مدیر پژوهش دانشگاه تفرش تصریح کرد: با استفاده از این مطالعات میتوان به فرمولهایی در رابطه با موج مغناطیسی آلفون دست یافت؛ این موج در انتقال انرژی از سطحی به سطح دیگر نقش دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.