اکثر افراد پس از خوردن غذا یا آشامیدنی سرد با درد لحظهای در شقیقهها و پیشانی و یا به اصلاح یخزدگی مغز خود رو به رو می شوند، تحقیقات اخیر دانشمندان علت این امر را کشف کرده است. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات قبلی نشان می دهد که افرادی که از میگرن رنج می برند بیشتر به حالت یخزدگی مغز نسبت به افرادی که میگرن ندارند دچار می شوند، از این رو محققان فکر می کردند که هر دو گروه ممکن است یک علت یا مکانیسم مشترک داشته باشند از این رو از یخزدگی مغز برای مطالعه میگرن استفاده کردند.انجام تحقیق روی سردردهایی چون میگرن دشوار است چرا که این سردردها غیرقابل پیش بینی هستند. محققان نمی توانند یک نمونه را از آغاز تا پایان در آزمایشگاه بررسی کنند. آنها می توانند داروهایی برای کاهش درد میگرن تجویز کنند اما این داروها دارای عوارض جانبی است که می تواند در نتایج تأثیرگذار باشد.براساس گزارش لایو ساینس، در آزمایشگاه حالت یخزدگی مغز می تواند به عنوان آغاز یک سردرد استفاده شود و از سوی دیگر این سردرد به سرعت خاتمه می یابد و می توان آن را به عنوان یک رویداد کامل مورد بررسی قرار داد.محققان این تحقیق را روی 13 داوطلب سالم با آب یخ انجام دادند، داوطلبان هنگامی که همان احساس آشنای یخزدگی مغز را حس کردند دست خود را بالا برده و زمانی که این درد ناپدید شد نیز بار دیگر دست خود را بالابردند.در این تحقیق جریان خون مغز داوطلبان را از طریق فرآیندهای فراصوت مانند، در جمجمه دنبال کرده و مشاهده کردند که جریان خون در مغز از طریق یک رگ خونی به نام رشته مغزی قدامی افزایش می یابد، این رگ در میانه مغز پشت چشمها قرار دارد و این افزایش جریان خود و در نتیجه اندازه این رگ بیشتر شده و درد یخزدگی مغز احساس می شود.وقتی که این رگ به افزایش جریان خون پاسخ می دهد، درد از بین می رود. این گشادی و تنگی سریع رگ خونی به نوعی حالت تدافعی مغز تعبیر می شود. |
یک سامانه تروپسفری که توسط نیرویی با تحرک بالا به کار گرفته می شود، در عرصه دفاعی امکان حفظ زنجیره ارتباطی تا مراکز فرماندهی را هم از نوع صدا و هم داده های دیگر بدون اتکا به هواگردها یا ماهواره های رله کننده ارتباطات ممکن می سازد.
در ابتدا هر دو بلوک شرق و غرب از ایستگاه های ثابت در نواحی مختلفی استفاده می کردند که بعدها با سامانه های متحرک و راهکنشی(تاکتیکی) تکمیل شدند. با اضافه شدن این بخش ها امکان پوشش دهی مناطق عملیاتی و واحدهای رزمی به وجود آمد.مکانیزم پخش امواج شامل چندین روش است اما به طور دقیق شناخته شده نیست. مبانی فیزیکی سامانه ارتباطی تروپسفری بسیار جالب بوده و حتی پس از افول این سامانه ها با روی کار آمدن ماهواره ها همچنان در تحقیقات دانشگاهی مورد توجه بود.در یک شبکه عادی ارتباطات میکروویو یک فرستنده باید دید مستقیم نسبت به گیرنده داشته باشد. امواج ساطع شده از آنتن فرستنده با نسبت توان چهارم فاصله دچار کاهش در مقدار شده تا به آنتن گیرنده برسند که در این هنگام تبدیل به سیگنال به همراه بزرگ کردن مقدار می شوند اما این برد به دلایلی فراتر از خط دید مستقیم قابل افزایش نیست.
در یک سامانه ارتباطی تروپسفری، پرتو به لایه تروپسفر فرستاده می شود که یک ارتباط خارج از دید مستقیم را فراهم می کند. یک سامانه کوچک از این نوع می تواند برد 100 تا 150 کیلومتری را بین دو ایستگاه تأمین کند.سامانه های بزرگتر با آنتی به قطر بیش از 10 متر و فرستنده ای با توان ارسال در رده کیلووات می توانند به بردهای تا 400 کیلومتر برسند. این میزان کارایی مبنایی برای توجه به این سامانه شده است زیرا برای بکارگیری در نواحی که یک سامانه میکروویو عادی از نظر بکارگیری و نگهداری مقرون به صرفه نیست کانال های ارتباطی مناسبی را فراهم می کند.در زمینه مسائل نظامی یک سامانه تروپسفری که توسط نیرویی با تحرک بالا به کار گرفته می شود امکان حفظ زنجیره ارتباطی تا مراکز فرماندهی را هم از نوع صدا و هم داده های دیگر بدون اتکا به هواگردها یا ماهواره های رله کننده ارتباطات ممکن می سازد.البته باید گفت ظرفیت کانال های قابل دسترس و نرخ انتقال داده ها در چنین سامانه ای در قیاس با سامانه های میکروویو دید مستقیم که در همان باند کار می کنند بسیار کمتر است همانطور که لینک های ارتباط هواگردها با ایستگاه های زمینی کم است. یکی از دلایل عمده آن، کاهش سطح توان ارسالی این سامانه با نسبت توان چهارم فاصله است در حالی که این کاهش برای سامانه دید مستقیم با توجه به مسافت کمتر بین دو ایستگاه(فرستنده و گیرنده) کمتر اثر می گذارد.در حالی که این سامانه ها در اوایل جنگ سرد بسیار مورد توجه بودند جایگاه خود را تا مدت طولانی حفظ نکردند اما امروزه به دلیل افزایش فشار کاری ماهواره ها مجدداً مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین با توجه به پیشرفت سامانه های پردازشگر و حل مشکلات دیگر با استفاده از فناوری های نوین، کارشناسان، دوره رونسانس سامانه های ارتباطی تروپسفری را نوید می دهند.روسها از 1962 تا 1993 حدوداً 12 نمونه مختلف از این سامانه ها را در انواع ثابت و متحرک به کار گرفته اند که تعداد کانال هایی از 6 تا 120 و عموماً بردی از 120 تا 350 کیلومتر و بعضاً بیشتر داشته اند. این سامانه ها با به کارگیری زنجیره وار برای پوشش دهی و ایجاد خطوط ارتباطی 5000 کیلومتری از مرزهای غربی شوروی سابق تا عمق خاک این کشور در حالی به کار گرفته شدند که نرخ انتقال داده در آنها تنها بین 480 کیلوبایت تا 2 مگابایت بود.
چینی ها نیز از کاربران جدی این نوع وسائل رله ارتباطات هستند. یکی از سامانه های چینی که در رژه سال 2009 این کشور نمایش داده شد به طور گسترده ای برای پشتیبانی سامانه های دفاع هوایی متحرک اچ-کیو-9 و اس-300پی-ام-یو-2 برای فراهم کردن یک ارتباط دیجیتال به شبکه ثابت دفاع هوایی به کار گرفته شده است.این سامانه شباهت زیادی به نمونه های روسی و اوکراینی دارد و طبق گزارش ها به پاکستان نیز صادر شده. محققان چینی مقالات علمی بسیاری در زمینه سامانه های ارتباط تروپسفری از جمله روش های جدید مخابراتی و پردازشی منتشر کرده اند که نشان از تلاش این کشور در به کارگیری سامانه های نوین از دست دارد.
تی-اس-504 چینی در کنار سامانه اس-300
این نوع سامانه ها در کشورهای غربی نیز کاربرد داشته و دارند از جمله AN/TRC-170 آمریکایی که برای دو دهه اصلی ترین سامانه ارتباط تروپسفری این کشور بوده و امروزه نیز با بهسازی هایی در حال استفاده است. ظرفیت انتقال داده های این سامانه به 4 تا 16 مگابایت بر ثانیه با توجه به برد مورد نظر برای انتقال داده ها رسیده است.
در رژه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در 29 فروردین ماه سال جاری یک نمونه بهسازی شده از سامانه ارتباط تروپسفری که قبلاً در کشور وجود داشته به نمایش درآمد. با توجه به شباهت های ظاهری این سامانه به نمونه های غربی احتمالاً این وسیله از پیش از انقلاب در کشورمان موجود بوده و امروزه با توجه به پیشرفت های خیره کننده متخصصان کشورمان در زمینه مخابرات و فناوری های مربوطه، نمونه بهسازی شده از این سامانه های ارزشمند رونمایی شده است.
سامانه ارتباطات دوربرد تروپسفری در رژه 29 فروردین
آنتن هایی مشابه با تصویر اول این گزارش در بندرعباس
با توجه به اینکه هنوز امکان استفاده از ماهواره های مخابراتی به صورت بومی و ماهواره های خارجی امن برای کشورمان وجود ندارد و البته رویکرد مجدد کشورهای دنیا به سامانه های ارتباط تروپسفری اقدام ارتش کشورمان در احیای چنین سامانه ای قابل تحسین بوده و با توجه به دستیابی و ایجاد فناوری های دیجیتال و روش های پیشرفته و سریع پردازش که در رادارهای بومی کشورمان به کار می رود بهسازی شاخصه های اصلی این سامانه امری طبیعی نیز هست.همچنین چنین سامانه ای می تواند به خوبی در نقش ایجاد کننده کانال های ارتباطی بین اجزای شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور خصوصاً در نقاط صعب العبور و کوهستانی غرب و کویرهای وسیع شرق با مراکز فرماندهی عمل کرده و لایه ای از ارتباطات امن را فراهم کند.
دانشمندان دانشگاه نورث وسترن با ساخت یک وسیله توانستند سیگنالهایی از مغز را به صورت مستقیم به ماهیچه های فلج شده ارسال کرده و آن را به وسیله تفکر به حرکت در آورند. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری جدید دانشمندان می تواند به بیمارانی که از جراحات ستون فقرات رنج می برند کمک کند و آنها بتوانند استفاده از اندامهای خود را بازیابند.این آزمایشها روی میمونهای رزوس انجام شده است. فعالیت عصبی بازوی این میمونها با دریافت داروی بیهوشی موضعی متوقف شد در نتیجه آنها به صورت موقت با فلج دست خود رو به رو شدند.پیش از تزریق این داروی بیهوشی این میمونها آموزشهای لازم را برای گرفتن توپ در دست، بلند کردن و پرتاب کردن آن دیده بودند. سیگنالهای مغز آنها به دستها و بازوها در طول این فعالیتها از طریق یک الکترود که بدون هیچ دردی داخل مغز آنها کار گذاشته شده بود ثبت شد. پس از تکرارهای بسیار، محققان توانستند دریابند که چه نوع سیگنالهایی برای به حرکت در آوردن اعضای بدن مورد نیاز است و مشخص شد که این اطلاعات در 100 عصب کدگذاری شده است.دانشمندان با علم به این موضوع دستگاهی طراحی کردند که می تواند این سیگنالها را از 100 عصب انتخاب کرده، رمزگشایی کند و به ماهیچه های بی حس شده ارسال کنند.این سیگنالها که به ماهیچه می رسند و با آنها ارتباط برقرار می کنند موجب می شود که میمونها بتوانند توپ را به همان خوبی زمان پیش از تزریق داروی بی حسی بگیرند.براساس گزارش دیسکاوری، لی میلر استاد عصب شناسی دانشگاه نورث وسترن که اظهار داشت که این حرکتها بی نقص نبودند و شاید بتوان گفت که علت آن این است که میمونها برای یادگیری چگونگی استفاده دوباره از بازوی خود به زمان نیاز دارند. |
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران از انتقال موفقیت آمیز مرجانهای چابهار با استفاده از برخی تکنیکهای بومی خبر داد و گفت: به منظور توسعه بندر شهید بهشتی و اسکله چابهار و حفظ اکوسیستم اقدام به انتقال مرجانهای چابهار کردیم. | |
دکتر عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر، پروژه انتقال مرجانهای پروژه مطالعه و انتقال مرجانهای در محدود آبی چابهار را از پروژه های ملی و فراملی توصیف کرد و افزود: این طرح در محدوده طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار با امضای تفاهم نامه ای میان موسسه عمران ساحل و موسسه تحقیقات شیلات ایران اجرایی شد. مرجانهای محصور در بندر چابهار
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران با بیان اینکه این پروژه در راستای حفظ اکوسیستم اجرایی شد، اظهار داشت: مرجانها موجودات زنده در حوزه های آبی هستند به علاوه بر اینکه زیستگاه طبیعی برایآبزیان به شمار می روند از لحاط بیولوژیکی تصفیه کننده جریانهای آبی هستند.وی با اشاره به جزئیات این طرح ملی، توضیح داد: برای اجرای این پروژه مطالعات گسترده ای بر روی نحوه زیست مرجانها انجام شد و داده هایی در زمینه چگونگی حیات و حساسیتهای مرجانها نسبت به تنشهای محیطی به دست آمد. این مطالعات نشان داد که اگر بخواهیم این موجودات را از منطقه زیست آنها دور کنیم باید روشهای خاصی را به کار ببریم تا آنها قادر به ادامه حیات باشند.مطلبی با بیان اینکه با استفاده از داده های این مطالعات پروژه انتقال مرجانهای اسکله چابهار اجرایی شد، اضافه کرد: برای انتقال مرجانها از طریق از غواصی مرجانها از موقعیت قبلی خود کنده و در قایقهای مخصوصی که بتوانند شرایط فشار را تحمل کند، مرجانها به محل جدید منتقل شدند.
محققان در حال کندن مرجانها و انتقال آنها به محوطه جدید
مطلبی ادامه داد: در محل جدید، مرجانها با استفاده از سیمانهای مخصوص در زیر دریا تثبیت شدند و برای کنترل زیست و سازگاری آنها با محیط جدید به طور مرتب کنترل و از مرجانها نمونه برداری شد تا بتوانیم زنده بودن این موجودات را بررسی کنیم.
تثبیت کلونی های مرجانی با استقاده از سیمانهای مخصوص
وی با بیان اینکه در این پروژه موفق شدیم بالغ بر 30 هزار کلونی مرجانی از قطر 5 سانتیمتر تا 2 متر را به فاصله 4 هکتار در زیر دریا جابه جا کنیم، یادآور شد: بر اساس مستند سازیهایی که از مرجانها صورت گرفت نشان داد که آبزیان به سرعت در موقعیت جدید مرجان ها پناهگاه های خود را یافتند.
آبزیان توانستند در محل جدید استفرار مرجانها پناهگاه های خود را بیابند
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران از نصب دوربین در محوطه محل جدید استقرار مرجانهای چابهار خبر داد و گفت: به منظور بررسی و پایش مداوم کلونی های مرجانی در حال نصب دوربین در محوطه ای با وسعت 4 هکتار هستیم تا بتوانیم وضعیت این جانداران دریایی را مونیتور کنیم.
نحوه انتقال مرجانها با استفاده از قایقهای زیرآبی که تحمل بالایی نسبت به فشار دارند
وی با تاکید بر اینکه تکنیک انتقال مرجانها تنها در 2 کشور آمریکا و ایتالیا موجود بوده است، خاطر نشان کرد: در این پروژه از روشهای موجود در این دو کشور استفاده شد ضمن آنکه برخی تکنیکها برای انتقال از سوی محققان موسسه تحقیقات شیلات کاربردی شد که به دنبال ثبت این تکنیک ها به نام جمهوری اسلامی ایران در مجامع علمی هستیم. این تکنیک ها بر اساس گزارش ناظران داخلی و بین المللی منحصر به فرد است.مطلبی همچنین یادآور شد: با نهایی شدن این پروژه عملیات توسعه اسکله چابهار توسط مسئولان مربوط اجرا خواهد شد. |
ساختار صفحهکلیدهای مجازی
تمام صفحهکلیدها چه حقیقی باشد چه مجازی، ابزاري برای وارد کردن اطلاعات محسوب میشود؛ پس وقتی شما یکسری از کلمات را پشت سر هم تایپ میکنید، به رايانه دستور ميدهيد و این دستور خاص پس از اجرا به شما نشان داده ميشود. این دستور میتواند شامل کارهايی متفاوت باشد؛ از نوشتن متنی در برنامه ورد گرفته تا بستن برنامهای خاص یا نوشتن نشاني يك سایت در قسمت نوار مربوط به اين كار. ولی حقیقتاً تفاوت صفحهکلیدهای مجازی و حقیقی در چیست؟كيبوردهای معمولی مانند صفحهکلید لپتاپها و رايانههای شخصی به خودی خود سيستمي شبیه رايانه دارد. اگر این صفحهکلیدها را باز کنید در آنها یک پردازشگر و مدارهای کوچک را مشاهده خواهید کرد، درست همانند آن چيزي كه در رايانهها وجود دارد. برای توضیح بیشتر باید اضافه کرد که در زیر هر يک از کلیدها مداري وجود دارد که وقتي شما یک کلید را فشار میدهید، در حقیقت به مداری خاص اشاره میکنید. با فشار دادن دکمهای خاص، یک جریان الکتریکی به داخل رايانه ارسال میشود، پردازشگر هم با دریافت این جریان سیگنال مورد نظر را تشخیص داده و کار مربوط به آن را انجام میدهد. البته پاسخ پردازشگر به چند روش متفاوت صورت میگیرد که در اینجا بحثهای مربوط به این عمل را بررسی نخواهیم کرد، ولی به طور کلی پردازشگر تمام اطلاعات لازم برای جوابدهی به سیگنال مورد نظر را ارسال ميكند. صفحهکلید رايانههای شخصی از طریق کابلهای معمولی با پردازشگر ارتباط برقرار میکند، این در حالی است که برخی صفحهکلیدها از طریق ارتباط بیسیم بلوتوث به پردازشگر مورد نظر متصل میشود. باید اضافه کنيم که صفحهکلید لپتاپها به صورت مستقیم به سخت افزار متصل میشود.بیایید به بررسی نحوه عملکرد صفحهکلیدهای مجازی بپردازیم. تفاوت عمده این صفحهکلیدها در این است که هیچ سوئیچی روی آنها موجود نیست. به بیان دیگر هیچ کلیدی به صورت مکانیکی در این بین کار نمیکند، بلکه گجت مورد نظر، صفحهکلید مجازی را روی سطحی بسیار صاف و صیقلی با کمک اشعه قرمز لیزر به تصویر میکشد. این لیزر دقیقاً مشابه لیزرهای قلمی و معمولی است که در بسیاري از جاها موجود است، با این تفاوت که DOE مربوط به گجت با ابزارهای خاص سایز لیزرهای مورد نظر را به اندازه دلخواه تبدیل کرده و روی سطح مورد نظر به تصویر میکشد.
نحوه کار این مدل از صفحهکلیدها به همين جا ختم نمیشود؛ چرا که تصویر ساده صفحهکلید نمیتواند به تنهایی کارایی چندانی برای شما داشته باشد، بلکه لازم است ابزاری این اطلاعات تایپ شده شما را پردازش کند. به همین منظور infrared) IF) در قسمت پایین گجت وجود دارد که امواج infrared را دریافت میکند. هنگامیکه شما تایپ میکنید در حقیقت انگشتانتان را در ناحیههای متفاوتی از اشعههای infrared عبور میدهید، پردازشگر مورد نظر یا CMOS مکانهایی را که انگشتانتان روی آنها قرار گرفتهاند به تصویر میکشد و تمام این اطلاعات در اختیار chip برای پردازش اطلاعات مجازی قرار ميگيرد. بعد از آن گجت مورد نظر تمام این اطلاعات را در اختیار رايانه ميگذارد.از دیگر مشخصات این صفحهکلیدهای مجازی میتوان به وزن آنها اشاره کرد که چیزی معادل 7/56 گرم است که قابلیت جا به جایی بسیار بالا را نیز باید به آنها اضافه کرد. این گجت از 2 راه میتواند به تلفن همراه یا رايانه شما متصل شود؛ راه اول از طریق کابل USB است و راه دوم از طریق اشعه بلوتوث. این دو راه اتصالی این امکان را به صفحهکلید مجازی میدهد که اطلاعات را برای پردازش در اختیار پردازشگر مورد نظر قرار دهد.
لری پیچ مدیرعامل گوگل به همراه اریک اشمیت رئیس هیات مدیره این شرکت و جیمز کامرون کارگردان فیلم اَوَاتار تشکیل یک تیم فضایی داده اند تا احتمالا به معدن یابی در فضا بپردازند. بر اساس خبری که اعلام شده، آنها شرکت جدیدی به نام Planetary Resources تاسیس می کنند که دو هدف اصلی دارد: جستجوهای فضایی و منابع طبیعی. آنها قصد دارند با این کار حجم زیادی از منابع طبیعی به کره زمین اضافه کنند و می گویند شرکت آنها صنعت جدیدی را بنیانگذاری می کند و تعریف جدیدی از منابع طبیعی به وجود خواهد آورد. فعلا توضیح بیشتری در مورد کار دقیق و برنامه های این شرکت داده نشده، اما قرار است سهشنبه اطلاعات بیشتری در این مورد ارایه شود. علاوه بر موسسان گوگل و جیمزکامرون، افراد مشهور دیگری مانند چارلز سیمونی از مایکروسافت نیز در این شرکت حضور دارند. اگر فیلم اَوَاتار آقای کامرون را دیده باشید، در آنجا انسان ها مشغول استخراج معادن در یک سیاره دیگر هستند. حالا به نظر می رسد شرکت جدید هم قصد دارد این رویای بشر را تبدیل به واقعیت کند. اما اگر به دنبال اطلاعات بیشتر هستید، باید تا سهشنبه صبر کنید. چرا که در این روز شرکت جدید در مراسمی به صورت رسمی شروع به کار خواهد کرد.
این یک پتو است که با انواع معمولی که استفاده می کنیم تفاوت زیادی دارد. این یکی با سنسورهای متعددی که به آن متصل شده از وضعیت و شکل قرار گیری خودش آگاه است. اگر آن را روی چیزی بیاندازید یک تصویر سه بعدی همزمان از چیزی که پوشانده را رسم می کند. در این پتو از ۱۰۴ سنسور استفاده شده که به شکل گل روی آن نصب شده اند. هر گل دارای ۶ گلبرگ است که به یک شبکه ارتباطی مرکزی متصل می شوند. و همگی در نهایت به یک میکروکنترلر Arduino متصل می شوند. پردازشگر مرکزی بر اساس اطلاعاتی که از سنسورها دریافت می کند می تواند تصویری سه بعدی از وضعیت لحظه ای پتو ایجاد کند که بسیار دقیق هم هست. اما این پتو چه کاربردی دارد؟ یکی از ایده ها این است که اگر بخواهید مدل سه بعدی جسمی را داشته باشید، کافی است این پتو را روی آن بیاندازید. کاربرد دیگر در پزشکی است. از آنجایی که این پتو اطلاعات را به صورت لحظه ای بررسی و ارسال می کند، می توان آن را روی بیمار قرار داد و حرکات تنفس او را تحت نظر داشت. احتمالا شما هم کاربردهای جالبی برای این ایده پیشنهاد می کنید؟
خودروهای الکتریکی به خاطر مشکلات باطری هنوز فراگیر نشده اند. اما شرکت IBM می گوید باطری جدید اش این مشکل بزرگ صنعت حمل و نقل را حل خواهد کرد. آنها باطری جدیدی را آزمایش کرده اند که با یک بار شارژ امکان طی بیش از ۸۰۰ کیلومتر را به خودرو می دهد. باطری جدید Lithium Air نام دارد و هنگام کار اکسیژن را به درون ساختارهای کربنی وارد می کند. در آنجا واکنشی با یون های لیتیوم انجام شده و الکتریسیته تولید می شود. هنگام شارژ، ملکول های اکسیژن از باطری جدا شده و وارد هوا می شوند. انگار که باطری در حال تنفس است. شرکت آی بی ام می گوید باطری جدید وزن بسیار کمتری هم نسبت به مدل های به کار رفته در خودروهای فعلی دارد. البته برای داشتن این باطری روی اتومبیل ها نباید آنقدرها هم عجله داشته باشید. چرا که این شرکت می گوید فناوری اش هنوز در حال توسعه و تکمیل است و امیدوار است بین سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ آن را وارد بازار کند.
راه طولانی
این روبات روی غلتكهای متصل به یك سیم پشتیبان كه در بالای خطوط اصلی انتقال نصب شده حركت میكند. اساسا روبات به گونهای طراحیشده كه نیروی لازم برای حركتش توسط پنلهای خورشیدی تامین میشود. علاوه بر این برای شارژ باتریهای روبات از جریان القايی ایجاد شده در سیم پشتیبان استفاده میشود. فلیپ معتقد است این یك راهحل بسیار ساده برای تامین انرژی روبات است. با این حال محققان برای تكمیل این روبات باید مانع بزرگی را از سر راه بردارند و آن حركت روبات در اطراف سازهها یا توپهای فلزی بزرگی است كه برای نشانهگذاری خطوط و نقطهداركردن از آنها استفاده میشود. برای غلبه بر این مشكل یك مسیر فرعی طراحی شده است. این مسیر، یك حلقه سیم (یك مسیر دایرهایشكل سیمی) در اطراف مانع است.متخصصان در آزمایشگاه لنوكس یك خط انتقال برق با تقاطعهای زیاد، شیبهای مختلف و مسیرهای تركیبی در اندازهای كوچك و آزمایشگاهی ساختند و نمونه اولیه این روبات توانست به تنهایی و بدون كمك اپراتور مسیر را با موفقیت كامل بپیماید. هنگامی كه روبات مسیر فرعی را تشخیص میداد خودش را از سیم پشتیبان جدا كرده و به مسیر حلقوی متصل میكرد و به این وسیله مانع را دور میزد. پس از گذشتن از مانع و به محض حسكردن سیم پشتیبان مجددا خود را از مسیر فرعی جدا كرده و به سیم پشتیبان متصل میشد. موسسهEPRI در حال حاضر و به منظور استفاده از این روبات جدید با شركت برق و قدرت امریگا (AEP) كه در حال طراحی خطوط انتقال جدیدی برای سال 2014 است، كار میكند. فلیپ معتقد است كه در مورد خطوط انتقال بك فیت (BACK FIT) سناریوي این كار اندكی فرق دارد و خدمه نگهداری باید برای هر مانع یك مسیر فرعی (بایپس) نصب كنند.
حسگرهای متفاوت
استفاده از تكنولوژی GPS به Ti اجازه میدهد كه مشكلات موجود در طول خط را بهدقت ردیابی و شناسایی كند. متخصصان EPRI بر این باورند كه استفاده از حسگرهای RF (فركانس رادیويی) در نواحی كه فشارهای محیطی وجود داشته یا مناطق خطرناك میتواند كمك بیشتری به روبات بكند. به عنوان مثال با استفاده از حسگرهای ارتعاشی در مناطقی كه باد با سرعت بالایی در جریان است یا حسگرهای نشت جریان در مناطق ساحلی برای تشخیص آلودگی نمك یا قوسها و برآمدگیهایی كه ناشی از شكستن عایق سیمهاست، موضوع به پرسنل نگهداری اطلاع داده شده و آنها گروهی را برای بازرسی بیشتر به منطقه اعزام میكنند.چنین حسگرهايی میتوانند به صورت پیوسته اطلاعات را جمعآوری كرده و هنگام نزدیكشدن روبات خزنده برایش ارسال كرده و سپس روبات این اطلاعات را به نزدیكترین به گروه خدمه نگهداری انتقال دهد.
تصویربرداری
علاوه بر اینها روبات خزنده دارای دوربینهای كیفیت بالایی با طیف مادون قرمز و مجهز به سیستم پیشرفته پردازش تصویر برای بازرسی شرایط مختلف خطوط انتقال است. روبات قادر است فاصله درختان، اجسام هادی و دیگر اشیا را به منظور رعایت حریم مناسب و قانونی تا خطوط بسنجد. همچنین میتواند با مقایسه تصاویر قبلی و جدید اجزای خاص خطوط انتقال، احتمال فاسدشدن آنها را تشخیص دهد. این روبات، حسگرهای دیگری هم برای تشخیص نویز الكترومغناطیس در امتداد خط دارد.فلیپ و همكارانش هماكنون در حال كار روی روباتی هستند كه قادر به بازرسی وضعیت عایقها در خطوط انتقال باشد. این روبات خزنده میتواند سرانجام جایگزین روشهای سنتی دسترسی كارگران به عایقهای خطوط انتقال به وسیله هات استیك (چوب بلند عایقی كه از جنس فایبرگلاس بوده و بسته به ابزاری كه به انتهای آن متصل میشود برای تست میزان ولتاژ یا وضعیت اتصالات به كار میرود) شود. نزدیكی بیشتر روبات به تجهیزات خطوط انتقال باعث میشود كه وارسی عایقها با دقت بیشتری انجام شده و همچنین پیادهسازی تكنولوژیهای بازرسی اتصال عایقها روی خطوط بسیار قوی با ولتاژی معادل 345 كیلووات و بیشتر آسانتر انجام شود.بهكارگیری این روبات میتواند علاوه بر حذف خطرجانی ناشی از نزدیك شدن به جریان الكتریكی ولتاژ بالا و سقوط از ارتفاع، هزینههای عملیاتیكردن و نگهداری خطوط انتقال برق فشار قوی را كاهش دهد و به این ترتیب علاوه بر كاهش هزینهها باعث افزایش سلامت سرمایههای انسانی شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.