دیدنی های چالوس؛ از دریاچه ولشت تا پارک جنگلی نمک آبرود

چالوس یکی از شهرهای کهن و سرسبز خطه شمال ایران است که هرساله افراد بسیاری برای گذراندن اوقات فراغت خود به آن سفر می‌کنند. این شهرستان که یکی از توریستی‌ترین مناطق شمال ایران به شمار می‌رود و دارای محبوبیت بسیاری است، جاذبه‌ها و دیدنی های چالوس متعدد بسیاری نیز دارد. این منطقه که به عقیق همیشه سبز شهرت دارد، علاوه بر طبیعت سرسبز و زیبا از نظر تاریخی نیز دارای اهمیت است و به همین دلیل دیدنی‌های تاریخی متعددی نیز دارد و در تور مازندران گردی با دیدنی‌های این شهر نیز آشنا می‌شوید.

آبشار آکاپل

آبشار آکاپل

عکس: گروه مشاورین آکاپل

آبشار آکاپل با چشم‌اندازی سرسبز و زیبا در میان جنگل کوهستانی سردی چال کلاردشت قرار گرفته است. این آبشار یکی از پدیده‌های طبیعی منحصر به فرد کلاردشت است که همراه با دریاچه ولشت و جنگل‌های زیبا محبوبیت بسیاری را در میان گردشگران کسب کرده است.

آبشار سواسره

آبشار سواسره با ۱۰۰ متر ارتفاع، آب فراوانی دارد و در منطقه کوهستانی و بکر بلده واقع شده است. 

آبشار هریجان

آبشار هریجان

عکس: آساسرا

آبشار هریجان با بیش از ۹ متر ارتفاع یکی از منحصر به فردترین آبشارهای رشته کوه البرز است که در روستایی با همین نام واقع شده است. این روستا در نزدیکی گردنه هزارچم در جاده تهران به چالوس قرار دارد. این آبشار که آب فراوانی دارد در پایین دست به چندین آبشار کوچک دیگر تبدیل می‌شود و همین زیبایی آن را دو چندان کرده است.

پارک جنگلی چالوس

پارک جنگلی چالوس

عکس: الوویلا

پارک جنگلی چالوس در میان جاده تهراه به چالوس واقع شده است که رودخانه‌ایی از کنار آن عبور می‌کند. این پارک امکانات متعدد رفاهی همچون جایگاه بازی، میز و نیمکت برای گردشگران دارد و امکان اقامت را برای آن‌ها فراهم کرده است.

پارک جنگلی و تله کابین نمک آبرود

 تله کابین نمک آبرود

عکس: علاالدین تراول

پارک جنگلی نمک آبرود با بیش از ۲۰۰ هکتار مساحت با حفظ سیستم‌های اکولوژیکی یکی از پارک‌های جنگلی سرسبز و زیبای ایران به شمار می‌رود. برخی از گونه‌های گیاهی شمشاد در این منطقه بیش از ۷۰۰ سال عمر دارند. این پارک که طبیعتی بکر و سرسبز دارد یکی از مناطق اصلی گردشگری در چالوس به شمار می‌رود. تله کابین نمک آبرود که یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های این منطقه است در این پارک قرار دارد. این تله کابین گردشگران را به بالای قله مدوبن منتقل می‌کند که در آنجا امکانات متعددی برای پذیرایی از مسافران آماده شده است. این تله کابین ۲۴ کابین ۴ نفره دارد که به طور میانگین روزانه حدود یک هزار الی دو هزار نفر مسافر را جابه جا می‌کند.

دریاچه سد دریوک

دریاچه سد دریوک

عکس:‌ ایران بکر

دریاچه سد دریوک در دامنه کوه دال کمر و در مقابل دره ولی آباد هزارچم با مساحت بالغ بر یک هکتار واقع شده است. عمق این دریاچه حدود ۵ متر و آب آن شیرین است. باتوجه به اینکه اطارف دریاچه از مراتع و مزارع پوشیده شده، زیستگاه پرندگان بومی و وحشی بسیاری نیز است. در فصل سرما و زمستان پرندگانی همچون مرغابی و غاز در اطراف آن مشاهده می‌شود.

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت

عکس: See Iran

دریاچه ولشت در میان دره‌ایی عمیق در نزدیکی منطقه کوهستانی تخت سلیمان علم کوه قرار دارد. این دریاچه حدود ۱۳ هکتار وسعت دارد و دارای آب شیرینی است. عمق آن به بیش از ۲۰ متر می‌رسد و زیستگاه پرندگان مهاجر و ماهی‌های گوناگونی است. این دریاچه که محبوبیت و شهرت بسیاری در نزد گردشگران دارد به دلیل قرار گرفتن در میان دره، از دید پنهان است و دارای چشم‌اندازی بکر و زیبا است.

دریاچه حصارچال

دریاچه حصارچال

عکس:‌ See Iran

دریاچه حصارچال در میان ارتفاعات بکر منطقه کلاردشت واقع شده است که آب آن اغلب بسیار سرد است و برای شنا مناسب نیست.

مرداب کندوچال

مرداب کندوچال

عکس: See Iran

مرداب کندوچال با مساحتی بالغ بر یک هکتار و حدود ۵ متر عمق در میان جنگل انبوه فین چالوس واقع شده است. سطح این مرداب پر از نی گیاهان مردابی است و اطارف آن نیز از درختان انبوه پوشیده شده است. مرداب کندوچال در ارتفاع حدود ۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و آب آن از چشمه‌های اطراف تامین می‌شود و به همین علت شیرین است. همچنین پرندگان و حیوانات گوناگونی از این مرداب استفاده می‌کنند.

مرداب هسل

مرداب هسل

عکس: See Iran

مرداب هسل در نزدیکی روستای طلاجو در منطقه‌ایی جنگلی واقع شده است. هسل به معنای آب راکد است. درگذشته آب این مرداب حجم بیشتری داشته و عمق ان به ۱۵ متر نیز می‌رسیده است. این مرداب زیستگاه لاک‌پشت‌ها، وزغ‌ها و زالوها نیز بوده است که امروزه به دلیل ساخت و ساز جاده در اطارف آن کمتر مشاهده می‌شوند.

ساحل رادیو دریا

ساحل رادیو دریا

عکس:‌ See Iran 

ساحل رادیو دریا نزدیک‌ترین ساحل به شهر تهران است که امکانات متعددی همچون رستوران، آلاچیق، هتل آپارتمان، منطقه ویژه شنا و ... برای گردشگران فراهم کرده است.

منطقه شکار ممنوع سیاه بیشه

منطقه شکار ممنوع سیاه بیشه از توابع بخش کلاردشت شهرستان چالوس در استان مازندران است. در این منطقه در اغلب اوقات سال مه غلیظ و سیاه رنگی همه جا را پوشانده و از این جهت آن را سیاه بیشه نامیده‌اند. منطقه شکار ممنوع سیاه بیشه به وسعت ۹۰۰۰ هکتار در استان مازندران واقع است.

منطقه حفاظت‌ شده چهار باغ

منطقه حفاظت‌ شده چهار باغ

عکس: Iran Deserts

منطقه حفاظت‌ شده چهار باغ در حوالی منطقه سیاه بیشه در کیلومتر ۹۰ جاده کرج به چالوس واقع شده است. منطقه جنگلی چهار باغ با مساحتی افزون بر ۱۹ هزار هکتار که شامل اکوسیستمی جنگلی کوهستانی و رودخانه‌ای و در برگیرنده روستاهای زیادی از جمله دلیر، ایلت، مچر، نوکرس، واسپول، دزماکوی، کیجان، انگورن، چهار باغ و پولادکوه است. همچنین دارای گون‌های جانوری از جمله پازن (کل و بز)، خرس، پلنگ، مرال، شوکا، روباه، گرگ، خوک، کب دری، کبک معمولی و عقاب طلایی است و از نظر زیست‌محیطی از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این منطقه ۲ محیط‌بان وظیفه حفاظت و حراست از مواهب طبیعی و محیط زیست را عهده‌دار هستند.

پل زغال

پل زغال بر روی رودخانه چالوس در دوره پهلوی اول ساخته شده که براساس کتیبه موجود بر روی بدنه پل سال ساخت آن مربوط به ۱۳۱۷ است. این پل با طول ۳۸ و عرض ۶ متر درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاخ اجابت

کاخ اجابت

عکس: ایران بکر

کاخ اجابت در روستایی با همین نام با شیوه و سبک معماری اروپایی در دوره پهلوی احداث شده است. این کاخ دارای تزیینات و گچبری‌های زیبا، لوسترهایی گران‌بها و درختان انبوه سرسبزی دارد.

کاخ چایخوران

کاخ چایخوران

عکس:‌خبرگزاری مهر

کاخ چایخوران با مساحتی بالغ بر ۴ هزار متر مربع دارای یک طبقه و یک زیرزمین است که در دوره پهلوی اول در جنوب میدان معلم چالوس بنا شده است. برخلاف تزیینات پرزرق و برق آن دوران این کاخ کاملا ساده و بی آرایه احداث شده است. این کاخ که از معماری اروپایی الهام گرفته است دارای دو ورودی اصلی در ضلع غربی و شرقی بوده و فضاهای داخلی ساختمان مشتمل بر دو بخش اصلی و خدماتی بوده است که با راهروی میانی به هم مرتبط می‌شوند. بخش اصلی شامل بالکن ستون‌دار شمالی و دو تالار مربع شکل در جنوب آن و یک تالار مستطیل شکل در جهت شمالی و جنوبی است که با تزیینات زیبای گچبری آراسته شده‌ است. بخش خدماتی دارای دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در دو سوی شرقی و غربی است. مصالح عمده بکار رفته در این کاخ سنگ و آجر است و پوشش بام آن به صورت شیروانی و تراس آن به شیوه خاصی نرده چینی شده و این کاخ همانطور که از نامش مشخص است به منظور استراحت موقت و کوتاه مدت بکار می‌رفته‌ است. کاخ چایخوران در سال ۱۳۵۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دبستان پروین اعتصامی

دبستان پروین اعتصامی در سال ۱۳۱۲ همزمان با احداث کارخانه حریربافی به عنوان رستوران کارخانه ساخته شد و در سال‌های ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۴ مرکز فرماندهی نیروهای ارتش شوروی سابق بود. پس از خروج متفقین از سال ۱۳۲۵ به مدرسه شاپور و بعدها پروین اعتصامی تغییر کاربری داد. ساختمان مدرسه از یک طبقه و زیرزمین تشکیل شده‌ است و سردر آن در ضلع جنوبی دارای تزییناتی است.

کاروانسرای سنگی پای قله کندوان

کاروانسرای سنگی پای قله کندوان از کاروانسراهای کوهستانی است که در ۲۰۰ متری تونل کندوان واقع شده است. شکل کلی بنا به صورت چهار ضلعی و از دو ردیف طولی حجرات گنبددار تشکیل شده‌ است. هر گنبد روی چهار طاق استوار است و گنبدهای این بنا از نوع کلنبه‌ای محسوب می‌شود.

موزه خودروهای تاریخی ایران

موزه خودروهای تاریخی ایران در نمک آبرود واقع شده و ۲۵ خودرو تاریخی را در معرض دید عموم گذاشته است. قدیمی‌ترین خودروی به نمایش گذاشته در این موزه مربوط به دوره احمدشاه است. رولز رویس سیلورگوست از قدیمی‌ترین اتومبیل‌های سلطنتی بود که احمدشاه آن را خریداری و این خودرو وارد ایران شد. بنز  (K ۵۰۰) نیز یکی از ارزشمندترین خودروهای این موزه است.





تاريخ : یک شنبه 27 آبان 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |