ناو هواپيمابر، شهري شناور بر پهنه اقيانوسها


ناوهاي هواپيمابر با ارتفاعي برابر با يک ساختمان 20 طبقه و طولي برابر با 333 متر در همان نگاه اول تعجب همگان را برمي انگيزند. اما دليل آن بزرگي و عظمت بي نظير خود ناو نيست بلکه توانايي اين فرودگاه کوچک در به پرواز درآوردن هواپيماهاي جنگي است که چنين حسي را به وجود مي آورد. از نظر نظامي، اين قدرت هوايي مستقر در ناو است که آن را در ميدان نبرد به يک کابوس تبديل مي کند. يکي از بزرگترين موانع در جنگ و لشگرکشي ها، رسانيدن هواپيماها به اهداف خود است. براي استفاده از پايگاه هاي نظامي يا حريم هوايي يک کشور براي حمله به کشوري ديگر موانع بزرگي وجود دارد و در مناطقي از جهان به اجرا درآوردن چنين سناريويي تقريباً غيرممکن است. ناوهاي هواپيمابر در آب هاي آزاد، به عنوان خاک يا قلمرو خودمختار محسوب مي شوند و خدمه آن مي توانند به مانند اينکه در کشور خود هستند، رفتار کنند. بنابراين نظاميان ايالات متحده بدون نياز به توافق با کشوري، گروه رزمي ناو هواپيمابر خود را که شامل يک ناو هواپيمابر و 6 تا 8 کشتي اسکورت ديگر است به منطقه مورد نظر اعزام کنند.ناوهاي هواپيمابر مي توانند با سرعت 35 نات (65 کيلومتر در ساعت) بر روي آب حرکت کنند. اين توانايي يعني رسيدن به منطقه درگيري در عرض چند هفته. البته ايالات متحده در حال حاضر 6 پايگاه در سراسر جهان براي ناوگان ناوهاي هواپيمابر خود ايجاد کرده که با هدف واکنش سريع و اعزام ناوها از نزديک ترين پايگاه به منطقه درگيري مورد استفاده قرار مي گيرند. ناو هواپيمابر داراي يک عرشه پروازي براي نشست و برخاست هواپيماها، يک عرشه مستقل براي آشيانه هواپيماها، قسمت فرماندهي و کنترل، سيستم پيش رانشي، سيستم هاي گوناگون ديگر شامل آب، غذا، سيستم دفع زباله و فاضلاب، سرويس اينترنت بي سيم، راديو، تلويزيون، چاپ روزنامه داخلي و همچنين بخش اصلي از ناو هواپيمابر است که در داخل آب قرار مي گيرد.بدنه ناو از ورقه هاي مقاوم و محکم فولاد چند اينچي ساخته شده است که مقاومت فوق العاده يي در برابر آتش سوزي و آسيب ديدگي هاي ناشي از ميدان نبرد دارد. تکيه گاه اصلي سازه يي کشتي از طريق سه تير افقي در طول بدنه ناو، تير حامل کشتي به عنوان ستون فقرات ناو، عرشه پروازي و نيز عرشه آشيانه تامين مي شود.

 

 

ناو هواپيمابر، شهري شناور بر پهنه اقيانوسها

نقشهٔ کشورهای دارای ناو هواپیمابر؛ آبی پررنگ: کنونی، آبی کم رنگ: دارندگان تاریخی

 


بدنه اصلي ناو در زير آب به صورت قوس دار و نسبتاً باريک است. بخش بالاي خط آب به طرف بيرون گسترده مي شود تا عرشه پروازي را تشکيل دهد. بخش زيري هم از دو قسمت تشکيل شده است که در واقع دو لايه مجزا بوده که در صورت اصابت اژدر )موشک دريا به دريا( به پوسته بيروني، پوسته داخلي به عنوان محافظ از درهم شکستن و غرق شدن کشتي جلوگيري مي کند. از دهه 50 تاکنون تقريباً همه سوپرناوهاي هواپيمابر ايالات متحده به وسيله شرکت «نورث روپ گرومن» واقع در نيوپورت امريکا ساخته شده اند. در فرآيند ساخت اين ناوها، براي سادگي ابتدا بخش هاي مختلف ناو که سوپرليفت نام دارند ساخته شده و سپس به يکديگر مونتاژ مي شوند. ناوهاي هواپيمابر مدرن از حدود 200 سوپرليفت که هر کدام بين 70 تا 800 تن وزن دارند، ساخته مي شوند. آخرين سوپرليفتي که در مونتاژ نهايي نصب مي شود همان عرشه ناو است که 575 تن وزن دارد. در داخل ناوهاي هواپيمابر مدرن، چندين رآکتور هسته يي قرار دارد که بخار مورد نياز براي به حرکت در آوردن توربين و در نتيجه پروانه کشتي را تامين مي کنند. قابل ذکر است که قدرت سيستم پيش رانشي يک ناو مدرن بيش از 280 هزار اسب بخار است. همچنين 4 توربين، برق مورد نياز سيستم هاي الکتريکي و الکترونيکي ناو را تامين مي کنند که شامل سيستم شيرين کننده آب دريا نيز بوده و اين سيستم روزانه بيش از 5/1 ميليون ليتر از آب دريا را به آب آشاميدني تبديل مي کند. برخلاف ناوهاي هواپيمابر قديمي با بويلرهاي سوخت فسيلي، ناوهاي هواپيمابر مدرن معمولاً تا 18 سال هيچ نيازي به سوخت گيري ندارند. البته رآکتورهاي هسته يي هم خطرات خاص خود را دارند و سوخت گيري مجدد ناو فرآيندي است که حدود دو سال به طول مي انجامد.طول عرشه پروازي يا در واقع طول باند ناو به اندازه يي نيست که هواپيماها به طور معمولي از روي آن به هوا بلند شده يا بنشينند. بنابراين هواپيماهاي جنگنده نياز به کمک سيستم هاي خاصي براي برخاستن و نيز فرود آمدن دارند. براي اينکه پرواز هواپيماهاي ناو (هواپيماهاي F-14 وF-18) ساده تر انجام شود، ناو هواپيمابر در خلاف جهت باد و با سرعت زيادي حرکت مي کند. با اين کار به دليل عبور جريان هاي هوا از روي بال، نيروي براندازي بيشتري ايجاد شده و به ميزان کمي موجب کاهش سرعت تيک آف هواپيماها مي شود. به جريان در آوردن جريان هاي هوا در راستا و مخالف جهت باند بسيار موثر است ولي براي به پرواز درآوردن هواپيماهاي F/A-18 ناکافي است، بنابراين از وسيله ديگري براي شتاب دادن به هواپيماها در مسافت کوتاه استفاده مي شود که کاتاپولت (منجنيق) نام دارد. هر ناو هواپيمابر داراي 4 کاتاپولت است. سيستم کاتاپولت که کاملاً با نيروي بخار عمل مي کند مي تواند سرعت يک جنگنده F-18 20 تني را در زماني حدود دو ثانيه از صفر به 300 کيلومتر در ساعت برساند. ضمن اينکه ناوهاي هواپيمابر مدرن توانايي به پرواز درآوردن يک هواپيما را در هر 20 ثانيه دارا هستند.

 

 

ناو هواپيمابر، شهري شناور بر پهنه اقيانوسها

 

 

فرود روي عرشه ناو يکي از سخت ترين کارهايي است که يک خلبان مي تواند با آن مواجه شود. عرشه پروازي ناو فقط حدود 150 متر باند براي نشستن هواپيما دارد که براي فرود جنگنده هاي سريع نيروي دريايي ناکافي است و خلبان از امکانات ديگري هم استفاده مي کند. براي کمک به خلبان در فرود دقيق، فردي که افسر علايم فرود نام دارد، از طريق راديو و نيز چراغ هاي روي عرشه ناو، خلبان را راهنمايي مي کند. اگر هواپيما درست در مسير ناو باشد، افسر فرود چراغ سبز را به خلبان نشان مي دهد و در غير اين صورت از رنگ هاي ديگري استفاده مي کند يا حتي برنامه فرود را لغو مي کند. علاوه بر راهنمايي هاي افسر فرود، خلبان تقرب صحيح را با يک سيستم نوري به نام لنزهاي اپتيکي نيز انجام مي دهد. اين لنزها از يک سري چراغ و لنزهاي مخصوص تشکيل شده و بر روي يک سکوي پايدار روي ناو قرار گرفته اند.در صورتي که خلبان با زاويه صحيحي تصميم به فرود بگيرد، چراغ زرد را هم رديف با سري چراغ هاي سبز مشاهده مي کند. اگر چراغ زرد بالاي چراغ هاي سبز باشد يعني زاويه پرواز هواپيما بالاتر از منطقه فرود است و اگر هواپيما پايين تر از زاويه فرود پرواز کند، چراغ زرد پايين چراغ هاي سبز قرار مي گيرد. در صورتي که خلبان در ارتفاع بسيار کمي از ناو پرواز کند هم يک سري چراغ هاي قرمز مشاهده خواهد کرد.مرکز فرماندهي ناو و عرشه پروازي، ساختماني به نام جزيره است که حدود 45 متر ارتفاع دارد و روي عرشه ناو قرار گرفته است. روي سقف اين ساختمان، تعداد زيادي رادار و آنتن هاي مخابراتي وجود دارد که وظيفه شناسايي کشتي ها و هواپيماهاي خودي و دشمن و اختلال در سيستم هاي الکترونيکي دشمن را دارد. در بالاترين طبقه اين ساختمان، مرکز پرواز اصلي(pri-fly) قرار دارد که بر فعاليت هاي پروازي کل عرشه تا شعاع 8 کيلومتري ناو نظارت دارد. در طبقه پايين مرکز کنترل پرواز، مرکز فرماندهي کشتي يا bridge (پل) قرار دارد. در اين طبقه کاپيتان، افسر سکاندار ناو، افسر کنترل موتور و سرعت ناو قرار دارند. طبقه زيري مرکز فرماندهي کشتي، اتاق آدميرال )فرمانده کل گروه رزمي ناو( است. آدميرال علاوه بر فرماندهي ناو، فرماندهي ناوشکن ها، ناوچه هاي موشک انداز، دو زيردريايي و يک کشتي لجستيکي را هم بر عهده دارد.

 

 

ناو هواپيمابر، شهري شناور بر پهنه اقيانوسها

 


روي عرشه پروازي تعداد کمي هواپيما را مي توان پارک کرد و ساير هواپيماها به آشيانه ناو منتقل مي شوند. آشيانه تقريباً دو طبقه پايين تر از عرشه پرواز قرار گرفته و با 210 متر طول، 34 متر عرض و 8 متر ارتفاع مي تواند حدود 60 فروند هواپيما را در خود جاي دهد. ضمن اينکه ناو هواپيمابر تقريباً توانايي حمل 90 فروند هواپيما را دارا است. براي انتقال هواپيماها از آشيانه به عرشه پروازي هم از 4 بالابر سريع استفاده مي شود که اين بالابرهاي هيدروليکي نيروي کافي براي حمل دو هواپيماي 35 تني را دارند.تيپ هوايي مستقر در ناو از حدود 9 اسکادران تشکيل شده و هواپيماهاي مستقر در ناو شامل انواع F/A-18 هورنت، F-14 تام کت، S-3B وايکينگ، F-2C هاوک و هلي کوپترهاي سي هاوک است. ناگفته نماند که ناو هواپيمابر در زرادخانه خود بيش از چهار هزار بمب دارد. سوپرناوهاي مدرن معمولاً به شهرهاي روي دريا معروفند و بين 5 تا 6 هزار نفر در آنها فعاليت مي کنند که حدود 2500 نفر از افراد مربوط به تيپ هوايي و 3 هزار نفر ديگر هم خدمه ناو هستند. جالب اينکه اکثر اين افراد، ماه ها پا به عرشه ناو نمي گذارند زيرا عرشه پروازي مي تواند مکان بسيار خطرناکي براي افراد ناآشنا به محيط باشد. افرادي هم که روي عرشه پرواز خدمت مي کنند تابع نظم فوق العاده يي هستند.

 

 

ناو هواپيمابر، شهري شناور بر پهنه اقيانوسها

 ناوهاي هواپيمابر مدرن، مجهز به موشک هاي زمين به هواي «sea sprrow» و موشک هاي ضدموشک RAM و انواع سيستم هاي اقدامات متقابل و منحرف کننده موشک و اژدر شامل chaff و flare و طعمه هاي يدک شونده، سيستم هاي جنگ الکترونيک و سيستم هاي پيشرفته راداري است. ناوهاي هواپيمابر کلاس نيميتز، بزرگترين کشتي هايي هستند که تاکنون ساخته شده اند. اکنون طراحي و ساخت کلاس جديدي از ناوهاي هواپيمابر در دست اقدام است که به «CVNX» معروفند. اولين نمونه اين ناوها به احتمال قوي CVN78 نام خواهد گرفت و در سال 2007 ساخت آن شروع شده و در سال 2013 عملياتي خواهد شد. اين کلاس از ناوهاي مدرن مجهز به سيستم هاي الکترونيکي و راداري و نيز پيش رانه اتمي بوده و نياز به خدمه کمتري خواهد داشت.ماموريت يک ناو هواپيمابر حدود 18 ماه طول مي کشد که 6 ماه براي آماده سازي و تمرينات خدمه و 6 ماه هم براي عمليات اصلي در مناطق درگيري و 6 ماه هم براي اقدامات و پشتيباني هاي پس از عمليات و بازگشت به مقر اصلي است. اينکه يک ناو مدت زمان بيشتري را به عمليات اختصاص دهد بستگي به قابليت هاي نيروهاي لجستيکي در رساندن آذوقه و سوخت هواپيما دارد. در زمان صلح معمولاً 3 ناو هواپيمابر به صورت آماده باش در اقيانوس ها به سر مي برند ساخت و بهسازي هر ناو هواپيمابر هم در حدود هفت ميليارد دلار هزينه دارد.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

محققان دانشگاه ایلینویز در مطالعه ای بر روی بیمارانی که از چاقی رنج می برند به تاثیرات قابل توجه پروتئین سویا بر کاهش تجمع چربی و ترى‌گلیسرید کبد این بیماران پی بردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هانگ چن استادیار علوم غذایی و تغذیه در دانشگاه ایلینویز نتایج تحقیقات خود را در جلسه سالانه انجمن بیوشیمی و بیولوژی مولکولی ارائه کرد و یادآور شد: حدود یک سوم از بزرگسالان آمریکایی دارای بیماری کبد چرب هستند که بسیاری از آنها بدون علائم است. چاقی و فربهی یکی از علائم خطر ساز در این شرایط محسوب می شود که می تواند در نهایت به نارسایی کبد منتهی شود.بر اساس اظهارات این محقق، چربی در کبد از طریق متابولیسم دگرگون می شود و در صورتی که حمل چربی به بافتهای چرب در افراد چاق کاهش یابد، کبد به مخزن ذخیره چربی اضافی تبدیل می شود. وقتی که چربی در بافتی چون کبد که قرار نیست چربی ذخیره کند متمرکز می شود، کارکرد حیاتی این بافت در خطر قرار می گیرد.براساس گزارش ساینس دیلی، به نظر می رسد مصرف پروتئین سویا از منابعی چون توفو و ماست از برخی فشارهای کبد چرب می کاهد؛ "چن" در این تحقیق به مقایسه تجمع چربی در کبدهای چاق و لاغر موشها پرداخته که طی 17 هفته پس از قطع شیر مادر از رژیم ماده پروتئینی شیر یا رژیم پروتئین سویا استفاده کرده بودند.درحالی که رژیم تأثیری روی ویژگی های کبد حیوانات لاغر نداشت، تر‌ی‌گلیسرید و تجمع کلی چربی در کبد موشهای چاقی که از پروتئین سویا استفاده کرده بودند تا 20 درصد کاهش یافت.بیماری کبد چرب، با تجمع چربی در سلولهای کبدی و التهاب کبد مشخص می‌شود و دیابت و بالا بودن چربی‌های خون نیز از علل زمینه‌ای آن است؛ عوامل مختلفی چون کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، گرسنگی طولانی که باعث تغییر متابولیسم در بدن می‌شوند نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 پليس فدرال آمريکا (اف. بي. آي) با صدور اطلاعيه اي درباره انتشار ويروس خطرناکي که باعث قطع دسترسي بيش از ۳۰۰هزار کاربر اينترنت مي شود، هشدار داد.به گزارش فارس، اف بي آي هشدار داده که ممکن است تابستان امسال دسترسي بيش از ۳۰۰هزار کاربر در سراسر جهان به اينترنت قطع شود.نکته نگران کننده آن است که برخي کاربران حتي ممکن است از آلوده شدن رايانه ها و گوشي هاي خود مطلع نشوند. ويروس ياد شده با دستکاري دي ان اس سايت هاي مختلف مانع دسترسي کاربران مي شود.اين ويروس که DNS Changer نام دارد، در صورت تايپ آدرس سايت مورد نظر از سوي کاربر وي را به سمت سايت هاي قلابي و آلوده هدايت مي کند يا به طور کامل دسترسي کاربر به اينترنت را قطع مي کند هکرها اعلام کرده اند که اين ويروس را از ابتداي ژوئيه (۱۱تيرماه) فعال مي کنند.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 
 

در شرايطي که طبق وعده ها بايد عمليات ساخت رصدخانه ملي تاکنون آغاز مي شد، مجري طرح رصدخانه ملي با اظهار تاسف از اين که اعتبار لازم براي پيشبرد اين پروژه عظيم تخصيص پيدا نکرده است ،گفت : تامين نشدن اعتبار ، خواه نا خواه پيشرفت اين پروژه را براي يک سال عقب انداخته است در حالي که طبق جدول زمان بندي ، بايد طي 4 سال گذشته پروژ ه را به اين مرحله مي رسانديم؛ يعني عمليات احداث ساختمان اصلي رصدخانه بايد آغاز مي شدو به مراحلي از پيشرفت مي رسيد. وي اظهار داشت :طبق برآورد انجام شده ،اعتبار مورد نياز ما بالغ بر 10 ميلياردتومان است. دکتررضا منصوري در آستانه روز جهاني نجوم در گفت و گو با خراسان با تاکيد بر اين که پروژه رصدخانه ملي بايد بر اساس برنامه زمان بندي شده پيش برود ، خاطر نشان کرد : يکي از دغدغه هاي ما ساخت و آماده سازي جاده دسترسي رصدخانه بود که گرچه با کمي تاخير ولي در نهايت ساخته شد ودر حال حاضر نيز چند ماهي است که منتظريم دفتر معاونت علمي رياست جمهوري اعتبار مورد نياز براي پيشبرد اين پروژه وآغاز ساخت ساختمان پشتيبان را تامين کند اما متاسفانه اين مهم هنوز محقق نشده است.وي ادامه داد : سال گذشته براي اجراي اين پروژه به اعتباري بالغ بر 8 ميليارد تومان نياز داشتيم اما متاسفانه تنها 2 ميليارد تومان اختصاص پيدا کرد و امسال به دليل آن که فعاليت هاي ساخت وساز و اقدامات فني در بخش هاي کنترل ،الکترونيک ،مکانيک و...را در دستور کار داريم ،طبق برآورد اعتبار مورد نياز ما بالغ بر 10 ميلياردتومان است، ضمن اين که تامين نشدن اعتبار در سال گذشته خواه نا خواه ما را يک سال عقب انداخت ،در حالي که طبق زمان بندي بايد در مدت 4 سال پروژه را به اين مرحله مي رسانديم و اگر تامين اعتبار مورد نياز طبق وعده ها محقق مي شد ، تا پايان امسال يا اوايل سال آينده مي توانستيم اولين نور گيري را آغاز کنيم.وي ادامه داد : طبق برنامه ريزي هاي انجام شده، امسال ساخت قطعات را آغاز مي کنيم علاوه براين ساخت آينه تلسکوپ نيزکه از حدود 2 سال پيش شروع شده بود به پايان مي رسد وتحويل داده خواهد شد البته بايد هزينه هاي آن را که به صورت ارزي است، پرداخت کنيم. علاوه براين، امسال بايد عمليات ساختماني رصد خانه هم در پايين قله و هم در بالاي قله آغاز شود؛ بنابراين لازم است که اعتبار مورد نياز تامين شود تابتوانيم با پيمانکاران وارد مرحله عقد قرارداد شويم وکار ساختماني را آغاز کنيم و تا آبان و پيش از شروع زمستان اين اقدام را پيش ببريم.به گفته وي ،معاونت علمي رياست جمهوري وعده تامين اعتبار را داده اما هنوز اعتباري از سوي اين معاونت به دست ما نرسيده است.

کار طراحي مفهومي تلسکوپ ملي درقالب 60 سند انجام شده است

وي با بيان اين که، کار طراحي مفهومي تلسکوپ ملي درقالب 60 سند انجام شده است ،خاطر نشان کرد: اين اسناد که حاوي جزئيات طراحي اپتيکي، مکانيکي، کنترل و نرم افزار و ابزارگان (ابزار رصدي) است، اواخر سال گذشته براي داوران بين المللي و جمعي از منجمان معروف ارسال شد تا نقاط ضعف و قوت آن را اعلام کنند،همچنين اسفند سال گذشته در جريان همايشي سه روزه از همين منجمان سرشناس دنيا که 10 تن بودند دعوت به عمل آورديم و طرح از سوي آنان نقد وبررسي شد و پيشنهادهايي نيز در زمينه بهبود ساخت تلسکوپ از طرف اين افراد ارائه و ايرادهايي نيز مطرح شد که تصميم گرفتيم در يک بازه زماني سه ماهه اين ايرادها را بر طرف کنيم و سپس بر اساس آن مرحله طراحي مهندسي و ساخت قطعات تلسکوپ را از حدود 2 ماه ديگر آغاز کنيم البته در برخي از قسمت ها، کار طراحي به صورت جزئي آغاز شده است، اما با اين حال کار اصلي ما به دليل نبود بودجه متوقف شده است .

رصدخانه به يک تلسکوپ 3.4 متري مجهز مي شود

مجري طرح رصدخانه ملي با تاکيد بر آن که اين رصدخانه به يک تلسکوپ 3.4 متري مجهز مي شود، گفت: اين تلسکوپ از نوع بازتابي است که قطر آينه آن 3.4 متر خواهد بود.شايان ذکر است که ساخت رصدخانه ملي ابتدا در سال 1378 مورد توجه قرار گرفت به نحوي که اين طرح ملي در شوراي پژوهشي علمي کشور تصويب شد. اما سر انجام در سال 1381 وبا تخصيص بودجه، گروهي از متخصصان کشور مان که گروهي از مشاوران بين المللي نيز آن ها را ياري مي کردند مسئوليت مکان يابي را بر عهده گرفتند. در سال 1387 طرح رصدخانه ملي به عنوان يکي از طرح هاي کلان ملي فناوري به تصويب رسيد و کار شتاب بيشتري گرفت.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

روز گذشته سرویس گوگل درایو رسما وارد رقابت با دیگر سرویس های موجود، به خصوص دراپ باکس شد. با نصب اپلیکیشن گوگل درایو شما یک پوشه مخصوص در کامیپوترتان خواهید داشت که از همه جا می توانید به فایل های آن دسترسی داشته باشید. اگر بخواهید، می توانید اپلیکیشن اندرویدی این سرویس را از کافه بازار دانلود کنید. تا به فایل هایتان از طریق تلفن همراه نیز دسترسی داشته باشید.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تلفن همراه یکی از کثیف ترین گجت ها به حساب می آید! از آنجایی که هر روز با دست و سطوح مختلفی در تماس است معمولا دارای انواع و اقسام آلودگی است. در واقع برخی تحقیقات نشان داده که بسیاری از تلفن های همراه حتی از محیط توالت های عمومی هم آلوده تر هستند. حالا شما برای تمیز کردن تلفن تان از این همه آلودگی چه می کنید؟ تلفن را که نمی شود هر روز با آب و صابون شست. اما این ایده عالی راه حل خوبی است.محققین يک شارژر برای تلفن های همراه طراحی کرده اند که می تواند علاوه بر شارژ باتری گوشی، آن را از حضور آلودگی های خطرناک پاکسازی کند. این شارژر که شبیه یک کیف آلمینیومی (به خاطر اینکه اشعه UV به بیرون نفوذ نکند و تاثیر سرطان زایی نداشته باشد) است، PhoneSoap نام دارد که با استفاده از تابانیدن اشعه UV-C برای 3 تا 5 دقيقه به تلفن، شمار زيادی از باکتری ها و میکروب ها را از بین می برد.

 

Petris_narenji.jpg

رشد باکتری ها را ببینید. در تصویر بالا میزان باکتری ها روی دستگیره در، سنگ توالت و تلفن همراه مقایسه شده است!


تابانیدن اشعه UV جهت از بین بردن آلودگی های میکروبی در حال حاضر برای تجهیزات بيمارستانی، پزشکی و اتاق های ایزوله بيماران به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. گفته می شود که با اين روش تا 99.9% می توان از زدوده شدن عوامل بیماری زا و ناخواسته از سطوح اطمینان حاصل کرد.فرايند میکروب زدايی در اين روش فاقد استفاده از هر گونه آب و يا تولید حرارت است و همین مسئله باعث می شود که هیچ خطری گوشی موبايل را تهديد نکند. اگر گوشی را در اين کیف بگذرايم صدای زنگ و همچنين پیام ها به خوبی به گوش می رسد و با قرار گرفتن گوشی در اين کیف، روند کاری آن نیز متوقف نخواهد شد.این محصول فعلا به صورت يک ایده مطرح شده و منتظر پیدا شدن سرمایه گذار مناسب است. اما امیدواریم هر چه زودتر آن را به صورت یک محصول واقعی در بازار ببینیم.


BEfore-AFter_narenji.jpg

میزان باکتری ها را قبل و بعد از استفاده از این شارژر صابونی ببینید.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

می دانیم که ویندوز 8 نسخه نهایی به احتمال زیاد مهر ماه ارایه می شود و نسخه بتای عمومی نیز فعلا توسط کاربران در حال تست و استفاده است. اما تا ارایه نسخه نهایی، هنوز یک نسخه کامل تر از ویندوز ارایه خواهد شد که Release Preview نام دارد. مشخص شده این نسخه که بسیار شبیه نسخه نهایی است، در اواسط ماه خرداد عرضه می شود. بنابراین اگر تا به حال سراغ آزمایش ویندوز جدید نرفته اید، می توانید تا ماه آینده صبر کنید تا نسخه کامل تر را داشته باشید. ویندوز 8 یکی از ریسک های بزرگ مایکروسافت به حساب می آید و با رابط کاربری مترو، تغییر عمده ای نسبت به ویندوزهای قبلی این شرکت داشته است. باید ببینیم کاربران چگونه از این سیستم عامل استقبال می کنند.



تاريخ : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
در كنار لذت سفر تمامي ما لحظات زيادي را براي يافتن راه سپري كرده‌ايم و چه‌بسا بارها در طول مسير سفرهايمان راه را گم كرده و از جايي به غير مقصد سر درآورده‌ايم، هميشه در‌اين‌گونه‌موارد يك‌راه بلد براي ما حكم ناجي را داشته و به دقت حركت ما مي‌افزايد، فرض كنيد در يك جاده كويري در مركز ايران به يك دو راهي مي‌رسيد، تابلويي در آن اطراف نيست تا به شما بگويد كه هر مسير به كجا خواهد رسيد و اينجاست كه كمبود يك راهنما را با تمام وجود حس خواهيد كرد، امروز مي‌خواهيم نرم‌افزار كاربردي فوق‌العاده مفيدي را براي كاربران گوشي‌هاي هوشمند معرفي كنيم كه البته با پيشرفت بازار گوشي‌هاي هوشمند در ايران تعداد آنها رو به افزايش است، اين نرم‌افزار يك نرم‌افزار نقشه خوان و مسير ياب به نام Ozi Explorer است كه روي سيستم‌هاي كامپيوتر خانگي و گوشي‌هاي داراي سيستم عامل ويندوز موبايل، اندرويد، سيمبين و IOS نصب مي‌شود. داشتن جي‌پي‌اس روي لپ‌تاپ در ايران امر مرسومي نيست، ولي گوشي‌هاي هوشمند غالبا اين قابليت را دارند، براي تهيه اين نرم‌افزار مي‌توانيد با يك جستجوي ساده و وارد كردن نام نرم‌افزار در كنار مدل گوشي‌تان در يك موتور جستجوي اينترنتي به نتيجه لازم دست يابيد، براي مثال اين نرم‌افزار روي بسياري از مدل‌هاي شركت نوكيا، بيشتر مدل‌هاي HTC، گوشي‌هاي هوشمند سوني اريكسون و سامسونگ قابل نصب است، پس از دريافت فايل برنامه بايد از طريق كامپيوتر آن را به گوشي خود انتقال دهيد و پس از نصب به ساير مراحل ياد شده بپردازيد، راه‌حل ديگر اين است كه با مراجعه به يك فروشگاه خدمات موبايل و در ازاي پرداخت حق‌الزحمه از آنها بخواهيد كه اين نرم‌افزار را براي شما نصب كنند. يكي از ويژگي‌هاي اين نرم‌افزار عدم نياز به اينترنت در مدت زمان كار است كه موجب خواهد شد حتي در مكان‌هايي كه آنتن‌دهي تلفن همراه دچار اختلال مي‌شود نيز از موقعيت مكاني خود اطلاع داشته باشيد، ولي از معايب كاركرد اين نرم‌افزار نيز مي‌توان به محدوديت در GPS (سيستم موقعيت‌ياب جهاني) روي تلفن‌هاي همراه اشاره كرد كه غالبا در محيط‌هاي سرپوشيده امكان برقراري ارتباط با ماهواره GPS راندارند.اين نرم‌افزار به طور كلي از دو بخش مجزا تشكيل شده است كه بخش اول بدنه نرم‌افزار و بخش دوم نقشه‌هاي نرم‌افزار است، براي مثال اگر شما قصد سفر به شهر‌هاي خراسان جنوبي را داشته باشيد تنها نياز داريد نقشه استان‌هايي را كه در مسير شما قرار دارند، روي موبايل خود داشته باشيد كه يافتن نقشه‌ها نيز درست مانند يافتن خود نرم‌افزار با يك جستجوي ساده امكان‌پذير است، به‌اين‌ترتيب مي‌توان نقشه‌ها را با دقت و با زبان دلخواه تهيه و روي تلفن همراه خود ذخيره كرد.پيش از شروع كار با نرم‌افزار ميزان اتصال شما به ماهواره‌هاي جي‌پي‌اس بررسي شده و سطح دسترسي و دقت عملكرد براساس سطح دسترسي به ماهواره تغيير مي‌كند. به اين ترتيب نظارت بر مسير و عمليات تنها از طريق تلفن همراه شما امكان‌پذير خواهد بود و اطلاعات شما كاملا امن باقي مي‌ماند، در صورت تمايل نيز مي‌توانيد مسير طي شده را روي نقشه ذخيره نماييد تا ديگر نيازي به يافتن مجدد مسير نداشته باشيد. همچنين مي‌توانيد به طور آزادانه روي نقشه حركت كرده و مسير‌هاي مختلف را مورد ارزيابي قرار دهيد.این نرم‌افزار می‌تواند برای کسانی که سفرهای بین‌شهری زیادی تجربه می‌کنند، حکم یک راهنمای سفر را داشته باشد و با توجه به نحوه کاربرد آسان و امکان استفاده از نقشه‌های فارسی‌زبان، شرایط استفاده از این نرم‌افزار برای تعداد زيادي از کاربران مهیا خواهد بود.

در صورت عدم اطلاع از قابلیت‌های سخت‌افزاری تلفن همراه خود می‌توانید به آدرسwww.GSM.ir مراجعه نمایید و نام گوشی خود را در کنار صفحه از بین مدل‌های گوشی نام شرکت سازنده تلفن همراه خود را انتخاب كنيد، سپس از میان فهرست گوشی‌هایی که روی صفحه پدیدار می‌شوند مدل تلفن همراه خود را از روی نام یا عکس شناسایی کرده و روی آن کلیک کنید، در صورتی که مدل تلفن شما در صفحه یافت نشد، می توانید در قسمت پایین صفحه به صفحه بعدی که شامل فهرست دیگری از مدل‌های تلفن همراه است دست یابید، پس از یافتن مدل گوشی خود روی آن کلیک کنید تا وارد صفحه مشخصات گوشی خود شوید، در این صفحه یک جدول از مشخصات گوشی شما به نمایش درمی‌آید که می‌بایست به ترتیب موارد زیر را پیش از نصب برنامه بررسی نمایید:

سیستم عامل: در این قسمت می‌بایست سیستم‌عامل تلفن همراه خود را بررسی نمایید و تنها در صورتی که سیستم‌عامل تلفن همراه شما یکی از این موارد باشد خواهید توانست نرم‌افزار را روی گوشی خود نصب نمایید.

Windows mobile 6.1 – windows mobile 6.5 – 
Windows mobile 7 – symbian – android – I OS

دومین قسمتی که برای نصب نرم‌افزار می‌بایست بررسی كنيد وضعیت پی‌پی‌اس روی تلفن همراه شماست که می توانید از GPS در جدول یاد شده به وجود این قابلیت روی تلفن همراه خود پی ببرید که البته در برخی موارد با عبارت With AGPS Suppurt روبه‌رو خواهید شد که این مورد نیز نشان از قابلیت پشتیبانی تلفن همراه شما از جی‌پی‌اس است. در صورتی که هر دو مورد درباره تلفن همراه شما صدق می‌کرد، می‌توانید به سراغ این نرم‌افزار بروید.ـ بسیاری از مدل‌های تلفن همراه، جی‌پی‌اس از پیش فعال دارند، ولی در بسیاری از موارد نیز این قابلیت نیاز به تنظیم خواهد داشت که این تنظیمات از عهده افراد فاقد دانش فنی تخصصی در کار با تلفن همراه خارج است، در صورتی که نتوانستید نرم‌افزار را روی گوشی خود راه‌اندازی نمایید پیشنهاد می‌کنيم که سریعا به یک مرکز خدمات تلفن همراه مراجعه نمایید، زیرا در صورت تغییر دادن زیاد تنظیمات ممکن است به تلفن همراه خود آسیب بزنید.ـ برای دانلود مستقیم این نرم‌افزار برای سیستم عامل ویندوز موبایل می‌توانید به این آدرس مراجعه و علاوه بر خود نرم‌افزار، نقشه‌های فارسی زبان را نیز برای آن دانلود نمایید که از دقت بسیار بالایی برخوردار می‌باشند.

www.ir-tci.org/archives/software/pocket_pc/ppc_gps_map

ـ برای استفاده از نقشه‌ها می‌بایست نقشه مورد نظر را دانلود كرده و سپس در پوشه Maps در محل نصب نرم‌افزار روی تلفن همراه خودکپی نمایید، البته داشتن همزمان همه نقشه‌ها موجب اتلاف فضای بسیار زیادی از کارت حافظه شما خواهد شد، بنابر این پیشنهاد می‌شود که نقشه‌ها را روی کامپیوتر یا یک فلش دیسک به همراه خود داشته باشید و هنگام نیاز از طریق کامپیوتر به گوشي خود انتقال دهید.ـ پیش از انجام هر سفر مسیر مورد نظر خود را ارزیابی كرده و شهرهای موجود در مسیر را به صورت یک فهرست درآورده و نقشه مربوط به این شهرها را روی تلفن همراه خود نصب کنید.ـ در مواقعی که به نرم‌افزار نیازی ندارید آن را به وضعیت غیرفعال درآورید، زیرا این نرم‌افزار باتری موبایل شما را تا حد زیادی مشغول مي‌كند و سرعت مصرف شارژ باتری را بالا می‌برد، به همین جهت پیشنهاد می‌شود یک شارژر فندکی برای گوشي خود در اختيار داشته باشید تا در طول مسیر به مشکل خاموش شدن گوشی دچار نشوید.

 



تاريخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مدارپیمای کسینی ناسا از اجسام اسرار آمیزی تصویر برداری کرده که درحال عبور و پیوستن به حلقه بیرونی زحل، رد درخشان و زیبایی از خود به جای می‌گذارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اشیاء اسرار آمیزی که حلقه های اطراف زحل را تشکیل داده 6 کیلومتر در ساعت حرکت می کنند اما رد آنها به 177 کیلومتر می رسد. این اشیاء گلوله های برفی هستند که توسط برخی از 60 قمر زحل چون پرومتئوس ایجاد می شوند.این گلوله های برفی درحال فرورفتن به داخل حلقه F زحل به عنوان بیرونی ترین حلقه اصلی زحل با شعاع 140هزار متری تصویر برداری شده اند.

از چپ به راست در ردیف بالایی، مسیرهای به جای مانده در این تصاویر، 28 و 154 کیلومتر طول دارند؛ در ردیف پایین، از چپ به راست این مسیرها 69 و 51 کیلومتر طول دارند

تغییر ناگهانی در حلقه پرچین و شکن F زحل در این مجموعه تصاویر به نمایش گذاشته شده است

کارل مورای از گروه تصویربرداری کسینی در دانشگاه کوئین مری لندن اظهار داشت: فکر می کنم که حلقه F، عجیب ترین حلقه زحل است و آخرین نتایج کسینی نشان می دهد که چگونه حلقه F حتی پویاتر از چیزی شده که ما فکر می کردیم.وی افزود: این نتایج نشان می دهد که منطقه حلقه F شبیه به یک مجموعه پرسروصدا اجسامی است که ابعاد آنها از 500 متر به اندازه قمرهایی چون پرومتئوس چند صد کیلومتری می رسد که این مجموعه تصاویر خارق العاده ای ایجاد کرده است.براساس گزارش دیلی میل، دانشمندان پیشتر می دانستند که اجسام نسبتا بزرگ چون پرومتئوس که 148 کیلومتر طول دارند می توانند شبکه ها، موجها و گلوله های برفی در حلقه F تشکیل دهد، اما دانشمندان نمی دانستند که برسر این گلوله های برفی پس از تشکیل چه خواهد آمد.بی تردید برخی توسط برخورد یا نیروهای جزر و مدی در مدار خود اطراف زحل متلاشی می شدند، اما اکنون دانشمندان مشاهده کرده اند که برخی از انواع کوچک آنها باقی می ماند و مدارهای مختلف آنها به این معنا است که این گلوله های برفی به حلقه F ملحق می شوند.به نظر می رسد که این اجسام کوچک با حلقه F در سرعت متوسطی چون 2 متر در ثانیه برخورد دارند. این برخورد موجب می شود که ذرات یخ درخشانی از آنها خارج از حلقه F به جای بماند و مسیر 40 تا 180 کیلومتری براقی خلق شود.تحقیقات این گروه به واسطه مشاهده یک مسیر کوچک براق در تصویری که در ژانویه 2009 گرفته بود شکل گرفت، آنها با استفاده از تصاویر کسینی توانستند به این مسئله پی ببرند که آیا این پدیده متداول است یا خیر.

حلقه های اطراف زحل در 74 هزار کیلومتر درفضا گسترده شده اند

لیندا اسپیلکر از دانشمندان پروژه کسینی مستقر در رانش جت ناسا در کالیفرنیا اظهار داشت: مطالعات کسینی جدا از این که زیبایی عجیب حلقه F  را به ما نشان می دهد، کمک می کند که فعالیتهایی را هنگام بیرون آمدن منظومه شمسی از گرد و خاکهای مشابه مشاهده کنیم. بی صبرانه در انتظار هستیم تا ببینیم کسینی در رابطه با حلقه های زحل چه چیزهای جدیدی را به ما نشان می دهد.



تاريخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

گروهی از محققان دانشگاه لایپزیگ آلمان نخستین لاستیک اتومبیل هوشمند جهان را ابداع کرده اند که می‌تواند با هرگونه تغییری در آب و هوا انطباق یابد.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، یگ گروه از محققان آلمانی به ریاست دتلف ریمر از دانشگاه علوم کاربردی در لایپزیگ این هفته در نمایشگاه هانوفر 2012 که به عنوان بزرگترین نمایشگاه صنعتی شمال آلمان برگزار می شود از این لاستیک انطباق پذیر اتومبیل رونمایی کردند.ریمر اظهار داشت: انتخاب لاستیکها و تایرها امروزه به دلیل قابلیت ترمز گرفتن و مصرف بنزین مورد اهمیت است. راننده اتومبیل باید هرگونه شرایط آب و هوایی را درنظر بگیرد وگرنه نمی تواند در حال رانندگی نوع لاستیک را تغییر داد.لاستیک انطباق پذیر اتومبیل که برای تمام فصول طراحی شده، دارای حسگرهای الکترونیکی است که می تواند انواع مختلف جاده، خشک یا بارانی بودن و همچنین برفی بودن جاده را تشخیص داده و براساس آن خود را حتی زمانی که اتومبیل درحال حرکت است، تغییر دهد.براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ریمر یادآور شد: استفاده از این لاستیک هوشمند بدین معنا است که اتومبیل شما همواره با بهترین تایر ممکن مجهز شده، صدا و مصرف سوخت آن نیز بهینه سازی شده است.البته هنوز باید تحقیقات بیشتری روی این لاستیک هوشمند صورت گیرد تا به صورت یک لاستیک اتومبیل هوشمند تکمیل شده و مورد استفاده قرار گیرد.



تاريخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3317 3318 3319 3320 3321 ... 3356 صفحه بعد