17-177.jpg

يكي از شركت‌هاي واحدهای فناور مرکز رشد فناوری دانشگاه سمنان موفق به ثبت اختراعی با عنوان «متمرکز کننده تخت خورشیدی با جاذب خطی» شد. مهدی خیرالدین، مدیرعامل يكي از شركت‌هاي واحدهای فناور مرکز رشد فناوری دانشگاه سمنان موفق به اين مهم شده است.«متمرکز کننده تخت خورشیدی» يا «کلکتور اَفتو»، نسل جدیدی از متمرکزکننده‌های خورشیدی از رده کلکتورهای گرمایی است که مزایای متمرکزکننده‌های خورشیدی موجود، همچون قابلیت دستیابی به دمای بالا را داشته، در حالی که بر خلاف نسل‌های قبل بصورت ثابت نصب شده و نیازی به حرکت دستگاه در طول روز جهت تعقیب نور نيست.کاربردهای این اختراع شامل سرمایش/گرمایش خورشیدی، مولدهای هیبرید، پیش گرمکن‌های صنعتی و ... است و هم اکنون این دستگاه به صورت آزمایشی تولید شده و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید.

 



تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مجله نشنال جغرافی این هفته با ارائه تصاویری از ماه شیری، فرود سایوز در قزاقستان، مرداب آبی،‌ درخشش سحابی شکارچی و تکشاخ اسرار آمیز به ارائه بهترین تصاویر نجومی پرداخته است.

 مجله نشنال جغرافی این هفته به انتشار گزیده ای از تصاویر زیبای نجومی پرداخته است.

انتقام جویان کیهانی

ثور پیش از پیوستن به سایر انتقام جویان باید کلاهخود را بازیابد، کلاهخودی که در فاصله 15000 سال نوری ما قرار گرفته است.NGC 2359 یا کلاهخود ثور، سحابی است که در صور فلکی کلب اکبر مشاهده شده است. همانطور که در این تصویر تازه منتشر شده از سوی رصدخانه سرو تولولو آمریکایی در شیلی مشاهده می شود، این سحابی کیهانی از غبار و گاز شبیه سکان بالداری است که بالهای آن را تشعشع ستاره های حجیم داخلی تشکیل داده اند.

ماه شیری

راه شیری و درخشش ماه در آسمان شب برفراز لاپالما، بخشی از جزایر قناری، در یک تصویر تازه منتشر شده که ماه آگوست گذشته گرفته شده است.این تصویر پانوراما همچنین نشان دهنده درخشش طلایی نورهای شهری و سایه های تلسکوپ ناتسیوناله گالیه ایتالیا را نیز نشان می دهد که یکی از چندین رصدگری است که بر فراز ارتفاعات آتشفشانی لاپالما قرار گرفته است.

بازگشتی همراه با گرد و غبار

تصویر هوایی سایوز TMA-22 که روز 27 آوریل در یک زمین دور افتاده در قزاقستان فرود آمد.این فضاپیمای روسی که از ایستگاه بین المللی فضایی به زمین باز می گشت با سه سرنشین که پس از شش ماه به زمین بازگشته بودند در قزاقستان به زمین نشست.

درخشش شکارچی

درخشش نارنجی رنگ از گرمای ضعیفی که از یک رشته سحابی های غباری ایجاد می شود نشان دهنده محلی است که ستاره ها اطراف کمربندی سحابی شکارچی شکل می گیرند، در تصویر جدید منتشر شده از سوی رصدگر اروپای جنوبی  به چشم می رسد.این تصویر که از سوی تلسکوپ آتاساما پث‌فایندر در شیلی گرفته شده، با استفاده از طول موجهای کمتر از میلیمتر درخشش را در مقابل تاریکی به تصویر کشیده است. این تصاویر سپس در مقابل یک نور شدید گذاشته شدند تا محل قرار گیری سحابیهای غباری در آسمان مشخص شود.

جنوب آفتابی

آسمان صاف و آفتابی و دره های یخی به وضوح در تصویر ماهواره ای تازه منتشر شده از شبه جزیره قطب جنوب.ماهواره ترا ناسا این تصویر را اواخر ماه آوریل، زمانی که دمای هوا بالاتر از حد یخ زدن می رسد، گرفته است. براساس اعلام ناسا، شرایط نسبتا گرم آب و هوایی توسط بادهایی که از آنها با نام چینوک یادمی کنند به این دره های یخی منتقل می شود.

مرداب آبی

برای رصدگران نیم کره شمالی، سحابی مرداب یا NGC 6523 یکی از شاخصه های آسمان تابستان است.اگرچه سحابی مرداب از اکثر نقاط نیم کره جنوبی در ارتفاعات بلندی نیست، اما رصدگر سرو تولولو آمریکایی در شیلی توانست این تصویر را از این سحابی پیچ در پیچ تشکیل شده از غبار و گاز بگیرد.این تصویر دربرگیرنده 20 ساعت اطلاعات است که در طول چندین روز گردآوری شده است و نشان می دهد که این سحابی قرمز رنگ اندکی آبی تر از همیشه است که این امر به زاویه دید تلسکوپ نسبت داده شده است.

پستی بلندیهای قمری

یک تصویر بخشی از مجموعه تصاویری است که اخیرا توسط مدارپیمای روکونسانس قمری ناسا گرفته شده است. دانشمندان از چنین تصاویری برای ایجاد مدلهای سه بعدی از سطح ماه استفاده می کنند.تصاویر به دست آمده نشان می دهد که این ویژگی نوعی فرورفتگی در سطح ماه است که نسبتا تازه ایجاد شده است و 2.3 کیلومتر عرض دارد.

 تکشاخ اسرار آمیز

این ابر میان ستاره ای که Monoceros R2 نام دارد از گاز و غبار تشکیل شده و در این تصویر تازه منتشر شده در نتیجه فراوانی هیدروژن یونیزه شده به رنگ قرمز مشاهده می شود. این تصویر با استفاده از اطلاعات رصدگر سرو تولولو آمریکایی در شیلی گرفته شده است.اگرچه این سحابی نزدیک سحابی شکارچی، منطقه تولد سیاره قرار دارد اما چون همسایه خود چندان در شکل گیری ستاره ها فعال نیست و ستاره شناسان هنوز علت آن را نمی دانند.

 



تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

یک اتومبیل الکترونیک نمایشی که به تازگی طراحی شده است،‌ دارای ویژگیهایی چون ریزموجها است که باطریها را در اثر اصطکاک جریان هوا شارژ می کند.

 اگر راندن این ماشین الکترونیکی نیز مانند ظاهر آن باشد، شرکت اتومبیل سازی جگوار باید بتواند حتی تندوتیزترین سوخت بنزین را به انرژی باطری تبدیل کند.این مدل اتومبیل که XKX نام دارد قرار است به زودی رونمایی شود تا به عنوان یکی از اتومبیلهای آینده با فناوری پیشرفته تبدیل شود.این مدل اتومبیل از مدل E-type جگوار که بین سالهای 1961 تا 1975 ساخته می شد و اخیرا به عنوان زیباترین ماشین تمام دورانها انتخاب شده الهام گرفته است. ماشین براقی که ویژگیهای منحصر به فردی دارد.

اتومبیل نمایشی XKX از ویژگی شارژ کردن باطریها پس از وزش جریان هوا روی خودرو برخوردار است

طرح جدید این شرکت اتومبیل سازی انگلیسی از اتومبیل E-type دهه 60 و 70 الهام گرفته است که به اخیرا زیباترین اتومبیل توصیف شده بود

بدنه اتومبیل XKX پوشیده از سلولهای پیزوالکتریسیته است که با نیروی وزش هوا به بدنه به شارژ مجدد باطریها کمک می کند.یکی از ویژگی‌های غیر معمولی که بعضی سرامیک‌ها ذخیره می‌کنند پدیده‌ پیزوالکتریک است که طی آن جریان ناشی از فشار با اعمال نیروی خارجی دو قطبی‌ها تحریک می‌شوند و میدان الکتریکی ایجاد می‌شود.مواد پیزوالکتریک در مبدل‌ها و وسایلی که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کنند یا برعکس استفاده می‌شود. کاربردهای نام‌ آشنایی از جمله پیکاپ گرامافون، میکروفون‌ها، مولدهای ماوراء صوت و حسگرهای سونار از خاصیت پیزوالکتریک استفاده می‌کنند.این لایه های ریز موجها به واسطه فشار و اصطکاک باد تحریک شده و موجب می شود که اتومبیل سریع تر حرکت کند.طراحان امیدوارند که این فناوری بتواند حدود 60 درصد انرژی از دست رفته به واسطه سرعت زیاد در مقابل جریان هوا جبران کنند.مارین میفتیو طراح این اتومبیل اظهار داشت: کارآیی و بهره وری و همچنین توجه جدی به ایرودینامیک بودن از اولویتهای طراحی این اتومبیل بوده است.براساس گزارش دیلی میل، آینه های این اتومبیل به داخل بدنه تا می شوند تا از هرگونه آسیبی به آنها جلوگیری شود.

شکل انحنایی و طراحی زیبای مدل E-Type الهام بخش شکل جدید اتومبیل مدل XKX جگوار بوده است



تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

محققان پارک خلیج فارس با همکاری سازمان های پژوهش‌های علمی صنعتی ایران با کشت جلبک دریایی (میکروالگ) در آبهای شور برای تولید سوخت زیستی و تولید ماده موثره داروهای ضد سرطان اقدام به اجرای طرح پایلوت تولید فرآورد‌ه‌های میکروآلگ در بوشهر کردند.

 آب‌های نامتعارف آب‌هایی هستند که به علت شوری زیاد قابلیت استفاده در امور کشاورزی را ندارند ولی پژوهشگران سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و پارک خلیج فارس با استفاده از روش طناب کشی توانستند در آب‌های نامتعارف 70 تن جلبک دریایی را کشت کنند.برای کشت میکروآلگ نیاز به زمین‌های کشاروزی نیست و می‌توان آن را در مجاورت دریا و در زمین‌های شور و عاری از سکنه کشت و پرورش داد.یکی از کاربردهای میکروآلگ‌ها تولید سوخت‌های زیستی و بیودیزل است.همچنین بر اثر پروتکل‌های تکمیلی از سال 2015 برای کشورهای صنعتی تولید کننده قارچ‌های گلخانه‌ای به ازای هر تن بیکاکسید کربن که رها کنند 30 تا 50 دلار جریمه خواهند شد از این رو میکروآلگ‌ها می‌توانند با تولید بیومس و سوخت زیستی این مشکلات را مرتفع کنند.علاوه بر این میکروآلگ‌ها ظرفیت مناسبی برای استخراج مواد ضد ویروسی هستند و عصاره آن خاصیت ضد سرطانی دارد. در این راستا طراحی و اجرای طرح میکروآلگ و تولید بیودیزل و همچنین تولید صنعتی افزودنی‌های غذای انسانی، ‌آبزی پروری و فرآورده‌های دارویی و بهداشتی از جلبک دریایی به ظرفیت 30 تن در سطح 5 هکتار در جزیره دانایی بوشهر برنامه ریزی شد.پیش از این نیز تولید بیودیزل در سازمان پژوهش‌های عملی و صنعتی ایران اجرایی شده بود که با امضای تفاهمنامه‌ای طراحی و ساخت پایلوت تولید فرآورده‌های جلبک دریایی در 11 حوضچه در جزیره دانایی بوشهر آغاز شد.با اجرایی شدن این طرح می‌توان در آینده شاهد تولید سوخت زیستی برای خودروها و همچنین تولید ماده موثره برای تولید داروهای ضد سرطان باشیم. جزیره دانایی عبارت است از جزیره هایی در استان بوشهر که به منظور اجرای طرح‌های کلان ملی راه اندازی شده است.



تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

درهٔ سیلیکون و فرهنگ کاری جاری در آن یک شبه به وجود نیامده. بنابراین امکان اینکه به سرعت در جایی از دنیا آن را شبیه‌سازی کنیم وجود ندارد. ولی همیشه می‌توان با نگاه کردن به سرچشمه‌ها، چیزهای زیادی آموخت. در انتهای بخش اول مقاله گفتیم که برای بر پایی یک درهٔ سیلیکون جدید، به آدم‌ها نیاز داریم. و وقتی حرف از آدم‌ها به میان بیاید، آنها به محیط هایی برای زندگی، آموزش، کار، و تفریح نیاز دارند. بیایید ببینیم آدم‌های مناسب بر پایی درهٔ‌ سیلیکُونِ جدید کیستند؟ و محیط زندگی آنها چگونه باید باشد. دو گروه از آدم‌ها

Nerds-and-VCs.jpg

وجود دو گروه از آدم‌ها برای «تبدیل یک منطقه به قطب تکنولوژی» ضروری است: سرمایه‌دارهای ریسک پذیر، و نـِردها ( Nerd ). نـِرد، واژه‌ای است برای توصیف یک کلیشه: یعنی آدم‌هایی که به لحاظ اجتماعی با مردم نمی‌جوشند و خیلی بیشتر از دیگران در فکر انجام کارهای مهم هستند. اینها ممکن است زمان‌های بسیار زیادی را روی فعالیت‌ها یا تحقیقات یا علایقی با موضوعات غیرعمومی، بسیار تخصصی، یا تخیلی و فانتزی صرف کنند؛ فعالیت‌هایی که با خط اصلی رشته آنها همخوانی ندارد. نـِرد‌ها معمولاً درون‌گرا هستند و از فعالیت‌های اجتماعی کناره می‌گیرند. آنها بیشتر مایل به جوشیدن با گروهی کوچک از همفکران خود هستند. آنچه بدان افتخار می‌کنند، هویت گروهی‌شان است. وقتی پای تشکیل یک استارت‌آپ به میان بیاید، آنها حاضرند در یک گاراژ یا سولهٔ گروهی شب و روز زندگی و کار کنند تا ماحصل کارشان بشود کمپانی‌های بزرگی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت؛ یا استارت‌آپ‌های قَدَری مثل اینستاگرام و پینترست. حتماً‌ دارید از خودتان می‌پرسید که: فرق نـِرد‌ها با گیک‌ها در چیست؟ نـِرد‌ها عاشق فیزیک، ‌ریاضیات پیشرفته، علوم رُباتیک، شیمی، بیولوژی، و مهندسی هستند. اما گیک‌ها عاشق کارهای خاص و عجیب و غریبند! نـِرد‌ها ژورنال‌های علمی می‌خوانند. گیک‌ها کامیک‌استریپ و داستان‌های علمی تخیلی! نـِرد‌ها وقتی هوشیار نیستند هم انتگرال می‌گیرند، اما گیک‌ها عاشق خرید چیزهای گران مثل هدفون‌های 200 دلاری هستند! یک نـِرد‌ برای شما تفاوت بین نظریه علیت و نظریه همبستگی را می‌گوید. اما یک گیک مدام کارهای عجیب و غریب انجام می‌دهد! به زبان ساده بگوییم؛ نـِردها هوشمند، زبردست و برخوردار از درک علمی یا فنی بالایی هستند. اما گیک‌ها عاشق چیزهایی هستند که دیگران به آنها بی‌توجه‌اند، گیک‌ها راجع به علایق خود خیلی چیز می‌دانند، اما لزوماً درک علمی و فنی بالایی از مبانی آن علایق ندارند و بنابراین لزوماً به علایق خود به صورت حرفه سطح بالا نگاه نمی‌کنند. اما نـِردها درست بر عکس هستند. آنها همان کسانی‌اند که وقتی یک استارت‌آپ شروع به کار می‌کنند، تک و تنها آنجا حضور دارند. و دیر یا زود، اگر کارشان در خور باشد، «سرمایه‌گذاران ریسک پذیر» هم به آنها خواهند پیوست. در امریکا این مورد اثبات شده که تنها شهرهایی تبدیل به قطب تشکیل استارت‌آپ‌ها می‌شوند که سرمایه‌گذاران و نـِردها در آنها حضور داشته باشند. برای مثال، در میامی استارت‌آپ‌های کمی شکل گرفته، زیرا گر چه تعداد ثروتمندان در آنجا زیاد است، ولی نـِردهای کمی وجود دارند. میامی جایی نیست که نـِردها دوستش داشته باشند. در نقطه مقابل این وضعیت ناجور، پیتزبورگ قرار دارد با کلی نـِرد، اما بدون سرمایه‌گذار. بنابراین محل قرارگیری یک درهٔ سیلیکون جدید، باید مورد علاقهٔ این دو گروه باشد به طوری که بخش زیادی از سال را در آن شهر یا منطقه ساکن باشند، و آب و هوا یا سایر مسائل فراری‌شان ندهد.

کمکِ دولت؟ هرگز!

desk-with-pile-of-papers.jpg

شاید از خودتان بپرسید که چه نیازی به سرمایه‌گذاران مستقل، یعنی دولت‌ها نمی‌توانند به نـِردها پول قرض دهند؟ پاسخ منفی است. باید گفت که این روش درست انجام کارها نیست. ثروتمندانِ علاقمند به سرمایه‌گذاری بر روی ایده‌ةای نو (استارت‌آپ‌ها)، یک گروه خاص هستند و معمولاً تمایل دارند که خود، تجارب زیادی را در حوزه تکنولوژی کسب کنند. زیرا این ابتدا کمک می‌کند که استارت‌آپ‌های درستی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند، و در ثانی کمک‌شان می‌کند که ارتباطات و تجربیات خود را نیز پشتوانهٔ پروژه‌ها قرار دهند. و در آخر، داشتن سهم مستقیم در نتیجهٔ نهایی، باعث می‌شود نهایت توجه را به کار داشته باشند. می‌بینید؟ سرمایه‌گذاران ریسک پذیر، در نقطهٔ مقابل دولتی‌ها قرار دارند. ایدهٔ سرمایه‌گذاری دولتی در حوزه تکنولوژی بیشتر شبیه کامیک‌استریپ‌ها است تا یک تجارت واقعی. در حقیقت، هر کجا که پای دولت‌ها به اقتصاد باز شده، آنها واقعاً بد کار کرده‌اند. ما مردم عادی این را کمتر متوجه می‌شویم زیرا رقبای دولتی‌ها، اغلب دولتی‌های دیگری هستند که به همان بدی کارشان را انجام می‌دهند. اما سرمایه‌گذاران ریسک پذیر، مستقیماً با همتایان خود در رقابتند و از این رو انگیزه و تجربه‌ به مراتب بالاتری نسبت به دولتی‌ها دارند.

گول ساختمان‌ها را نخورید!

Buildings.jpg

اگر به درهٔ سیلیکون بروید، آنچه که خواهید دید ساختمان‌ها هستند. ولی ستون فقرات اصلی آنجا، انسان‌ها هستند نه بناها. شما هم حتماً از احداث پارک‌های فناوری در نقاط مختلف دنیا زیاد شنیده‌اید. ولی چرا خبری از دستاوردهای آنها نیست؟ به گمانم یک جای کار اشتباه است.شاید عده‌ای فکر می‌کنند که راه حل، در ساختن ساختمان‌های بزرگ و جادار است. لابد به کمپانی‌های بزرگی مثل آی.بی.ام، مایکروسافت، اینتل، اپل، گوگل، و غیره نگاه کرده و با خودشان تصور می‌کنند که با شبیه‌سازی ساختمان‌ها، حتماً به جایی خواهند رسید. ولی یک نفر باید به آنها یاد‌آوری کند که: مدت‌هاست که این شرکت‌های بزرگ دیگر استارت‌آپ به شمار نمی‌آیند! مقطع کلیدی یک استارت‌آپ، قبل از نقل مکان هستهٔ اولیه آن به ساختمان‌های بزرگ است. مقطع کلیدی، درست آنجایی است که سه چهار تا جوان، در داخل یک آپارتمان شب و روز کار می‌کنند تا طرح‌های خود را به مرحلهٔ اجرا برسانند. کیفیت ویژهٔ درهٔ سیلیکون به خاطر وجود مقر گوگل و اپل و اینتل در آنجا نیست، بلکه به این خاطر است که اینها از درهٔ سیلیکون کار خودشان را شروع کرده‌اند! بنابراین اگر قرار باشد در نقطه‌ای از دنیا یک درهٔ سیلیکون دیگر داشته باشیم، آنچه حیاتی است، وجود اتمسفری است که در آن چهار پنج جوان اراده کنند تا دور یک میز آشپزخانه بنشینند و هستهٔ اولیه یک شرکت را شکل دهند. پس به دنبال آن جوان‌ها بگردید، نه به دنبال ساختمان‌ها! فضا را برای کار آن جوان‌ها فراهم کنید، نه برای ساخت برج‌ها!

 

دانشگاه‌ها

University.jpg

یک چیز خیلی خوشایند این است که برای ساختن یک درهٔ سیلیکون، فقط به آدم‌ها نیاز داریم. اگر بتوان تعداد کافی از سرمایه‌گذاران و نـِردها را جایی دور هم جمع کرد تا زندگی کنند، آنجا خواه ناخواه تبدیل به درهٔ سیلیکون خواهد شد. و خوشبختانه هر دوی این گروه‌ها توانایی و میل مهاجرتیِ بالایی دارند. آنها به جایی می‌روند که زندگی در آن خوب باشد. و آنجا چه جور جایی است؟ نـِردها دوست‌دار آدم‌هایی مثل خودشان هستند. آدم‌های باهوش به جایی می‌روند که امثال خودشان باشند. و به طور مشخص، محیط مناسب برای اینها دانشگاه‌ها است. در تئوری می‌توان جاهای دیگری را هم برای جذب این افراد پیدا کرد، ولی در عمل دانشگاه‌ها غیرقابل چشم‌پوشی هستند. به طور مثال، در امریکا هیچ قطب تکنولوژیکی نداریم که در جوار دانشگاه‌های درجه یک، یا لااقل مجتمع‌های آموزشی درجه یک نباشد. بنابراین برای بر پایی یک درهٔ سیلیکون، نه تنها به یک دانشگاه، بلکه به یکی از بهترین‌ها در دنیا نیاز داریم. باید آنقدر خوب باشد که مثل آهن‌ربا نخبه‌ها را از صدها و هزاران کیلومتر دورتر به خودش جذب کند. جایی مثل MIT و استنفورد. انگار این یکی دیگر ساده نیست. نه؟ اشتباه نکنید، بسیار هم ساده است. آنچه که پروفسورها را جذب می‌کند، کیفیت کار همکاران‌شان است. بنابراین اگر برنامه‌ای خوب برای استخدام تعداد زیادی از بهترین محققان جوان داشته باشیم، می‌توان یک شبه دانشگاهی با رتبهٔ علمی عالی بر پا کرد. اگر بتوان 200 محقق و استاد خوب را با پیشنهادهای مالی عالی جذب کرد، آن وقت هستهٔ اصلی دانشگاهی شکل می‌گیرد که قادر به رقابت با هر دانشگاهی در جهان است. و به این‌صورت، عملکرد زنجیره‌ای باعث تقویت خود به خود اکوسیستم مورد نیاز می‌شود.

هویت شهری

Personality.jpg

اما داشتن یک دانشگاه جدید به خودی خود برای بر پایی یک درهٔ سیلیکون کافی نیست. دانشگاه فقط دانه است، که باید در خاک درستی کاشته شود، و گرنه ثمر نخواهد داد. و در اینجا خاک، مساوی است با شهر! برای دانه‌پاشیِ یک سری استارت‌آپ، دانشگاه شما باید در شهری باشد که جاذبه‌هایی به جز خود دانشگاه داشته باشد. باید جایی باشد که سرمایه‌گذاران مایل به زندگی در آن، و دانشجویان مایل به سکونت در آن (بعد از فارغ‌التحصیلی) باشند. یادتان که نرفته، این دو گروه خیلی شبیه هم هستند، و اکثر سرمایه‌گذارانِ ریسک پذیر، یا خودشان نـِرد هستند یا اینکه همنشینی با نـِردها در آنها اثر کرده. فکر می‌کنید نـِردها دنبال چه‌جور شهرهایی می‌گردند؟ بر اساس برخی تجربه‌ها می‌شود گفت که سلیقه‌شان زیاد فرقی با مردم عادی ندارد. مثلاً در امریکا، اکثر شهرها جاذبه گردشگری نیز به حساب می‌آیند: شهرهایی مثل سان‌فرانسیسکو، بوستون، و سیاتل. اما در مقابل کار وقتی جالب می‌شود که بفهمیم نـِردها از سایر مقصد‌های گردشگری بزرگ مثل نیویورک، لوس‌آنجلس و لاس‌وگاس خوش‌شان نمی‌آید! اما چرا باید چنین باشد؟ نیویورک، لوس‌آنجلس و لاس‌وگاس انباشته از ثروتمندان هستند. در اصل بسیاری از شهرهای دنیا فقط با ثروت شکل گرفته‌اند، مثل آمستردام در 400 سال قبل. اما نـِردها دنبال جایی می‌گردند که کلاس کاری آنها را داشته باشد. جایی با هویت. برای مثال آنها محله‌های قدیمی زیبا را دوست دارند، نه حومهٔ کوچک شهرها را. آنها فروشگاه‌ها و رستوران‌های محلی را دوست دارند، نه رستوران‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای را.

Town-Personality.jpg

اما هویت دقیقاً یعنی چه؟ وقتی به یک ساختمان نگاه می‌کنید، کاملاً می‌توانید بگویید که کار ساخت آن توسط آدم‌های مختلفی انجام شده. یک شهر با هویت، شهری است که حس «تولید انبوه بودن» را به شما ندهد. بنابراین اگر خواستید یک قطب استارت‌آپ -یا هر شهری برای جذب طبقهٔ خلاق جامعه- بسازید، مجبور خواهید بود تعداد زیادی از پروژه‌های توسعه و ساخت را حذف کنید. اکثر شهرهای با هویت، قدیمی هستند ولی لزوماً نباید اینطور باشد. شهر‌های قدیمی با هویتند زیرا دو ویژگی برجسته دارند: اول اینکه تراکم بالایی دارند، زیرا قبل از اختراع یا فراگیری اتومبیل‌ها ساخته شده‌اند؛ و دوم اینکه تنوع و رنگ‌آمیزی جالب‌تری نسبت به شهرهای معمولی دارند، زیرا هر ساختمان در یک دوره یا توسط معمارانی با سبک‌های مختلف بنا شده است. اکنون نیز می‌توان چنین شهرهایی را ساخت، فقط کافی است از بلندمرتبه‌سازی و انبوه‌سازی حذر کنیم. نتیجه این می‌شود که باز هم باید دست دولت‌ها را از این قضیه کوتاه کرد. دولتی که بخواهد بپرسد: «چطور می‌توانیم یک درهٔ سیلیکون بسازیم؟» احتمالاً خودش تضمینی است برای شکست مطلق. زیرا درهٔ سیلیکون را نباید ساخت، بلکه باید گذاشت تا خود به خود رشد کند. دولت‌ها استاد این هستند که یک چیزی را بسازند و بعد از ثبت افتخار ساخت و راه‌آندازی‌اش، آن را رها کنند و بروند. این مردم، یعنی «صاحبان سرمایه» و «نیروهای کار» هستند که هویت شهرها را تعیین و در طول تاریخ حفظ می‌کنند. بنابراین اگر قرار باشد یک درهٔ سیلیکون جدید بسازیم، کسانی باید آن را طراحی و اجرا کنند که قرار است در آن احساس راحتی کنند. 

ادامه دارد...

 



تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بزرگترین و درخشان ترین ماه کامل امسال، شب گذشته درحالی که این همسایه آسمانی ما از نزدیکترین مدار زمین عبور می کرد در نقاط مختلف جهان قابل مشاهده بود.

 به دنبال نزدیک شدن ماه و قرار گرفتن آن در نقطه حضیض (نزدیکترین فاصله ماه به مدار زمین) جز و مد دریاها در سراسر دنیا افزایش یافت اما از سوی دیگر باورهای نادرست عامه مردم نیز درباره افزایش جرایم یا رفتارهای جنون آمیز همزمان با بزرگ شدن ماه قابل انکار نیست، مسئله ای که به کرات از سوی کارشناسان مورد تکذیب قرار گرفته است.کارشناسان اظهار می دارند که این ماه کامل بیش از 14 درصد بزرگتر و بیش از 30 درصد روشن تر از سایر مواقع سال بوده است چرا که از 356 هزار کیلومتری زمین عبور کرده است که این فاصله 24 هزار کیلومتر نزدیک تر از میانگین این فاصله نسبت به زمین بوده است. فاصله ماه از زمین در طول سال متغیر است چرا که ماه یک مدار بیضی شکل و نه یک مدار دایره ای را طی می کند.از این پدیده با عنوان حضیض ( نزدیکترین فاصله ماه به مدار زمین) یاد می شود اما ستاره شناسان اظهار می دارند که این رخداد آسمانی نسبتا غیر متداول است.

 

یک دونده در شهر فونیکس، آریزونا در آمریکا در امتداد مسیری که مقابل آن ابرماه قرار دارد

دکتر رابرت مسی از انجمن سلطنتی ستاره شناسی بریتانیا اظهار داشت: روشنایی مسئله ای است که شاید چندان به آن توجه نکرده باشید اما حتی بزرگتر بودن ماه نیز با چشم عادی قابل مشاهده است.جئوف چستر از رصدگر نیروی دریایی آمریکا یادآور شد، تمایز در ظاهر ماه بسیار کم است و با چشم غیر مسلح باید با دقت به آن پی برد.این درحالی است که دکتر مسی یادآور شد: با تمام این اوصاف تماشای ماه در آسمان تجربه خوبی است، ماه همواره زیبا است و ماه کامل بسیار رویایی است.رصدگران شب گذشته علاوه بر یک آسمان صاف و چشم تیز باید تا دیروقت بیدار می ماندند تا تمایز مهم آن را با سایر ماه های سال مشاهده کنند. گفته شده بود که مشاهده  بهترین حالت ماه ساعات اولیه صبح امروز بوده است، درست پس از آن که ماه به نقطه حضیض رسیده است.

ابرماه از فراز معبد پوزئیدون در جنوب شرقی آتن، یونان طلوع می کند و گردشگران درحال تماشای آن هستند

ماه روشن شب گذشته در آسمان امان برفراز یک مسجد

ماه کامل که با رنگ صورتی به چشم می رسد، از پشت مجسمه های فرشتگان در کلیسای جامع سنت اسحاق در پیترزبورگ روسیه

دانشمندان اظهار می دارند که مهم نیست فاصله ماه با زمین چقدر باشد، هرقدر هم این فاصله نزدیک باشد هیچ ارتباطی به وقوع پدیده های طبیعی، انجام کارهای جنون آمیز، ارتکاب جرایم یا انجام هرگونه کارهایی که عامه مردم رخ می دهد ندارد.براساس گزارش دیلی میل، اسکات لیلینفلد از دانشگاه اموری در آمریکا اظهار داشت که تصور این که ماه کامل موجب رفتارهای غیرعادی می شود، یکی از افسانه های بزرگی است که به طور گسترده در جهان وجود دارد.وی اظهار داشت: علت وجود این باور در اذهان مردم می تواند شیوه توجه آنها به مسائل باشد، اگر یک مسئله غیرعادی در طول دوره ماه کامل اتفاق افتد، مردم این افسانه را باور می کنند و آن را به خاطر می سپارند.

ماه روشن و بزرگ کلمبیا که به سختی می تواند پشت ابرها پنهان شود

نقطه دیگری در کلمبیا که تصویر بزرگ و روشنی از این ابرماه ارائه کرده است

از این پدیده با عنوان حضیض یاد می شود به معنای قرار گیری ماه در نزدیکترین نقطه به مدار زمین

این درحالی است که اگر ماه کامل ظاهر شود و هیچ اتفاق غیرعادی رخ ندهد مردم این رویداد را به خاطر نمی آورند و آن را به دیگران نمی گویند، بنابراین در نهایت، تمام آنچه که در ذهن مردم باقی می ماند همزمانی رویدادها است.آخرین باری که ابرماه مشاهده شد روز 19 مارس سال گذشته بود که 386 کیلومتر نزدیکتر از ماه کامل امسال بوده است. ابرماه سال آینده فاصله دورتری نسبت به ماه امسال خواهد داشت.ماه کامل در نتیجه نزدیکی و هم محور شدنش با زمین و خورشید به افزایش جزر و مد دریاهای زمین منتهی می شود.



تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

«میلاد ویسمه» مهمترین مزیت این دارو را درمان کامل بیماری عنوان کرد و افزود: داروهایی که قبل از این به عنوان داروی «ام اس» مورد استفاده قرار می گرفتند، تنها می توانستند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند و توانایی درمان کامل بیماری را نداشتند.این مخترع جوان کشورمان گفت: کاهش هزینه درمانی به یک چهارم هزینه های اولیه، جلوگیری از خروج ارز و همچنین ارزآوری در صورت تولید انبوه از سایر مزایای داروی جدید «ام اس» است.وی افزود: پس از کسب رتبه سومی در مسابقات مخترعین بسیج و نهایی شدن اختراع، تیم اعزامی اختراع داروی «ام اس» به عنوان نماینده سازمان جوانان هلال احمر کشور در مسابقات بین المللی رومانی که سه روز آینده در این کشور برگزار می شود، حضور خواهد یافت.یکی دیگر از همکاران سازنده این دارو، منشا تولید این دارو را گیاهی دانست و افزود: این دارو پس از یک سال تلاش مستمر و با استفاده از تجارب استادان برجسته و تحقیق بر روی بیماران مبتلا به این بیماری ساخته شده است.محمد سعید حبیبی گفت: آشنایی اولیه با بیماران مبتلا به «ام اس» و دیدن آلام و دردهای آنان فکر تهیه و تولید این دارو را ایجاد کرد و هم اکنون توانسته ایم این داروی ارزشمند را به عنوان یک مکمل غذایی در یک یا دو وعده در روز برای بیماران تهیه کنیم.وی اظهارداشت: داروهای قبلی از جمله «بتافرون»، «ربیف» و «آوونکس» از جمله داروهایی بودند که توسط رژیم صهیونیستی تولید می شد که توانمندی در تولید این دارو نه تنها توانست جمهوری اسلامی ایران را سربلند کنند، بلکه توانست مشت محکمی بر دهان رژیم غاصب صهیونیستی وارد کند.حبیبی گفت: در صورت حمایت دولتمردان از تولید انبوه این دارو در سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» می توان زمینه کمک به بیماران قشر ضعیف و متوسط جامعه را فراهم و خودکفایی در تولید و صادرات این محصول را نیز انجام دهیم.

درمان «ام اس» در دو ماه

این مخترع همچنین با اشاره به روند افزایشی بیماران «ام اس» در ایران و جهان افزود: دوره نگهداری از پیشرفت این بیماری در داروهای قبلی شش ماه بود که در این روش جدید به دو ماه تقلیل یافته است.وی اظهار امیدواری کرد: با این کشف نوین، مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات در رومانی نصیب مخترعین کشورمان شود.بیماری «ام اس» از راه های مختلف به بدن وارد می شود و با تاری دید، دوبینی چشم، عدم تعادل، بی حسی دست و پا، گزگز شدن، حالت تهوع و سرگیجه همراه است و حالت های بیمار تاری دید، فلج قسمت عمده بدن، خستگی مفرط، سفتی عضله، مشکلات ادراری، زخم بستر می شود.گلبول سفید در حالت عادی کار دفاعی بدن را بر عهده دارند ولی در بدن بیماری مبتلا به M.S این حالت به حالت تهاجمی گلبول های سفید تبدیل می شود و مشکلات عدیده ای را برای بیمار ایجاد می کند.



تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

reuters-1.jpeg

دانشمندان اتريشي روز هفته گذشته در تجربه‌اي جديد، از غارهاي يخي كوهستان آلپ براي آزمايش فناوري‌هاي لازم در ماموريت انساني به مريخ در آينده استفاده كردند.دانشمندان انجمن فضایی اتریش در يك آزمون میدانی 11 مليتي در منطقه داچستان در نزديكي سالتزبروگ به انجام آزمايشاتي براي شناخت شرايط مشابه سياره مريخ در سفرهاي آينده انساني به آن پرداختند.انتخاب اين منطقه به اين دليل بود كه غارهاي يخي مي‌تواند يك پناهگاه امن براي ميكروب‌هاي حاضر در مريخ باشد كه به دنبال دماي ثابت و ايمني در برابر تابش‌هاي كهكشاني هستند.در اين آزمايش برخي محققان به توليد فناوري لباس‌هاي فضايي و برخي ديگر به آزمايش دوربين‌هاي سه‌بعدي، رادارها، مريخ‌نورد‌ها و سيستمهاي ارتباطات و آزمايش استريل پرداختند.اكنون اين دانشمندان با نتايج خود به آزمايشگاه بازگشته و قصد دارند در ماه فوريه براي يك ماموريت ديگر به صحراي آفريقا سفر كنند.اين تيم اميدوار است طي 20 تا 30 سال آينده امكان سفر به مريخ فراهم شده و از اين رو در تلاش براي آماده‌سازي فناوري‌هاي مورد نياز براي اين رويداد هستند.در يكي از اين آزمايشات، دانيل شيلدهمر از اين انجمن در اين غارها به آزمايش يك لباس فضايي پرداخت كه شرايط يك انسان را در محيط مريخ شبيه‌سازي مي‌كند.اين لباس به تقليد از فشار پايين جوي مريخ پرداخته و براي دماهاي شديد تجهيز شده است. همچنين يك رايانه آنبرد بر روي آن قرار دارد كه سيستم سرمايشي و گرمايشي را بر اساس اطلاعات شبكه‌اي از حسگرها كنترل مي‌كند.هدفونهاي اين لباس به كاربر اجازه مي‌دهد تا بدون بي‌سيم با همكاران خود از طريق گوشي همراه هوشمند ارتباط برقرار كند.اين نمونه در مقايسه با نمونه ابتدايي آن كه در سال 2009 آزمايش شد، به دستگاه‌هاي الكترونيكي بيشتر و يك سيستم شناسايي صداي بهتر براي كنترل ابزار ميداني مجهز است.اگرچه به گفته محققان هنوز راه زيادي تا تكميل آن باقي مانده است.اين لباس براي جمع‌آوري نمونه بدون آلوده‌سازي محيط بيروني طراحي شده است.

 

 



تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

getty0-52.jpg

دانشمندان دانشگاه واشنگتن موفق به شناسايي ژني شده‌اند كه نقشي اساسي در تكامل انسان، هنگام آغاز تكلم ايفا كرده است. اين ژن احتمالا با تكثير خود در دو و نيم ميليون سال پيش به مغز انسان قدرت صحبت كردن و ابداع داده و آن را از وابستگاني مانند شامپازه‌ها جدا كرده است.اين ژن كه «SRGAP2» نام داشته، به كنترل رشد بخش نئوکورتکس در مغز پرداخته كه مسؤول عملكردهاي بالاتر مانند زبان و تفكر هوشيار است.برخورداري از نسخه‌هاي اضافي باعث آهسته‌شدن رشد مغز شده و به آن اجازه داده تا به ساخت ارتباطات بيشتر ميان سلولهاي عصبي پرداخته و با اين كار مغز را بزرگتر و پيچيده‌تر كرده است.در پژوهشي كه در مجله Cell منتشر شده، دانشمندان اين موضوع را گزارش كردند كه اين ژن در حدود 3.5 ميليون سال قبل تكثير شده و يك ژن دختر ايجاد كرده و يك ميليون سال بعد به توليد يك نسخه نوه دختر پرداخته است.اگرچه انسان و شامپانزه حدود شش ميليون سال قبل از هم جدا شدند، اما هنوز 96 درصد از ژنوم آنها با هم مشترك بوده و اين ژن يكي از تنها 30 ژني است كه از آن زمان به تكثير خود پرداخته‌اند.اولين تكثير تقريبا غيرفعال بوده اما دومين نسخه در زماني اتفاق افتاده كه هوموساپنها از گونه‌هاي استرالوپیتکوس جدا شده و ساخت ابزارها و رفتارهاي پيچيده‌تر را آغاز كردند.



تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

96-11.jpg

محققان مهندسي هوافضاي دانشگاه ايلينويز، روبات پرنده اي طراحي كردند كه قادر است به آرامي در يك اتاق پرواز كرده و سپس بر روي دست انسان فرود بيايد. بر خلاف روش هاي سنتي براي الگوبرداري از حشرات در طراحي ميكرو وسايل نقليه پروازي (MAV)، محققان مهندسي هوافضا دانشگاه ايلينويز از شيوه پرواز پرندگان با قابليت بال زدن يا ثابت نگه داشتن بال به عنوان الگو براي طراحي روبات پرنده استفاده كردند.«سون جو چانگ» از طراحان روبات پرنده اعلام كرد: نمونه‌هاي موجود در طبيعت از جمله خفاش الگوهاي بسيار خوبي براي طراحي روبات پرنده هستند. خفاش قادر است حتي با بال هاي صدمه ديده نيز پرواز كند؛ به سرعت مي تواند 180 درجه تغيير مسير دهد و قدرت مانور پرنده در داخل غار و مكان هاي سربسته بسيار بالا است.محققان با كپي برداري از عملكردهاي كنترلي پرندگان، ميكرو وسيله نقليه پروازي (MAV) طراحي كرده اند كه قادر است پس از پرواز در محيط يك اتاق، براحتي در محل از پيش تعيين شده و حتي بر روي دست انسان فرود بيايد.با طراحي سيستم كنترل پيشرفته مي توان قدرت مانور پرواز و فرود روبات در اندازه يك پرنده كوچك را ارتقاء داد و از اين وسيله براي عمليات شناسايي و كاربردهاي نظامي استفاده كرد.

 



تاريخ : یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3304 3305 3306 3307 3308 ... 3356 صفحه بعد