امروزه كودكان و سالمندان و بيماران قلبي- عروقي و ريوي، از آسيبپذيرترين گروهها در مقابل آلودگي هوا هستند و بهتر است خانوادهها بيشتر مراقب رژيم غذايي اين افراد باشند.بررسي الگوي مصرف غذايي در كشور نشان ميدهد كه ضروري است به ميزان و نوع مواد مصرفي در سبد خانوار توجه جدي داشته باشيم و به منظور حل مشكلات و مسائل تغذيهاي و ارتقاي وضع تغذيه كشور، گام برداريم.هدف از تغذيه متعادل تامين انرژي، پروتئين وتمامي ريزمغذيها (ويتامينها و عناصر معدني) براي حفظ سلامتي بدن در هر سن و سال است، اما گاه ناچار به استفاده از مصرف مكملهاي غذايي هستيم. در اين نوشتار به اين نكته اشاره ميشود كه چه گروههاي سني به چه ميزان مكملهاي غذايي نياز دارند.
نوزادان و كودكان: استفاده از قطره ويتامينD از بدو تولد و قطره آهن از زمان شروع غذاي كمكي.
كودكان پيشدبستاني: مكمل روي كه كمبود آن در كشور ما گسترده است و مكمل آهن در كساني كه كمخون هستند.
كودكان دبستاني داراي اختلال رشد: استفاده از مكملهاي مولتي ويتامين و مينرال براي كمك به بهبود اشتها و رشد كودكان به صورت دورهاي و محدود.
نوجوانان: دوران بلوغ يكي از دورانهاي سريع رشد است. درصورتي كه نتوانيم از طريق يك رژيم غذايي متعادل نيازهاي اين دوره را تامين كنيم، استفاده از انواع مكملها براي اين دوره ضروري است.
مكمل آهن، روي، گاهي مولتيويتامينها يا مكملهاي غذايي پروتئيني، براي نوجواناني كه از منابع غذايي و حيواني به اندازه كافي استفاده نميكنند.
مادران باردار و شيرده: مكمل آهن براي دوره بارداري ضروري است. مكمل اسيد فوليك پيش از بارداري توصيه ميشود.
در صورتي كه وزنگيري مادر در دوران بارداري مناسب نباشد، مكملهاي غذايي مناسب اين دوره نيز لازم است. مادران شيردهي كه رژيم غذايي متعادل ندارند به منظور تامين شير و حفظ سلامتي مادر نياز به انواع مكملهاي غذايي دارند.
همچنين افرادي كه به هر دليل نتوانند مقدار كافي لبنيات استفاده كنند نياز به مكمل كلسيم و بعضي از مواد مغذي ديگري كه لبنيات تامين ميكند، دارند.
شبكاران: افرادي كه شبكارند يا به صورت شيفتي كار ميكنند و افرادي كه در معادن و دور از نور خورشيد زندگي و فعاليت ميكنند نياز به مكمل ويتامين D و بعضي از ريزمغذيها دارند.
تامين ويتامينهاي د و دث : تنها ويتامينهايي كه معمولا ما از طريق غذا قادر به تأمين آن نيستيم، ويتامينهاي د و دث است. اين ويتامينها معمولا در لبنيات، تخممرغ و گوشتهايي كه در دامداريهايي پرورش پيدا ميكنند که داراي فضاي باز، آفتاب و علوفه مناسب هستند، وجود دارد.
ميزان اين ويتامينها در گوشت دامداريهاي صنعتي معمولاً كمتر است. حتي اگر از موادي كه اين ويتامينها را دارد استفاده كنيم، از آنجا كه ميزان ويتامين ث در غذاهاي ما ناچيز است، به علت كمبود ويتامين د و دث، افراد دچار پوكي استخوان و اختلال در رشد استخواني ميشوند. كم خوني باعث ميشود كه فرد بيحوصله شده، تمركز او پايين آمده و قدرت يادگيري كم شود.
افراد ميانسال و سالمند: نياز به انواع مكملها دارند. به عنوان مثال معده بعضي از افراد سالمند قدرت توليد فاكتور ويتامين 12B را از دست ميدهد. در چنين شرايطي نياز به مكمل تزريقي ويتامينB12 وجود دارد.
ورزشكاران حرفهاي: با توجه به نوع ورزش،مدت و شدت آن و دورههاي طولاني تمرينات و مسابقات با يك رژيم غذايي معمول نيازهاي بدنشان تامين نميشود. در چنين شرايطي استفاده از انواع مكمل ها براي آنها ضروري است.
بيماران بدحال: بيماران بد حال غذاهاي ويژه نياز دارند.چون دراين بيماران شرايط متعارف هضم و جذب و گاهي متابوليسم مختل ميشود.دراين بيماران مكملهاي غذايي تنها و بهترين شيوه درمان و كوتاه كردن دوره بيماري است.همچنين افرادي كه رژيمهاي غذايي نامتعادل دارند، مثلا براي افرادي كه ماهي كافي در برنامه غذايي ندارند، استفاده از مكملهاي امگا- 3 براي ايجاد تعادل تغذيه و حفظ سلامتي لازم است.
اما نكته جالب توجه اين است كه گرچه در ظاهر اين فناوري عمر چنداني ندارد اما نگاهي به تاريخچه صنعت خودروسازي نشان ميدهد بيش از يك قرن از طرح اين ايده ميگذرد.فرديناند پورشه اسطوره بزرگ دنياي خودروسازي، كسي است كه حدود يك قرن پيش ايده طراحي موتورهاي برقي ويژه نصب در داخل چرخها را مطرح كرد.واينويور، استاديار دپارتمان مهندسي رايانه و برق دانشگاه پليتكنيك ميشيگان ميگويد: آنها (گروه فرديناند پورشه) روي ايده اين نوع موتورهاي برقي كار ميكردند و در عصر حاضر ما نيز دنباله روي اين نگرش هستيم و تلاش ميكنيم تا موتورهاي برقي را هرچه بيشتر به چرخها نزديك كنيم.در سالهاي اخير توجه ويژهاي به بازده كاري موتور خودروها و بويژه خودروهاي برقي شده است و اين نكته از توجه ويژه به رعايت معيارهاي زيست محيطي نشأت گرفته است.اين فاكتور مهم به تنهايي براي تجديدنظر كلي در طراحي موتورهاي برقي ويژه نصب در داخل چرخها و حركت به سمت كاربردي شدن آنها در صنعت خودروسازي كافي بوده است.مهندساني كه روي اين ايده كار ميكنند با اعمال برخي اصلاحات در ساختار اينگونه موتورها تا حد قابل توجهي برمشكلات ساختاري آنها غلبه كردهاند.خودرويي كه به چنين موتوري مجهز ميشود حداقل در دو چرخ از چنين فناورياي بهره ميبرد و البته ميتوان نسخه پيشرفتهتر آن يعني خودرويي با چهار چرخ مجهز به فناوري موتور برقي ويژه نصب در داخل چرخها را نيز متصور شد.با تكيه بر چنين ابتكار عملي تا حد زيادي از انرژي الكتريكي مورد نياز در هر يك از موتورها كاسته ميشود. گذشته از آن موتورهايي كه در اين روش طراحي ميشوند ابعادي كوچكتر و سبكتر خواهند داشت.به عقيده دكتر ويور كه تحقيقاتي در زمينه سيستمهاي انرژيكي و تجهيزات الكترونيكي قدرتي انجام داده است در صورتي كه در خودروهاي برقي موتورها در داخل چرخها جاي داشته باشد آنگاه ميتوان از اين نكته مطمئن شد كه جايي براي خطا وجود نخواهد داشت.البته گرچه اين فناوري مزاياي قابل توجهي دارد اما چالشهايي نيز در برابر آن ديده ميشود. امروزه گروههاي متعددي از مهندسان در شركتهاي خودروسازي، تايرسازي و تجهيزات الكترونيكي مرتبط با خودرو براي غلبه بر اين چالشها كار ميكنند و به عقيده دكتر ويور در نهايت كسي پيدا خواهد شد تا بر تمامي اين چالشها پيروز شود. براي آگاهي هرچه بيشتر از اهميت عملياتي شدن اين فناوري نوين در صنعت خودروسازي كافي است تا نيم نگاهي به خبرهاي شركتهاي خودروسازي داشته باشيم كه سرمايهگذاري قابل توجهي در اين زمينه داشتهاند، شركتهايي همچون جنرال موتورز، هوندا، ميشلن، ميتسوبيشي و حتي زيمنس آلمان.برخي شركتها كه عمدتا به صورت اشتراكي فعاليت ميكنند پيشرفتهايي در اين زمينه داشته و نمونههاي اوليهاي از خودروهاي مجهز به اين فناوري ارائه كردهاند.
شركتهاي خودروسازي در دنيا با توجه به رقابت فزايندهاي كه با يكديگر دارند، ميكوشند تا با عرضه انواع محصولات جديد، متنوع و كارآمدتر سهم بيشتري از بازارهاي جهاني را تصاحب كنند.با توجه به افزايش جمعيت و به دنبال آن افزايش تقاضا و افزايش تعداد خودروها، شركتهاي خودروسازي سعي ميكنند تا با توليد خودروهاي ارزانتر، كوچكتر و با آلودگي كمتر نظر تعداد بيشتري از خريداران را به خود جلب كنند. در اين ميان خبري منتشر شده كه گويا قرار است تا سال آينده خودروي الكتريكي با ظرفيت دو سرنشين وارد بازار شود كه هيريكو نام دارد و داراي ويژگي منحصر به فردي است كه آن را از ساير خودروها متمايز ميكند. ويژگي منحصر به فرد اين خودرو آن است كه بهرغم كوچكي باز هم قابليت كوچكتر شدن دارد كه اين ويژگي منحصر به فرد تا به حال در هيچ خودرويي ديده نشده است. اين خودروي جالب اين قابليت را دارد كه تا شده و كوچكتر شود، لذا شما براحتي ميتوانيد در يك جاي كوچك نيز آن را پارك كنيد. طول اين خودرو در حالت معمولي 2.5 متر است كه با تا شدن ميتوان آن را تا يك متر كوچكتر كرد و در يك جاي 1.5 متري پارك كرد. ميتوان گفت اين خودرو دقيقا به درد مناطق و شهرهايي ميخورد كه در آن افراد با كمبود پاركينگ و مكان براي پارك خودرو مواجهند. بنا به اظهار سازندگان اين خودرو، ميتوان با تا كردن اين خودرو در يك جاي پارك معمولي براي يك خودرو، سه تا از اين خودروها را با هم جاي داد.نكته جالب ديگر اينكه اين خودرو را براحتي زماني كه در خودرو نشستهايد و قصد پارك كردن آن را داريد و تنها با زدن يك دكمه ميتوان كوچك كرد و در يك جاي محدود پارك نمود. شايد از ديگر ويژگيهاي اين خودرو داشتن چرخهاي VOBOT باشد كه به اين خودرو اجازه ميدهد در مركز يك نقطه خاص براحتي تغيير جهت داده و جابهجا شود و به ميدان وسيعي براي دور زدن احتياج ندارد. از ويژگيهاي ديگر اين خودرو داشتن موتور يكپارچه، سيلندرهاي هدايتكننده، مكانيزم ترمز اختصاصي درون هريك از چرخها و كنترل خودكار اتومبيل با كامپيوتر پيشرفته درون آن است. باتري الكتريكي اين خودرو به صورت تكشارژ (single- charge) بوده و با هر بار شارژ كردن اين باتري شما ميتوانيد 120 كيلومتر را به راحتي برانيد. درواقع ويژگي خوب ديگر اين خودرو كممصرف بودن، به صرفه بودن و الكتريكي بودن آن است كه به رفع آلودگي در مناطق آلوده كمك شاياني خواهد كرد.خودروي HIRIKO تحت پروژهاي به نام MITS SITY CAR در مركز نوآوري Basque و با همكاري يك شركت تجاري اسپانيايي توليد شده است. كلمه HIRIKO كه از دو كلمه HIRI به معناي شهر يا شهرك و كلمه KOTEX به معناي خودرو تشكيل شده و در كل اين كلمه به معناي خودروي شهري است.قيمت پيشنهادي اين خودروي جالب و كارآمد در حال حاضر براي نمونههاي دستساز آن حدود 34 ميليون تومان برآورد شده است كه مطمئنا با توليد انبوه قيمت آن كاهش چشمگيري خواهد يافت.سازندگان اين خودروي كوچك درونشهري اميدوارند كه اين خودرو با ويژگيهاي منحصر به فردي كه دارد مورد استقبال زيادي قرار گيرد.
یک گروه بین المللی از دانشمندان اعلام کردند که در بزرگترین تحقیقات مغز از نوع خود به کشف ژنی رسیدند که عامل باهوش بودن عده ای نسبت به عده دیگر است. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، پل تامسون رئیس این گروه تحقیقاتی با تأکید براینکه ژنهای هر فرد تنها عامل قدرت مغزی نیستند گفت: گونه های این ژن می توانند در میزان هوش نوسان ایجاد کنند.این گروه از دانشمندان در جستجوی یک توضیح ژنتیکی برای بیماری های مغزی به طور اتفاقی به یک گونه کوچک از ژنها که " HMGA2" نامیده می شود، برخورد کردند. این ژنها در میان افرادی مشاهده شده که از مغز بزرگتری برخوردار بوده و در آزمایشهای هوش بالاتر از سطح استاندارد بوده اند.تامسون از آن با عنوان ژن هوش یاد کرده و اظهار داشته است که هنوز ژنهایی از این دست هستند که کشف نشده اند.تغییراتی که در " HMGA2" رخ می دهد یک تغییر در تبدیل چهار حرف یک کد ژنتیکی است. DNA یا دزوکسى ریبونوکلئیک اسید از چهار ماده شیمیایی A (آدنین)، C ( سیتوزین)، T ( تیمین) و G (گوانین) تشکیل شده است.براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در این مورد، محققان دریافتند که افرادی که از دوبرابر میزان C برخوردارند و در یک بخش خاص از ژن HMGA2 برخوردارند، مغز بزرگتری داشته و در نتیجه هوش بیشتری دارند.تامپسون به عنوان عصب شناسی که در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس فعالیت می کند، گفت: این نتایج بسیار عجیب است، شاید نمی توان پذیرفت که چیزی به کوچکی یک تغییر در یک کد ژنتیکی بتواند عامل تفاوت افراد باهوش با دیگران باشد.این تحقیق به دنبال مطالعه و اسکن مغزی و بررسی نمونه های DNA بیش از 20 هزار نفر در اروپا، آمریکا و استرالیا صورت گرفته است. |
یکی از فضانوردان ایستگاه بین المللی فضایی با استفاده از یک سه پایه اقدام به گرفتن تصاویر زیبایی در زمان شب از زمین کرده است، اقدام تکنیکی که هنگام حرکت با سرعت 4 کیلومتر در ثانیه ایستگاه بین المللی عکسهای واضحی را ارائه کرده است. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، آندری کویپرز با استفاده از یک دوربین به نام نایت پاد "Nightpod " این تصاویر را عکسبرداری کرده است، این دوربین به نوعی تنظیم شده که با حرکتهای سریع ایستگاه بین المللی فضایی و دنبال کردن نقاط در سطح زمین سازگار است. از این رو نتایج این عکاسی منحصر به فرد تصاویر زیبای زمین از فضا را رقم زده است. غروب ماه
اروپا در شب از ارتفاع بیش از 400 کیلومتری
شهر کرایستچرچ در نیوزیلند
شب از انگلستان و ایرلند همراه با شفق شمالی براساس گزارش دیلی میل، تاکنون تمام عکسها و تصاویری که فضانوردهای ایستگاه بین المللی فضایی از شهرها روی زمین ارائه می کردند تیره و تار بود. در اواخر سال 2002 و اوایل سال 2003 دان پتیت فضانورد بخشی از مأموریت اکپدیشن 6 وسیله ای با وسایل اضافی ایستگاه بین المللی فضایی طراحی کرد که هنگام عکاسی حرکتها در عکاسی ایجاد خلل نکنند. هر عکاس تازه کاری می داند که مشکل عکاسی در هنگام شب چیست. سرعت پایین شاتر برای نور بیشتر موجب لرزش دوربین می شود و در نتیجه تصاویر تار و مبهم می شوند. عکاسهای حرفه ای برای ثابت نگاه داشتن دوربین های خود و گرفتن تصاویر واضح تر از سه پایه استفاده می کنند. حتی اگر دوربین کاملا ثابت باشد، ایستگاه فضایی به قدری سریع حرکت می کند که هر تصویری از زمین در هر صورت تیره و تار می شوند. پائولا نسپولی فضانورد سازمان فضایی اروپا سال گذشته تصاویر زیبایی از سیاره ماه در هنگام شب گرفته بود. وی در آن زمان باید سرعت صحیح را محاسبه می کرد که سرعت آن را همزمان با حرکت دستی دوربین خود تنظیم کند که در بهترین حالت کار بسیار دشواری بود. سازمان فضایی اروپا برای کمک به فضانوردان در تهیه تصاویر بهتر یاری دهد. سه پایه دوربین موتور دار با همکاری یک شرکت هلندی تولید شده و نام نایت پاد برای آن انتخاب شده است. این دستگاه خود را با حرکت ایستگاه فضایی تنظیم می کند و نقاطی را به طور خودکار روی زمین دنبال می کند. اندری کویپرس فضانورد ایستگاه فضایی یکی از سرشناس ترین عکاسان ایستگاه فضایی بین المللی است ساحل شرقی روسیه
نخل جمیرا در دوبی
شهر لند |
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اجرای پروژه تحقیقاتی قطره چشمی موضعی برای بی حس کردن چشم عرضه کردند که امکان نفوذ پذیری در عمق چشم را برای پزشکان به وجود می آورد. | |
دکتر علی اکبر صابر مقدم رنجبر- رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر قطره بی حسی را یکی از نیازهای اصلی در درمانگاههای چشم پزشکی دانست و افزود: در حال حاضر داروهای بی حسی "تتراکائین" در داخل و خارج کشور مورد استفاده قرار می گیرد ولی کاربردهای آن محدود است. وی در این باره توضیح داد: در قطرهای بی حسی موجود تنها سطح چشم بی حس می شود و در اعمالی که نیاز به برشهای عمیق تر بر روی چشم است این نوع قطره ها کاربرد ندارند.رنجبر با اشاره به ویژگی برخی از اعمال جراحی بر روی چشم، خاطر نشان کرد: برای انجام اعمال جراحی چشم که به برش و یا جابه جایی ملتحمه نیاز است از داروهای تزریقی بی حسی استفاده می شود. این در حالی است که بکار بردن سوزن در بیشتر موارد با درد و عوارض کره چشم همراه است.این محقق با اشاره به پروژه تحقیقاتی انجام شده در این زمینه، یاداور شد: در این پروژه با حضور تیمی از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید قطره چشمی بی حسی شدیم که در اعمال جراحی چشم کاربرددارد.مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: این قطره با نفوذ پذیری در عمق چشم امکان استفاده بالینی در درمانگاه و عملهای جراحی مانند "انحراف چشم" و "ناخنک" را میسر می کند .رنجبر با تاکید بر اینکه این قطره چشمی موضعی با عنوان "کمپلکس لیدوکائین سیکلودکسترین" عرضه شد، خاطر نشان کرد : این قطره چشمی پس از تائید در کمیته اخلاق بر روی 30 بیمار مورد استفاده قرار گرفت که نتایج مطلوب آن در قالب مقالات و پایان نامه اعلام شد.عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : مراحل مطالعه و ساخت این قطره در مدت یک و سال نیم به نتیجه رسیده است و در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده است. |
|
به گزارش روز يكشنبه جام جم آنلاين به نقل از لونوول اوبسرواتور، رنجروور سلطان SUV از بالاي تخت سلطتنش نيم نگاهي به رژه رقبايش دارد.با اين حال، نسل جديد اين انگليسي اصيل بايد شاهد ظهور نسل جديد مرسدس بنز GL باشد كه احتملا رقيب سرسختي برايش خواهد بود. در واقع، مارك ستاره نشان دو ديفرانسيل به همان لوكسي و شكوه ليموزين كلاس S و چيزي از آن كم ندارد.مدل جديد مرسدس بنزGL داراي تجهيزات مدرني از جمله سيستم ضد تصادف، سيستم هشداردهنده خروج از خط ، هشداردهنده خواب آلودگي يا سيستم كمك براي پارك كردن است.نسل جديد GL صد كيلوگرم از مدل قبلي اش سبكتر بوده، طول آن 5.12 متر، عرضش 2.14 متر و ارتفاعش 1.95 متر است.
در آغاز دو تيپ به متقاضان پيشنهاد مي شوند: GL 350 BlueTEC و GL 500 BlueEFFICIENCY . تيپ اول داراي يك موتور شش سيلندر ديزل 3 ليتري به قدرت 258 اسب بخار و شتاب آن در 7.9 ثانيه از صفر تا كيلومتر بر ساعت است.تيپ دوم يا GL 500 داراي يك موتور هشت سيلندر 4.7 ليتري به قدرت 408 اسب بخار و شتاب آن در 5.9 ثانيه از صفر تا 100 كيلومتر برساعت است.
یک بانک ژاپنی اعلام کرده است برای جلوگیری از سوءاستفاده های مالی، کلاهبرداری و امنیت بیشتر بانکی، دستگاههای خودپردازی را نصب میکند که کف دست مشتریان بانک را اسکن کرده تا مشتریان نیازی به کارت نداشته باشند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر ، بانک اوگاکی کیوریتسو(Ogaki Kyoritsu) در مرحله اول اطلاعات زیست سنجشی (biometric) افراد را در یک شعبه خود ثبت می کنند و پس از آن آنها می توانند به یکی از دستگاه های خودپرداز جدید مراجعه کرده و وجه نقد مورد نظر خود را با اسکن کردن کف دست خود، تایپ تاریخ تولد و یک عدد چهار رقمی برداشت کنند. براساس گزارش دیسکاوری، درحالی که فناوری اسکن بدن پیش از این نیز وجود داشته است هنوز هم کاربران نیاز به استفاده از کارت دارند، درحالی که اسکن همواره یک اقدام امنیتی فوق العاده بوده است.بدنبال زلزله بزرگ و سونامی یک سال پیش ژاپن، مسئله استفاده از فناوری اسکن بیشتر مورد توجه قرار گرفت، اما این فناوری به جای آنکه صرفا یک اقدام امنیتی باشد می توانست مورد استفاده مشتریانی قرار گیرد که به صورت اضطراری نیاز به پول دارند اما کارت بانک خود را همراه ندارند.این درحالی است که خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که بانک ziraat در ترکیه نخستین بانکی بوده که از دستگاه های خودپرداز با قابلیت اسکن کف دست استفاده کرده است. در ژاپن نیز بانک اوگاکی کیوریتسو در نظر دارند اواخر تابستان امسال این خودپردازها را در 10 شعبه خود، دوشعبه سیار و یک شعبه اتوبانک نصب کند. |
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه روش نوین موفق به افزایش مقاومت یکی از قطعات پیل سوختی در برابر خوردگی شدند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، ملیحه عمرانی - مجری طرح پیل های سوختی را از جمله منابع جدید تولید انرژی ذکر کرد و اظهار داشت: پیل های سوختی به علت ویژگیهایی چون بی صدا بودن، تبدیل مستقیم انرژی شیمیایی به برق بدون تولید آلاینده های هوا و کارآیی مناسب مورد توجه مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است.وی با اشاره به اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه گفت: این طرح با هدف بهبود عملکرد بخشی از این پیل ها که اتصال واحدهای تشکیل دهنده آن را برقرار می سازد، اجرایی شد. این متصل کننده ها به دلیل رطوبت و دمای بالا و همچنین محیط اسیدی به همراه جریان الکتریکی که از آنها عبور می کند، همواره در معرض خوردگی شدید قرار دارند.عمرانی روش اجرای این پروژه را تخلیه هوای دستگاه پلاسمای کانونی و جایگزینی آن با گاز نیتروژن دانست و یادآور شد: در این تحقیق با استفاده از دستگاه پلاسمای کانونی لایه ای، نیترید تیتانیوم بر روی صفحات فولاد ضد زنگ نشانده شد که توانست ضمن افزایش هدایت الکتریکی، مقاومت آن را در برابر خوردگی افزایش دهد. |
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتمام پروژه بومی سازی سیستمهای اصلی شبکه نوری برد بلند مخابرات در کشور خبرداد و تاکید کرد که این سیستم هم اکنون در شبکه مخابراتی کشور مورد استفاده قرار گرفته است. | |
دکتر سید مجید نورحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دستیابی به دانش فنی سیستم های نوری، کشور را در زمینه ساخت تجهیزات پرظرفیت انتقال در بخش زیرساخت توانمند می کند، اظهار داشت: بومی سازی سیستم های اصلی شبکه های انتقال نوری از جمله فعالیتهای پژوهشی مرکز تحقیقات مخابرات است که در سال 90 به بهره برداری رسیده و هم اکنون زیربار رفته است.وی با اشاره به تعریف 79 پروژه پژوهشی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران و اجرای همزمان این پروژه ها در سال گذشته تصریح کرد: اجرای این پروژه ها از نظر تعداد و اهمیت تقریبا در کشور بی سابقه ارزیابی می شود.نورحسینی بهره برداری از سامانه نوری DWDM را یکی از این پروژه های پژوهشی و از دستاوردهای این پژوهشکده عنوان کرد که در پایان سال 90 به ثمر رسیده است و گفت: این پروژه کشور را از تامین بخش بزرگی از تجهیزات هزینه بر مخابرات نوری که هم اکنون از خارج تامین می شود بی نیاز می کند.وی افزود: این سیستم هم اکنون در شبکه زیرساخت کشور زیربار رفته و به طور واقعی ترافیک ارتباطی را حمل و جابجا می کند و مرحله تست آن به اتمام رسیده است.نورحسینی بهره برداری کلان از این پروژه را منوط به اجرای آن از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و ادامه داد: این مرکز براساس وظایف پژوهشی خود می تواند پروژه ها را به مرحله بهره برداری برساند و به کار گیری آن باید از سوی نهادهای اجرایی انجام شود.به گزارش مهر، سیستم DWDM در موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات طراحی و ساخته شده که دارای 40 کانال نوری با ظرفیت هر کانال Gbps10 است و قابلیت توسعه به 80 و 160 کانال با هر نوع ترافیک (صوتی، دیتا، ویدئو) و هر نرخ بیت و یا هر نوع فناوری را دارد.هر کانال قابلیت انتقال حدود 130 هزار خط تلفنی با نرخ بیت 64 کیلو بیت بر ثانیه را داراست و در نتیجه این سیستم با ظرفیت ترافیکی 400 گیگا بیت بر ثانیه بر حسب خط تلفنی دارای ظرفیت معادل ارسال حدود 5 میلیون مکالمه تلفنی همزمان از طریق یک زوج تار نوری فراهم می شود.این سیستم در مسیر بین تهران و ساوه با برد 150 کیلومتر بدون تقویت کننده بین راهی نصب، راه اندازی و تست میدانی شده است و با بکار گیری تقویت کننده بین راهی برد آن به بیش از 500 کیلومتر قابل افزایش است.سیستم مالتی پلکس فشرده طول موج نوری(Dense Wavelength Division Multiplexing) آخرین فناوری موجود برای افزایش بسیار شدید ظرفیت انتقال اطلاعات از طریق تارهای نوری بوده و پاسخگوی نیاز فراوان ترافیک سرویس های چند رسانه ای بر روی شبکه های زیرساخت کشور و نیز شبکه های بزرگ شهری و بین شهری است. |
.: Weblog Themes By Pichak :.