مایکروسافت اعتقاد دارد کسی از مرورگرهای وبی که به دنیای تلویزیون های هوشمند وارد شده اند استفاده نمی کند، زیرا کیبرد برای اتاق پذیرایی ساخته نشده است. اما این شرکت در کنفرانس خود در E3 اعلام کرده که تا پایان امسال و همراه با ارائه اپلیکیشن اسمارت گلاس، اینترنت اکسپلورر ویژه ایکس باکس را عرضه خواهد کرد.‬ قرار است که این نسخه اینترنت اکسپلورر به صورت یکپارچه با اسمارت گلاس عرضه شود تا بتوان با استفاده از صفحه دوم (که می تواند تبلت یا اسمارت فون باشد) برای کار در صفحات اینترنتی استفاده کرد. ‪گفته می شود که این نسخه از IE به طور کامل با کینکت و دستورات صوتی ایکس باکس ۳۶۰ یکپارچه شده و قابل استفاده است. احتمالا در این صورت کاربر می تواند بسیاری از کارهایی را که به صفحه کلید نیاز دارد، با دستورات صوتی و حرکتی جایگزین کند. البته باید تا پاییز منتظر مشاهده این مرورگر در کنسول های این شرکت بود.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بله، یک تبلت ویندوز هشتی دیگر. بعد از ایسر، ایسوس و سامسونگ حالا نوبت به لنوو است تا نسخه اولیه تبلت اش را در نمایشگاه Computex نمایش دهد. تفاوت با نسخه قبلی؟ راستش را بخواهید ما تبلت ویندوز ۷ لنوو را به خاطر هم نمی آوریم. بنابراین عرضه این تبلت را به نوعی، ورود لنوو به دنیای تبلت ها می دانیم (نه آپگرید تبلت ویندوز ۷ به ۸).این تبلت قرار نیست حالا حالاها عرضه شود، جالب اینجاست که هنوز نام رسمی ای هم ندارد. اما این خبر احتمالا علاقه مندان تینکپد و تبلت های ویندوز ۸ را وجد می آورد. فعلا می خواهیم این گجت را تبلت تینکپد بخوانیم (مطمئن هستیم که شما آن را با تبلت اندرویدی لنوو به همین اسم اشتباه نخواهید گرفت). همان طور که در تصویر می بینید، همان زیبایی ای که در سری لپ تاپ های تینکپد وجود دارد، در اینجا نیز محسوس است. جداره آن مشکی، در لمس نرم و مقاوم به لکه و خراش است. وزن آن سبک به نظر می رسد (مقدار دقیق نامشخص) و 9.7 میلی متر ضخامت دارد.اگرچه هنوز لنوو راجع به مشخصات آن توضیح زیادی نداده. اما فعلا معلوم شده که پردازنده آن اینتل بوده و باتریش احتمالا بیش از ۱۰ ساعت دوام می آورد. صفحه آن 10.1 اینچی با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل است که سایز استانداردی برای تبلت های ویندوز ۸ به شمار می رود. این گجت دو دوربین ۲ و ۸ مگاپیکسلی دارد و دارای micro-HDMI و یک پورت دیگر است که نشان می دهد ابزارهای جانبی آن نیز در راه اند.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

امسال توشیبا با اولترا بوک فوق نازک خود پا به کامپیوتکس گذاشته و به نظر می رسد حرفهایی برای گفتن داشته باشد. محصول جدید توشیبا لپ تاپ فوق سبک و فوق نازکی است که باریک ترین اولترابوک دنیا نامیده شده. لپ تاپ 13.3 اینچی Z930 تنها 1.08 کیلوگرم وزن دارد (کمی از مک بوک ایر 13.3 اینچی سبک تر است) و ضخامت آن در باریک ترین نقطه به 8.3 میلی متر می رسد. پردازنده ایوی بریج نسل سوم اینتل، گرافیک 4000 اچ دی اینتل، 12 گیگابایت رم DDR3 و اس اس دی 512 گیگابایتی از خصوصیات این اولترابوک هستند. این لپ تاپ دارای پوششی براق از آلیاژ منیزیم، نور پشت کیبورد و صفحه نمایش 13.3 اینچی LCN با رزولوشن 1366 در 768 پیکسل است. همچنین اولترابوک Portégé Z930 دو پورت یو اس بی 2.0 و یک پورت یو اس بی 3.0 دارد. پورت های HDMI، VGA و ورودی کارت SD را نیز می توان از دیگر خصوصیات این اولترابوک دانست. باتری Z930 نیز برای 8 ساعت شارژ نگه می دارد. گفته می شود که این اولترابوک تا سه ماهه سوم سال جاری با قیمت 899 پوند وارد انگلستان خواهد شد. و همچنین تاریخ عرضه آن در آمریکا ۴ تیرماه با قیمت ۹۰۰ دلار اعلام شده است. 



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شرکت توشیبا امروز دستی به سر و روی سری لپ تاپ هایش هم کشید. لپ تاپ های جدید ایوی بریج این شرکت با نام های Portege R930 با نمایشگر 13.3 اینچ، Tecra R940 با نمایشگر ۱۴ اینچ و Tecra R960 با نمایشگر 15.6 اینچ هستند.این سه مدل از سری جدید R9 توشیبا دارای درایو نوری (optical drive)، چهار پورت USB (دو تا از آنها USB3.0)، کارت ریدر (SmartCard reader)، خروجی های VGA و HDMI و باتری all-day battery life هستند. توشیبا ادعا کرده که این باتری ها در مدل های کوچکتر Portege R930 و Tecra R940 حدود ۹ ساعت و در Tecra R960 حدود ۷ ساعت دوام می آورند. پشتیبانی از Intel WiDi و مقدار حافظه داخلی تا حداکثر ۵۰۰ گیگابایت هارد یا ۲۵۰ گیگابایت SSD نیز به این لیست اضافه می گردند. سیستم عامل این لپ تاپ ها ویندوز 7(!) پروفشنال خواهد بود.این لپ تاپ ها در سه ماهه سوم ۲۰۱۲ در انگلیس عرضه خواهند شد و پس از آن در بقیه دنیا توزیع می گردد. قیمت نیز از حدود ۸۹۹ پوند (حدود ۱.۳۸۰ دلار) شروع خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

در یک روز شلوغ کامپیوتکس ۲۰۱۲، شرکت توشیبا کامپیوتر all-in-one خود را برای استفاده خانگی معرفی کرد. LX830 شامل یک کیبورد و موس وایرلس و یک نمایشگر ۲۳ اینچی با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است. این محصول از پردازنده ایوی بریج اینتل با پشتیبانی از رم DDR3 تا ۱۶ گیگابایت، ۲ ترابایت هارد، ویندوز 8 و 10-point touch input عرضه خواهد شد.امکانات ارتباطی LX830 از طریق وای فای 802.11n ، بلوتوث 4.0 (جهت کیبورد و موس وایرلس و سایر موارد دیگر) و Gigabit Ethernet خواهد بود. شما تا ۶ پورت یو اس بی دارید که دو تا از آنها سریع تر و USB3.0 هستند. ورودی HDMI نیز وجود دارد تا بتوانید از LX830 به عنوان مانیتور یک کامپیوتر دیگر نیز استفاده کنید. این گجت از سه ماهه سوم سال جاری میلادی با قیمت ۵۹۹ پوند (حدود ۹۳۰ دلار) در انگلیس در دسترس خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پروفسور پرويز كردواني كاهش توليدات كشاورزي به علت انجام نشدن درست فتوسنتز، ازبين رفتن زنبورها وكاهش برداشت از كندوي آنها، اختلال در ديد، تصادفات جاده اي، اختلال در تنفس، تعطيلي مدارس، دانشگاه‌ها، اداره‌ها و اخلال در حمل و نقل هوايي از جمله مهم‌ترين زيان‌هاي ناشي از وجود پديده ريزگرد در كشور است. او با تقسيم‌بندي انواع توفان به توفان‌هاي ريزگردي و ماسه‌اي يا شن‌هاي روان اشاره مي​کند و مي​گويد : توفان‌هاي ماسه‌اي نمي‌تواند بيشتر از ارتفاع 2 تا 3 متر بالا برود و به صورت افقي نيز حركت زيادي ندارد، اما گرد و غبارهاي ناشي از رس، به علت اين‌كه ابعاد آنها 2هزارم ميلي‌متر است، مي‌تواند صدها متر به صورت عمودي بالا بروند و هزاران كيلومتر نيز جابه‌جا شود و به بلاي بزرگي براي مردم حتي آن سوي سياره زمين تبديل شوند.

علت پديد آمدن گرد و غبارهاي امروزي

اين بنيانگذار مركز تحقيقات مناطق كويري و بياباني ايران با تاكيد بر اين‌كه اين نوع گرد و غبارها داخلي نيست و از كشورهاي همجوار مانند عراق و سوريه يا عربستان سعودي به ايران مي‌آيند، به چرايي پديد آمدن اين گرد وغبار مي پردازد و مي​گويد: كشور عراق داراي آب و هواي خشك و بياباني است كه متاسفانه در زمان جنگ بر اثر نقل و انتقالات عظيم نظامي در منطقه پوشش ضعيف گياهي اين نواحي بياباني فرسايش شديدي يافت كه خشكسالي و هواي داغ چند سال اخير تير خلاص را به پيكر نيمه‌جان آن شليك كرد و بسياري از گياهان اين ناحيه از بين رفته‌اند. پوك و خالي شدن خاك اين ناحيه از پوشش گياهي باعث بروز گرد و غبارهاي چند سال اخير شده است.

مالچ پاشي و كاشت درخت، روش‌هاي متداول امروزي

اين چهره علمي ماندگار كشور كاشت درخت و پاشيدن مالچ نفتي روي سطح تپه‌هاي ماسه‌اي را از جمله روش‌هاي مرسوم و رايج پيشگيري كنوني براي توفان‌هاي گرد و غباري و شن‌هاي روان طي چند دهه اخيرمي داند و مي گويد: مالچ از جنس قير يعني ماده نفتي است و چون بايد با آب مخلوط شود كه اين كار هم نشدني است پس به آن افزودني‌هاي ديگري مثل آنيونيك يا كاتونيك يا رس اضافه مي​كنند. به اين ترتيب 50 درصد اين مالچ آب، 48 درصد قير و 2 درصد آن هم خاك رس است. ما در ايران اولين بار از اين شيوه در سال 1342 براي منطقه بوئين‌زهرا روي تپه‌هاي ماسه‌اي فتح‌آباد استفاده كرديم و پس از آن نيز در ساير مناطق مانند گنبوعه (7 كيلومتري شمال اهواز)، اميديه (شمال شرق اهواز)، و سوسنگرد اين روش را به كار برديم. پس از انقلاب هم در منطقه ابوزيد كاشان از اين مالچ‌ها براي پيشگيري از به پاخاستن ماسه‌هاي روان به كار برده شد. در صورتي كه انجام چنين كاري از ابتدا اشتباه بود.وي در خصوص چرايي اشتباه بودن اين شيوه متداول مي افزايد : اول اين‌كه مالچ دائم نبوده و موقتي است و به دليل اين‌كه از ماده قيري ساخته مي‌شود، بو مي‌دهد و همه جا را سياه مي‌كند. همچنين هزينه زيادي دارد و بايد ميلياردها تومان صرف انجام چنين كاري بشود. ما در گذشته حتي در 4 سال گذشته مالچ را به صورت رايگان دريافت مي‌كرديم در حالي كه يك ليتر آن 800 تومان است. يك ليتر مالچ مگر چند مترمربع از اين گرد و غبار‌ها را مي‌تواند تثبيت كند؟

دست‌هاي پشت پرده اين گرد و غبارها

به گفته وي اخيرا چند كشور از جمله ايران، تركيه، عراق، لبنان و قطر طي هم‌انديشي‌اي كه داشتند تصميم به تثبيت گرد و غبار هزار هكتار از بيابان‌هاي عراق گرفتند و كشور عراق براي اين مساله يك ميليارد و 200 ميليون تومان بودجه اختصاص داد. همچنين مقرر شد مسووليت اين كار در كشور ما به عهده سازمان محيط زيست باشد؛ در صورتي كه انجام چنين اقدامي از وظايف اداره كل امور بيابان‌هاي سازمان جنگل‌ها و مراتع است. کردواني مي​گويد : بنا بر اين بود كه در مرحله نخست يك پنجم گرد و غبار اين بيابان يعني 200 هزار هكتار آن تثبيت شود، اما متاسفانه طي گفتماني كه با مقامات اين كشور انجام شد اين طرح همچنان مسكوت باقي مانده است.به گفته وي، اجرايي نشدن اين طرح مي‌تواند جنبه سياسي داشته باشد زيرا بسياري از كشورهاي بيگانه و مخالف رژيم ايران و عراق درصدد هستند وضعيت كشور عراق به همين منوال باقي بماند.

گرد و غباري كه دامنگير ايران شد

به گفته اين بنيانگذار مركز تحقيقات مناطق كويري و بياباني ايران، كشور عراق 2 ميليون هكتار نواحي خشكي و بياباني دارد، اما يك ميليون هكتار آن در اولويت تثبيت گرد و غبار است.

نكته: مشکل ريزگردها تنها در سايه تعامل كامل با كشورهاي منطقه و پيشگام شدن براي صرف هزينه در سرزمين آنها به سرانجام خواهد رسيد. هزينه‌هايي كه اگر در بيابان​هاي عراق صورت نگيرد بايد در بيمارستان‌هاي ايران صرف مداوا و كاهش آلام ايرانيان شود

وي مي افزايد: براي تثبيت گرد و غبار عراق نيز 2 روش متداول است. اول اين‌كه گياه بكاريم كه اين كار نشدني است، زيرا 10 سال طول مي‌كشد اين گياهان با داشتن شرايط مناسب اقليمي بتواند خاك آن ناحيه را تثبيت كنند. دوم اين‌كه روي هزار هكتار اين منطقه مالچ بپاشند كه اين كار نيز جنبه موقت دارد و عوارض بسياري نيــز بر جاي مي‌گذارد. رنگ سياه مالچ ظرفيت جذب انرژي حرارتي منطقه را بالا مي‌برد و مردمان اين منطقه جداي از تحمل بوي بسيار نامطبوع مالچ بايد با افزايش درجه حرارت منطقه نيز كنار بيايند.وي معتقد است : همچنين با به كارگيري اين روش بسياري از گونه‌هاي جانوري و گياهي مثل حشرات، مارمولك‌ها، عقرب‌ها و حتي گياهان ناحيه از جمله دم‌گاوي كه در شرايط بد آب و هوايي منطقه زندگي شكننده‌اي دارند، براي هميشه از بين خواهند رفت.وي يكي ديگر از مشكلات اين طرح را موقتي بودن اين مالچ‌ها دانست و گفت: حداكثر مدت دوام اين مالچ‌ها 4 تا 5 سال است و اگر طبق برنامه‌ريزي كه انجام شده، هر سال فقط روي 200 هزار هكتار از اين منطقه مالچ بپاشيم پس از پايان پنجمين دوره آن، اولين ناحيه بار ديگر به حالت اوليه خود برمي‌گردد.

پيشنهاد پروفسور كردواني

به گفته وي زدن ماسك، تعطيلي مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات و فرودگاه‌ها دردي را دوا نمي‌كند بنابراين بايد براي حل اين مساله، تدابيري اساسي انديشيده شود.وي تنها راه عملي شدن اين كار را پخش شن و ماسه يا ريگ روي بيابان‌هاي اين نواحي مي داند و مي​گويد: وقتي ريگ و شن را روي بيابان‌هاي اين نواحي پخش كنيم، پوششي بر آنها ايجاد مي‌شود كه با شديدترين باد‌ها نيز فرسايش پيدا نخواهد كرد. مثلا در كشور ما 100 كيلومتر از يزد تا بافق يا حدفاصل اردكان و ارتفاعات چك چك يا اطراف سد پيشين بلوچستان پوشش ريگي وجود دارد كه با شديدترين بادها هم فرسايش نمي‌يابند. در ضمن با استفاده از اين روش ساده مي‌توان از صرف هزينه‌هاي زياد جلوگيري كرد و از منابع نفتي كه هم گرانند و هم عوارض وحشتناك زيست محيطي دارند، استفاده نكرد. همچنين چهره اين منطقه به واسطه استفاده از مالچ نفتي سياه نخواهد شد، بلكه مي‌توان با تثبيت دائمي و با ابتكار جديدي مانند به كارگيري از ريگ‌هاي رنگي اين منطقه را زيباتر كرد.بنيانگذار مركز تحقيقات مناطق كويري و بياباني ايران در پاسخ به اين سوال كه آيا براي اين مقدار از مساحت بيابان شن و ريگ وجود دارد، مي​گويد: در حال حاضر نزديك به 20 رود كشور ما به عراق مي‌ريزد كه داراي ريگ است.در ضمن شمال و شرق عراق نيز كوهستاني است و داراي رودهاي بزرگي است كه مي‌توان از ريگ‌هاي اين رود‌ها نيز استفاده كرد.چنانچه در تامين شن و ماسه با كمبود مواجه باشيم مي‌توانيم مانند اصفهاني‌ها ريگ و شن و ماسه مورد نياز خودمان را از خرد كردن سنگ‌هاي كوهستاني تامين كنيم. وي اظهار كرد: مسوولان، اين طرح را به طور آزمايشي در 100 هكتار اجرا كنند اگر به موفقيت رسيديم به نواحي ديگر هم تعميم دهند، زيرا موفقيت در انجام چنين طرحي دستاورد بزرگي براي كشور ايران به ارمغان خواهد آورد، به طوري كه در صورت موفقيت طرح، ساير كشورهايي كه داراي مناطق بياباني هستند مانند كشورهاي حوزه صحراي آفريقا و صحراي آريزوناي آمريكا نيز از اين شيوه براي آباداني كشورشان استفاده خواهند كرد.به نظر مي‌رسد پيشنهاد پروفسور كردواني مي‌تواند علاوه بر نجات هموطنان ايراني از شر ريزگردها موجبات حفاظت از پوشش گياهي و جمعيت جانوري منطقه را نيز فراهم آورد. شن و ماسه ضمن جلوگيري از فرسايش خاك رسي منطقه براي رشد گياهان بسيار حائز اهميت است، چرا كه مي‌تواند با ايجاد چتر حفاظتي از تبخير آب‌هاي سطحي جذب شده در خاك رسي منطقه نيز جلوگيري كند كه اين خود به حمايت از حيات گياهي منطقه و حل شدن معضل براي هميشه كمك شاياني خواهد كرد. پس از اين مرحله و حل مشكل ريزگردها مي‌توان وارد فاز دوم شد كه كاشت گياهان مقاوم به شرايط خشك و گرم منطقه است و مطمئن شد مشكل براي هميشه حل شده است.اين مشكل تنها در سايه تعامل كامل با كشورهاي منطقه و پيشگام شدن براي صرف هزينه در سرزمين آنها به سرانجام خواهد رسيد؛ هزينه‌هايي كه اگر در بيابان‌هاي عراق صورت نگيرد بايد در بيمارستان‌هاي ايران صرف مداوا و كاهش آلام ايرانيان شود.

تفاوت توفان هاي ماسه اي با ريزگردها

توفان‌هاي ماسه‌اي نمي‌تواند بيشتر از ارتفاع 2 تا 3 متري بالاتر بروند و به صورت افقي نيز حركت زيادي ندارند، اما گرد و غبارهاي ناشي از رس، به علت اين‌كه ابعاد آنها 2هزارم ميلي‌متر است، مي‌تواند صدها متر به صورت عمودي بالا بروند و هزاران كيلومتر نيز افقي جابه‌جا شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

getty0-112.jpg

ستاره‌شناسان دانشگاه آريزونا موفق به شناسايي يكي از كم‌نورترين كهكشانهاي دور در جهان شده‌اند كه حدود 800 ميليون سال پس از آغاز جهان بوجود آمده است. اين كهكشان كه جزء 10 كهكشان بسيار دور در فضا قرار دارد، در پي اسكن يك بخش از آسمان به اندازه ماه با تلسكوپهاي ماگلان رصدخانه لاس كامپاناس در شيلي شناسايي شده است.داده‌هاي رصد نشان‌دهنده يك کهکشان نوزاد کم نور در فاصله 13 ميليارد سال نوري بوده و آنچه امروز به چشم ستاره‌شناسان آمده در واقع تصويري از گذشته بسيار دور اين كهكشان است.به گفته محققان اين تصوير در زماني ثبت شده كه جهان تنها از پنج درصد سن كنوني خود برخوردار بوده، از اين رو بررسي آن مي‌تواند به درك بهتر چگونگي شكل‌گيري و رشد كهكشانها كمك كند.كهكشان LAEJ095950.99+021219.1 ابتدا در تابستان 2011 كشف شد. اين اكتشاف يك نمونه نادر از كهكشاني از اين دوران اولیه است.اين كهكشان بسيار كم نور بوده و توسط نورهاي منتشر شده از هيدروژن يونيزه شده، شناسايي شده است. در اين تحقيق يك شيوه منحصربفرد بكاربرده شده كه از فيلترهاي نوار باريك ويژه با قابليت عبور محدوده كوچكي از طول موج نوراستفاده مي‌كند.براي شناسايي اين اجسام بسيار دور كه در نزديكي آغاز جهان شكل گرفته‌اند، ستاره‌شناسان به بررسي منابعي مي‌پردازند كه از تغييرات قرمز بسيار بالايي برخوردارند. آنها با عددي موسوم به تغيير قرمز به فاصله اين اجسام اشاره مي‌كنند كه با ميزان كشيده شدن نور آن در طول موجهاي طولاني‌تر و قرمزتر بر اساس انبساط جهاني ارتباط دارد.اجسام داراي تغييرات قرمز بزرگتر از مسافت بيشتري برخوردار هستند. تغيير قرمز LAEJ095950.99+021219.1 هفت بوده و تنها تعداد انگشت‌شماري از كهكشانها از اين ويژگي برخوردارند. اين در حاليست كه اين كهكشان كم‌نورترين جسم كشف شده تاكنون نام گرفته است.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

116-14.jpg

محققان در ادامه تلاش‌ها براي آماده‌سازي سفر اكتشافي به سياره سرخ، مرحله جديدي از آزمايش تجهيزات مريخ نوردي را در كوه‌هاي آلپ با موفقيت به اتمام رساندند.محققان طي سال هاي اخير براي شبيه‌سازي سفر به سياره سرخ، مناطق مختلفي را مورد بررسي قرار داده‌اند و در جديدترين گام تيمي از داوطلبان يك سفر پنج روزه را در غارهاي يخي رشته كوه آلپ تجربه كردند.در اين سفر شبيه سازي كه در اواخر ماه آوريل (ارديبهشت ماه) در غارهاي يخي منطقه Eisriesenwelt در مركز اتريش انجام شد، داوطلبان لباس هاي فضانوردي و تجهيزات كاوش در مريخ را مورد آزمايش قرار دادند.كاوشگران مريخ احتمالا در سياره سرخ با غارهاي سنگ آهكي و غارهاي يخي مواجه خواهند شد؛ غارهاي اين منطقه در اتريش با هواي بسيار سرد و دماي ثابت مي تواند وضعيت مشابه مريخ را براي محققان شبيه سازي كند.لباس ويژه مريخ نوردان موسوم به Aouda.X‌ حدود 45 كيلوگرم وزن دارد كه از الياف كولار-پانوكس با پوشش آلومينيومي ساخته شده‌اند. اين لباس مجهز به مانيتورهايي براي بررسي مستمر دماي بدن، ضربان قلب، ‌سطح اكسيژن و دي اكسيد كربن است.محققان از طريق تماس راديويي، داوطلبان را در غارهاي يخي آلپ هدايت مي كردند. همچنين آزمايش مريخ نوردها نيز با موفقيت همراه بوده است.محققان انجمن علوم فضايي اتريش، آزمايشگاه پيشرانه جت ناسا (JPL) و 11 كشور از سه قاره جهان مجموعه اي از آزمايش هاي مختلف را در ارتفاع چهار هزار و265 پايي سطح دريا براي بررسي نحوه عملكرد تجهيزات اكتشاف در مريخ آغاز كرده اند.گام بعدي محققان حضور در صحراي شمالي مراكش است كه اين برنامه براي فوريه 2013 (بهمن ماه) برنامه ريزي شده است.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

2-539.jpg

دانشمندان اسپانيايي موفق به كشف نخستين دوقلوهاي ماقبل تاريخ شدند. محققان دانشگاه خودمختار بارسلونا بقاياي نخستين دوقلو‌هاي ماقبل تاريخ را در منطقه باستان‌شناسي اولردولا در بارسلونا كشف كردند.اين استخوان‌ها به فاصله زماني بين اواسط قرن چهارم و آغاز قرن دوم قبل از ميلاد بازمي‌گردد و به دو دختر دوقلوي بين 38 تا 40 هفته دوران بارداري تعلق دارد كه همزمان در يك گور دفن شده‌اند. پاهاي اين دوقلوها به هم چسبيده است.مطابق يافته‌هاي حاصل از اين مطالعه، هيچ يك از اين بقاياي استخواني مدرك پاتولوژيكي دال بر عامل مرگ اين دو را در اختيار نمي‌گذارند اما ممكن است بر اثر بارداري و يا تولد دشوار جان باخته باشند. فقدان بهداشت كافي در دوران ماقبل تاريخ مي توانسته به مرگ و مير مادر و نوزادان منجر شده باشد.به منظور مطالعه اين استخوان‌ها، دانشمندان از روش‌هاي انسان‌شناسي پزشكي قانوني بهره بردند و نخست سن و جنس دوقلوها را تعيين كردند. به متخصصي كه بر روي اين استخوان‌ها تحقيق مي‌كرد، در رابطه با دوقلو بودن اين بقايا و يا دفن‌شدنشان در كنار يكديگر اطلاعاتي داده نشد.سن اين دوقلوها با استفاده از جرم دندان‌ها، درازاي استخوان‌ها و وضعيت تحجر آن‌ها تخمين زده شد. به علاوه، متخصصان از عكس‌هاي مكان كشف به منظور بررسي اين موضوع كه آيا آن‌‌ها به طور همزمان دفن شده‌اند يا نه، استفاده كردند.«ايولاليا سوبيرا» محقق دانشگاه خودمختار بارسلونا و يكي از نويسندگان ارشد اين تحقيق مي‌گويد: متخصصان همچنين تحليل دي ان اي را انجام دادند اما به دست‌ آوردن داده مبتني بر دي ان اي با مطالعه يكي از اين دو امكان‌پذير نبود.وي ادامه مي‌دهد: اين نخستين نمونه مستند درباره دوقلوهاي ماقبل تاريخ كشف شده در جزيره ايبري است. همواره در خصوص وجود دوقلوهاي احتمالي سخن‌هاي فراواني به ميان آمده اما هرگز اطلاعات كافي در اين زمينه براي تعيين اين موضوع كه آيا يافته‌ها به همان لحظه زماني تعلق داشته‌اند يا نه، موجود نبوده است. همچنين هيچ نوع داده‌اي مبني بر سطح همسان چينه‌شناسي با چنين دقتي كه در اين مورد مشاهده مي‌شود، در اختيار نبوده است.اين كشف اطلاعات جديدي در خصوص موارد متعدد دفن نوزادان طي دوران ايبري كه در آن نوزادان پري‌ناتال در قبرستان‌ها دفن نمي‌شدند، در اختيار دانشمندان قرار مي‌دهد.سوبيرا معتقد است: همواره تصور بر اين بوده كه طي دوران ايبري نوزادان تازه متولد شده در گورستان‌ها دفن نمي‌شده‌اند. در اين مورد آن‌ها در منطقه‌اي متعلق به محل كار پيدا شدند.يافتن نوزادان تازه متولد شده دفن شده در منطقه‌ اي كاري نشان‌دهنده اين واقعيت است كه در اين مكان مادران مشغول به كار بوده‌اند.شناسايي اين نوع خاكسپاري در مطالعات آتي در خصوص تاثير اجتماعي فرهنگي تولد دوقلوها بر جمعيت‌هاي قبل و به سوي تاريخ و همچنين رفتار و طول عمر آن‌ها كمك شايان توجهي مي‌كند.نتايج اين مطالعه در ژورنالInternational Journal of Osteoarchaeology انتشار يافت.



تاريخ : چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رئیس گروه تحقیقاتی رصد گذر زهره از طریق تلسکوپ فضایی هابل با ارائه توضیحاتی درباره ویژگها و زمان عبور زهره از مقابل خورشید گفت: هابل گذر زهره را از طریق ماه رصد می‌کند و از ماه به عنوان آینه بهره می گیرد تا نگاه مستقیم هابل به خورشید به ابزارهای آن صدمه وارد نکند.

 

 دیوید ایرنرایش (David Ehrenreich) محقق موسسه سیاره شناسی و فیزیک نجومی گرونوبل فرانسه است که حوزه فعالیتی وی مشخص کردن اتمسفر سیاره های خارج از منظومه شمسی است و به نشانه های حیات و عدم وجود حیات در گستره های تابش اتمسفرهای سیاره ای علاقمند است.وی ریاست گروه تحقیقاتی رصد زهره از طریق تلسکوپ فضایی هابل را با استفاده از ماه به عنوان آینه برعهده دارد تا گستره تابش اتمسفر زهره را به دست آورد.این گروه تحقیقاتی با استفاده از ابزارهای دوربین پیشرفته تحقیقات، دوربین میدان عریض  و طیف نگار تلسکوپ فضایی در هابل به مشاهده گذره زهره در طول موجهای متنوعی از ماوراه بنفش تا نزدیک مادون قرمز استفاده می کنند. در طول این گذر هابل تصاویری از گذر زهره گرفته و به طیف نگاری آن می پردازد که این امر می تواند اطلاعاتی را از اتمسفر زهره ارائه کند.هابل به مدت هفت ساعت به رصد این پدیده می پردازد و در طول گذر و پس از آن ستاره شناسان می توانند به مقایسه اطلاعات بپردازند. ستاره شناسان به این رصد طولانی نیاز دارند چرا که آنها به دنبال نشانه هایی از تابشهای بسیار ضعیف هستند. تنها 1/100 هزارم نور خورشید توسط اتمسفر ونوس فیلتر می شود و به ماه منعکس می شود.ایرنرایش - رئیس گروه تحقیقاتی رصد زهره در گفتگویی با خبرگزاری مهر،‌ به بیان جزئیات این پروژه تحقیقاتی پرداخت.

خبرگزاری مهر، سرویس فناوری های نوین:  نحوه رصد کردن پدیده گذر زهره را توضیح دهید؟ این پدیده چگونه توسط تلسکوپ فضایی هابل رصد می شود؟

دیوید ایرنرایش (David Ehrenreich) محقق موسسه سیاره شناسی و فیزیک نجومی گرونوبل: ما طی روزهای 5 و 6 ژوئن ( 16 و 17 خرداد ماه) از تلسکوپ فضایی هابل برای رصد گذر زهره از مقابل خورشید استفاده می کنیم. هابل نمی تواند مستقیم به خورشید نگاه کند چرا که نگاه کردن مستقیم هابل به خورشید صدمات جدی به ابزارهای آن وارد می کند، از این رو ما از ماه به عنوان یک آینه بزرگ استفاده می کنیم و گذر زهره را رصد می کنیم. نور خورشید در سطح ماه منعکس می شود. ما در این نور منعکس شده خورشید به دنبال گذر زهره خواهیم بود.گذر زهره به یک کسوف کوچک شباهت دارد، چرا که از زمین زهره در مقایسه با خورشید بسیار کوچک است. به خصوص این که ما تلاش می کنیم نشانی از اتمسفر زهره به دست آوریم. این تکنیک شبیه تکنیکهایی است که برای تشخیص و تعیین ویژگیهای سیاره های اطراف ستاره های دور استفاده می شود که از آن با عنوان " exoplanets" یاد می شود و گاهی گذر این ستاره ها را نیز مشاهده می کنیم. بنابراین هدف ما استفاده از فرصت گذر زهره به عنوان شاخصی برای تعیین سیاره های اطراف ستاره های دور که هم اندازه زمین است و امیدواریم که بتوانیم در سالهای آینده این سیاره ها را کشف کنیم. ( زهره و زمین هم اندازه یکدیگر هستند) از آنجایی که ما دانش مناسبی از ویژگیهای زهره داریم می دانیم که در حین پدیده گذر زهره چه اتفاقی رخ می دهد و این امر می تواند به درک نشانه هایی که ما یک سیاره اطراف ستاره های دور به دست خواهیم آورد کمک کند.

* درباره پدیده گذر زهره از مقابل خورشید توضیح دهید؟ این پدیده هر چند سال یکبار تکرار می شود؟

- گذر زهره زمانی اتفاق می افتد که زهره از مقابل سطح خورشید که رو به زمین است عبور می کند. این پدیده شبیه این کسوف بسیار کوچک است. گذر زهره احتمالا یکی از نادرترین کسوفهایی بوده که از زمین قابل مشاهده است. این پدیده هر قرن 2بار اتفاق می افتد؛ اما بین هر بار یک فاصله زمانی هشت ساله است. آخرین گذر زهره در سال 2004 رخ داد و تاریخ گذرهای پیشین در سالهای 1882، 1874، 1769، 1761 و 1639 رخ داده است، سال 1639 نخستین تاریخی است که توسط ستاره شناسان گزارش شده است. تاریخ بعدی گذر زهره در سال 2117 خواهد بود. این پدیده از این جهت نادر است که خورشید، زهره و زمین باید به طور کامل در یک خط قرار بگیرند تا گذر زهره از زمین قابل مشاهده باشد، چرخش زمین و زهره به دور خورشید بر اساس یک نقشه واحد نیست از این رو هم مسیری کامل به ندرت ایجاد می شود.

* گذر زهره در سراسر جهان چگونه رصد می شود و آیا این پدیده در یک زمان در سراسر جهان رخ می دهد، اگر خیر به تفاوتهای زمانی آن اشاره کنید.

- گذر زهره در یک زمان مشخص در سراسر زمین رخ نمی دهد و علت این امر گردش زمین است، اما سایتی طراحی شده تا زمان آغاز و پایان گذر زهره را برای یک محل مشخص محاسبه می کند. در  سایت  برای مثال می توانید اسم  شهر" تهران " را وارد کنید و کلید " مشخص کن را کلیک کنید، این سایت به شما ساعتهای کوچکی را در سطح راست تصویر نشان می دهد و به شما زمانهای آغاز گذر زهره را نشان می دهد. از تهران نقطه آغاز عبور زهره پیش از طلوع آفتاب است، پس شما در تهران آغاز آن را از دست می دهید و می توانید این پدیده را پس از آغاز تا انتها مشاهده کنید. خورشیدهایی که در زیر ساعتها قرار دارند، مسیری را نشان می دهد که زهره از مقابل خورشید عبور می کند.

* اولین نقطه ای که گذره زهره قابل رصد کردن می شود،‌ کجا است؟

- گذر زهره روز 5 ژوئن ( 17 خرداد ماه) آغاز می شود و به طور کامل در منطقه اقیانوس آرام قابل دنبال کردن است، از این رو این منطقه بهترین نقطه برای مشاهده با شرایط مطلوب است.



تاريخ : سه شنبه 16 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3271 3272 3273 3274 3275 ... 3356 صفحه بعد