خلق تک‌قطبی مغناطیسی مصنوعی که 80 سال قبل پیش‌بینی شده بود
2-2070.jpg

فیزیکدانان موفق به خلق تک‌قطبی مغناطیسی مصنوعی شدند که وجود آن بیش از 80 سال پیش پیش‌بینی شده بود.

 

 تقریبا 85 سال پس از آنکه فیزیکدانی نظری به نام «پاول دیراک»، امکان وجود این تک‌قطبی‌ها را پیش‌بینی کرده بود، تیمی بین‌المللی از دانشمندان به رهبری پروفسور دیوید هال از کالج امهرست امریکا، تک‌قطبی مغناطیسی را ساخته و از آن‌ تصویربرداری کرده‌اند. آن‌ها این موفقیت را در آزمایشگاه هال واقع در کمپ کالج امهرست صورت دادند.

 

چنین دستاورد قابل‌توجهی راه را برای شناسایی این ذرات در طبیعت هموار می‌کند و این امر به نوبه خود، انقلابی را به دنبال خواهد داشت که می‌توان آن را با کشف الکترون مقایسه کرد. علاوه بر این، خلق یک تک‌قطبی مصنوعی دیدگاه بی‌سابقه‌ای را در خصوص جوانب تک‌قطبی مغناطیسی طبیعی ارائه می‌دهد.

 

در حالت معمول، قطب‌های مغناطیسی در وضعیت‌های جفت وجود دارند و تمامی آن‌ها دارای یک قطب جنوب و یک قطب شمال هستند؛ با این حال، همان طور که از نام آن برمی‌آید، یک تک‌قطبی مغناطیسی ذره‌ای مغناطیسی است که فقط دارای یک قطب منفرد و تنها (قطب جنوب یا شمال) است.

 

در سال 1931، دیراک در مقاله‌ای ماهیت این تک‌قطبی‌ها را در بافت مکانیک کوانتومی تشریح کرد و از آن زمان تاکنون، علی‌رغم جستجوهای آزمایشگاهی در تمامی مولفه‌ها از صخره ماه گرفته تا مواد معدنی فسیل‌های باستانی، هیچ‌ مشاهده‌ای از تک‌قطبی‌های مغناطیسی طبیعی تایید نشده است.

 

جزئیات این دستاورد بزرگ در مجله Nature منتشر شد.





تاريخ : جمعه 11 بهمن 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |