مدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به پایان یافتن طراحی و ساخت ماهواره ظفر گفت: بخش طراحی و ساخت ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت به پایان رسیده است و برای پرتاب آن نیاز است تا فازهای دیگری را اجرایی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از ماهواره "نوید"، ماهواره "ظفر" به عنوان دومین پروژه فضایی در دستور کار دانشگاه علم و صنعت قرار گرفت. نمونه مهندسی ماهواره ملی ‌‌ "ظفر " توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده ‌که با استفاده از فناوریهای پیشرفته تر نسبت به ماهواره نوید، قابلیت عکسبرداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از 80 متر را دارد.بر اساس گفته محققان مقایسه این دو ماهواره نشان می دهد که فناوری دوربین ها در ماهواره ظفر ارتقای 5 برابری یافته است. دو برابر شدن دقت کنترل و افزایش بیش از 15 برابری نرخ ارسال داده های تصویری از دیگر مزایای ماهواره ظفر است.وزن ماهواره ظفر 90 کیلوگرم است که به منظور استقرار در مدار دایره با ارتفاع 500 کیلومتر و زاویه انحراف مداری 55 درجه طراحی شده است.
جزئیات ماهواره ظفر

دکتر حسین بلندی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات ماهواره ظفر، افزود: این ماهواره مجهز به دوربین های رنگی است و قادر به تصویر برداری از سطح زمین است.مدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت، با تاکید بر اینکه ماهواره ظفر پیشرفته تر از ماهواره نوید است، توضیح داد: ماهواره ظفر حداقل 300 درصد نسبت به ماهواره نوید در وضعیت بهتری قرار دارد و دارای سیستم کنترل پیشرفته تری نیز است.وی با تاکید بر وضوح بالای تصاویر "ظفر"، اظهار داشت: این امر سبب شده است تا این ماهواره تصاویر بسیار کاربردی تری را در اختیار ما قرار دهد.بلندی در پاسخ به پرسش مهر درباره زمان پرتاب ماهواره ظفر خاطر نشان کرد: بخش ماهواره ای ظفر آماده شده است ولی برای پرتاب آن نیاز به اجرای چندین فاز دیگر داریم که هم اکنون در حال انجام است.
 

کاربردهای تصاویر ارسالی از سوی ظفر

رئیس مرکز تحقیقات ماهواره ‌ای دانشگاه علم و صنعت پیش از این در خصوص کاربردهای تصاویر و داده های ماهواره ظفر اعلام کرد: تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل ها، بررسی زمین ‌های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحرانهای طبیعی به کار برده می شود.


تاريخ : یک شنبه 27 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پس از غروب امروز 14 آوریل ( 26 فروردین ماه) در سمت غرب آسمان در ارتفاعات شمال غربی رصد گران می‌توانند سیاره را در تمام طول شب مشاهده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاره زهره غروب امروز در زمان اوج رویت پذیری خود در آسمان قرار خواهد داشت و بهترین زمان رصد این سیاره روشن را فراهم می کند.عصر امروز این سیاره به راحتی توسط دوربین های دوچشمی، تلسکوپهای کوچک مشاهده می شود و می توان زمان و فاز آن را نیز تشخیص داد.

براساس گزارش اسپیس، در ساعات اولیه عصر امروز سیاره ژوپیتر نیز در قسمت تحتانی ونوس مشخص می شود و سیاره روشن و قرمز رنگ مریخ نیز در شرق آسمان می درخشد.نمایان شدن ونوس در آسمان امشب به دنبال ماه ها چشمک این سیاره صورت می گیرد. به طور رسمی این سیاره از 16 آگوست از 26 خرداد سال گذشته تاکنون به یک ستاره شامگاهی تبدیل شده است.از آن زمان سیاره زهره از زمین در دورترین قسمت مدار خود قرار داشت و به علت نزدیک بودن آن به خورشید سیاره زمین غیرقابل مشاهده بود. تمام تابستان و نیمی از پاییز برای این که سیاره زهره در نهایت خود را در طرف غربی آسمان نشان دهد.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اطلاعات و تصاویر ماهواره‌ ای محققان در رابطه با پنگوئنها نشان می‌دهد که تعداد پنگوئنهای امپراطور بسیار بیش از چیزی است که پیشتر تخمین زده شده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقاتی که به وسیله تصاویر با کیفیت بالا از طریق ماهواره گرفته شده نشان می دهد که تعداد پنگوئنهای امپراطور در قطب جنوب بسیار بیش از چیزی است که پیشتر دانشمندان تخمین زده بودند.پنگوئن امپراطور بزرگ‌ترین گونه پنگوئن است که این پرنده بر خلاف پرندگان دیگر، هرگز به زمین خشک پا نمی‌گذارد. این پنگوئن که قد آن 1.1 متر و وزنش بیش از 30  کیلوگرم است تمام عمر خود را یا در دریا و یا روی یخهای قاره قطب جنوب می‌گذراند.پیتر فریتول دانشمند سازمان تحقیقات قطب جنوب بریتانیا و نویسنده اصلی این تحقیق که در مجله علمی PLoS One منتشر شده اظهار داشت: کشف این موضوع که تعداد پنگوئنهای امپراطور دوبرابر چیزی است که تخمین زده شده بود ما را شگفت زده کرد.فریتول اظهار داشت که برخلاف آمارهای قبلی که پنگوئن امپراطور را بین 270 تا 350 هزار اعلام کرده بود آمار جدید حاکی از وجود 595 هزار پنگوئن امپراطور در قطب جنوب است.براساس گزارش کریستین ساینس مونیتور، از آنجا که انسانها تنها می توانند سه ماه از سال را روی سطح سخت این قاره کار کنند، تحقیقات در قطب جنوب بسیار چالش برانگیز است.آخرین آمار به دست آمده از تعداد پنگوئنهای امپراطور در سال 1992 اعلام شد که براساس آن در آن زمان حدود 135 تا 175 هزار پنگوئن امپراطور در این قاره زندگی می کردند.فریتول و گروهی از دانشمندان با استفاده از تکنیکهای تصاویر با کیفیت بالا از طریق ماهواره به آمارهای جدید دست یافتند.آنها تصاویر را به قدری جزئی و دقیق کرده اند تا بتوان در آن میان پنگوئنها و سایه های آنها روی زمین تمایز قائل شد.محققان، تحقیقاتی از این دست را در رابطه با تغیرات جوی زمین حائز اهمیت می دانند. درحال حاضر این نگرانی وجود دارد که تغییرات یخ قطب جنوبی آینده دشواری برای پنگوئنهای امپراطور رقم بزند.این گونه از پرندگان روی یخهای قطب جنوب و در ماه های زمستانی تخم گذاری می کنند، اما بهار زودرس ممکن است یخها را آب کند و بقای این پنگوئنها در خطر قرار گیرد.مناطق قطب جنوب در سالهای اخیر با تغییرات قابل توجهی رو به رو شده است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تحلیلهای جدید با هدف کشف ترکیبهای تازه از نمونه خاک مریخ انجام شده و به رغم تعجب دانشمندان آنها توانستند به شواهد وجود زندگی در این خاک پی ببرند آنها امروز با بررسی خاک مریخ اعلام کردند تا 99 درصد حیات در مریخ وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحلیلهای ریاضیاتی از نمونه های بدست آمده از خاک مریخ نشان می دهد که نمکهای موجود در خاک این سیاره ارزیابی های اولیه را نقض کرده و ثابت می کند که این نمونه خاکها نشان دهنده زندگی میکروبی در مریخ است.وایکینگ 1 اولین فضاپیما از دو فضاپیمایی بود که طی برنامه وایکینگ ناسا به مریخ فرستاده شد، شواهدی از میکروبهای فرازمینی در نمونه خاکهای سیاره قرمز به دست آورد. این فضاپیما قرار بود تنها سه ماه فعالیت کند، اما توانست به ارسال اطلاعات بپردازد.براساس گزارش دیلی میل، تحلیلهای جدید با هدف کشف ترکیبهای تازه از نمونه خاک از مریخ انجام شده و به رغم تعجب دانشمندان آنها توانستند به شواهد وجود زندگی در این خاک پی ببرند.

وایکینگ 1 در ژوئیه 1976 در مریخ به زمین نشست، دانشمندان اکنون اعتقاد دارند که شواهد محکمی از زندگی میکروبی در نمونه خاک به دست آمده از مریخ وجود دارد

وایکینگ 1 توسط موشک تیتان سنتائور از مرکز نیروی هوایی کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد

محققان دانشگاه سیئنا و موسسه کک کالیفرنیا اظهار داشتند که این تحقیقات جدید نشان دهنده یک پاسخ زیست شناسی قوی است. این نتایج از اطلاعاتی که آزمایشهای وایکینگ LR بدست آورده حمایت می کند.این نتایج به دنبال کشف پرکلرات در خاک مریخ و در محل فرود فضاپیمای فونیکس در سال 2008 مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت. وجود این مواد شیمیایی در نمونه های به دست آمده توسط وایکینگ نیز دانشمندان را به این نتیجه رساند که نمونه ها خالص نبوده اند.این درحالی است که دانشمندان این تحقیق و آزمایشها درباره وجود شواهد زندگی در مریخ اتفاق نظر ندارند.کریستوفر مک کی از مرکز تحقیقات آمس ناسا طی گفتگو با دیسکاوری نیوز اظهار داشته است که یافتن ارگانیکها شواهد وجود زندگی یا زندگی در گذشته را تأیید نمی کند بلکه صرفا شاهد وجود ارگانیکها هستند.جوزف میلر از دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا جنوبی اظهار داشت: شاهد نهایی ویدئویی از یک باکتری است که می توان با یک میکروسکوپ حرکت آن را مشاهده کرد. براساس تحقیقاتی که تاکنون انجام داده ایم می توان گفت تا 99 درصد در این سیاره حیات وجود دارد.مأموریتهای آینده به مریخ می تواند این پرسش را پاسخ دهد.

فضاپیمای وایکینگ 1 در موزه هوا و فضای آمریکا: آیا این فضاپیما شواهدی از زندگی در سیاره مریخ را یافته است؟

خط افق مریخ، تصویر از فضاپیمای وایکینگ

قرار است مأموریت آتی به سیاره مریخ در ماه نوامبر توسط فضاپیمای کریوسیتی در ماه نوامبر انجام شود. این فضاپیمای 2.5 میلیارد دلاری که با انرژی هسته ای کار می کند شرایط مساعد زندگی را در مریخ بررسی می کند.همچنین قرار است در سال 2016  نیز مأموریت دیگری به مریخ انجام شود که پنج ابزار علمی را با خود به همراه خواهد داشت و گازهای اتمسفر مریخ از جمله متان را برای فعالیتهای بیولوژیکی و زمین شناسی بررسی می کند.دکتر مارک آلن دانشمند این پروژه اظهار داشت: ابزارهای این مأموریت نسبت به آنچه که درحال حاضر از مدارهای مریخ یا رصدهای زمینی در جریان است دارای ضریب حساسیت 100 تا 1000 است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دانشمندان دانشگاه میشیگان با ارائه طرح پاک کردن مدار زمین بیش از 500 هزار قطعه زباله فضایی اطراف زمین را پاک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از محققان دانشگاه میشیگان درحال بررسی فناوری جدیدی هستند که براساس آن پالسهای گاز در مسیر زباله ها قرار گرفته و آنها را می سوزاند.این فناوری کشش زباله های فضایی مدار زمین را افزایش می دهد و آن را در جو زمین غوطه ور رها می کند.

تصویری که نشان می دهد چگونه یک پالس گاز می تواند به زباله های فضایی مدار زمین ضربه زده و آنها را در جو زمین بسوزاند

یک تصویر کامپیوتری ارائه شده توسط ناسا که نشان دهنده میزان خطرناک زباله ها در مدار اطراف زمین هستند.

این زباله ها با سرعت بیش از 28 کیلومتر در ساعت در حرکت هستند، سرعتی که برای وارد کردن صدمه به یک ماهواره یا فضاپیما درحال حرکت در مدار زمین کافی است.براساس گزارش دیلی میل، این زباله های فضایی همچنین خطر برخورد با یکدیگر را نیز دارند، چرا که در این صورت می توانند به قطعات کوچکتری از زباله فضایی تبدیل شوند. درحال حاضر نیز حلقه های ایجاد شده از سوی این زباله ها در اطراف زمین بسیاری از مدارها را غیرقابل استفاده کرده است.در فناوری جدید محققان این پالسها از خود هیچ ردی به جا نمی گذارند و هیچ مواد جامدی از آنها در مدار باقی نخواهد ماند.بسیاری از راهکارهای پیشین برای حل این مشکل عملکرد مناسبی نداشته اند و حتی به ایجاد زباله های فضایی بیشتر منتهی شده اند.

تصویر منتشر شده از پروژه فضای پاک که به ماهواره مکعبی رها شده نزدیک می شود

پروژه فضای پاک ماهواره های غیرقابل استفاده را به جو زمین پرتاب می کند تا به محض ورود سوزانده شوند

این سیستم جدید که از آن با عنوان "سیستم پاک کردن زباله های فضایی" (SpaDE) یاد می شود با هدف از بین بردن زباله ها از مدار زمین به واسطه سوزاندن آنها برپایه پالسهای گازهای جوی در مسیر زباله ها عمل می کند.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در هفته جاری گوگل شگفتی بسیاری را با پروژه عینک کامپیوتری خود برانگیخت، اما ارتش آمریکا درحال حاضر روی فناوری سرمایه گذاری کرده که یک گام از این پروژه جلوتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنتاگون به یک شرکت سفارش تولید لنزهای چشمی با قابلیت تمرکز بر اطلاعات سه بعدی میدان جنگ داد که بتواند این اطلاعات را به طور مستقیم از ماهواره ها و هواپیماهای کنترل از راه دور وارد کره چشم افراد کند.این صفحه نمایشهای کوچک به طور مستقیم درون چشم افراد قرار می گیرد و با عینکهای سبک وزنی که داری صفحات نیمه شفاف هستند کار می کنند.

این لنزها مستقیم داخل مردمک چشم افراد قرار می گیرد

این لنزها با استفاده از فناوری های مقیاس نانو به عنوان ابزار تمرکز کار می کند که با یک عینک دارای فناوری پیشرفته جفت می شود و کاربر می تواند به طور همزمان اجسام خیلی نزدیک و دور را ببیند و روی آن تمرکز کند.

نکته مهم درباره این دستگاه این است که برخلاف مدلهای قدیمی که کاربر تنها زمانی که نشسته بود می توانست از آن استفاده کند، سربازان می توانند آن را داخل چشم خود قرار داده و به هر طرف حرکت کنند

تجربه دیدن از طریق این لنزها برابر با تصویر یک تلویزین 249 اینچی در فاصله 3 متری است.براساس گزارش دیلی میل، استیو ویلی مدیر اجرایی شرکت اینووگا که ساخت این لنزها را برعهده داشت اظهار داشت: سربازان جنگی به حفظ دید کامل خود هنگامی که در زمین جنگ هستند نیاز دارند، در عین حال میزان قابل توجهی از اطلاعات، تصویرهای گرافیکی و ویدئو گردآوری شده که می تواند مورد استفاده سربازان در میدانهای جنگی قرار گیرد.برخی از این اطلاعات از دوربینهای کنترل از راه دور، هواپیماهای بدون سرنشین و یا ماهواره ها به لنز ارسال می شود.سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی که از سوی آمریکایی ها به عنوان دانشمندان دیوانه تعبیر می شوند، زمانی روی تحقیقات ارتقای دید سربازان سرمایه گذاری کرده بود اما مدلهای قدیمی بسیار بزرگ و سنگین بودند.این لنزها با فرآیند مهندسی نانو مقیاس ساخته شده و به عنوان ابزار تمرکز کار می کند که موجب می شود عینکهایی که روی آن استفاده می شود بسیار کوچکتر و سبکتر از مدلهای قدیمی باشد. این لنزها نیز از هیچ انرژی استفاده نمی کنند و به سادگی درون مردمک چشم قرار می گیرند.

شرکت سازده مدعی شده که این لنزها به سرعت می توانند به موفقیت برسند چرا که درحال حاضر نیز بسیاری از مردم در سراسر دنیا از لنزهای چشمی استفاده می کنند



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی با اشاره به نتایج مدل سازی امواج سونامی در سواحل کشور گفت: در صورت فعال شدن گسل مکران امواج سونامی ظرف 30 دقیقه به سواحل ایران می رسد از این رو در صدد ایجاد سامانه هشدار سونامی در سواحل جنوب کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مکران گسلی است که در دریای عمان کشیده شده است و حدود 900 کیلومتر طول دارد که به موازات سواحل دریای عمان در ایران کشیده شده است. این گسل تنها حدود 100 کیلومتر از سواحل جنوبی ایران فاصله دارد.بر اساس مدل سازیهای محققان کشور در صورتی که این گسل فعال شود امواج ظرف 15 دقیقه تا 30 دقیقه به سواحل ما می رسند حوادثی مشابه آن چیزی که در ژاپن اتفاق رخ داد برای ایران هم ایجاد خواهد شد.گسل مکران در سال 1945 میلادی فعال شده به گونه ای که در پاکستان صدها هزار کشته برجای گذاشته است. شواهد به دست آمده نشان می دهد که در سال 1945 این گسل فعال شده است و خسارات زیادی را به سواحل جنوبی کشور وارد کرده است.
 

پایش دایمی سواحل جنوبی با دو ایستگاه تحقیقاتی
دکتر وحید چگینی در گفتگو با خبرنگار مهر، به وضعیت پایش گسل مکران در دریای عمان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دو ایستگاه تحقیقاتی در جاسک و چابهار برای پایش وضعیت گسل مکران راه اندازی شده است.رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی با بیان اینکه این ایستگاه ها مجهز به دستگاه اتوماتیک اندازه گیری تغییرات سطح آب است، اظهار داشت: این دستگاه ها از سوی  کمیسیون بین الدول اقیانوس شناسی در اختیار واحد نقشه برداری این موسسه گذاشته است و در ایستگاه های چابهار و جاسک نصب و راه اندازی شده است.وی با اشاره به سونامی جزیره سوماترای اندونزی، افزود: میزان تاثیر این سونامی بر سواحل جنوبی کشور با استفاده از این  دستگاه ها در حال انجام است.
 
تلاش محققان کشور در هشدار به موقع سونامی
چگینی با اشاره به وقوع سونامی در سال 1945 در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: طبق شواهد به دست آمده، ارتفاع موج در این پدیده 5 متر بوده و در برخی مناطق مانند "گواتر" به 13 متر رسیده است. از آنجایی که مرکز این زلزله به پاکستان نزدیک بوده بیشترین تلفات در پاکستان گزارش شده اما در ایران نیز تلفاتی را بر جای گذاشته است.رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی با تاکید بر اینکه سونامی هر 70 تا 100 سال رخ می دهد، ادامه داد: از آخرین سونامی که در منطقه مکران رخ داده است 67 سال می گذرد از این رو باید آمادگی لازم برای مقابله با این پدیده در کشور ایجاد شود.وی به ویژگیهای سونامی منطقه مکران در سال 1945 اشاره و اضافه کرد: شدت زلزله 3/7 ریشتر گزارش شد و در صورتی که گسل مکران فعال شود و کانون زلزله به سواحل ایران نزدیک باشد خسارات بیشتری متوجه مناطق ساحلی کشور است از این رو باید آمادگی لازم در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گیرد.چگینی به مطالعات محققان موسسه ملی اقیانوس شناسی در زمینه هشدار به موقع سونامی اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات جامع و مدلسازیهایی که در زمینه سونامی انجام شد در حال حاضر می دانیم که چه نوع زلزله ای با چه میزان شدت می تواند سونامی ایجاد کند و در صورت رخ دادن زلزله با منشا گسل مکران چه عواقبی در انتظار سواحل جنوبی کشور است. وی همچنین اضافه کرد: نتایج این مدل سازیها همچنین موجب شد تا اطلاعاتی در زمینه های میزان ارتفاع امواج ناشی از سونامی و زمان رسید امواج به سواحل کشور و همچنین اطلاعات دقیقی در زمینه میزان نفوذ آب به ساحل و میزان مناطق تحت پوشش این امواج به دست آوریم.رئیس موسسه اقیانوس شناسی، با بیان اینکه در صورتی که این گسل فعال شود امواج ظرف 15 دقیقه تا 30 دقیقه به سواحل ما می رسند، تاکید کرد: با توجه به این اطلاعات در صدد هستیم تا سامانه های هشدار سونامی را در سواحل کشور نصب و راه اندازی کنیم.


تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از کشف دو گونه باکتری بومی ایران خبر داد و گفت: این دو باکتری که نمک دوست هستند قابلیت بسیار خوبی در تولید طبیعی پلاستیک زیست تخریب پذیر و تولید آنزیم برای صنایع پزشکی دارند.

دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بر اساس ماموریت مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در شناسایی و ذخیره ذخایر ژنتیکی کشور، بانک مولکولی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با استفاده از تکنیکهای توالی یابی پیشرفته اقدام به شناسایی و جداسازی گونه های میکروارگانیزم بومی کشور کرده است.رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از شناسایی و جداسازی دو گونه باکتریایی بومی کشور خبر داد و اظهار داشت: در این پروژه اقدام به شناسایی و تعیین ترادف ژنومی دو باکتری بومی جداشده از دریاچه های شور ایران شد.وی نام این دو باکتری را "Oceanimonas sp. GK1" (اوسن ایمونس) و "Nesterenkonia sp. Strain: F" (نسترنکونیا) ذکر کرد و یادآور شد: آزمایشهای میکروبیولوژیک که بر روی این دو باکتری کشف شده انجام شد، نشان داد که باکتری "اوسن ایمونس" دارای توانمندی و قابلیت بسیار خوب در تولید طبیعی پلیمر بتا هیدروکسی بوتیرات (PHB) (پلاستیک زیست تخریب پذیر) و باکتری "نسترنکونیا" قادر به تولید آنزیم آمیلاز است.فاضلی با تاکید بر اینکه پلیمر PHB و آنزیم آمیلاز کاربرد و اهمیت زیادی در صنعت، تحقیقات و حتی پزشکی دارند، ادامه داد: توالی کامل ژنوم این دو باکتری به عنوان اولین ژنوم های بومی ایران در پایگاه اطلاعاتی بیوتکنولوژی آمریکا (NCBI) ثبت شده و قابل دسترس است.رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اضافه کرد: علاوه بر این نتایج این تحقیقات در یکی از معتبرترین ژورنالهای باکتری شناسی دنیا (Journal of Bacteriology)‌ در سال 2011 و 2012 به چاپ رسیده است.



تاريخ : شنبه 26 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

با ثبت تغییرات رنگ میان زرافه‌های نر جوان و پیر تحقیقات 33 ساله در آفریقا نشان می‌دهد که سن زرافه‌های نر با نگاه به لکه‌های قهوه‌ای پوست آنها قابل تخمین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات 33 ساله روی زرافه های نر در زامبیا، نشان می دهد که طرح آشنای لکه های قهوه ای روی بدن زرافه ها هرچه تیره تر باشد سن زرافه نیز بیشتر است.کارشناسان با مقایسه عوامل تغییرات رنگ می توانند سابقه ای از زندگی حیوانات ارائه دهند. آنها اظهار داشته اند که لکه های تیره تر را می توان به تغیرات تستسترون زرافه ها نیز نسبت داد.

براساس گزارش بی بی سی، فرد بی برکویچ از موسسه تحقیقات پریمیت و مرکز تحقیقات حیات وحش دانشگاه کیوتو ژاپل با همکاری فیل پری طبیعت شناس در این رابطه همکاری داشته است.لکه قهوه ای روی تن تمام گونه های زرافه ها با افزایش سن تیره تر می شود اما زمان دقیق این تغییرات نامشخص باقی مانده است.این تحقیقان نشان می دهند که پوشش زرافه های نر برای نخستین بار در سن هفت یا هشت سالگی آنها تغییر می کند و این لکه ها ظرف دو سال تیره تر می شوند.



تاريخ : جمعه 25 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در پی خاموش شدن یکباره بزرگترین ماهواره رصد زمین گروهی از مهندسان تلاش می‌کنند که این ماهواره را که تاکنون 50 هزار بار مدار زمین را طی کرده تعمیر کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهواره رصد زمین از روز 8 آوریل هیچ ارتباطی با کنترل کنندگان خود در زمین نداشته و یک گروه از مهندسان، دانشمندان و اپراتورهای مأموریت در حال تلاش برای برقراری این ارتباط مجدد هستند.هنوز علت قطع ارتباط ماهواره مشخص نیست و حتی مشخص نیست که چه سیستمی موجب قطع این ارتباط شده است. اما این ماهواره هشت تنی در یک مدار ثابت باقی مانده است.سازمان فضایی اروپا اعلام کرد: پس از ده سال خدمت ماهواره انویست (Envisat) ارسال اطلاعات به زمین را متوقف کرده است. مأموریت سازمان فضایی اروپا تلاش می کند با این ماهواره ارتباط برقرار کند.

براساس گزارش دیلی میل، این سازمان می افزاید: نختسین علائم ایجاد این مشکل روز 8 آوریل ( 20 فروردین) شکل گرفت و ارتباط با این ماهواره ناگهان از بین رفت و درحالی که بالای ایستگاه زمینی کیرونا در سوئد قرار دارد، هیچ گونه اطلاعاتی نیز دریافت نمی کند.در ابتدا قراربود انویست هشت تنی پنج سال عمر کند اما تاکنون عمر آن به 10 سال افزایش یافته و سازمان فضایی اروپا سالگرد ده سالگی خدمات آن را با برگزاری نمایشگاهی از تصاویر به یادماندنی که هشت حسگر انویست ثبت کرده جشن گرفت.از اطلاعات انویست در 4 هزار پروژه علمی در 70 کشور استفاده شده است که در آن میان می توان به تحقیقات شاخص در زمینه تغییرات جوی اشاره کرد.سال گذشته مطالعه آن از جریان اقیانوسی برای شبیه سازی پراکندگی آلودگی هسته ای حاصل از رویداد فوکوشیما مورد استفاده قرار گرفت و همچنین تصاویر در لحظه آن از لکه نفتی خلیج مکزیک در سال 2010 به شدت مورد توجه قرار گرفت.

تصویر ابرهای جنوب جزایر قناری: شکلگیری یک ابر بی نظیر که توسط انویست ثبت شده است.

این ماهواره با 10 حسگر نوری و رادار پیچیده بی وقفه به رصد و نظارت زمینها، جو، اقیانوسها و قله های یخی می پردازد.در سال 2010 مدار این ماهواره تغییر کرد تا انویست بتواند فعالیت خود را یک سال دیگر ادامه دهد، از این رو خاموشی یکباره آن نگرانی را برای گروه کنترل کننده زمینی فراهم کرده است.قرار است ماهواره جایگزین آن با عنوان " سنتینلز" از سال 2013 فعالیت خود را به طور کامل آغاز کند.بزرگترین ابزار انویست یک رادار پیشرفته روزنه مصنوعی است که می تواند روز یا شب مورد استفاده قرار گیرد چرا که این رادار قابلیت تصویر برداری درون ابرها و تاریکی را دارد. این رادار به طور خاص برای مناطق قطبی که دوره های شرایط جوی نامساعد آنها و تاریکی آنها طولانی تر است مورد استفاده قرار می گیرد.

شکوفایی گیاهان شناور در سطح دریا در اقیانوس آتلانتیک جنوبی در شرق جزایر فالکند

جزایر گالاپاگوس، تصویر گرفته شده توسط رادار که نشان دهنده تغییرات دقیقه ای در سطح ظاهری دریا است



تاريخ : جمعه 25 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3330 3331 3332 3333 3334 ... 3356 صفحه بعد