معرفی نرم‌افزار Waze: شبکه اجتماعی شما در راه‌ها
آیا دوست دارید وضعیت ترافیکی جاده ای که در آن در حال حرکت هستید را از وسیله نقلیه جلویی جویا شوید و سرعت تردد، محل توقف پلیس یا وقوع تصادف را پیش از رسیدن به نقطه مورد نظر بدانید؟ در اینجا نرم‌افزاری را معرفی می کنیم که توانسته است مسیریابی را با یک شبکه‌ اجتماعی از کاربران درون خیابان ها و جاده ها ترکیب کند تا بتواند اطلاعات به روز را از وضعیت راه‌ها در اختیار شما قرار دهد. 

پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید. 

فرض کنید شما این امکان را دارید که هر روز از چند مسیر به محل کار خود بروید. برای انتخاب بهترین گزینه جهت عزیمت به محل کار، باید اطلاعاتی از سرعت تردد و وقایع ترافیکی مسیرهای مختلف در اختیار داشته باشید؛ مثلاً بدانید که سرعت حرکت در هر یک از راه‌ها به چه میزان است و یا اینکه آیا تصادفی در هر یک از آنها به وقوع پیوسته است یا خیر. نرم‌افزار Waze قابلیت تعامل با سایر کاربران راه را در کنار قابلیت مسیریابی در اختیارتان‌ می گذارد. 

نرم‌افزار Waze توسط شرکت Waze mobile ارائه شده که در سال 2008 تاسیس شد و در ماه ژوئن سال 2013 توسط گوگل به قیمت 1.3 میلیارد دلار خریداری شد . قبل از گوگل، فیسبوک نیز مذاکرات گسترده‌ای با سران شرکت Waze mobile داشت، اما به دلیل عدم دستیابی به توافق لازم در زمینه جابه‌جایی شرکت، فیسبوک در خرید Waze mobile ناکام ماند. نرم‌افزار Waze توانست در سال 2013 جایزه بهترین نرم‌افزار را از Global mobile awards 2013 کسب نماید. 

شکل (1) پنل اصلی نرم‌افزار را نشان می‌دهد. امکان گزارش تراکم سنگین ترافیکی، نقاط وجود پلیس (آشکار یا مخفی) در سطح شبکه، تصادفات ترافیکی، خطرات (مانند عملیات کارگاهی در راه‌ها)، دوربین‌های کنترل سرعت و یا حتی قیمت بنزین در جایگاه‌های مختلف سوخت وجود دارد (همان طور که می‌دانید در ایالات متحده، اروپا و بسیاری از کشورهای جهان قیمت سوخت در جایگاه‌های مختلف متفاوت است). 

همچنین کاربران می‌توانند اشکالات نقشه‌ها را گزارش نموده و یا با یکدیگر به گفتگو بپردازند. در اسکرین شات سمت چپ شکل (1) نیز مسافت باقیمانده سفر و زمان تقریبی رسیدن به مقصد نشان داده شده است. 

در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان مراکز کنترل ترافیک وظیفه اعلام وضعیت راه‌ها را بر عهده دارند که کارآمدی این سیستم‌ها حداقل در کشور ما هنوز به سطح مناسبی نرسیده است. نکته جالب در اینجا است که همه اطلاعات و محاسبات از طریق شبکه اجتماعی Waze حاصل می‌شود و این کاربران راه‌ها هستند که از طریق تعامل با یکدیگر نیاز به وجود یک زیرساخت جدید را برای کسب همین داده‌ها از طریق سیستمی مجزا بر طرف می‌کنند. به کاربران نرم‌افزار Waze اصطلاحاً Wazer گفته می‌شود. این کاربران حتی در صورتی که راهی موجود نباشد، می‌توانند با فشردن دکمه‌ای که به شکل غلتک راه‌سازی است. راه جدیدی را ثبت کنند. پس از فشردن این دکمه، اطلاعات جغرافیایی راه به کمک GPS داخلی تلفن هوشمند در نرم افزار ثبت می‌شود. 

ios_maps_waze-003-500px-narenji-ir.jpg

شکل (1) دو اسکرین شات از نرم‌افزار Waze تحت آی او اس 

photo-005-500px-narenji-ir.jpg

شکل (2) تصویری از محیط نرم‌افزار Waze 

شکل (2) تصویری از محیط نرم‌افزار در حالت مسیریابی را نشان می‌دهد. همان طور که دیده می‌شود راه‌ها بر حسب سرعت تردد (که در شکل بر حسب مایل بر ساعت است) به رنگ‌های مختلفی نمایش داده می‌شوند. اطلاعات سرعت تردد نیز با کمک سامانه جی پی اس تلفن‌ هوشمند تعیین می‌شود و برای جلوگیری از کاهش ایمنی، رانندگان تنها از طریق چند دکمه از پیش تعیین شده گزارشات خود را به نرم‌افزار می‌دهند (در اغلب موارد با فشردن دو یا سه دکمه). در هنگام رانندگی، نرم‌افزار صفحه کلید را قفل می‌کند تا رانندگان دچار حواس‌پرتی نشوند. 

گزارشات حاکی از آن است که تا ماه ژوئن سال 2013، نرم‌افزار Waze بیش از ۵۰ میلیون بار دانلود شده است. بدلیل تکیه نرم‌افزار به داده‌های کاربران و استفاده از شیوه جمع‌سپاریجهت کسب اطلاعات، کارایی نرم‌افزار به شدت به تعداد کاربران فعال وابسته است. در حال حاضر در تهران و سایر شهرهای کشور، تعداد Wazerها آنقدرها زیاد نیست. اما همین تعداد نیز گاهی اوقات اطلاعات ارزشمندی را در اختیارتان قرار می‌دهند که ممکن است سبب صرفه‌جویی چند ساعتی در زمان شما گردد. آخرین نسخه این نرم‌افزار برای محیط اندروید در کافه بازار و برای آی او اس از اپ استور قابل دانلود است.

تصاویری از محیط برنامه

120-waze-001-500px-narenji-ir.jpg

240px-NotNew1-002-500px-narenji-ir.jpg

mzl.ywewrzam.320x480-75-004-500px-narenji-ir.jpg

screen-shot-2012-11-07-at-1-38-10-am-006-500px-narenji-ir.jpg

waze1-008-500px-narenji-ir.jpg

 




تاريخ : چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |