قهرمانان تکنولوژی در سال ۲۰۱۲

 در پشت هر ابداع و اختراع بزرگ، تکنولوژی و کشف اعجاب آور یا دستگاهی جریان ساز و تغییر دهنده روال زندگی بشر، افرادی هستند که با تلاش فراوان این ها را به واقعیت تبدیل کرده اند. افرادی که معمولا کمتر دیده می شوند، اما مطمئنا سزاوار و شایسته کمی اعتبار و توجه هستند. پس بگذارید نگاهی داشته باشیم به جنگجویانی که به عقیده گیزمودو، شایسته عنوان قهرمان تکنولوژی سال هستند. البته این سایت در انتخاب هایش، این نکته را مورد توجه قرار داده که تنها شرکت ها و افرادی لایق این عنوان هستند که ابداعی پیشروانه داشته اند و کارشان را به بهترین شکل انجام داده اند. نه اینکه با افزودن چیزی به کشتی تمدن بشری، تنها به شناور ماندن آن کمک کرده باشند. در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید تا بیشتر با این گروه آشنا شویم.

Felix Baumgartner و پرش از لبه فضا به زمین

felix-baumgartner-004-500px-narenji-ir.jpg

این داستان دیگر نیازی به توضیح ندارد. در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۲ یک دیوانه پرنده با استفاده از بالون ویژه ای از لبه فضا به سمت زمین شیرجه رفت. وی طی سفر کوتاه فضایی خود به طرف کره خاکی توانست اولین انسانی باشد که دیوار صوتی را شکسته و از سرعت صوت فراتر رود. حتما شما هم رویاهای دور و درازی از کودکی دارید، مثل اینکه بازیکن حرفه ای فوتبال شوید، یا چیزی را اختراع کنید، شاید هم به جای بسیار دوری سفر کنید. اما تا کنون کاری برای برآورده شدن این آرزوها کرده اید؟ خب، Baumgartner می گوید: «من همیشه می خواستم از فضا سقوط آزاد کنم.»

 

اندی روبین و ماتیاس دوارت، بالاخره اندروید پرابهت و جذاب

andy-robin-002-500px-narenji-ir.jpg

تا ۲۰۱۲ اندروید از نظر قابلیت کاربری، سرعت و معیارهایی مانند آن، در رتبه دوم قرار داشت. و البته از نظر سخت افزاری هم شاید دچار مشکل و البته یک قدم عقب تر از iOS بود. البته این مشکلات دیگر وجود ندارند. اکنون جیلی بیلی به اندازه iOS (و شاید بهتر از آن) سریع و عالی است. و آخرین سخت افزارهای گوگل از قبیل نکسوس 4 و نکسوس 7 هم این قدرت را بیش از پیش به رخ می کشند. اندی روبین و ماتیاس دوارت مردان سکاندار اندروید و پشتیبان تبدیل آن به جایگزینی توانمند و قدر برای iOS هستند.

 

نت سیلور، پیش بینی انتخابات با ریاضیات

nate-silver-008-500px-narenji-ir.jpg

معمولا همیشه در مبارزات انتخاباتی، بازار پیشگویی و پیش بینی و نظرسنجی داغ است. اما چطور ممکن است که فردی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ آمریکا را پیشگویی کرده و برای این کار به جای رمل و اسطرلاب یا اختاپوس و گردونه شانس، از علم استفاده کند؟ این کاری بود که نت سیلور کارشناس آمار نشریه نیویورک تایمز با ریاضیات انجام داد. اگر چه اغلب رسانه ها با تکیه بر نظرسنجی ها به انتشار تحلیل ها و نظریات خود می پرداختند، ولی نت سیلور مشغول بازی با اعداد بود و می خواست پیشگویی تاحد ممکن واقعی داشته باشد. و نتیجه انتخابات ثابت کرد که حق با اوست و یک پیروزی دیگر برای علم ثبت گردید. جالب اینجا است که وی نتایج تمام ایالت های آمریکا را تقریبا بدون اشتباه پیش بینی کرده بود.

 

باب ایگر، نجات جنگ های ستاره ای از دستان جورج لوکاس

Bob-Iger-003-500px-narenji-ir.jpg

به عنوان مردی که پشت داستان جنگ های ستاره ای ایستاده و موتورخانه نیرو دهنده تکنولوژی و تخیلی همچون لوک اسکای واکر جوان است، به طور حتم باید جورج لوکاس را یک نابغه انکار ناپذیر دانست که صنعت و جادو را در هم آمیخته است. اما متاسفانه از وقتی که از این نبوغ بهره می برد و به تولید محصولات خارق العاده می پرداخت، زمان زیادی گذشته است. لازم بود که فردی دیگر به سراغ این قدرتمند ناامید رفته و حقوق انحصاری فیلم ها و دیگر تولیدات را در دست بگیرد تا کار بهتری با آنها انجام دهد. و مدیرعامل دیزنی می تواند فردی کاملا مناسب برای نجات استار وارز از دستان لوکاس خسته و تبدیل شدن به قهرمان سال باشد.

 

پانوس پانای و به چالش کشیدن تکتازی طراحی اپل، با سرفیس

Panos-Panay-009-500px-narenji-ir.jpg

وقتی در ماه ژوئن سرفیس معرفی شد، بسیاری جذب طراحی منحصر به فرد آن شدند. سرفیس در واقع یک فرایند تولید کاملا جدید را در پیش گرفته بود. ابزارهایی چون کیبرد کیس و کیبرد کاور این تبلت به همراه پایه درونی شان، ابداعاتی بدیع و کاربردی بودند که تا زمان دیده نشده بود. شاید همه ما درباره شیوه کار مایکروسافت در اجرای این طرح و میزان موفقیت آن هم نظر نباشیم، اما ایده پانوس پانای و تیم سرفیس به شکل انکار ناپذیری تازه و نو بود.

 

فرود ماشین Adam Stelzner بر سطح مریخ

Adam-Stelzner-001-500px-narenji-ir.jpg

در آگوست ۲۰۱۲ تیمی از آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا در کالیفرنیا موفق شدند کاوشگری را بر سطح مریخ فرود بیاورند. مریخ نورد «کنجکاوی» در واقع گام بزرگی در اکتشافات فضایی است که قرار است نوید بخش داستان های جذابی در خصوص دنیای بیرون از مروارید آبی مان باشد. Adam Stelzner سکاندار پروژه کنجکاوی است. او تا کنون به خوبی از پس متقاعد کردن دیگران در خصوص ضرورت هزینه های چند میلیارد دلاری برای برنامه های فضایی، بر آمده است.

 

Gwynne Shotwell و ارسال اولین فضاپیمای خصوصی به ایستگاه بین المللی

Gwynne-Shotwell-005-500px-narenji-ir.jpg

پروژه SpaceX جناب الون موسک فعلا پیشرفته ترین برنامه سفر فضایی تجاری دنیا است. Gwynne Shotwell هم کسی است که این عملیات را رهبری می کند. تحت مدیریت Gwynne، اسپیس ایکس اولین ماموریت فضایی خصوصی تاریخ را در ۲۰۱۲ به انجام رسانید و کپسولی را به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده و به زمین برگرداند.

 

Juha Alakarhu، مبدع تکنولوژی دوربین تلفن هوشمند PureView

Juha-Alakarhu-006-500px-narenji-ir.jpg

علی رغم تمام مشکلات نوکیا در سال گذشته، عرضه تلفن هوشمند نوکیا 920 مجهز به ویندوز فون 8 یکی از نکات برجسته برنامه های این شرکت بود. اما عدم حضور دوربین فوق العاده ۴۱ مگاپیکسلی مورد استفاده در PureWiew 808، به خوبی بر روی این اسمارت فون خوش قیافه احساس می شد. دوربینی که یکی از بزرگترین اختراعات تاریخ نوکیا به شمار می رود. سرمایه گذاری روی تکنولوژی تصویربرداری اسمارت فون ها یک حرکت هوشمندانه است و نوکیا تنها موبایل سازی است که تا کنون سنسوری چنان قدرتمند را روی موبایل قرار داده است.

 

تیم کوک، زنده نگاه داشتن اپل پس از استیو جابز

tim-cook-010-500px-narenji-ir.jpg

یک نابغه درگذشت و تیم کوک میراث دار با ارزش ترین کمپانی دنیا شد. کوک نه تنها این شرکت را سرپا و استوار نگه داشت، بلکه معرفی ابداعات جدید را هم به خوبی مدیریت کرد. و البته یک گام مهم وی در ۲۰۱۲ را می توان برکناری اسکات فورستال، پس از مشکلات نقشه اپل و نپذیرفتن مسئولیت آن دانست،

 

ماریسا مایر، مسیح نجات بخش یاهو

Marissa-Mayer-007-500px-narenji-ir.jpg

ماریسا مایر با رها کردن شغل عالی گوگل و پذیرش سکانداری یاهو دست به ریسک بزرگی زد. البته هنوز زود است که بگوییم می تواند این کشتی سوراخ را ترمیم و هدایت کند یا خیر. اما حداقل تا کنون کار را بدتر از آنچه بوده، نکرده است. باز طراحی ایمیل یاهو در پایان سال اگر چه حرکتی انقلابی نبود، اما انتخابی درست به نظر می رسید. آیا وی می تواند در سال جاری میلادی یکی از بزرگترین و قدیمی ترین شرکت های اینترنتی دنیا را از چنگال ورشکستگی نجات دهد؟





تاريخ : جمعه 15 دی 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |