شايد شما هم خبر مسموميت يك خانواده مسافر را با سوسيس وكالباس شنيده باشيد كه طي چند ساعت، سه عضو آن جان باختند يا دختر دانشجويي كه به خاطر استفاده از كنسرو تن ماهي، مغلوب بوتوليسم شد.پزشكان مي‌گويند، بوتوليسم بر اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس ، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غيربهداشتي تهيه و نگهداري شده‌اند ايجاد مي‌شود. در صورت مصرف مواد غذايي آلوده به سم بوتوليسم، سيستم عصبي مصرف‌كننده فلج مي‌شود؛ زيرا سم بوتوليسم روي سيستم عصبي اثر مي‌گذارد.همچنين تاربيني (دوبيني)، ضعف عمومي، اختلالات بلعي و تنفسي كه مي‌تواند منجر به مرگ شود، از ديگر علائم بوتوليسم است.نخستين علامت بوتوليسم اطفال، يبوست است كه متأسفانه چندان مورد توجه والدين قرار نمي‌گيرد. والدين كمتر كودك خود را به خاطر يبوست نزد پزشك مي‌برند تا اين‌كه ساير علائم مانند خواب‌آلودگي، نخوردن غذا، تغيير صدا و در نهايت از دست دادن كنترل سر ظاهر مي‌شود.براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري كشنده، پزشكان نكات ساده‌اي توصيه مي‌كنند كه رعايت آن بويژه هنگام تهيه غذاهاي سريع و آماده الزامي است.تمام غذاهاي كنسرو شده و نگهداري شده بايد بدرستي آماده‌سازي و پروسس شده باشد. از مصرف كنسروهاي متورم شده بايد بشدت خودداري كرد.مواد غذايي داراي بوي نامطلوب نبايد خورده يا حتي چشيده شوند. همچنين كنسروهاي تجاري كه در آنها متورم است، بايد به فروشنده بازگردانده شود.اگر شما كنسرو خانگي تهيه مي‌كنيد، بايد مطمئن باشيد كه از لوازم صحيح و ظروف مناسب كنسرو استفاده شده است؛ ضمن اين كه روش توليد آن بايد به‌روز باشد.قبل از مصرف غذاهاي خانگي كنسرو شده، بايد به مدت 10 تا 20 دقيقه آنها را جوشاند تا هر سمي در ماده غذايي نابود شود. در اين زمينه رعايت نكات زير ضروري است:غذاهاي خام يا پخته شده‌اي را كه علامتي از فساد دارند، دور بريزيد. از مصرف غذاهاي كنسرو شده‌اي كه ظرف متورم يا فررفته بوده يا در شيشه آنها متورم است، خودداري كنيد.غذاهاي كم اسيد كنسرو شده را كه ظرف آنها متورم است يا غذاي آن كف‌آلود مي‌باشد يا بوي بدي دارد، هرگز نخوريد و حتي از آن نچشيد.براي تهيه كنسرو غذاهاي كم‌اسيد بايد با توجه به اندازه قوطي، دماي حرارت پيشنهادي را مدنظر قرار دهيد.غذاهاي كم‌اسيد كنسرو شده خانگي را قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه بجوشانيد. چنانچه به سلامت غذا شك كرديد، بي‌درنگ آن را دور بريزيد.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 ما اکنون در سال ۲۰۱2 زندگی می کنیم. سالها پیش از این، زمانی بود که اگر کسی می خواست در مورد آینده و رخدادهای غریبش بنویسد، تاریخ ۱۹۸۴ را انتخاب می کرد. یا عده ای سال ۲۰۰۰ را سالی رویایی و عجیب می دانستند، اما حالا مدتها از آن زمان گذشته و ما در آینده آن گذشته ها زندگی می کنیم. اگر کمی به دور و بر خودمان نگاه کنیم پیشرفت هایی را در عرصه علم می بینیم که شاید سالها پیش تصورش را هم نمی کردیم. درست است که هنوز به مریخ نرفته ایم و تا تشکیل فدراسیون زمین و تسخیر کهکشانها فاصله زیادی داریم، اما به نظر می رسد بعضی وقت ها باید خط باریک میان علم و تخیل را در موضوعات علمی-تخیلی برداریم.


در ادامه مطلب با معرفی هشت رخداد علمی الهام گرفته از داستانهای تخیلی همراه ما باشید.



۱- نامرئی شدن


در سال ۲۰۱۰ دو پیشرفت جالب در زمینه نامرئی سازی اشیا حاصل شد. اولی تولید نمونه های اولیه از نوعی پوشش بود که می توانست با کانالیزه کردن نور، محتویات خود را نامرئی کند. نحوه کار بدین صورت است که این ماده که مانند یک ورقه فیلم نازک است، نور را به گونه ای دستکاری می کند که از اطراف ماده منحرف شده و دوباره به راهش ادامه می دهد تا به چشم ناظر برسد. به این ترتیب مشاهده کننده تنها نورهایی را می بیند که از پشت این ماده آمده اند و پس از دور زدن آن ماده دوباره به راه خود ادامه داده اند. دومی هم نمونه پیشنهادی سیستمی است که می تواند فضا-زمان را دستکاری کند. البته این سیستم ربطی به مسافرت در زمان یا چنین چیزی ندارد. بلکه وظیفه آن سریع کردن حرکت نور در یک طرف و کند کردن حرکت آن در طرف دیگر است. به این ترتیب یک فاصله به وجود می آید که می تواند حرکت یک جسم را از نظر پنهان کند. بگذارید کمی بیشتر توضیح دهیم. فرض کنید ما یک تکه نوار الاستیک ۱۰ سانتی متری داریم و می خواهیم ۱ سانتی متر از وسط آن را ببریم (پنهان کنیم). کاری که انجام می دهیم این است که دو لبه تکه های قبل و بعد از این قطعه یک سانتی متری را به طرف هم می کشیم تا به هم برسند. این همان کاری است که این سیستم با نور انجام می دهد، نور یک طرف جسم را کمی سریعتر و نور طرف دیگر را کندتر می کند، در نتیجه حرکت جسم دیده نمی شود. با توجه به سرعت بسیار بالای نور تغییری بسیار جزئی در این سرعت می تواند به خوبی حرکت یک جسم با سرعت کم و اندازه معمولی را از نظر پنهان کند.



۲- تله پورت


به تازگی دانشمندان توانسته اند ذرات را بطور آنی در فاصله حدود ۱۶ کیلومتری جابجا کنند. این مقدار در مقایسه با چند سانتی متر یا چند متر رکوردهای قبلی، دستاورد بزرگی به شمار می رود. هر چند هنوز هیچ کسی نمی تواند مانند فیلمهای علمی-تخیلی از این سر دنیا به آن سر دنیا برود، اما شاید دور نباشد زمانی که نوه ها با دهان باز و چشمان گشاد از پدر بزرگهای خود بپرسند: "می رفتید مسافرت؟ مسافرت دیگه کجا بود؟"



۳- سلاحهای لیزری

 



بیشتر سلاحها در داستانهای علمی-تخیلی از لیزر یا اشعه های مشابه استفاده می کنند و از باروت و فشنگ در آنها خبری نیست. حالا نیروی دریایی امریکا این توپ لیزری را دارد که می تواند هواپیماهای کوچک و بدون سرنشین را سرنگون کند. بوئینگ هم نوعی سلاح لیزری را برای دفاع از هواپیماهای مسافربری طراحی کرده است که می تواند اهداف کوچک را نابود یا منحرف کند.



۴- ربات های خانگی



دیگر داشتن خدمتکارانی از جنس آهن و پلاستیک در انحصار شخصیتهای داستانهای آسیموف نیست. امروزه ما شاهد انواع رباتهای نظافتچی، پیشخدمت، مراقبت کننده و حتی آشپز هستیم. البته تا آن روز که این رباتها بخواهند اتحادیه کارگری تشکیل بدهند و بر علیه انسان ها شورش کنند خیلی وقت باقی است و فعلا شما می توانید با خیال راحت یکی از انواع مدلهای ربات خانگی را سفارش بدهید.

آنچه که در تصوير مشاهده می کنید رباتی است که توسط محققین دانشگاه MIT طراحی شده و PR2 نام دارد.این ربات قادر است مواد اوليه تهیه يک نوع شکلات را در یک ساعت با هم مخلوط کرده و آنها را برای ادامه مراحل طبخ در اختيار شما قرار دهد.به نظر می رسد که اين ربات فعلا تازه کار است و نمی توان گفت که در آشپزی و يا شیرینی پزی تبحر خاصی دارد. تيم توسعه دهنده این ربات می گويند با کار بر روی برنامه ريزی این ربات قصد دارند در آينده نمونه هايی ارائه دهند که برای مثال به آشپز خانه برود و غذایی را از منوی غذا انتخاب کرده و آن را برای نهار و یا شام بپزد.البته به شرط آنکه که به سر و وضع این ربات هم بيشتر رسیدگی شود و با ظاهری آراسته تر - حداقل شبیه آشپز ها - به آشپزخانه برود.جالب است.تصور کنید در آینده ای نه چندان دور مسابقه آشپزی بين ربات های کشور های مختلف برگزار می شود و طراحان دست پخت ربات های خود را به عرصه رقابت خواهند کشید. از سویی ديگر می بينيم که از کینکت هم در ساخت این ربات بهره گرفته شده است. شاید در آینده ربات های کينکتی دیگری هم دیدیم.



۵- اشعه باربر


بله درست خواندید. اشعه ای که قرار است اشیا را جابجا کند. مثل همان هاله های نورانی که برای جابجایی موجودات فضایی به کار می روند. اخیرا دانشمندان توانسته اند با ایجاد یک هاله لیزری در اطراف ذرات کوچک شیشه آنها را به حرکت در آورند . روش کار هم به این صورت است که این هاله هوای اطراف ذره را گرم می کند و با نشت هوای گرم از یک طرف هاله، مجموعه ذره و هاله قادر به حرکت با سرعت کم و در فاصله های نزدیک خواهند بود.



۶- آلومینیوم شفاف


این دقیقا همان ماده ای است که در مجموعه پیشتازان فضا معرفی شده بود. یک ورقه آلومینیوم مقاوم، نازک، سبک و در عین حال شفاف، آنقدر شفاف که بشود از ورای آن اشیا را دید. این نوع آلومینیم که توسط آلمانی ها تولید شده است تا ۱۲۰۰ درجه حرارت را تحمل می کند و از استیل هم مقاوم تر است.



۷- هوش مصنوعی


پرفسور هنری مارک رم که یک پزشک و در عینحال مهندس کامپیوتر است، قول داده که تا سال ۲۰۱۸ پروژه ایجاد ذهن آگاه و هوشمند را به نتیجه برساند. داستانهای علمی-تخیلی زیادی از « هوش مصنوعی » گرفته تا انیمیشن « وال-ای » در مورد خطرات ایجاد یک هوش مصنوعی و خارج شدن آن از کنترل هشدار داده اند. شاید به همین خاطر است که بعضی رسانه ها دوست دارند اسم پرفسور هنری را بگذارند «دکتر فرانکشتاین جدید». هرچند این ذهن مصنوعی اصلا شباهتی به هیولای فرانکشتاین ندارد، اما ممکن است خطرناک تر از آن از آب در بیاید‫.‬ بنابراین توصیه می کنیم تا ربات های خانگی به این هوش و حواس نرسیده اند، حتما سفارش تان را در بند ۴ تکمیل کنید. به هر حال هر چیزی چشم و گوش بسته اش بهتر است، حتی ربات.



۸- حیات بیگانه


دانشمندان برای جستجوی موجودات زنده در سیارات دیگر، همیشه به دنبال الگوهای حیات زمینی گشته اند. مثلا در جستجوی ردپایی از اکسیژن یا آب یا مواد آلی در سیارات دیگر بوده اند. اما بعد از کشف نوع خاصی از حیات که به جای فسفر از آرسنیک استفاده می کند، تمام این تصورات دگرگون شد. در قسمتی از مجموعه پیشتازان فضا، فضانوردان یک موجود فضایی به نام هورتا را کشف می کنند که توسط دستگاه زنده یاب آنها قابل شناسایی نیست، چون در ترکیب بدن اش کربن نداشته و از سیلیکون تشکیل شده بود. همچنین در بسیاری از داستانهای علمی-تخیلی موجودات فضایی خصوصیاتی متفاوت با انسانها دارند. مثلا بیگانگان در فیلم «نشانه ها» به سادگی با آب نابود می شوند. یا در داستانهای دیگر با موجوداتی آشنا می شویم که از موادی غیر از اکسیژن تنفس می کنند. حالا کشف نوع جدید حیات روی زمین (توسط ناسا) نشان می دهد که نویسندگان داستانهای علمی-تخیلی، در مورد حیات واقع بین تر از دانشمندان بوده اند. به قول یکی از دانشمندان ناسا «داستانهای علمی-تخیلی، منشاء الهام های زیادی برای ما هستند، بیشتر از آنچه که فکرش را بکنید.»
آنها در دریاچه ای به نام ‏ ‏Mono Lake ‏ در کالیفرنیای آمریکا نوعی باکتری کشف کرده اند که دارای DNA با ساختاری متفاوت است. چیزی که تا به حال در حد تئوری مطرح بوده اما حالا کشف شده است. این باکتری در ساختار دی ان ای خودش به جای فسفر از آرسنیک استفاده می کند. ‏



تمام موجودات زنده روی زمین از ۶ ماده اصلی تشکیل شده اند: کربن، هیدورژن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر و گوگرد. تمام موجودات این کره از کوچکترین باکتری گرفته تا انسان و یک نهنگ بزرگ در دریا از یک ساختار ژنتیکی یکسان استفاده می کنند و DNA همه یک ساختار بیولوژیکی دارد. ‏اما این یکی که تصاویرش را می بینید متفاوت است و قوانین فعلی را شکسته. این باکتری از آرسنیک درست شده، چیزی که کاملا غیرممکن به نظر می آمده. ناسا نام اش را GFAJ‪-‬1 گذاشته و قادر است از آرسنیک که یک ماده سمی محسوب میشود برای ساخت DNA، RNA پروتئین و غشای سلولی استفاده کند. این کشف همانقدر که برای زیست شناسان فوق العاده است، برای ما هم بسیار با اهمیت محسوب میشود. چرا که درک ما را از حیات تغییر میدهد و به قول ناسا، کشف جدید تعریف زندگی را گسترده تر کرده است. ‏ولف سیمون از ناسا در کنفرانس خبری امشب گفت: این باکتری باعث شکسته شدن نظریات ما در مورد چگونگی تشکیل زندگی و توسعه اش شده است. حالا دانشمندان به دنبال نمونه های جدیدی از موجودات زنده و متابولیسم های متفاوتی خواهند گشت که از مواد متفاوتی برای تشکیل حیات استفاده می کنند. ‏‪‬ ‏



ناسا می گوید این کشف روش ما را در گشتن به دنبال موجودات زنده در دیگر کرات هم تغییر خواهد داد چرا که حالا می دانیم ممکن است شکل حیات در جاهای دیگر به گونه ای دیگر تعریف شده باشد. ‏جئوبیولوژیست ناسا پاملا کونارد در مراسم امشب گفت از نظر او این یک کشف عظیم است و آن را با قسمتی از فیلم Star Trek مقایسه کرد که فضانوردان یک موجود فضایی به نام هورتا را کشف می کنند که توسط دستگاه زنده یاب آنها قابل شناسایی نیست چون در ترکیب بدن اش کربن نداشته و از سیلیکون تشکیل شده بود. ‏



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شبكه‌هاي اجتماعي بيشتر براي اطلاع يافتن از اين است كه ببينيم دوستانمان مشغول چه كاري هستند يا چه چيزي براي گفتن دارند.

چه چيز بهتر از اين كه به‌جاي خواندن متون كامپيوتري، از شنيدن صداي آنها استفاده كنيم و صداي خودمان را هم با آنها به اشتراك بگذاريم. اين سرويس رايگان، حتي براي ورود به سيستم هم از تشخيص صدا استفاده مي‌كند. براي به اشتراك‌گذاري صداي خود با دوستانتان، به نشاني زير برويد:‌

http:‌/‌‌/‌hubbub.fm

 

چاپ ساده كتاب‌هاي الكترونيك

وب‌سايت Vook شبكه‌اي اجتماعي است براي نويسندگان مستقل و تازه‌وارد كه مي‌خواهند اثر خود را منتشر كنند. اين سرويس با ارائه نرم‌افزارهاي مرتبط تحت وب، تمامي كارها از جمله ويرايش، صفحه‌آرايي و انتشار به فرمت‌هاي مختلف را انجام مي‌دهد و نقطه آغازين خوبي براي تكثير كتاب هر فرد است:

http:‌/‌‌/‌vook.com‌‌



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

همان‌طور كه مي‌دانيد مرورگر فايرفاكس براي گوشي‌هاي موبايل اندرويدي عرضه شده است.

اين مرورگر محبوب افزونه‌ها را با خود به‌صفحه‌هاي كوچك موبايل مي‌برد.

افزونه‌هاي موبايل فايرفاكس را مي‌توان از نشاني زير دريافت كرد:

http://www.mozilla.org/en-US/m/



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

یكی از ساده‌ترین راه‌ها برای دستیابی به كارایی بالاتر در ساعات كاری این است كه زمانی را كه به كارهایی نظیر چك‌كردن ایمیل اختصاص می‌دهید، كمتر كنید. این قبیل كارها تمركز شما را از كارهای مهم‌تر منحرف می‌كند و درواقع كمتر كنترل‌كردن ایمیل باعث كاهش استرس و افزایش سطح تمركز در كار می‌شود.بسیاری از افراد هنوز هنگام كنترل‌كردن ایمیل خود اضطراب دارند، چرا كه فكر مي‌كنند اگر این كار را انجام دهند حتما اخراج مي‌شوند! برای بسیاری از ما ایمیل، اصلی‌ترین صورت ارتباط در زندگی حرفه‌ای و شخصی‌مان است و چشم‌پوشی از آن در بیشتر ساعات روز مانند یك فاجعه است.به‌هر حال با مدیریت راهبردی ایمیل و به كارگیری چند روش ساده، بسیاری از افراد می‌توانند تنها یك یا 2 بار در روز ایمیل خود را چك كنند و در عین حال اطلاعات مهم را نیز از دست ندهند. به‌نظر غیرممكن می‌آید؟ در اینجا به روش‌‌هايي در اين زمينه اشاره مي‌كنيم كه می‌توانید برای تسلط بر جعبه دریافت پيام خود انجام دهید.

جعبه دریافت پيام خود را خالی كنید

اولین قدم برای در دست گرفتن كنترل زندگی ایمیلی، این است كه گذشته ایمیلی خود را پاك كنید. این كه مدام برای دیدن ایمیل جدید، جعبه دریافت خود را چك ‌كنیم چندان كار درستي نيست، ولی بسیاری از ما وسواس‌گونه در جعبه دریافت خود می‌گردیم تا مطمئن شویم ایمیل مهمی را در بین بیش از 100 ايميل خوانده نشده، رها نكرده باشیم.تنها راه خروج این است كه به ایمیل‌های خوانده نشده خود بروید و یك‌سری اعمال را برای پیغام‌ها انجام دهید، حتی اگر حذف آن پیغام مناسب نباشد! انجام این كارها ممكن است كمی طول بكشد، ولی به هر حال در صرف زمان شما صرفه‌جویی می‌كند. همچنین با مرتب‌كردن ایمیل‌ها خواهید فهمید كه چه كسی از شما انتظار پاسخ دارد، چه‌زمانی باید دوباره به آنها نگاهی بیندازید و چه‌چیزی قرار است بزودی به جعبه دریافت‌های شما اضافه شود.در بیشتر موارد ممكن است تعداد زیادی از ایمیل‌ها را انتخاب كنيد تا كاري خاص با آنها انجام دهید. بااين روش مي‌توانيد تعداد زیادی از پیغام‌های ایمیل را به همكاران خود برای اطلاع‌رسانی آنها ارسال كنید. به‌این ترتیب آنها می‌توانند درباره پروژه‌هایی كه آنها منتظر پاسخ از سوی شما هستند، پيامي به عنوان يادآوري برایتان ارسال كنند.خوشبختانه بسیاری از كاربران اینترنت به انجام كارهای سخت نیازی ندارند و می‌توانند طی زماني كوتاه جعبه دریافت پیام‌های خود را سر و سامان دهند.

ساماندهی و خودكار‌كردن ایمیل

با منظم‌كردن مجموعه ایمیل‌های قدیمی پیغام‌های جدید به ‌موثرترین شیوه ممكن ساماندهی مي‌شود. در غیر این صورت بررسی‌های دوره‌ای پاسخگویی به پیغام‌های جدید را برايتان آسان‌تر مي‌كند.می‌توانید جعبه دریافت‌هایتان را برپایه پوشه و براساس اشخاص ارسال‌كننده و موضوع ارسال پیغام ساماندهی كنید. پس از تنظیم پوشه‌های مناسب، باید نامه‌های دریافتی را به‌طور خودكار درون آن پوشه‌ها بفرستید. بنابراین با یك نگاه گذرا متوجه مي‌شويد كدامیك از پیغام‌ها به پاسخ نیاز دارد (براي مثال قرار دادن خودكار ایمیل‌ها در پوشه‌ها در جی‌میل توسط فیلترها در تنظیمات انجام می‌شود).متاسفانه باوجود تعداد زیاد نرم‌افزار و سرویس‌های ایمیلی كه امروزه در دسترس است، پوشش تنظیمات آنها كاري غیرممكن است، بنابراین اگر در تنظیم ایمیل خود برای فیلتر خودكار پیغام‌ها دچار مشكل شدید، بهتر است از بخش كمك‌رسانی همان نرم‌افزار كمك بگیرید.همچنین باید درصورت توان چند قابلیت خودكار را غیرفعال كنید. گام اول این است كه مطمئن شوید اعلام آگاه‌سازی (Notification) برنامه ایمیلی كه انتخاب كرده‌اید خاموش است. حالت ایده‌آل این است كه سیستم آگاه‌سازی تلفن همراه و دیگر دستگاه‌های خود را نیز غیرفعال كنید. ممكن است پيغام‌دهي تلفن همراه یا تبلت شما هنگام دریافت پیغام جدید سودمند به‌نظر برسد، ولی ازطرفی این كار می‌تواند بسیار منحرف‌كننده نیز باشد؛ شما به یادآورهایي معمول برای ایمیل نیازی ندارید تا مرتبا برای بررسی پیام‌های جدید به ایمیل خود مراجعه نكنید.به‌همین صورت باید گزینه بررسی پیام‌های جدید را در نرم‌افزار ایمیل خود، به دوره‌های طولانی‌تر تنظیم كنید. حالت ایده‌آل این است كه این نرم‌افزار، كمتر از شما دریافت پیام‌های جدید را چك كند؛ ولی كم‌كردن این مدت زمان به یك‌بار در ساعت یا حتی كمتر، می‌تواند بهره‌وری شما را بالا برد. برخی سرویس‌گیرنده‌های ایمیل (مانند جی‌میل) تا زمانی كه پنجره آن باز باشد به‌طور خودكار دریافت پیام‌های جدید را بررسی می‌كند. شما می‌توانید این مساله را به‌وسیله غیرفعال‌كردن سیستم آگاه‌سازی جی‌میل در زیر تنظیمات عمومی یا به‌وسیله بستن پنجره جی‌میل زمانی كه به آن احتیاجی ندارید، برطرف كنید.

حد و مرزها را تنظیم كنید

حالا شما یك جعبه دریافت خالی و خودسازمانده دارید. اكنون می‌توانید یك یا دوبار طي ساعت كاری به ایمیل خود سر بزنید و به 95 درصد ایمیل‌های مهم خود پاسخ دهید. با وجود این در بعضی موارد این مقدار پرهیز از هدردادن وقت برای خواندن و پاسخگویی به پیام‌ها كافی نیست؛ اگر شما روزانه صدها پیام مهم كاری دریافت می‌كنید، باید اقدامات سخت‌تری نیز انجام دهید.اگر شما حجم زیادی ایمیل دريافت می‌كنید كه بايد بسرعت به آنها پاسخ دهيد و اين كار نيز به‌وسیله سیستم ارسال و دریافت پیام «همیشه آنلاین» میسر است، باید به‌طور واضح با این انتظارات روبه‌رو شوید. یك سیستم پاسخگوی خودكار (‌auto-responder) تنظیم كنید تا همكاران شما زمانبندی جدید و پیشرفته ایمیل‌تان را بشناسند. «پاسخگوی تعطیلات جی‌میل» (Gmail Vacation Responder) كه در منوی تنظیمات عمومی اين سرويس قرار دارد، ابزار بسیار مناسب برای رسیدن به این هدف است. كافی است سیستم پاسخگو را با یك پیغام خودكار برای یك یا 2 هفته تنظیم كنید. در اين زمينه گوگل حتی به شما اجازه می‌دهد گیرندگان این پیغام خاص را (به‌عنوان مثال تنها افرادی كه در فهرست ارتباطات شما قرار دارند یا همكاران و دوستانتان و دركل هركسی كه نیاز دارد درباره حد و مرز ایمیل شما بداند) تنظیم كنید.اطمینان داشته باشيد كه برای مواقع بین 2 دوره چك‌كردن ایمیل و پیغام‌های اضطراری، یك یا چند كانال ارتباطی اضطراری (یك خط تلفن یا یك سرویس پیام‌رسانی)، همواره باز باشد.هنگامی كه حدود و مرزهای خود را مشخص كردید، به‌ یاد داشته باشید كه به حريم دیگران نیز احترام بگذارید. اگر شما در نیمه‌شب یا آخر هفته درباره مسائل كاری به همكاران خود ایمیل ندهید، آنها نیز به زمانبندی ایمیلی كه شما برای خود تنظیم كرده‌اید احترام خواهند گذاشت. با كارآمدتر‌كردن جعبه دریافت می‌توانید یك یا 2 ساعت در روز صرفه‌جویی كنيد و از آن زمان برای انجام كارهای ضروری‌تر استفاده كنید.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هنوز برای از راه رسیدن عینک گوگل باید صبر کنیم اما تا آن زمان می توانید عینک تمام اچ دی Silicon Micro Display را بخرید که به صورت تجاری وارد بازار شده است. این عینک که مدل ST1080 نام دارد می تواند تصاویر دو بعدی و سه بعدی را درست در مقابل چشمتان و آن هم با کیفیت 1080p قرار بدهد. ضمن اینکه اجازه دیدن از ورای عینک را هم به صورت واقعیت افزوده به شما خواهد داد (شبیه عینک گوگل) البته فقط با ۱۰ درصد شفافیت و فراموش نکنید که این عینک قابلیت ردیابی حرکات سر را ندارد. بنابراین با حرکت دادن سر، تصاویر را جابجا نمی کند. وزن این عینک ۱۸۰ گرم است و وقتی آن را به چشم میزنید تصویری معادل یک نمایشگر ۱۰۰ اینچی در مقابل چشم شما ایجاد می کند. برای تامین انرژی هم می توانید آن را به دو پورت یو اس بی کامپیوتر متصل کنید یا اینکه از باطری خارجی قابل حمل آن استفاده کنید. نمایشگر پوشیدنی ST1080 با قیمت ۷۹۹ دلار به فروش می رسد. هنوز گران است. اما به نظر می رسد تا چند ماه آینده باید منتظر مدل های متنوعی از این فناوری باشیم.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پس از تعطیلی های پی در پی سایت های اشتراک فایل و بسته شدن کامل یا تغییر کاربری سایت های مهمی مانند مگاآپلود یا فایل سونیک ، آپلود کنندگان و مخصوصا دانلودر ها دچار سردرگمی زیادی شدند از طرفی لینک های این سایت ها با توجه به این که در همه جای وب پخش بودند دیگر کاربردی نداشتند، فایل هایی که سالها پیش بر روی این سیستم ها ذخیره شده بودند از دسترس خارج شدند . از طرف دیگر آپلودر ها برای بار گذاری فایل های خود به سایت های رده دوم و سومی رو آوردند که توانایی پاسخ گویی کاربران سایت های اشتراک فایل بزرگ را نداشتند . اما همچنان مطمئن ترین ، رایگان ترین و قدیمی ترین راه برای کاربران سراسر وب استفاده از سیستم های تورنت و دانلود فایل های به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اشتراکی تورنت می باشد . استفاده از لینک های تورنت به دلیل سرعت اینترنت خانگی برای کاربران ایرانی و نبودن ترکر های مطمئن کار چندان ساده ای نیست . بنابراین بهترین کار استفاده از سایت هایی است که بعنوان فایل گیر یا مستقیم کننده ی فایل وجود دارند . برخی از این سیستم ها امکان مستقیم کردن لینک های تورنت را نیز دارند . شما لینک تورنت را به این سیستم ها می دهید و لینک مستقیم دانلود با سرعت ثابت دریافت می کنید. سایت دانلودز که پیش از این هم دراینجا معرفی شده است یکی از کم محدودیت ترین و مطمئن ترین سیستم های مستقیم کننده ی لینک های تورنت را دارد . بدون محدودیت بودن این سیستم این مزیت را دارد که شما می توانید لینک های با سیدر پایین را نیز وارد کنید . درخواست لینک برای شما ریسکی ندارد در نهایت اگر فایل تورنت قابل دانلود نبود اتوماتیک حذف و اعتبار مصرف شده ی شما برای دانلود برگشت داده می شود. هیچ محدودیتی برای تعداد و یا حجم لینک های درخواستی در سیستم دانلودز وجود ندارد و فقط شما باید اعتبار مناسب را در اکانت خود شارژ کرده باشید . و دیگر این که در حال حاضر فروش ویژه بسته های حجم بالای این سایت ادامه دارد که با قیمتی بسیار ارزان بسته های حجمی این سایت را خریداری می کنید و اعتبار خود را شارژ می نمایید.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

معمولا در خبرها مي خوانيم كتاب‌های دیجیتال (و به عبارت دقیق‌تر، كاغذهای الكترونیك) جايگزين کتاب هاي کاغذي مي شوند که در اين راستا آمارهای زیادی نيز منتشر شده است كه طبق آنها ، فروش كتاب‌های الكترونیك، از نوع كاغذی پیشی گرفته یا این كتاب‌ها به مراتب​ارزانتر از​کتاب​هاي​کاغذي هستند که آگاهي از چند و چون اين اخبار خالي از فايده نيست.

مزایای كتب دیجیتال

به‌طور خلاصه‌ می‌توان كتابخانه‌ای به فضای یك كیلومتر مربع را درون یك دستگاه كوچك جیبی جا داد. با سرعتی باورنكردنی در میان آنها به جستجو پرداخت، یادداشتی بر آنها نوشت یا حتی یادداشت‌های دیگران را نیز مطالعه كرد.از دیدگاه ناشر، ای‌بوك‌های آنلاین به یك بهشت برایشان تبدیل شده است. برای انتشار یك ای‌بوك نیروی كار كمتری نیاز است و معمولا كار با چند ویراستار و یك سردبیر (مدیر نشر) به‌نحو احسن به انجام می‌رسد؛ هر چند برخی ناشران ای‌بوك از هنرمندان گرافیك برای طراحی جلد و تصویرسازی برای كتاب نیز بهره می‌گیرند. هزینه نگهداری یك وب‌سایت آنلاین نیز نسبت به یك انتشاراتی بسیار پایین‌تر است. (هزینه‌های خرید كاغذ، حمل و نقل، انبارداری، انبارگردانی و چاپ را در نظر بگیرید!)به‌دلیل همین هزینه‌های پایین است كه بسیاری از ناشران آنلاین می‌توانند از كتاب‌هایی كه شانس پرفروش‌شدن كمتری دارند هم استقبال كرده و آنها را منتشر كنند. كتاب‌هایی كه انتظار می‌رود پیش از انتشار با حاشیه سود كمتری مواجه خواهد شد.ناشران بزرگ همواره با صفی از كتاب‌های درخواستی مواجهند و معمولا مولفه‌های زیادی را برای چاپ یك كتاب در نظر می‌گیرند. این یعنی ممكن است نویسندگان تازه‌وارد نتوانند به این زودی‌ها حضور خود را در عرصه كتاب جشن بگیرند و اینجاست كه انتشار الكترونیكی كتاب خودش را نمایان می‌كند.

فرهنگ ایندی، فرهنگ والا

بسیاری معتقدند بازار فرهنگ اشباع شده و شكل صنعتی آن بیش از پیش خودش را نمایان كرده است.در دهه‌های 50 و 60 میلادی، شركت‌های نشر آثار موسیقی جهانی آنقدر قدرتمند شدند كه اجازه فعالیت به ناشران مستقل را نمی‌دادند. این شركت‌ها با عقد قراردادهای همكاری، تقریبا كل مخاطبان را از آن خود كرده ‌بودند و این برای بسیاری از هنرمندان این صنعت غیرقابل تحمل شده بود. در دوران موسیقی پانك‌راك (Punk Rock) تعدادی از ناشران مستقل رشد كردند و در دهه 80 برای نخستین بار اولین چارت رسمی موسیقی ایندی (Indie: مخفف مستقل) منتشر شد.(1)این روند روبه‌رشد با معرفی فروشگاه آیتونز صنعت موسیقی و البته نشر الكترونیك را تكان داد. موسیقیدانانی كه شانسی براي حضور در لیبل‌های جهانی و معرفی خود نداشتند، حالا به كمك آیتونز و شبكه‌های اجتماعی بسادگی توانستند آثار خود را به گوش جهانیان برسانند.موفقیت موسیقی ‌ایندی باعث شد اشكال دیگر هنر نیز به پیروی از این الگو، خود را از صنعتگران فرمول محور جدا و آثار مستقلی خلق كند.ارزان بودن مراحل تولید كتاب و آسان شدن عرضه كتاب الكترونیك سبب شد بسیاری از نویسندگان براحتی و با هزینه‌ای اندك، كتاب‌های خود را از طریق اینترنت منتشر كنند و به لطف شبكه‌های اجتماعی، مخاطب خود را به دست آورند.

زیرساخت، عامل اصلی موفقیت

مطالعات انجام شده در بنیاد بیل و ملیندا گیتس نشان می‌دهد كتاب‌های الكترونیك باعث رشد 60 درصدی مطالعه شده است. این در حالی است كه بیش از 88 درصد این كتابخوان‌ها، كتاب‌های خود را خریداری كرده و از دوست خود قرض نگرفته‌اند.(2)حتی مخالفان نوستالژی دوست كتاب‌های كاغذی هم معتقدند نسل جدید كتاب‌ها مزیت‌های چشمگیری به پدران كاغذی خود دارند! با این حال كتاب‌های الكترونیك به‌تنهایی باعث نمی‌شود وضعیت كتابخوانی كشورمان دچار تحول اساسی شود. بیایید بریده خبری را از وب‌سایت ایرنا در 11 بهمن سال گذشته منتشر شده، بخوانیم:«ابراهیم شمشیری روز سه‌شنبه در حاشیه گردهمایی منطقه‌ای مدیران مسوول كتابخانه‌های عمومی مشاركتی 11 استان كشور در مشهد، طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: از این سرانه، مطالعه كتاب‌های غیردرسی حدود 30 دقیقه در روز است كه 12 دقیقه آن مختص كتاب‌های قرآن و ادعیه و بقیه مربوط به سایر كتاب‌ها می‌باشد.»هر چند این پدیده نوینی است، اما چرخه تولید و مصرف كتاب‌های الكترونیك در كشورهای توسعه یافته بخوبی جا افتاده است. كتابخوان‌های الكترونیك با قابلیت دسترسی مستقیم به اینترنت با پایین‌ترین قیمت به كاربران عرضه می‌شود. قیمت كتاب‌ها بسیار پایین‌تر از كتاب‌های ارزان Paperback است و زمان خرید و تحویل آن نیز در كسری از ثانیه انجام می‌شود.سوای ساده‌تر شدن نشر الكترونیك برای ناشران، دسترسی خریدار به اطلاعات منتشره كتاب‌های جدید نیز به مراتب ساده‌تر شده است. كافی است خریدار كتابخوان خود را باز كند و نگاهی به جدیدترین كتاب‌های منتشر شده بیندازد و با فشردن چند دكمه، آن كتاب را مستقیما روی كتابخوانش دریافت كند، آن هم وقتی روی نیمكت پارك نشسته است.اینها همه در حالی رخ می‌دهد كه قانون كپی رایت در این كشورها بخوبی اجرا می‌شود و دزدیدن فایل‌های دیجیتال كه امری ساده‌تر از دزدیدن یك جسم فیزیكی به‌نظر می‌رسد، نه‌تنها كاری غیراخلاقی، بلكه دشوار و غیرممكن است.

نمایشگاهی عظیم در كادری 5 اینچی

یكی از معدود مزیت‌های نمایشگاه كتابی كه هر سال برگزار می‌كنیم، ارتباط مستقیم مردم با ناشران كتاب است. این رویداد، سالی 10 روز رخ می‌دهد و با وجود ترافیك، سالن‌های شلوغ و غرفه‌های به‌هم چسبیده، فضای داغی بر آن حكم‌فرماست.كتب الكترونیك، بخصوص برای جامعه ناشران ایران كه از مشكلات عدیده‌ای چون گرانی كاغذ، پخش نامناسب، گردش مالی ضعیف و روند طولانی گرفتن مجوز می‌نالند، می‌تواند راهگشا باشد. اما این راهگشایی به این معنی نیست كه هر ناشر كتاب‌های خود را به‌صورت الكترونیك به فروش برساند. كتابخوان‌های الكترونیك موجود در كشور همه وارداتی بوده و قابلیت نمایش صحیح متون فارسی را ندارند و به یك گجت خاص برای اهداف ویژه تبدیل شده‌است. در صورتی كه با اندكی تلاش می‌توان نمایشگاهی به عظمت نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران را هر روز و در وب‌سایت‌های داخلی مشاهده و كتاب‌های مورد علاقه خود را خریداری كرد.

آغاز ناموفق كتابخوان‌های ایرانی

در مورد این موضوع، با محمد ماشین‌چیان، از فعالان بازار سرمایه و پیشگامان ورود فناوری كاغذ الكترونیك به كشور گفت‌وگویی تلفنی انجام دادیم. وی معتقد است: «نیازی اساسی به سرمایه‌گذاری در صنعت نشر احساس می‌شود. وضعیت نشر كتاب با توجه به این كه بیش از 90 درصد كاغذ مصرفی ناشران دركشور وارداتی است و عواملی از جمله قیمت روزافزون كاغذ، تحریم‌ كشورهای خارجی و... بر صنعت نشر تاثیر منفی می‌گذارد و نتیجه آن را می‌توان در سرانه رو به‌ كاهش مطالعه كتاب مشاهده كرد. در نتیجه، نیاز به رویكردی جدید كاملا احساس می‌شود.»وی همچنین افزود: «منظور از حمایت و سرمایه‌گذاری قابل توجه ورود، سرمایه‌گذاری، و تصدیگری مستقیم دولت نیست‌؛ بلكه هدف اصلی جلب حمایت و همكاری دانشگاه‌ها و ناشران است.»این فعال بازار سرمایه تاكید كرد: «یكی از مهم‌ترین اصول در سرمایه‌داری، بحث بدهی معوقه و شیوه حصول آن است. كتابخوان‌های الكترونیك به‌عنوان رویكردی جدید در این صنعت، گران است و طبیعتا تهیه آنها برای قشر دانشجو میسر نیست. با آن كه حاضر بودیم این زمینه را به صورت قسطی در اختیار دانشجوها قرار دهیم، متاسفانه گفت و گوهای ما با دانشگاه‌ها برای تضمین پرداخت كتابخوان‌های ایرانی به نتیجه‌ای نرسید. از سوی دیگر، ناشران برخوردهای متفاوتی با این پدیده داشتند. ناشران بزرگ كه می‌توانستند از محوریت خود در بازار نشر استفاده كنند، انگیزه‌ای برای ورود به این عرصه نداشتند و روش‌های سنتی و بی‌دردسر را ترجیح می‌دادند. ناشران كوچك البته از این موضوع استقبال كردند. ضمن آن‌كه قدم‌های مفیدی برای پیاده‌سازی فناوری DRM در این كتابخوان‌ها برداشته بودیم.»

جمع‌بندی

مزایای كتاب‌های الكترونیك بسیار است، اما اگر سناریوی همه‌گیر شدن آن در ایران را بررسی كنیم، به ضعف‌های بزرگی خواهیم رسید كه مهم‌ترین آن، اجرا نشدن صحیح قانون كپی رایت است. كافی است در گوگل عبارت «مجموعه كتاب الكترونیك در یك دی‌وی‌دی» را جستجو كنیم تا ببینیم هزاران جلد كتاب در یك دی‌وی‌دی و به قیمت یك جلد كتاب به فروش می‌رسد. در حالی كه كپی رایتی اعمال نمی‌شود. اینها بجز وب‌سایت‌هایی است كه كتاب‌های منتشر شده را دوباره تایپ و به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار می‌دهد. بنابراین شاید بهتر باشد پیش از هر چیز ابتدا زیرساخت‌های اساسی‌تر را بهبود ببخشیم.فراهم‌شدن زمینه استفاده از كتابخوان‌های الكترونیك در ایران دور از دسترس نیست، كافی است بخش‌های مختلف این صنعت با یكدیگر همكاری و تعامل بیشتری داشته باشند. اپراتورهای مخابراتی فعلی توانایی خدمات‌دهی دیتا در بیشتر نقاط كشور را دارد،‌ ناشران می‌توانند كتاب‌های الكترونیك خود را با استفاده از فناوری‌هایی چون DRM در اختیار مخاطب قرار دهند و دانشگاه‌ها و مراجع علمی كشور به‌جای ترویج كپی گرفتن از جزوه‌ها و كتب مرجع به سنتی‌ترین شیوه ممكن! از كتاب‌های الكترونیك حمایت فرهنگی كنند. از مزیت‌های اقتصادی بیشمار آن كه بگذریم، دست كم محیط زیست سالم‌تری نیزخواهیم داشت.


مراجع:

1‌‌ـ‌ http:‌/‌‌/‌en.wikipedia.org‌/‌wiki‌/‌Indie_art

2‌‌ـ‌ http:‌/‌‌/‌www.cbc.ca

 

 



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
getty-115.JPG

ايستگاه فضايي بين‌المللي در حال حركت مداوم در مدار اطراف زمين با سرعت 27 هزار كيلومتر در ساعت بوده، اما به گفته ساكنان اين مدارگرد بويژه «دون پتيت» فضانورد ناسا، دليلي ندارد كه يك نشانی پستی ثابت براي آن وجود نداشته باشد. كشتي‌هاي نيروي دريايي و حتي ايستگاه‌هاي دورافتاده در قطب جنوب نيز از نشانی پستی برخوردارند، از اين رو «پتيت» به ايجاد چنين نامگذاري پستي براي برآورده کردن این نیاز از طريق وبلاگ خود در ناسا پرداخته است.وي در اين وبلاگ نوشته است: اطاق خواب من، يك جعبه كوچك به اندازه تابوت در پنجمين عرشه فضايي نود شماره 2 قرار دارد. من در ايستگاه فضايي بين‌المللي (ISS) در مدار پايين زمين (LEO) با شيب مداري 51.603 درجه و ارتفاع ميانگين 400 كيلومتر ساكن هستم. از اين رو نشاني پستي من به اين قرار خواهد بود: نود شماره 2،‌ عرشه پنجم، ISS، LEO، 51.603در اين سيستم، عدد 51.603 كد پستي بوده كه در آن اولين سه عدد به نمايش شيب مداري و دو عدد آخر به نمايش خود ايستگاه فضايي مي‌پردازد.ايستگاه فضايي سومين مدارگرد در اين محل مداري پس از مجموعه ايستگاه‌هاي ساليوت و مير است. به عقيده پتيت مي‌توان از اين نامگذاري تا زماني كه اين مدار توسط 99 ايستگاه فضايي اشغال نشده، استفاده كرد.اين در حاليست كه نرخهاي پستي به شكل نجومي خواهند بود.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
220-2.jpg

تلويزيون‌هاي صفحه تخت نسل آينده صفحات بسيار بزرگ و شيشه‌اي هستند كه مي‌توانند همزمان با پخش تصاوير تلويزيوني، خدمات مختلفي از جمله اطلاعات هواشناسي، تقويم، دسترسي به اينترنت را در اختيار كاربر قرار دهند. رقابت تنگاتنگي بين سازندگان تلويزيون در جريان است و هر شركت تلاش مي‌كند با افزودن كارايي هاي جديد و تغيير در ابعاد محصولات خود، مشتريان بيشتري جلب كند.در اين بين تنها حذف قاب تلويزيون، افزايش اينچ يا هوشمند كردن دستگاه نمي‌تواند جوابگوي نيازهاي مردم در دهه هاي آينده باشد.به گفته محققان، تلويزيون هاي هوشمند و صفحه تخت طي پنج تا 10 سال آينده با تحولات چشمگيري مواجه خواهند شد كه مي‌توان نمونه‌اي از اين دستاورد را در محصول Surfaces شركت NDS مشاهده كرد.نمونه اوليه اين تلويزيون صفحه تخت از شش پنل OLED در ابعاد 3.6 در 1.4 متر طراحي شده است؛ اين پنل‌ها بر خلاف صفحات LCD به نور مكمل نياز ندارد.پنل‌هاي OLED در ابعاد شش تا هشت اينچ بنا به نياز كاربر و فضاي اتاق كنار هم قرار مي گيرند و يك صفحه نمايش بزرگ را شكل مي‌دهند.در اين سيستم كاربر مي‌تواند تلويزيون را بسته به فضاي در اختيار و يا نياز موجود، در اندازه و شكل دلخواه طراحي كند و همه صفحه نمايش مخصوص پخش تصاوير تلويزيوني نيست. كاربر مي‌تواند همزمان با ديدن تلويزيون، اطلاعات ديگري مانند تقويم روزانه، ساعت يا تصوير دوربين‌هاي امنيتي را مشاهد كند.روشن بودن تلويزيون در اين ابعاد هزينه برق سنگيني خواهد داشت، به همين دليل صفحه نمايش بصورت شفاف طراحي شده است تا در زمان خاموش بودن، تصوير پشت سر يا پس زمينه ديوار نشان داده شود.



تاريخ : دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3291 3292 3293 3294 3295 ... 3356 صفحه بعد