آمادگی چین برای اکتشاف در سیاره سرخ
1-100492.jpg

پس از فرود موفق نخستین ماهنورد چین بر سطح قمر زمین، محققان از آمادگی این کشور برای آغاز اکتشافات بر سطح مریخ خبر می‌دهند.

 

 در فاز نخست برنامه اکتشاف در ماه چین، کاوشگرهای چانگه-1 و چانگه-2 به ترتیب در سال‌های 2007 و 2010 به فضا پرتاب شدند که کاوشگر چانگه-2 در حال حاضر در فاصله 70 میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد.

 

فرودگر چانگه-3 به همراه ماهنورد یوتو در قالب فاز دوم از برنامه اکتشاف در روز 14 دسامبر 2013 (23 آذر 92) فرود نرم و کنترل شده‌ای را بر سطح ماه تجربه کرد و با این موفقیت، نام چین در کنار شوروی سابق و آمریکا قرار گرفت.

 

«یه پایجین» محقق ارشد مأموریت کاوشگر ماه چانگه-3 تأکید کرد: چین درحال حاضر از توانایی لازم برای آغاز مأموریت اکتشاف بر سطح مریخ برخوردار است، اما زمان دقیق آغاز این مأموریت بستگی به تصمیم مقامات دولت و بودجه فضایی کشور دارد.

 

با وجود بروز نقص فنی در نخستین ماهنورد چین، محققان این کشور از ارتقاء عملکرد ایستگاه‌های زمینی و فناوری‌های کنترل رهگیری و ارتباطی در فاز دوم، با هدف آغاز اکتشاف بر سطح سیاره سرخ خبر می دهند.

 

«یه هایلین» از محققان آکادمی علوم چین نیز با اشاره به موفقیت هند در پرتاب مدارگرد مریخ Mangalyaan خاطر نشان کرد: هند نیز مانند چین علاقه‌مند به توسعه برنامه فضایی خود است؛ قصد داریم علاوه بر پیگیری برنامه اکتشاف ماه طی سال‌های آینده، اکتشاف در مریخ را نیز پیگیری کنیم.

 

فاز سوم برنامه اکتشاف در ماه شامل پرتاب کاوشگر چانگه-5، برای سال 2017 برنامه‌ریزی شده است که در این مأموریت، نمونه‌هایی از سطح ماه جمع‌آوری و به زمین بازگردانده می‌شوند.

 

به گفته «هایلین»، مأموریت چانگه-3 به محققان در درک بهتر محیط ماه و رفع ایرادات در مأموریت‌های بعدی کمک شایانی کرد.

 

تاکنون 40 تلاش برای انجام مطالعه در مریخ صورت گرفته است که بیش از نیمی از آنها ناکام ماندند و از 13 مأموریت موفق نیز تنها هفت کاوشگر موفق به ارسال سیگنال به زمین شدند.





تاريخ : دو شنبه 12 اسفند 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |